Month 1

Palataan siihen Gambiaan huomenna tai ylihuomenna, tajusin nimittäin, että tänäänhän on merkkipäivä! No omanlaisensa merkkipäivä joka tapauksessa. Nimittäin tänään on mennyt tasan kuukausi ostoslakosta! Olin itsekin yllättynyt, että yksi kuukausi meni näin haipakkaa, mutta toisaalta tässä on ollut niin paljon kaikkea, että ei ihmekään.

En rikkonut ostoslakkoani kertaakaan kuukauden aikana, tosin en voi liikaa itseäni taputella olalle tästä. Olen ollut reissussa (maassa, jossa ei paljoa tee mieli shoppailla..) ja muuttokiireissä sen verran paljon kiinni, että shoppailuun ei olisi edes ollut aikaa.

Ensimmäisen kuukauden ostossaldo (ruoka-, liikenne-, ravintola- ja arkipäiväisten kulujen lisäksi siis):
– Muistikortti (hajonneen tilalle)
– Kulmakynä (loppuun kuluneen tilalle)
– Uusi kalenteri (ensi vuoden päivämäärillä)
– Uusi deodorantti (ei tarvinne selittelyjä)
– Kaksi espressomukia pikkulautasineen (kyllästyin tarjoilemaan ystävilleni ja poikaystävälle espressoa isoista kahvimukeista)
– Vaatekaappi (melko lailla pakkohankinta :D)
– Koulukirjoja
– Vaatemannekiini (naulakoksi uuteen asuntoon)
– Höyrytin (silitysrauta olis, mutta silityslautaa ei. Höyrytin maksoi vähemmän ku silityslauta, ja on paljon kätevämpi)
– 
Nyrkkeilyhanskat -70 % alesta (odotin niiden tulemista aleen kiltisti pari kuukautta :D)

Näistä välttämättömyyksiä oli: 
– Vaatekaappi, koulukirjat, uusi dödö, kulmakynä ja uusi kalenteri (okei, jälkimmäisen tilasta voisin käyttää tietokoneen ja puhelimen kalenteria, mutta mä en vaan osaa.! Mä olen niitä vanhanaikaisia ihmisiä, jotka käyttävät AINA paperikalenteria ja kun vuosi on näin lähellä loppua, alkaa edeltäjän sivut olla aika vähissä. Luen siis kalenterin välttämättömyydeksi.)

Olisin selvinnyt ilman muita, ja vähiten välttämätön ostos oli kyllä nuo hanskat. Käyn boxercisessa, eli tarve niille on. Me voimme kuitenkin käyttää myös salin hanskoja, eli välttämättömät ne eivät olleet. Jokainen joka on haistanut suositun ison salin nyrkkeilyhanskoja, voikin sitten ihan itse päätellä, oliko 12 punnan hintaan hygieeninen ja oikeankokoinen ratkaisu välttämätön vai joudunko jäähylle :D

o-CREDIT-CARDS-facebook

Olen himoinnut:
- Uutta kelloa. Mun hopeinen kello vetelee viimeisiään ja hajoaa jatkuvasti ranteeseen, kun siinä on naulat päin helvettiä. Niin kauan ku pysyy kasassa, uutta en osta.
– Ray Banin uusia aurinkolaseja. Mä oon addikti. En voi sille mitään.
– Vaaleanpunaista cashmere-paitaa Zarassa (sama ku se harmaa, jonka esittelin nahkahousujen kanssa).
- Uutta aamutakkia Victoria’s Secretiltä.
– 5 inch and upin suunnittelemia kenkiä River Islandille. Onneksi olin kokojen väliinputoaja, ja isommasta koosta kurkki varpaat liian rumasti.

En ole varsinaisesti mitenkään edes vältellyt kauppoja. En nyt ehkä ole luuhannut ympäriinsä Zaroissa ja muissa mitenkään aamusta iltaan, mutta en ole joutunut mitenkään sulkemaan silmiäni ikkunoiltakaan. Pari kertaa jokin tuote on näyttänyt silmääni tosi kivalta ikkunassa tai kaupassa sisällä, mutta ei ole yltänyt mielessäni siihen viiden jokerin joukkoon mitenkään.

