“The sky is grey / the sand is grey / and the ocean is grey / And I feel right at home / in this stunning monochrome / Alone in my way”

Heiheihei!

Ihan alkuun ennen kuin unohtuu, VALTAVA kiitos kaikille teille, jotka kommentoitte tota matka-asiaa! Ihanan paljon vastauksia, joita mielenkiinnolla eilen luin, ja mä vähän luulen, että me siskon kanssa suunnataan Koh Samuille! Thaimaassa on kyllä suurimmalta osin maata elokuussa sadekausi, mutta lueskelin eilen aika paljon infoa, ja nähtävästi ne sateet iskee sinne Thaimaahan vähän eri aikoihin, ja tuolla kaakkoisilla saarilla on elokuun sademäärät aika samoissa mitoissa kuin muina kuukausina, ja sade alkaa vasta siinä syyskuussa. Ihanaa! :) Kiitos myös kommenteistanne Koh Phi Phiin liittyen, olemme tosiaan siskon kanssa menossa mieluiten sellaiselle lomalle, jossa saa vaan ottaa aurinkoa, harrastaa vesiaktiviteetteja ja rentoutua. Dokaavia ruotsalaisia näkee tarpeeksi Viikkarilla. Eli se yliviivattiin aika lailla samantien listalta pois. Koh Samuin kuvat oli aivan uskomattoman kauniita, ja lisäksi sieltä löytyy läheltä pari pikkusaarta, jotka kiehtoo päiväretkien muodossa. Jes! Nyt pitäisi vielä metsästää ne halvimmat lentopäivät ja sitten voikin alkaa laskemaan päiviä. Loistavaa 25-v. synttäriä mulle ja ensimmäistä pitkää ulkomaanmatkaa ilman vanhempia systerille! Jaiks!

IMG_2982-001

Tämä huithapeli on taas pyöriny eilen ympäriinsä mukama hirveän monta asiaa toimittaen, ja loppujen lopuksi lähinnä pohtien, mihin se aika meni. No meni sitä aikaa ainakin siihen, että sai taas muistikorttien sisällön tyhjennettyä läppärille, ja käytyä asukuvat läpi. Woop woop! Kovat aikomukseni postailla illalla kuulumisia vaihtu lennossa siihen, että ystäväni kyseli, josko hypätään avoautoon, nautitaan vähän auringosta ja suunnataan Porvooseen illalliselle. Öhh, kyllä?! Montaa sekuntia tarvinnu miettiä.

IMG_3000-001

Juteltiin eilen pitkät pätkät tulevaisuudensuunnitelmista, aikomuksista ja vaihdeltiin muutenkin ajatuksia. Kun mun tutkinto Lontoossa on valmis, mitäs sitten? Möh. Hyvä kysymys. Siinä vaiheessa mä oon asunu anglokielisissä maissa käytännössä viisi vuotta, ja Suomessa asunut vain kesiä. Ajatuksen tasolla mä haluaisin ihan hirveästi muuttaa takaisin Suomeen, mutta onko se liian iso kulttuurishokki tulla tänne takaisin asumaan ihan kunnolla? Olenko ensimmäisen kunnon paukkupakkastalven jälkeen varaamassa ensimmäistä menolippua ihan minne vaan? Optimaalisinta olisi ehkä elää niin, että voisi viettää ne ikävimmät kuukaudet (loka-joulukuu ja helmi-maaliskuu, jostain käsittämättömästä syystä tykkään tammikuusta…) jossain huitsinnevadassa, joka olisi Euroopassa, mutta ihmiselle sopivissa lämpöasteissa ja ennen kaikkea valomäärissä. Voidaankin palata tähän optimaaliseen elämään sitten kun ollaan ensin käyty luistelemassa jäätyneessä helvetissä ja possut on oppinu lentämään, yhtä todennäköstä tällaisen elämäntyylin onnistuminen nimittäin taitaa olla.

IMG_3130

Pohdin aika ankarasti eilen tuota asiaa. Toisaalta, mulle on hiipinu viimesen vuoden aikana aika vahva ajatus siitä, että Suomeen Suomeen Suomeen heti kun koulu loppuu. Mutta, pohjaako se ajatus ihan väärille asetelemille? Totta kai mä rrrrakastan tällä hetkellä Suomea ihan joka solulla, kun oon viettäny täällä vaan kaksi kesää. Ne muihin vuodenaikoihin sijoittuneet oleskelut Suomessa on ollu viikon parin mittaisia maksimissaan, ja ne on ollut erikoisia sikäli, että mun kalenteri on aina huutanut täyttä kun kaikki haluaa nähdä ja treffata. Eilinen mut säikäyttänyt ajatus olikin se, kun muistin, että eihän täällä Suomessa muutu pelkästään lämpöasteet ja valon määrä, vaan myös ihmiset on niin erilaisia talvella! Spontaanius katoaa yleensä talvella kokonaan ja lämmin kahvituokio sovitaan yleensä viikon päähän. Kesällä ihmiset on niin iloisia, energisia, lämpimiä ja koko ajan voi soheltaa jotain mielenkiintoista ja hauskaa! Enkä minä ole mitenkään erilainen! Kyllä minäkin kääriydyn peittoon ja villasukkiin kodin pimeimpään nurkkaan syömään ja lukemaan kirjaa.

IMG_3253

Mä olen tosi rauhaton ja levoton sielu, ja mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän se puskee pintaan. Mä viihdyn seurassa, vaikka välillä tykkään erakoitua pariksi päiväksi omaan rauhaan (eli silloin kun oon löytäny uuden koukuttavan kirjan..) ja suomalainen kulttuuri on vähemmän aktiivinen kuin moni muu. Australiassa jopa mulle tuli sellainen “apua, mä en jaksa koko ajan jotain aktiviteetteja, saanko mä vaan makoilla?!” -vastalause, mutta sieltä myös tarttui paljon mukaan. Mä edelleen rakastan suunnitella ja speksata, mutta enemmän mä vieläkin rakastan kaikkia todella spontaaneja ideoita ja meininkejä. Jotenkin eilen iski pelko puseroon, että eihän se ole täällä Suomessa yhtään samanlaista kun kesä on ohi. Kesälomat on ihmisillä ohi, terassit menee kiinni, ja auringossa paistattelu jätski kädessä on unohtunut muisto vaan. Ja sitten pitääkin rämpiä halki merten ja hankien, että pääsee leffaan kaverin kanssa hytisemään sukat märkinä ja tukka uitettuna.

IMG_3120

Totesin eilen, että voisin elää Suomen kesässä ikuisesti. Ongelmia tuottikin se, mitenkäs tän elämän järjestää sen faktan ympärille, että se kesä ei kestä ku 3 kk?

