Ajatuksia blogimainonnasta

Viime aikoina on tuntunu olevan polttavana puheenaiheena blogimainokset. Erityisesti mulla meni kuppi nurin viime viikolla Naistenpäivä -kamppiksen kommentteihin. Me bloggaajat näimme jokainen vaivaa kampanjan eteen, ja sitten lähes jokainen bloggaja joutu kuuntelemaan kommentiboksissaan valitusta blogimainonnasta. Oli loukkaavaa koko aihetta kohtaan, että kommenttiboksit muuttu negatiivisuuden kohteeksi, kun bloggaajien tarkoituksena oli pitää hyväntekeväisyyskampanja, jonka tarkoituksena oli auttaa muita naisia.

Blogikiusaaminen on jokaiselle korkean profiilin bloggaajalle tuttu juttu, mutta sitä ei mun mielestä pidä hyväksyä. Ja jos kysymykset mainoksista olisivat asiallisia, niin ei siinä mitään. Mutta mainoksiin liityvät kommentit on yleensä todella loukkaavia, syvälle bloggaajan persoonaan meneviä, ja ennen kaikkea, noh, ilkeitä. Ei sille ole parempaa sanaa.

Miksen siis hieman selvittäisi, miten itse näen blogimainonnan. Blogimainoksista valittavat näkevät asian vain yhdeltä kannalta, enkä usko, että se näkökanta tulee muuttumaan, mutta ehkä tämä avaa yleisesti mun käsitystä aiheesta, ja jatkossa voin vastata kysymyksiin vedoten tähän postaukseen.

Aiheeseen piilomainonta. Musta on hillitöntä, miten lukijat vetävät hirveetä älämölöä blogissa jos toisessa piilomainonnasta. Samat lukijat todennäköisesti kuitenkin lukevat lehtiä ja kattovat telkkaria. Leffassa saattaa olla joskus tekstien loppuvaiheessa merkintä “sisältää tuotesijoittelua”. That’s it. Lehdessä on kirja-/ meikki- ja vaikka mitä muita kokeiluja, joissa ei ikinä lue, että tuotteet on saatu ilmaiseksi. Lehden vikoilla sivuilla jälleen saattaa olla merkintä “sisältää tuotesijoittelua”. EI toimittajan kirjoittaessa lomakohteesta / tapahtumasta jne. lehdissä, lue että matka on ollut ilmainen / sponssattu. Miksi kukaan ei hyökkää näiden isojen firmojen pariin, mutta yksityisten pienten toiminimien, bloggaajien kiusaaminen on hyvin yleistä? Verrattuna moneen muuhun kanavaan, bloggaajat hoitaa piilomainonta-osaston erinomaisesti!

Most-funny-advertisement

Mä olen itse ottanut selvää kuluttajaviranomaisilta siitä, mikä olisi laillinen tapa toteuttaa mainonta blogissa? Sivupalkissa lukeva disclaimer siitä, että mainoksia on, riittää itsessään. Sen lisäksi olen merkinnyt jokaisen postauksen, jossa on maksettua / korvattua mainontaa commercial -tunnisteella (kuten sivupalkin disclaimer sanookin..)  Ongelma on se, että blogeille ei ole luotu mitään tarkkaa ohjeistusta (, joka on työn alla, ja jota itse odotan), joten meidän toimiminen tässä on aika hankalaa. Kyseessä ei ole piilomainos, jos se on tunnistettavissa mainokseksi. Tämä on yleinen tulkinta. Mun käyttämä disclaimer + tunniste riittää kertomaan, että kyseessä on mainos. Kyse ei ole siitä, että tyhminkin/epäosaavin netinkäyttäjä ymmärtää sen mainokseksi, vaan että se on YLEISESTI ymmärrettävissä mainokseksi. Toiset bloggaajat merkkaa linkkejä asteriskillä, toiset käyttävät huutavan isoja otsikoita. Mulla ei toimi tollanen raju otsikointi, mun mielestä se saa postauksen näyttämään tyhmältä, ja mun mielestä kyseessä on ehdoton overkill. Kai mä oletan, että mun lukijat on sen verran skarppeja ja fiksuja, että ymmärtävät siitä kuluttajaviranomaisten mukaan täysin riittävästä tunnisteesta, että kyseessä on jokin yhteistyö.

Alan ammattilaiset vasta vääntävät yleisiä ohjeita asiaan, eivätkä itsekään ole perillä piilomainontakysymyksistä. Jos bloggaaja saa kameran, riittääkö se, että mainitaan ekassa postauksessa, että tuote on saatu, vai pitääkö joka postaukseen laittaa, että laitteella otetut kuvat on mainosyhteistyökameralla kuvattuja? Jos ammattilaiset ei osaa vastata näihin, niin on se kumma, kun meidän lukijoista löytyy niitä, joka kokevat osaavansa asian paremmin! Jännittävää.

Ja tehdään heti yksi asia selväksi. Piilomainonta on laitonta, mutta se ei ole rikos. Ihan teille kaikille asiasta paremmin tietäville ;)

Odotan todella innolla sitä, että kyseinen ohjeopus piilomaionnasta verkkosivustoilla saadaan päätökseen, että me bloggaajat saamme mielenrauhan kiusaavilta kommenteilta, kun osaamme itse paremmin hoitaa osaston ja lisäksi koko suuri yleisö tietää, mennäänkö oikein vai väärin.

Sitten päästäänkin siihen mua kuohuttavaan asiaan. Mainoksista alituiseen valittamiseen. Piilomainontakysymys on yllä käsitelty, joten päästään niihi muihin syihin, miksi mainoksista valitetaan.

“Sun blogin taso on romahtanut! Ennen tää blogi oli persoonallinen ja mielenkiintoinen, kerroit omista jutuistas, nykyään joka toinen postaus on mainosta!”
Persoonallisuuden poistuminen blogista/blogeista ei liity millään lailla mainoksiin, vaan siihen, että bloggaajat, tai ainakin minä, on alkanut pitämään enemmän kiinni yksityisyydestään. Mun blogissa on uniikkeja kävijöitä 60 000/ viikossa. Kyseessä on reilu 10 % Helsingin väestöstä ja 1 % koko Suomesta (EDIT: Oli pieni ajatusvirhe tossa alkuun..). Blogin “kulta-ajan” perään haihattelijat voi hetken miettiä, että miksi blogi on muuttunut vähemmän yksityiseksi? Mainosten takia? Vai sen takia, että meikäläisen jokaista liikettä, ajatusta ja ihmissuhdetta rietostellaan yli ja ympäri keskustelupalstoilla. Bloggaajia on alkanut vilahtelemaan jo Seiskassakin! On se nyt herranjumala jännä juttu, että niitä syvimpiä ajatuksiaan ei tee mieli jakaa 60 000 lukijalle ihan samalla tavalla kuin aikanaan 6000 lukijalle. Jos siis lakattais syyttelemästä niitä mainoksia siitä, että blogin persoonallisuus ja mielenkiinto on vähentynyt, vaan etsitään sitten syyllistä lukijoiden joukosta (jos bloggaajia ei tuomittaisi yhtä herkästi kaikesta, voi olla, että askel kertoa omia juttuja ois helpompi ottaa) ja siitä, että koko blogiteollisuus on noussut ihan eri tasolle.

Advertising-Everywhere

Tämä on eri blogi kuin 2008 perustettu Mungolife. Jos se tulee jollekin yllätyksenä, niin herätys rakkaat tähän päivään. Mä en VOI, en HALUA, enkä edes enää OSAA jakaa mun syvimpiä ajatuksia täällä. Mutta se ei liity mitenkään blogimainoksiin. Mainokset ei vie tilaa muilta, “mielenkiintosemmilta” postauksilta. Jos mainospostausta ei olisi, ei olisi mitään postausta. Mulla mainokset ei poissulje millään lailla “oikeita” postauksia.

Inspispostauksia tehtiin jo kauan ennen kuin niistä maksettiin, miksi on siis niin hirveä asia, että nyt niistä maksetaan? Mä edelleenkin heivaan n. 90 % kaikista yhteistyöehdotuksista, koska kirjoitan vain niistä, joita itse arvostan/joista itse pidän.

Tästä päästäänkin seuraavaan osaan. Muutamilla lukijoilla on kovasti koko ajan päällä se ajatus, että ei bloggaajan pitäisi tienata blogillaan! Että blogien integriteetti oli jotenkin parempi ennen. Samoja juttuja sillonki tehtiin, nyt niistä saa vaan korvauksen. “Mutta kun on väärin, että joku tienaa sillä, mitä rakastaa, koska mä joudun olemaan Alepan kassalla ja vihaan sitä!” Kun kehotan mainostamisesta valittajia etsimään parempaa luettavaa, usein saan takaisin vastauksen, että kun muuten mun blogi on tosi kiva. Pysähtykää siis ihmiset hyvät välillä ajattelemaan asiaa. Jos kerta mun muut postaukset on niin kivoja, niin ehkä haluatte, että jatkan mainostamista. Koska muuten Mungolifen taru tulee päätökseen :) Niin yksinkertaista.

Aloittaessani 20-vuotiaana, mulla oli aikaa tälle hommalle työn lisäksi. Nykyään mulla on aika rankka yliopisto, jota käyn läpi, kaupungissa, jossa mun vuokra maksaa 1400 € / kk. Jos mä en tienaisi mun blogilla, niin mun olisi pakko mennä kokopäivätöihin takaisin, nykyisen osa-aikaisen sijaan. Missäköhän välissä mun Euroopan huippuyliopiston ja kokopäiväisen duunin välissä mä ehtisin pitämään intensiivisesti blogia, n. keskimäärin 6 postausta, 400-600 kommenttia ja lukuisia ja lukuisia meilejä viikossa? Jos mä menen kokopäiväduuniin mun opiskelun lisäksi, mulla ei todellakaan ole aikaa Mungolifelle, ja se on sitten niiden “kivojenkin” postausten loppu.

Mua eniten vituttava perustelu on “mä en halua tukea yhtäkään chanel-vuorattua bloggaajaa mun rahoillani!!”. Escuse me, miten mitenkään on rahallisesti keneltäkään pois tän blogin lukeminen? Kun mä saan rahaa, se ei tule lukijoilta. Se tulee yritykseltä itseltään. Tuolla logiikalla suosittelen sitten aikakausilehtien ja tv-ohjelmien kattomisenkin :) Koska kyllä se yritys joutuu niistäkin maksamaan. Hauskaa tässä on se, että tvlupa on maksullinen ja lehdetkin joutuu viemään kassan kautta kotiin. Blogit on ilmaisia. Me tarjoamme teille kaiken tämän sisällön ilmaiseksi, ilman maksullista korvausta. Linkin klikkaaminen (joka ei muuten tuo juuri ikinä meille rahaa, vaan taustalla on ihan eri systeemit :D) ei koskaan veloita summaa teidän tililtänne. Yritys X luo mainosbudjetin, josta käyttää vaikkapa 80 % tv-mainontaan ja 20 % blogimainontaan. Miten se tv-mainos on yhtään rehellisempi kuin meidän? Yritykselle X blogimainos on paljon halvempi, eikä se mainos ole pois lukijalta. Jos mainostan tuotetta X, ei se ole lukijalle yhtään sen kalliimpi kuin mitä olisi ilman mun mainosta. Todennäkösesti halvempi, koska saadaan aina lukijoille aleja ja jos mainostaja käyttäisi muuta mainontakeinoa, olisi se paljon kalliimpaa ja näin ollen katteet tuotteessakin olisi todennäkösesti kalliimpia.

product-placement-funny-ads-funny-pictures1

Mitä lukija siis menettää?

“En halua periaatteesta tukea tollasta hulppeeta elämää elävää bimboa.” Anteeksi, mutta miksi sitten luet mun blogia? On hirveän helppoa olla klikkaamatta yhtäkään linkkiä, ja poistua blogista kokonaan, jos mä olen bimbo. Jos mua haluaa vaan vihata, niin ole hyvä vaan, ei ole mun elämänlaadusta pois se, että jollain on noin surullinen elämä, että nautinnon saa toista vihaamalla.  Haluaisin kuitenkin tässä välin sanoa, että kaikki mun blogiin liittyvä tulotus on yleensä kiinni lukijamääristä. Joten jos haluat periaatteesta, etten mä saa tästä mitään, niin suosittelen unohtamaan osoitteen tähän blogiin. Jo lukijana ololla edistät mun mahdollista hyötymistäni. Minä hyödyn siitä, että sinä vihaat minua. Eikö ole hienoa!?

Ehdoton suosikkini on kuitenkin lukija, joka käy läpi mun mainospostauksen, inspiroituu jostakin mun mainostamasta tuotteesta ja sitten googlettaa ko. tuotetta vaikka puoli tuntia sen sijaan, että painaa linkkiä ja mahdollistaa mun hyötymisen siitä, että olen inspiroinut häntä ja näyttänyt tien halutun tuotteen kohdalle. Vähän sama kuin kävelisi kauppaan, käyttäisi myyjän apua täydellisen asun valitsemiseen ja sitten kävelee toiseen liikkeeseen, jotta se ensimmäinen liike ei vaan hyödy, koska ei halua sitä tukea. Millä oikeudella sitä ensimmäisen liikkeen apua käyttää? Jos lukee ja kommentoi postauksia, inspiroituu niistä ja saa niistä paljon iloa, miksi se on niin paljon pyydetty, että tukee sitä bloggaajaa? Varsinkaan kun se ei rahallisesti ole mitenkään itseltä pois?

Aina kun puhun ei-bloggaavien tuttujeni/ystävieni kanssa aiheesta, kukaan ei tunnu ymmärtävän tuollaista pikkumaisuutta. Keskustelupalstoilla ja tv-ohjelmissa kehuskellaan, miten ikinä ei itse paina yhtäkään linkkiä, jotta rahanahne bloggaaja ei vaan tienaa rahaa! Ja mitä bloggaaja tekee? Käyttää joka päivä 1-12 tuntia blogin ylläpitämiseen, ei pidä juuri koskaan lomaa, ja tuottaa sisältöä, joka on mielenkiintoista tuhansien ihmisten mielestä. Todella todella surullista, jos joidenkin mielestä on epäoikeudenmukaista, että bloggaaja tienaa samalla oman elantonsa.

Olisi eri asia, jos paukauttaisin 10 €/ vk -maksun Mungolifen lukijoille. Mutta kun mun mainostuloni eivät koskaan ole lukijalta pois.

Suuri osa näistä kommenteista kuulostaa yksinkertaisesti kateelliselta. “sulla on jo sitä ja tätä ja tota, miksi sun pitäisi saada lisää rahaa?” No koska mullakin on vuokra maksettavana. Ja koska jokainen päättää itse opiskeleeko kallista vuokraa maksaen saadakseen huippututkinnon ja sitä kautta hyvän työn, vai tyytyykö Alepan kassalla työskentelyyn. Ja en nyt tarkoita, että kaikilla 100 % on samat mahdollisuudet, mutta kaikilla henkisesti ja fyysisesti terveillä ihmisillä on mahdollisuus samoihin mahdollisuuksiin, kuin joista itse olen saanut nauttia. Sen sijaan, että rahaa käyttää ratsastus- tai tennisharrastukseen, polttamiseen, viikonloppujuhlimiseen tai muihin omavalikoimiin asioihin, ne voi käyttää niihin juttuihin, mihin minä rahaani käytän.

advertising-signs

Keneltäkään ei ole pois, jos ostan Chanelin laukun tai jos matkustan Malediiveille. Se ei ole viimeinen Chanel maan päällä, eikä se ole ainoa matka Malediiveille, joka on tarjottu ihmiskunnalle. Sen sijaan, että velloisi kateudessa bloggaajaa kohtaan, kannattaisi mieluummin inspiroitua!

Kyllä mä voin sanoa olevani itsekin usein kateellinen erinäisille ihmisille. Sanoin juuri viikko pari sitten Strictly Stylen Mrs. V:lle miten kateellinen olenkaan hänelle. Terveellä tavalla! Sellaisella, joka ajaa ja inspiroi mua ja innostaa mua hakemaan elämältä enemmän. Ei sekuntiakaan sellaisella tavalla, että haluaisin sen häneltä pois.

Mun mielestä on tosi surullista, että on ihmisiä, jotka vihaavat tuntemattomia. Miten lukija voi vihata mua, kun ei edes tunne? Lukija voi olla eri mieltä mun valinnoista, mutta viha, mistä se tulee?

Tästä päästäänkin siihen, miksi yksityisyydenhaku blogeissa on yleistynyt niin paljon. Jos lukijat on tehny tosi paljon saadaakseen bloggaajille potkut, eron poikaystävästä, riitoja ystävysten välille jne. niin onko ihme, että bloggaajat suojelevat itseään hieman enemmän kuin ennen?

Okei, se punainen lanka katosi.

All in all. Mainospostaukset tässä blogissa tulevat jatkumaan. Toisin kuin välillä erinäisistä lähteistä ymmärtää, niin mä en valitettavasti tienaa 3000 €/ mainospostaus, eikä linkin klikkaaminen valitettavasti kilahduta euroja mun tililleni. Verrattuna todella moneen bloggaajaan, mun mainonta on itse asiassa hyvinkin vähäistä, koska mulla on tarkka sääntö itelleni siitä, kuinka paljon sisällöstä on mainosta. Lisäksi mun mainonnat on aina suunniteltuja. En vaan lätkäse sinnetänne kuvaa ja linkkiä, vaan mä oikeesti nään paljon vaivaa erilaisten kollaasien suhteen.

Bloggers-Meme

Mistä päästäänkin siihen viimeiseen pointtiin. Vihaajat voisivat muistaa, että todella moni lukijoista tykkää kovasti mainospostauksista ja saa niistä paljon inspiraatiota ja neuvoja. Saan jatkuvasti pyyntöjä liittyen erilaisiin postauksiin, ja yritänkin toteuttaa niitä.

Joten, jos et halua lukea mainoksia, skippaa ne suosiolla. Jos haluat nauttia blogista, vaikka inhoat mainoksia, pidä mielessä, että ilman niitä, koko blogia ei olisi. Ja jos muuten vaan vihaat minua, etkä halua mulle hyviä asioita, kiitos, että vihaamisellasi tuot minulle lisää lukijalukuja, ja mä saan parempia diilejä! ;) Jokainen, joka kuvittelee, että tää elämä on hirveen helppoo ja ruusuista, on hyvä ja tekee itse. Nykyään järjestetään jopa koulutuksia mainonnasta ja joka paikassa on ohjeistusta siitä, miten saada blogista huippusuosittu. Me onnistuttiin jotenkin saamaan tää homma ihan itse tehtyä, ja kaikilla uusilla halukkailla on nyt huomattavasti helpompi alusta meidän niin helppoon, luksustäyteiseen ja rahanahneeseen elämään! ;)

Pusmoi, mä jatkan nyt fashion analysisin kokeeseen valmistumista ja palaan huomenna langoille!

Voisin ilmoittaa jo tässä vaiheessa, että kaikki “lopetan sun blogin lukemisen tähän” ja asiattomat kommentit ei tuu näkee päivänvaloa, joten ihan turha hukata omaa tai mun aikaa sellaisiin! :)

0

You Might Also Like

359 Comments

 • Reply saara Monday, March 11, 2013 at 20:17

  60000 on reilu 1% suomen väestöstä, ei 10% ;)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:33

   Joo, siinä oli se ajatusvirhe alkuun :D

 • Reply Teemu Bling Monday, March 11, 2013 at 20:26

  AMEN, ANNA!

  Mun mielestä huippukohta siinä Kuningaskuluttaja-pätkässä oli se, kun ne tikku-ukot ilmestyi ruutuun ja sitten se voice over alkoi selittää ”Jos blogilla on esimerkiksi 50 000 lukijaa ja lukijoista X % klikkaa mainoslinkkiä ja niistä X% ostaa jotain ja käyttää 30 euroa niin se tekee bloggaajalle jo KOL-ME TU-HAT-TA EU-RO-A!!!!” :’D Yeah, right… Teoriassa joo, mutta hohhoijaa… :D Ihan kuin näiden ”jättimäisten” blogirahojen eteen ei oikeasti saisi tehdä ihan hemmetisti työtä, paljon enemmän kuin siellä Alepan kassalla.

  Kiitos että kirjoitit tän postauksen! :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:33

   Teoriassaki toi kusee toi lasku, ja sitten ku oikeesti tietää ite ne prosentit, nii ei voi muuta ku nauraa :D

 • Reply sarah Monday, March 11, 2013 at 20:28

  Tosi hyvä ja mielenkiintoinen postaus! Jäi vaan suunnattomasti häiritsemään tuo, että blogiasi lukisi reilu 10% suomen väestöstä. Ettei jää aivan väärä kuva blogien lukijamääristä blogien lukijoille :) siis että 60000 n. kuudesta miljoonasta olisi reilu 10%. Oot silti vaan niiiiin huippu bloggaaja, tykkään aivan sairaan paljon sun argumenteista näissä vähän syvällisemmissä postauksissa, tulee aina itekki ajateltua asioita eri kanteilta. Joten jatka samaan malliin, oot paras!! :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:55

   HAHAHA, joo, mulla kävi ajatusvirhe Suomen ja Stadin kanssa ku kädet ei toiminu samaa vauhtia ku aivot :D

 • Reply Ansku Monday, March 11, 2013 at 20:34

  Oon lukenu mungolifea melkein alusta asti ja nyt kommentoin ekaa kertaa! Täyttä asiaa koko teksti, ei kenenkään onni oo toiselta pois. Se pitäs aika monen tajuta. Jokainen on itse oman onnensa seppä! Minnuu ainakin inspiroit yrittämään enemmän, joten kiitos parhaasta blogista! :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:34

   Nimenomaan näin :) Kiitos ja tosi kiva kuulla :)

 • Reply helzq Monday, March 11, 2013 at 20:35

  Asia tekstiä Anna! :) Televisiossaki on pyriny jossain ohjelmassa just samasta aiheesta ja näin. Välillä olen arvaillut, että “jos nyt klikkaa tästä tuleekohan Annalle rutosti rahaa?” mutta aina olen painellut hällä väliä , koska ei se mun kukkarosta lähde :-D Mutta hyvä kun avarsit asiaa enemmän ja niin. Kivaa päivän/illan jatkoja :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:34

   Haha, no nimenomaan näin! :)

 • Reply Tara Monday, March 11, 2013 at 20:35

  Oho, jopas on Suomen vakiluku pienentynyt, kun 60 000 lukijaa on 10% ;)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:34

   Hahahah, ei menny nyt ihan nappiin :D

 • Reply Henriikka Monday, March 11, 2013 at 20:35

  Asiallinen postaus :) Oon kanssasi samaa mieltä, jos ei kiinnosta niin ei kannata lukea. Siksipä itsekin skippaan esim Nelly-postaukset, kun ei ne mua nyt mitenkään kauheasti kiinnosta, ja luen puolestaan ne muut mua kiinnostavat postaukset.

  Keep up the good work!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:35

   Kiitoksia kovasti, ja kiva kuulla, että samaa mieltä olet :)

 • Reply Iirikka Monday, March 11, 2013 at 20:35

  Minusta blogisi on ihan! Ymmärrän hyvin pointtisi kirjoituksessasi enkä yhtään ymmärrä miksi ihmiset ovat sinulle niin kateellisia. Mielestäni on täysin oikeutettua että blogin kirjoittaja saa korvauksen käyttämästään ajasta. Nykypäivänä ihmiset tuntuvat valittavan aivan kaikesta ja negatiivinen ajattelutapa tuntuu olevan se ainoa oikea.
  Olen vasta aloittanut seuraamaan blogiasi ja pidän siitä todella paljon. Ihanaa kevättä ja aurinkoisia päiviä sinulle. Täällä ainakin ilmoittautuu yksi joka on sinulle kateellinen nimenomaan sillä hyvällä tavalla, kiitos että tuot inspiraatiota ja iloa päiviini.

  Iiris

 • Reply Nata Monday, March 11, 2013 at 20:36

  en voi muuta sano kuin bravo ! aivan mahtavaa teksiä (: itse tykkään tästä sun blogista, jatka samaan malliin ! <3

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:35

   Kiitoksia :)

 • Reply alexa Monday, March 11, 2013 at 20:37

  Great job! Sisällöstä tuli mieleen tämä http://yle.fi/uutiset/sanna_ukkola_viiden_tahden_toimittajat/6418877 mahtavan viihdyttävä artikkeli toimittajien / lehtien mainonnasta ja piilomainonnasta. Se avasi mun silmät ihan eri tavalla tälle koko keissille ja sille kuinka paljon törkeämpää piilomainontaa lehdissä harrastetaan. Kaiken lisäksi, juttu on erittäin nasevasti kirjotettu. Suosittelen!

  xx

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:35

   No nimenomaan tota hain!! :D Kiitoksia kaunotar!! <3

 • Reply Siiri Monday, March 11, 2013 at 20:37

  En ole ollut kateellinen sinulle, se minkä sinä saat ei ole minulta pois, mutta en silti voi sietää kollaasimainospostauksia.HUOM. ei sinun mainospostauksia, vaan ihan sama juttu joka blogissa. Se on vähän sama kuin televisiomainokset. Kyllä se alkaa rasittaa, kun katsot hyvää ohjelmaa ja hyvä kohta menossa ja pudum ruutuun pamahtaa joku air-wick aaahh one-touch osta sitä ja tätä tota -mainos. Etenkin jenkeissä, jossa tulee reissattua, kun ohjelmaa kestää aivan uskomattoman vähän aikaa ennen kuin taas on uusi mainostauko kehissä. Se pilaa katselunautintoa. En sano että blogissasi näin olisi, mutta joissain blogeissa suurin osa postauksista on jotain tarjouksia tai kollaaseja ja aina niistä samoista verkkokaupoista. Kun telkkarissakin on se, että jos joutuu katsomaan samoja mainoksia monta kertaa, niin alkaa suoraan sanottuna ketuttamaan. Esim. se Zalandon mainoksen mies ja kiljunta. Tai muut jotka pyörivät ties kuinka kauan. Sama juttu tässäkin on, kyllä mun mielestä on kivaa jos joku esittelee jonkun uuden yrityksen/yritysidean (=on myös kivaa, jos tulee uusi mainos telkkariin, joka viihdyttää, esim. eri operaattorien mainokset). Ilman blogeja en olisi löytänyt Myfiinaa tai persoonallinenkalenteri.fi. Mutta ne kollaasit tai joku uutuustuote näistä muutamasta verkkokaupasta mitkä suurimmaksi osaksi tässä maailmassa pyörii. Ne on nähty jo niin monta kertaa ja ne tehdään silti aina uudestaan ja uudestaan, niin sen takia se tuntuu rahankalastelulta.

  Siinä oli taas mun ajatuksia mainonnasta blogeista. Toivottavasti tän postauksen tarkoitus oli myös herättää keskustelua ja kuulla muitakin mielipiteitä niistä kuin “yhyy oon kateellinen”. Avasit kyllä tällä tekstillä mulle uusia näkökulmia tähän, kiitos siitä. Kuitenkin välillä on kiva katsoa Yleltä tv-ohjelmaa ja nauttia siitä eheästä kokonaisuudesta ja katkeamattomasta jännitteestä, mikä muodostuu kun ohjelmaa ei keskeytetä n. 10-15 min välein.

 • Reply Vene Monday, March 11, 2013 at 20:37

  Onko sun mielestä 60 000 tosiaankin 10% suomen väestöstä? XD heh. Ton mukaan suomessa ois 600 000 asukasta. Tais mennä laskut sekasin :D

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:35

   Ei ole, siinä kävi mulla ajatusvirhe Helsingin ja Suomen kanssa, ku piti tulla molemmat :D

 • Reply Aino Monday, March 11, 2013 at 20:43

  60 000 on 10% 600 000 :) 60 000 on 1 % 6 000 000 eli prosentti suomalaisista lukee blogiasi. Se on kuitenkin tosi kunnioitettava määrä! Ei minua ainakaan haitannut tuo laskuvirhe, mutta ajattelin oikaista nyt kuitenkin asian :) Sulla on tosi kiva blogi ja kyllä mielestäni bloggaajat saa tienata sillä! Se on vain suomalaisten kateellisuutta…

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:36

   Joo, tosiaan siis meni ajatusvirheenä Suomi ja Stadi, kun molempien piti olla tossa siis :D

 • Reply Anne Monday, March 11, 2013 at 20:44

  Hyvä postaus! En oo koskaan älynnyt sitä nillitystä mainoksista. Kuinka typeriä kanssa lukijoita täällä onkaan jotka ei osaa skipata yhtä postausta tai painaa tuota ruksia tuolta yläkulmasta. En itsekään jaksa kaikkia mainoksia lukea mutta ei mun tarvi tulla siitä avautumaan :)

  Oikeastaan ainoa asia, mikä mua mietityttää (okei, ja kismittää joskus :D ) on se että uskooko bloggaajat oikeasti aina kaikkiin mainostamiinsa tuotteisiin/kokevatko he ne oikeasti hyödyllisiksi :) Esim sullahan lukee tuolla että itse uskot. Mutta nyt mieleen tulee esim Yves Rocherin Detox-sarjan tuotteet joita moni bloggaaja oli saanut testattavaksi ja kaikki tuntui hehkuttavan niitä. Sit kuitenkin keskustelupalstat ym kaikille avoimet kentät lyttäs ne :D Tai siis mun kysymys nyt oikeastaan on se, että jos sulle tarjottais esim detox tuotetta testiin blogikirjoitusta vastaan ja se on loppujen lopuks ihan surkea niin kirjoitatko sä siitä ollenkaan, kerrotko rehellisen mielipiteen siitä vai teetkö ns neutraalin postauksen?

  Tätä vain oon pohdiskellut :)

 • Reply Cee Monday, March 11, 2013 at 20:45

  Hyvä postaus kaikin puolin, ei mitään valitettavaa :) Muakin ärsyttää kaikki turhanpäiväiset valittajat, perustakoon ite omat bloginsa ja koittakoon saada sen niin menestyväks että siitä saa jotain tulojakin. Tosin, ärsyttää myös blogit joissa ihan oikeasti joka toinen (tai jokainen) postaus on vain jotain mainostusta tuotteesta jonka on saanut yms. Mutta niitä blogeja en sitten luekaan, ihan oma valinta.

  ps pakko sanoa vaikka varmaan joku muukin huomaa, että 60 000 ei nyt kuitenkaan ole ihan 10% Suomen väestöstä :D

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:36

   Hahah, joo, ajatusvirhe :D

 • Reply Tins Monday, March 11, 2013 at 20:47

  Vuosikausia erinäisiä blogeja lukeneena blogikulttuurin muutos ja mainonta ei harmita minua ja ymmärrän, että jotkut tykkäävät kollaaseista kovasti (itse osaan sivuuttaa ne postaukset, jotka eivät kiinnosta). Kuitenkin, henkilökohtaisesti koen parhaana tapana esim. jokaisen mainospostauksen alussa olevan lyhyen disclaimerin postauksen luonteesta, jotta asia on mahdollisimman selkeä myös niille vähemmän tiedostaville lukijoille – minusta tämä on läpinäkyvin tapa ilmoittaa mainonnasta, on se sitten tarpeen tai ei. Siksi koen esim. bit.ly-muotoon muutetut TradeDoubler-linkit jotenkin harhaanjohtaviksi, vaikka tapa ei lakia rikkoisikaan. Harvemmin ainakaan minun tulee tiirailtua postauksen tunnisteita. Toki tämä on vain oma mielipiteeni, mutta halusin kertoa ajatuksistani, sillä en usko olevani niiden kanssa yksin.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:37

   Bit-lyjen ongelmaa mä en ymmärrä, eikai kukaan niitä linkkejä muutenkaan tuijottele ja kun niitä klikkaa, ne muuttuu suoriksi muutenki. Se on vaan meille HTML-puolella kirjoittaville helpompaa käsitellä alle 20 merkin linkkiä, ku parhaassa lykyssä kolmerivistä linkkiä :/

   • Reply Hanna Friday, March 29, 2013 at 21:24

    Muuhun tekstiin en puutu, mutta tästä oon niin eri mieltä kuin voi olla. Miksi kukaan klikkailisi linkkejä, joista ei tiedä mihin ne vie? Jo tietoturvasyistä olisi meidän jokaisen hyvä olla varuillaan siinä, mitä linkkejä klikkailee. Mielestäni et tässä kyllä nyt näytä hyvää esimerkkiä lukijoillesi.

