Let me see!

Hei hei hei!

Arvatkaa mitä?

Photo on 18.6.2013 at 10.06 #2

Tänään on viimenen kerta tälle näylle. Mä tässä oottelen, että Sampsa tulee hakemaan mua, ja lähetään pienelle road tripille. Tänään on nimittäin suuntana laserleikkaus Femtolasik®in hellässä huomassa Tampereella!

Yksi pitkäaikainen tavoite sai tuulta siipiensä alle, kun minulle tarjoutui mahdollisuus tehdä yhteistyötä Femtolasik®:in kanssa, ja pohdin päätöstä kyllä aika pitkään, kuukausia oikeastaan jahkailin. Sain viime syksyllä nimittäin vihdoin sellaiset lasit, joita rakastin pitää. Kauniit, tyylikkäät, ajattomat. Ja silti käytin yli 90 % ajasta piilareita. Mun elämäntyyli on sen verran aktiivista ja meno päällä koko ajan, että lasit ei aina sovi siihen kulkemiseen mukaan. Lisäksi mulla on tosi herkät silmät auringon suhteen, eli olisi pitänyt teettää arskoihin vahvuuksia, tai sitten vaan kulkea puolisokeana aina auringon paistaessa. Talvisin lasit menee huuruun, sateella tarttisi tuulilasinpyyhkijät jnejnejne. Kyllä jokainen laseja pitänyt tietää, mistä puhun.

Photo on 18.6.2013 at 10.08 #8

Mun näkö heikkeni oikeesti jo neljännellä luokalla ja sain lapun kotiinvietäväksi. Lähete optikolle pääsi kyllä kotiin, mutta pienenpieninä palasina roskikseen. Minustahan ei mitään rillipäätä tule! Seiskalla kavereilla meni sen verran perusteellisesti hermot, kun mä en ikinä nähnyt taululle, vaan kopioin kaiken aina kaverin vihosta. Luovutin ja menin optikolle. Samantien -1.75 tauluun, ja oho, tältäkö tää maailma näyttääkään!? Tästä on nyt kymmenisen vuotta, ja mun näkö on tässä vuosien varrella heikentynyt -2 ja -2.25 lukemiin, vaikkaki viimiset viitisen vuotta ollaan menty samoilla vahvuuksilla. Matkan varrella löytyi oikeat piilarit AirOptixilta, hengittävät piilarit Night & Day -sarjasta, joiden kanssa sai nukkua ja viettää vaikka viikon pari putkeen. Kuitenkin, hyvät piilarit on aika kalliita, ja sen lisäksi, niissä on omat vittumaisuutensa, näin suoraan sanottuna. Menepä uimaan Balilla, ja huomaa altaasta tullessasi, että sun toinen piilari on jossain siellä pohjalla. Ja lähdepä sitten etsimään oikeita piilareita keskeltä Balia. Ei hauskaa. Eikä mikään oo niin ikäväntuntusta ku roskan meneminen piilarilla vahvistettuun silmään, parhaassa tapauksessa sinne piilarin ja silmän väliin. Auts. Pitkillä kynsillä niiden vekslaaminen on aina ollu aika tuskasta, ja oon kironnu piilarit alimpaan helvettiin enemmän ku kerran.

Mulle piilarit on sopinut kuitenkin poikkeuksellisen hyvin. Koskaan en oo joutunu edes silmätippoja käyttämään. Olen voinut helposti pitää samat piilarit päässä kaksi viikkoa, ilman pienintäkään ongelmaa, kun taas jotkut kaverit ei kestä niitä viittä tuntiakaan vaihtamatta. Viime aikoina on kuitenki ollu aamuisin herätessä ongelmana silmien aika rajukin kuivuminen, ja tietyllä tapaa oon alkanut tiedostamaan, että ei tää mun suruton elämä piilareiden kanssa jatku aina. Ja tulin siihen tulokseen, että tämä on sopiva “lahja” itselleni neljännevuosisadan täyttymisestä. Haluan NÄHDÄ.

Photo on 18.6.2013 at 10.07

Femtolasik®, jolla on Suomessa pisin kokemus laserleikkauksista, toimii Helsingissä Bulevardi22:n tiloissa. Laserleikkauksia toteutetaan kymmenellä eri paikkakunnalla, Helsingin lisäksi muun muassa Tampereella, Turussa, Vaasassa ja Jyväskylässä. Minun silmäni leikataan FemtoLasikin Tampereen toimistolla tänään, ja olo on ihmeellisen rauhallinen. Ajatus tuhansista lasersäteistä ampumassa mua silmiin ei tunnu yhtään pelottavalta.

