”Dance with delusional angels of sin / Kill false demons you might kill false angels too”

raita (2 of 2)-5

UUSI TEKOTURKIS ESITTÄYTYY. Muistatteko kun siellä Nelly.comin pressipäivässä olin aivan ihastunut siihen erääseen leoparditekoturkikseen? Kyselin Miss Selfridgen edustajalta, milloin takki tulee kivijalkaliikkeisiin, ja ihanana yllätyksenä sainkin myöhemmin yhteydenoton Miss Selfridgen pressitytöiltä, että haluanko tuon samplen itselleni, ennen kuin takki ehtii ede kauppoihin? No kyllä kiitos :) Sain tuon rotsin jo joskus lokakuun alkupuolella, mutta on ollut niin lämpimiä kelejä, etten ole ehtinyt sitä käyttämään ennen kuin viime viikonloppuna, kun alkoi vihdoin olemaan vähän viileämpää :) Ihastuin Nelly.comin tilaisuudessa yhdistelmään, jossa tekoturkis oli yhdistetty pirteän väriseen mekkoon, niinpä päätin soveltaa samankaltaisen asun omasta vaatekaapistani.

INTRODUCING MY NEW FAUX FUR. Remember when I fell for this little gorgeous faux fur coat at the Nelly.com autumn introduction a while back? Well, the lovely girls from Miss Selfridge well so kind and gave me the sample version before it hit the stores. However, it’s been such a warm fall, I haven’t had the chance to wear it before. Now that the weather has gone a bit colder, I found an excuse last weekend to wear this. I really loved the combination of a beautiful lively coloured dress with this coat, so I had to copy that outfit from my own wardrobe.

raita (2 of 10)-2

raita (1 of 1)-4raita (1 of 1)-5 raita (8 of 10)-2 raita (10 of 10)-2

Kirjoittelin jo tuonne Mungostylen puolelle ajatuksiani turkiksista ja tekoturkiksista, joten en tänne sen enempää lässytä aiheesta. Käykääs sieltä lukasemassa ajatuksiani aiheesta, jos kiinnostaa. Eilisessä postauksessa on muuten vinkki Miss Selfridgen tekoturkis-aleista, kannattaa tsekkaa sekin, jos kiinnostaa oma tekoturkis :) Omaani voin ainakin kehua todella lämpimästi. Se on ihanan pehmeä, pörröinen ja upea päällä! Tekoturkikset tuntuu jotenkin todella inhottavalle usein, mutta tämä on tosi laadukkaan tuntuinen päällä!

I typed up some thought about faux furs on Mungostyle a couple of days ago, so I’m not gonna go into details about that :) This little piece from Miss Selfridge is absolutely beautiful; it’s so fluffy and soft, and very good quality for a faux fur :) 

raita (4 of 10)-2

raita (3 of 10)-2

raita (7 of 10)-2 raita (6 of 10)-2En oo vieläkään ihan varma mitä mieltä oon teräväkärkisistä kengistä. Toisaalta nää viehättää mua, toisaalta näen hyvin miksi olen pitänyt näitä korkkareita kaapissa ja Louboutinejani jalassa. Pikkuhiljaa alan ehkä vähän tottumaan jo tuohon koron terävyyteen ja housujen kanssa se näyttää jo tosi kivalta, mutta vieläkin hieman vierastan tota kärkeä. Tiedättekö, ku jotku asiat näyttää muilla ihan mielettömän kivoilta, mutta sitten itsellä ne ei vaan jotenkin näytä samalta. Harjottelulla eteenpäin, oon päättänyt rakastua näihin kenkiin :D

Toi mekko vuorostaan on kyllä sellanen lukijakysymysten vetonaula. Jokaikinen kerta kun se vilahtaa blogissa tai instagramissa, saan vähintään viisi kysymystä siitä, mistä se on :D Niinpä päätin kokeilla asukuviin jotain uutta. Oon ajatellu laittaa jatkossa noihin asukuviin vaatteiden ostovuoden; helpottaa lukijoitakin kun tietää onko vaate uusi vai vanhemmilta kausilta. Mitä mieltä ootte tästä?

I’m not absolutely sure what I think of these heels. I sort of like them, but then again, I see why these have stayed in my closet, while I’ve been wearing my Louboutins. I’m starting to get used to the them being so pointy, but it’s a slow process. You know how some things look cool on others, but then they are very difficult to get used to when you wear them? Oh well, I’ve decided that I’ll love them!