Mun tapa kommunikoida vieraille on myös muuttunut näiden kolmen vuoden aikana ulkomailla. Ehkä jos olisin asunut eri kulttuureissa, olisi hieman erilaista, mutta kun tästä kolmesta vuodesta suurin aika on mennyt anglokielisissä maissa, niin small talkista on oikeesti tullut osa normaalia elämää, ja englannista on tullut melkein luontevampi kieli puhua. Oon alkanu hirveesti tarkkailemaan puhumistani Suomessa, koska en halua viljellä väliin englantia. Tiedän, että se kuulostaa muiden korviin snobeilulta ja typerältä. Eilen kun aamulla menin suihkuun ja olin säätänyt sen liian kuumalle, säikähdin itsekin sitä, että reaktioni ei ollut perisuomalainen kirosana, vaan suusta kuulu “Fuck!” -kiljasu ja sen jälkeen valtasi hämmentynyt fiilis.

IMG_3061

Mä rakastan suomen kieltä, enkä ikinä haluaisi nähdä itselläni sen katoavan taka-alalle, mutta pakkohan se on myöntää että sanaparsien ja idiotismien kohdalla englanti on vaan paljon rikkaampi kieli. Ja nähtävästi myös kirosanojen. Välillä tulee mieleen hyvä lause englanniksi, lause joka kiteyttää koko sen asian täydellisesti. Kun sen ilmaisee suomeksi, niin koko merkitys muuttuu, tai siitä katoaa voimakkuus / herkkyys. En nyt tietenkään äkkiseltään keksi yhtäkään esimerkkiä, mutta useimmiten mulla solahtaa puheeseen englanniksi nimenomaan “valmiit lauseet”, tapa ilmaista asioita. Usein esimerkiksi sarkasmi tai onelinerit (nyt en oikeesti keksiny mikä tää ois suomeksi sitten millään) vaan toimii paljon paremmin englanniksi, mutta siihen saattaa olla syynä ihan vaan oma supistunut suomen kielen sanavarasto. Oli niin tai näin, huomaan ajattelevani aika 50-50 englanniksi nykyään, ja hassusti huomaa, että jos ajattelen suomalaisia kavereitani tai tuttujani, ajattelen suomeksi. Jos ajatukset siirtyy englantia puhuviin frendeihin, alan ajattelemaan englanniksi. Siltä osin on varmaan ollut muutosta blogiteksteissäkin huomattavissa. Sen lisäksi, että ennen pystyi kirjoittamana ajattelematta, miten teksteihin reagoidaan, kirjoitti myös luontevimmin nimenomaan suomeksi. Nyt tulee samat lauseet nopeammin ja helpommin mieleen englanniksi, ja samalla sitä miettii koko ajan, että ei halua kirjoittaa niin tai näin, kun se saa taas myllyn aikaiseksi. Kyllähän tuollainen jatkuva itsesensuuri pilaa aika paljon sitä, mikä oli joskus ollut ehkä blogini parasta antia. Sitten kun soppaan vielä lisää sen, että se suomen kieli ei tulekaan enää yhtä luontevasti mieleen, niin tiedostan kyllä itsekin, että joskus aiemmin nämä tekstit oli parempia.

IMG_3009

Mä tiedostan joka päivä, että mun elämäntyyli tällaisena ei tule jatkumaan vuosia. On aika rankkaa oikeestaan kun ei pysty sanomaan missä on ja mitä tekee viiden vuoden päästä. Tällä hetkellä mulla on mahtava mahdollisuus tehdä töitä kotoa, matkustaa paljon ja jakaa elämäni parin maan ja oikeastaan parin erillisen elämän välille. On tässä elämässä paljon miinuksiakin, mutta loppujen lopuksi, on tämä aika unelmaa. Saan tehdä töitä, joita rakastan. Saan matkustaa ja kokea, ja saan samalla hyvää palkkaa siitä. Mun elämässä on mielenkiintosia tapahtumia ja pääsen tapaamaan mielenkiintosia ihmisiä. Ja joka päivä tiedän, että sillä tapaa olen todella siunattu ja onnekas, ja tiedän, että tämä ei tule jatkumaan aina. Siksi sitä kai miettii, että painelee nyt Thaimaahan pikkusiskon kanssa, Porvooseen illalliselle ystävän kanssa ja tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen Tallinnaan shoppailemaan Merin kanssa. Ottaa nyt kaiken ilon irti, siltä varalta, että joskus joutuu elättämään itseään tekemällä puolikivaa työtä toimistossa 9-17 ja vaan muistojen kautta hengittää turkoosin veden tuoksua.

IMG_3144

 • Hame / skirt, Kookai
 • Toppi / top, BikBok
 • Laukku / bag, Alexander Wang
 • Liivi / waistcoat, Ginatricot

IMG_3255

Mun rakkaalla ystävällä Vivvellä on hienoja sanontoja yhdeksi aforismikirjasarjaksi. Viime aikoina hän on kuitenkin enimmäkseen joutunut hokemaan mulle sanoja “rakkaus tulee ku silmä roskaan”, mutta siihen perään on aina tullut keskustelu siitä, miten jännää elämä on, ja miten sillä on tapana aina järjestyä. Olen mä siis viiden vuoden päästä lähetystyöntekijänä Timbuktussa tai puhelinmyyjänä Helsingissä on se varmasti osittain omaa ratkaisua, mutta lisäksi kohtaloa, sattumaa ja elämänkulkua. Turha tässä on pyristellä vastaan ja yrittää miettiä, missä on ja mitä tekee sitten joskus. Kunhan on ja tekee kaikkea mahtavaa juuri nyt. Eikö?

Mun piti vaan kirjottaa, että eilen nous taas aika pinnalle ajatus siitä, että mitäs sitten kun koulu ohi ja hieman sillä pohjustaa tämän viikon postausta mun koulusta, mutta homma riistäytyi käsistä punainen lanka mukanaan. Kuten yleensäkin. Hupsista.

Mutta, mitäs tykkäätte asusta? :)

1+

You Might Also Like

96 Comments

 • Reply sad Wednesday, July 3, 2013 at 09:58

  Sain juuri tietää etten päässy lääkikseen ja tää postaus herätti kyl ajattelemaan tosiasioita. Onhan se valtava pettymys, mutta toisaalta maailmassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että kyllä sinne koulun penkille vielä ehtii.