 • Reply Jushka Monday, March 11, 2013 at 20:47

  Kuinka huippu oot!

  Sun suoruus ja lahjomattomuus on niitä suurimpia syitä siihen, miksi luen tätä blogia. Ihan sairaan kivaa… En oikeen osaa selittää, mutta se, että sä omaat henkisen lujan selkärangan ja positiivisuutta ihan ylitsevuotavasti paistaa tänne blogin puolelle jokasesta postauksesta ja se tekee mullekin jollain lailla hyvää.

  En oo muuten tainnukaan kommentoida sun nykyistä kämppää ja sisustusta! Ihanan valosaa ja näppärästi soviteltua kaikki. Kaunis koti sulla <3

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:37

   Voi kiitoksia, tosi kiva kuulla :)

 • Reply tiija Monday, March 11, 2013 at 20:49

  Tack så mycket! Arvostan tapaasi puhua asioista suoraan ja omien mielipiteidesi ja tapojesi puolustamista. Saatan vain kuvitella miltä negatiiviset kommentit tuntuu, sillä joskus toisten kommentteja lukiessa tulen itsekkin pahalle tuulelle! Kliseinen neuvo, mutta älä anna kateellisten lannistaa :)

  Aurinkoista kevättä sinulle!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:37

   En tietenkään anna, ammennan siitä vaan voimaa :)

 • Reply Tiia Monday, March 11, 2013 at 20:52

  Pidän sun blogista, mutta mainoksia sisältävistä inspiraatiopostauksista en välitä, jonka vuoksi jätän ne vain yksinkertaisesti lukematta. Luulen, että joitain ihmisiä jostain ihmeellisestä syystä ärsyttää se, että sinulla on mahdollisuus ostaa kalliita laukkuja ja matkustella. Kaikille, edes korkeasti koulutetuille, se ei ole välttämättä mahdollista esimerkiksi huonon työllisyystilanteen vuoksi. Ja jokainenhan loppupeleissä päättää itse mihin ne rahansa tuhlaa.

  Tämä ei nyt suoranaisesti liity tähän postaukseen, mutta haluaisin tietää mitä ajattelet ekologisuudesta. Muistelen, että aikoja sitten olet tehnyt siitä jonkun postauksen, mutta voi olla että mielipiteesi ovat muuttuneet. Ihan vaan yleisesti, että ajatteletko vaatteen käyttökertoja ja harkitsetko kun ostat jotain. Sama lentämisen kanssa, kun sitä usein joudut Helsingin ja Lontoon välillä tekemään.

  Ja tämä ei nyt siis ollut negatiivisessa mielessä, matkustelen itsekin ja tottakai ostan silloin tällöin vaatteita. Joskus kuitenkin tuntuu, että se rahojen ja luonnonvarojen tuhlaaminen menee aivan överiksi. Siksi haluaisin tietää, mitä asiasta ajattelet ja miten se bloggaajana sinuun vaikuttaa.

 • Reply Tiia Monday, March 11, 2013 at 20:57

  Moi!

  Tosi hyvä postaus ja mielestäni täyttä asiaa :) Yksi mua kalvava juttu kuitenkin pistää silmään jatkuvasti (ja sorit tästä jo etukäteen, nykysuomen opiskelijana olen auttamaton kielipoliisi:D). Eli ehkäpä Suomen kielen peruskieliopin kertaus olisi paikallaan? Tässä lausehirviöt, jotka saivat mut kavahtamaan:

  “Jos haluat nauttia blogista, vaikka inhoat mainoksia, pidä mielessä, että ilman niitä, koko blogia ei olisi. Ja jos muuten vaan vihaat minua, etkä halua mulle hyviä asioita, kiitos, että vihaamisellasi tuot minulle lisää lukijalukuja, ja mä saan parempia diilejä! ;)”

  Arrrrrgh :D Pilkut, käsittämättömät mammuttilauseet… Kun kerran suuri yleisö näitä tekstejäsi lukee, niin ehkäpä ne voisi laittaa kondikseen? Ja en siis nillitä puhekielisyydestä (oman kommentin kieli, krhm krhm), vaan ihan noista jutuista, jotka tekevät tekstistä vaikeasti luettavan. Ja kyseessä ei ole vain tämä postaus, mutta nyt on vaan tarve juuri tähän nillittää.

  Eipä muuta! Keep up the good work, äläkä välitä nillittäjistä! Älä välitä mustakaan, jos et koe aiheelliseksi :D

 • Reply matemaatikko Monday, March 11, 2013 at 20:57

  hyvä postaus ja oon sun kanssa samaa mieltä, yksi korjaus vaan:
  “Mun blogissa on uniikkeja kävijöitä 60 000/ viikossa. Kyseessä on reilu 10 % Suomen väestöstä.”
  Suomen väkiluku on noin 5,5 miljoonaa eli 5 500 000. 60 000/5 500 00 = 0,010 = 1%. Oisko pieni matikan ketaus paikallaan :D

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:37

   Hahah, joo siinä meni Stadi ja Suomi sanoina sekasin :D

 • Reply Saana Monday, March 11, 2013 at 21:01

  Tosi harmi, että joudut aina kirjoittelemaan tällaisia postauksia ja vääntämään asiat rautalangasta. Vaikea tajuta kuinka paha olo niin monilla ihmisillä on kun ne vaan toivoo toisille pahinta. :(

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:37

   Se on aika surullista :/

 • Reply Jwnna Monday, March 11, 2013 at 21:03

  Pusuja ja haleja ihanalle-Annalle!:) Mun mielestä nää sun mielipide-kirjoituksetkin on inspiroivia, upeeta kuinka “uskallat” sanoa mielipiteesi noin suoraan ja sanoa kiertelemättä jos sua joku ärsyttää. Jatka samaan malliin!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:37

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply sini Monday, March 11, 2013 at 21:10

  Voi Anna mä vaan rakastan sitä, kuinka sä osaat pukee kaikki mun ajatukset ja ylipäätään KAIKEN näin hyvin ja selkeesti sanoiks. En voi sanoo tähän tekstiin muuta kun että oon samaa mieltä jokaikisestä sanasta, Amen.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:38

   Voi kiitoksia, ihana kuulla :)

 • Reply ElllN Monday, March 11, 2013 at 21:11

  Hyvä postaus! Oon aina miettiny, miten ihmiset tosiaan jaksaa nillittää mainoksista, bloggaajien tuloista ja kaikesta muustakin mahdollisesta. Äänestäisivät jaloillaan ja lopettaisivat lukemisen, jos niin paljon häirihtee.
  Yritän aina nimenomaan mennä nettikauppoihin jonkun blogin sivun kautta, koska jos kerran tuotteen ostan joka tapauksessa, niin eikö se oo vaan hyvä asia, jos bloggaaja siitä hyötyy samalla. Plus sitä kautta yritykset kiinnostuu yhä enemmän yhteistyöstä, ja lukijoille tulee parempia kampanjoita, alennuskoodeja etc.
  Sen lisäks oon löytäny juuri näistä bloggaajille testiin annetuista tuotteista hirveesti uusia loistavia kosmetiikkatuotteita, joita en varmasti ois ikinä muuten päätynyt kokeilemaan. Kyllä niistäkin postauksista maalaisjärjellä huomaa onko arviot rehellisiä, vai onko kaikki tuotteet jumalaisia ja autuaaks tekeviä.
  Ettei kommentti menis liian nuoleskelevaksi, niin loppuun rasittava minihuomio :D. Mun matikalla 60 000 on vähän reilu prosentti Suomen asukasluvusta.

 • Reply malie Monday, March 11, 2013 at 21:14

  Äää, musta tuntuu aina niin pahalta kun kuulee et sua vihataan tai sulle tulee kaikkia ikäviä kommentteja. :( Ainakin minusta tälleen vaan sun blogin perusteella nii sää vaikutat tosi mukavalta ja ihanalta ihmiseltä. :) Kateellisia ne vaan sulle on, ihan sairaan kateellisia. Ja niillä on itellä surkee elämä. Sääli vaan kun ne ei ite tee asialle mitään, vaan purkavat pahaa oloaan iloisiin ihmisiin.
  Mä oon ainaki ite tykästynyt sun blogiin koko ajan enemmän, et tee vaan sitä omaa juttuas niin se riittää. :>

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:41

   Kiitoksia kovasti, ja näin ajattelinkin tehdä :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:41

   Kiitoksia kovasti, ja näin ajattelinkin tehdä :)

 • Reply Linda Monday, March 11, 2013 at 21:16

  Hyvä kirjoitus! Mä ainakin olen aina ajatellut niin, että jos sinä tai joku muu bloggaaja jaksatte kahlata läpi nettikauppojen uutuudet, poimia parhaat yksilöt ja vielä linkittääkin ne, on vain oikeus ja kohtuus että saatte vaivasta palkkaa. Ei mulla ole arjessa välttämättä aikaa sellaiseen, ja koenkin esim. sinun kollaasisi suorastaan avuliaiksi. Useilla bloggaajilla on hyvä maku ja silmä, joten katselen mainokollaaseja joskus oikein mielelläni.

  Tää blogimainontajuttu on vielä kaiketi ihmisten mielestä uutta ja ihmeellistä, eivätkä ihmiset välttämättä arvosta bloggaamista kovinkaan paljoa. Asia koetaan nuorten naisten sisällöttömäksi hömpäksi, ja ohitetaan olankohautuksella samoin kuin muutkin naisten naisille tuottamat viihdemuodot ( vrt. Esim chick- lit). Musta on vaan hienoa, että muotiblogit ovat saaneet taloudellista arvostusta, ja joka kerta kun joku pystyy ryhtymään täysipäiväiseksi bloggaajaksi, olen vilpittömän iloinen. Arvostan sinunkin työtäsi hirveästi; en minä pystyisi samalla tavalla laittamaan persoonaani peliin ja ottamaan vastaan sitä paskamäärää, jossa sinunkin sähköpostisi ja kommenttiboksisi varmasti ui päivittäin.

 • Reply Sophia Monday, March 11, 2013 at 21:16

  En tiiä onko tää kommentti nyt positiivinen vai negatiivinen mut olkoon =D

  Jotenkin surullista että sulle tulee niin paljon kommentteja, joissa ihmiset huonolla tavalla purkaa jotain turhautumista, ahdistusta, kateutta, omaa saamattomuutta ja ylipäätään muita fiiliksiä, jotka saa näitä “Olet ääliö ja tyhmä ja huonompi mua kun tykkäät muodista ja saat blogilla tuettua elämääsi” kommentteja lähettämään. Ymmärrän että sulla alkaa tympäsee nää postaukset ja et haluut tehä tämän postauksen kaltaisia juttuja vastataksesi kerralla kaikille, mut eiks tää aihe oo jo vähän käsitelty? Musta tuntuu että oon lukenu sulta näitä postauksia ehkä snadisti eri kannalta vaikka kuinka monta joten eikö ois aika lopettaa itsensä toistaminen? Tyhmiä ihmisä, jotka tahallaan haluavat ottaa kaiken väärin ja negatiivisesti tulee aina olemaan, eikä ne lopeta.

  Blogisi on kyllä kiva, ja tykkään siitä ettet pelkää ottaa kantaa asioihin. Kauhistelin kans kun katoin noita Naisten päivä kommentteja et mitenkä pikkumaisia ihmiset on. Jos niitä ärsyttää että sä mahdollisesti jonkun roposen saat itelles, niin eikö voi ajatella sitä sen firman puolesta sitten. Mitä väliä sillä on mitä kautta juurikin hyväntekeväisyys järjestöt tulevat näkyviin? Eikö sanoma oo sitä informaation kulun väylää tärkeämpi asia? Missä on oikeesti joidenkin ihmisten omatunto jos tälläsen asian äärellä pahin mahdollinen asia on se että bloggaaja hyötyy jotenkin mainonnasta ja täten mahdollistaa tulevaisuudessakin hyväntekeväisyysjärjestöjen huomioinnin?!

  Tsemppiä opiskeluihin!! =)

 • Reply pauliina Monday, March 11, 2013 at 21:20

  Hemmetin hyvä postaus Anna! Sulla on niin sana hallussa. On niin kummastuttavaa, miksi ja miten ihmeessa jotkut ei osaa olla iloisia toisten saavutuksista, ei pelkästään bloggaajien vaan muittenkin tälleen hyvänpäiväntuttujen saavutuksille. Aina pitää olla niin katkeran kateellinen toisen menestyksestä. Olen minäkin kateellinen, mutta sä olet itse ansainnut sen mitä sulla nyt on, enkä tarkotta vaan materiaa, vaan sun alan kokemuksen, huippu hyvän koulupaikan jne, ja se miten paljon sää olet tehny duunia tän eteen inspiroi mua hirveesti. Ja en halua sanoa, että kaikille todellakaan olisi, mutta suomalaisille on hirveen hankala olla kadehtimatta muita. Englannissa asuessani en ole oikeasti törmännyt semmoseen kateuteteen ollenkaan. yhtään.
  Luen aina välillä blogeja poikaystäväni luona, hän tunnistaa aina sun blogin ja kysyy, et onks toi se suosittu suomalainen blokkaaja? Is she your idol? Sanon aina, että tää tyyppi on saavuttanu elämässään tosi paljon näin nuorena, ja se hän inspiroi mua. Ihana Anna, kaikkea parasta sulle! X

 • Reply Jenny Monday, March 11, 2013 at 21:22

  Otan osaa, ettei osa sun lukijoista osaa ajatella aivoilla vaan on itse bimboja… Mä arvostan sua edelleen, en oo alusta asti ehtinyt mukaan mutta tää oli hyvä postaus ja toivottavasti moni menee itseensä koska todennäkösesti moni muukin näkökanta elämässä on aika pielessä ja hankaloittaa ainoastaan noiden lukijoiden omaa elämää…

  Onneks sulle riittää kuitenkin suurin osa niitä ihania ihmisiä jotka tukee ja osaa itse valita mitä lukee ja on lukematta! :) Hyvää kevään alkua!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:55

   Kiitoksia kovasti, ja samoin sinne ihanaa kevättä!! :)

 • Reply Sonja Monday, March 11, 2013 at 21:22

  Jes. Hyvä Anna!!! You rock.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:41

   Kiitos :)

 • Reply samson Monday, March 11, 2013 at 21:22

  kiitos että selitit tän!
  musta tuntuu et oli fiksu veto ottaa asiaan kantaa! mua on nyt vähän aikaa kiinnostanu jo että mitenkäs toi mainostaminen toimii siis ihan vaan koska en ymmärrä tekniikkaa tai mitään tollasta eikä mua ole kyllä ikinä häirinnyt mainokset?? joskus katon nopeesti että oho, ei oo kiinnostava inspiskollaasi mut sitte mä meen pois sun blogista ja katon uudestaan parin päivän päästä et onks tullu joku muu postaus. Siis herranjumala mä oon yksi ihminen tässä maailmassa, ei sun jokainen postaus voi olla mulle miellyttävä.

  nyt ihmiset ehkä tämän luettuaan ymmärtävät et hups, anna on ihminen ja ainiin, mitä se mua haittaa jos klikkaan tota linkkiä.

  Musta tuntuu kyllä että toi hirvee uteliaisuus ja aggressiivisuus kysyttäessä on siksi, että useesti oot jotenkin salamyhkänen tai mysteerinen noitten rahajuttujen kanssa, joskus jopa mainoksista(?) ja siksi eivät edes yritä olla kilttejä. Mutta ehkä kaikki nyt saa sen rauhan itselleen ja ymmärtää ettei kiinnosta sun raha-asias ollenkaan kunhan saa lukea sun matkoista ja jutuista aina välillä (:

  Hyvin kirjotettu postaus!

 • Reply Paula Monday, March 11, 2013 at 21:25

  Paha tuo vertaaminen alepan kassaan…jotenkin tuli sellanen kuva että alepan kassa on huonompaa työtä kun muu työ? Tai yleisestikkin kaupassa työskentely..
  Voin kertoa että on muuten pikkasen tärkeempää se kassalla työskentely kuin blogin kirjoittelu..

  Ihan täälä yks alepalainen nimittäin huutelee.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:55

   No se tulkinta on ihan vaan sun omas.

 • Reply Jenni Monday, March 11, 2013 at 21:26

  Ihana kirjoitus Anna :)!!

  Vaikutat superilta tyypiltä, jolla on ihana tyyli (ja hiukset!! :D) ja joka uskaltaa seuraa sydäntään, mutta osaa pitää järjen mukanaan :)

  Kateus on ruma asia – jos se ei juurikin ole sitä “tervettä” kateutta. Jos pitää toisia kadehtia niin, että alkaa vihaamaan toista, niin eikö sen luulisi jo itselleenkin kertovan, että omassa tilanteessa/elämässä mättää joku ja pahasti ja asialle kannattaisi ehkä tehdä jotain?! Jos ei pysty tekemään, niin kannattaisi miettiä miksi ei ja mikä on siihen tilanteeseen johtanut; mennä itseensä eikä tulla parjaamaan toisia toisen “työpaikalle”!

  Jatka vain Anna samaan malliin :)! Ihanaa kevättä sulle <3!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:59

   Nimenomaan näin :) Hyvä kateus johtaa yleensä hyviin tuloksiin ja menestykseen, mutta harmittavan usein kateus on juurikin tuota “huonoa” :/

 • Reply Kati Monday, March 11, 2013 at 21:29

  ASIAA, ASIAA, ASIAA!!!!!! Go Anna! :-))

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:54

   Hahah, kiitoksia :)

 • Reply sousou Monday, March 11, 2013 at 21:29

  mulla ei ole kyllä koskaan häirinnyt sun mainospostaukset. yleensä ne liittyy juttuihin, jotka mulla itsellä kiinnostaa ja jos ei liity niin skippaan postauksen. niin yksinkertaista se on! kuitenkin esim. sun nelly-postaukset on mun mielestä tosi kivoja, koska huomaa että sä et linkitä etusivulta paria rättiä vaan oikeasti käyt sivuja läpi ja mietit mikä sopis minkäkin kanssa yhteen yms. saan niistä inspistä ja monesti on tullut tilattua sun postauksissa näkyviä juttuja! :)

  sitten asiasta viidenteen: jos perustaisit blogin nyt niin minkä antaisit sille nimeksi? :D tulisko siitä yhä mungolife vai jotain ihan muuta?

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:58

   No nimenomaan näin :D ja hahahaha, tulis varmaan ihan mikä tahansa muu ku Mungolife :D

 • Reply sartsu Monday, March 11, 2013 at 21:32

  Anna, oot vaan niin paras! Tän postauksen jälkeen tykkään blogistasi yhä enemmän ja arvostan tekemääsi työtä. Ja inspispostaukset, jotka voi olla myös mainospostauksia, on ihan parhaita :D

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:54

   Voi kiitoksia, tosi kiva kuulla :)

 • Reply elly Monday, March 11, 2013 at 21:33

  “Persoonallisuuden poistuminen blogista/blogeista ei liity millään lailla mainoksiin, vaan siihen, että bloggaajat, tai ainakin minä, on alkanut pitämään enemmän kiinni yksityisyydestään. Mun blogissa on uniikkeja kävijöitä 60 000/ viikossa. Kyseessä on reilu 10 % Suomen väestöstä. ”

  Ensinnäkin, 60 000 edustaa yhtä eikä suinkaan kymmentä prosenttia Suomen väestöstä. Noh, siitäkin huolimatta blogisi kuuluu yhteen suosituimmista, joten pakostahan siihen kuuluu ammatin mukana tuomia huonoja puolia, kuten juuri julkisuus ja Seiskan juorupalstat. Itsekin varmasti toivot blogillesi menestystä, joten silloin ei auta kuin purra hammasta ja kestää julkisuuden mukana tuomat epämiellyttävätkin asiat. Enkä nyt siis tarkoita, että sinun pitäisi syvällisiä postauksia omasta yksityiselämästäsi tänne kirjoitella, päinvastoin, mielestäni on ok, että yrität erotella blogi-Annaa ja siviili-Annaa. Mutta toivottaavasti siis ymmärrät, että samalla tavalla et voi erotella julkisuuden tuomia etuuksia ja kirouksia? Kuten itsekin sen sanoit “koko blogiteollisuus on noussut ihan eri tasolle”.

 • Reply Rode Monday, March 11, 2013 at 21:37

  Hei asiasta kukkapurkkiin tai ei välttämättä niin kauaskaan. Ihan mielenkiinnosta vain kysäsen, että miten noiden kuvalähteiden merkitseminen menee noin ihan oikeaoppisesti? Eikös ne pitäisi olla esillä, vai?

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:54

   Oikeaoppisesti ne pitäisi kuvien alle merkata, mutta kun mulla ne on usein koneella joskus aikapäiviä sit tallennettu, eikä niissä oo kuvien mukana tiedostossa lähdettä, niin en sit ikinä löydä niitä mistään. Täytyy tsempata aiheessa

 • Reply Ella Monday, March 11, 2013 at 21:37

  Voi että nauran näille, ”sulla on jo sitä ja tätä ja tota, miksi sun pitäisi saada lisää rahaa?”, kommenteille. Onko ihmisten mielestä todellakin olemassa joku raja, jolloin ei saisi enempää toivoa tai pyytää?? En ymmärrä millä logiikalla joku ei saisi toivoa esimerkiksi uutta merkkilaukkua, koska joku toinen ei sellaista voi omien valintojensa takia saada. Taikka miksi ihmeessä ei sitä uutta laukkua saisi haluta, koska omistaa laukkuja entuudestaan. Jokainen ihmineen halutkoon elämässään mitä itse tahtoo. Toiselle tärkeimpiä asioita voivat olla muka pinnalliset asiat, kuten laukut ja kengät, toiselle taas lapset ja omakotitalo. Ei kukaan varmastikkaan mene sanomaan kuudennesta lapsesta haaveilevalle ” miksi sinun pitäisi saada lisää lapsia, kun on jo viisi ennestään ja kultainennoutajakin löytyy”.

  Jokainen valitkoon elämässään sen polun jota haluaa tallata olematta huonolla tavalla kateellinen ja katkera muille. Vaikka kaikki eivät ns. kultalusikka suussa synnykkään uskon, että jokaisella on kuitenkin mahdollisuus elää kultalusikka suussa. Esimerkkinä, jokaisella on yhtäläinen oikeus blogin perustamiselle taikka hyvään koulutukseen. On ihmisestä itsestään kiinni miten ahkera ja motivoitunut on saavuttaakseen unelmansa.

 • Reply Janni Monday, March 11, 2013 at 21:40

  Mä oon kanssa miettinyt, että mitä se on multa pois, kun hyödyt tästä blogista. Ja tasan ostaisin jonkun paidan jota olisit mainostanut vaikka tietäisin, että saisit siitä puolet firman kautta jos se paita vaan ois musta kiva. Mä ainakin oon myös sen verran fiksu, että jos huomaan, että oot tehnyt postauksen Nellyn miestenvaatteista eikä mua just silloin jaksa kiinnostaa se niin osaan painaa yläkulmasta löytyvää raksia ja positua sun blogista eikä mun tarvii tulla tänne valittamaan “siis tosi törkeetä, että teet tälläsiä! mulla kun ei oo poikaystävää enkä todellakaan tarvii mitään miestenvaatteita” yms. koska joku muu varmasti pitää siitä bloggauksesta ja se ei edelleenkään oo multa pois jos teet pari kertaa kuukaudessa postauksen joka ei mua niin kiinnostais. Sillon on muitakin blogeja joita lukea. Ja sithän tää blogi vasta mukava ois jos et saisi edes vaatteita / rahaa mistään vaan esittelisit täällä joka päivä samoja vaatteita ;) “Tänään puin nää mun siniset farkut ja tän kauluspaidan josta jätin tällä kertaa kolme nappia kahden sijaan auki.” Mun mielestä on ihan oikeutettua, että sä bloggaajana hyödyt tästä blogista ja saat sillä lisätienestiä jolla voit sitten, vaikka ostaa merkkilaukkuja, mutta se ei todellakaan ole multa pois eikä myöskään kenenkään toisen vuokrasta kuten joku kommentissaan joskus sanoi ;D

  Mun päähän ei myöskään mahu se, että miks teitä bloggaajia saa arvostella. Minkä takia varsinkin naiset tulevat tänne kritisoimaan sua jokaisessa mahdollisessa asiassa? Onko ne tosiaan niin kateellisia? Mä ainakin koitan pitää kommentoinnissa sen “rajan”, että kommentoin sellasta mitä voisin sanoa sulle, vaikka ihan face to face :) Enkä usko että kovin moni suomalainen menisi sanomaan jollekkin kadulla “sun blogi on paska”, “sä oot paska, kun oot blondi”, “sun osa rahoista tulee ihan vääriltä tasoilta” jne.

  Ja ihmetellään, että “eihän tähän postauksen tekoon tarvita, kun pari kuvaa ja pikku teksti niin eihän tähän mee edes aikaa tai muuta”. Niin no uskon, että kovin moni ei jaksais lopulta lukea blogia jossa on just pari kuvaa ja huonoa tekstiä eikä kommentteihin vastattais ikinä. Perustais oman blogin ja tienais sillä sen 3000 e / per postaus :D

  Eli Anna jatka ehdottomasti samaanmalliin ja “hyödy” rauhassa tästä blogista jonka eteen teet valtavasti hommia :) Ihanaa kevättä!

  ps. Anteeks hieman sekavasta kommentista :D Punanen lanka katos jo heti ekan lauseen jälkeen…

 • Reply asiaa Monday, March 11, 2013 at 21:41

  Voi jukra sä puhut nainen asiaa. Itse eksyin kerran googlettamaan jotain tyyliin “blogistit suomi24”. Arvaa oliko viimenen kerta? Tulin niiiiiin surulliseks ku luin niitä kommentteja. Ilmeisesti tää maailma on täynnä ihmisiä jotka kuvittelee, että voi rikastua vaan muiden kustannuksella (taloudellinen liberalismi never heard..? hih kiva pätee;>)

  Mutta mun pointti oli se että mä ainakin hyväksyn mainonnan blogeissa ja varsinki siinä vaiheessa, kun blogisti itsekin pitää mainostamaan tuotetta oikeesti hyvänä. Mielummin mä ostan semmosen ripsarin joka on saanu paljon kehuja joltain OIKEELTA ihmiseltä (vaikka bloggarilta) enkä vaan mee silmät kiinni ripsarihyllyille ja toivo parasta.

  Jatka samaan malliin, hyvä blogi!:)

 • Reply Sini_H Monday, March 11, 2013 at 21:45

  Olen itse suhteellisen uusi lukija sun blogin kohdalla, tosin muita muotiblogeja jo jonkin aikaa seuranneena en ymmärrä miten vaikeaa on ymmärtää tai hyväksyä mainosten näkyminen blogeissa. Sehän on yksi syy miksi ainakin itse niitä blogeja seuraan. Ja tietysti koska niistä tulee usein tosi hyvälle tuulelle, kuten esim sun blogista.

  Mutta siis pointtina. Muotiblogit ainakin omalla kohdalla on mahtavia koska niissä mainokset on yleensä hieman ns. kattavampia koska useimmista tuotteista on jonkin asteinen omakohtainen kokemus niin että siitä pystyy päättelemään sopiiko tuote itselleen kuin vaan sokkona ostaa uuden tuoteen tv-mainoksen perusteella.

  Unohda inhottavat kommentit ja jatka samaa rataa turhia murehtimatta. Eiköhän ne mainosten vihaajatkin löydä oman paikkansa planeetalta.

 • Reply elina Monday, March 11, 2013 at 21:47

  Moikka!

  Kiva, että kirjoitit tästä aiheesta. Tiedän todellakin, ettei mainoksia sun blogissa ole kovinkaan paljoa ja ainakin minun mielestä näyttää, että mainostat juuri niitä asioita, joihin itse uskot. En todellakaan ymmärrä, kuinka paljon VAIVAA ihmiset voi edes kommentoidessaan nähdä, kun tulevat tänne nillittämään mainostamisesta. Ei kukaan varmastikaan tarkoituksella etsi postauksia, joihin voi alkaa valittaa turhasta (tai jos etsii niin soronoo…) eli kyseisten tyyppienkin on siis luettava sun blogia! Ja jos lukee tätä, luultavammin tykkää sun tyylistä kirjoittaa ja blogin sisällöstä ainakin muuten. Kysynpähän vaan, onko niin raskasta vaan skipata mainospostaukset, jos ne ei sillä kertaa tai useimminkaan satu nappaamaan.. Ja jos omasta tahdostaan tulee blogiasi lukemaan, en voi käsittää, kuinka TÖRKEITÄ kommentteja lähtiessään voi jättää. Voi toki olla, että on vain huono hetki, mutta siinä tapauksessa jokaiselta löytyy sen verran itsekuria lähteä sivustolta, ettei tarvitse bloggaajan (joka muutenkin todennäköisesti joutuu kuuntelemaan kaikenlaista kuraa) päivää alkaa huonontaa!! Ihmiset haloo…!

  Tiedän, että saat monia positiivisia kommentteja, mutta halusin silti kirjoittaa nyt yhden niistä itse kun melko kauan olen kirjoituksiasi seurannut :) Ymmärrän täysin yksityisyydenhalusi ja haluan todellakin myös kunnoittaa sitä. Voin myöntää olevani tällä terveellä tavalla kateellinen sinulle, mutta osaksi juuri sen takia tulen joka päivä lukemaan tätä ja katsomaan kuviasi. Uskaltaisin väittää tän menevän samalla tavalla monien muidenkin lukijoiden kohdalla. Vaikkei itselläni pitkään aikaan ole rahaa esimerkiksi tuohon Chaneliisi, olen viattomasti iloinen, että sinulla on mahdollisuus siihen. Oikeastaan se jopa piristää kauneudellaan minua kuvissa.. :D Jatka samaan malliin, sulla on upea blogi! :)

 • Reply Anni Monday, March 11, 2013 at 21:48

  Hehe, tavallaan sun blogin lukeminen maksaa mulle, kun joudun melkeen aina sun inspiskollaasien/asukuvien perusteella ostamaan jotain :D Stay strong, oot super-bloggaaja!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:53

   Hahah, mut se on tahdonvoima -issue, eikö? :D

 • Reply Marianne Monday, March 11, 2013 at 21:56

  Hyvä että vastaat näinkin “kärkkäästi” meille lukijoille. Varmastikin monet nyt miettivät, että oletpas “täynnä itseästi” ja nokkava, mutta eihän SUN ole tarkoitus meitä miellyttää, sä et oo mikään asiakaspalvelija kuitenkaan. :D

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:53

   No en ole joo, eikä tarkoitus kyllä ole räyhätäkään vaan mun tapa ilmaista nyt on aina aika kärkäs kai :D

 • Reply Riikka Monday, March 11, 2013 at 21:57

  Hyvän jutun kirjotit! En muutenkaan tahdo ymmärtää negatiivisia ihmisiä, joiden suhtautuminen toisiin on todella ennakkoluuloista vihamielistä. Jokainen saa tehdä elämällään mitä haluaa; toiset valitsee sen Alepan kassan ja toiset tekee sitä mitä oikeasti haluaa, ja keskittyy elämään unelmaansa. Sun blogi on tosi inspiroiva ja niin ihanan positiivinen, jatka samaan malliin :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:52

   Kiitoksia kovasti ja teen parhaani :)

 • Reply hmmm Monday, March 11, 2013 at 22:00

  Hyvä teksti ja paljon asiaa! Takerrun kuitenki tohon kohtaan, että terveillä ym. ihmisillä on samat mahdollisuudet kaikkeen. Esimerkkinä käytän itseäni. Olen 18-vuotias kotona yksinhuoltajaäidin ja kahden sisaruksen kanssa asuva lukiolainen. Asun pienellä paikkakunnalla josta saa hyvällä tuurilla kesätyön luokkaa 5€/h. Mulla tekee tiukkaa saada joka jaksoa varten koulukirjat, maksaa kaikki omat menot ja harrastukset summasta opintotuki 70€/kk. Vaikka koulussa pärjään hyvin ja elämä on ns. raiteillaan niin huolettaa jo pelkkä ajatus jatko-opinnoista. Muutto on pakollinen jos haluaa koulunkäyntiä jatkaa, mitä mä siis haluan tehdä ettei mun tarvi olla aina rahat vähissä. Yritän vaan sanoa että tälläsistä lähtökohdista on vähä eri mahdollisuudet ku monilla muilla isin kullanmuruilla. Enkä täs tarkota sua vaan arvostan sitä miten sä hankit elantos itse, mm. blogin kautta. Edelleen aion lukea sun blogia enkä kadehdi mitään mainostuloja. En ymmärrä miten se on multa pois jos yks ihminen saa elää unelmaansa ja mä saan sen elämän seuraamisesta pieniä ilon palasia päivääni!