Kävin viime viikolla esitarkastuksessa, jossa mulle tehtiin kaikki tarkastukset, näytettiin vihreää valoa leikkaukselle, ja nyt olen menossa Tampereelle, koska mun leikkaava lääkäri on täällä vasta ensi viikolla, ja mun festariaikatauluja ajatellen tää oli paras aikataulu leikkaukselle

Photo on 18.6.2013 at 10.07 #6

Kävin lueskelemassa FemtoLasik®-ketjun sivuilla ihmisten kokemuksista (löydätte ne täältä) ja yhdistettynä yksityiskohtaiseen selitykseen, jonka lääkäriltä sain, olen ennemminkin malttamaton kuin hieman jännittynyt. Täysin turvallisin mielin suuntaan Tampereelle, enkä kyllä koe, että tässä olisi mitään ihmeellistä, pitää vaan olla sen kymmenisen minuuttia paikallaan kun lääketiede tekee ihmeitään.

Tämän jälkeen ei sitten viikkoon saakaan käyttää silmämeikkiä, ja silmiä pitää varoa, joten juhannus menee mulla sangen luonnollisissa tunnelmissa. Kiitos kauneusjumalille ripsienpidennyksistä ja no toisaalta, onpahan tekosyy kulkea meikittömänä :)

Photo on 18.6.2013 at 10.07 #7

Silmälasiton elämä, täältä tullaan! No, ok ok, kyllä mä ajattelin teettää noihin mun Chaneleihin nollavahvuudet, että voin pitää niitä imagolaseina, sille päälle sattuessani. Joo, järki on ehkä hukassa siinä, että menee leikkaukseen pitääkseen kuitenkin ajoittain silmälaseja, mutta mä haluan pitää niitä laseja kuten aurinkolaseja tai kaulakorua, koristeena silloin kun siltä tuntuu. Mä en halua, että mun jokainen päivä sisältää piilareiden kanssa vääntämistä ja sitä, että joutuu taistelemaan näkönsä kanssa.

Photo on 18.6.2013 at 10.07 #8

Nyt nokka kohti Tamperetta!

No, okei, ehkä vähän jännittää.

(Postaus toteutettu yhteistyössä Femtolasik®:in kanssa :)

0

You Might Also Like

68 Comments

 • Reply Laura-Maria Tuesday, June 18, 2013 at 11:18

  Ei imagolaseissa mitää hullua ole, mulla on ollu kanssa kymmenen vuotta lasit ja mietin monesti leikkausta. Vaikka sellasessa kävisinkin, mulla olis varmaan aina lasit päässä. Olis kuitenkin ihana nähä meikata, uida ja urheilla ilman laseja ja käyttää mitä tahansa arskoja :D

  • Reply Anna Friday, June 21, 2013 at 13:22

   Joo, just se vapaus saada pitää millon haluaa :)

 • Reply Vilma Tuesday, June 18, 2013 at 11:56

  I so feel you! Itsekin sain lasit jo kuudennella luokalla ja lukiosta asti olen taistellut piilareiden kanssa. Pystyn käyttämään piilareita aika huolettomasti, mutta onhan se välillä sellaista säätämistä, et toivottavasti pystyn vielä tulevaisuudessa itsekin käymään laserleikkauksessa. Helpottais elämää niin paljon! Mulla vaan näkö huononee joka vuosi aina pikkusen kerrallaan, vieläkin, ja tota leikkausta vartenhan vissiin pitäis näön olla pysyny samana jonkun aikaa. Toivotaan, et stoppaa jossain kohtaa huononeminen, kohtahan tässä mennään jo täyssokeutta kohti! :D

  • Reply Anna Friday, June 21, 2013 at 13:21

   Mulla onneks tasaantu just sen verran hyvin, ettei ole mitään ongelmaa :) Välillä pomppi 0.25 vuorotellen eri suuntiin, mutta se voi olla ihan optisista mittauksistakin tuleva, kun kaikki kattoo vähäne ri tavalla :)

 • Reply Liina Tuesday, June 18, 2013 at 12:15

  Wii, muistan ku joskus ajat sitten puhuit, että haluisit silmäleikkaukseen, mutta sun näkö ei ollu sillon vielä tasottunu, tosi kiva että toi kuitenkin onnistuu nyt!

  Ite haluaisin myös silmäleikkaukseen. Mulla on ollut silmälasit 6-vuotiaasta ja tällä hetkellä miinusta on kertynyt vitosen verran. Oon kans aika menevää tyyppiä, ja käytän koko ajan piilareita. Nyt syksyllä ollessani tarkastuksessa, optikko sano että joo, sun pitäis käyttää parina päivänä viikossa laseja. No se on ihan ok, kun on talvi ja käy lähinnä koulussa ja harkoissa. Mutta nyt kun kesä tulee, meinaa mennä niin hermot kun ei voi käyttää aina aurinkolaseja! Mutta siis, tsemppiä leikkauseen ja samalla toivon täällä että itekin pääsisin joskus :)

  • Reply Anna Friday, June 21, 2013 at 13:21

   Joo, on tää useita vuosia ollut jo haaveena :) Mulle on just toi aurinkolasi-ongelma, usein ihan talviauringossakin, superherkät silmät mitä tulee valoon, ja siksikin ihan kamalaa jos joutuu pitää laseja joitakin aurinkoisia päiviä :(

 • Reply Miisa Tuesday, June 18, 2013 at 13:00

  Ajattelitko ottaa käyttöön Blogimainonnan ohjeistuksen sikäli se on siis vapaaehtoinen? Minusta (ja varmaan muistakin lukijoista) olisi kiva tietää että tuote/palvelu x saatu täysin ilmaiseksi/ huomattavalla hinnan alennuksella ja että linkkejä klikkaamalla raha kilahtaa tilillesi. Enkä tarkoita tätä sillä että minua haittaisi että saat työstäsi ja ajankäytöstäsi palkkaa, nämä “yhteistyössä x:n kanssa” ilmoitukset kun ovat vaan aika harhaanjohtavia..