And what comes to that dress, it’s the biggest reader magnet. Everytime it’s in an Instagram photo or on the blog, I get at least five questions in regards where it’s from. Well, it’s H&M, and a couple of years old. Anyhow, I came up with the idea of putting the purchase year in the outfit details, so readers can easily see if something is current or from previous collections. What do you think of that? 

raita (1 of 10)-2 Working on in LightroomMitäs sanotte? Ja mitä tykkäätte tästä asusta ja tekoturkiksesta?

What say you? Like the faux fur or not? 

Ja tästä Nelly.comin valikoimista materiaalit samankaltaisen asun rakentamiseen (*sisältää tuotesijoittelua):

Desktop2Vaalea leopardikuosinen tekoturkis / Vaalea takki / Leopardikuosinen tekoturkis
Korallinvärinen mekko / Hopea clutch / Vaalea clutch / Korkkarit

The Gambia

raita (38 of 67)

GAMBIA. Ikävä aurinkoon, lomalle, palmujen alle, rusketusta, polskimaan uima-altaaseen ja poikaystävää, joten täydellinen hetki kirjoittaa menneestä lomasta, eikö? Varsinkin kun makaa lauantai-iltana sängyn kätköissä ja on tehnyt niin koko päivän.

Gambia valikoitui meille kohteeksi ihan vaan sopivan ajoituksen (molemmilla sattu olee vapaata) ja todella alhaisen hinnan takia. En ehkä voi suositella kohdetta mitenkään erityisemmin, enkä näe sinne meneväni uudestaan. Tuohon tarkoitukseen se oli täydellinen. Me kaipasimme aikaa olla yhdessä, nauttia auringosta ja lämmöstä ja ottaa vaan iisisti. Siihen se kelpasi mainiosti.

raita (43 of 67) raita (30 of 67) raita (32 of 67) raita (33 of 67) Ranta ei ollut tuolla Kololi Beachilla mitenkään kummoinen. Okei, toki mun vertauskohteina on Gold Coastin, Fijin, Malediivien jne. kohteiden rannat, joten harva ranta enää tuntuu uskomattoman upealta. Kololi Beach oli vähän likainen ja useimmassa paikassa oli punaiset liput, jotka kielsi uimaan menemisen. Ihan nätti perusranta kyllä, ja aurinkotuoleja on vähän joka ravintolan ja hotellin edessä. Valitettavasti aurinkotuolejakin enemmän on sitten kaupustelijoita, jotka yrittävät kaikki kosiskella omaan mehukojuunsa/ravintolaansa/jne. Toki nyt suuri vaikutus asiaan oli varmasti sillä, että Gambian turismi on kärsimässä ihan hirveesti tällä hetkellä. Vähemmän turisteja lisää varmasti sitä myyntimiesten aktiivisuutta. Pakko kyllä sanoa, että toisin kuin Aasiassa, Gambiassa rantakaupustelijat olivat hyvin rentoja ja mukavia, antoivat mielellään neuvoja ruokapaikoista jne.

Ylipäätään gambialaiset oli ihan hullun mukavia. Huomaa kyllä, että maa elää turismilla, ja paikallisille on selkeästi tärkeää se, että turistit viihtyvät. Smiling coast of Africa piti kyllä paikkansa, ja kaikki paikalliset, jotka tapasimme olivat todella avuliaita ja mukavia. Kaikki kovasti varmistelivat, että tulemmehan uudestaan. Matkalla lentokentällekin oli monta sotilasta, jotka tavallisen rujon tervehdyksen ja tarkastuksen sijaan kyselivät hymyillen lomasta ja milloin tulemme takaisin. Köyhyys näkyy maassa kyllä todella vahvasti, ihan joka osa-alueella.