 • Reply susanna Monday, March 11, 2013 at 22:00

  Heippa! En useinkaan kommentoi postauksia, mutta nyt ajattelin sen olevan paikallaan. Oon tosi pöyristynyt siitä millaisia ihmisiä tää maailma päällään kantaa! En ymmärrä, mitä hyvää oloa tai jonkun näköistä tyydytystä itselleen, jotkin ihmiset saavat kommentoimalla asiattomuuksia ja valittamalla siitää mitä toinen on kovalla työllä ansainnut?!?? :D Olen täysin samaa mieltä, että kuka vain voi saavuttaa unelmansa jos sen eteen vain on valmis tekemään töitä!

  Hyvää ja kokemuksen täyteistä reissua sinne Malediiveille ja jatka samaan malliin! :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:52

   Haha, kiva, että kommentoit :) Ja kiitoksia kovasti :)

 • Reply iknowthis Monday, March 11, 2013 at 22:02

  Ymmärrän, että mainonta ärsyttää monia samalla tapaa kuin televisiossa ja lehdissä, joissa välillä joka toinen sivu on mainosta. Haluais nähdä vaan sen oleellisen eikä mitään turhaa. Mitenköhän YLE vero pätis blogeihin? Ei kukaan lukija halua alkaa maksaa blogiveroa ainakaan vielä, mutta entä tulevaisuudessa? Jos maksat, et nää mainoksia? :D
  P.S. epäilen, että UAL lukeutuu Euroopan huippuihin, UK:n rankingeissakin vaan puolivälin tienoilla. Tosin sun alasta erikseen en osaa sanoa, sattuuko sulla olemaan tietoa, miten UAL on rankattu euroopassa omalla alallasi? Mielenkiinnosta kyselen :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:51

   Hahahah, joo, tehää vaan niin, että laitetaan maksu tänne, nii mun ei tarvii miettii, ku saan aina sitten tietyn määrän, ei tarttis ees miettii tuloja :D
   P.S. Mun alalla sitä pidetään ehdottomasti huippuyliopistona :)

 • Reply ellu Monday, March 11, 2013 at 22:04

  oho, eka kommentti ever:)

  sulla kun on lakitaustaa, niin haluaisitko avata, mitä tarkoitat lauseella “Piilomainonta on laitonta, mutta se ei ole rikos. ” Mä oon ajatellut, että laiton=rikollista vai onko tässä joku termijuttu mitä en vaan tajuu? ‘:D

  musta blogin pitäminen on liiketoimintaa ja yrittämistä siinä tahansa missä muukin verkkosisällön tuotanto. mitä eroa loppupeleissä on siinä, että joku työkseen päivittää tuotteen X facebook-sivua/kamppiksia ja tekee hakukoneoptimointia, kun samalla joku toinen kerää yrityksen x tuotetietoja blogiinsa? ainakin se että toinen saa valita, mitä päivittää. Mä luen tätä blogia siksi että mä tykkään sun tyylistä kirjoittaa, en esim. vaatemainosten takia. Ymmärrän että jostain sunkin pitää saada kinkut leivän päälle ja moni lukija varmasti saa inspiraatiota erilaisista kollaaseista – ei mulle ole ongelma jättää ko. postauksia lukematta. Itselläni vaan on niin erilainen maku vaatteiden suhteen, että yleensä en löydä mitään wau-juttua noista (no okei nyt ei sitten lasketa kenkiä tai laukkuja tähän) :)

  summa summarum, kiitos siitä että olet ylpeästi sitä mitä olet. oikeastaan koko blogin perusteella luulen että oot yksinkertasesti ihan saatanan hyvä tyyppi, koska näen ainakin sun “blogipersoonassa” ja itsessäni todella paljon samaa hahah. hienoa että joku jaksaa tehdä muutakin kuin mielistellä lukijoitaan, tai verhota paskan fiiliksen “tänään olen hieman surullinen lässynlää”-tyyppisiin säälipostauksiin. jos haluaa sanoa perkele niin sillon pitää sanoa perkele.

 • Reply sarahhh Monday, March 11, 2013 at 22:06

  Mä en tajua miten ihmiset aina jaksaa vetää herneen nenään ns. mainospostauksista. Tosin ne on varmaan niitä ihmisiä, joita muutenkin ärsyttää ihan kaikki ja kaikesta saa ongelman.

  Mua ei itseäni henkilökohtaisesti kauheasti kiinnosta bloggaajien tekemät kollaasit, joihin on kerätty bloggaajan mielestä kivoja vaatteita kaupasta x. Kommenttiboksien perusteella sun lukijoista monia muita kuitenkin kiinnostaa (esim. vasta nytkin luin pari kommenttia, jossa sulta pyydettiin postauksia valmistujaismekoista ja pienen budjetin vaatteista). Ymmärrän senkin, että se kollaasien teko voi olla tosi kivaa puuhaakin.

  Noi tommoset kollaasipostaukset ei mulle oo mikään ongelma, vaikkei ne mua kiinnostakaan. Selaan ne usein nopeasti läpi, jos sulla sattuu kuvien välissä olevan jotain “oikeaa asiaa”, mutta muuten skippaan ne. En kuitenkaan koe mitenkään tarpeelliseksi tulla jokaiseen tuollaiseen postaukseen kommentoimaan, että “yhyy taas tämmönen mainospostaus, joka ei just mua satu kiinnostamaan yhtään ja josta saat ihan saakelisti rahaa, mikset sä voi kirjottaa vaan semmosia postauksia, mitkä kiinnostaa just mua uliuliuli oot ihan paska”.

  Anteeks jos tästä tuli nyt jotenkin sekava kommentti, mut halusin tuoda vaan oman mielipiteeni asiasta julki :D Tiivistettynä siis musta on ihan okei, että bloggaaja (tässä tapauksessa sinä) tekee ihan sellaisia postauksia kuin itse haluaa ja on jees, jos ne on vielä semmosia mitä lukijatkin on toivonut. Ihan sama mulle, onko ne postaukset sitten “tavallisia postauksia” tai “mainospostauksia”. Jos suurin osa blogin sisällöstä on sellaista mikä mua kiinnostaa, niin miksi mä sitten huutelisin jonkun parin postauksen takia, että en tuu enää tänne blogiin koskaan.

  P.S. Ajattelin jo, että kyllähän tää kommentti on valmis, mutta sitten keksin vielä omasta mielestäni hyvän vertauksen: jos lukee aikakauslehteä, niin ei siitä lehdestä ole pakko lukea joka ikistä sivua ja syynätä joka ikistä kulmaa. Vähän sama asia näissä blogeissa: jos ei jotkut tietyntyyliset postaukset kiinnosta, niin eihän niitä todellakaan ole pakko lukea, vaan voi valikoida luettavaksi ne postaukset (lehden sivut), jotka itseä kiinnostaa :)

 • Reply janni Monday, March 11, 2013 at 22:08

  oot vaan niin paras

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:50

   Haha :D

 • Reply maria Monday, March 11, 2013 at 22:08

  ihsn älyttömän hyvä kirjoitus jälleen kerran sulta! Oon miettinyt ihan samaa; miten joillakin voi olla noin tyhjältä vaikuttava elämä, että pitää purkaa sitä vihana täysin tuntematonta mutta silti tunnettua ihmistä kohtaan? Ja ennen kaikkea, että miten noilla ihmisillä on aikaa ja kiinnostusta riepotella toisten asioita jossain tyyliin demissä. Tai sitten ne ikuiset”sä vaan ostelet kaikkee ja matkustelet hirveesti ja et sais saada rahaa sillä että teet mitä haluut tehä mutta en oo sitten YHTÄÄN kateellinen oot hirvee ämmä hyi”-kommentit. Ei olla yhtään kateellisia ei;)

  mutta eniveissulivei oot mahtava bloggari ja mä tuun täällä vielä hengaamaan lukijajoukoissa piiiiitkän ajan;)

  Ps. eiköhän se niin ole, että ne jotka uhoo että EnEnää_Ikinä_PalaaTänneBlogiin käy täällä entistä enemmän etsien jotain aihetta kieron mielihyvä saamiseen…:)

 • Reply Lillasin Monday, March 11, 2013 at 22:11

  Hihhii!! Ei kyllä liity aiheeseen mitenkään, mutta pakko kertoo!! :) musta on niin hauska ajatella että sillonko kuulin susta ja meristä että bloggailette ja asutta austraaliassa ja eka postausjobka näin oli joku video autolla ajosta. Mä sillon jotenki pidin omasta mielestä kiinnostavammalta lukea merin blogia ku koin sen enempi semmoseks helpoks hömppä luettavaks (en tarkota mittään pahhaa vaan omaa mielipidettä), mutta nyt on käyny niin että useammin skippaan merin blogin ja luen joka sanan sun kilometri postauksista koska ne on niin täynnä asiaa ja muutenki hyvin kirjotettu! :)

  Mää voin klikkailla vaikka kaikkia linkkejä, että sä voit jatkaa hommaa jonka taidat helkkarin hyvin! Ja sitte ko oot super menestynyt super uranainen mä voin hymyillä ja miettiä, että mä autoin sua ehkä vähän ja olla ilonen :)

  Ei muuta :)

 • Reply mjs Monday, March 11, 2013 at 22:12

  Täyttä asiaa koko postaus! Go Anna!

  Terveisin ex-kateellinen mungolukija,
  joka vuosia sitten tajus alkaa iloitsemaan muiden onnesta:)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:50

   Ihanaa, että välillä menee näinki päin :)

 • Reply Emsu Monday, March 11, 2013 at 22:12

  Asiallista tekstiä, hyvä Anna! En itsekään ikinä ymmärrä niitä, jotka valittavat mainospostauksista kaiket päivät ja silti jatkavat blogin lukemista, vaikka tietävät että niitä on. Ite skippaankin monet mainospostaukset kokonaan koska ne ei yleensä kiinnosta, mutta ei ne mun mielestä todellakaan blogin tasoa laske millään tavalla eikä tulis mieleenkään alkaa valittamaan niistä. Tosi monet sun tekemät inspispostaukset kuitenkin oon katsonut ja oon melkein aina niistä löytyykin jotain ihanaa kuolattavaa :D Ja en ymmärrä myöskään niitä, jotka valittavat siitä kun bloggaajat saavat bloginsa kautta tuloja, koska ei ne tosiaan meiltä lukijoilta oo millään tavalla pois.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:58

   Kiitoksia kovasti kommentistasi, ihanaa muistaa aina, että on sinunlaisiasikin ihmisiä :)

 • Reply Reetta Monday, March 11, 2013 at 22:13

  Anna, kiitos tästä postauksesta! Mä olen aika pieni bloggaaja, mutta mullakin on niitä mainoksia ja todella kohtuullisissa määrin. Jopa minä olen saanut valitusta siitä että mainoksia ei saisi olla. Tervetuloa nykypäivän blogimaailmaan vaan! Ihanaa, kun sä uskallat aina ladata mielipiteesi kunnolla kehiin!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:50

   Hahah, no nimenomaan näin! Ja kiitoksia paljon :)

 • Reply hanskiii Monday, March 11, 2013 at 22:14

  Olen lukenut blogiasi varmaan 4 vuotta, ja onhan blogisi muuttunut, mutta eipä se minua ole haitannut :) Nää on aina ihan parhaita postauksia, kun saat pätee näille muille neroille, huomaa kyllä, että tiedät mistä kirjoitat ja osaat asiasi :) Haters gonna hate, mutta mun mielestä oot ihana! En usko, että pystyt käsittään, kuinka paljon blogisi on minulle antanut, tsemppiä jatkolle! :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:49

   Kiitoksia kovasti ja niinhän se on, että vihaajat tulee aina rakastamaan mun vihaamistani :) :D

 • Reply Pöllö Monday, March 11, 2013 at 22:14

  Noin yleensä en sulata sitä ajattelutapaa, että jos joku ei pidä jostain, se on satavarmasti kateellinen. On totta, että varmasti monesti on näin, mutta sitten on myös ihan vaan ihmisiä, joita ärsyttää ja jotka haluaa ilkeillä. Se taas sitten kertoo siitä, että on pakko olla aika tylsää omassa elämässään.

  Mä jotenkin pystyn ymmärtämään tuon ajatteluketjun, että joidenkin mielestä blogit ovat menettäneet aitoutensa rahanhimolle ja se on tuomittavaa. Ja että lukijoita pannaan halvalla, kun ei enää kerrota itsestä mitään vaan näytetään vaan tuotteita ja juttuja mitä on saanut lahjaksi mistäkin yhteistyöstä. (Puhun siis tuossa yleisesti blogeista ja siitä, mitä monet tuntuu ajattelevan)
  Mutta sä selität sen hirveän hyvin tässä postauksessa, eli että kuka hitto muka haluaisi avata koko elämänsä kymmenille tuhansille vieraille ihmisille, etenkin jos ne jaksaa jauhaa susta jossain keskustelupalstoilla. Etenkin tämän kokoisessa maassa ymmärrän sen tosi hyvin.

  Eli se on aika luonnollinenkin kehityskulku blogille, ja sä nyt sentään kerrot sun omista jutuista aika paljon, mikä on mun mielestä mielenkiintoista, eikä tää mikään mainoskatalogi todellakaan ole tämä blogi.

  Kyllä ihmiset sen vielä tajuaa. Sitäpaitsi jos bloggaukseen suhtautuu työnä ja näkee hullun paljon vaivaa siihen, niin sitten se on työtä ja siitä on suotavaakin saada palkkaa.
  Ehkä tässä ollaan vielä jossain siirtymävaiheessa, koska tää blogien kaupallistuminen/ammattimaistuminen on tosi uusi juttu. Blogit, siis muutkin kuin muotiblogit, on vasta vähän aikaa olleet uskottava kanava esim. journalismille ynnä muulle.
  Siksi joidenkin on varmaan vähän vaikea sulattaa tätä. Mutu-tuntumalla arvaisin, että ne jotka eniten valittaa mainosjutuista, on niitä, jotka on lukeneet blogeja jotain 5-7 vuotta ja nähneet sen murroksen mikä on aika nopeastikin tapahtunut.

  Voi juma, anteeksi tästä sekavasta postauksesta. Pointit oli, että ymmärrän molempien osapuolien näkökulmia, mutta lukijoiden kannattaa vaan sopeutua ja ehkä tulla kriittisemmiksi – eli miettiä ihan itsessään, että minkä blogien “aitouteen” haluaa luottaa, kuinka rehellisiä ne kokee blogistien olevan siitä mainonnasta, ja että mitä ihmettä se lopulta sitten on itseltä pois, jos joku saa rahaa siitä hommasta.

  Sitäpaitsi, tarttuakseni tuohon Alepan kassa -vertaukseen, niin mä luulen että kunnianhimoinen bloggaus voi olla ihan yhtä raskasta TYÖTÄ kuin kassahommakin. Joskus varmaan jopa stressaavampaa, koska kassa kumminkin saa varmasti vähemmän haukkuja päivän aikana kuin suosittu blogisti. Että onko sitten aivan hirveetä jos siitä saa rahaa kans. No ei!

  (Hups, tulipa pitkä avautuminen, sori :P)

 • Reply kmv Monday, March 11, 2013 at 22:16

  Mielestäni olisi aika hienoa jos blogistasi joutuisi maksamaan jotain kuukausi/viikkomaksua yms niin loppuisi tämä jatkuva vihaaminen. Tykkään paljon sun mielipidepostauksista, mutta nyt ne on ollut niin usein lukijoistasi eikä hienoja kantaaottavia, hyvin laadittuja analyyseja. Mielelläni maksaisin omasta pussistani blogisi sisällöstä!

  Olen myös miettinyt jos kommentoinnin poistaisi kaikista Suomen blogeista ja kommunikointi lukijan ja kirjoittajan välillä hoidettaisiin jollain toisella sivulla esim. Facebookissa/twitterissä varmistetuilla s.posteilla ja omilla kuvilla voisi blogimaailman kommentointi muuttua hieman inhimillisempään suuntaan…

 • Reply Jenny Monday, March 11, 2013 at 22:16

  Oon itsekin sitä mieltä, että jos joku on sulle tosi kateellinen ja ajattelee että on väärin kun oot niin suosittu ja tienaat blogilla, niin on hyvä ja kokeilee itse. Varmasti tälläkin hetkellä perustetaan blogeja jotka ovat vuoden, kahden tai viiden vuoden päästä huippusuosittuja. Blogihan on helppo perustaa ja se on ilmaista! Jotkut ilmeisesti ajattelevat, että sinä olet jotenkin etuoikeutettu tai poikkeaisit jotenkin normaali-ihmisestä, vaikka kai totuus on se, että sinäkin olet vain yhtenä kauniina päivänä pistänyt blogin pystyyn ja alkanut postailemaan. Senhän voi tehdä kuka tahansa :) Ei minusta sinun menestymisesi ole keneltäkään pois ja on mahtavaa että Suomessakin bloggaajat voivat pitää blogia ns. työkseen, koska aikaahan blogin pitäminen vie joka tapauksessa. Tästä nyt tuli tällainen go bloggers-kommentti mutta mulla vaan ei mahdu kaaliin miten joku voi ajatella että toisen menestyminen on itseltä pois tai miksi mainonta juuri blogeissa on väärin, vaikka sitä on kaikkialla muuallakin. Ehkä sitten siksi että blogien menestyminen ja niissä mainostus on niin uusi juttu. Mutta kyllä tämä negatiivisuus blogeja kohtaan menee varmasti joskus ohi, toivottavasti :D

 • Reply nelli Monday, March 11, 2013 at 22:17

  Tosi hyvä postaus! Mua itseasiassa vähän huvittaa, kun teinitytöt on niin uteliaita kun haluavat tietää niin paljon tuntemattomien ihmisten yksityiselämästä. Mitä he siitä saavat? :D Mua itseäni lukijana kiinnostaa eniten sun asupostaukset, mikä onkin ihan hyvä koska niitä sun blogissa varmaan eniten onkin.
  Ja vaikka en sua henkilökohtaisesti tunnekaan, niin toivon että saavutat kaiken haluamasi elämässäsi. Se ei ole multa mitenkään pois, ja toivon että typerät anonyymitkin sen tajuaisivat. (:

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:49

   No nimenomaan!! Mä en kanssa aina tajua, tosin onhan sosiaaliporno aina ollu suomalisten mieleen :D Ja kiitoksia, että osaat ymmärtää :)

 • Reply Lindsay Monday, March 11, 2013 at 22:17

  Onneksi ihmisten asennoituminen blogimainontaa kohtaan on minun mielestäni tullut suopeammaksi, kuin mitä se esimerkiksi oli pari vuotta sitten. Myönnän, etten itsekään pari vuotta sitten käsittänyt blogimainontaa ollenkaan, mutta nykyään koen sen kuuluvan tähän hommaan. Olet ihan oikeassa siinä, ettei se ole kenenkään lukijan kukkarosta pois, jos bloggaaja saa pari killinkiä hänen kauttaan ostetuista tuotteista. Uskon, että ihmiset ovat eniten kateellisia siitä, kuinka helpolla bloggaajat suuria summia rahaa saavat. Juurikin se, että harrastuksesta tulee työ, on monelle varmaan se “ärtymystä” aiheuttava asia. Olen itsekin jokseenkin sitä mieltä, että kyllä bloggaaminen on melko helppo työ. On kuitenkin monia bloggaajia, jotka kuluttavat blogiinsa aikaa, näkee vaivaa ja panostaa blogiinsa päivittäin ainakin lähes yhtä paljon kuin ne suosituimmat bloggaajat jotka blogillansa tienaavat, mutteivät saa siitä palkkaa. Sehän on (näin melko luokattomana vertauskuvana :D) vähän niinkuin kaksi henkilöä työskenteli kaupan kassalla mutta toiselle ei makseta palkkaa :D

  Itse tykkään kuitenkin eniten blogimainoksista, joissa on joku “idea” takana, eikä vain lätkästy about miljoona mahdollista juttua jonkin verkkokaupan uutuuksista. Myös kollaasien sommittelulla on paljon merkitystä ja itse tykkään visuaalisesti kauniisti toteutetuista kollaaseista. Tuolla “idealla” tarkoitan, että on koottu kollaaseihin kokonaisia asukokonaisuuksia vaikka jotain tiettyä tilaisuutta tai vuoden aikaa varten tai esim. kun teit syksyllä “vaatekappisi kulmakivistä” postauksen. Selaan toki kaikki mainospostauksetkin läpi, mutta tuollaisista mainoksista, joissa on tehty asukokonaisuuksia inspiroidun ehdottomasti eniten. Näin “rakentavana palautteena” olisi kiva saada sinultakin välillä mainospostausia asukokonaisuuksista sen sijaan, että tekisit kollaaseja täysin erillisistä tuotteista. Sinulla on sen verran hyvä tyylitaju ja maku yhdistellä asuja, niin niistä saisi varmasti ihan älyttömästi inspistä :)

 • Reply roosa Monday, March 11, 2013 at 22:18

  Oon lukenu useemman vuoden jo sun blogia ja jostain syystä en vain ole pahemmin kommentoinut. Blogisi avulla olen saanut paljon tietoa eri nettikaupoista ja tuotteista, mutta ennen kaikkea olen saanut paljon ideoita omiin tavoitteisiin ja tyyliini sekä saanut paljon pohdittavaa mielipidekirjoituksistasi. En tiedä paljonko tienaat tällä eikä se minulle kuuluukkaan, sillä uskon postausten perusteella sinun antaitsevan vahintäänkin sen mitä saat!:) Hienoa että jatkat bloggaamista vaikka törmäät varmasti paljon ilkeisiin kommentteihin. Tulipa pitkä teksti, mutta toivottavasti asiani tulee ilmi:D

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:48

   Kiitoksia kovasti ja ihanaa kuulla, että on ihmsiä, joita tää aihe ei ees kiinnosta :D Niin sen mun mielestä pitäisikin mennä, kun puhutaan toisen ihmisen tuloista :D

 • Reply neitiV Monday, March 11, 2013 at 22:18

  Oon samaa mieltä! (vaikken asiaan oo kovasti perehtynykkään…) Välillä, kun selaa YouTuben kommentteja ja joku haukkuu kyseistä biisiä, mietin, että miksi sitten kuuntelet sitä?? Sitä linkkiä voi olla klikkaamatta jos ei miellytä!

  Ihailen sitä, että sä uskallat sanoo mielipitees aina näin suoraan ihan omana ittenäs :) välillä tuntuu että nykymaailmassa vaan kaunistellaan tai haukutaan anonyymisti, eikä ihmisillä oo selkärankaa.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:48

   Kiitoksia kovasti ja samaa mäki aina ihmettelen :D

 • Reply NeitiN Monday, March 11, 2013 at 22:18

  Tää aihe on varmasti enemmän tai vähemmän pinnalla vähänkin menestyvissä blogeissa.
  En oo koskaan kommentoinut kyseistä aihetta mitenkään tai valittanut mainosten määrästä mutta nyt on pakko sanoa jotakin. Itseäni ei niinkään häiritse se että joku bloggaaja saa kameran tms. tottakai itsellenikin ns. ilmainen kama kelpaisi (ja joo kyllä tiedän että jokainen tekee sen eteen töitä).
  Kuitenkin eniten ärsyttää se kuinka esim. Nelly mainoksia tungetaan jokaiseen postaukseen “piiloon”. Eli bloggaaja ensin kirjoittaa muutaman rivin ja laittaa kuvan omasta pärstästä ja sen jälkeen lämää 10 mainosta ja 150 nämä tuotetta haluaisin. Tällöin esim kun seuraa Bloglovin:in kautta ei ole mitään hajua että postaus on oikeasti “pelkkää” mainostamista koska yleensä kyseiset mainos postaukset ohitan.
  Täten tunnen tulevani huijatuksi katselemaan pelkkiä mainoksia, ei mua haittaa jos yksi mainos on mutta tollaset enemmän mainostusta kun muuta asiaa postaukset turhauttaa todella paljon.
  Kiitos ja anteeksi, olen puhunut :)

 • Reply Cup of coffee Monday, March 11, 2013 at 22:19

  Tää oli mun mielestä ihan superhyvä postaus! Itekin oon näitä blogimainontaan liittyviä juttuja miettinyt jonkin verran ihan mun kauppatieteen opintojen puolesta, ja paljon oon pohtinut sitä miten aggressiivisesti kuluttajat tuntuu suhtautuvan mainontaan! Sen on pakko johtua siitä, että bloggaaja nähdään ikään kuin omana “ystävänä” ja bloggaajaan luodaan tosi paljon henkilökohtaisempi suhde kuin johonkin TV-kanavaan, ja se sitten nähdään jotenkin itseen kohdistuvana “petoksena” jos bloggaaja mainostaakin jotain ja vielä hyötyy siitä. Mitään muuta syytä sille en keksi, miksi blogimainonta voisi herättää niin paljon negatiivisia tuntemuksia…

  Kaikista eniten mua jaksavat hämmästyttää juurikin noi “kirjoittakaa muuten aina osoite erikseen osoiteriville niin bloggaaja ei hyödy teidän klikkauksista” -jutut. Ja erityisesti niiden taholta, jotka muuten kyllä tunnustavat lukevansa blogia mielellään ja pitävänsä bloggaajan tyylistä… Siis en voi ymmärtää, MIKSI se on niin hirveä juttu, jos bloggaaja saattaakin ehkä saada jonkinlaista hyötyä siitä klikkauksesta? Ei vaan voi millään johtua mistään muusta kuin kateudesta. Luullaan, että klikkaamalla nyt sitä Nellyn linkkiä oot käytännössä katsoen juuri lahjoittanut bloggaajalle sen Chanelin, ja sitä ajatustahan ei voi kestää sitten millään jos oma lompakko ei veny samaan. Tosi kummallista. Uskon, että blogin pito voi olla paitsi hauskaa, myös aikaavievää ja raskasta hommaa, ja kyllä mä ainakin erittäin mielelläni oon sun linkkejä klikkaillut, jos olen halunnut tilata Nellyltä jotain. En tietenkään kuvittele, että juuri MUN ansiosta oisit saanut mitään hulppeita summia (ehkä jopa pari euroa niistä mun parista tilauksesta, sillä joo Chaneleja ostellaankin :D), mutta oman pääni sisällä ajattelen sen olevan mun pienen pieni tunnustus sulle kivan blogin pidosta, joka on piristänyt mun monia päiviä ja antanut paljon inspiraatiota ja uusia ideoita.

  Ja noi mainospostaukset ylipäätään… Tässä nyt tyrmäävä uutinen joillekin: minä ihan oikeasti PIDÄN niistä! No en tietenkään kaikista, kyllä joistakin blogeista löytyy niin turhia mainospostauksia vailla muuta tarkoitusta kuin tyrkyttää Nellyn uusimpia tuotteita, mutta esimerkiksi juuri tässä Mungolife-blogissa on mielestäni ollut tosi hyvin ajan ja vaivan kanssa toteutettuja mainoksia, joissa on ollut myös muuta hyvää sisältöä. Esimerkiksi tässä on sellainen mainospostaus mun makuun: http://www.rantapallo.fi/mungolife/2013/01/30/asuja/
  Mieletön määrä tosi hyvännäköisiä asukokonaisuuksia! Usein löydän itselleni juuri tällaisista postauksista mahtavia uusia juttuja vaatekaappiin, sillä ei mulla ainakaan oo aikaa selailla Nellya ja muita jättimäisiä verkkovaatekauppoja lähes koskaan kunnolla ajan kanssa läpi, ja tässä mun makua vastaavia tuotteita tuodaan suoraan tarjottimelle – ja vielä upean näköisesti yhdisteltynä niin, että saa ihan ilmaiseksikin ideoita yhdistellä oman vaatekaapin antimia uudella tavalla :)

  Nonniin aikamoinen romaani tuli naputeltua, mutta toivottavasti edes joku blogimainosten vihaaja lukee tämän ja ymmärtää, että on myös meitä joiden mielestä mainonta on kohtuullisissa rajoissa ja hyvin toteutettuna erittäin OK :) Kiitos Anna ihanasta blogista, olet jo monta vuotta piristänyt arkeani postauksillasi, ja toivon että niitä vuosia tulee vielä lisää! :)

 • Reply Iipu Monday, March 11, 2013 at 22:20

  Okei, pakko kommentoida.

  1. Olen kyllä kateellinen sinulle. Olet kaunis, fiksu nainen, joka on saavuttanut upeita asioita elämässään. Olen sinua vain pari vuotta nuorempi, mutta tuntuu, että vaikka olenkin todella tyytyväinen omaan elämääni, en ole päässyt toteuttamaan unelmiani samalla tavalla kuin sinä, vaan olen elänyt paljon arkisempaa ja vähemmän hohdokasta elämää. En kuitenkaan ymmärrä, miksi siitä pitäisi olla katkera. Olet tehnyt töitä unelmiesi eteen, ja panostanut blogiisi. Olet tehnyt ratkaisuja, joita moni ei uskaltaisi tehdä vaikka haluaisikin – esimerkiksi ulkomaille muutto, ensin Australiaan ja sitten vielä Lontooseen! Mielestäni kenelläkään ihmisellä ei ole oikeutta toivoa toiselta mitään hyvää pois, vaikka olisikin kateellinen. Ja juuri tuo, että joku oikein näkee vaivaa, että et saisi hyötyä työpanoksestasi, on yksinkertaisesti lapsellista ja surullista.

  2. Kyllä minuakin ärsyttää se, että sinulla on niin paljon mainospostauksia. Varsinkin näitä Nelly-kollaaseja. En tosin ole ikinä valittanut niistä, sillä osaan selata ne ohi niihin postauksiin jotka kiinnostavat.

  3. Nettivihaajista tulee yksinkertaisesti todella paha mieli. Noista typeristä kommenteista juuri tuohon naisten päivän kampanjaan, joka oli todella hyvällä asialla. Mutta vielä kamalampia oli kyllä jotkut kommentit liittyen siihen Barcelona-tapaukseen, jossa jotkut väheksyivät koko tarinaasi toteamalla että kerjäät vaan huomiota ja keksit sen. Tai vielä kamalampia olivat ne, jotka sanoivat että se oli oma vikasi, todennäköisesti vain joit liikaa alkoholia. Ylipäätään ihmiset, jotka kirjoittavat internettiin vihaisia asioita ihmisistä, joita eivät tunne.