Tavallaan olenkin alkanut ajattelemaan tätä ostoslakkoa enemmän sellaisena tarkemman harkinnan aikana. Toivottavasti siitä jää kauaskantoiset vaikutukset tulevaisuuteen. Kyse ei ole niinkään siitä, että olen kieltänyt itseltäni ostamisen kokonaan, vaan kyse on siitä, että olen nostanut ostopäätöksen teon todella korkealle. Saanhan minä yhä ostaa mitä haluan. Mutta, koska olen rajoittanut märään niihin viiteen jokeriin, jokaisen asian kohdalla harkitsen valtavan paljon enemmän sitä, onko se oikeasti sen arvoinen. Haluanko minä oikeasti käyttää sen jokerin nyt tähän. Vastaus on tämän kuukauden ajan ollut koko ajan ei.

En ole harkinnut edes joululahjojen ostoa. Ystävieni kanssa ei juuri ole joululahja-perinnettä, vaan oikeastaan joulu on koskenut aina enemmänkin perhettä. Perheen kanssa sovimme tänä vuonna, että emme vaihda joululahjoja. Viime vuonna mulla oli mahtava lahjaidea jokaiselle perhaanjäsenelle. Viskejä keräävälle isälle kaunis vanhanaikainen karahvi laseineen, äidille Lontoo-Pariisi tyttöjen matka jne. Tänä vuonna ideat loistaa poissaolollaan. Lisäksi ensi vuonna toinen siskoista saa YO-lakin ja molemmat vanhemmat täyttää pyöreät 50, niin mieluummin panostaa noihin lahjoihin. Itsellänikään ei oikein ole lahjatoiveita. Hölmöä siis lähteä ostelemaan lahjoja vaan sen takia, että pitäisi. Poikaystävälle on jo lahjaidea, sen jos saisi vielä toteutettua ajoissa.

Tiedän jo, mikä yksi jokeri tulee olemaan lähiaikoina, ja tekin tulette sen varmasti näkemään, jahka kyseinen ostos tulee tehtyä. Muuten olen hyvinkin iloinen päätöksestäni. Toki sitä on ihan valtavasti avittanut se, että olen joutunut käymään omaisuuteni läpi nyt pariinkin otteeseen ja tehnyt löytöjä omasta kaapistani, mutta silti. Pienillä askelilla kohti parempia kulutusvalintoja, eikö? :)

Hyvä minä, tapu tapu!

”And there’d be sand in your pockets and nothing on your mind”

raita (1 of 2)-001KESÄN RAITOJA. Gambiassa otettiin kuvat yhdestä asusta, jossa kävin syömässä. Ei siellä paljoa asuja tullut kuvailuja, kun joka päivä asuvalikoima oli ihan sama. Bikinit + viitta + släbäri + reppu. Lounaaksi joku riepu päälle. Ei välttämättä se kaikista inspiroivin meininki blogiin :D Vitsi mä kaipaisin takaisin tonne nyt. On ollut ihan käsittämättömän stressaava viikko, kun nää asuntoasiat on aiheuttanut tuntikaupalla vaikeuksia ja lisäksi on ollut ihan hirveesti koulujuttuja. Alkaa tuntumaan jo, että nyt oikeesti opiskellaan, verrattuna edellisiin kahteen vuoteen :D Viime vuodet on luentoja ollut ehkä 4 – 12 tuntia viikossa, (mikä on aika lailla normimalli Briteissä) nyt on vuorostaan tiistaisin 9-16, torstaisin 11-18 ja perjantaisin 9-17.30. Yleensä meillä on ollut luentoja ja paljon itsenäistä hommaa, nyt on taas tehty enemmän koululla hommia, ja vielä lisäks on kaikki itsenäinen tekeminen, samalla dissertationin tekeminen ja meidän lopputentteihinkin on lähemmäs 20 kirjaa tässä luettavana ennen helmikuun alkua. Haipakkaa on.