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:35

   Nimenomaan näin! :)

 • Reply Paula Wednesday, July 3, 2013 at 10:10

  On kiva aina lukea näitä sun ajatusvirtoja :)
  Toi hame on vaan niiiin ihana ja mä rakastan ihan suunnattomasti tota Kirsteniä, mutta nyt mun silmään toi toppi ton alaosan kanssa jotenkin tökkii :/ Vaikka toi farkkuliivi kyllä sopii ja on ihan mieletön :)

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:36

   Kiitoksia :) Aina ei voi olla kaikkien makuun, eikä tarviikaan, eikö niin? :)

 • Reply pulla Wednesday, July 3, 2013 at 10:24

  Ukkoni on ollut nyt kuukauden verran justiin Thaimaassa Koh Samuilla ja sano että kolmena päivänä siellä on voinu tähän mennessä ottaa aurinkoa muuten on vaan sadellu. Ettei kovin aurinkovarma oo tähän aikaan vuodesta , vaikka melkonen sauna se onkin!!!:)

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 21:38

   No hittolainen, toivottavasti elokuussa se “varma aurinko” loistaa taivaan täydeltä :)

 • Reply riiri Wednesday, July 3, 2013 at 11:06

  Oot upea! Tuo farkkuliivi on ihan unelma:)

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:38

   Kiitoksia :)

 • Reply Myy Wednesday, July 3, 2013 at 11:12

  ¨rakkaus tulee kuin silmä roskaan¨, siinäpä vasta jännittävä sanonta :D

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:37

   Ahahahahah, ei hitto mikä ajatuspieru :D No voi se tulla niinki ehkä :D

 • Reply primrose Wednesday, July 3, 2013 at 11:14

  Aivan ihana asu! Toi Kookain hame on ollut yksi lemppareita siitä saakka kun näin sen blogissasi ensi kertaa. Keveän silkin ja rouhean denimin yhdistelmä toimii tosi kivasti! En itse olisi tullut ajatelleeksi mutta ihan mahtava. Lisäksi koko asun värimaailma on ihanan rauhallinen ja ilmava (“serene” olisi se sana jota käyttäisin, jos kommentoisin tätä englanniksi, heh).
  Ja ymmärrän tuon englanti vs. suomi -jutun todella. Olen asunut kaksi vuotta Jenkeissä ja on selkeästi tilanteita, joihin sopii paremmin englanninkielinen ilmaisu ja tilanteita, joihin sopii taas suomenkielinen ilmaisu. Eikä mun mielestäni ole snobbailua haluta puhua kieltä “puhtaasti”. :)

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 21:39

   Kiitoksia kovasti :) Ja toi ei itse asiassa oo silkkiä vaan tosi painavaa kangasta :) Haha, toi on hauskaa ku just puhuttiin tosta enkku-jutusta, niin tuli heti yks sana, jota en osaa suomeksi. Serene. Se on kyllä hyvä tähän värimaailmaan :D

 • Reply M Wednesday, July 3, 2013 at 11:30

  Kommentoin edelliseen postaukseesi vinkin Raya Yai nimisestä saaresta Thaimaassa ja nyt tulen antamaan vielä mielipiteeni Koh Samuista… Raya Yai:n jälkeen olin järkyttynyt Koh Samuista. Rannat olivat epäsiistejä, paikalliset kaukana ystävällisistä mutta sitä se turismi aiheuttaa. Toki Samuilla on kaunistakin mutta turistirysähän sekin on.

  Se mistä haluaisin kuitenkin varoittaa, on denguekuume jonka sain itse Koh Samuilla viime vuoden syyskuussa. Nuo denguehyttyset ovat paskamaisia siinäkin mielessä, että ne liikkuvat päiväsaikaan toisin kuin malariahyttyset. Samuilla on tavattu nyt yllättävän paljon kyseistä tautia ja itse vietin 8 päivää Samuin sairaalassa enkä ole koskaan ollut niin kipeänä. Dengue vie voimat vielä useiksi kuukausiksi “paranemisen” jälkeen, joten kyseessä on todella rankka tauti.

  Tarkoitus ei ole peloitella vaan kehoittaa vaan varovaisuuteen ja käyttämään sitä hiton hyttyskarkoitetta KUNNOLLA :D lisäksi liikenne Koh Samuilla on hasardia ja siellä kuolee eniten turisteja liikenneonnettomuuksissa… varovaisuutta siis kehiin :)

 • Reply ffeed Wednesday, July 3, 2013 at 11:41

  Hei, osaatko sanoa milloin kysymyspostauksen vastaukset tulevat? :)

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:38

   Heti kun ehdin :(

 • Reply Jushka Wednesday, July 3, 2013 at 11:43

  Itsellä sama tilanne espanjan kanssa. Suomi kyllä sujuu, mutta espanja tuntuu jotenkin istuvan nykyisin suuhun paremmin.

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:38

   Se on outo tunne, eikö?

 • Reply Anni Wednesday, July 3, 2013 at 11:56

  “pakkohan se on myöntää että sanaparsien ja idiotismien kohdalla englanti on vaan paljon rikkaampi kieli” :’D

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:38

   Ahahahaha, no mä käytän tota termiä idiotismi noista aika usein, niin en osaa enää käyttää sitä idiomia :D

 • Reply maria Wednesday, July 3, 2013 at 11:59

  huolettaako sua, että sun venäjän kieli huononis paljon?

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:18

   Eipä huoleta, kun se on jo niin huono, että huolestuminen on aika myöhästä :D

 • Reply Katri Wednesday, July 3, 2013 at 12:17

  Haha sen verran pakko sanoa että eiköhän ne oo ihan suomalaiset ketkä siellä viikkarilla suurimmaksosaks dokailee :D

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:18

   No siis molemmat siellä aika tasaseen musta pyörii :)

 • Reply Tiu Wednesday, July 3, 2013 at 12:42

  Kaksi vuotta sitten elokuussa reissattiin tuolla Koh Samuin suunnilla. Varsinaisesti taisi sataa yhtenä iltana ja muutamana pikkusen ripsi vettä. High seasoniahan siellä taidetaan silloin viettääkin. Se on jännä miten ihmiset yleisesti mieltää, että Thaimaa on talvikohde, koska kesällä on sadekausi, vaikka se vaihtelee täysin sen mukaan, minne suuntaat Thaimaassa. Oikeasti tulin sanomaan sitä, että Koh Samui näyttäytyi meille juurikin sellaisena perusturistimestana ja toinen naapuri saari taas täytenä paratiisina. Samuilla oleiltiin kahden eri rannan alueella. Lamai ei kolahtanut yhtään. Siellä oli fiilis kuin oisit ollut missä vaan turkissa/bulgariassa/jne. Toinen paikka oli Bo Phut, mikä oli huomattavasti miellyttävämpi pieni “kalastajakylä”.

  Onni kuitenkin aukeni, kun vaihdettiin saarta! Koh Phangan ja sieltä joku pieni ranta (Nai wok bay) = paratiisi. Sitä ennen uskoin, että kaikki sellaiset “paratiisirantakuvat” on muokattuja eikä sellaisia löydä koskaan oikeasti. Nyt löytyi! Mutta sen “hintana” oli se, että pikkusen kaukana kaikesta. Koh taolla ei ehditty käymään, mutta randomisti voisin veikata että se pesee Samuin kuus-nolla.