  • Reply Anna Friday, June 21, 2013 at 13:18

   Olemme kaikki olleet antamassa mielipiteitämme siihen, ja varmasti otan sen käyttöön, ainakin siltä osin, kun siinä on mitään järkeä. Tällä hetkellä ehdotelma on täysin järjetön mm. hashtagien jne. suhteen, ja lisäksi lukijat ei ole tyhmiä, heille riittää että kerran sanoo asian asiallisesti, ei joka kappaleessa tarvitse toistaa :)
   Nuo sinun esimerkit on aika hankalia, koska on usein sopimuksenvastaista kertoa sen yksityiskohdat. Voin sanoa, että hyödyn yhteistyöstä, mutta usein esim. korvausrakenne on sopimusoikeudellisesti suojeltua tietoa :)
   Mä en oo muuten tehnyt kai kun yhten kampanjan, jossa saan klikeistä korvauksia, että kyse on ennemminkin ihan eri palkkiorakenteista, mutta as said, ne on kahden osapuolen välisiä. Musta on naurettavaa, miten tiukalle bloggaajat laitetaan tässä ohjeistuksen esivalmistelussa ainakin, ethän sinäkään ole velvollinen kertomaan miten palkkasi rakentuu, esim. lisistä/ provikasta tms. Se menee jo aika julkeesti yksityispuolelle.
   Joten, koska ohjeistus ei ole laki, vaan osviittainen ohjeistus, aion ottaa sen käyttöön niin, että lukijoille ei jää epäselväksi hyötymiseni, mutta määriä / tapoja en tule jatkossakaan kertomaan auki tänne, sillä ne ovat minun ja yrityksen välisiä sopimustietoja, salaisia ja luottmauksellisia sellaisia useimmiten, ja lisäksi aivan täysin mun yksityisalueelle hyppimistä.

   Jos esimerkiksi tässä jää joku epäselväksi, on se musta aika käsittämätöntä. Kerron, että tämä on totetutettu yhteistyössä FemtoLasikin kanssa ja sain mahdollisuuden mennä leikkaukseen yhteistyönä. Olen siis tehnyt selväksi kahdessa eri kohdin postausta, että kyseessä on yhteistyö. Minä en ole velvoitettu kertomaan minkäsuuruisen alennuksen sain tästä kampanjasta, ja mitä olen luvannut yritykselle tätä alennusta vasten. Se menee jo todella reippaasti sille alueelle, joka kuuluu vain yhteistyökumppaneiden välille. Se tieto ei ole myöskään mitenkään tarpeellinen lukijoille. Laki velvoittaa, että mainos on oltava erotettavissa mainokseksi. Sen hintoja ja yksityiskohtia laki ei velvoita kertomaan.

   Tulen siis jatkossakin näyttämään selvästi, missä on yhteistyötä taustalla ja missä ei, mutta mainosmuotoja ja sopimusten yksityiskohtia en jatkossakaan tule avaamaan, ennen kuin ne kirjataan pakottavaan lakiin. Silloin tosin varmaan muuttaisin jonnekin maahan, joka ei ole niin perkeleen holhoava, sillä yksityisasioiden pakotettu kertominen on täysin naurettavaa. Mulla ei ole oikeutta tietää, mistä teidän palkkanne rakentuu, ja mistä te sen saatte, teilläkään ei pidä olla oikeutta tietää mun tienestejä tai miten ne rakentuvat. Lain tarkoitus on ainoastaan tehdä lukijalle selväksi, missä on mainos, että sen ymmärtää oikein. Ei hyppiä veronmaksajien yksityispuolelle. Se vaatimus on tullut liian uteliailta lukijoilta, ja uskon vahvasti siihen, että mikään taho, viranomainen tai ei, ei tee siitä mitenkään vaatimusta meille bloggaajille.

 • Reply laura Tuesday, June 18, 2013 at 13:12

  mun isälle tehtiin kans laserleikkaus pari vuotta sitten, ja se on kyllä ollu kans tosi tyytyväinen!! tsemppiä! =)

  • Reply Anna Friday, June 21, 2013 at 13:12

   Kiitoksia, hyvin meni :)

 • Reply Tiuku Tuesday, June 18, 2013 at 13:40

  Voi vitsit, tsemppiä operaatioon, se menee hyvin. Onneksi olkoon jo näin etukäteen uusista silmistä :)) oon kade. Saitko ihan ilmaiseksi ton leikkauksen vai?