  Hyi. Pistää ihan ahdistamaan millaisia ihmisiä jotkut ovat. Saisivat käydä läpi vähän itsetutkiskelua ja hävetä.

 • Reply christine Monday, March 11, 2013 at 22:25

  Anna, oot ihana! Siis oon aina ihmetelly näitä, jotka esimerkiks vikisee siitä, jos mainostat jotain sun mielestä asiallista tuotetta/yritystä tms. Mitä se on ihmisiltä pois… Ja ihan kuin kaikki kuvittelis, että mainosta sisältävä postaus syntyis jotenkin sekunnissa itsestään, etkä nää sen eteen yhtään vaivaa.. You go girl!!!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:45

   Voi kiitoksia, ja teen parhaani ;)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:45

   Voi kiitoksia, ja teen parhaani ;)

 • Reply Epona Monday, March 11, 2013 at 22:36

  Kierointa tässä koko kuviossa on se, että jos sen inspiraation jakaa pienen blogin kirjottaja, ilman rahaa näköpiirissä, niin se on suloista ja rehellistä ja kaikkea hyvää, mutta samantein kun jollain on pienikin mahdollisuus saada euro tai pari tililleen (josta kuitenkin verottaja muistaa imeä osansa) niin aihe muuttuu toisiaan kadehtivien naisten taistelukentäksi.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:44

   No nimenomaan tää on musta outoa :D Että KOSKA me ollaan menestyneitä, me ollaan huonoja/epärehellisiä/ahneita whatnot.. No miksi meistä sitten tuli suosittuja?! :D

 • Reply Annika Monday, March 11, 2013 at 22:38

  Mun mielestä on hyvä jos asiasta nostetaan esille asiallista keskustelua. Luulen että lehtien mainokset yms. eivät ole vielä verrattavissa bloggaajan mainontaan/piilomainontaan. Lehtien mainokset ovat jo niin vanha juttu että ihmiset tietävät automaattisesti että lehdessä on paljon mainoksia ja siitä ei aina edes selkeästi mainita.

  Bloggaus ja blogit ovat kuitenkin vielä “lapsen kengissä” verrattuna tvmainoksiin ja lehdissä esiintyviin mainoksiin joten ymmärrän hyvin asiasta syntyneen keskustelun ja ihmetyksen. Varsinkin kun osa blogeista valitettavasti sortuu vääränlaiseen mainontaan ja epärehelliseen toimintaan = sotkee muidenkin blogien mainetta.

  Olen myös törmännyt n. 13-vuotiaiden tyttöjen blogeihin jossa he tekevät yhteistyötä jonkin firman kanssa. Pistää mietityttämään, 13-vuotias voi tehdä netin kautta sopimuksen esimerkiksi vaatefirman kanssa jopa ilman vanhempien suostumusta, mutta kesätyöhön 13-vuotias tarvitsee huoltajan allekirjoituksen/suostumuksen.

  Bloggaus on vielä niin uusi asia Suomessa ja blogimainostamiselle ei ole luotu yhtenäisiä “sääntöjä”. Olen 19-vuotias ja lukenut blogeja nyt nelisen vuotta. Välillä minun on itsekin hankala huomata pieniä “commercial” tägejä postauksen lopussa, jos niitä edes on. Minulla ei ole mitään bloggaajien tuloja vastaan, kunhan vain hommat tehtäisiin rehellisesti jokaisessa blogissa.

  Valitettavasti näin ei ole, mainostusta on hankala valvoa netissä. Tulee mieleeni tapaus jossa alaikäinen tyttö (n.5000 lukijaa) mainosti uhkapelisivustoa blogissaan. Hyvin nopeasti hänellekkin tuli lukijoilta vastaus että hei, uhkapelien mainostus on Suomessa kielletty. Olisi siis hyvä saada enemmän ohjeita blogissa mainostamiseen jotta kaikki eivät joutuisi itse kaivelemaan infoa tästä “mystisestä” asiasta joka tuntuu monia kiinnostavan. Luulen että monet bloggaajat hyötyisivät ohjeista jossa lukisi ihan perusjuttuja mainostamisesta, mikä on piilomainontaa, mitä suomessa saa mainostaa, linkkien piilotus yms.

  Sä oletkin yksi Suomen suosituimpia bloggareita ja olet hyvin ottanut asioista selvää, pointsit siitä! Mutta eikö olisikin helpompaa jos yhteiset säännöt/ohjeistukset luotaisiin? Tällöin lukijoillekkin voisi aueta enemmän tietoa mainostuksesta ja se ei olisi välttämättä enää niin salaperäinen asia. Blogeissa mainostuksesta kun ei tietoa oikein löydy mistään.

 • Reply Maria Monday, March 11, 2013 at 22:39

  Puhut niin asiaa! Itseäni ärsyttää suuresti myös se, miten lukijat ja jopa osa bloggaajista itsekin syyllistyy toisten mollaamiseen mainoksista (ja myös monesta muusta asiasta), kun todellisuus kuitenkin on se, että jokainen saa ITSE päättää, mitä blogiinsa kirjoittaa tai mainostaa siellä tai kenen kanssa tekee yhteistyötä. Monessa blogissa mainoksia perustellaan sillä, että bloggaaja oikeasti uskoo tuotteeseen ja näin asia varmasti onkin ja tuleekin olla, joten jos näin voi perustella mainoksia, niin kai jokainen saa itse päättää, mihin tuotteisiin uskoo ja mitä näin mainostaa?! Myönnän, että itseänikin ärsyttää välillä “mainospostaukset”, mutta sen sijaan, että valittaisin niistä kommenttiboksissa, olen opetellut skrollamaan hiirelläni niiden ohi…;) On myös typerää valittaa, ettei bloggaaja saisi ansaita rahaa blogillaan, sillä blogit voi mielestäni tietyssä mittakaavassa rinnastaa vaikkapa naistenlehtiin, joiden tekijöillle maksetaan PALKKAA, koska muutenhan lehti ei valmistuisi. Bloggaaja, varsinkin suomalainen, tosin joutuu blogin pitämisen lisäksi tekemään vielä “oikeita” töitä, sen lisäksi, että käyttää juuri sen 1-12 tuntia päivässä ajastaan bloginsa hyväksi, jolloin on täysin ymmärrettävää, että jos blogistaan pystyy “hyötymään”, niin myös tekee sen, tosin järkevästi ja tekojensa takana seisten, kuten suurin osa bloggaajista tekeekin. Kaiken kaikkiaan tarkoitukseni on (kai) yrittää selittää, miten itse ymmärrän blogimainonnan ja miten en ymmärrä siitä valittamista. Jokainen päättää itse, mitä bloggaa ja myös mitä lukee!:)

 • Reply miijamarya Monday, March 11, 2013 at 22:41

  AMEN!

  hyvä, asiallinen ja kattava postaus! oon samaa mieltä kaikesta, ja niitä joita mainota IHAN SIKANA ärsyttää: osaat käydä jääkaapilla tai vessassa, kun telkkarissa on mainostauko. osaat hypätä mainossivujen yli lehteä lukiessasi. MITEN SE VOI OLLA NIIN VAIKEAA BLOGIA LUKIESSA??

  ja ketä ärsyttää se, että bloggaaja tienaa blogilla, voi samantien pistää boikottiin kaiken muunkin: lehdet, elokuvat, musiikit ,oikeastaan siellä alepan kassallakaan ei enää kannata käydä, koska se alepankin ärsyttävä bimbo saa palkkaa siitä :D

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:43

   Hahahahahahah, totta toi kaikki :D

 • Reply Ice_flower Monday, March 11, 2013 at 22:42

  Sullekaan tuo menestyminen ei kyllä ole tullut ilmaiseksi. Ihmisten pitäisi tajuta, että jos haluaa jotain, pitää myös jaksaa ahkeroida sen eteen! Turha nillittää, että on Alepan kassalla, jos takana on vain laiskuus. Jokainen on oman onnensa seppä…

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:42

   Nimenomaan näin!! :)

 • Reply Sonkku Monday, March 11, 2013 at 22:42

  Täyttä asiaa! En ole ennen tänne kommentoinut, mutta pakko sanoa, että sun blogi on tosi mielenkiintoinen ja inspiroiva, enkä pahemmin muita edes seuraile. Musta ainakin esim. nuo vaatekollaasit on kivoja ja oikeasti hyödyllisiäkin, koska annat niissä ihan ilmaiseksi vaikka pukeutumisvinkkejä, joita on oikeasti mietittykin. :D Joten painan kyllä jatkossa edelleenkin sitä linkkiä ja voin hyvillä mielin näin tukea sun “chanelilla vuorattua luxuselämää”. ;) Ihmettelen tosin kyllä edelleen, miten kateellisia ihmiset voivatkaan olla ja mitä se saa tekemään (esim. jotkin kommentit täällä blogissa ovat olleet aika järkyttäviä..). Mutta kaikkea hyvää sulle!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:43

   Voi kiitoksia, tosi kiva kuulla :) Samaa täälläki ihmetellään :/

 • Reply Marianna Monday, March 11, 2013 at 22:45

  Sä osaat kirjoittaa ja sanoa asiat niin hyvin! Toivon todellakin, että ne kaikki inhottavat mainoksista-nillittäjät lukevat tän samanlaisten suurennuslasien kautta, kuin yleensä heillä on tapana, jos kerrankin menis oikeesti jotain järkevääkin perille. Mä jaksan ainakin aina ihmetellä, miten sä oikeasti jaksat nähdä vaivaa ja käydä monta kertaa viikkoon esim. Nellyn tarjonnan läpi, kyhätä aikaavieviä kollaaseja ja jakaa näin ilmasta infoo meille, jotta esimerkiks uuden juhlamekon etsintä helpottuu niin perkeleesti. Oon aina ilonen näistä postauksista, koska oon oikeasti itse todella laiska kahlaamaan nettikauppojen isoja valikoimia läpi. Ja myönnetään, joskus ei ehkä kiinnosta (just törsänny kaikki rahansa) eihän se nyt vie kuin yhden klikkauksen verran, kun oon jo jossain muualla.. miksi ihmeessä siinä tilanteessa kuluttais omaa tai sun aikaa siihen että kirjoittaa jonkun negiskommentin?

  Ja haluun vielä sanoo, että inspiroit mua ihan hurjasti pääsee elämässä just sellaiseen pisteeseen, että voin sanoa, että olen saavuttanut just ne asiat, mitkä haluan. Jotenkin aina, kun mietin että pystynkö, niin ajattelen, että säkin oot saavuttanut nää ja nää asiat, joten miksen minäkin :) Kiitos tästä! Nyt esimerkiksi meinannut kauhea työnhakumasis iskee valmistumisen jälkeen, mutta täytyy vaan ajatella, että kyllä mä vielä tuun saamaan sen unelmaduunini ja toteuttaan kaikki haaveeni :) Haha lähti rönsyileen, mutta herätti kaikenlaisia ajatuksia tämä teksti!

 • Reply late Monday, March 11, 2013 at 22:46

  Hyvä postaus ja ihan täyttä asiaa! :) Mulla ei ainakaan oo koskaan ollut mitään valitettavaa tän blogin suhteen. Keep up the good work :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:19

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply annika Monday, March 11, 2013 at 22:47

  edit: luin postauksen ekalla kerralla nopsasti ja nyt hoksasin että siis ohjeet mainostamiselle on tulossa! jes!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:57

   Joo, on tosiaan tulossa kattavat ohjeet :)

 • Reply m Monday, March 11, 2013 at 22:49

  Tälle postaukselle toisi aivan huikeasti lisäarvoa tieto siitä missä summissa liikutaan kun puhutaan blogisi mainostuloista? Olisihan se olennaisesti helpompaa päättää haluaako ns. tukea blogia taloudellisesti jos olisi ensin faktat selvillä =)
  Tiedän että haluat pitää raha-asiat pois blogista mutta tässä nyt on postaus niihin liittyen ja esitti asian miten tahansa, välillisesti ne rahat tulevat lukijoiden ansiosta, vaikkeivat suoraan heidän kukkaroistaan.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:57

   Hienosti yritetty udella mun tuloja :) Ja ei tarvii tukea taloudellisesti ollenkaan, mutta mun tulot ei kuulu yhdellekään lukijalle :)

 • Reply Miau´s life Monday, March 11, 2013 at 22:52

  Hyvä Anna! Pidit hienosti ajatuksesta kiinni ja puit pointtisi sanoiksi niin hyvin, kuin se suinkin on mahdollista! Juuri noinhan se on, tarjoamme ilmaista viihdettä ihmisille, jotka vapaaehtoisesti voivat pysähtyä sivuille, tai jättää pysähtymättä. Vaikka bloggaaminen on sinulle jo tuttua, ei suurin osa kansasta tajua yhtään mistä on kyse. Siksi kyseenalaistaminen, nimitteleminen, arvostelu ja kateus. Menee varmaan vielä 10 vuotta, ylikin, ennen kuin ala hyväksytään ja tajutaan sen markkinavoima! Sillä sitähän siinä on!

  Itse inspiroiduin aikoinani blogistasi ja nimenomaan mainoskollaaseistasi! Sinun ansiosta perustin oman bloginikin, jota nyt yritän koko sydämelläni viedä eteenpäin. :) Mainoskollaaseihini (en ilmeisesti osaa oikein tehdä niitä…) kuluu aina jotakuinkin 3 tuntia. Hah. Ja voin kertoa, että tuotto on ollut maksimissaan 5 €. :D Näin. Että repikää siitä kateelliset!

  Luen lisäksesi satunaisesti erästä toista Suomen luetuinta muotiblogia. Se jos joku on täynnä mainoksia ja ne “laadukkaat jutut” jäävät naurettavan laimeiksi ja olemattomiksi. Sinä sentään kirjoitat paljon ja hyvin, asusi ovat mielenkiintoisia ja erilaisia. Inspiroivia, toisin sanoen! Ennen esim. inhosin Chanelin laukkua, ansiostasi olen ruvennut kuolaamaan sitä. Murr. ;) Näinhän se menee.

  Keep on going ja anna kateellisten haukkua. He eivät vielä ymmärrä bloggaamista sen etuineen ja haittoineen. Tulee vielä senkin aika, että he ymmärtävät. Sitä ennen, poista tyhmät kommentit ja anna kateellisten olla. ;)

 • Reply Hannah Monday, March 11, 2013 at 22:54

  Monesti olen miettinyt, ja nyt myös heti tämän postauksen ekat lauseet luettuani; miksi lukea blogia jos se vituttaa niin kovin? Tai miksi ei jätä mainospostauksia väliin? Miksi ne edes vituttaa? Itse ainakin mieluummin painan sitä linkkiä jos törmään blogissa johonkin mitä olen etsinyt, kuin löydän sen blogista ja sen jälkeen googlaan sitä puoli tuntia (NAURETTAVAA!!!). Jos siitä jossain vaiheessa seuraa bloggaajalle jotain rahallista hyötyä niin hyvä! Kiva kun joku jaksoi nähdä vaivaa sillä nettikauppojen tuotemäärät on nykyisin ihan järjettömiä, eikä minulla ole aikaa tai energiaa hillua niissä tuntitolkulla. Mainospostauksista saan ideoita, inspiraatiota ja saatan törmätä johonkin etsimääni. Joten mikä siinä voi niin kovin harmittaa että tuosta vaivasta saattaa jotain korvaustakin saada?

  Itse mietin välillä että mitä tapahtuisi jos blogit ei julkaisisi enää niitä typerimpiä kommentteja? Läpi pääsisi vain rakentava kritiikki, mutta ei mikään spekulointi, parjaaminen tms. Kai siinä pahimmat kyllästyisi kun huomiota ei enää heru, en tiedä. Mutta kyllä tämän mainontahomman kanssa on porukalla lähtenyt niin kovin lapasesta, en jaksa ymmärtää. Järki käteen ja suu suppuun, skippaa jos et tykkää. Tsemppiä Anna! :)

 • Reply R Monday, March 11, 2013 at 22:54

  “Linkin klikkaaminen (joka ei muuten tuo juuri ikinä meille rahaa, vaan taustalla on ihan eri systeemit :D) ei koskaan veloita summaa teidän tililtänne.”

  Et kuitenkaan kerro mitkä “systeemit”?

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:19

   Ja missä lukee, että se olisi mun velvollisuuteni? :D Useimmiten noi “systeemit” on ihan salassapidettäviä yhteistyösopimusten tähden :)

 • Reply Tiia Monday, March 11, 2013 at 23:09

  Lauseesi “Jos haluat nauttia blogista, vaikka inhoat mainoksia, pidä mielessä, että ilman niitä, koko blogia ei olisi. ” laittoi minut miettimään, että etkö kirjoittaisi blogia enää ellet saisi mainostuloja? Kaikkihan on kuitenkin lähtenyt ilman mainostusta ja ilman minkään näköistä palkkiota. En tarkoita kommentillani mitään pahaa mieleeni heräsi vain kysymyksiä kyseisestä lauseesta. Ymmärrän että mainostulosi olet ansainnut ja olisihan se vähän outoa jos Suomen suosituimmalla bloggaajalla ei blogissaan yhtään mainosta olisi. Mielestäni on myös aivan kohtuullista saada kirjoittamisesta palkkiota, hyvän maun rajoissa. Jos mainostus menee siihen ettei bloggaajalla ole enää itse ostamia vaatteita vaan kaikki on saatu, en nää blogin kirjoittamisessa muuta järkeä kuin hyötyä rahallisesti. Kuitenkaan näin ei asiat ole vielä sinun blogissasi. :)

 • Reply Inski Monday, March 11, 2013 at 23:13

  Loistava teksti! Sun ja muiden blogeista saa paljon inspiraatioita pukeutumiseen.
  Mielestäni jokainen bloggaaja on rahansa ansainnu. Kyllähän hyvän ja kiinnostavan blogin eteen tarvitsee tehdä töitäkin:)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:18

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply -A Monday, March 11, 2013 at 23:15

  Jes jes hyvä postaus! Ja kyllä sen huomaa, että sun mainoksiin ja kollaaseihin on oikeesti käytetty aikaa ja vaivaa. En siksi koe tarvetta vältellä tuotelinkkejä, mielestäni esim Nelly-kollaasit ovat ihan parhaita! Ehkä joku ärsyyntyy saamastanne hyödystä, mutta mielestäni vaivanpalkka on ihan ansaittua. :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:18

   Kiva kuulla, ihanaa, että tätäkin ymmärretään :)

 • Reply Roosa Monday, March 11, 2013 at 23:26

  No ihan aluksi haluisin kiittää sua hyvästä blogista! :) mä toivon että sä muistat että jokaista mulkeroa kohtaan on ainakin 500 tyyppiä jotka sun blogista oikeesti pitää :) Kirjoitit muutenkin varsin hyvästä aiheesta ja hyvin! Monilla jää huomaamatta se tosiasia että piilomainontaa sanotaan piilomainonnaksi siksi että se “tapahtuu piilossa”. Yleensä jos mainoksen jossain huomaa niin kyseessä ei ole piilomainontaa vaan ihan sitä normi mainontaa.
  Mut tsempiä sulle! Yritä jaksaa näitä typeryksiä niin meillä muilla on mukavaa luettavaa myös jatkossa!
  niin ja ps. Mua ei haittaa että mä tuen sellaista henkilöä joka tuottaa mulle iloa :)

 • Reply Emmuli Monday, March 11, 2013 at 23:29

  Wautsi mikä teksti! Oikeesti joka sana oli asiaa, ja tää juttu oli vielä asiallinen :)
  Mä voin ainakin omasta puolesta sanoa, että tykkään hirveesti siitä, miten noi mainokset pistät tonne tekstiin, on auttanu ainaki mua toooosi paljon löytämään kivoja juttuja :D
  Kiitti tästä blogista, tää on ihan superihanaa luettavaa!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:18

   Kiitos kiitos, tosi mukava kuulla :)

 • Reply veeeku Monday, March 11, 2013 at 23:32

  Real talk. Suomessa vain yksi sana kateudelle, jolla on hyvin negatiivinen kaiku. Nimenomaan “kateellinen” voi olla hyvälläkin tavalla, haluaa sitä mitä toisella on tai mitä toinen on, ilman että haluaa sitä toiselta pois, niinkuin sanoitki :) Uudenlaista ajatusmaailmaa kaivattaisiin monien kohdalla ja pian… onneksi muutosta on kuitenkin ilmassa! Jatka hyvää työtä

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:17

   Noku just noin!! Ja kiitoksia kovasti :)

 • Reply elisa Monday, March 11, 2013 at 23:40

  ihan täyttä asiaa! halusin vaan sanoa kiitos sulle kun uhraat aikaasi bloggaamiseen, tykkään siitä just tällasena mainoksineen kaikkineen :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:17

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply ee Monday, March 11, 2013 at 23:41

  Nyt jotenkin tekee mieli kommentoida.:D Olen itse blogannut jo vuosikausia, mutta mun on silti välillä vaikeaa ymmärtää, miksi monet bloggarit niin vakuuttavat blogin pitämisen olevan oikeaa työtä ja aikaavievää. En ole koskaan saanut yhteistyötarjouksia tai vastaavia, vaikka blogini suhteellisen suosittu onkin ollut jo ainakin neljä vuotta. Se on totta, siihen menee aikaa ja se on välillä tosi väsyttävää eikä sitä jaksa, mutta silti jotenkin pidän sitä vain harrastuksena. Monet bloggarit korostavat sitä, että postauksien tekoon menee yleensä useita tunteja, mutta yhtälailla siihen menee aikaa meillä, jotka pitävät blogia ilman korvausta. Kyllä se on työnä silti täysin eri luokkaa, kuin tekemäni palkkatyöt. Jonkinlaista yhteistyötä saattaisinkin toteuttaa mikäli yhteydenottoja tulisi, mutta en usko että haluaisin tuloja siitä, että linkkejäni klikataan. En jotenkin vaan tuntisi ansaitseenni niitä.:D Ehkä ajattelutapani muuttuisi, mikäli yhteistyötä tarjottaisiin. Pidän edelleen hyvin outona sitä, miten paljon blogeilla tienataan. En edes tiedä miten paljon, mutta monille kuitenkin se menee ainoasta työstä. Itse pyrin löytämään sille aina aikaa, vaikken saakaan sen pitämisestä rahaa. Minulla on siis samaan aikaan koulu, työ ja blogi. Ymmärrän kyllä monet pointtisi, enkä ymmärrä monia lukijoita, joilta bloggarit saavat vihapostia mainostuksesta.:) Olen vain itse sitä mieltä, että vaikka se vie aikaa, niin ei se kuitenkaan ole NIIN kovaa työtä, etteikö sitä pystyisi ilmankin korvausta tekemään. Enkä voi ottaa sitä niin vakavasti.:D

 • Reply pummi Monday, March 11, 2013 at 23:42

  Moikka, musta pointti ei ookaan siinä että blogeilla mainostetaan vaan siinä että lukija klikkailee kaikenmaailmaan linkkejä tyyliin “toppi täältä” tietämättään että bloggaaja hyötyy niistä. Juuri tämä epäselvyys/epärehellisyys on minusta se ongelma, ei itse mainostus.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:17

   Jos sitä ei tiedä, niin on oma ongelma, koska se on selkäesti merkitty.

 • Reply miumiu Monday, March 11, 2013 at 23:47

  Siis tähän ei voi muuta sanoa ku että go go anna! Mahtava postaus.
  Ei voi olla niin kamalaa klikkailla bloggaajan laittamia linkkejä joista bloggaaja ansaitsee vähän rahaa (kun summat ei oo yhdestä klikkauksesta mitenkään huomattavia) kun samalla lukija ite hyötyy kyseisestä klikkauksesta! Siitä saa yleensä vähintäänkin inspiraatiota, jollon ite säästyy vaivalta kyseistä asiaa etsiä. Taikka sitten hyöty voi olla jopa rahallinen hyvän tarjouksen muodossa, jota ei ilman bloggaajaa saisi!
  Mä en vaan käsitä niitä ihmisiä jotka näistä nillittää aina .. :D ja sitte nämä laskut; jos saat vaikka 10snt per klikkaus, niin vaikkapa puolet lukijoista, eli 30 000 ihmitä tuottaa sulle sen 3000€ :DD ei herranjumala oikeesti.
  Tottakai sitä on itekki sulle kateellinen tietyllä tavalla mutta ei me kaikki voida saada kaikkea, ja ite oon ainaki yrittäny sumplia omaan elämääni näitä inspiksiä siinä mittasuhtees missä ite pystyn toteuttaa :-) kaiken eteen pitää nähdä vaivaa! HERÄTKÄÄ IHMISET !! (Oho, tulipas pitkä kommentti.. No mutta, pointti tuli varmaati selväksi! pistää aina nuo idiootit veren kuohahtamaan :D)

 • Reply Katic Monday, March 11, 2013 at 23:51

  Tää oli taas täyttä asiaa. Eikä sulla olis 60 000 viikkolukijaa, jos olisit tyhmä. Tai ainakin mä haluan ajatella niin. On mielenkiintoista miten joillakin asioilla maailmassa saa ja toisilla ei saa tehdä rahaa… Miksi mainokset ja markkinointi on niin negatiivisia asioita monelle? Nehän säästää aikaa! Ja auttaa ihmistä. Jotkut on vaan niin lyhytnäköisiä..

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:17

   Niin mäki haluaisin ajatella, mutta sekin tuntuu olevan liikaa monille :D

 • Reply Jenna Monday, March 11, 2013 at 23:56

  Asiaa ! Olen itse naureskellut näille ”hauskoille” kommenteille, joista paistaa ainoastaan kateus. Kyllä minäkin olen sinulle kateellinen.. Mutta nimenomaa vain hyvällä, terveellä tavall. Olen iloinen sinun puolesta samalla tavalla kuin oman siskon tai ystävän puolesta kun he saavurtavat jotain hienoa. Ja niin se vain on, että vaikka jotkut saattavatkin syntyä ns. Kultalusikka suussa niin kyllä meistä jokainen loppujen lopuksi itsr rakentaa oman elämänsä ja itse saavuttaa saavutuksensa.

  Mitä mainontaan tulee, itse en ole edes tajunnut että se voisi ärsyttää.. Jos välillä tulee postaus, joka ei minua kiinnosta, jätän lukematta ja palaan myöhemmin lukemaan uusia minua kiinnostavia postauksia. :) Jatka samaan malliin

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:17

   Voi ku ihanaa, että ihmiset tajuu just tota hyvän ja pahan kateuden eroa :) Kiitoksia ja so I intend :)

 • Reply Elina Tuesday, March 12, 2013 at 00:06

  Se on se suomalainen kateus mika naiden ihmisten ongelma on.. Mistaan ei koskaan voi olla ilonen toisen puolesta.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:16

   Jep. Valitettavasti :/

 • Reply Y Tuesday, March 12, 2013 at 00:08

  Ihmiset on vaan kateellisia, skippaa noi paskat suosiolla. Elämä on meidän käsissä, me päätetään halutaanko olla jossai vitun kaupan kassalla homehtumassa vai mennäänkö uhmaamaan elämää ja kohtaloa tekemällä jänniä juttuja. Sekin et perustit blogin oli SUN valinta ja sen suosio johtui tietoisesta valinnasta.
  Ihmiset on vaan niin vitun kateellisia että ottaa päähän.
  YRITÄ olla välittämättä. Suhtaudu siihen hälläväliä asenteella ja lupaanlupaanlupaan että siitä tulee habit ja jonku ajan kuluttua noi luuserit ei hetkauta sua enää lainkaan.
  Maailmassa on ihan liikaa kateellisia luusereita jotka toivoo toisille pahaa ja elää helvetissä pään sisälä mut eiks se loppujen lopuks oo vaan pois niiltä? :) Ne joutuu elää sen helvetin ja me terveet eletään just niinku halutaan, rikotaan lakia ja muutetaan kohtaloa :)
  Keep up the good work.
  P.S. Tiedän että haluat pitää yksityisyydestäs kiinni, mutta kerro nyt miten M:n kanssa.
  Et enää puhu siitä mitään ja tuntuu että teillä on “kriisi” välimatkan takia, tietty voin olla väärässä mutta kerro ees jotain :) Älä googleta enää mitä juntit miettii susta ja keskity elämän ihaniin asioihin :) Tsemppii Anna!

 • Reply Laura Tuesday, March 12, 2013 at 00:26

  Hyvin kirjoitettu! :) Itse skippaan yleensä kaikki mainospostaukset (siis muistakin kuin sinun blogistasi), koska minulla ei tällä hetkellä ole yhtään ylimääräistä rahaa enkä sen takia “halua” inspiroitua. Samasta syystä kierrän tällä hetkellä kaikki vaatekaupat kaukaa! Toivottavasti voin taas pian alkaa shoppailemaan!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:16

   Hahah, no mutta noihan sen pitääki mennä :) Ei valittamista, vaan yksinkertaisesti vaan tekee omat valinnat :)

 • Reply milllaa Tuesday, March 12, 2013 at 00:49

  Mun piti kirjottaa tähän pitkä ja pohdiskeleva kommentti aiheesta, mutta luultavasti kellonajasta johtuen mun pää tyhjeni täysin:D Tiivistelmä siis!
  Oon ihan samaa mieltä, mitä tuolla sanoitkin jo aiemmin, että tuollaiset viha kommentit johtuu kateudesta ja tietämättömyydestä. Monet ovat katkeria siitä, että voitte tehdä työksenne jotain näinkin kivaa ja teille selkeästi varsin mieluisaa hommaa! Siinä sivussa unohdetaan kaikki teidän työn varjopuolet ja se, kuinka paljon teiltä oikeasti tähän tuhrautuu aikaa. Kateus kuuluu (valitettavasti) ihmisluontoon, ja usein se on vaikea pitää terveen ja kehittävän kateuden rajoissa. Varsinkin silloin, kun julkisuuteen tulee useammin edut kuin haitat, niinkuin teidän hommassa.

  Sulla on kiva blogi jota on mukava lukea ja josta on helppo ammentaa inspiraatiota. Kyllä sä (ja monet muut bloggarit) olet ansainnut saada vähän korvausta vaivannäöstäs. Hyvää kevättä!:)

 • Reply J Tuesday, March 12, 2013 at 00:57

  Olen samaa mieltä mainosaiheesta.
  Parista aiheesta haluaisin kuitenkin kysellä, mm. se, ettet lomailisi, vaikka matkustelet vuodessa enemmän kuin monet koko elinaikanaan. Mutta ilmeisesti tarkoitit sitä, että vaikka olet lomalla, niin kirjoitat myös sieltä postauksia, eli bloggaat myös lomallasi? Myös se välillä kummastuttaa miten pystyt olemaan n. parin viikon välein Suomessa esim. viikon kerrallaan, vaikka opintosi ovat niin rankat. Itselläni ainakin yliopisto-opintojen 1. vuosi oli todella tiukka aikatauluiltaan, eikä koulusta pystynyt olemaan juurikaan pois. Mutta ehkä sun koulussa on sen suhteen rennompi meno, mikä on tietysti kiva asia. Veikkaisin, että pystyt tekemään paljon opintoon liittyviä asioita etänä tietokoneella tai kirjoja lukien, mikä matkustaa liikkuvan elämäntavan? :) Huippututkinnon voi saada myös samalla kun on töissä Alepan kassalla, ei se myyjän tai siivoajan työ ole mikään huonompi vaihtoehto. Mä rahoitin mun tutkijanopinnot mm. keräämällä kavioeläinten paskaa ja rakastin sitäkin työtä (hevosten vuoksi). Huippuyliopistossahan voi myös opiskella, vaikkei maksaisi sitä 1400e:n vuokraa. Toki silloin asunto olisi luonnollisestikin kauempana, se olisi pienempi ja huonokuntoisempi, mutta ei mahdoton elettäväksi. Mutta nämä ovat tietysti kaikki valintakysymyksiä. Kaikkea hyvää sulle! :)

 • Reply Newreader Tuesday, March 12, 2013 at 01:07

  Loistava, ytimekäs ja asiallinen kirjoitus aiheesta, joka kiinnostaa varmasti 97% lukijoista. Olen lukenut blogiasi satunnaisesti Lontooseen muuttosi jälkeen ja pidän rehellisestä asenteestasi. Jos joku jättää blogisi lukemisen rehellisyyden vuoksi niin tässä sait ainakin yhden VAKITUISEN lukijan lisää. Hienoa työtä!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:16

   Kiitoksia kovasti, aivan ihanaa kuulla :)

 • Reply Maria Tuesday, March 12, 2013 at 01:27

  En voi muuta sanoa kuin, että WORD !! Ja kiitos.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:15

   Haha, thanks :D

 • Reply anscu Tuesday, March 12, 2013 at 04:39

  Voihan kissan viikset miten mahtava postaus :D Tämän työntekijän yövuoro parani hetkessä, kun naureskellen luin tekstiä (ja siis erittäin hyvällä tavalla).