  En tiedä, että kiinnostaako tämmönen sepustus mitään, mutta innostuinpa kirjoittamaan kuitenkin. Ah muistoja :) Tekis mieli lähteä itsekin takaisin.

 • Reply May Wednesday, July 3, 2013 at 12:43

  Oisko edellisen postauksen kommentit mahdollista saada näkyviin, itellenikin nimittäin kelpaisivat matkusteluvinkit, varsinkin, jos ne on suunnattu joihinkin euroopanmaihin :)

  Pitää muuten vielä kiittää siitä sun Kroatiaylistyspostauksesta, ollaan perheen kanssa mietitty sopivaa lomakohdetta ens vuoden alkupuoliskolle ja mä oon halunnut käydä Kroatiassa jo pitkään mut mun siskon lisäks kumpikaan vanhemmista ei oo ollut innostunut. Näytin äidille pari päivää sitten sun Kroatiapostauksia ja äitikin rakastu kyseiseen paikkaan ihan täysin, eli luultavasti mäki pääsen ihailemaan kyseisiä maisemia muuten kuin sun blogin kauniiden kuvien kautta :)

  Ihanaa kesää ja thaimaan-reissua sulle Anna! :)

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 19:20

   Kiitoksia kovasti, ja ihana kuulla, että sytyitte siitä! Menkää ihmeessä, se on niiiiiin ihana paikka!! <3

 • Reply Laura Wednesday, July 3, 2013 at 12:55

  Ompa tosi ihana hame!

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:17

   Kiitoksia :)

 • Reply tunnels Wednesday, July 3, 2013 at 13:01

  Tarkoitat varmaan idiomeja tässä postauksessa :)

  Mutta joo, tiedän ymmärrän mistä puhut tässä. Joskus tuntuu, että suomen kieli on paljon vivahteikkaampi ja rikkaampi kuin englanti :D Suomen kielessä idiomeja ei oo niin paljoa, mutta sanoja ja synonyymejä sitäkin enemmän. Mulla vähän riippuu onko mun aivot suomi- vai englantituulella, kummalla kielellä tulee helpommin asiaa.

  Itse olen asunut ulkomailla viimeiset viisi vuotta, tällä hetkellä Englannissa. Mulla on kans välillä ihan MIE-LE-TÖN halu muuttaa takaisin Suomeen. Ehkä parin vuoden päästä voi olla mahdollista, riippuu miehen valmistumisestä ja töistä. Mietin vaan, kuin siistiä olis asua suomalaisessa asunnossa (ei hometta plus ilmanvaihto ja eristys), kommunikoida suomalaisten kanssa (ei aina olis se ulkomaalainen), ymmärtää suomalaista tapoja ja käyntätöjä (verotus, kela-asiat, sairaanhoito), jne jne.

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 19:20

   Joo, tarkotan :) Ja just noi sun luettelemat jutut on niitä, joita mä kaipaan Suomesta aina briteissä, ja eniten ehkä sitä, että tänne mä tunnen kuuluvani, sillee “tää on mua” -meiningillä? Tiedätkö mitä tarkoitan?

 • Reply Lillyann Wednesday, July 3, 2013 at 13:12

  En voi kuin kehua Thaimaata! Oon käyny itekin Koh Samuilla ja se oli kyllä kiva paikka, mutta kannattaa välttää tiettyjä alueita jos ördäävät turistit ei kuulu suosikeihin :D Chaweng oli ainakin sillon kun ite kävin siellä täynnä maksullisia naisia ja örveltäviä ja _huutavia_ saksalaisia, brittejä sekä ruotsalaisia :D Me vuokrattiin muistaakseni hotels.comin tai booking.comin kautta itellemme viikoksi oma villa porealtaalla vähän syrjempää ja oli kyllä kuukauden reissun ehkä paras viikko :D Samuilla myös autolla ajaminen on helppoa ja näkee paljon maisemia. Skoottereita ei vuokrattu, kun autoissa oli ilmastointi ja pysty jopa keskustelemaan kaverin kanssa ja toinen lukemaan karttaa kun toinen ajo :D Jos vaan kiinnostusta kauniisiin maisemiin ja rentoon meininkiin riittää, niin käykää vilkasemassa Koh Tao, jonne pääsee Samuilta suoraan Lomprayahin lautalla. Taolla on suomalainen Koh Tao Divers ja kuulemma vedenalaiset maisemat on todella hienoja. Lisäksi saarella on huomattavasti vähemmän ördääjiä ja hinnat on halvempia :D Siellä pääsee myös snorklaamaan helposti suoraan rannasta ja varsinkin Hing Wong Bayn emännän eväät on kokeilemisen arvosia. Siellä ollessa kannattaa vuokrata mönkijä, koska moniin paikkoihin on huonot tiet. Sairee beachilla on monta hyvää rantaravintolaa ja sinne puolelle laskee aurinkokin, vaikka lokakuun loppupuolella auringonlaskut ei ollu kauneimmillaan.

  Nojoo, jotta tästä ei tulis mikään infopläjäys, niin ymmärrän mitä meinaat tolla tulevaisuuden pohtimisella. Nyt kun mut toisen kerran hylättiin TaiKista, on joutunu miettimään paljon että mihin ens keväänä hakee ja mitä tekee sitä odotellessa. Onneks on toi kesätyö ja toivon että saan siitä vähän pidemmäksikin aikaa töitä, mutta koulu on silti koko ajan mielessä. Ajattelin ottaa vähän kursseja syksyn mittaan, valmistautua hakujuttuihin ja sit kun aika koittaa, hakea Lontooseen, Nykiin ja TaiKiin. Teen kesän töitä niin paljon ku vaan pystyn, säästän rahaa lentolippuihin ja odotan joka solu ristissä rukoillen, että pääsisin johonkin suuntaan pääsykokeisiin. Musta se on ihan hyvä suunnitelma seuraavalle vuodelle :D Siitä eteenpäin en osaa enkä halua edes miettiä :D

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 19:18

   Ei hyvä vaan ku avauduit tosta Thaimaasta, kaikki vinkit otetaan mielellään vastaan :) Ja ihan tosi surullista kuulla, että et päässyt sinne TaiKiin, tiedän, että näit siihen kovasti vaivaa :( Mutta varmasti löydät oman juttusi vielä, mä tiedän sen! :)

 • Reply Reetta Wednesday, July 3, 2013 at 13:20

  Ei vitsi tää oli jotenkin tosi hyvä teksti! Mun mielestä sun hyvät ilmasu/kirjotustaidot ei oo kadonnu kyllä yhtään mihinkään! :) Ja jos mulla olis samanlainen mahdollisuus kuin sulla, niin kyllä tosiaan pysyisin syksystä kevääseen jossain ulkomailla, esimerkiks just Briteissä haha :D Ja oot kaunis!