SUMMER STRIPES. We didn’t really bother with ootd shots in Gambia. Mainly because there wasn’t anything to take photos of. My attire every day consisted of bikinis, a cape, flip flops and my colourful backpack. For lunch I put on some sort of rag and didn’t really care. I’m sorry for this pathetic posting last few days, I’ve just been massively busy. The flat has caused bunch of issues, that have been very time consuming, and I guess I’m adjusting to this final year and all it’s brought with it. I’m kind of used us having lectures for maybe 4 to 12 hours a week, so now that we have three long days of Uni every week, it’s very strange. In addition to that, there’s the dissertation and too many books to read by the final exams in February, that it’s taken a bit of adjusting my schedules and activities.

raita (3 of 10)-001 raita (5 of 10)-001 raita (6 of 10)-001 raita (7 of 10)-001 On jotenkin vähän pelottavaa kattoa näitä kuvia itsestään, koska näytän ihan hirveesti mun äidille näissä. Aina kun olen liikkeellä meikittä / vähällä meikillä, monet kommentoivat minun näyttävän ihan äidiltäni. Ymmärrän kyllä miksi. Äitini nuoruuskuvat voisi kiskaista tähän viereen ja aika samaltahan sitä näyttää. Oon ollut jotenkin aina vanhempieni kultainen keskitie, mutta mitä enemmän ikää alkaa tulla mittariin, sitä kauempana olen isästäni ulkonäöllisesti. Me ollaan sisarukset muutenkin jotenkin vähän eri paria. Janna on tosi samannäköinen kuin minä, ja me ollaan selvästi äidin tyttöjä. Ellu vuorostaan on ihan isämme lapsuuskuvien näköinen ollut aina, ja ulkonäöllisesti tosi erinäköinen kuin me kaksi. Musta on jotenkin aina supermielenkiintoista ylipäätään miten erilaisia ja erinäköisiä sisarukset voiva olla, ja kuinka erikoisesti geenit jakautuvat. Niin luonneasioissa kuin ulkonäössäkin. Musta ihmisen psyyke on muutenkin ihan käsittämättömän mielenkiintoinen asia, ja voin uppoutua tunneiksi tutkimaan skitsofreniaa tai muita perinnöllisiä sairauksia. Toisaalta, välillä saatan lukea vaikka tuntikaupalla sarjamurhaajista. Kai yritän ymmärtää ihmismieltä, joka eroaa niin valtavasti omastani :)

It’s so funny to look at these make-up free photos of myself; I look so much like my mother! I’ve always considered myself to be a mix of my dad and mom, both personality wise as well as when it comes to the way I look. Now that I’m getting older, I see less of my father in me and more of my mother. I have so much curiosity to all things that have to do with genetics and how they work in the most mysterious ways. For example me an my sister Janna are very similar; we have similar characters and we look very much the same. My youngest sister on the other hand, is a copy of our father, and is completely different than the two of us. If I didn’t study what I study now, I would’ve loved going into psychology or even genetics study. The way a person is built and how different mental illnesses are inherited is so fascinating in my opinion. I sometimes can find myself reading for hours about serial killers, because a mind so far from my own interests me so much. 

raita (8 of 10)-001 raita (9 of 10)-001Asusta sen verran, että tykkään tästä yhdistelmästä kovin. Pidin sitä kesällä Suomessakin useamman kerran juuri tällaisena yhdistelmänä, ja se toimii mun kasarimakuuni :D Hauskaa tässä on se, että shortsit ja paita on eri kaupoista, eikä kyseessä ole ”puku” yhteensopivuudestaan huolimatta :) Toi paita on Hennesin löytö joskus keväältä muistaakseni, kun taas shortsit ovat kevään ostos Zarasta. Toimivat yhdessä ja erikseen :)

Well anyway, the outfit.. I really like this combo and have worn it a couple of times in Finland in the summer. It’s actually not a co-ord, the shorts are from Zara and the top is from H&M. But they work fine together, don’t you think? 

raita (2 of 2)-001

raita (10 of 10)-001

Nyt pitää taas juosta luennolle tauolta, yritän palata vielä varsinaisen Gambia-postauksen kanssa illalla, tosin Annika palasi juuri reissusta, ja haluan nähdä häntä pitkän päivän päätteeksi, mutta ehkä seuraava luentotauko menee sitten sen postauksen naputteluun :)

Anyway, I must run to the next lecture. Hopefully I have time on the next break to type up my thoughts of Gambia and publish it tonight.