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:15

   Hhahahah, no hyvä, että jotain positiivista mustaki :D

 • Reply Paula Tuesday, March 12, 2013 at 06:58

  Tosi hyvä kirjotus. Just viikonloppuna vuodatin miehelle siitä, että miten en ymmärrä negatiivista kateutta ollenkaan! Se ei vaan mahdu mun ajatusmaailmaan. Oon mäkin kateellinen sulle esim sun laukuista ;), mutta ei se tarkota sitä, että mä tahtoisin sulta sun laukut pois. Nimenomaan päinvastoin! Musta on niin siistiä, että ton ikänen nainen on saavuttanu kaikkea tota ja inspiroit mua monessakin asiassa. Ja mä ainakin ihan mielelläni klikkailen ja mahdollisesti myös ostan niitä tuotteita mitä mainostat. Ja jos hyödyt siitä rahallisesti, niin sehän on vaan hienoa. Ja jos mä oon saanu sulta (tai keltä vaan bloggaajalta) vinkin jostain tuotteesta mitä muuten en todennäköisesti ois löytäny tai jaksanu ite ettiä, ni sä olet täysin ansainnut siitä palkan!

  Oon pohdiskellut tota kateus-juttua jo pidemmän aikaa itselle sattuneista syistä. Oon ehkä tullu siihen tulokseen, että ne ihmiset jotka on negatiivisesti kateellisia, ni eihän ne ikinä myönnä olevansa kateellisia! Koska ne pelkää, etteivät ikinä voi ite saavuttaa niitä asioita, joista ovat kateellisia. Ja puolestaan ne ihmiset, jotka voivat iloita toisten saavutuksista ja ovat kateellisia positiivisessa mielessä, voivat myös sanoa sen ääneen, koska uskovat itseensä ja siihen että voivat saavuttaa samoja asioita myös itse. :)

 • Reply Cake Tuesday, March 12, 2013 at 07:06

  Hellou

  Lueskelen sun blogia säännöllisen epäsäännöllisesti ja tykkään poimia tyyli sekä matkavinkkejä. Harvemmin luen pidempiä postauksia mutta nyt mun silmään jotenkin osui tää blogimainonta. Itsellänihän ei ole asiaa vastaan mitään vaan pidän sitä ihan luonnollisena juttuna… ja siis tarkemmin ajateltuna järkevänäkin. Yritykset hyötyy ja ammattibloggaajat hyötyy. No enivei ainut mikä mun korvaan särähti, ja siis ota tää rakentavana kritiikkinä, oli se miten sä käsittelet negatiivista palautetta. Tietysti se alkaa ärsyttämään jos ei osata kirjoittaa negatiivista palautetta asialliseen sävyyn mutta se kuuluu sun työhön. Siinä vaiheessa kun aloit ansaitsemaan sun blogillas siitä tuli sun ammatti, blogista tuli sun tuote ja lukijat on sun asiakkaita. Nyt sulla on tosi paljon lukijoita eikä sun tarvi välittää vaikkei muutama susta tykkäiskään, mutta kuitenkin se miten sä yleisesti puhut sun lukijoista siis niistä jotka kirjotitaa jotain mistä et niin kovasti pidä jotenkin kuitenkin tekee pahan fiiliksen meillekin, keille asiasta (esim just tää mainonta) ei herännyt mitään pahaa ajatusta. Blogia luetaan kutienkin fiilispohjalta ja halutaan samaistua siihen kirjoittajaan. En nyt tarkoita ettetkö sais kirjoittaa mitä sä ajattelet, mutta se tapa mien kirjoitat on se pointti tässä koska kuitenin tää on se juttu millä sä tienaat. Huono maine leviää hyvää mainetta 10 kertaa nopeammin. Ja mitä tulee tohon kauppavertaukseen että googlaa sun tuotteen klikkaamatta sun laittamaa linkkiä.. yritykset jotka mainostaa sun sivuilla pyrkii siihen että sun avulla ne saa lisää myyntituloja. Yrityksiä ei kiinnosta se onko linkkiä klikattu vai ei vaan sä oot suorittanut sun osuutes siihen mainosdiiliin vaikka ihmiset jotka lukee sun blogia etsisikin tutoteen käsiinsä jotakin muuta kautta. Sä oot silloin suorittanut sun osuutes ja tuonut sille yritykselle asiakkaita. Sama vaatekaupassa. Tottakai myyjän kuuluu palvella hankalinkin asiakas alusta loppuun vaikkei tämä ostaisi mitään, ei se oo asiakkaan velvollisuus. Mutta jos asiakas ostaa sovittamansa saman tuotteen toisesta liikkeestä, myyjä on onnistunut tehtävässään. Maailmassa on niin paljon tarjontaa, että asiakas on valitettavasti se kenen jalkoihin pitää palvistua :/ Blogin kirjoittajanakin sun pitää se muistaa jos se on se millä sä tienaat.

  Ei mulla tässä muuta! En siis todella tarkoittanut mitään pahaa, halusin vaan tuoda tän asian esille tästä vinkkelistä. Aion vielä jatkaa tän saitin lueskelua ;)

  Kiittää ja kuittaa

 • Reply Emppu Tuesday, March 12, 2013 at 07:49

  On kyllä niin huvittavaa, että ihmiset valittavat blogimainnonnasta! Mielestäni jokainen joka tulee sinun blogiisi, tulevat vapaaehtoisesti ja tietoistavat minne ovat menossa, ei kenenkään tietokone yhdistä netin avaamisen jälkeen suoraan tänne sivuille(ellei tosin ole laittanut etusivuksi ;)). Kävelet kauppungilla, kuljet bussilla, kuuntelet radiota, käytät facebookkia ja jne.. Aina joka paikassa näet mainoksia, ihminen ei voi välttyä mainoksilta ellei asu tynnyrissä. Minkä takia tänne tullaan sitten valittamaan siitä? Samalla tavalla voit valittaa kaupungille, bussi-kuskeille, radiolle, lopettaa facebookin käytön ja jne. Mutta tänne ihmisten on niin helppo tulla ja kirjoittaa ilkeyksiä anonyymina! Jos se on niin vasten mielistä blogissa jossa se on niin pientä, niin eikö se häiritse muualla jossa on mainontaa paljon isommissa määrin vai eikö viitsi valittaa ? Mainonta kun ei ole minulta itseltään pois jos se on blogissa, facebookissa, radiossa tai missä tahansa, näen itse mainonnan positiivisenä. Minun pitäisi itse nähdä ennemmän vaivaa etsimällä tuotteita/palveluita joita tarvitsen, jos niitä ei mainostettaisiin. Näkisin tämän mainonnan jopa palveluksena kuluttajille ;) Jatka samaan malliin blogimainontaa! Selaan itse aina kaikki jotka herättävät mielenkiintoni ja menen suoraan blogisi linkin kautta. Olen jopa niin laiska etten edes vaivaudu toista kautta menemään ja se ei ole minulta pois, vaan ennemminkin palvelus kun teet mainospostauksia ja se vaivan minkä näet niitä tehdessä. Kiitos näistä :)

 • Reply Katie Tuesday, March 12, 2013 at 07:55

  Amen! Olipa pelkkää asiaa koko postaus. Itse jouduin opiskeluaikoina kokemaan kiusaamista kun jengi oli kateellinen mitä juttuja sain tehdä kun olin opiskelijajärjestö aktiivi… Tällä hetkellä jokunen on “kateellinen” kun tulin Australiaan. Ihan vaan jokainen omia haaveita ja unelmia toteuttamaan sekä iloitsemaan toisten onnellisesta elämästä….:) Toisten elämän kivat jutut kun harvemmin on itseltä pois.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:15

   Noku nää on näitä juttuja, joita moni ei tajua. Että samat asiat voi jokainen itse saavuttaa :)

 • Reply Laalia Tuesday, March 12, 2013 at 08:10

  “Tästä päästäänkin seuraavaan osaan. Muutamilla lukijoilla on kovasti koko ajan päällä se ajatus, että ei bloggaajan pitäisi tienata blogillaan! Että blogien integriteetti oli jotenkin parempi ennen. Samoja juttuja sillonki tehtiin, nyt niistä saa vaan korvauksen. ”Mutta kun on väärin, että joku tienaa sillä, mitä rakastaa, koska mä joudun olemaan Alepan kassalla ja vihaan sitä!” Kun kehotan mainostamisesta valittajia etsimään parempaa luettavaa, usein saan takaisin vastauksen, että kun muuten mun blogi on tosi kiva. Pysähtykää siis ihmiset hyvät välillä ajattelemaan asiaa. Jos kerta mun muut postaukset on niin kivoja, niin ehkä haluatte, että jatkan mainostamista. Koska muuten Mungolifen taru tulee päätökseen :) Niin yksinkertaista.”

  TÄMÄ NIMENOMAAN! Siis miten ihmeessä ihmiset ajattelee, ettei blogilla sovi tienata, mutta on ihan ok vaikka neuloa sukat ja myydä ne. Tekemistä molemmat, molemmat ottaa työtunteja ja energiaa. Molemmat tehdään itse. Toisessa välineenä lanka ja puikot, toisessa bloggaaja ja tuote.

  Mä en vain jaksa ymmärtää, miksi ihmiset nillittää siitä, että jollekin maksetaan hänen tekemästään työstä.
  “No kun se ei ole työtä”. Anteeksi? Samalla logiikalla siivoojalle ei pitäisi maksaa, eihän sekään ole työtä, kun meistä jokainen joutuu joka tapauksessa samaa asiaa tekemään. Oikeesti ei makseta urheilijoillekaan, sielä ne ui ja juoksee ihan huvikseen vaan miljoonasopimuksilla, huhhuh.

  Haloo ihmiset. Tuettais sitä työtä mitä nää ihmiset tekee siitä huolimatta, arvostatteko sitä vai ette. Työ on aina työ ja musta yritteliäitä ihmisiä kuuluu tsempata, ei lytätä.

 • Reply S Tuesday, March 12, 2013 at 08:36

  Moi Anna!

  Oon sun kanssa ihan samoilla linjoilla siitä, ettei se ole keneltäkään pois jos tienaat tekemällä töitä :) Blogit on nykyään isompi osa omaa elämääni ku mitkään naistenlehdet, osittain blogien ilmaisuudenkin takia. Kuitenkin toivoisin, että välillä päästäisit irti näistä mielipidepostauksista. Vaikka ymmärrän, että tällaiset asiat ottaa aivoon, mutta ketä nämä kuitenkaan loppujen lopuksi palvelee muuta kuin sinua purkukanavana? Ja sen myötä kun muutenkin olet vähentänyt yksityiselämän määrää julkaisuissa, niin nämä ehkä vaan viestivät sitä vastaan. Aloitin blogisi seuraamisen kun asuit Australiassa ja meininki oli silloin rennompaa ja tuntuu siltä, että kun elämä oli rennompaa niin nämäkään asiat eivät liiaksi kiristäneet. Ymmärrän että tämän päivän arki on varmasti tiukempaa jo aikataulujen puolesta, mutta älä stressaa liiaksi – keskity tekemään näitä asioita joista nautit :)

 • Reply Elli Tuesday, March 12, 2013 at 08:46

  Uskomatonta, että ihmisillä on aikaa nillittää tollasista jutuista. Jatka samaan malliin ja hauskaa kevättä sulle! x

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:14

   Kiitoksia ja samoin sinne :)

 • Reply Katri Tuesday, March 12, 2013 at 08:47

  Ei mua ainakaan haittaa, että bloggaajat tienaavat blogeillaan eikä se ole multa pois. Päin vastoin, hienoa jos joku pystyy elättämään itsensä bloggaamalla! Tiedostan myös, että blogin ylläpitäminen vaatii paljon työtä ja aikaa, ja on ihan kohtuullista että käyttämästään ajasta saa rahallisen korvauksen. Mutta en myöskään tajua, että miksi on niin vaikea mainita vaikka pienellä postauksessa, jos joku juttu on saatu ilmaiseksi blogin kautta. Sitten ei ainakaan kenenkään tarvitsisi arvailla ja homma olisi läpinäkyvää joka suuntaan.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:14

   Kyllä mä ainakin useimmiten nimenomaan sanon, että “sain”, “mulle lähetettiin” jne, mutta kun usein mikään ei riitä ;)

 • Reply Anna-Maija Tuesday, March 12, 2013 at 09:00

  Mahtava kirjoitus! Tykkään niin sun tyylistä kirjoittaa, sanot asiat suoraan, turhaan kaunistelematta. Tai siis mielestäni sanot asiat tosi nätisti, vaikka varmasti voisit sanoa rumemminkin kaikille valittelijoille! Jatka samaan malliin! :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:14

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply Noora Tuesday, March 12, 2013 at 09:10

  Tosi hyvää tekstiä! Avasi kyllä munkin silmät, vaikka mua ei oo ikinä noi sun commercialit täällä blogissa häirinnytkään. Ja en kyllä millään voi ymmärtää tollasta kateellisten panettelua, jos sä hyödyt mainonnasta niin sehän on vaan good for you, ei lukijoilta millään tavalla pois :) näin mä asian ainakin näen

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:14

   Kiitoksia ja ihanaa, että on teitä lukijoia, jotka tajuaa :)

 • Reply miima Tuesday, March 12, 2013 at 09:23

  Huippuyliopisto… :D Ei oo käsittääkseni LUA sellainen kuitenkaan.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:13

   Joo, ei ehkä ole samalla listalla top10:ssa Harvardin kanssa, mutta jos osaa hieman niitä tilastoja tulkita, ja erottaa taideyliopistot esim. lakiyliopistoista, ja sitten katsoo vielä oman alan yliopistot, niin muotiyliopistoista tuo on Euroopan huippuyliopisto ;)

 • Reply Tiina Tuesday, March 12, 2013 at 09:49

  Amen to that. Kateus, kateus, kateus, siinäpä se; nähtävästi se menee niin mitä enemmän sua vituttaa sun oma elämä, sen enemmän sua vituttaa kun jollain menee hyvin (itsekin olen tän pienimuotosesti joskus kokenut kun oon kauheessa darrassa raahautunut lähikauppaan ja matkalla vihannu niitä auringonpaisteessa kirmaavia ihmisiä :D). Järjellä kun ajattelee niin onhan tää aikamoinen “win win situation”, blogeja on kiva lukea, niistä saa hyviä vinkkejä ja inspiraatiota ja kaikki vielä ILMASEKS, toisin kun esim. se Trendi- lehti joka on pelkkää mainosta (niinkun kaikki muutkin naistenlehdet) Ja hei, jos se on niin helppoa rahaa niin kaikki on ihan vapaita perustamaan oman blogin, ei kaikki kuvataiteilijatkaan elä pelkällä taulujen maalauksella, parhaat elää.. Se on täysin oikein että blogin pitäjä saa korvauksen siitä älyttömästä panostuksesta mikä blogiin kuitenkin menee.

 • Reply Laura Tuesday, March 12, 2013 at 10:06

  Moikka Anna! :)

  En oo pahemmin lueskellut sun saamia kommentteja, mutta oon siis aika yllättynyt niiden tasosta! Ja se oli järkyttävää luettavaa kun kirjoitit mitä palauttetta olit saanut osalta lukijoista sen Barcelonan reissun jälkeen. Mutta näihin ihmisiin törmää kyllä ihan arjessakin milloin missäkin, niihin joilla on paha olla ja ne purkaa sitä omaa pahaa oloaan sitten muihin. Mm. olemalla hankalia, käyttäytymällä töykeästi, puhumalla pahaa selän takana jne. Mutta täällä netissä anonyyminä se on vielä huomattavasti helpompaa ja kommentit todella törkeitä.

  Ja tuo negatiivinen kateellisuus on sellainen piirre jota itse on vaikea käsittää. Jokainen voi tehdä elämästään sellaisen kuin haluaa. Ymmärrän että kaikille ei ole annettu elämään parhaita lähtökohtia esim. perheolojen takia (ei itsellenikään). Mutta silti elämässä pääsee pitkälle kun jaksaa tehdä töitä unelmiensa eteen. Itse olen ainakin kokenut sinun blogin todella inspiroivaksi ja minusta se kannustaa muitakin tavoittelemaan unelmiaan. Kiitos siitä!

 • Reply Klikklik Tuesday, March 12, 2013 at 10:10

  Hienoa, että joku ”uskaltaa” vihdoin avata lukijoille hieman sitä, mistä tulonne blgoin kautta koostuu. Uskon, että nämä kaikki kommentoinnit ja ärsyyntymiset johtuu paljoltikkin siitä, ettei kukaan todellisuudessa tuo esiin sitä, kuinka te blogilla tienaatte. Siksi joka puolella varmasti lukeekin että saatte klikkauksista tuloja, koska näin oletetaan.. Olen itse törmännyt usein kommenttibokseissa kysymyksiin ”mistä teillä riittää rahaa” yms, ja vastaus on usein ollut että ”olen työskennellyt koko elämäni ja säästänyt, blogini on myös työni”. Kenelläkään näin nuorella ei vain täyden järjen mukaan voi olla niin suuria säästöjä kertynyt, jotta voisi ostella useita kalliita merkki laukkuja ja reissata paljon. Eikä tämä pahalla. Olen kieltämättä kateellinen siitä kuinka pystyt toteuttamaan unelmiasi ja se on ihailtavaa kuinka onnistut siinä! vaikkei se periaatteessa lukijoille kuulu, ehkä tämä koko jatkumo loppuisi yksinkertaisesti sillä että bloggaajat hieman avaisivat lukijoille sitä kuinka blogeilla tienataan. Niinkuin jo hieman avasitkin:)

 • Reply Anna Tuesday, March 12, 2013 at 10:16

  Tästä näkee, mitä kateus tekee ihmiselle. Tää on niin hiton typerää, että netissä olis oikeus haukkua/mollata toista. Tuskinpa kukaan päin naamaa suoltais tommosta paskaa toisen niskaan, koska ei uskalla. Mutta netissä, kaikki on muka sallittua!

  Millä ihmeen logiikalla se on toiselta pois, jos sulla ois vaikka viis taloo ympäri maailmaa, oma lentokoneyhtiö jne. Pitäisikö silloin valittaa myös Hollywood-tähdille, että “sä oot saannu kaiken, et antaitse tätä”. Niin, ja nuo samat näyttelijät ovat painaneet hikihatussa duunia ja savuttaneet työllään kaiken sen, minkä omistavat. And te best part is, KUKAAN ei tulis valittamaan, jos bloggaisit jostain solukämpästä taajamaa-alueelta, omistaisit vain muutamaan vaatteen ja söisit nuudelia joka toinen päivä. (ja tämän tyyppinen elämä EI ole huono).

  Toivon sulle kaikkea hyvää ja menestystä elämään, sillä sua lukemalla mäkin haluan saavuttaa suuria, enkä vaan marista ja olla kateellinen.

  If you want something to change and live your life better, JUST DO IT.

 • Reply Tupu Tuesday, March 12, 2013 at 10:22

  Mä oon luullu sinisilmäsesti, että jos on mainoslinkkejä, niin jo niitä klikkaamalla bloggaajat saa mainosrahaa. Ja sen takia oonkin aina klikkaillu hirveen monia, vaikka mitään en oiskaan tilannu :D Mä ajattelen blogit “uusina aikakauslehtinä”, ja mullehan tulee vaan halvemmaksi lukea ilmasiksi blogeja, kun ostaa joka viikko useempi naistenlehti, joten eipä tuo haittaa jos muutama pennonen mun pienellä panostuksella bloggaajalle tulee :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:12

   Hahahah, ihanaa, että on tollasiakin ihmisiä, jotka klikkailee muiden iloksi, vaikkei siitä ehkä iloa olekaan :)

 • Reply Mimmi Tuesday, March 12, 2013 at 10:23

  Hieno kirjoitus! Mielestäni olet bloggaajana ansainnut joka ikisen sentin, mitä olet tienannut. Kirjoittajana olet ihan eri tasolla, kun suurin osa muista ns. isojen blogien kirjoittajista. Inhoan ylihintaisten Nelly.comin vaatteiden esittelyä ja vaatetyylisi on kaukana omastani, mutta blogisi on silti yksi suosikeistani nimenomaan siksi, koska olet kirjoittajana todella lahjakas . Olet monta kertaa saanut minut nauramaan, herkistymään ja jopa itkemään loistavilla kirjoituksillasi.

  Harmillista, että ihmiset lukevat blogeja, joista heillä on kokoajan jotain valitettavaa. Jos blogisi muuttuisi “Tässä kuva treenipullostani ja salaattiannoksestani” -tyyppiseksi turhuudeksi, voisin yksinkertaisesti lopettaa blogin lukemisen, eikä minulla olisi tarvetta tulla asiasta sinulle avautumaan.

 • Reply Pia Tuesday, March 12, 2013 at 10:26

  Moi Anna!
  Mun oli aivan pakko kommentoida tähän, miten mageeta tekstiä kirjotitkaan ja joka sana täyttä asiaa! Sun blogi on keikkunut meikän lemppareissa vuodesta 2009 saakka, kun olen tätä seurannut ja sinun blogi on mainostuksen myötä muuttunut kaikista vähiten. Muutoksia on tapahtunut, mutta herranjumala, kai sitä ihminen väkisinkin muuttuu aikuistuessa, asuessa toisessa maassa yms yms mitä muutoksia normaalin ihmisen elämässä vuosien aikana tapahtuukaan! Harva niistä kuitenkaan julkisesti kirjoittaa, joten muutosta ei niin huomaa (omalla kohdalla). Moni blogi on mennyt mainostuksen myötä siihen, että yhtäkkiä ei muusta kirjoitetakaan, kuin “sain yhteistyökumppanilta tämän, kävin yhteistyökumppanin kanssa täällä matkalla, sain taas tämän tämän ja tämän” jne. Nämä ei toki ole keneltäkään lukijalta pois, mutta ei siinä paljon mielenkiintoista sisältöäkää ole.
  Sinun tapauksessa tällaista ei ole ikinä ollut ja olet aina “toitottanut” sitä, miten et tee mitään yhteistyö- hommia, jos et itse siihen usko. Ja se oli mahtavaa, että reilusti kerroit aikanaan tästä Superupee- keissistä ns. varoittavana esimerkkinä lukijoille, kuitenkaan tahoa haukkumatta.

  Tulipas pitkä teksti, mutta pointtina oli, että sä olet yksi harvoista, joka on onnistunut yhdistämään täydellisesti tämän mainonnan luonnolliseksi osaksi blogia. Lisäksi osaat kirjoittaa niin makeesti ja sun jutut on todella inspiroivia! Kiitos, että pidät tällaista päivänpiristysblogia :)

 • Reply Katya Tuesday, March 12, 2013 at 10:38

  Hienosti kirjotettu Anna! Mua kiinnostaa tää aihe ihan hirveesti ja suurella mielenkiinnolla luen aina aihetta käsitteleviä postauksia. Teinhän mä opinnäytetyöniki tästä aiheesta, haha. :D Mulla on omassa pienessä blogissani ollu joskus mainoskollaasipostauksia, mutta nyt ne on vähentyny melkein nollaan, en oikein edes tiedä miks! Ehkä mä oon saanu hetkellisesti yliannostuksen tiettyjen blogien mainonnasta ja haluan, ettei mun blogi täyty niistä.

  Mun mielestä blogimainonta on ihan jees homma, niin lukijalle, bloggaajalle ku mainostavalle yritykselleki. Se on kuitenki sit eri asia, että miten se blogimainonta on toteutettu.. Esimerkiks täällä Mungolifessa esim. Nelly-kollaasit ei ärsytä, koska huomaa, että ne on tehty ajatuksella ja niihin on nähty vaivaa, ja silloin ku niitä tulee, ne on tosi “isoja” postauksia! Joissain blogeissa ku tulee monta kertaa päivässä jotain “huomasithan tän tarjouksen” -mainoksia, joiden linkkejä kyllä ei tee mieli klikata, ku ne nimenomaan tuntuu sellasilta “täytepostauksilta”. U know what I mean?

  Musta on kiva, että on tulossa ihan joku ohjeistuski tästä blogimainonnasta, nii ehkä sitte lukijatki tajuaa mainonnan helpommin ja jos se nillittäminen siitä vaikka sit vähenis.

 • Reply lillamyy Tuesday, March 12, 2013 at 10:45

  Hahaha sun postaus oli niin paras! Mä en yksinkertasesti ymmärrä miksi ne ihmiset joidenka mielestä sun blogi on täyttä p*skaa käyttää sitten aikaansa sen lukemiseen? Ja kaiken lisäks käyttää aikaa siihen että miettii millasen ilkeen kommentin kirjoittais….. Kyllä mulla olis ajalleni parempaa käyttöö kun p*skojen blogien lukeminen ja sen takia itse jos huomaan että joku lukemani blogi ei enää minua kiinnosta, lopetan sen seuraamisen. Enkä myöskään viitsi kirjoitella ilkeitä kommentteja, sillä mielestäni blogin pitäjä saa OMASSA BLOGISSAAN kirjoittaa mitä lystää ja jos joku ei siitä tekstistä pidä niin SO?

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:12

   No nimenomaan, tää on se asia, joka jaksaa ihmetyttää mua aina eniten tässä hommassa :D

 • Reply Emppu Tuesday, March 12, 2013 at 10:45

  Ihan oikea asenne sulla! Selvää kateellisten puhetta tommoset. Tykkään ite ainakin hirveästi sun blogista ja sen sisällöstä :) tsemppiä!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:11

   Kiitos kiitos :)

 • Reply millamainen Tuesday, March 12, 2013 at 11:03

  Oikein hyvä postaus taas, Anna! ASIAA!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:11

   Voi kiitoksia :)

 • Reply Natalia Tuesday, March 12, 2013 at 11:10

  Asiaa! En ymmärrä ollenkaan, miten joku jaksaa tuhlata aikaansa lukemalla blogia, joka ei kiinnosta. Vinkkinä sellaisille tyypeille, teillä on vapaus lukea juuri sitä, mitä haluatte. Hus, hus!

  Anna, olen jäänyt koukkuun sun blogiin :) En voi olla päivääkään lukematta, sillä sun kirjoitustyyli + jutut ovat erittäin hyviä! Täältä saan inspiraatiota, ja vinkkejä, varsinkin matkustukseen. Odotan ehkä yhtä innolla kuin sä sun reissua Malediiveille, koska se saattaa olla mun seuraava matkakohde ;)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:11

   Amen, juurikin äin! :D Ihanaa, että tykkäät ja toivottavasti materiaali Maeldiiveilta on sellaista, joka viihdyttää :)

 • Reply Katrinsessa Tuesday, March 12, 2013 at 11:34

  Hyvä Anna! On hienoa, että jaksat valistaa, epäilen vain, että lukijoiden kouluttaminen on piiiitkä ja kivinen tie. Suomalainen kateus, siinäpä vasta rasite niin monelle ;) Se on surullista. Pieni kateus on inspiroivaa, musta kateus energiasyöppö. Mukavaa Malediivien matkaa!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:11

   Hahahah, joo onhan tää aikamoista tuulimyllyjä vastaan taistelua usein :D

 • Reply Nani Tuesday, March 12, 2013 at 12:01

  You go girl! Mä luen monia eri blogeja, muun muassa semmosia missä ei oo ees samat mielipiteet ku mitä mulla on ja se ei häiritse yhtään jos ne hyötyy siitä että luen. Hyvä hyvä, joku saa rahaa siitä että tarjoavat ajanvietettä toisille :) Keep up the good work, vaikka ei mua kiinnosta noi inspis-vaate-kollaasit on hirmu kiva että niitä on niille joita niitä arvostaa. Halej

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:10

   Just näin! Voisko useampi ihminen omaksua tän ajatusmallin?

 • Reply Nella Tuesday, March 12, 2013 at 12:18

  Moikka! Sun blogi on yks mun suosikeista ja tää oli tosi hyvä postaus!:)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:10

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply Laura Tuesday, March 12, 2013 at 12:30

  Mä tykkään näistä sun avautumispostauksista, vaikka voin vaan kuvitella kuinka toisilla sappi kiehuu taas tästäkin.. Mä oon blogimaailmassa uus lukija, oon seuraillu muutaman teistä blogia vasta vuoden – parin verran. En oo siis nähny tätä blogien “kulta-aikaa”. Mut en oo kyllä missään vaiheessa yllättyny mainoksista ja itse ainakin luen blogeja vaan siks, että niistä saa inspiraatiota, hyviä meikki- ja vaatevinkkejä sekä sisustukseen ja matkailuun liittyviä vinkkejä. Oon monta vaatetta ostanu tai sovittanu vaan siks, että se on näyttäny bloggaajan päällä niin hyvältä. Ja oppinu kihartamaan hiukset bloggaajan ohjeistuksella. :) Ja jos sivupalkissa on mainoksia, so what. Kuka niitä sit jaksaa tuijottaa? Ite keskityn itse postaukseen. Ja niissä mainoksissa on yleensä sit se lähde siihen inspiraatioon, esimerkiksi itse tuote.. Ymmärtäisin itkun ja kitinän näiltä lukijoilta, jos tälläkin sivulla olisi ihan turhia, asiaan kuulumattomia mainoksia, mitä löytyy monen iltapäivälehden nettisivuilta. MIKSEI NIISTÄ VALITETA LEHDILLE! Enemmän ne häiritsee, “sinkkutyttöjä omalta paikkakunnaltasi, monta kolmiota näet kuvassa: voita iphone! (ja saa miljoona virusta koneellesi), maailman tehokkain lumilinko! Osta heti”
  Kiitos kun jaksat pitää vielä blogiasi kaikkien noiden kommenttien jälkeen, itse luen tätä jatkossakin.

 • Reply Annaby Tuesday, March 12, 2013 at 12:32

  Ihan nappi teksti, oon täysin samaa mieltä :) Ite käytän paljon blogeissa olevia linkkejä ja teen ostokset nimenomaan jonkun blogilinkin kautta jotta lempparibloggaajat voi niistä hyötyä (koska sehän ei oo multa pois!). Tässä blogissa tykkään nimenomaan siitä, että melkeenpä aina lukijat hyötyy jollain tavalla sun yhteistyöprojekteista alekoodien/arvontojen kautta eikä täällä näy semmosia pingpong-firmojen mainoksia vaan selvästi jätät semmoset mainokset pois joihin et ite luota/joihin et haluu lukijoitas johdatella.