raita (34 of 67) raita (35 of 67) raita (36 of 67)

raita (39 of 67) Ruoka oli musta Gambiassa ihan OK. Ei superhyvää, ei huonoakaan. Rantaravintoloista aika moni näytti siltä, että sieltä saisi kyllä itselleen tehokkaasti noron. Yksi beach club löytyi, josta tykkäsimme. Tuoretta kalaa sai suuresta osasta ravintoloita, muuten ruoka oli musta aika average. Käytiin aika monessa eri ravintolassa syömässä, joista voin muutamaa kehua:
– L’Olivia, joka oli ihan hotellin vieressä. Mahtavaa palvelua, hyvää ruokaa ja  hauskaa viihdyttävää musaa. Suhteellisen rento paikka.
– Green Mamba, 5 min kävelyn päässä Kairabasta, oli aivan ihana! Fine dining -ravintola, joka on siis ulkoilmassa, palmujen alla kauniisti koristeltuna. Siellä oli hauska menusysteemi, jolla sai valita raaka-aineet kulhoista ja ne paistettiin sen mukaan. Valitsit itse pääaineosan (tai monta, tyyliin lihaa ja katkarapuja), sitten vihanneksia, kastikkeen, riisiä vai nuudeleita, jne. Ruoka oli tosi herkullista ja palvelu erinomaista :)
– Scala, myöskin 5 minuutin päässä, myöskin fine dining paikka, josta sai superhyvää ruokaa :)
– Shikra, joka oli siis tuo meidän hotellin fine dining ravintola, ja se oli aivan erinomainen!

Ruoat maksoi noissa fine dining -paikoissakin n. 15 euroa per hlö maksimissaan :) Siihen siis sisältyi viinit, alkuruoat ja pääruoat.

raita (40 of 67) raita (41 of 67) raita (42 of 67)

Yksi erikoinen puoli oli tietenkin se paljon puhuttu seksiturismi. Olihan se vähän erikoista nähdä rannalla nuoria miehiä ja keski-ikäisiä valkoisia tätejä pyörimässä ranta-aalloissa. Jotenkin hirveen hämmentävä näky. Toisaalta, eipä tuo ketään häirinnyt, ja mun mielestä jokaisella aikuisella ihmisellä on oikeus tehdä toisen aikuisen ihmisen kanssa ihan mitä haluavat, kunhan molemmat ovat siinä omasta vapaasta tahdostaan.

Surullista oli kyllä se, kuinka tyhjää tuolla oli. Ebolan aiheuttama turistikato näkyi kyllä ihan selvästi. Puhuimme monen paikallisen kanssa aiheesta, ja oli kyllä jotenkin tosi surullista kuunnella niitä tarinoita. Tästä uutisjutusta voi kiinnostuneet lukea lisää, mutta tosiaan ebola on vaikuttanut tosi paljon Gambian tilanteeseen. Gambia on kärsinyt ebolasta todella pahasti, vaikka siellä ei ole ollut yhtään ebola-tapausta. Senegalkin sai WHOlta puhtaat paperit 17.10. ja sai erityiskiitosta siitä, miten tehokkaasti ebola-kriisi maassa hoidettiin. Senegalin ebolatapaus oli rajan ylittänyt guinealainen (muistaakseni), joka eristettiin pikaisesti ja näin vältyttiin täydeltä epidemialta. Kuitenkin, kuten moni asiantuntijakin on asiaa kommentoinut, ebolan pelko on ollut vaarallisempi kuin itse ebola. Pitää Gambian kohdalla ainakin paikkansa. Minullekin tuli jotenkin ihan käsittämättömiä kommentteja asiaan liittyen ennen lähtöä.

Ihmisillä ei vieläkään ole käsitystä siitä, miten ebola leviää. Mä sain kuulla, että tuon ebolan Suomeen ja sitä mukaa tapan puoli Suomea, kun vaan puhun jonkun gambialaisen kanssa. Huoh. Ihmisten tietämättömyys on vakavin ja pelottavin ase, mitä ihmiskunnalla on. Koko ajan mediassakin on puhuttu Länsi-Afrikasta, unohtaen, että Liberian, Guinean ja Sierra Leonen lisäksi alueella on muitakin maita. Ebola on vaarallinen ja vakava, kyllä. Se ei kuitenkaan leviä kulovalkean tavoin, toisin kuin uskotaan. Tässä parin viime kuukauden aikana luettuani lukuisia keskusteluja ja uutisointeja aiheesta, olen järkyttynyt ihmisten rasismista ja epätietoisuudesta. Suurin osa älykkäänkin oloisista ihmisistä kokee edelleen ihan normaaliksi käyttää n-sanaa. Lisäksi tuntuu, että Suomessa ainakin, tummaihoiset ovat vielä jotenkin tiettyyn lokeroon luokiteltavissa. Matkustellessa ja varsinkin Lontoossa asuessa olen jotenkin tottunut siihen, että ihmisiä on todella monista paikoista. En ikinä katso ihmistä ja ajattele ”valkoinen” tai ”tummaihoinen”.