Mitäs pidätte asusta? :)

What do you think of the outfit? :)

Gambia

raita (1 of 2)-3

Eilinen menikin vähän siivillä, mutta ei se mitään. Maanantai on aika hyvä päivä palata muistoissa taaksepäin niihin lämpöisiin hetkiin Gambiassa, joista ei ole vasta kuin viikko, mutta jotka tuntuu jo melkeinpä kaukaiselta muistolta tämän kaiken hässäkän jälkeen.

Meidät tosiaan vaihdettiin alkuperäisestä hotellista Kairaba Hotelliin, joka on varmaan yksi Gambian parhaita hotelleja. 4 tähden hotelli oli kyllä superviihtyisä, ja pakko on myöntää, että hotellialueelta ei tullut ihan hirveästi poistuttua. Meille matkan tavoite oli maata auringossa, ladata akkuja ja oikeasti levätä. Ei mitään retkiä tai muuta, vaan ihan vaan olemista. Siinä onnistuimme oikein hyvin. Tuota hotellia voin lämpimästi suositella kaikille, jotka kaipaa ihan vaan edullista matkaa lämpöön ja aurinkoon. Eihän tuolla Gambiassa nyt tekemistä ole nimeksikään, mutta mulle riitti erinomaisesti tuorepuristetut mehut, hyvä kirja ja altaalla makoilu. Päivittäinen pingispeli oli sitten se suurin aktiviteetti ja rankin pohdinta taisi olla mihin ravintolaan mennä.

So, let’s start this week with some fresh memories from Gambia. we were switched from our original hotel in Cape Point to Kairaba Hotel on Kololi Beach. I can highly recommend the hotel, as it was so nice we barely had reason to leave the hotel area. We weren’t looking for an adventure or a travel destination with a lot of activities. We were looking for something to just spend our days relaxing and enjoying the sun. And that we did. Kairaba was perfect for that :)

raita (67 of 67) raita (63 of 67) raita (65 of 67) raita (66 of 67) raita (62 of 67)

raita (28 of 67)

raita (60 of 67) raita (59 of 67) raita (56 of 67) raita (58 of 67)Eläimiä tuolla alueella riittää! Jos siis pelkää apinoita, riikinkukkoja tai lintuja, en voi suositella :D En montaa kertaa saanut juoda mun mehua, ilman, että joku on varastanut siitä sen esanssikirsikan tai muun herkun. Apinat oli musta hirveän suloisia, vaikka en ihan liian lähelle uskaltanut mennä. Yksi apinaperhe oli kyllä aivan ylitse muiden, nimittäin siinä oli sellainen ihan pikkuruinen apinavauva, joka oli kyllä ihan hirveen suloinen. Välillä jos poikaystävä on käynyt huoneessa tms. ja meikäläinen on kadonnut uima-altaalta, on hotellin työntekijät yleensä viittonu apinoiden suuntaan ja todennut, että siellä se on. Kaltaisensa ku löytää, eikö niin? ;)

There’s so many animals in the area! If you’re afraid of monkeys, birds or peacocks, I can’t really recommend the hotel. I loved these little monkeys, they were so cute. I didn’t dare going too near them, but I was fascinated from afar constantly. Usually if my boyfriend went to our room or just lost me out of his sight for a moment, he would find me near these guys. The hotel employees knew well where to find me as well. Look for the monkeys and you’ll find the crazy monkeylady.

raita (49 of 67) raita (50 of 67) raita (46 of 67) raita (47 of 67) raita (48 of 67)

Katsokaa nyt toista! Miten suloinen!! ♥

Look at this little fellow! He was my favourite. This tiny little creature that was just so cute!! ♥

raita (51 of 67) raita (44 of 67) raita (41 of 67) raita (42 of 67) raita (43 of 67)raita (54 of 67)Hotellin ravintola Shikra oli meidän suosikkiravintola alueella. Fine dining -raflassa maksoi kalleimmat annokset ehkä 15 euroa, ja ruoka oli ihan superhyvää, palvelu myös aivan erinomaista. Enemmän kerron noista ravintoloista seuraavassa Gambia-postauksessa, mutta senkin puolesta toi hotelli on mahtava valinta, koska tuo hotellin rafla oli ainakin erinomainen :)