  Jatka samaan malliin, sun blogi on kiivenny tässä vuosien aikana mun ehdottomiin lempiblogeihin :) sulla on täysi oikeus hyötyä siitä mitä oot tällä blogilla saavuttanu, (niin yhteistöiden ku muidenki mahdollisuuksien osalta) vaikka lause “blogi ei oo mitään ilman lukijoita” näkyy kaikkialla nii on se loppujenlopuks kuitenkin niin että ei blogi oo mitään ilman bloggaajaa ja pieni hyötyminen tsemppaa sua varmasti pitämään blogin semmosena että uusia mahdollisuuksia aukee koko ajan lisää :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:10

   Ihanaa, että on vielä tällaisia ihmisiä!! :) <3 Kiitos kiitos paljon siis sinne päin! :)

 • Reply Henna Tuesday, March 12, 2013 at 12:44

  Hyvä kirjoitus, enempää ei voisi edes rautalangasta vääntää tätä puolta, eri asia sitten haluaako ihmiset täällä ruutujen toisella puolella sitä ymmärtää vai ei, valitettavan usein ilmeisesti tuo “ei” on se vaihtoehto. Tsemppiä jatkoon :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:10

   Hahahh, nimenomaan näin tuntuu olevan :(

 • Reply Memmi Tuesday, March 12, 2013 at 12:45

  Olipas asiallinen postaus :)!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:09

   Kiitos :)

 • Reply MR Tuesday, March 12, 2013 at 12:49

  En ehkä kutsuis tota University of the Arts London :ia eroopan huippuyliopistoksi, kun se on UK :ssakin yliopistojen rankingeissa sijalla 48 tai alhaisemmalla, puhumattakaan tosiaan koko euroopasta…

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:09

   Kannattaa niitä statseja tutkiessa harkita, että business / lakikoulut jne menee aina ekoille sijoille, ja sitten mitata ne huippuyliopistot ihan vaan oman alansa kautta ;)

 • Reply Sepe Tuesday, March 12, 2013 at 12:50

  Hieno postaus! Mutta, mitä helkkaria?? Onko oikeasti jotkut lukijat saaneet bloggarille potkut? Miten ihmeessä tällaista voi tapahtua? Millaisia ihmisiä maan päällä elää? Kuka jaksaa nähdä niin paljon vaivaa tuntemattoman ihmisen takia? Kauheasti kysymyksiä, onko kellään vastauksia?

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:09

   Jepp, kyllä näinkin on tapahtunut :(

 • Reply Sssay Tuesday, March 12, 2013 at 12:52

  Hyvä kirjoitus!!! Vaikka välillä hieman sekava, mut loistavia ajatuksia ja pointteja!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:09

   Kiitoksia :D

 • Reply s Tuesday, March 12, 2013 at 13:01

  “viimeinen ihmiskunnalle tarjottu matka malediiveille” sai nauramaan ääneen :) keep up the good work!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:09

   No välillä tuntuu, että noita niin kohdellaan :D

 • Reply Hanna Tuesday, March 12, 2013 at 13:27

  AMEN!
  Aikaisemmin en ole kommentoinut, mutta nyt on pakko. En ymmärrä tätä kohua blogimainonnan ympärillä – siinä ei vaan ole mitään järkeä! Ne mainospostaukset voi skipata, tai sitten niin kuin sanoitkin voi siirtyä lukemaan muita blogeja, jos ne niin paljon häiritsee. Miksi siitä mainonnasta tulee paha mörkö, kun se tapahtuu täällä blogeissa? Muuten se ei ihmisiä tunnu häiritsevän, vaikka sitä joka tuutista tuleekin.
  En itse bloggaa, joten en pysty kokemuksesta puhumaan, mutta voin vain kuvitella, kuinka paljon työtä näinkin menestyneen (ja HUIPUN! ) blogin pitäminen vaatii. Siksi en ymmärrä ihmisten huutelua siitä, että bloggaaja ei saa blogillaan tienata. “Hankkis töitä, minähän en ton ostoksia maksa!” NO JOO-O, eihän ne lukijat niitä maksakaan, niin kuin postauksessa kirjoitit! Plus, eikös se blogin pitäminen jo itsessään ole työtä? Mitä se haittaa, jos sillä siis tienaa? Pääasia on se, että blogi on sellainen, jota ihmiset jaksaa lukea ja seurata. Mitä se keneltäkään on poissa, jos bloggaaja tienaa blogillaan? Arrrrgh en vaan voi ymmärtää. Mutta, haters gonna hate, niin kai se valitettavasti menee.
  Anygays, kiitos hyvästä postauksesta jälleen kerran! Sun postaukset piristää aina päivää ja sun elämänasenne on ihailtavan hieno :) Kiitos Anna, jatka samaan malliin!!

 • Reply Em Tuesday, March 12, 2013 at 13:28

  En ole aiemmin kommentoinut, vaikka olenkin seurannut blogiasi jo tovin. Tähän keskusteluun blogien mainonnasta oli kuitenkin pakko ottaa osaa. En itse pidä blogia, joten en tiedä noista yhteistyökuvioista sen tarkemmin, mutta ihmettelen kovasti miten tästä asiasta on noussut näin kauhea älämölö. Itse en näe blogien mainonnassa mitään kummallista ja suhtaudun blogeihin samanlailla kuin naisten lehtiin. On kiva istahtaa koneelle kahvikupposen kanssa ja lukaista muutamat postaukset esim. uusimmista muotitrendeistä, katsella kivoja kuvia ja inspiroitua. Jos innostun jostakin bloggaajan suosittelemasta tuotteesta, saatan hyvin kirjoittaa tuotteen nimen ylös tai klikkata mainoslinkkiä ja tilata tuotteen. Ei mua häiritse, vaikka bloggaaja saisi tilaukseni ansiosta jotakin hyötyä. Eihän se ole minulta pois. Päinvastoin – bloggaajan ansiostahan minä sen tuotteen löysin. Joskus tulee tosin itselle halvemmaksi käydä hakemassa tuote isosta tavaratalosta (henkilökuntaetu), kuin tilata mainoslinkin kautta netistä, mutten tietoisesti välttele mainoslinkkien kautta tilaamista vain sillä perusteella, ettei bloggaaja hyötyisi siitä. Enkä ymmärrä miksi joku niin tekisi.

  Tai niin, kateushan se tietysti motivoi monenlaiseen käyttäytymiseen. On surullista miten moni rypee negatiivisuudessa. Kateuskin voi olla inspiroivaa ja edistää omien haaveiden toteuttamista, mutta sellainen ajattelu, että toisen onni on itseltä pois on syövyttävää. Tähän samaan oikeastaan liittyy myös keskustelu blogien kiiltokuvamaisuudesta, että elämä on yhtä juhlaa ja hattaraa. Kai nyt jokainen omilla aivoillaan ajatteleva ihminen käsittää sen, ettei se bloggaajankaan elämä nyt oikeasti ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Itsekin jaan sosiaalisessa mediassa lähinnä onnellisia hetkiä ja iloisia asioita, sillä en halua jakaa murheitani 500 fb-kaverin kanssa, joista murto-osan kanssa olen oikeasti yhteydessä. Maailmaa parannetaan ja murheille annetaan tossua sitten pienemmässä piirissä. Ymmärrän siis varsin hyvin, että suosittu bloggaaja, joka omalla naamallaan ja nimellään kirjoittaa elämästään kymmenilletuhansille kasvottomille lukijoille, haluaa pitää jonkin osan elämästään yksityisenä.

  Tulipas pitkä kommentti. Iltapäiväkahvikin väljähti, kun jäin tätä naputtelemaan. No, summa summarum.. vaikutat kivalta tyypiltä ja pidän blogisi sisällöstä. Hattarahömpän lisäksi blogissasi on aito, elämänmakuinen tunnelma ja tykkään kirjoitustyylistäsi. Aurinkoista kevättä sinulle ja jatka samaan malliin – pysyn kuulolla! :)

 • Reply Tuuli Tuesday, March 12, 2013 at 13:29

  Heippa!

  Hyvä kirjoitus Anna! Valitettavasti me suomalaiset olemme hyvin kateellista kansaa. Mielestäni monen kannattaisi miettiä, miksi on sulle kateellinen. Kuten kirjoititkin, niin lähestulkoon kuka tahansa pystyy paljon työtä tekemällä ostamaan ja saavuttamaan samoja asioita, joista sinä nautit. Jokaisen pitäisi ymmärtää, että toisen hyvä ei ole itseltä pois. Tämän kun ymmärtäisi, voisi omakin elämä olla paljon positiivisempaa. Itse olen tehnyt nuorena ns. paskahommia, nyt viimeiset 3 vuotta olen ollut pankissa töissä ja sitä kautta kustantanut itselleni mm. upean vaihtokokemuksen ulkomailla sekä pitkän reissun Aasiassa. Tällä hetkellä säästän taas vaihtoa ja asuntoa varten. Vaikka en juuri nyt pysty ostamaan vaatteita niin paljoa kuin haluan, olen tosi iloinen siitä, että mm. sun blogista saan mun päivittäisen kauniiden asioiden tarpeen tyydytettyä ;)

  Kiitos siis tästä blogista!

 • Reply meow Tuesday, March 12, 2013 at 13:30

  Hyvä postaus! Kyllä ihmiset vaan osaa olla tyhmiä :D

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:06

   Usein tuntuu asia näin menevän :D

 • Reply Päivi Helena Tuesday, March 12, 2013 at 13:41

  Olen niin sanoinkuvaamattoman surullinen niiden ihmisten puolesta, jotka lähettävät sinulle epäasiallisia/ ilkeitä kommentteja. Toivon, että blogikiusaaminen loppuu. Toivon sinulle ihana kaunis suloinen reipas inspiroiva Anna voimia kestää kateellisia ihmisiä. Olen miettinyt paljon sitä, miten kateuden saisi kitkettyä pois maailmasta. En ymmärrä kateellisten ihmisten maailmankuvaa ollenkaan. Itse käyn päivittäin blogissasi, koska se tuo elämääni niin paljon iloa. Törmäsin sinuun aikaa sitten Helsingissä, ja huikkasin sinulle, että olet enkeli, enkä edes huomannut esitellä itseäni :) oli miten oli, toivon, että kaikki kateelliset ihmiset eläisivät omaa elämäänsä ja toteuttaisivat omia unelmiaan, olisivat iloisia niiden ihmisten puolesta, jotka uskaltavat elää unelmaansa. Ei se ole keneltäkään pois, jos ihminen on oma-aloitteisesti päättänyt tehdä elämästään juuri niin upeaa kuin haluaa. Rakkaat kateelliset ilkeilijät: menkää itseenne, katsokaa peiliin ja todetkaa, että tästä eteenpäin teen kaikkeni, jotta elämäni olisi upeaa ja ihanaa, unohtakaa tekosyyt ja toisten kiusaaminen ja syyttely.

 • Reply kiasa Tuesday, March 12, 2013 at 13:56

  ” ”mä en halua tukea yhtäkään chanel-vuorattua bloggaajaa mun rahoillani!!”. Escuse me, miten mitenkään on rahallisesti keneltäkään pois tän blogin lukeminen? Kun mä saan rahaa, se ei tule lukijoilta. Se tulee yritykseltä itseltään.”

  “Haluaisin kuitenkin tässä välin sanoa, että kaikki mun blogiin liittyvä tulotus on yleensä kiinni lukijamääristä.”

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:05

   Niin, ne tulot eivät tule lukijoilta, vaan yrityksiltä, ja niistä summista puhuttaessa yrityksen kanssa tietenkin yhtenä tekijänä on se, paljonko on lukijoita. Ei se silti tarkoita, että lukijat niitä maksaisi :D

 • Reply Jonna Tuesday, March 12, 2013 at 14:03

  Itse en yleensä ees kauheesti eksy kommenttiboksien syövereihin, koska tietäisin, että sieltä nousisi joku ärsytys varmaankin joka tapauksessa vastaan. :D Koen myötätuntoa bloggaajia kohtaan, jotka työnsä/harrastuksensa puolesta kestämään ilkeitä ja pikkumaisia ihmisiä.

  Minusta Anna olet aivan oikealla asialla, voisin kuvitella itse kauhkoavani samantyylisin sanakääntein mikäli joutuisin päivittäin ihmisten kohteeksi noinkin turhanpäiväisissä asioissa. Kaikki tekee ja saavatkin tehdä blogejansa tyylillään. Tykkään hirvittävästi lukea blogeja, mutta olen ajankäytännöllisistä syistä jättänyt seuraamatta monia alkuaikojeni suosikkeja, mutta sinun blogia olen lukenut jooo… ööö tota sen 5 vuotta?! Joten et aivan turhaa työtä voi tehdä. (;

  Homma muuttuu, mutta kyllä itseä markkinoinnin alan opiskelijana nimenomaa kiinnostaa tämä blogien mainostaminen ihan ilmiönä! En vaan jaksa ymmärtää, että miksei ihmiset ajankulukseen lue vaikka kirjoja, jos haluavat mainonnalta välttyä? Eivät tietystikkään silloinkaan välty mainonnalta, mutta toistaiseksi en oo nähäny Harry Potterien sivuilla mitään ikean tms. mainoksia?! :D (Sitähän on valehtelematta lähes kaikkialla…)

  Minusta vähän tuntuu, että jotkut kommentoivat tykkäävät haastaa sinua juuri sen takia, kun otat asiaan kantaa. (Ja he saavat lisää nillitettävää…) Siis voin vaikka vannoa, että tekisin itse juuri samalla lailla, eli kovaa kovaa vasten ja sen jälkeen vois heittää menemään. :D Mutta saattaa olla, että mikäli et ottaisi heihin ollenkaan kantaa, niin ehkä he joskus lopettaisivat ja kasvaisivat aikuisiksi? (Siis oon varmasti huonoin ihminen neuvomaan, mutta jos nyt tossa oli sellasta pientä logiikkaa…?? :D)

  Tosiaan, mutta tätä blogia tulee luettua juurikin sun takia, koska sie tätä kirjoitat… joten jatka ihmeessä tyylillesi uskollisena! :)
  KIITOS näistä vuosista ja toivottavasti pysyt vielä langoilla jatkossakin! :)

 • Reply Tupsu Tuesday, March 12, 2013 at 14:21

  Mun mielestä tää oli asiallinen kirjoitus aiheesta, joka aiheuttaa jopa ihan hämmentävän paljon keskustelua ja negatiivisia tunteita. Uskoisin, että osa siitä negatiivisuudesta johtuu siitä, että nuo mainosyhteistyöt blogien ja yritysten välillä on niin “salaisia”. Juurikin se, että kukaan ei tiedä, millä tavalla bloggaaja siitä linkin klikkaamisesta hyötyy, ja että onko se sittenkin lukijalta pois jollain tavalla. Harva bloggaaja myöskään tuntuu myöntävän täysin avoimesti tienaavansa elantonsa blogillaan. Mutta mun mielestä on vähän hassu asenne, että lukijan muka pitäisi saada tietää kaikki bloggaajan tienesteistä ja yhteistyökuvioista. Minkä ihmeen takia? :’D

  Tähän asiaan täysin liittymättä, ootko ajatellut että sulla ei yleensä ole kuvalähteitä postauksissa, jossa käytät jostain muualta lainattuja kuvia? Harvoinhan sulla on muita kun itse ottamiasi kuvia blogissa, mutta esim. naistenpäiväpostauksessa ei ollut kuvalähteitä. Tähän toivoisin sun kiinnittävän huomiota jatkossa :)

 • Reply Laura Tuesday, March 12, 2013 at 14:31

  Peukuttaisin jos voisin. Niin asiaa taas!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:27

   Haha, thanks :)

 • Reply Sanni Tuesday, March 12, 2013 at 14:32

  Tää oli todella asiallinen ja hienosti toteutettu postaus! :) Tämän lukeminen herätti taas uusia,hienompia asioita sun blogista :)! Ja olen samaa mieltä että sun mainospostaukset kuten nelly.comin kollaasit on aivan eri luokkaa mitä muutaman suositun bloggaajan vastaavat! Siis noin 100 kertaa parempia. Sulla on loistava blogi! Kiitos :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:27

   Kiitoksia kovasti :) Tosi kiva kuulla, että tykkäät :)

 • Reply NN Tuesday, March 12, 2013 at 14:44

  Heippa Anna! oon ollut sun lukijana vasta muutamia viikkoja, oikeestaan bongasin tän blogin vasta siitä iltalehden jutusta.. siitä alkoikin sitten raivoisa blogin kahlaaminen, oikein ahmin noita sun postauksia ja ihania asu-kuvia :D pakko tähän kohtaan kommentoida, että itseä ei ainakaan mainostaminen haittaa yhtään eikä sekään, että sä saatat tästä saada muutamia seteleitä taskuun, hyvähän se vaan on, onhan tässä varmasti tekemistä! Meitä ihmisiä on moneen junaan ja valitettavasti useilta on nykypäivänä unohtunut käytöstavat mitä tulee netissä kirjoittamiseen, helppohan se on täällä anona huudella ja loukata. Sä olet kuitenkin täällä omana itsenäsi, omalla nimellä ja kuvalla, jaat suuren osan elämästäsi. Täytyy vaan yrittää jättää tuollaiset herjaavat kommentit omaan arvoonsa, kuten varmasti usein teetkin.. Palautteen antamiseen jokaisella tietysti on oikeus, mutta senkin voi kirjottaa rakentavassa mielessä eikä vaan negatiiviseen sävyyn, se ei tuo kuin mielipahaa.

  Sitten toiseen asiaan, olemme lähdössä Lontooseen toukokuussa muutamaksi päiväksi kaverin kanssa. Jaksaisitkohan antaa muutaman vinkin shoppailuun liittyen? Kaveri on jo toistamiseen siis menossa, että jotkut paikat ovat tiedossa, mutta itse liikun ihan untuvikkona..
  Kengät, laukut, vaatteet, kosmetiikka, kaikki kiinnostaa! :D Paljon kiitoksia jo etukäteen!

  Kiitos tästä mielenkiintoisesta blogista, tulen jatkossakin lukemaan sitä ;) Tsemppiä!

 • Reply Kaisa S Tuesday, March 12, 2013 at 14:51

  Hienosti ja tyhjentävästi kirjoitettu!! :) Ei mulla muuta. Toivottavasti muutama sitkeä valittaja edes sai jauhot suuhun! ;)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:24

   Kiitos kiitos :)

 • Reply Essi Tuesday, March 12, 2013 at 15:30

  Ihana teksti! Toivon, että jaksat pysyä vahvana, ei ole helppoa olla julkisuuden henkilö. Aina tulee olemaan ihmisiä, jotka ovat kateellisia sinulle. He ovat ihmisiä, joilla on ongelmia omassa elämässä. He voivat olla tyytymättömiä omaan elämäänsä ja ehkä jopa haaveilevat sinun elämästä. Blogisi lukeminen antaa heille “hyvän” kanavan purkaa epäonnistumisen/pahanolon tunteitaan. Harmittavaa on, että he eivät osaa käsitellä ongelmiaan muilla, rakentavimmilla keinoilla…

  Muista, että on myös niitä lukijoita, joiden mielestä vaikutat erittäin fiksulta ja filmaattiselta. En pidä siitä, kun ihmiset sanovat olevansa kateellisia. Mutta elämäsi kuulostaa kivalta, lainatakseni sinua: olen kateellinen sillai terveellä tavalla! :) Mukavaa viikkoa sinulle! xo

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:24

   Kiitoksia kommentistasi ja ihanaa kevättä sullekin!! :)

 • Reply Kurojaki Tuesday, March 12, 2013 at 15:33

  Asiallinen kirjoitus! :) Mua ei oo koskaan häirinny yksikään mainos tässä blogissa. Jos joku mainoslinkki kiinnostaa, painan sitä. Jos taas ei kiinnosta, jätän painamatta ja jatkan lukemista ilman mitään mutinoita ja vihakirjoituksia. Helppo homma..

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:23

   Amen!! Voitko kirjottaa ohjekirjan aiheesta, josta tulis oheistuote Aapisella tyyliin? :D

 • Reply jenni Tuesday, March 12, 2013 at 15:40

  toi kateus on oikeesti pahin, ja just toi mentaliteetti että jos minulla ei mene hyvin tai ei ole unelmaduunia niin muillakaan ei saa olla!! tää tuntuu olevan suomessa jotenki tosi yleistä, varmaan muuallakin kyllä. ite ainekin vaan inspiroidun tästä sun blogista, kun teet just mitä ite haluat ja et jää vaan haaveilemaan vaan toteutat oikeesti niitä unelmias. koska oikeestihan totuus on se, että kaikilla (no ei tietenkään kaikilla, mutta länsimaisissa hyvinvointivaltioissa asuvilla) on samat mahdollisuudet, se on itsestä kiinni mitä tekee. kaikilla on vapaus tehdä mitä haluaa, jos jää kotisohvalle istumaan niin sitten on turha rutista kun muilla menee paremmin. :D mun mielestä mahtavaa että joku pystyy bloggauksella elättämään itsensä.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:23

   Kiitoksia kovasti, ja miksei kaikki voisi ajatella suopeasti muista ihmisistä!?

 • Reply Hemppis Tuesday, March 12, 2013 at 15:43

  Ihana postaus, puhuit asiaa =) <3

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:22

   Kiitos :)

 • Reply puuhevonen Tuesday, March 12, 2013 at 16:00

  Hirveen hyva postaus! Paljon tuli uutta asiaa luettua ja ymmarran nyt paremmin mainostamisen motiiveja.

  Sanoit, etta sua arsyttaa joku lukija joka inspiroituu sun mainoksista ja sitten googlettaa niite itsekseen. Mulla nousi ihan pala kurkkuun, koska olen itse tehnyt tuota. En sen tahden, etta sa et saisi rahaa vaan sen takia, koska luulin aiemmin, etta mun pitaa maksaa siita sitten tuotteen kanssa jos oon klikannut mainoslinkkia. Luulin nain kauankin aikaa, koska luin asiasta netista ja eraalta keskusteluforumilta.
  No nykyaan oon viisastunut ja tiedan, etta mainoslinkit ei maksa mulle :D
  Saanko udella, etta mista voit tietaa, etta joku lukija googlettaa sun mainostamia juttuja jalkikateen?

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:22

   Siis ihan vaan mitä keskusteluja ja kommentteja nähny, niin tiedossa on, että moni niin tekee :) Ja just toi mua ärsyttää, että jauhetaan keskustelupalstoilla täyttä fiktiota, ja sitten ihmiset luulee, että asia menee niin, ja toimii sen mukaan :D Arghhhhh :D Mut tosiaan, ei se oo KOSKAAN teiltä maksua pois, jos klikkaa jotain, vaan mainostajalta korkeintaa :)

 • Reply faktat Tuesday, March 12, 2013 at 16:48

  Nyt hei faktat kuntoon, sun koulus ei ole Euroopan huippuyliopistoa nähnytkään, koko koulu on lähinnä vitsi, jos akateemisessa mielessä asiaa katsoo. Kilpailette YummyJennin kanssa kummalla on parempi yliopisto, vaik ne teidän koulut taitaa olla listauksissa siellä ihan häntäpäässä.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:21

   Hahahahah, sä tuut puhuu mulle faktoista? Ihan vaan tiedoks, että mun alalla UAL on Euroopan huipputasoa ;)

 • Reply pikkuee Tuesday, March 12, 2013 at 16:52

  Jos on kovasti kateellinen bloggauksen tuomasta “helposta” rahasta, niin voihan sitä aina pistää oman blogin pystyyn. Bisneksen alkuun pääsee ihan ilmaiseksi, vaikka täällä Rantapallossa. Ilkeyksen kirjoittelun sijasta voi pistää rahoiksi kirjoittamalla jotain ihan muuta. :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:20

   Nimenomaan näin! :)

 • Reply eveliina Tuesday, March 12, 2013 at 16:58

  itse ainakin ymmärrän mainonnan blogeissa. teette kovaa työtä ja minusta ansaitsette mainospalkkiot ja ilmaistuotteet. mutta minua pännii se, että monet ovat ostettu pitämään tuotteesta ja silti väitetään, että tämä on minun henkilökohtainen mielipiteeni. totta kai jos tuotteesta oikeasti pitää, se on ok, mutta jos tuote on täysi susi, niin on harhaanjohtavaa ruveta ylistämään sitä… itse tahdon aitoja mielipiteitä, enkä ostettuja.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:18

   Mun mielestä on tyhmää mennä itse päättelemään onko joku “ostettu” vai ei. Jos ihminen sanoo, että oikeasti pitää jostakin, niin siihen kannattaa mun mielestä uskoa :)

 • Reply Henna Tuesday, March 12, 2013 at 17:07

  Moi!

  Oon lukenut todella pitkään siun blogia ja kertaakaan en ole kommentoinut. Välillä on tullut pidempi tauko, että en ole yksinkertaisesti halunnut lukea blogiasi. Miksi? Koska olin ihan helvetin kateellinen. Myönnän tämän ihan suoraan. Minun elämä on ollut ihan kuralla lapsuudesta saakka (tosin nyt olen ollut jo pitkään paremmalla puolella! :)) ja tuntui pahalta lukea blogiasi ja katsoa kuviasi, koska sinulla tuntui (ja tuntuu) kaikki olevan niin hyvin. Tämähän on tietysti vain se mielikuva, minkä lukijat saavat. Jokaisellahan niitä ongelmia on. Tajusin, että blogisi lukeminen tulisi katkeroittamaan minua lisää. Niin kuin tekstissäsi mainitsit – jos vituttaa, ei oo pakko lukea.

  Palasin kuitenkin takaisin. Perehdyin niihin postauksiin, joita en ollut lukenut aikaisemmin. Olen ollut aina enemmän tai vähemmän pyöreä. Pidin nuorempana itseäni erittäin rumana, lantio oli aivan liian suuri, reidet liian paksut, perse liian iso jne. Varmaan jokainen nainen on ajatellut tuolla tavalla. Nykyään, kun olen pahimmasta murrosiästä kasvanut ulos, olen oppinut arvostamaan itseäni. Ja sanon nyt – täysin rehellisesti – , että sinun postauksesi oikeanlaisesta pukeutumisesta/vartalosta/kauneusihanteista jne. on avartanut minun silmiäni. Ja uskoisin, että en ole ainut. En tiedä, löytyykö semmosia postauksia enää, kun en ole jaksanut etsiäkään. Suosittelisin niitä kuitenkin jokaiselle vähän epävarmemmalle nuorelle (ja niitähän tässä yhteiskunnassa riittää).

  Tämä kommentti hukkuu varmasti tuhansien muiden joukkoon, mutta hukkui tai ei niin pointti oli se: tekemäsi työ tämän blogin suhteen on avartanut minun maailmaa sekä antanut inspiraatiota ja jopa tukea. Minua ei häiritse mainokset, koska tärkeintä on se, _kuka olet_. Ja niin kauan, kun pysyt juuri tuollaisena ilman, että nousee mikään hattuun (eikä ole ainakaan tähän päivään mennessä noussut, enkä usko niin käyvän), niin tulet pääsemään pitkälle. Ja täällä ruudun takana on ihmisiä, jotka oikeasti toivovat pelkkää hyvää. Työsi on korvaamatonta. :)

 • Reply ulla Tuesday, March 12, 2013 at 17:27

  Surullista, että tästä aiheesta pitää vieläkin jauhaa :( Ite skippaan useinkin mainokset, mutta välillä oon löytänyt niiden kautta hyviä ostoksia. Tähän asti oon olettanut, että bloggaajan linkin kautta nettikauppaan meno hyödyttäisi bloggaajaa ja just sen takia oonkin niitä linkkejä käyttänyt. Mä nimittäin oon halunnut tukea mun suosikkibloggaajia, jotka tekee niin kovaa ja hyvää työtä, ettei mun oo enää pariin vuoteen tarvinnut tilaa mitään naistenlehtiä. Itta asiassa te bloggaajat ootte siis säästänyt mun rahoja n. 40 euron edestä per vuosi :D

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:17

   Hahhaahh, true that as well!! :)

 • Reply Lillyann Tuesday, March 12, 2013 at 18:04

  Asiaa! Mä olen tätä samaa ilmiötä itekin miettiny ja katoin sen Kuningaskuluttajan jutun aiheesta. Mitä siinä on niin väärää, että bloggaaja jotain tienaa? Varsinkin kun se ei tule meidän lukijoiden pussista vaan sen ison firman? En tosiaan tajua :D Tuossakin ohjelmassa oli oikein semmonen lataus, että älkää nyt hyvä jumala painelko MITÄÄN linkkejä kenenkään blogeissa, kun ne SAA NIISTÄ RAHAA. En osannu mitään muuta tehdä, kuin hokea hiljaa mielessäni “mitä helvettiä?”. Luulin, että YLEn ohjelma olisi ollut asiallisempi ja käsittelisi tätä monelta eri kantilta, mutta eheeii. Haastateltiin vaan jotain yksittäistä lukijaa jolla on negatiivinen suhtautuminen mainostamiseen ja sit tehtiin pari harhaanjohtavaa laskelmaa. Oli muuten tehokkaasti unohdettu mainita sekin, että bloggaajat maksaa samalla tavalla veroja kuin kuka tahansa muukin :D Ei kukaan vetäse yhdestä mainospostauksesta kolmea tonnia puhtaana käteen, vaikka tossa niin annettiinkin ymmärtää!

  Musta on vain oikein, että saat palkkaa tästä mitä teet. Sulla on oma toiminimi ja yritys, joka tuottaa meille tekstiä. Ja kuten sanoit, meidän lukijoiden ei edes tarvitse maksaa tästä palvelusta yhtään mitään, vaan voidaan ottaa kaikki hyöty irti ilman mitään sitoutumispakkoa tai kuluja. Mikä siinä on sitten niin väärin, että sinä bloggaajana et saisi millään tasolla hyötyä siitä mitä teet? Ei mikään yritys tässä maailmassa pyöri pelkällä pyhällä hengellä.

  Tässä kun tarkemmin mietin mainostamista yleisellä tasolla, niin minusta blogimainonta on jopa parempaa kuin muu mainonta nykyään. Okei, Voguen mainokset on asia erikseen, mutta ne on jo itsessään lähes editorial-kuvia :D Mutta jos verrataan normaalia mainontaa mihin ihminen törmää joka puolella minne meneekin, niin blogimainonta on se pienin paha. Television mainostauot on niitä raivostuttavimpia. Samoin radiomainokset. Lehdissä ne voi aina selata ohitse, mutta kyllä se joidenkin kohdalla tympii, että on maksanu lehdestä monta euroa ja sillä saa vain hyödyttömiä “näin tyydytät miestäsi porkkanalla, näin näytät hyvältä pimeässä” vinkkejä ja surkeita ryppyvoidemainoksia. Blogista ei kuitenkaan tarvitse maksaa mitään ja postausten aiheet pysyy aina tuoreina. Näissäkin ne mainospostaukset voi sivuuttaa, jos sille tuntuu. Bussipysäkkien ja julkisten kulkuneuvojen mainonta taas on aina neutraalia, siihen ei niin tule kiinnittäneeksi huomiota. Ellei kyseessä ole vaaleanpunainen Domino-ratikka :D Se kiinnitti kyllä huomion, mutta hyvällä tavalla!

  Sen nillityksen ymmärrän, että joissain blogeissa olisi taso laskenut mainosten myötä. Se nillitys on vaan mun mielestä turha tähän blogiin. On teittyjä blogeja, joita luin jossain vaiheessa paljonkin, mutta joissa on alkanut tökkiä sisältö nykyään. Eniten ehkä ärsyttää se, että postaukset ovat yhden kuvan ja lauseen mittaisia ja niitä tulee kahdesta kolmeen päivässä ja vähintään yksi on aina mainospostaus. Siinäkin tulee vain tunne, että eikö kirjoittaja enää halua panostaa niin paljoa vai aliarvioiko hän lukijoitaan. Itse en blogeista etsi sitä yksityiselämän avautumista ja niillä retostelua, vaan positiivisia ajatuksia ja juttuja. Mutta kuva pelkästä päivällisestä ja “namnam kivaa päivää teillekin” postaukset on kyllä vähän hutaistun tuntuisia :D Näiden tilanteiden kohdalla yleensä äänestän jaloillani ja jätän blogin hetkeksi syrjään. En siltikään ymmärrä, miksi niihin pitää mennä tekemään suurieleinen avautuminen ja loppuun heittää se kulunut julistus “nyt kyllä lopetan tämän blogin lukemisen!”.