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:17

   Kiitoksia kovasti :) Ja joo, eiköhän tässä tuu elämän jakaa kahden maan välille kuitenkin jollakin tapaa aina :D

 • Reply Jenni Wednesday, July 3, 2013 at 13:46

  Tiedätkö Anna mitä, sä olet aivan ihana! Oon seurannut sun blogia iät ja ajat ja pistänyt iloisena merkille, kuinka sä oot kasvanut ihmisenä ja bloggaajana ja oppinut tuntemaan itses paremmin (vaikka eihän tää blogi paljasta susta kuin pienen osan, mutta silti). :) Mä oon myös jotenkin tosi ylpeä susta, että oot oppinu ottamaan aikaa itselles tänä kesänä, vaikka sulla sattuu olemaan yks Suomen suosituimmista blogeista. Mieluiten luenkin vapautuneen ja onnellisen bloggaajan juttuja niiden hampaat irvessä kirjoitettujen “pakko postata kahdesti päivässä, kun lukijat on siihen tottunu” -juttujen sijaan. Todella jees!

  Ollaan todella erilaisia, erityylisiä ja eletään ihan erilaista elämää, mutta ton englannin kielen hallitsevuus on mullekin tuttua. Oon asunu Englannissa ja englanti tulee multa tosi luonnollisesti. Sitä paitsi englanniksi on niin paljon kiteyttävämpiä sanontoja, että ne hiipii puheeseen ihan huomaamatta. Ihmiset pitää mua kauheena kielisnobina sen takia, mutta en ala muuttaa puhetapaani muutaman nillittäjän takia. Ja mä toivon, ettet säkään ala. :) Kirjoitat niin kuin se kieli luontevimmin soljuu, pysyy meininki aidoimpana niin. Ihanaa kesää Suomessa ja tsemppiä elämän suuriin ja pieniin pohdintoihin!

  PS. Rakastan tota Kookain hametta! Ihan mieletön!

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 19:16

   Voi kiitoksia, tosi ihana kuulla :) Ja pitäisi aina vaan muistaa, että oman ulosannin kuuluu olla just sellainen, mikä on luontevinta itselleen, eikä yrittää tehä niinku muut haluaa sun tekevän :D Kiitoksia sulle siis kovasti muistutuksesta!

 • Reply noona Wednesday, July 3, 2013 at 14:11

  Mä voin ainakin lämpimästi suositella meidän tyttöjen reissun Samuin hotellia Mantra Samuita. Mielettömät palvelut ja safkat, shuttle bus kyydit kahteen eri kylään rannalle ja ulos, aivan ihana löhölomapaikka. Ja Koh Taolle snorklaamaan!

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:16

   Hmmm täytyy pitää mielessä :) Missä ne norsut oli? :D

 • Reply London Girl Wednesday, July 3, 2013 at 14:27

  Hei Anna, mielenkiintoisia ajatuksia sulla :) Itsekin pohdin samoja juttuja, luulin 25-vuotiaaksi asti että minustakin tulisi maisteri, virkamies, vaimo ja omistusasuja jonnekin suomalaiseen keskikokoiseen kaupunkiin. No, maisteri ja vaimo minusta tuli mutta muuten elämä onkin mennyt ihan eri tavalla. Olen asunut viimeisen neljän vuoden aikana viidessä eri maassa ja kokenut asioita, joita en tiennyt olevan olemassakaan. Tällä hetkellä työskentelen humanitaarisen järjestön parissa eräässä kehitysmaassa.

  Viestini pointti on ehkä kertoa, että näin about 30-vuotiaanakin sitä tulee välillä tuollaisia mietittyä. Ja en tiedä, onko elämään jotain kaavaa, miten sen pitäisi elää?

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:52

   Ihana kuulla, että hommat menee näin! Mä luulen että mun elämästä tulee jännä, se ehkä riittää mulle :D Ja ei missään nimessä mitään kaavaelämää

 • Reply Emilia Wednesday, July 3, 2013 at 14:57

  Pakko kommentoida kirjoitustasi!
  Itse kouluttauduin unelma-ammattiini kovalla työllä ja nyt keväällä sainkin työn, joka vastaa kaikkea, mistä olin vuosia haaveillut. Jo tässä vaiheessa en voi olla pohtimatta, että tätäkö tämä sitten loppu elämän on, istumista toimistossa vilkuillen kelloa milloin pääsee kotiin. Työmatkat lukien päivät ovat aamu seitsemästä ilta kuuteen ja työstressi vaikuttaa vapaa-aikaankin. Työ on kaikkea sitä mitä olen halunnut ja minkä eteen olen vuosia opiskellut ja nyt sen saavutettuani voin vain sinun sanoin hengittää turkoosin veden tuoksua muistojen kautta.

  Nauti kesästä minunkin puolestani!:)

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:51

   Toi on just tota mitä pelkään! Miten ton fiiliksen kanssa pärjää!?

 • Reply tiuku Wednesday, July 3, 2013 at 15:45

  idiotismi :)

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:15

   :D

 • Reply VANILIJAVAAHTO Wednesday, July 3, 2013 at 15:50

  Nyt on kyl pakko kommentoida että todella epäonnistunut asu. Kaikki samaa sävyä ja liian sekava yhdistelmä.Oon seurannu sun blogia useita vuosia ja aina olet pukeutunut todella tyylikkäästi,mutta tämä pisti silmään. Toppi on vääränsävyinen,joko sen pitäis olla samaa sävyä kuin hame tai sitten joku aivan erivärinen. En edes osaa sanoo miten tosta asusta sais hyvännäkösen

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:16

   Aina ei voi tai tarviikaan tykätä :) Kiitos, että osaat ilmaista sen asiallisesti ja kivasti perustellen aina :)

 • Reply Tuuli Wednesday, July 3, 2013 at 15:54

  Hyvä teksti ja kauniita kuvia!

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:15

   Kiitoksia :)

 • Reply thesayaa Wednesday, July 3, 2013 at 16:05

  Moi!
  Ihana postaus, mä oon lukenut sun blogia jo nyt pidemmän aikaan (n.3v) ja tää on eka kerta kun kommentoin. Mä oon tän vuoden puolella muuttanut takaisin Suomeen NZ:stä jossa asuin pitkäân… Ja oli kyllä vaikeaa tulla takaisin pirun kylmään ja pimeään talveen ihanasta aurinkoisesta kesästä :/ Näen vieläkin unia englanniksi ja saatan joskus ihan ajattelematta sanoa kaupan kassalla “sweet, thank you, please” etc. On kyllä kova halu lähteä takaisin maailmalle. All the best for you, you’ll figure out mate :) xo

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:14

   Kiitoksia kovasti :) Ja mä just mietin että jääkö kaipuu ihan valtavaksi jos takaisin tulee sillai kunnolla :)

 • Reply spokki Wednesday, July 3, 2013 at 16:27

  Hei aika harva opiskelija pystyy sanomaan, missä on viiden vuoden päästä. Tilanteet muuttuvat ja niin myös suunnitelmat. Eikä se mun mielestä rankkaa ole, pikemminkin jännittävää! Elämä vie siihen suuntaan mihin sen haluaa vievän.