Myös allasalue oli tosi kiva. Iso, paljon aurinkotuoleja, vesi lämmintä, muttei liian ja hotellityöntekijät tosi tosi mukavia ja kivoja. Palvelu toimi ja päivittäinen happy hour tarkoitti sitä, että niitä mehuja tuli kiskottua kyllä loppuvuoden vitamiinitarpeisiin :D Vilvoittelemaan pääsi hyvin pingipöydän äärelle hetkeksi varjoon, ja viikon lopputulos taitaa olla se, että mä voitin 3 erää. Jostain ehkä pelatusta 67:sta. Ei ihan tasaista ehkä, mutta jotain kehitystä oli havaittavissa siitä alusta, jolloin en osunut edes pöytään.

The hotel restaurant we thought was the best in the area. Shikra was a restaurant for fine dining, and the most expensive meals there cost around 15 euros. Not bad. Salads and pastas were around 8 euros. The service was fantastic and the atmosphere really nice :) 

I also loved the pool area. Big pool, lots of sunchairs, the water was warm but not too hot and all the employees super nice. The service was impeccable and I think with the happy hours at the pool, I’ve filled up on my vitamin levels for the rest of the year :D

raita (23 of 67)

raita (29 of 67)
raita (24 of 67) raita (22 of 67) raita (21 of 67)

Matkan tärkeimmät varusteet, Ray Banit, släbärit ja kirsikkana kakkuun noi herkkumehut.

The most important every day; Ray Bans, flip flops and those yummy juices.

raita (20 of 67) raita (19 of 67) raita (14 of 67) raita (15 of 67) raita (16 of 67) raita (18 of 67) Hotellialue oli tosi hyvin ylläpidetty ja siellä oli kyllä lääniä ja tilaa enemmän ku tarpeeks. Viihtyisä alue, joskin noi liskot oli ehkä ihan hitusen pelottavia. Jollakin tapaa myös aika symppiksiä kavereita. En kyllä ehkä haluaisi herätä aurinkotuolista tollanen mun edessäni.

They really take great care of the hotel area, and I just found it very tranquil to spend my days at. The lizards were a bit scary, but somehow quite cute at the same time. I wouldn’t want to wake up in my sunchair with one of those peaking at me though :D

raita (17 of 67) raita (13 of 67) raita (12 of 67) Nää apinat oli kyllä ihan ryökäleitä! Tokana päivänä kun istuimme altaalla, mulla oli siinä pieni karkkipussi mukana. Näin yhden tällaisen nuoren apinan vaanivan siinä lähettyvillä, ja ajattelin, että se tulee varastamaan limeä mun juomasta. Pelkäsin, että se kaataa samalla sen juoman (tapahtui edellisenä päivänä riikinkukon toimesta..) ja pelastin sen juoman samaan aikaan ku apina loikkas pöydälle. Sen kohteena ei vaan ollut se juoma, vaan se karkkipussi. Tuo nappas sen avonaisen karkkipussin niin hirveellä vauhdilla, että sen sisältö levis siihen mun aurinkotuolille kauniissa kaaressa. Tää kipitti tyytyväisenä pussi kourassa parin metrin päähän samalla ku mä keräsin mun karkit talteen. Ja tuon ilme, kun se katsoi hämmentyneenä pussiin, joka ammotti tyhjyyttään. Voi että! Nauroin kaksin kerroin, kun toinen näytti niin murtuneen hämmentyneeltä. Just äsken oli karkkia ja nyt tämä on tyhjä, mitä tässä juuri tapahtui!?!? Voi raukkaa. Hieno varkaus, mutta jäi ilman saalista. Vein sille limen lohdutukseksi sitten. Voin vaan kuvitella missä sokerihumaloissa toi ois pyöriny siellä altaalla jos ois vetäny sen karkkipussin. Toisaalta ois ehkä päässy julkasee blogiin videon, jossa apina vetää kuviokelluntaa ja jodlaa. Dammit.