  Nojoo, venyi taas vähäsen tämä kommentti :D Aihe vaan on itteänikin mietityttänyt jo pitkään ja siitä on kertyny sanottavaa.

 • Reply a Tuesday, March 12, 2013 at 18:06

  niinpä…. aihe joka ei koskaan poistu, koska aina niitä kateellisia, pahansuopia ihmisiä riittää… noh, mä ite vertaan blogiseuraamisiani lehtien lukemisiin; mainoksia, vinkkejä, upeita reissukohteita, samanlaisia mielenkiinnonkohteita.. eli jatka vaan, kyllä meitä positiivisiakin lukijoita riittää =D

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:17

   Kiitoksia ja kiva aina saada muistutus tästä ihanasta lukijamäärästäkin )

 • Reply mie Tuesday, March 12, 2013 at 18:09

  Ennen postauksen lukemista olin jo ottanut helposti provosoituvan, ärsyyntyvän asenteen, mutta aikani luettua vaihtui ärsytys ymmärrykseksi. Tosissaan, mitäpä se minulta pois on, jos yksi suomen luetuimmista bloggareista saa pientä hyvitystä vaivannäöstään.

  Ilman mainostuksia ja yhteistyökuvioita sinullakaan tuskin olisi varaa järjestää hienoja arvontoja ja kilpailuja, joihin aivan satavarmasti osallistuvat myös ne, ketkä ajattelevat negatiivisesti kirjoitustensa avulla palkkaa nostavista bloggaajista.

  Tulen varmasti provosoitumaan vielä moneen otteeseen teksteistäsi (ja ehkä jopa kommentoimaan niiden tiimoilta), enkä koe sinun ajatusmaailmasi vastaavan omaani, mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö voisi myöntää sinun ansaitsevan niitä roposia omaan taskuusi.

  Vaatekollaasit, joita olet koonnut, vastaavat pitkälti omaa vaatemakuani ja en ihmettelisi jos joku päivä juurikin linkittämäsi mekko/farkut/kengät yms.. olisi vastaus omiin vaateongelmiini. Joten miksipä ei, senkus jatkat. :)

  Tässä asiassa liputan puolestasi. :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:16

   Kiva, että ennakkoluulosta huolimatta pointti tuli esille oikein, ja ymmärsit :)

 • Reply Noora Tuesday, March 12, 2013 at 18:35

  Sori tää kommentti nyt missaa vähän postauksen pointin mutta toi 50 shades of grey kuva oli mun mielestä ihan älyttömän hauska :D

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:15

   Joo, mustaki :D

 • Reply emma Tuesday, March 12, 2013 at 18:42

  kiitos hyvästä postauksesta.

  olen sun kanssa samaa mieltä monessa kohdassa, vaikka pakko sanoa että itseäni piilomainonta ei ole koskaan juuri häirinnyt, on siitä mainittu tai ei. uskon osaavani katsoa, jos jossain näkyy tuotteen logo ja sitten osaan isona ihmisenä ihan itse miettiä, että tarvitsenko sitä vai en. uskon, että moni meistä omaa tämän kyvyn – harmi, että äänessä tuntuu olevan yleensä ne, jotka ei omaa…

  postauksen alkupuolella sanoit, että “Miksi kukaan ei hyökkää näiden isojen firmojen pariin, mutta yksityisten pienten toiminimien, bloggaajien kiusaaminen on hyvin yleistä?”. bloggaajien kiusaamista hyväksymättä kannattaa muistaa, että isot firmat ei julkaise saamiaan palautteita eikä niitä puida keskustelupalstoilla. onko se oikein vai väärin, en tiedä, mutta palautetta hekin varmasti saavat. se vaan menee “liikesalaisuuksien” alle tai suoraan asiakaspalveluun, jossa joku vastaa henkilökohtaisesti valittajalle.

  joka tapauksessa oli kiva lukea mielipiderikas postaus. hauskaa malediivien reissua!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:16

   Kiitoksia kovasti, ja tiedän toki, että se menee noin, se olikin retorinen kysymys, että miksi meitä saa kiusata avoimesti, ja miksei sitä inhoa sitten suuntaa noihin isoihin lafkoihin ennemmin?

 • Reply Sahra Tuesday, March 12, 2013 at 18:47

  Moi!

  Ihan tyhmänä kyselisin täällä, että mikä se commercial-tunniste on? Mä oon kyllä tajunnu aina, mitkä postaukset on yhteistyössä toteutettuja, mutta en osaa bongata sitä tunnistetta… Joskus pitää vääntää rautalangasta eikä tää siltikään tajuu. ;) Mulla ei oo mitään blogissa mainostamista vastaan, mut tää tunnistejuttu on vaan jääny ihmetyttämään. Kiitos, jos jaksat vielä valaista ja jatka ihmeessä mainostamista, mä ainaskin oon saanu inspiraatiota ja klikkaillu linkkejäkin silloin! :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:15

   Postausten alapuolella on aina tägit, mitä se postaus koskee. Esim. Outfits, jne. nii siellä on se Comemrcial myös :)

 • Reply Hanna Tuesday, March 12, 2013 at 18:47

  Hyvä hyvä!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:14

   :)

 • Reply jane Tuesday, March 12, 2013 at 19:02

  Nyt kyllä oikeesti alkaa mennä hermo tähän bloggaajien tienestien märehtimiseen! PEOPLE, GET A LIFE!!!!!!!!! Ihan kiva että erinäisiin asioihin kiinnitetään huomiota, esim mainonta, mutta on ehkä vähän tärkeämpiäkin asioita olemassa mistä keskustella ja mitä märehtiä ja mistä ulissa!
  Jos blogien mainonta ihan tosissaan jotaki haittaisi, ei hän oikeasti edes lukisi sitä!! Jokaisella itsellään on oikeus valita mitä lukee, joten lähtekää läppäseen kellä ahistaa tämä voi niin kamala mainonta ja rosvobloggarit jotka rahastavat mainoksillaan. voi HAJOOOOO

  kauhee rage, sori mutten enää jaksa tätä aihetta :D toivottavasti mennee nopiaa ohi ja bloggaajat voi rauhassa jatkaa postailuaan.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:15

   Ahahahah, söpööö :D

 • Reply minnie Tuesday, March 12, 2013 at 19:19

  Aivan huippu postaus! Niinkuin sun viimeviikkoinen naistenpäiväjuttukin :)

  Mä oon niin samaa mieltä sun kanssa! Ihmetyttää tää suomalaisten kateus, joka tuntuu kohdistuvan etenkin suhun/muihin hyvin toimeentuleviin ja elämäänsä tyytyväisiin ihmisiin. Mitä se on muilta pois, mitä sä / muut hyvätuloiset tienaa, ja tuleeko palkka kaupan kassana vai tosiaan bloggaamalla. Ja niinkuin totesit, niin en tajua miten se on muka “parempi” juttu että mainostulot menee suurelle tv -yhtiölle tai lehtitalolle, kuin työtään tekevälle bloggaajalle. Se ehkä vaikuttaa, että täällä blogissa lukijat näkevät konkreettisesti ne tienatut varat ostoksien ja matkailun ym. muodossa, mutta kyllähän yrityksetkin panostavat ulkoasuunsa hienojen toimistorakennusten, edustusjuhlien ja muiden muodossa, kun niillä menee hyvin. Tätä harva vain kritisoi samalla tavalla, vaikka periaatteessahan kyse on samasta asiasta. :D Jos blogi sisältöineen ei miellytä, niin ei täällä ole pakko pyöriä. Huippua kun mainitsit että nämä vihaajat täällä käymiselläänkin tuottavat sinulle tuloa! :D Jatkossa pysykööt poissa tai olkoot ainakin valittamatta.

  Ymmärrän täysin sen, miksi olet blogissasi kiristänyt selvästi yksityisyyden rajoja verrattuna esimerkiksi vaikka Aussi -aikaan. Edelleen ihmetyttää taas vastaava toisten ihmisten liika uteliaisuus teidän bloggaajien yksityisasioita kohtaan tyyliin, että tästä henkiöstä on saatava KAIKKI tiedot esiin ja jaettava kaikille muille. En ummarra… Silti myönnän, että oli mustakin blogi tietyllä tapaa mielenkiintoisempi, kun annoit itsestäsi enemmän, mutta sinua ja läheisiäsi ajatellen yksityisyyden tiukempi rajaaminen on toki paras päätös. Onhan sulla paaaaaaljon lukijoita edelleen, joten ei blogi mitään suurempaa inflaatiota siitä ole kärsinyt. ;)

  Arvostan sua ja sun tekemää työtä todella paljon Anna! Sä olet mulle nimenomaan sellainen kannustava ja inspiroiva kateuden kohde; saan itsekin heti enemmän motivaatiota opiskella, jotta tulevaisuudessa mullakin on varaa ja uskallusta toteuttaa haaveilemiani juttuja. Joten kiitos tästä blogista ja huikeista teksteistä! :)

 • Reply Johanna Tuesday, March 12, 2013 at 19:24

  Jep, asiaa. Luen blogias, mainostit tai et. :D
  Asia joka tekstistä hyppäsi silmiin, oli tuo kun sanoit, että maksetaanhan tv:n katselustakin, joten miksei blogin lukemisesta. Kuten varmasti tiät, Suomen tv-lupamaksuhan koskee käytännössä Ylen kanavia. Tai siis he suoranaisesti saavat katsojilta rahaa ja rahoittavat toimintaansa meiltä velotetuilla euroilla. Kun taas esim. maikkari rahoittaa toimintansa, hmmm, milläs muulla kuin MAINONNALLA.
  Mä hyvin usein monessa blogissa skippaan mainospostaukset nopeesti ohi. Mutta jos kyseessä on mielenkiintoinen tuote, saatan lukea hyvinkin tarkkaan. Vaikken tv: a blogeihin rinnastakaan, on käytäntö tv:n kohdalla ihan sama! Pointtina siis. Vitun urpoja ne, jotka jaksaa tällasesta valittaa. Maailma kehittyy, blogeja tulee, tv-kanavia menee, ilmaisjuttuja bloggaajille, tuotelahjoja lukijoille, so what? Get used to it!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:14

   Amen to that!! :D

 • Reply Henna Tuesday, March 12, 2013 at 19:46

  En kauheen usein kommentoi, mutta nyt on pakko. Tuntuu nimittäin eri hassulta, miten paljon ihmiset ilmeisesti valittavat blogissasi kaikesta? En kovasti ole kommenttejasi lueskellut, mutta tästä tekstistä päätellen saat aika paljon paskaa niskaan. Itsekään en mainoksista välitä (en kyllä yleensä muistakaan kollaaseista), niin en niitä myöskään lue. Mä skrollaan niiden yli, koska sitä edeltävä postaus on aina varmasti jotain muuta, ja juuri niistä kaikista muista mä tykkään ihan hirmuisesti. En tiedä, miten kenellekkään voisi olla epäselvää, että linkit blogissasi ovat mainoksia? Tai se tosiseikka, että niitä mainoksia ei ole pakko lukea, kuten ei koko blogiakaan jos on vain huonoa sanottavaa :D

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:13

   Hahahah, se on oikeesti ihan uskomatonta, miten paljon ihmiset jaksaa valittaa kaikesta ihan mahdollista :D

 • Reply Alicia Tuesday, March 12, 2013 at 20:13

  Heippa Anna! Oon lukenu Mungolifeä jo monta vuotta tyytyväisenä, vaikka sisältö onkin muuttunut. Sun lukijamäärät on muuttunu niin huikeisiin lukemiin, että ei mikään ihme, että haluat rajoittaa sun yksityiselämästä kertomista! Tämä postaus mainonnasta oli mielestäni fiksu ja puhut asiaa. Itse olen sellainen tumpelo tietotekniikan kanssa ja muu kuin kännykän kameran käyttö on sellainen mahdottomuus, että ihmettelen välillä miten bloggarit jaksaa/ehtii kaiken normaalin toiminnan lisäksi pitää blogia! Se, että saatte korvausta siitä, että teette mitä rakastatte ei ole mielestäni millään tasolla väärin!! Toivottavasti jaksat jatkaa kaikesta negatiivisesta palautteesta huolimatta!!:)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:12

   Kiitoksia kovasti ja varmasti jatkan vielä pitkään :)

 • Reply Julia Tuesday, March 12, 2013 at 20:21

  Niiin asiaa ! Ite ajattelen aina kaikkia tilanteita muidenkin näkökannasta ja kun useesti suutuspäissäni luen sun kommenttiboksia , mä VAAAAAAN mietin, että mitä ihmettä niiden päässä liikkuu. Ei mitään ? Yeap. Ite ainakin luen just siks sun blogia että saan järjettömästi inspiraatioo js potkua elämään/opiskeluun, että voin itekkin tavottaa unelmiani :) kiitokset siis samalla sinne, ja ihanaa että kirjottelet näitä ns. mietintä postauksia!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:12

   Hahah, samoja ajatuksia mulla usein ;)

 • Reply Liina Tuesday, March 12, 2013 at 20:23

  Hei, Kiitos tästä postauksesta.

  Olen lukenut ties kuinka monet keskustelupalstat ja ties mitkä läpi ja muodostanut itselleni mielipiteen että bloggaajat on vaan rahan perässä ja haluaa hyväksikäyttää lukijoitaan. Myönnetään, pidin sinuakin noh, ahneena.

  Aloin tämän jälkeen miettiä, että miksi mä en klikkaile linkkejä ja miksi en tykkää mainospostauksista. Nykyään mielipiteeni on seuraavanlainen: Jos blogin sisältö on monipuolista ja mainospostauksien yhteistyökumppanit eivät ole mitään epämääräisiä ja postauksiin on panostettu, miksi en klikkaisi ja “tukisi” lempibloggariani? Ja aivan kuten itse sanoit, eihän se ole multa mitenkään pois. Ja sun blogis on just tällänen laadukas josta tykkään. Ja vaikka mä tykkäsin siitä Mungolife 2008 -editionistakin suurempana samaistuttavuutenaan, ei tää 2013-painos ole yhtään huonompi!

  Eli kiitos paljon, autoit mua ymmärtämään bloggaajien (tai ainakin sun) motiiveja mainosten suhteen. Piilomainontaa en hyväksy, eikä mun onneks tarttekkaan :)

 • Reply Ida Tuesday, March 12, 2013 at 20:39

  Älä Anna välitä vihaajista.. Muista että lukijoissasi on myös meitä, jotka arvostavat työtäsi ja ovat kiitollisia siitä, että jaksat nähdä niin paljon vaivaa pitääksesi blogin laadukkaana. Me ei ehkä vaan pidetä niin paljon meteliä itsestämme ;) Itse olen yli kolmekymppinen, ehkä hieman “varttuneempaan” lukijakuntaasi kuuluva, mutta olen monet kerrat hakenut inspiraatiota pukeutumiseen ja muotiin blogistasi, ja aina on löytynyt paljon innostavia juttuja ja mahtavia ideoita. Kiitos sinulle, teet loistavaa työtä!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:11

   Kiitoksia kovasti, ja tosi ihanaa, että kuitenkin sitten välillä pidätte sitä meteliä! ;)

 • Reply Laura Tuesday, March 12, 2013 at 20:45

  Kun teet ns. mainos postauksia, yleensä luotan siihen, että kerrot jos tuote on oikeasti hyvä ja jos siinä on jotain mistä et tykkää, tuot sen myös esille. Antaa tuotteesta paljon rehellisemmän kuvan, kuin monesti tv-mainonta yms. Eli siis hyvä juttu ja harmi, että täällä pyörii noita kateellisia idiooteja. Hyvää kevättä, sun blogi on mun ehdoton suosikki :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:11

   No ku just näin!! :) Ja kiitoksia kiitoksia :)

 • Reply sisi Tuesday, March 12, 2013 at 20:59

  Me lukijat olemme etuoikeutettuja koska tarjoat meille ilmaiseksi inspiroivia vaate/pukeutumis vinkkejä jne. Kyllähän muotilehdistäkin maksetaan vikisemättä kuukausi/kertamaksu!:)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:11

   Nimenomaan näin :)

 • Reply Laiska Laardisika Tuesday, March 12, 2013 at 21:08

  Tää oli kyllä tosi hyvä postaus tästä aiheesta. Kateelliset ihmiset on jotain niin säälittävää. Jatka sä vaan samaan malliin!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:10

   Thanks and will do! :)

 • Reply Jenni Tuesday, March 12, 2013 at 21:10

  Halleluja ja aamen! Oon henkilökohtaisesti aina vähän vierastanut jokaikisen lukemani blogin mainospostauksia, ja niinkuin tossa sanoitkin, niin on ne skipannut yli suoraan selatessani Bloggerissa blogilukulistaani. Olen lukenut sun blogia jo herraties vaikka kuinka kauan, eikä sun blogi huonone niiden mainosten takia yhtään. Keep on going! ;)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:10

   Kiitoksia ja tosi mukava kuulla :)

 • Reply manna Tuesday, March 12, 2013 at 21:13

  Hyvin kiteytetty, sillä siitä kateudestahan tässä kaiken kaikkiaan on kyse.

  Heti alkuun myönnän itsekin, että kun keväällä lukaisin Hesarin jutun bloggaajien tuloista (valitettavasti sen saman joka sutkin sai harmistumaan), tunsin pienen kateuden piston kun luin Kinuskikissan tuloista ja siitä miten hän nykyään voi kokopäiväisesti keskittyä blogiinsa ja on valjastanut perhettäänkin avuksi. Ihan rehellisesti väitän kuitenkin, että se oli juuri sitä sun mainitsemaasi tervettä ja inspiroivaa kateutta; tottakai mustakin olis upeaa tehdä työkseni jotain, mikä on mulle kaikkein lähimpänä sydäntä ja vielä tienata hyvin sillä! Mutta se, että Kinuskikissa pystyy siihen ei ole multa pois, vaan osoitus siitä että tuollainen on mahdollista! Ja se jos mikä on mun mielestä upeaa ja tavoittelemisen arvoista.

  Noh, sitten on tää toisenlainen kateus ja pahoin pelkään että siitä ei koskaan tule kaikki pääsemään… Veikkaan kuitenkin, että nää mainosasiat blogeissa on osittain myös tottumiskysymyksiä ja ajan myötä helpottaa ainakin vähän. Ihmiset ei provosoidu naistenlehtien mainonnasta, koska se tuntuu niissä suorastaan itsestäänselvyydeltä. Ehkä vielä joskus blogien kanssa on samoin. Alkuun mustakin tuntui kummalliselta nähdä blogeissa mainontaa kun olen kuitenki seuraillut tätä muotiblogiskeneä niin alusta asti, että muutos tuntui oudolta, mutta nykyään se ei tunnu juuri miltään ja oon muutamaankin kertaan tilaillutkin sun kauttasi esim. Nellyltä joitakin vaatteita. Toivottavasti säkin olet saanut niistä roposista oman osasi eikä kaikki valu Nellyn kassaan. Mieluummin mä tuen sua jonka juttuja mielelläni luen kuin isoa monikansallista yritystä ;)

  Tästä olis aiheesta niin paljon sanottavaa vielä, mutta jätän nyt tällä kertaa tähän ettei tule ihan karseeta kilometrikommenttia.

 • Reply inssi Tuesday, March 12, 2013 at 21:18

  Oon hyvin pitkälti samaa mieltä, että sun blogissa mainonta on todella vähäistä. En oikeestaan osaa erikseen edes kiinnittää siihen huomiota, koska se sulautuu blogiin hyvin. Jos vertaa vaikka alle vuodenkin pystyssä olleita blogeja, niin niissä saattaa nykyään olla sivupalkit täynnä mainoksia (vaikka lukijoita olis ehkä 10) ja kerrotaan, miten bloggaaja on anonut yhteistyösopimuksia kaikenmaailman yrityksiltä. Ei, en tahdo mollata muita bloggaajia, mutta jos vertaa tämän blogin mainontaa moneen muuhun, niin ei niitä mainospostauksia tai edes noita itse mainoksia mitenkään suurta määrää tässä ole.

  Ja sitten itse sanomaan, että piti sanoa, miten hyvin oot taas koonnut sun ajatukset sanoiksi! Ihan kateellisuus iskee usein pintaan, kun lukee näitä sun mielipidepostauksia. En välttämättä aina ole kaikesta samaa mieltä, mutta ei voi kieltää, ettetkö osaisi todella hyvin perustella sanomiasi. Oon parissakin kohtaa näitä lukiessa onnistunut laajentamaan omaa ajatusmaailmaani ja katsomaan eri tavalla. Olet muutenkin todella asiallinen mielipidevaikuttaja ja hoidat homman hienosti. Ja kaiken muunkin.

  Kuten sanoit, ei Mungolife ole enää se sama blogi, kuin 2008, mutta se on vain positiivista, koska pitäähän blogin muuttua siinä samalla kuin bloggaajankin. Oot muuttunut niin suuresti siitä oikiksen opiskelijasta tähän päivään, että hassuahan se olisi, jos kirjoittelisit täysin samalla tavalla kuin silloin. Mutta edelleenkin, kun avaa sun blogin niin kuin silloin 2008, voi kuitenkin olla varma, että jotain ihanaa siellä on. Oot saanut mut koukutettua alusta saakka enkä aio lopettaa, ennen kuin itse sen teet. Mullakin on vähän tapana kadottaa sanoma jonnekin tekstin syövereihin ja tässäkin oli pointti, mutta meni vähän löpinäksi.

  Kiitos valtavasti Suomen parhaasta blogista, olet nainen vailla vertaa. Jatka samaan malliin omana itsenäsi, täällä on ainakin yksi lukija (ja muualla monta muutakin), jolle sun postaukset jo vuosien ajan olleet yhdet päivän parhaista minuuteista ^^

 • Reply Giggy Tuesday, March 12, 2013 at 22:23

  Nojoo… Ei toi agressiivisuuskaan auta. Oon aina pitäny sun blogista mainoksineen, mutta nää ragepostaukset aina kummastuttaa, kun kuulostaa ettei sulla normaaleja lukijoita oliskaan :D

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:06

   Mikä tässä postauksessa on rageamista? :D Nähtävästi ymmärrät miten haluat tän koko tekstin niinku mun blogini muutenki :D

 • Reply Nooraiita Tuesday, March 12, 2013 at 22:34

  Tosi hyvä kirjoitus, ja omaan ajatusmaailmaan istui tosi hyvin siun ajatukset kateudesta.

  Ite ainakin siun blogia lukiessa tulee inspiroitunut olo, ja tajuaa että hei, kyllähän sitä itekkin pystyy vaikka mihin tähtäämään ja ymmärtää että onhan tässä itekkin jo vaikka miten paljon tehty ja saavutettu pienessä iässä. Se mikä siun blogissa ilahduttaa eniten on se kun itekkin tajuaa että omista saavutuksista saa ja pitää olla ylpeä ja toisten onni ei oo iteltä mitenkään pois.

  Ja vaikka elämä on täynnä vääriä valintoja niin pitää niistäkin ottaa kaikki irti :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:06

   Kiitoksia kovasti, aivan ihanaa kuulla :)

 • Reply piu Tuesday, March 12, 2013 at 22:38

  Henkilökohtaisesti.

  Minusta sinun tulisi saada bloggailu työstäsi PALJON ENEMMÄNKIN rahaa.

  Sinä teet työtä. Olet luonut oman maailmasi tänne nettiin. Sinä ANSAITSET ansaita.

  Savu nousee korvista, kun mietin, että joku ensin katsoo täältä jonkun vaikkapa vaate-esimerkin. Sen jälkeen menee etsimään googlen kautta, ettei vain sinulle tulisi rahaa. Mitä keskenkasvuisia kakaroita täällä käy kommentoimassa?

  Kyllä nyt jokainen järkevä aikuinen tietää, että bloggailu on rehellistä työtä. Jos alat laskemaan sitä, mitä yrityksen tuottavat kauttasi, sivuillasi on 60 000 uniikkia vierailija, niin sinun tulisi saada KUNNON PALKKA työstäsi.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:06

   Tällaista kommenttia on niin hämmenttävää lukea, sen takia, miten harvinaisisa tällaiset ajatukset tuntuu olevan :) Kiitos paljon siitä siis :)

 • Reply annimari Tuesday, March 12, 2013 at 22:40

  Sä kirjoitat niin hyvin, tosi hyvä posteus! Olen myös kiinnittänyt huomiota noihin mainonnan kyseenalaistamis-kommentteihin ympäri eri blogeja.. Kaikkien pitäisi lukea nyt tämä sun teksti, niin ehkä ymmärtäväisivät paremmin! Sä oot niin ihanan aito ja sanot suoraan mitä ajattelet, sekä käytät siihen aikaa paljon! Huippua!!! :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:03

   Kiitoksia kovasti, toivottavasti tää avaa silmiä lisää :)

 • Reply Julia Tuesday, March 12, 2013 at 23:42

  Kiitos Anna :-) Oon lukenu pitkän aikaa huuli pyöreänä kommenttei täst aiheesta ja kummastella että jo on jollain otsaa! Mä kunnioitan sua, sun työmoraalias ja asennettas suuuresti! Jatka samaan malliin ja näytä jatkossaki kaikille urpoille kaapin paikka!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:03

   Kiitoksia kovasti :)

 • Reply Sanna Wednesday, March 13, 2013 at 00:03

  Kritisoit tekstin alkupuolella sitä, että lehtien toimittajat saavat ilmaisia tuotteita arvosteluun ja sponsoroituja matkoja ilman, että kukaan hyökkää heidän kimppuunsa. Valtaosa Suomen mediasta on kuitenkin allekirjoittanut Julkisen sanan neuvoston laatimat Journalistin ohjeet, joissa puhutaan mm. toimittajan riippumattomuudesta ja piilomainonnan välttämisestä. Jos näitä sääntöjä mielestäsi rikotaan jossain julkaisussa, voit aina tehdä ilmaisen kantelun Julkisen sanan neuvostolle, joka sitten tutkii asiaa ja antaa siitä lausunnon. Sanktiot eivät ole rahallisia mutta pilaavat ko. lehden, kanavan tai muun julkaisun maineen nopeasti, eli toimittajatkaan eivät voi todellisuudessa nauttia mistään ilmaismatkoista tai tuotteista miten tykkäävät.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 14:03

   Näinhän se on, mutta miksi se ei sitten riitä, jos bloggaajakin sanoo monen monta kertaa, että mennään sen mukaan, mitä itse arvsotetaan ja ei suositella jotain, mikä ei ole oikeesti hyvää. Eikö se ole aika samanlainen eettinen lupaus?

 • Reply J Wednesday, March 13, 2013 at 06:31

  Hei! Hyvä, ajankohtainen teksti, joka sisälsi paljon hyviä näkökulmia:) kiinnitin kuitenkin huomiota yhteen kohtaan; “Ehdoton suosikkini on kuitenkin lukija, joka käy läpi mun mainospostauksen, inspiroituu jostakin mun mainostamasta tuotteesta ja sitten googlettaa ko. tuotetta vaikka puoli tuntia sen sijaan, että painaa linkkiä ja mahdollistaa mun hyötymisen siitä, että olen inspiroinut häntä ja näyttänyt tien halutun tuotteen kohdalle. Vähän sama kuin kävelisi kauppaan, käyttäisi myyjän apua täydellisen asun valitsemiseen ja sitten kävelee toiseen liikkeeseen, jotta se ensimmäinen liike ei vaan hyödy, koska ei halua sitä tukea. Millä oikeudella sitä ensimmäisen liikkeen apua käyttää? Jos lukee ja kommentoi postauksia, inspiroituu niistä ja saa niistä paljon iloa, miksi se on niin paljon pyydetty, että tukee sitä bloggaajaa? Varsinkaan kun se ei rahallisesti ole mitenkään itseltä pois?”. Työskentelen itse valtaketjuista poikkeavassa vaateliikkeessä, jossa tarjotaan asiakkaalle oikeasti palvelua. Valitsemme halukkaille asiakkaille vaatekokonaisuuksia, viemme ne sovituskoppiin kokeiltavaksi, annamme vinkkejä eri vaatteiden yhdistelymahdollisuuksista yms… Mutta totuus on se, että varmaan useampi kuin yksi asiakas päivässä lähtee meiltä mahdollisesti jopa tyhjin käsin, koska liikkeemme tuotteet ovat osittain hintavmpia kuin naapuriliikkeessä. Ymmärrän pointtisi sekä sen, että kyseessä oli vain esimerkki, mutta niin maailma vain toimii nykyään – hyöty otetaan irti kaikesta mahdollisesta, mutta valinnanvapaus on niin suuri, että omaa “panostaan” (vaateliike-esimerkissä rahaa) ei ole pakko sinne laittaa, joka palvelua tarjoaa, vaan voi myös kantaa rahansa liikkeen 1 palvelusta ja ideoista inspiroituneena liikkeelle 2, jolla on edullisemmat tuotteet… Tahallista boikotointia ei tähän toki liity kuten siihen, jos joku googlettaa tietoja vain siksi, että ei halua sinun hyötyvän. Mutta valitettavasti tämä malli ei päde vain blogi- tai vaateliikemaailmassa, vaan varmasti laajemminkin… Toivottavasti mainontaan liittyvät turhat kitinät lakkaavat – moni lukija ei taida ymmärtää, että juuri tuo mainostaminen mahdollistaa blogin lukemisen sellaisenaan. Ja samat lukijat varmasti osallistuvat kaikkiin arvontoihin ymmärtämättä sitä tosiseikkaa, että niistäkin suurin osa on yhteistöiden avulla bloggaaja mahdollistanut. Toivon, ettei sun enää tän postauksen jälkeen tarvii tapella aina mahdollisten blogi-yhteistöiden yhteydessä lukijoiden kanssa kaikkeen mainontaan liittyvästä. Ihanaa kevättä, ja kiitos inspiroivasta blogistasi!:)

 • Reply Krista Wednesday, March 13, 2013 at 08:48

  Itse olisin kyllä valmis maksamaan suoraan siulle tämän blogin sisällön lukemisesta, enkä siksi todellakaan ymmärrä näitä jotka jaksavat tästä asiasta kitistä. Jo minä pelkkänä sivusta seuraajana olen kyllästynyt koko aiheeseen, joten voin kuvitella blogaajien turhautumisen.
  Kateus on niin rumaa silloin, kun se on sen sorttista että ei haluta muille mitään hyvää, koska itse ei kykene sormiaan napsauttamalla samaan. Minuu tämä siun blogi enemmänkin inspiroi, elät hienoa elämää ja ihailen siun saavuttamia asioita.. kadehdin, mutta terveesti. En ottaisi siulta mitään pois, toivon ja uskon että saavutat kaikki unelmasi. Toivon myös, että kaikki katkerat ihmiset oppisivat arvostamaan itseään ja saavuttaisivat onnen. En usko, että kukaan onnellinen ihminen toivoisi kellekään toiselle epäonnea.

  Mukavaa vkoa!! Toivon sen olevan siulle parempi, kun miulle (huomenna joudutaan viemään piikille meidän ihana koira-vanhus, en uskalla edes ajatella kuinka raskasta se tulee olemaan.. menen nyt halimaan, pusuttelemaan ja leikkimään prinsessan kanssa)

 • Reply Minttu Wednesday, March 13, 2013 at 09:36

  Yleensä en kommentoi tän kaltaisia postauksia, mutta kertapa kait ensimmäinenkin.