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:13

   Näinhän se menee :)

 • Reply spokki Wednesday, July 3, 2013 at 16:28

  Ja niin muuten, tarkoitat kuitenkin varmaan idiomeja etkä idiotismeja? :D

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:13

   Hahahah, mä kutsun niitä aina idiotismeja :D Idiottius kulkee vissiin helpommin kielen päällä mulla :D

 • Reply Hannah Wednesday, July 3, 2013 at 17:15

  Hih, hyvä päätös, vaikka edellisessä postauksessa ehdotinkin Kroatiaa :) taisin tosin myös mainita sukeltaneeni tuohon vuoden aikaan Koh Taolla, mutta itseasiassa majailtiin Koh Samuilla. IHANA paikka! Siellä vuoden aika oli oikeastaan vain plussaa; tosi rauhallista, hotellit edullisempia, ja sukelluksessakaan ei kyllä ollut valittamista. Ou jeah, hyvää matkaa teille kun sen aika koittaa :)

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:13

   No meillä on varmaan molemmat saaret aika tasasesti syynissä :)

 • Reply Mimi Wednesday, July 3, 2013 at 17:16

  Ihana Anna, elämä on sitä mitä tapahtuu nyt ja se tie rakentuu nykyhetken mukaan.
  Kuten sanoit, sulla on ihanaa nyt ja tää reitti vie sut sinne missä sun kuuluu olla 5v päästä :)
  Luota kohtaloon ja usko itsees ja kuuntele sydäntäs :)
  Mä pääsin Lontooseen opiskelemaan, en yhtään tiedä mitä duuneja tulee, missä oon sen tutkinnon jälkeen, missä teen replacment yearin mut luotan tähän hetkeen ja sit se muokkautuu sen mukaan :)
  Tietty aina silloin pitää miettii näitä juttuja mut oikeesti nauti sun super ihanasta elämästä ja kaikista jutuista sen ympärillä <3 Elämä muokkautuu sun ajatusten ja haaveiden mukaan.
  Mä uskon että kaikkien haaveet on saavutettavissa mut suurin osa ei vaan uskalla mennä niiden perään. Onneks mulla ja sulla ei oo sitä ongelmaa :D
  Mun mielestä voisit hyvin viettää kaikki kesät Suomessa. Voisit ostaa asunnon. Vuokrata sitä vuoden ympäri ja asua itse siinä joka kesä (hyvä sijoitus + aina kämppä kesäisin :))
  Älä jää tänne kesän jälkeen :D KULTTUURISHOKKI ON SIETÄMÄTÖN. Trust me :D

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 19:11

   Näihän se just menee :) Täytyy lukea tätä kommenttia aina ku alkaa vähän taas lisää ahistaa :D

 • Reply Pepa Wednesday, July 3, 2013 at 18:08

  “sanaparsien ja idiotismien kohdalla englanti on vaan paljon rikkaampi kieli.”

  Ei varsinaisesti, suomen kieli on erittäin elävä ja idiomikas kieli, metaforisuus on vaan muurautunut kivasti sinne alitajunnan tasolle :) Tietysti jos oot tota mieltä ni se on ihan okei! Kukin ilmaskoon sillä kielellä millä kokee sen mehukkaimmaksi ;)
  Suomen kieltä “puolustaakseni” popkulttuuri, internet yms. käyttää lentäviä lauseita lähinnä englanniksi, koska esim. suomalaiset tv-sarjat ei ole kovin muodikkaita (trendsettereitä, haha nyt sorrun anglismeihin itekin) joten ne ei muurra teinien ja nuorten arkikieleen kauheesti trendilausahduksia. Hyvä esimerkki tästä on se, että normiurpoilujen sijaan salkkareissa huudellaan “young money cash money” mistä sen spinoffinkin nimi on väännetty. Ja siis täähän on yks helvetin pätevä esimerkki :D

  t. yliopistolla suomea opiskelija, although fluent in english :)
  ps. käytä useemmin sinistä, näytät enkelimäiseltä!

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 19:10

   Siis joo, ehdottomasti näinhän se menee! Mutta just ton popkulttuurin ja somenkin takia, on vaan niin paljon enemmän enkkua ku suomea, ja siksi siitä tulee luontevampikin ehkä :D

 • Reply emmisofia Wednesday, July 3, 2013 at 18:34

  Tykkään näistä sun ajatuksia rönsyilevistä ja pohtivista kirjotuksista tosi paljon, näitä lisää! :) Ja yhdyn ihan täysin tohon, että englanniks saa vaan sanottua monet asiat paremmin kun suomeks. Mulla on ollut vähän samaa ongelmaa kielien kans kun muutin takas Suomeen ulkomailta. Ja varmasti on monella muullakin.. Huomaan myös ajattelevani (välillä myös puhun itsekseni) englanniksi :D

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:50

   Tosi kiva kuulla, niitä on nimittäin kiva kirjotella :)

 • Reply e Wednesday, July 3, 2013 at 19:21

  Tuosta oon kyllä täysin eri mieltä, että englanti olis monipuolisempi ja rikkaampi kieli kuin suomi. Suomen kielessä on paljon enemmän tapoja ja sanoja ilmaista sama asia, kuin englannissa. Esimerkiksi juuri nuo äänenpainot ja varsinkin kirosanat. Mutta nää on vain mun mielipiteitä. :D

  Ja suomen kieli (eikä kenenkään äidinkieli yleensäkään) ei kyllä mitenkään voi vielä viidessä vuodessa unohtua tai jäädä taka-alalle, vaikka ulkomailla asuisikin jos vähääkään suomea välissä puhuu. Tai sitten se äidinkieli on todella huonossa jamassa ollut alunperinkin. Hyvää suomeahan sä kirjoitat, kunhan jätät turhat englanninkieliset sanat sieltä välistä pois.