  • Reply Anna Friday, June 21, 2013 at 13:12

   Kiitoksia kovasti :) En saanut ilmaiseksi sitä.

 • Reply Anna-Maija Tuesday, June 18, 2013 at 13:47

  Mä niin haaveilen myös tuosta leikkauksesta, oon niin kyllästynyt piilareihin! Ja silmälaseja en vain koe omaksi, vaikka ne noin 18 vuotta on mulla ollut. Tällä hetkellä mun oikeastaan pitäisi ostaa uudet silmälasit, mutta mun kasvot on niin kapeat, ettei pokia ole montaa saatavilla. Oon niin kyllästynyt optikoiden kommenttiin “miten olisi tuolta nuoriso/lastenpuolelta..?”. Joo, kiitos ei. Haasteellisesta kasvonmuodosta johtuen pokien hinnatkin ovat aika huimia, kun esim halpisketjuista on turha etsiäkään. On niin hassu maksaa laseista esim 400 euroa, kun pääosin käytän kuitenkin piilareita. Leikkaus olisi oikein varteenotettava vaihtoehto, kun saisi jostakin rahat. Se onkin vähän vaikeampaa, kun tällä hetkellä hoidan kahta tytärtä kotona ja tuloja ei itsellä ole. En viitsi miehen lompakolle mennä :) Mutta mielenkiinnolla jään odottelemaan sun kokemuksia leikkauksesta ja miltä se maailma tuntuu sen jälkeen. Mua itseäni vähän hirvittää ajatus silmien ronkkimisesta. :)

  • Reply Anna Friday, June 21, 2013 at 13:11

   Kiitoksia kommentistasi :) Kelahan korvaa osan leikkauksesta, ja lisäksi mun mielestä aika moni klinikka tekee noita nykyään osamaksulla, jos siinä olisi sitten mahdollisuutta? Mä oon vähän sellanen tyyppi, etten ikinä halua jättää myöhempään asioita, joista voi hyötyä jo nyt, esimerkiksi hyvä näkö :)

 • Reply Niina Tuesday, June 18, 2013 at 13:54

  Tiedän kyllä tunteen sekä lasien että piilareiden kanssa säätämisestä :D Itsekin haaveilen laserleikkauksesta, mutta vielä ei rahatilanne anna sille mahdollisuutta :/ Ja tosin pelkkä ajatuskin laservaloista silmissä saa karvat pystyyn :D mutta kerro sitten kokemuksia, että miltä se tuntui niin ehkä miekin tästä vielä rohkaistun ;) Onhan tätä jo pari vuotta pohdittu ja paljon kehuja siitä aina kuulee, että miksi ei oo tehny sitä aikasemmin :D mut tsemppiä siulle leikkaukseen, toivottavasti kaikki menee hyvin! :)

  • Reply Anna Friday, June 21, 2013 at 13:10

   Siis se oli maailman simppelein se leikkaus :D Oikeesti, ei yhtään paha :) Mä kirjoittelen tarkemmin ihan videon kera siitä sitten ensi viikolla :)

 • Reply mimmu Tuesday, June 18, 2013 at 14:09

  Mun äiti kävi myös tossa laserleikkauksessa nuorempana ja se kulkee vieläkin 55-vuotiaana ilman laseja (lukuunottamatta lukulaseja joita kumminkin toisinaan täytyy käyttää). Tsemppiä!

  • Reply Anna Friday, June 21, 2013 at 13:10

   Jep, tässä on se tavoite mulla! :)

 • Reply Alissa Tuesday, June 18, 2013 at 15:16

  Voi että, ihanaa! Itse haaveilen myös päivästä, kun näön huononeminen loppuu ja pääsisin vihdoin itsekin laserin alle. Rillirouskuna oleminen ei todellakaan sovi menevään ja urheilevaan elämäntyyliini, ja piilareiden kanssa säätäminen on yhtä tuskaa näin kuivasilmäiselle.
  Nauti Anna vapaudestasi! Perässä tullaan. :D

  • Reply Anna Friday, June 21, 2013 at 13:10

   Kiitoksia, aion ehdottomasti näin tehdä :)

 • Reply dreamer Tuesday, June 18, 2013 at 15:20

  Ihanaa!! Itsekin olen suunnitellut meneväni. Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja ei voi muuta sanoa kuin että aivan mahtava blogi! Olet ihana Anna. :)

  • Reply Anna Friday, June 21, 2013 at 13:10

   Kiitoksia ihana <3

 • Reply Saana Tuesday, June 18, 2013 at 15:23

  Mä kävin FemtoLasik -leikkauksessa pari kk sitten ja hetkeekään en oo katunu! Paras päätös ikinä :-) Se “leikkaus” on oikeesti se about 10 sekuntia per silmä ja sit näkö on perfecto! Ei enää piilareilla säätämistä, ikinä. Moni aattelee, et toi on överikallis toi leikkaus, mut todellisuudessa se maksaa ittensä ajan myötä melkeen takaisin; eipähän tarvi ostella kalliita piilareita ja meneehän niihin laseihinkin rahaa. Laserleikkaus on kyllä paras keksintö ikinä :-)

