Voihan ferritiini

Tässä tulee tällainen “sairas”tarina, joka tavallaan poikkeaa blogin normaalista linjasta, mutta mun mielestä tää on tärkeä jakaa, sillä tää voi monelle tulla hyödylliseksi. Oon edelleen onnellinen, että kirjoitin Danten refluksista ja kielijänneleikkauksesta, sillä nyt jo 11 (!!!) mun lukijaa on kertonut saaneensa avun asiasta ja heidän pikkuisilleen on tehty tuo napsautus, joka on muuttanut vauva-arjen ihanaksi ja itkuttomaksi. Tämä on lähes yhtä itsestäänselvä ja helppo juttu, joka vaan jää usein huomaamatta ja koskee joidenkin arvioiden mukaan jopa 40 % naisista. Joten, sukelletaan hetkeksi mun terveysjuttuihin.

Siitä ei ole kovin monta vuotta, kun huomaamaton raudan huono varastoarvo meinasi viedä multa järjen. Väsytti ja olin huonotuulinen, oli voimaton olo ja kaikki tuntui vähän ylitsepääsemättömän vaikeelle. Olin alakuloinen, korvissa soi ja kaikenlaista pientä ongelmaa oli tuolloin. Silloin syytin mielessäni pitkään maasta toiseen lentelyä, opiskelustressiä, muuta stressiä, töiden ja opiskelun yhdistelemistä yms. Syypääksi ajattelin kertynyttä univelkaa sen jälkeen kun olin pitkällä panacod-kuurilla sen jälkeen kun yksi hampaistani jouduttiin poistamaan. Vaikkakin nukuin panacod-kuurin aikana joku 16 tuntia vuorokaudessa. Ajattelin, että väsymys on vaan panacodin vieroitusoireita, mutta kun väsymys jatkui ja jatkui, hakeuduin lääkäriin. Lääkäri mittasi hemoglobiinin, joka näytti positiivista arvoa. Hän ei kuitenkaan ollut vakuuttunut oirekuvaa selittäessäeni. Varsinkin kun nuoruudessani oli anemiataustaa. Niinpä hän laittoi minut tarkempiin tutkimuksiin, joista yksi oli ferritiiniarvojen tutkiminen.

Koko ferritiini oli mulle silloin vielä melko lailla tuntematon juttu. Continue Reading

23+

Kippis ihanalle vuodelle… ja lähiaikojen suunnitelmille

Hitto tää vuosi menee nopeesti. Kohta on elokuu, ja nyt on jo mennyt reippaasti päälle puoli vuotta tätäkin vuotta. Justhan tässä vuosi vaihtui, miten muka ollaan taas tässä tilanteessa, että syksy kolkuttelee jo kohta. Mutta joo, kesä on ollut kieltämättä niin mieletön, että tällaisesta ei olisi voinut unelmoidakaan ja sikäli odotan kyllä innolla sitä, millainen loppuvuosi tulee. Tuntuu jo nyt akut niin ladatuilta, että eiköhän tästä tule vielä mieletön loppuvuosi. Toivottavasti! Mä oon jotenkin vierastanut viime aikoina mun tulevaisuuden suunnitelmista kertomista. Niin lyhyellä kuin pitkällä tähtäimellä. En oikeen osaa edes selittää miksi. Jotenkin tuntuu vaan aina tosi intiimiltä jakaa omia suunnitelmia, haaveita ja unelmia, varsinkin kun sitten jälkeenpäin tuntuu siltä, että jos suunnitelmat muuttuvat, olen jollekin selityksiä velkaa ja jos jokin epäonnistuu, ei sitä hirveästi halua kaikille jakaa. Toisaalta olen myös taikauskoinen ja pelkään kertoa suunnitelmista, jotten jinxaisi niitä. Mutta nyt on niin paljon mielettömän ihania suunnitelmia, että haluan kertoa teillekin! :)

Ja hei, sitähän varten suunnitelmat on, että joskus niitä joutuu muokkaamaan uusiksi. Ja se on ihan OK, eikä sitä tarvii pelätä tai jotenkin jännittää, että toteutuuko nyt kaikki unelmat, haaveet, toiveet ja suunnitelmat. Eikös? Continue Reading

26+

Arkista höpinää lomalta

*Kuvissa näkyvä teltta ja lelut saatu Jollyroomilta

Niin, se ehkä unohtui sen tarkemmin mainita. Lomallahan tässä tosiaan ollaan. Mulle ollut jotenkin niin selkeää, että oon unohtanut siitä blogiin kirjoittaa. Tai no, loma ja loma. Mieheni on kesälomalla heinäkuun ja vähän päällekin, ja päätin jo keväällä, että myös minä pidän lomaa sillä aikaa mahdollisuuksien mukaan. Tosin, en tykkää olla hirveän pitkiä aikoja kirjoittamatta ja kun tuon mielipidemaanantain aloitin, niin päätin siinä ainakin pysyä mukana. Joten worry not, näitä ihan arkisia postauksia on tulossa kyllä jatkossakin, nyt vaan on ollut vähän sellainen puolittainen loma päällä koko ajan ja just ne arkisimmat postaukset on jääneet pois. Itse asiassa ollessamme kotona löydän aina aikaa kuvata ja kirjoitella, mutta ollessamme reissussa tai ystävien luona, pyrin oikeesti keskittymään siihen. Nyt ollaankin oltu vähän koko ajan jossain ja tälläkin viikolla ollaan kotona vaan ti-la, josta siitäkin mun on mentävä käymään huomenna Helsingissä. Kaiken maailman varastosiivouksia ja pihanlaittoa on myös tullut harrastettua ja ihan vaan välillä makoiltua auringossa. On kyllä paras kesä muistiin ja oon nauttinut joka päivästä!

Tultiin Kroatiasta takaisin kymmenen päivää sitten ja sunnuntaina suunnataan Italiaan. Matkalaukut just saatu purettua niin heti saa pakata uudelleen, mutta ihanalla syyllä. Ystävän luokse on mukava mennä viihtymään muutamaksi päiväksi ja samalla nähdä taas yksi uusi puoli Italiasta. Anoppi tulee onneksi hoitamaan meidän kukat ja marjapensaat poissaolomme ajaksi, ja Benjikin saa olla ihan kotosalla, vaikka taisikin nauttia täysin rinnoin omasta kymmenen päivän lomastaan Vantaalla isäni hoivissa.  Continue Reading

13+