  Aika usein sun näitä mielipide-juttuja lukiessa tulee fiilis, että “hyökkäät” omia lukijoitasi vastaan. Olet blogissasi antanut kuvan, että olet vahva nainen, jolla on terve itsetunto ja suorat mielipiteet. Siksi ihmetyttääkin, miksi puolustelet tekemisiäsi niin paljon? Ymmärrän kyllä, että julkisista kommenteista tulee paljon aiheetonta paskaa niskaan ja siinä helposti tuohtuu, kun ihmiset pakolla ymmärtää sut väärin. Silti aika usein tulee fiilis, että huomioit vaan tämmöiset kommentit tai ainakin annat niille paljon kirjoituksissasi huomiota. Esimerkiksi juuri tää blogimainonta juttu, kuten jo itse sanoit blogin ja sun elämän ylläpysymiseksi se on välttämätön juttu, josta et aio luopua. Miksi tätä pitäisi puolustella sen enempää?

  Toinen asia on se, että aika usein jätät ns. vastakaisen mielipiteen huomioimatta. Toki, sun blogi ja sun tekstit, mutta jos sen toisi selkeästi esiin, ihmisille jäisi paljon vähemmän juttuja mihin tarttua. Itse allekirjoitan lähes kaiken, mitä yllä mainonnasta kirjoitit. Ymmärrän täysin, että työlleen on itse kullakin oikeus saada palkkio ja itsekin suosittuja sivuja aikanaan pyörittäneenä tiedän millainen määrä aikaa ja resursseja siihen valahtaa. Bloggaaminen on kuitenkin verrattain uusi ammattiryhmä, ja monilla ei varmasti ole käsitystä siitä mitä se käytännössä tarkoittaa. Ja kyllähän monet muutkin muotilehtien toimittajat, missit, näyttelijät, mallit yms. julkista duunia tekevät saavat haukkuja niskaansa, koska ovat helppoja kohteita. Ei sen niin pitäisi mennä, mutta valitettavasti ilmiö ei ole uusi. :/

  Mainitsit kirjoituksessasi myös vihan ja kateuden. Julkisessa ammatissa sitä saa varmasti niskaan enemmän kuin olisi reilua, enkä hetkeäkään väitä että se olisi oikeutettua. Itse en ymmärrä mikä saa toisen ihmisen haluamaan pahaa tuntemattomalle/kadehtiman elämää josta näytetään yleensä vain parhaat palat (tämä ihan ystävällisesti sanottuna, niinhän meistä jokainen varmasti blogissaan pyrkisi tekemään). Sulla on melkoisen räiskyvä tapa ilmaista asioita, sanot ne suoraan ja ilmeisesti juuri niinkuin ajatteletkin. Muutaman kerran kun olen kommentteja lukenut, on tullut jotenkin fiilis että ehkä lukijoidesi joukossa on myös samankaltaisia tyyppejä, jotka eivät pyri kommenteillaan sinua loukkaamaan, mutta ilmaisevat asiansa vain yhtä räikeästi. Päivästä toiseen vihapostiin vastaaminen varmasti rasittaa, mutta eikö sellainen raivolla raivoa vastaan yleensä juuri lisää nälvijöiden halua nälviä?

  Mutta kuitenkin, pohjimmaisena ihmetyttää se miten itse huomaamattasi nälvit ihmisiä omissa mielipideteksteissäsi. Esimerkiksi yllä kohta “Suuri osa näistä kommenteista kuulostaa yksinkertaisesti kateelliselta. — No koska mullakin on vuokra maksettavana. Ja koska jokainen päättää itse opiskeleeko kallista vuokraa maksaen saadakseen huippututkinnon ja sitä kautta hyvän työn, vai tyytyykö Alepan kassalla työskentelyyn. Ja en nyt tarkoita, että kaikilla 100 % on samat mahdollisuudet, mutta kaikilla henkisesti ja fyysisesti terveillä ihmisillä on mahdollisuus samoihin mahdollisuuksiin, kuin joista itse olen saanut nauttia.”

  Vaikka et sitä suoranaisesti tarkoitakaan, antaa yllä oleva kappale kuvan, että Alepan kassalla työskentelevä ihminen olisi mielestäsi jotenkin huonompi ja tyhmempi, hän vain “tyytyy” ammattiinsa. Selvyyden vuoksi sanottakoot, itse en työskentele kassahenkilönä. Mielestäni kuitenkin juuri tämmöiset heitot ovat oiva keino, joilla mahdollistat “tyhmä bimbo” -kommentit. Miksi kukaan kunnioittaisi ihmistä, joka ei itse osoita kunnioittavansa muita?

  Muoti on kutsumusammatti siinä missä opettaminen tai sairaanhoito. Totta kai jokaisen pitäisi saada tehdä niitä juttuja, joista unelmoi. Fakta kuitenkin on, että maailma ei ole reilu eikä meistä jokainen vain voi olla siellä “pyramidin huipulla”. Jonkun on tehtävä myös ne “tyytymisammatit” kuten Alepan kassat, yleisten tilojen siivoamiset ja putkien avaukset.

  Kuten sanot, jokainen tekee itse omat valintansa. Sen sijaan, että töksäytät noin suoraan, että omat kalliit vuokrasi, huippuyliopistosi ja ammattisi olisivat “parempia” voisi asian ehkä ilmaista jotenkin toisin. Työ kun nykyisin aika harvoin loppupeleissä määrittelee ihmisiä, harrastukset enemmänkin. Toki itsekin kunnianhimoisena ymmärrän, että sen kautta on helppo antaa itselleen arvostusta / kokea onnistumista saavutettuaan haluamiaan asioita. Joskus räiskyvä kieli ja huonot sanavalinnat vain saavat älykkään ja välittävän ihmisenkin vaikuttamaan koppavalta ja tyhmältä. :(

  • Reply diudui Sunday, March 24, 2013 at 11:21

   Asiaa!!!

 • Reply CristiinaM Wednesday, March 13, 2013 at 10:05

  Olipas hyvä teksti, kiitos! Totta niin joka ikinen sana, joten eipä tähän ole enempää lisättävääkään :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:59

   Kiitoksia :)

 • Reply 1958 Wednesday, March 13, 2013 at 12:36

  Hyvä!
  Napakkaa tekstiä ja on oikein, että pidät puoliasi. Jos jotakuta ärsyttää, miksi lukea? Miusta on mukavaa päästä hiukan kurkkaamaan nuoren naisen vauhdikasta elämää, kiitos.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:58

   Kiitoksia, tosi mukava kuulla :)

 • Reply pimpula Wednesday, March 13, 2013 at 14:24

  Way to go girl! Luen usein sun blogia, kommentoimatta kuitenkaan mitään, mut nyt oli kyllä pakko kirjoittaa jotain. Oon juurikin samaa mieltä kanssasi enkä ymmärrä miten jotkut jaksaa käyttää aikaansa kiukuttelemalla tänne, sen sijaan että lopettaisivat vain blogin lukemisen. Musta sun blogia on kiva lukea ja nimenomaan inspiroidun itse sun tekemisistäsi. Kateellinen? Joo tottakai (kuka nyt ei haluis reissata ulkomailla?), mutta terveellä tavalla! Haters gonna hate, älä sä niistä omaa päivääsi pilaa. :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:55

   Näinhän se on, mutta onneksi teitä, jotka tykkää, on enemmän, niin tälläkin hommalla pysyy pointti paremmin :)

 • Reply jjonna Wednesday, March 13, 2013 at 18:00

  Ehin jo unohtaa näin pitkän tekstin aikana että mitä mun asiasta pitikään kommentoida, mutta jokatapauksessa hyvää tekstiä! (: Pistää miettimään että onko ne jotka tätä asiaa ei vieläkään ymmärrä vaan yksinkertasesti liian tyhmiä ymmärtämään, vai puhtaasti vaan ilkeitä. Ois kiva että kun näin paljon näit vaivaa asian suhteen, että ees jokunen näistä valittajista ymmärtäis.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:53

   Kiitoksia kovasti ja samaa usein iteki mietin :D

 • Reply Olga Wednesday, March 13, 2013 at 18:07

  Anna, taas oli niin loistava mielipidekirjoitus että on vihdoin pakko kiittää! Vaikka niin paljon tykkäänkin seurata sun tyyliä, niin nää mielipidepostaukset on vaan aina niin täyttä ja fiksua asiaa että huh huh! Joten kiitos!

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:53

   Kiitoksia kovasti <3

 • Reply Minna Wednesday, March 13, 2013 at 18:46

  Mitä olen sinun blogiasi puolisen vuotta lukenut, vaikutat mielestäni ihan normaalilta ihmiseltä. Huomaa, että on jalat maassa ja viet elämääsi kunnianhimoisesti eteenpäin. Ihan oikein on kuluttaa tulonsa juuri niin kuin itse parhaaksi näkee ja nauttia elämästä täysin rinnoin. Hyvä olisi jos voisitte estää tulevat kommentit asiattomilta henkilöiltä kokonaan niin ei tarvitsisi kuluttaa aikaa niiden lukemiseen. Säälittää ne ihmiset jotka eivät ole tyytyväisiä omaan elämäänsä syystä tai toisesta ja elävät suolatikku pillussa vuodesta toiseen eikä älyä katsoa peiliin.
  Tsemppiä jatkoon ja aurinkoista kevättä:)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:53

   Voi kun noin pystysikin tekemään, ois aika ihanaa :)

 • Reply bebe Wednesday, March 13, 2013 at 19:11

  Oikein! Ja sitäpaitsi ainaki ne mainokset, mitä täällä näen, kuvastaa mun mielestä sua ja sun mielenkiinnon kohteita. Ois ihan eri asia jos tänne satelis satoja mainoksia mitenkään suhun liittymättömistä asioista.
  Kateellisena on vaan helpompi vihata, ku olla ilonen toisen menestyksestä.
  Oo vaan jatkossaki yhtä rehellinen omien mielipiteittes kanssa! Niitä on paljo mielekkäämpää lukea, ku jotain lukijoitten mielistelyä ja tyytyväisenä pitämistä :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:53

   Kiitoksia kovasti, ja niinhän se valitettavasti on :)

 • Reply Hannah Wednesday, March 13, 2013 at 19:22

  “Aina kun puhun ei-bloggaavien tuttujeni/ystävieni kanssa aiheesta, kukaan ei tunnu ymmärtävän tuollaista pikkumaisuutta. Keskustelupalstoilla ja tv-ohjelmissa kehuskellaan, miten ikinä ei itse paina yhtäkään linkkiä, jotta rahanahne bloggaaja ei vaan tienaa rahaa! Ja mitä bloggaaja tekee? Käyttää joka päivä 1-12 tuntia blogin ylläpitämiseen, ei pidä juuri koskaan lomaa, ja tuottaa sisältöä, joka on mielenkiintoista tuhansien ihmisten mielestä. Todella todella surullista, jos joidenkin mielestä on epäoikeudenmukaista, että bloggaaja tienaa samalla oman elantonsa.”

  yritys maksaa sulle siitä postauksesta jotain korvausta (koska lukee Commercial mainos) ja näin ollen saat yritykseltä kyllä omasi takaisin jollain tapaa. Joten kyllähän lukija tuossa asiassa omaa pussiasi kallistuttaa. Mun mielestä kaikessa on toki oltava vain rehellinen. Joten on mielestäni väärin sanoa että jotkut lukijat huomattavat piilomainonnasta, kaikki kun ei tosiaan välttämättä ymmärrä sitä “yleisesti” tiedossa ollutta tapaa mainostaa = itsestään selvää olevaa asiaa, niin mielestäni siitä ei pidä lukijaa syyttää jos asiaa ei ole tarpeeksi selvästi esille tuotu.

  Mutta ymmärrän toki kantasi miksi et pidä mainoksiin liittyvistä negatiivisistä jutuista kun joudut omaa elantoasi perustelemaan siinä. Mutta muista kumminkin, jokainen ihminen on vastuussa omista tekemisistä – näin ollen se ei siis ole meidän lukijoiden syy että joudut miettimään esim. mainoksissa miten asiat tuot esille että saat elantosi siitä. Pahoittelen että kommenttini on hieman sekava, mutta yritän tuoda myös muita näkökulmia asiaan :) Harmittaa kun joskus tuntuu kommenttien perusteella (tottakai voi johtua omasta ajattelutavasta vain) että tuntuu jossain jutuissa että ajattelet joskus asiat ehkä vain omalta näkökulmalta etkä monen ihmisen kantilta. Mutta siis voi johtua vain omasta mielikuvasta. Haluun vaan kertoa että sä kyllä inspiroit meitä lukijoita ja sun asenne on ihan mieletön miten itsevarma oot ja et anna kenenkään haitata omaa juttuasi. Toivonmukaa en pahoita mielipiteilläni sua mitenkään ja toivon toki että keskustelua käydään täällä asiallisesti :) Hyvää kevään odotusta kumminkin ja jatka ehdottomasti näiden mielipidepostausten tekoa!

 • Reply hannah Wednesday, March 13, 2013 at 19:25

  Apua, mulla tuli kämmi joten ekasta omasta kappaleesta jäi paljon mietteitä sanottavana ja harhaanjohtavaksi jäi :D Tosiaa tarkotus oli sanoa että mielestäni tuossa kappaleessa mikä oli lainattu, niin on väärin se että oikeuttaa ns. lukijat jollain tapaa hyödyntämään bloggaajaa kun se on vain ja ainoastaan omasta itsestäsi kiinni että pidät blogia elääksesi. Harmittaa kun hyvä kommentti pyyhkiytyi alusta pois ja toivon että saan asiani kerrottua tarpeeksi hyvin, ilman että tulee väärinkäsitystä :D Pahoittelen sekavista kommenteistani :D

 • Reply eleonora Wednesday, March 13, 2013 at 20:00

  Ei mulla muuta, kuin että you go girl ;). Itse mielelläni klikkailen linkkejä blogeista, jos löydän jotain kivaa. Jos joku muu vielä siitä hyötyy, aina parempi. Mielestäni on hienoa, että nuoret naiset menestyvät Suomessa bloggaamalla ja mielelläni haluan olla mukana takaamassa heille siitä toimeentuloa, mikäli mahdollista.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:52

   Kiitoksia, ja ihanaa, että teitä ymmärtäviä on loppujen lopuksi enemmän :)

 • Reply Noomi Wednesday, March 13, 2013 at 20:36

  ”Mua eniten vituttava perustelu on ”mä en halua tukea yhtäkään chanel-vuorattua bloggaajaa mun rahoillani!!”. Escuse me, miten mitenkään on rahallisesti keneltäkään pois tän blogin lukeminen? Kun mä saan rahaa, se ei tule lukijoilta. ”

  Sinällään melko huono peruste, sillä yrityshän saa rahat nimenomaan asiakkailtaan/kuluttajilta, joita saavat esimerkiksi blogisi kautta…

  Itselleni on täysin yhdentekevää saako blogin kirjoittaja tästä rahaa, mutta tällaiset kirjoitukset saavat karvani pystyyn. Jos bloggaaja vihjailee bloginsa loppumisesta tällaisten kommenttien takia, ei ehkä sitten kannattaisi kirjoittaa? Kuitenkin niitä positiivisia/neutraaleja kommentteja tulee enemmän.

  Ja hei, jos kerran ”oli loukkaavaa koko aihetta kohtaan, että kommenttiboksit muuttu negatiivisuuden kohteeksi”, niin älä julkaise negatiivisia kommentteja; Sinähän blogia kuitenkin hallitset. En tiedä teitkö niin jo naistenpäivä-postauksessa, sillä ei siellä kommenttiboksissa ollut kuin yksi-kaksi negatiivissävytteistä kommenttia. (En tietenkään tarkoita, että se olisi ok!)

  Tästä kommentista tuli nyt melko negatiivinen, mutta en tarkoita mitään pahaa :D Pidän Mungolifesta, mutta tämän kaltaiset tekstit ovat mielestäni täysin päättömiä.

 • Reply J Wednesday, March 13, 2013 at 21:27

  Miksi/mistä olet “kateellinen” Mrs.V:lle? Molemmilla teillä on good things going on:)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 15:04

   Mrs.V on aivan ihana ihminen, ja ne “kateellisuus”osat on sen verran meidän kaveruuden välisiä juttuja, ettei ne kuulu tänne eriteltynä mitenkään :)

 • Reply underemployed Wednesday, March 13, 2013 at 23:32

  Mulla ei varsinaisesti ole mitään blogimainontaa vastaan, mutta pakko kyllä huomauttaa että tuo sun sivupalkissakin mainitsemasi commercial-tunniste on aivan naurettavan huomaamaton. Luin jotain postausta ja ihmettelin että miksei tässäkään mainita mainoksesta mitään vaikka ihan selväähän se oli, että olit toteuttanut mainonnan yhteistyössä Nellyn kanssa. Etsimällä etsin mainitsemaasi commercial “tunnistetta” kunnes hetken päästä tajusin, että sehän on TÄGI ihan postauksen lopussa. Ja ihan naurettavan pienellä fontilla.

  Kirjoitat, että “Mulla ei toimi tollanen raju otsikointi, mun mielestä se saa postauksen näyttämään tyhmältä, ja mun mielestä kyseessä on ehdoton overkill.”

  Eikö kuitenkin voida tulla siihen tulokseen, että “rajulla otsikoinnilla” ja naurettavan pienellä fontilla postauksen lopussa voi olla myös joku välimuoto? Musta esimerkiksi olisi kiva jos kuvakollaasin alla (johon olet kerännyt esim. nettikaupan suosikkivaatteita) olisi maininta siitä että teet yhteistyötä kyseisen firman kanssa. Postauksen otsikko ei siis tarvitse olla “TÄMÄ ON MAINOS!!!!111”, mutta mun _pointti_ on se, että jos lukija joutuu etsimällä etsimään huomautusta mainoksesta, voi lukijalle tulla silmään kustu olo. Musta mainokset on ihan ok ja bloggaaja saa tienata blogillaan, mutta lukijalle tosiaan voi tulla huijattu olo kun näkee kuvakollaaseja vaatteista eikä mainontaa kuitenkaan ole merkitty _selkeästi_.

  Ehkä olet itse eri mieltä kanssani ja tunnet merkinneesi mainokset tarpeeksi selkeästi, mutta näin lukijana ajattelin antaa palautetta ja ajattelemisen aihetta. Luulen, että suurimmalla osalla on blogimainnonasta niin negatiivinen mielikuva juuri epäselkeiden merkintöjen takia. Kukaan ei halua tulla huijatuksi ja “hyväksikäytetyksi”, ja juuri sellainen olo lukijalle saattaa tulla jos mainintaa mainoksesta ei ole tarpeeksi selkeästi nähtävissä.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:50

   Mutta kyllähän säkin ymmärsit selkeästi, että kyseessä on yhteistyö? Sä puhut ihan ristiin :D Katopas kommenttia… “ihan selväähän se oli, että olit toteuttanut mainonnan yhteistyössä Nellyn kanssa”. Se oli siis selkeää. Toi, miten se pitäisi merkitä on jokaisen subjektiivinen mielipide. MUN ei tarvii MUN blogissa mennä SUN mielipiteen mukaan, vaan lain ja hyvän käytännön mukaisesti. Ja siihen riittää tosiaan tuo sivupalkkimaininta erikseen, ilman tota tägiä. Toi tägikin on jo itsessään vielä selveyttävä lisä. Miten lukijalle tulee huijattu olo, jos itsekin sanot, että selkeästi ymmärrät mainokseksi, mutta “jouduit etsimään” merkintää, joka on kyllä ihan yhtä selkeästi merkitty, kun kaikki muutkin asiat blogissa. Kyllä postauksen aihe ja suunta on aina samalla koolla, jokainen tägi on samankokoinen aina.

 • Reply Lauraa Wednesday, March 13, 2013 at 23:50

  Keep going, girl!
  En voi taaskaan tehä muuta ku lainata Einsteinia;
  “The different between genius and stupidity is: genius has its limits.”
  Mä en tajua miten kaikki käytöstavat unohtuu ku ihmiselle annetaan netti.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:47

   Hahahah totta :D

 • Reply Camilla Thursday, March 14, 2013 at 00:24

  Ihmettelen, ettei mun aiempaa kommenttia ole näytetty, kun kommentti ei missään nimessä ollut asiaton. Annoin mielestäni ainoastaan rakentavaa palautetta, juuri niin kuin palautetta on meillekin (tuleville opettajille) opetettu annettavan; positiiviset palautteet alkuun ja kehitysehdotukset loppuun. :)

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:47

   Eipä kannata ihmetellä, kun ei ole muutkaan tullu läpi heti :) Mä en aina ehdi heti niitä julkaisemaan :)

 • Reply nala Thursday, March 14, 2013 at 13:01

  Mun ongelma ei ole se, että bloggaajat saavat työstään rahaa. Se, että teille maksetaan kävijämäärien mukaan ei haittaa mua ollenkaan. Eivätkä mainokset sivuilla. Eikä toisaalta sekään, jos saatte rahaa kun klikkaan mainosta. Ymmärrän, että blogin kirjoittaminen on teille työtä ja työstä kuuluu saada palkkaa. Ymmärrän myös sen, miksi omia henkilökohtaisia asioita ei haluta jakaa kymmenien tuhansien kasvottomien, vieraiden ihmisten kanssa. Vaikken siis pelkistä nettikauppojen tarjontaan liittyvistä postauksista välitä, eivät ne ole minulle ongelma.

  Mutta salailusta en pidä. Lukijoilla on medianlukutaitoa, mutta kaikkea mekään emme tiedä. Siksi mielestäni avoimesti mainostuksesta puhuminen on tärkeää. Enkä todellakaan tarkoita että euromääriä pitäisi paljastaa, vaan kertoa mistä mainostuloa tulee. Esimerkiksi osa bloggaajista (en tarkoita tässä sinua) jättää nykyään merkitsemättä minkä nettikaupan vaatteista on kyse. Lukijan on näin pakko klikata linkkiä päästäkseen edes katsomaan hintatietoja yms. Lukijasta tämä tuntuu hieman huijaukselta. Lukijalle pitäisi antaa vara valita miten mainontaan suhtautua. Koska ilman lukijoitahan ei bloggarilla ole mainostuloja tai muuta rahoitusta eikä siten palkkaa. En nyt tarkoita että olisitte lukijoille velkaa yhtään mitään, mutta toivoisin tässä suhteessa avoimuutta blogimaailmaan. Itse ainakin suhtautuisin paljon myönteisemmin blogimainontaan jos tietäisin enemmän miten homma toimii:)

  Haluaisin vielä kiittää kivasta blogista, olen ollut vakkarilukija lähes alusta asti:)

 • Reply Evenaaa Thursday, March 14, 2013 at 14:25

  tää blogi on just mahtava,ja noi mainokset tuo jotenki viel enemmä elävyyttä tähän,en tierä miks aattelen noin mut aattelen kumminki!(: ei oo todellakaan mukava lukee noit ilkeitä kommentteja,mitä mäki oon saanu iha muista syistä ku mainoksista,mut sehän on vaan niiltä pois jokka niit kirjottelee. Ne taitaa ihan vaan periaatteesta kirjotella sellasta,vaik oikiasti voivat tykätäkki esim.just näistä mainoksista..O.o

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:44

   Kiitoksia kommentistasi :)

 • Reply tapsu Thursday, March 14, 2013 at 18:51

  Erinomainen postaus! Miten joku voi edes ajatella, että blogilla ei saisi tienata?! Aika ja vaiva mitä käytätte postausten tekoon on verrattavissa ihan oikeaan työhön, ja siitä ei saisi saada minkäänlaista palkkaa. On täysin kohtuullista, että saatte tästä korvausta. Mielestäni sun blogissa olevat mainokset on kaikenlisäksi ihan mukavia, esim. nellykollaasit katselen aina mielenkiinnolla.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:43

   Kiitoksia, tosi kiva kuulla, että moni näitä ymmärtää :)

 • Reply Ande Thursday, March 14, 2013 at 19:08

  Vaikka blogit ylipäätään ovat muuttuneet huomattavasti ammattimaisemmiksi, niin silti koen ne henkilökohtaisemmiksi esimerkiski printtimediaan verrattuna. Suhtaudun blogissa esiintyviin suositteluihin ja kehuihin huomattavasti pienemmällä varauksella kuin mainoksiin tai testeihin muissa medioissa. Vähän kuin kaverilta saisi vinkkiä! Omalla kohdallani perussuhtautuminen esimerkiksi lehteen (sehän on yhtä mainosta!) on erilainen blogiin verrattuna ja siksi ainakin minulle on tärkeää, että blogin kirjoittaja ei yritä piilomainonnalla huijata ihmistä.

  Mutta se, mitä kirjoitat ylipäätään piilomainonnasta pitää täysin paikkansa! Olikos se nyt Karkkipäivän Sanni, joka nosti esiin erään kosmetiikkalehden liitteen, joka tarkemmin tutkittuna paljastui L’orealin mainokseksi. Hyviä huomioita oli sinullakin.

  Omaa kantaani blogeissa mainostamiseen en ole vielä päättänyt. Sivubannerit olen jo hyväksynyt, mutta tekstiin upotetut mainokset herättävät ehkä sittenkin närää. Mainospostauksia en kuitenkaan ikinä kommentoi negatiiviseen, koska ihan vilpittömästä uskon, että jollekin ne voivat olla inspiraation lähteinä. Huvikseni tai blogin pitäjää kiittääkseni en kuitenkaan ala mainoksia klikkailemaan. Ja loppujen lopuksi minullahan on lukijana aina oikeus olla lukematta postausta tai blogia, mikäli sisältö ei vastaa kiinnostustani.

  Kiitos aiheen kommentaarista!

 • Reply m. Thursday, March 14, 2013 at 19:33

  Voisko enää selkeemmin asiaa sanoa?!!? Nyt jos joku vielä jaksaa nillittää aiheesta, niin on jotain ja pahasti vialla, enkä tiedä missä.
  Monen monta kappaletta, mutta silkkaa asiaa. Toi alimmainen kuva oli varmasti melko osuva, haha :D

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:43

   Haha, kiitoksia kovasti :)

 • Reply tese Friday, March 15, 2013 at 16:49

  Oot tosi rohkea näitten sun mielipidepostausten suhteen. Luen aina ajatuksella läpi nämä. Surullista kuulla millasia kommentteja saat. Itelle ei tulis mieleenkään kommentoida ketään negatiivisesti. Miksi pahottaa toisen mieltä? Turhasta. Ajattelen aina asiaa omalta kohalta. Se kivi rinnan päällä kun joku loukkaa. En halua sitä toisille. Mun mielestä blogeihin kuuluu mainonta, jollain tasolla. Ja totta helvetissä siitä saa hyvällä omalla tunnolla palkkaa ottaa kun kuluttaa saman verran tunteja miettien ja kirjottaen postauksia mitä rehkii salilla. Keep up
  the good work.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:42

   No nimenomaan näin :) Ja kiitos kiitos :)

 • Reply Jennikp Friday, March 15, 2013 at 20:34

  Ei muuta kuin go girl ja tsemppiä… että ihmiset jaksaa. Mä en ainakaan jaksa, siis ymmärtää tota menoa mistä kirjoitit. Ihmiset on sitten pimeitä, sairaita ja täynnä katkeruutta ja kateutta… siitähän tuossa kaikessa on kyse, kun ollaan niin kateellisia. Voimia sulle kaikkien urpojen keskellä :)

  Ps. Mä ainakin inspiroidun kaikista kollaaseista ja mainosjutuistakin ihan hirveästi… ehkä vähän liikaakin kun sitä ajautuu näitten blogien kautta tilailemaan kaikkea ihanaa ;) paha, paha.

  T. Jenni

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:41

   Kiitoksia kovasti ja tosi kiva kuulla :)

 • Reply stiina Saturday, March 16, 2013 at 18:07

  Hip hurraa! Asiaa ja selkeästi, satunnaisesta vierailijasta tuli vakkari.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:37

   Kiva kuulla, kiitoksia :)

 • Reply maria. Sunday, March 17, 2013 at 20:14

  Kiitos blogistasi Anna, löysin sen vasta kuukausi sitten ja olet innoittanut mua kauheesti! Oot näyttänyt mitä kaikkea kovalla työllä ja opiskelulla saa aikaan. En itse näe blogimainontaa pahana asiana, suosituimmilla bloggaajilla sivun ylläpitäminen on melkein kokopäivätyötä, jonka tuotosta me saamme ilmaiseksi lukea, joten miksei teille kuuluisi siitä jonkinlaista korvausta?
  Toivoisin postausta liittyen ulkomailla opiskeluun, mitä kautta pääsee ym. Itselläkin on haaveena hakea ulkomaille opiskelemaan, niin olisi kiva saada jotain vinkkejä siihen liittyen.

  • Reply Anna Thursday, March 21, 2013 at 13:35

   Voi ku ihanaa kuulla, tosi kiva juttu :)

 • Reply iiina Monday, May 6, 2013 at 22:30

  Moi!
  Kiitti tosi paljon sun upeesta blogista, tää on eka kerta kun kommentoin kenenkään blogitekstiä ja oikeestaan eka kerta kun ees selaan kenenkään “vieraan” bloggaajan kertomuksia etusivua kauemmaks..:D Blogien pito on yleistyny hurjaa vauhtia myös mun kavereiden keskuudessa ja kieltämättä blogin pito houkuttelee myös minua :) Kyllä “inspiroituminen” on oikee sana tästä blogista, koska itselläkin yliopisto-opinnot ja mahdollinen ulkomaille muutto häämöttävät. Omasta mielestäni blogimainonta on täysin ok, mutta blogilla ei mielestäni saisi kuitenkaan olla taloudellisia tavotteita, ettei tekstien sisältö siitä kärsi. Mutta kuten postauksiesi lukumäärästä voi päätellä, pidät blogia enemmänkin kuin huviksesi, joten on ymmärrettävää että kiireisimpinä aikoina pieni dollariporkkana kepin päässä auttaa jaksamaan. Mutta mainonnassa on tietenkin hyvän maun raja ja mainonnan täytyy tukea blogin teemaa ja uskottavuutta. Muoti-ja matkailuaiheiset mainokset juuri tukevat tämän blogin tekstejä, onhan teksteissäsi paljon asukokonaisuuskuvia sekä matkakertomuksia. Ehkä olisi hieman hämmentävää jos ruudun sivussa mainostettaisiin porakoneita tai talomaaleja! Blogi on inspiroiva, ja itse ainakin kohdistan so called inspiraationi juuri pukeutumiseen sekä haaveiluun matkustelemisesta. Hieman blogissasi ärsyttää se kuinka kohtelet vasta-argumentoivia lukijoita.. tietenkin moni lukija kommentoi todella sopimattomasti ja sanojen välistä paistaa kateus tms. muut tekijät, mutta lukijoita vastaan hyökkäys ei ainakaan minun silmään näyttänyt kovin kivalta. Jos joku haluaa haukkua mielipiteitäsi jääkiekosta, niin ei kannata välittää, yrittää jättää vaan omaan arvoonsa :) Hienoa vaan että uskallat puhua jääkiekosta ja kertoa mielipiteesi siitä, siitä kun lähes jokaiselta suomalaiselta löytyy jonkinsortin mielipide. Kiitos vielä kerran hienosta blogista!:)

 • Reply Donia Tuesday, August 6, 2013 at 15:34

  Aivan tässä huomauttaisin, että kommentti: ” Ja koska jokainen päättää itse opiskeleeko kallista vuokraa maksaen saadakseen huippututkinnon ja sitä kautta hyvän työn, vai tyytyykö Alepan kassalla työskentelyyn.” Koska useimmiten kaupassa työskentelyynkin tarvitaan koulutus. :)) Nimimerkillä äitini-työskentelee-kaupassa-mutta-siitä-huolimatta-aion-lääkäriksi. Blogissasi ei ole mitään vikaa.

  • Reply Anna Wednesday, August 7, 2013 at 09:48

   En ole kyllä koskaan kuullut, että kaupan kassalle vaaditaan koulutusta, itse ainakin olin aikanani 2 vuotta Supermarketin kassalla töissä ihan ilman mitään koulutusta :)

  Leave a Reply

  Previous Post Next Post