  • Reply Anna Friday, June 21, 2013 at 13:09

   Kyllähän tollanen maksaa ittensä tosi nopeesti takas, ku miettii piilarihintoja tms :)

 • Reply Heidi Tuesday, June 18, 2013 at 15:28

  Oon niin kade tosta leikkausta.. Oon kolmannelta luokalta asti ollut silmälasien kanssa ja vasta muutama vuosi sitten otin piilarit käyttöön. Ja kun tuo näkö on -9 pintaan niin olen todellakin sokea ku lepakko ilman laseja tai linssejä :D Leikkaus on ollut haaveissa jo hetken aikaa, mut tuntuu et tulee aina jotain muuta mihin säästää.. Tänä kesänä kolmen viikon päästä häät murtuneella jalkapöydällä (kyllä! onnistuin 3 doors downin keikalla jammailemaan itselleni murtuneen luun) ja sitten ens kesänä kuukaudeksi Jenkkeihin häämatkalle.. Mut ehkä sit seuraavana kesänä :)

  • Reply Anna Friday, June 21, 2013 at 13:09

   No mut hei, positiivista ajattelua, oot menossa naimisiin (oletettavasti) elämäsi miehen kanssa ja pääset upealle häämatkalle hänen kanssaan!! :) Mä voisin mielelläni nähdä huonosti vielä pari vuotta, jos tilanne olisi tuo :)

 • Reply sara Tuesday, June 18, 2013 at 16:32

  ONNEA LEIKKAUKSEEN! :) Hui, mullakin on vähän ongelmaa, kun en kauheen hyvin nää tekstiä kaukaa. Mulla on huonompi kaukonäkö kun yli 50-vuotiaalla äidilläni, mut en halua laseja, enkä uskaltais käyttää piilareita. Voiks tollaseen leikkaukseen mennä “tosta vaan”?

  • Reply Anna Thursday, June 20, 2013 at 11:03

   Kaipa siihen periaatteessa vois, mutta jonku verran dokumentoitua historiaa pitäisi olla sen suhteen, miten ne sun voimakkuudet on vaihdellu. Ainaki mun käsittääkseni näin siis :)

 • Reply Niiskuneiti Tuesday, June 18, 2013 at 17:10

  Paljon onnea leikkaukseen! Itselläkin joskus haaveena päästä tuohon leikkaukseen. Ensin pitäisi kuitenkin vanhentua ainakin kaksi vuotta. :) itsellä voimakkuudet on siinä -13-14 paikkeilla, eli käytännössä olen melkein sokea. Piilareitakaan en ole koskaan pystynyt käyttämään. Äidille leikkaus tehtiin ja on ollut tosi tyytyväinen. Odotan innolla omia kokemuksiasi!

  • Reply Anna Thursday, June 20, 2013 at 11:01

   Voi hittolainen miten kova miinus. Mun -2 ei tunnu oikeen rinnalla miltään :D Kokemuksia tulee aivan varmasti, niin fiiliksissä aiheesta olen :D

 • Reply elle90 Tuesday, June 18, 2013 at 19:49

  Moikka! Toivottavasti leikkaus meni hyvin! :) Itse kävin Femtolasik-laserleikkauksessa viime joulukuussa, ja oli kyllä niin mahtava tunne kun vihdoin näki ilman silmälaseja! Lähtöarvot olivat n. -10 ja -7, enkä uskonut että niin suurista miinuksista voitaisiin päästä “nollanäköön”.. mutta kuinka ollakaan, leikkauksen jälkeen mulla todettiin lentäjän näkö! :D Leikkauksesta on nyt siis kulunut n. puoli vuotta, ja vieläkin näen oikein hyvin :)

  • Reply Anna Thursday, June 20, 2013 at 10:59

   Jep, mullaki on nyt toi lentäjän näkö, ja en epäile sekuntiakaan, etteikö se mulla pysyisi sinne vanhuusnäköön asti :)

 • Reply Ooo Tuesday, June 18, 2013 at 22:04

  Hienoa, että pääset tohon leikkaukseen! Mun veli on käynyt laserleikkauksessa, ja totes sen jälkeen että: “täähän on ku näkis maailman uusin silmin!” Haha :D Ja ymmärrän muuten hyvin ton imagolasi asian, mulla ei ikinä oo ollu (tähän 18v. ikään mennessä) ongelmia näön kanssa, mutta niiiin paljon haluan sellaset nollavahvuiset kauniilla pokilla varustetut lasit! Hullu mikä hullu, kun väkisin haluaa silmälasit päähän :D

  • Reply Anna Thursday, June 20, 2013 at 10:59

   Hahah, mut sitähän se on, että mä haluan välillä pitää laseja, mutten halua olla niistä riippuvainen tai antaa näköni sanella, miten elämääni elän :)

 • Reply Tepa Tuesday, June 18, 2013 at 22:26

  APUA mun on saatava toi paita! Ylisuloset bambit jos en ihan väärin tihrusta, en kestä miten ihana!! mistä toi on? :o
  Oot unelma kuten aina, noi hiukset ah :))

  • Reply Anna Thursday, June 20, 2013 at 10:55

   Voi kiitoksia :) Se on Primarkista, ja joo, siinä bambit pussaa :)

 • Reply emiliaa Tuesday, June 18, 2013 at 23:49

  Moi vaan!