  Tuota tulevaisuutta kun mietit, niin sen verran voin viittä vuotta sinua vanhempana (hah, eihän se oo paljon loppujen lopuksi, todellakaan) sanoa, että nauti nyt menoista ja meiningistä, muutaman (tai muutaman kymmenen) vuoden päästä voit haluta jo aivan eri asioita. Nimim. itse sain juuri vakituisen työpaikan, etsin vähitellen omaa asuntoa ja baarit ei vois enää tippaakaan kiinnostaa. Vielä vuosi sitten vakityöpaikka olis ahdistanut mua, samoin asunnon osto tai rauhalliset koti-illat. Oon matkustanut ympäri maailmaa kuukausia, nyt mua kiinnostaa lähinnä ruotsinristeilyt ja kaikki eksoottinen kuulostaa tosi tylsistyttävältä. Ei kiitos enää yhtään tulivuorta, viidakkoa tai koralliriuttaa mulle, mökki saaristossa puulämmitteisellä saunallaan on paljon kiinnostavampi. ;)

  Eli silloin kannattaa mennä, kun se tuntuu hyvältä. :) Mukavaa kesää!

 • Reply Heh Wednesday, July 3, 2013 at 21:24

  Jaa idiotismeja? Olisko kuitenkin idiomeja?

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:13

   Samaa samaa ;)

 • Reply Tiiasara Wednesday, July 3, 2013 at 21:26

  Toi hame saa sun alaosan näyttään isolta ja muodottomalta. Lisäksi se on liian pitkä.

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:12

   Minä pidän siitä juuri noin, mutta kiitos kommentistasi :)

 • Reply sirpa Wednesday, July 3, 2013 at 21:40

  Ihana asu! Tuolla “tunnelissa” on hyvä valo! :)

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:12

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply Kaisa Wednesday, July 3, 2013 at 22:04

  “- – pakkohan se on myöntää että sanaparsien ja idiotismien kohdalla englanti on vaan paljon rikkaampi kieli.”

  Nyt täytyy tunnustaa, että pieni tahaton naurunpurskahdus tuli tuon “idiotismien” kohdalla :D Varmaan tarkoitit idiomeja :)

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:11

   Hhahah, joo, mä en tajunnu tota ite ku kirjotin, ku aina käytetään tota termiä idiotismi, idiomin kun usein on aikalailla sellasia :D

 • Reply heini Wednesday, July 3, 2013 at 22:30

  Toi liivi on niin ihana :) iteki sain tänään sattumalta inspiksen farkkuliivistä joka vaatekaapista löytyy ja sillä pohjalla löyty ruissikamppeet :) ihanat ruskeet gladiaattorit dinsko:sta ja iiihanat valkoset pitsi/farkkushortsit ginastaaaa, jee :) haluisin vielä jonku kivan kesähatun, täytyy ehkä se muotikuutio tulla taas selailee ;D ruississa taas törmäillään!

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:10

   Oihhhh, kuulostaa muuten ihanalta sun asuidea!

 • Reply Pau Wednesday, July 3, 2013 at 22:56

  Ihana ihana liivi!! <3 Koska oot sen Ginasta ostanut, mahtaako niitä vielä olla? Haluun (ja tarvitsen ;D) tuon!! :p

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:10

   On siitä jo varmaan puolisentoista vuotta ku noita on mytyy :/

 • Reply Jenni Thursday, July 4, 2013 at 12:19

  Eikä vähän hassua mietin just ihan samoja asioita tosta enkun kielen sekottumisesta suomenkieleen ja enkuks ja suomeks sekasin ajattelusta ja muusta mun viimesimmässä postauksessa :D jotkut lausahdukset vaan toimii niin paljon paremmin enkuks mut alkaa itteäkin ärsyttää ku niitä pomppaa suomenkielisiin lauseisiin hah ! Oon kans huomannu et oon vähän eri ihminen enkuks kun suomeks, onks sulla tätä ?

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:10

   No nimenomaan näin! En oo kyllä huomannu, aika sama urpo täällä aina on :D

 • Reply hlj Thursday, July 4, 2013 at 12:56

  Miksi sulla kestää niin kauan julkaista ja vastatata kommentit? :(

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:10

   Koska mulla on tässä aika kiireinen elämänvaihe menossa, kun on tuo festariduunikin :)

 • Reply esdi Thursday, July 4, 2013 at 15:06

  Heippa. Uusivanha lukija ilmoittautuu. En oo hetkeen lukenut sun blogias ja nyt taas eksyin tänne. Sulla on niin hyviä kirjoituksia ja juttuja että oksat pois. :-) tää postaus oli jotenkin niin itselleni myös osuva, elämänmuutosta aloitellessa. Täytyy myös myöntää että oon vähän kade kun saat matkustella ja tehdä töitä mistä tykkäät, mutta teet sen eteen myös hirmuisesti töitä, joten propsit siitä. Mut pakko myös tsempata vähän, että oot ihan hirmu valloittava persoona (ainakin näin netin kautta!) ja kirjoitat jotenkin aina niin oikein kaikesta. Vaikee selittää, mutta toivottavasti ymmärrät edes jotain tästä mun viestistä. :D mutta siis keep up the good work vai miten se meni ;)
  Jatka Anna samaan malliin ja toi liivi on i-h-a-n-a! :P

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 19:08

   Voi kuinka kiva kuulla, ja ihanaa että tulit takaisin lueskelemaan mun hulluja juttuja :D

 • Reply meow Thursday, July 4, 2013 at 23:24

  “Kun mun tutkinto Lontoossa on valmis, mitäs sitten?” Älä ressaa! Keskity ensin sen tutkinnon hankkimiseen ja mieti sitten :) Mulla ei oo samassa mittakaavassa samaa tilannetta sun kanssa, mutta ite muutin parisen vuotta sitten opiskelemaan ihan uuteen kaupunkiin kauas tutusta ja turvallisesta kotiseudusta ja mun kaverit kotikaupungista aina välillä kyselee, että muutanko sitten takas, kun oon valmistunut. Sanon vaan, että näkee sitten :) Turha sitä tässä vaiheessa ressata. Mun mielestä kannattaa vaan miettiä sillai, että on tosi helpottavaa, kun tutkinnon jälkeen “maailma on avoin” ja voi sitten tehdä oman fiiliksen mukaan :)

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:52

   Totta! Näinhän se menee! Heti kun sen vielä muistaisi aina :)

 • Reply Minde Friday, July 5, 2013 at 02:13

  Oi, kuinka ihana kirjoitus jälleen kerran! Kirjoituksistasi huomaa kyllä kaikinpuolin, että nautit kirjoittamisesta joka solulla ja annat vaan ajatuksen virrata ja tekstin syntyä, sen tarkemmin sen sisältöä tai sitä kuuluisaa punaista lankaa miettimättä. Itselleni hyvät blogitekstit ja kirjoitukset ylipäinsään ovat juuri tätä.
  Olisihan se nyt kamalan tylsää jos tekstisi olisi sanasta sanaan mietittyä tönkköä ja joka käänteessä uudelleen muokattua, siitähän katoisi hohto kokonaan.

  En tiedä paistoiko tuostakaan höpinästäni nyt se alkuperäinen ideani läpi :-D Pointtini kuitenkin oli, että itse ainakin rrrrakastan tekstejäsi juuri sellaisina ilman johtolankaa-tyyppisinä ajatuksenvirtoina kuin ne ovatkin!