These monkeys were such thieves. This one tried stealing my bag of candy, but failed miserably as the candies flew around from the force and speed of his sticky fingers, and he ended up sitting with an empty plastic bag looking ridiculously funny with a baffled expression of disbelief on his face. What just happened? There were lollies there before, but where did they go? I felt sorry for the little unfortunate thief and shared my lime with him. He looks unsatisfied still.

raita (11 of 67) raita (10 of 67) raita (4 of 67)Varkaudet ei tosiaan jääny apinoihin, vaan riikinkukot oli siinä ihan yhtä tehokkaita. Ei mitään häpyä noilla. Ai sulla on hedelmä siinä? Okei, kiitti, tää on hyvää. Perhana. Onneks inhoon esanssikirsikoita, niin ei paljoa haitannu. Se yks varastettu appelsiininpala oli suurin menetys :D Mulla oli jossain vaiheessa reissua jo sellanen olo, että yli puolet kameran kuvista on eläimistä. Eipä toisaalta hirveesti muutakaan kuvattavaa ollut, rajansa silläki monta kuvaa omista varpaista uima-altaalla jaksaa napsia.

Monkeys weren’t the only thieves, as peacocks got their fare share of cherries and fruit. I think more than half of my photos from Gambia are of animals. But in all honesty, there’s a limit on how many photos you can take of your toes by the pool, right? :D

raita (6 of 67) raita (2 of 67) raita (1 of 67)

Tuossa nyt siis meidän suurin osa ajanvietostamme Gambiassa. Altaalle lekottelua, pingiksen pelailua ja eläinten ihmettelyä. Palaan Gambiaan matkakohteena ja mm. ravintoloihin ja rantaan sitten omalla postauksellaan mahdollisimman pian :)

So, that was what we mostly did in Gambia. Just relaxed and enjoyed the summer. I’ll get back with some thoughts about Gambia and tourism there in the next post :)

Back in business

raita (1 of 3)-4

BACK TO BUSINESS. Arvatkaa mitä, arvatkaa mitä?! Se on ohi!! Muutto on virallisesti paketissa! Pahvilaatikot on pakattu sängyn alle, roskat kannettu ulos ja kaikki on paikallaan! Ah, miten ihana fiilis. Tässä melkein viikon hypittyäni jos jonkinmoisten pahvilaatikoiden ja muiden esteiden yli kuin parhaimmissakin agility-kisoissa, tuntuu tää mun huone ihan valtavalta, nyt kun kaikki on paikallaan ja tilaa on vaikka parille kuperkeikalle. Sotavammat kaapin kokoamisesta muistuttaa vielä tuosta fyysisestä yrityksestä, jonka toi oli ja pari sisustusasiaa on ostoslistalla, mutta muilta osin on kyllä muutto nyt ohi, eikä olo voisi olla helpottuneempi :) Yritän huomenna räpsiä päivänvalossa hieman kuvia tästä mun huoneesta ja yhteisistä tiloista, koska tää mun huone on ainakin erkkereineen aivan ihana :) Tulossa myös postausta vaatteiden säilytyksestä jne, mitä olette kyselleet.

Sitä ennen voitaisiin palata ruotuun. Eli joku asunenkin olisi tällä kertaa tarjolla. Taas sellainen asu, jossa voisin elää päivästä toiseen. Onkohan mulla ollut nyt mielen päällä vaan niin paljon muuta, että asujen kokoaminen on ollut näin tylsää? En tiedä, mutta itse tykkään. Se on kai tärkeintä. Kiitos muuten kaikista tsemppikommenteista!! Olen niitä aina iloisesti lukenut, mutta kuten varmasti ymmärrätte, tässä tilanteessa on tää muutto ollut listalla ykkösenä, blogin edellä, niin en ole ehtinyt vastaamaan :/