Suomessa tuntuu olevan hirveän vaikeaa ymmärtää, että Afrikka ei ole yksi maa, se on maanosa, jossa on paljon maita. Samalla tavalla kuin Eurooppa. Eihän Suomeakan arvostella Espanjan ongelmien perusteella. Miksi sitten Etelä-Afrikan, Tunisian, Gambian, Kenian ja vaikka Somalian kaltaiset maat liputetaan kaikki samaan ryhmään? Ja niin monilla ajatus Afrikasta on kauhean negatiivinen. Olemme ystävien kanssa paljon miettineet tätä ja tulleet siihen tulokseen, että osasyyllinen on yhteiskunnan antama kuva Afrikasta, joka meille syötetään lapsena. Ei koskaan puhuta maista, vaan ”Afrikassa on nälänhätä”. Ja kaikki Afrikkaan liittyvä on jotenkin pelottavaa ja negatiivista. Kyllähän siinä helposti alkaa ajattelemaan negatiivisesti, kun koko lapsuuden ainoa kosketus Afrikkaan on nälkää kärsivät lapset ja vedenpuute ja mikä vielä. ”Ei kai ne siellä Afrikassa mitään osaa, jos niillä ei ole vettä, lapsille ei ole ruokaa, kukaan ei osaa lukea ja kaikki on huonosti”. Kun moni Suomessa edelleen elää niin, että näkee tummaihoisia ihmisiä harvakseltaan ja silloinkin useimmiten huonostipalkatuissa ammateissa, on varmasti vaikea murtaa ko. stereotypiaa.

Eikä pelkästään kaikki Afrikan maat niputeta samaan, vaan kaikki tummaihoiset niputetaan Afrikkaan. Vaikka heillä olisi monen sukupolven ajan suomalainen tausta. En tiedä. Tää asia on jotenkin tosi ahdistava ajatus omasta kotimaasta. En siis sano, että mikään muu olisi parempi, vaan olen enimmäkseen keskittynyt näiden asioiden pohtimiseen Suomen osalta.

raita (8 of 67) raita (9 of 67) raita (7 of 67)raita (37 of 67)

No joka tapauksessa tosi harmi. Toivoisin, että mun lukijat valitsisivat lomakohteensa oman harkintakykynsä perusteella, eikä mediamyllytyksen ja yleisten väärin ymmärrettyjen luulojen perusteella :) Tutkikaa ulkoministeriön matkustustiedote ja mahdollisen kohdemaan uutisia, tutkikaa kulttuuria ja historiallisia taustoja jne. Elämä voi olla aika paljon rikkaampaa, jos matkustaa muualla kuin suomalaisturistien keskellä Kanarialla ja Thaimaassa.

Gambian pulella olisi varmasti ollut paljon tehtävää. Olisi ollut safaria Senegaliin, erilaisia retkiä ja vaikka mitä. Tällä kertaa sitä ei ainakaan tullut toteutettua, koska loman tarkoitus oli jotain ihan muuta :)

All in all, jos löytyy edullinen matka Gambiaan ja tavoitteenanne on takuuvarma lämpö, aurinko, söpöjen eläinten ja lintujen ihastelu ja ihan OK ruoka, joka on edullista; siihen Gambia toimii musta erinomaisen hyvin!

Kumpi kampi

Tuossa eilen illalla vietin hetken jos toisen blogiin lähipäivinä tulevien postausten suunnitteluun, ja päätin antaa teille tällä kertaa vapauden ohjata mun päätöstä.

Toisaalta haluaisin hirveesti blogissani pitää mahdollisimman hyviä asukuvia. Teräviä, tarkkoja ja viimeisen päälle mietittyjä. Kauniilla taustoilla, joissa ei mene takana busseja ja autoja viemässä huomiota. Haluaisin kuvien olevan viimeisen päälle ammattimaisen bloggaajan kädenjäljen mukaisia. Kuitenkin valitettavasti todellisuus on se, että mulla on joka päivä menoa; töitä, koulua ja sosiaalisia menoja. Kuvaaminen pitää järjestää sen mukaan. Jos kuljetaan ensin jonnekin tietylle kuvauspaikalle, sitten napsitaan kuvia ja tullaan takaisin, koko hommaan menee helposti parikin tuntia. Samaan aikaan päivä lyhenee koko ajan ja kuvausajat ovat lähinnä 11 ja 16 välillä. Siihen vielä kuvaajan sopiminen on vähän hankalaa. Toisaalta voi olla helppoa pyytää kaveria, kämppistä tai poikaystävää kuvaamaan, mutta kuvien laatu saattaa heitellä, ja taustatkin ovat niitä ei-välttämättä-niin-viehättäviä kotikadun kulmia. Hankalaa, muttei mahdotonta. Siksi haluankin kysyä teiltä, mitä te haluatte asukuvilta?