  Tuli tässä mieleeni, että ootko ikinä tehnyt postausta kaikista laukuistasi? Nyt täytyy meinaan tunnustaa, että kävin niitä ihan googlen kuvahaun kautta kuolailemassa kun en yhtenäistä postausta löytänyt :D Ois meinaan ihan huippua, jos tekisit, ja tietty eritoten merkkilaukuista ja niistä kauneimmista yksilöistä!

  • Reply Anna Thursday, June 20, 2013 at 10:54

   En oo tehny, enkä oo rehellisesti sanottuna ihan varma, haluanko tehdäkään, tulis vaan taas hirvee nillitys :D Täytyy tutkailla aihetta :)

   • Reply May Thursday, June 20, 2013 at 11:29

    Mä muistelen että joskus ns. vanhan blogin aikana sulla oli postaus sekä kaikista kengistä että kaikista laukuista. Tästä siis toki vuosia aikaa ja varmasti kokoelma on mennyt isosti ellei kokonaan uusiksi. Anyways, itse myös tykkäisin postauksesta jossa esitellään kaikki laukut, muutkin merkkilaukkuja omistavat bloggaajat ovat niitä tehneet ilman (valtavaa) nillitystä. Ymmärrän, että tunnut saavan niskaasi extramäärän paskaa sen tyylisistä postauksista, enemmän kuin muut bloggaajat, ja ettei aiheen käsittely sen vuoksi välttämättä houkuta. Mutta ainakin itse tykkään kovasti tuollaisista “kokoelma-postauksista”, enkä usko olevani ainoa.

    • Reply Anna Friday, June 21, 2013 at 13:03

     Joo, mielelläni tällaisia tekisin, mutta ne johtaa aina niihin nillinilli-kommenteihin, että tuolla rahamäärällä olisi pääsyt jo kuuhun, ja sitten saan sata meiliä linkeillä keskustelupalstoille, jossa käsitellään kaikki mahdollinen mun mahdollisista veloista ja ulosotoista :D On jotenkin ihan käsittämätöntä, miten paljon mun rahankäyttö aiheuttaa ihmisissä vikaa, ja siksi en vaan jaksa enää koko aihetta käsitellä hirveesti :( Mikä on harmi, koska sitten tulee karsittua niitä postauksia, joita te mielellänne luette ja minä teen :(

     • Paula Monday, June 24, 2013 at 06:46

      Täälä myöskin toivottaisiin laukku-postausta :) Ja on tietysti helppo täältä sanoa, mutta älä anna niiden kateellisten marisijoiden vaikuttaa sun blogiin. Sitähän ne just haluaa…

      Ja innolla odotan postausta tästä silmäleikkauksesta, koska itselläkin sellanen haaveissa :) Ihan mahtavaa, että saat tällasia yhteistöitä :)

 • Reply awkward Tuesday, June 18, 2013 at 23:53

  Niin paitsi et ne tipat JA ripsiin laitettavat teipit irrottaa pidennykset alta aikayksikön ja leikkauksen jälkeen niitä (ripsienpiennyksiä) ei saa laittaa joten saat olla ihan kokonaan luonnonlapsi. :-)

  nimim. kokemuksen syvällä rintaäänellä

  • Reply Anna Thursday, June 20, 2013 at 10:53

   No tota. Mulle ei laitettu mitään teippejä ripsiin, eikä oo kyllä tipatkaan mitenkään vaikuttaneet, ihan samalta ripset näyttää ku aina. Ei siis ainakaan multa oo lähteny ku kai yksi ripsi leikkauksen aikana :D Kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen saa huoltaa, eli sikälikin olet hieman väärässä, kyllä ne saa sitten laittaa jo :) Tosin kaipa tuo ripsien pysyvyys on vähän ripsistä kiinni, mulla on Xtremet, ja aika extreme-olosuhteissa tuntuvat pysyvän :)

 • Reply nora Wednesday, June 19, 2013 at 00:03

  saat olla niin älyttömän onnellinen, että saat tämmösen mahollisuuden! Ite sain lasit kolmannella luokalla, ja mun itsetunto vajosi pohjalukemiin. Yläasteelle mentäessä sain piilarit ja ne päässä sitten menikin kohta kaikki aika, enkä ois mistään hinnasta laittanu laseja päähän. Nyt lukiossa mut pysäytti paha sarveiskalvontulehdus, nyt on puol vuotta nitä silmiä hoidettu eikä piilareista saa ees puhua.. Onneks sain uudet silmälasit ja niiden kanssa pystyn olla sinut nykyään. Urheilevana ja menevänä ihmisenä kiroon kuitenkin lasit useimpina päivinä helvettiin. Kunpa saisin saman tilaisuuden kun sä, tai edes joskus rahaa senverran että pääsisin leikkaukseen! Olis tosi kiva kuulla miten sun leikkaus meni, ehkä itekkin joskus vielä… Tsemppiä :) !