  Kesäisin terveisin,
  Tyytyväinen lukija

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:45

   Voi kiitoksia kovasti, ja kyllä tästä kieltämättä yhä edelleen nauttii todella paljon :) Ihanaa kesää sinulle, ja toivottavasti viihdyt täällä vielä pitkään! :)

 • Reply Ooo Friday, July 5, 2013 at 02:13

  Mahtava asu&teksti! Sulla on niin upea tapa kirjoittaa, näistä tälläisistä teksteistä välittyy mielestäni tunteet ja fiilikset todella hyvin tänne ruudun toiselle puolen! Olet edelleen mun mielestä mahtava esimerkki nuoremmille, ja miksei vanhemmillekin :)

 • Reply Krisse Friday, July 5, 2013 at 11:29

  Moikka!

  Mulla tulee parin kuukauden paasta tayteen 11 vuotta asumista ulkomailla – alkuun vietin Suomessa kesat, mutta nyt Suomen vierailut on kuihtuneet pariksi viikoksi vuodessa. Suomeen on aina ihana menna, mutta luulen sen johtuvan siita (niinkuin tuossa sanoitkin), etta kayn paasaantoisesti kesalla, jolloin saat on ihanat, ihmiset iloisia (ja LOMALLA) ja itsekin oon vapaalla, joten kaikki on kuin paratiisissa. Vasta viime aikoina oon alkanut tajuamaan, etten todennakoisesti asu enaa ikina Suomessa pysyvasti. Aluksi sita oli vaikea hyvaksya, mutta nyt tuntuu silta, etta elama maailmalla on mulle SE juttu, ja Suomi on ihana alkuperainen kotimaa, jossa vierailua aina odottaa :) Tana vuonna Suomen reissut jaa minimiin, koska ensi kuussa muutamme Lontooseen (!!!) ainakin seuraavaksi viideksi vuodeksi :) Tormaillaan!!

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:44

   Oijj, kuulostaapa kivalta :) Ja toivottavasti törmäämme! :)

 • Reply Katri Friday, July 5, 2013 at 13:07

  Hei Anna!

  En tiedä, muistatko enää mua mutta sain vihdoin omani: http://loveleave.blogspot.fi/2013/07/the-wang-of-my-heart.html ….. ♥ Ihana asu, tuo farkkuliivi on UPEA :)

  • Reply Anna Sunday, July 7, 2013 at 16:26

   Ihanaa :)

   • Reply Katri Monday, July 8, 2013 at 08:20

    Joo! ♥ Montakohan kertaa viimeisen 2,5 vuoden aikana kävin sulle aiheesta kommentoimassa :D

    P.S. Uusi banneri on tosi kaunis :) Vanhalle lukijalle vaan hassu kun sulla on ollut sellainen monesta kuvasta kasattu yksilö niin kauan, kuin vaan muistan! Mutta vaihtelu virkistää aina välillä, toi on tosi nätskä! :)

    • Reply Anna Tuesday, July 9, 2013 at 16:16

     Hahaha, ihanaa, että sait sen vihdoin :)

 • Reply Rosa Friday, July 5, 2013 at 13:56

  Oon tässä selannut aikani näitä postauksia paljon pidemmälle mitä ikinä, ja oon myyty! Ei sillä etten aiemmin ois innolla oottanut uusia juttuja sulta, mutta kun oon nyt peräkkäin lukenut uudestaan useampaa juttua ja katsonut noita sun asukuvia, niin oon saanut itellekin omiin asuihin tosi paljon inspiraatiota! Unohtamatta sitä, että suunnilleen neljän vuoden tauon jälkeen kuuntelin taas Mötley crüeta ihan innoissaan ja latasin soittolistalle kaikki parhaat kappaleet :D Ja niitä on monta! Blogista tulee kuva aivan ihanasta ihmisestä, itsellekin tulee hyvä mieli (ja kauhea matkakuume), kun sun juttuja lukee:) Ja se mitä alunperin olin kirjottamassa, että aaaivan ihana hame! :d

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:43

   Voi kuinka ihana kuulla, tällaset lämmittää aina ihan hirveesti mieltä! <3

 • Reply Papu Tuesday, July 9, 2013 at 01:53

  Ah, noi hameen värit on niin ihanat! <3

  Mutta mä oon miettiny ku usein puhut siitä, että pyrit pukeutumaan sun vartalotyypin mukasesti ja valitsemaan asut silleen että ne saa vartalon näyttämään mahollisimman sopusuhtaselta, nii nähäänkö me noi maxihameet eri tavalla. Ku mun mielestä ne just yleensä korostaa leveetä lantiota ja muutenki leventää hoikkaa ja lanteikasta ihmistä, ku hoikat jalat ei pääse sieltä näkyviin kuten esimerkiks lyhyemmissä hameissa. Ite leveelantioisena naisena nimenomaan välttelen pitkiä hameita ja keskityn käyttämään lyhyempiä, joissa hoikat sääret pääsee "suhteuttamaan" sitä kokonaisuutta. Sitte jos vielä maxihameen kans on löysä paita, nii hoikka vyötärökään ei näy sieltä, ja yhtäkkiä sitä näyttääki monta kiloa painavammalta ku kaikki hoikat osat on ihan piilossa. Nii mietin että miten sä näät tän maxihame-asian?

  Mun mielestä sulla parhaita asuja on nimenomaan sellaset, joissa sun ihanan hoikat jalat näkyy, eli vaikka kireet farkut tai lyhyemmät hameet, ja niiden kans just sopii paremmin joku löysä yläosaki ku kuitenki sun hoikkuuden näkee sieltä ja kokonaisuus on tosi sopusuhtanen. Ja joo nyt tää alkaa kuulostaa joltain hoikkuuden yli-ihannoinnilta, enkä varmaan ois muuten kehannu ees kirjottaa koko kommenttia ellet ois just puhunu niin paljon siitä oman vartalotyypin mukaan pukeutumisesta.

  Huh, tulipa pitkä kommentti mutta siis ytimekäs tiivistys: Eikö sun mielestä maxihameet levennä lanteikasta ja hoikkaa ihmistä, vai onko tää koko juttu vaan mun päässä? :D

  • Reply Anna Friday, July 12, 2013 at 18:41

   Hmmm mä en oo koskaan ajatellu maxista noin. Mä oon kuitenkin niin pitkä, että näytän kuitenkin aina vähän kaposemmalta. Tai siis vaikka olisin isompi kuin vaikka joku 155 cm, niin tulee illuusio hoikasta kun pituutta on, niin sikäli pukeutuminen on helpompaa :) Että kyllä mun mielestä maxeja voi huoletta käyttää ihan vapaasti :)

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post