Picasa Exports2

VAIHTOEHTO 1: LAATU
(+) Kuvat ovat laadukkaita, tarkkoja ja paremmissa ympäristöissä kuvattuja = esteettisempiä
(-) Asukuvia on harvemmin esillä, sillä niiden kuvaaminen on vaativampaa

VAIHTOEHTO 2: MÄÄRÄ
(+) Kuvia tulee useammin
(-) Kuvat eivät aina ole yhtä tarkkoja, hyvin aseteltuja ja näyttäviä

Laitoin plussat ja miinukset sulkuihin, koska jonkun mielestä voikin olla, että mieluummin kuvia asuista olisi harvemmin.

Nyt on teidän aika kertoa, kumpi vaihtoehto on teistä parempi?
Vähän veteen piirretty viivahan tämä on, sillä ei valinta tarkoita sitä, että vain jompaa kumpaa blogissa tulee olemaan jatkossa. Itse valitsisin vaihtoehdon numero 1, mutta samalla uskoisin suurimmalle osalle blogin lemppariosan olevan juuri niiden asukuvien. Vaihtoehto 2 ei suinkaan tarkoittaisi, etteikö niitä parempiakin kuvia välillä näkyisi, mutta ehkä mä haluan vaan saada teiltä kuulla jotain positiivista senkin vaihtoehdon tueksi, etten tunne itseäni ihan rotaksi kun julkaisen epätarkkoja, semihämärässä kuvattuja asukuvia :D

Month 1

Palataan siihen Gambiaan huomenna tai ylihuomenna, tajusin nimittäin, että tänäänhän on merkkipäivä! No omanlaisensa merkkipäivä joka tapauksessa. Nimittäin tänään on mennyt tasan kuukausi ostoslakosta! Olin itsekin yllättynyt, että yksi kuukausi meni näin haipakkaa, mutta toisaalta tässä on ollut niin paljon kaikkea, että ei ihmekään.

En rikkonut ostoslakkoani kertaakaan kuukauden aikana, tosin en voi liikaa itseäni taputella olalle tästä. Olen ollut reissussa (maassa, jossa ei paljoa tee mieli shoppailla..) ja muuttokiireissä sen verran paljon kiinni, että shoppailuun ei olisi edes ollut aikaa.

Ensimmäisen kuukauden ostossaldo (ruoka-, liikenne-, ravintola- ja arkipäiväisten kulujen lisäksi siis):
– Muistikortti (hajonneen tilalle)
– Kulmakynä (loppuun kuluneen tilalle)
– Uusi kalenteri (ensi vuoden päivämäärillä)
– Uusi deodorantti (ei tarvinne selittelyjä)
– Kaksi espressomukia pikkulautasineen (kyllästyin tarjoilemaan ystävilleni ja poikaystävälle espressoa isoista kahvimukeista)
– Vaatekaappi (melko lailla pakkohankinta :D)
– Koulukirjoja
– Vaatemannekiini (naulakoksi uuteen asuntoon)
– Höyrytin (silitysrauta olis, mutta silityslautaa ei. Höyrytin maksoi vähemmän ku silityslauta, ja on paljon kätevämpi)
– 
Nyrkkeilyhanskat -70 % alesta (odotin niiden tulemista aleen kiltisti pari kuukautta :D)

Näistä välttämättömyyksiä oli: 
– Vaatekaappi, koulukirjat, uusi dödö, kulmakynä ja uusi kalenteri (okei, jälkimmäisen tilasta voisin käyttää tietokoneen ja puhelimen kalenteria, mutta mä en vaan osaa.! Mä olen niitä vanhanaikaisia ihmisiä, jotka käyttävät AINA paperikalenteria ja kun vuosi on näin lähellä loppua, alkaa edeltäjän sivut olla aika vähissä. Luen siis kalenterin välttämättömyydeksi.)