  • Reply Anna Thursday, June 20, 2013 at 10:52

   Kiitoksia kovasti, olenkin todella onnellinen, että tällainen mahdollisus tarjoutui ja kokemuksia tulossa kyllä piakkoin :) Kamalaa tollanen tulehdus, toivottavasti siitä pääsee vielä joskus silmät yli?

 • Reply KurtCobain Wednesday, June 19, 2013 at 01:51

  Aaaa vitsi kun haluaisin itsekin eroon n. -3:n näöstä mutta ei taida olla enää mahdollista… :/ Mulla nimittäin todettiin 1 tyypin diabetes ja silmissä on jo jotain alkavaa diabeettista retinopatiaa eli ne tihkuu ym joten mun kohdalla laserleikkaus olisi erittäin suuri riski…
  Mulla on ollu lasit lukion ykköseltä eli nyt 6 vuotta enkä ole oppinut pitämään silmälaseja. Piilareilla siis mennään ja täytyy kyllä sanoa että välillä v*tuttaa ja rankasti. Aika hyvin niitä kertakäyttöisiä olen pystynyt pitämään mutta tosiaan joskus on päiviä kun ne hankaa ja häiritsee ja tekee mieli paiskoa tavaroita… Katsotaan jos nyt tässä juhannuksen jälkeen menisin katselemaan jos mukaan tarttuisi jotkut kivan tyyliset lasit joita voisi joskus ihmistenkin ilmoilla pitää(en oikein tiedä millaiset omaan namaan sopii. Mulla pitäis olla jotkut XL kokoiset ne linssit kun olen tottunut isoihin aurinkolaseihin..) Nykyisissä on liian heikot voimakkuudet. Kyllä niitä kotona voi käyttää telkkaria katsellessa mutta autoillessa ne on liian heikot.

  Tulipa romaani! Mutta tsemppia laseriin ja innolla odottelen sitten kertomuksia leikkauksen jälkeen että miltä tuntuu! Toki sen parhaimman tuloksen näkee sitten vasta myöhemmin mutta etköhän tee asian tiimoilta vielä muutamiakin postauksia :)

  • Reply Anna Thursday, June 20, 2013 at 10:45

   Voi hittolainen, en tiennytkään, että diabetes vaikuttaa tohon jotenkin :( Ja mä kyllä tiedän miten persestä se lasien metsästäminen on, mulla kesti vuosia löytää kivat :) Eli onnea etsintöihin ja ihanaa juhannusta! :)

 • Reply annika Wednesday, June 19, 2013 at 08:38

  Voi onnea, on varmasti ihanaa ja uskomatonta yhtäkkiä nähdä omilla silmillään :D Mulla on vaan -1 ja oon maailman laiskin piilareiden käyttäjä. Mäkin oon usein kopsaillut toisten vihkoja, kun on pakko aina istua takarivissä. Silmälasit rusensin joskus polvella yksisankaisiksi, ja esim. leffassa ne pääsee päähän vasta kun valot on pimennetty :D Mutta toivottavasti (ja varmasti) kaikki menee hyvin ja oikeasti ihana kuulla, että saat noinkin ison helpotuksen elämääsi.

  • Reply Anna Thursday, June 20, 2013 at 10:45

   Kiitoksia, ja oikein hyvin meni, näkö on lentäjän tasolla :)

 • Reply Veronika Wednesday, June 19, 2013 at 08:45

  Toivottavasti leikkaus meni ilman kommelluksia!:) Ja täytyy kyllä sanoa, etten yhtään ihmettele, miksi haluat teettää noihin laseihin ne nollavahvuudet, koska onhan noi ihan tajuttoman hienot!

  • Reply Anna Thursday, June 20, 2013 at 10:44

   Kiitoksia, ja oikein hyvin meni :)

 • Reply Hihiii Wednesday, June 19, 2013 at 12:07

  miten oot tehny ton bannerin??
  ei liity tähän postaukseen, mutta kuitenkin:D

  • Reply Anna Thursday, June 20, 2013 at 10:44

   Picasa 3 -ohjelmalla :)

 • Reply Laura Wednesday, June 19, 2013 at 14:12

  Sun piilarielämä oli suoraan kuin mun elämää. Täällä siis kärkytään innolla jotain Femto yhteistyö tarjousta ;)

  Hyvää juhannusta, meikeillä tai ilman :D

  • Reply Anna Thursday, June 20, 2013 at 10:43

   Kiitoksia kovasti, ja kyllä sellainen tärähtää pian ruutuun :)

 • Reply Päivi Helena Wednesday, June 19, 2013 at 17:51

  Minäkin käytän imagolaseja!!! Näössäni ei ole vikaa, mutta kauniit silmälasit ovat asuste, silloin tällöin, sihteerikkölook välillä tekee ihmeitä!

  • Reply Anna Thursday, June 20, 2013 at 10:43

   Näinpä juuri! :)

 • Reply Äippä84 Thursday, June 20, 2013 at 12:42

  Mä oon käynyt Lasik-leikkauksessa jotain 4v sitten. Alkutilanne oli -5 ja -7, täydellisesti korjaantui ja jonkin aikaa olikin sellanen hullun tarkka näkö :D Kyllä se siitä sitten vähän tasoittui, eli tuli enemmän normaaliksi eikä sellaseksi “ylikorjatuksi”. Mulla se näkö “eli” siinä alussa varsinkin, eli yhtäkkiä saattoi tuntua et oli tosi paljon huonontunut ja sitten taas palautui normaaliksi. Edelleen ilman laseja mennään, mut kyllä mä vähän luulen, että ei tämä mun kohdalla oo ikuista. Toivottavasti sulla pysyy tulokset hyvänä :)

  • Reply Anna Friday, June 21, 2013 at 12:56

   Joo, tosta varoiteltiin, että voi esim. hämäränäkö kärsiä hieman, ja samalla sitten välillä olla varsinkin aamuja, kun tuntuu, ettei toimi yhtä hyvin ku yleensä:)

 • Reply Kiira Thursday, June 20, 2013 at 13:12

  Kerro ihmeessä updatea vaikka kohta puoliin, mutta miksei myös puolen vuoden tai vuoden kuluttua! Itse olen pysynyt nyt pari-kolme vuotta lukemissa -11, ja nyt viimein kun näön huonontuminen on saatu vakiintumaan niin alan itsekin harkita tuota leikkausta, jos se onnistuttaisiin minulle tekemään. Ei mitään hajua mistä nää mun silmät on oikein peräisin, koska kenelläkään meidän suvusta ei ole miinus vitosta enempää ja mulla on siitä niinku tuplat:D.

  Mutta mukavaa ja nähtävää juhannusta:)!

  • Reply Anna Friday, June 21, 2013 at 12:54

   Joo, enköhän mä sitten palaa asiaan puolisen vuoden kuluttua, kun kaikki on “asettunut” näön osalta :)

 • Reply Sanna Saturday, June 22, 2013 at 10:17

  Oot oikeesti niin nätti!Sun kaverit toooooosi onnekkaita ku saa noin hyvän ystävän:)

  • Reply Anna Friday, June 28, 2013 at 16:15

   En usko että ystävyydessä on nättiydellä merkitystä, mutta kiitos silti :)

 • Reply juuliae Monday, June 24, 2013 at 15:11

  Hei Anna,

  olisin niin uskomattoman onnellinen, jos viitsisit tehdä postusta aiheesta. Miten koko operaatio eteni, millaisia tuntemuksia jnejne. Olen itse tällä hetkellä töissä ulkomailla, mutta syksyllä Suomeen palatessani on valmistujaislahjana tarkoitus käydä silmät leikkauttamassa kuntoon ja olen jo nyt aivan kauhuissani. Leikkaukseen olen aina halunnut, inhoan elämää piilareiden ja lasien “vankina” (-5 vahvuuksilla kun ei ilman voi koskaan olla), mutta nyt kun asia ihan oikeasti on toteutumassa pelottaa aivan helvetisti.

  Olen lukenut muiden kokemuksia ja katsonut videoita ja ajanut itseni niiden ansiosta aivan paniikin rajamaille. Kuulin, että ennen leikkausta olisi mahdollista saada jotain lääkitystä ja varmaan ihan tosiaan sitä joutuu harkitsemaan. Mielelläni siis kuulisin sinun mielipiteitä ja fiiliksiä aiheesta, kun ainakin tyytyväiseltä vaikutat niin jospa se vähän omia kauhukuviakin helpottaisi (:

  • Reply Anna Friday, June 28, 2013 at 16:40

   Tästä on tulossa ensi viikolla postaus :)

 • Reply --- Friday, June 28, 2013 at 08:57

  Hi
  Your eyes…you must look into learning Reiki, using the Usui methods…you can tap into the universal energy, by placing your hands over your face/eyes/chakra. (as in your pic above). This will give your tired eyes at the end of the day much relief…google it for research!

  I came to your site via Pinterest …thanks for the red pics…you must design/wear it more often! Love those red military look jackets!
  from —<3 love a Lady in Red ! Pinterest

  • Reply -- Friday, June 28, 2013 at 09:07

   Oh! I forgot to mention…that pic of the lake above in your top collage…(this promted me to look further). That’s where I’m from – Queenstown New Zealand…the pic is looking toward Glenorchy from Bennett’s Bluff….that Pigeon Island on the left with glenorchy & Paradise behind…where LOTR & The Hobbit were filmed. Check Google map : )))

   • Reply Anna Friday, June 28, 2013 at 16:36

    Yes I know, I’ve visited it a couple of times :)

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post