Olisin selvinnyt ilman muita, ja vähiten välttämätön ostos oli kyllä nuo hanskat. Käyn boxercisessa, eli tarve niille on. Me voimme kuitenkin käyttää myös salin hanskoja, eli välttämättömät ne eivät olleet. Jokainen joka on haistanut suositun ison salin nyrkkeilyhanskoja, voikin sitten ihan itse päätellä, oliko 12 punnan hintaan hygieeninen ja oikeankokoinen ratkaisu välttämätön vai joudunko jäähylle :D

o-CREDIT-CARDS-facebook

Olen himoinnut:
- Uutta kelloa. Mun hopeinen kello vetelee viimeisiään ja hajoaa jatkuvasti ranteeseen, kun siinä on naulat päin helvettiä. Niin kauan ku pysyy kasassa, uutta en osta.
– Ray Banin uusia aurinkolaseja. Mä oon addikti. En voi sille mitään.
– Vaaleanpunaista cashmere-paitaa Zarassa (sama ku se harmaa, jonka esittelin nahkahousujen kanssa).
- Uutta aamutakkia Victoria’s Secretiltä.
– 5 inch and upin suunnittelemia kenkiä River Islandille. Onneksi olin kokojen väliinputoaja, ja isommasta koosta kurkki varpaat liian rumasti.

En ole varsinaisesti mitenkään edes vältellyt kauppoja. En nyt ehkä ole luuhannut ympäriinsä Zaroissa ja muissa mitenkään aamusta iltaan, mutta en ole joutunut mitenkään sulkemaan silmiäni ikkunoiltakaan. Pari kertaa jokin tuote on näyttänyt silmääni tosi kivalta ikkunassa tai kaupassa sisällä, mutta ei ole yltänyt mielessäni siihen viiden jokerin joukkoon mitenkään.

Tavallaan olenkin alkanut ajattelemaan tätä ostoslakkoa enemmän sellaisena tarkemman harkinnan aikana. Toivottavasti siitä jää kauaskantoiset vaikutukset tulevaisuuteen. Kyse ei ole niinkään siitä, että olen kieltänyt itseltäni ostamisen kokonaan, vaan kyse on siitä, että olen nostanut ostopäätöksen teon todella korkealle. Saanhan minä yhä ostaa mitä haluan. Mutta, koska olen rajoittanut märään niihin viiteen jokeriin, jokaisen asian kohdalla harkitsen valtavan paljon enemmän sitä, onko se oikeasti sen arvoinen. Haluanko minä oikeasti käyttää sen jokerin nyt tähän. Vastaus on tämän kuukauden ajan ollut koko ajan ei.

En ole harkinnut edes joululahjojen ostoa. Ystävieni kanssa ei juuri ole joululahja-perinnettä, vaan oikeastaan joulu on koskenut aina enemmänkin perhettä. Perheen kanssa sovimme tänä vuonna, että emme vaihda joululahjoja. Viime vuonna mulla oli mahtava lahjaidea jokaiselle perhaanjäsenelle. Viskejä keräävälle isälle kaunis vanhanaikainen karahvi laseineen, äidille Lontoo-Pariisi tyttöjen matka jne. Tänä vuonna ideat loistaa poissaolollaan. Lisäksi ensi vuonna toinen siskoista saa YO-lakin ja molemmat vanhemmat täyttää pyöreät 50, niin mieluummin panostaa noihin lahjoihin. Itsellänikään ei oikein ole lahjatoiveita. Hölmöä siis lähteä ostelemaan lahjoja vaan sen takia, että pitäisi. Poikaystävälle on jo lahjaidea, sen jos saisi vielä toteutettua ajoissa.

Tiedän jo, mikä yksi jokeri tulee olemaan lähiaikoina, ja tekin tulette sen varmasti näkemään, jahka kyseinen ostos tulee tehtyä. Muuten olen hyvinkin iloinen päätöksestäni. Toki sitä on ihan valtavasti avittanut se, että olen joutunut käymään omaisuuteni läpi nyt pariinkin otteeseen ja tehnyt löytöjä omasta kaapistani, mutta silti. Pienillä askelilla kohti parempia kulutusvalintoja, eikö? :)

Hyvä minä, tapu tapu!