BACK IN BUSINESS. Guess what?! It’s finally bloody over with. The move I mean. The packing boxes are under the bed, the trash is out, everything is in its place. Thank you god and all that’s holy. I still have the bruises and the scratches to remind me of this hell, but now that I look around my huge bedroom, I can’t be anything but happy about it. I love this place, and I’ll try to show it to you guys as soon as possible :)But before then, let’s get back to business and look at some outfit photos :) It’s again rather boring, but hey, I guess I’ve had so much else on my mind, that creativity hasn’t really flourished lately :D

raita (9 of 11)

raita (1 of 11)raita (7 of 11)

raita (3 of 11)

raita (2 of 11)raita (3 of 3)-5

Näin jälkikäteen asua katsellessa  vaihtaisin tähän eri neuleen, V-aukko päästäisi tuon denim-paidan kurkkimaan tuolta vähän paremmin, nyt on kovin hillitysti mun mielestä noi kaulukset esillä. Olen muutenkin ollut pitkään skeptinen tästä muodista, jossa kauluspaita kurkkii neuleen alta, mutta viime aikoina se on voittanut minut puolelleen. Ruutupaidat ja farkkupaidat on saanu ihan eri tavalla viime aikoina käyttöä, kun ne on vuoroin kurkkinu neuleen alta tai roikkunu lanteilla. Edelleen vierastan ehkä hieman ruutupaitaa vyötäisillä, se vaatii tietynlaista asennetta, joka multa puuttuu, mutta ehkä vielä joskus :D

Tiedättekö, kun on niitä ostoksia, jotka tuntuu olevan enemmän kuin pelkästään kengät tai paita? On niitä paitoja, joista tulee niitä jokaisen päivän pelastajia, ja niitä housuja, jotka sitoo jotenkin koko vaatekaapin yhteen? Mä en olisi koskaan ajatellut, mutta mun tapauksessa yhdet mustat nilkkurit ovat saaneet jotenkin koko vaatekaapin ihan uuteen uomaan. Varsinkin kun mä en edes yleensä pidä nilkkureista. Mä en tykkää käyttää pillimallisia housuja tennareiden kanssa, vaan ne vaati melkein aina mun mielestä saappaat tai korkkarit. Saappaat peittämään nilkan ja pohkeen kapeuden ja korkkarit sitten sopusuhtauttamaan sitä. Mulla on tosi kapee nilkka ja muutenkin epäsuhtaiset jalat, joten pillifarkut ja iso käpälä tennareissa on näyttäny lähinnä siltä, että pieni tynnyri se siinä huojuu parin tulitikun päällä. Coltit korjasi tän. Mä saan nykyään kaikista mun housuista ja farkuista ihan eri tavalla irti, kun niitä ei ole pakko yhdistää saappaisiin tai korkkareihin. Pitkiin päiviin tarvii kuitenkin jo vähän mukavammat kengät ku 10 cm stiletot, ja noi Coltit on juuri sitä. MUKAVAT. Ja ne on täydellinen kaveri noille nahkahousuille.

Now that I think about the outfit, I would definitely change the sweater. I would wear a V-neck one, to show off the collar of the denim shirt a bit more. I’ve been a bit sceptical about this whole trend where the shirt are worn under sweaters with hems and collars out, but I guess it’s growing on me. My plaid and denim shirts have got a whole new life lately, as I keep wearing them on my waist or under sweaters.

And you know how sometimes you make those purchases, that seem to tie the whole of your wardrobe together? Maybe it’s a shirt that becomes an everyday-saviour, or a pair of jeans that go with absolutely everything. I feel that one thing I have really missed has been a pair of black booties. I never thought I would miss them, as I don’t really like booties. However, after I got my Colts, I’ve realised the potential of my closet on a whole other level. I’ve got really narrow ankles and before, wearing skinny jeans or trousers usually made me look like a burrow on some match sticks. I tried wearing boots to hide the ankles, or then wear heels to make my feet look smaller. Now I don’t need to worry about it, as these are my everyday go-to shoes, because they are absolutely the most comfiest shoes on the planet!!

raita (6 of 11) raita (8 of 11)

raita (11 of 11)raita (10 of 11) raita (2 of 3)-4

No mutta, nyt on varmaan jo kaverit kohta ovella, eli voisin mennä korkkaamaan viinipullon, kun mun Suomi-tiimi on täällä vierailulla ihan näillä näppäimillä :) Mun ihanat ystävät eivät ainoastaan ostaneet mulle synttärilahjaksi kaksi lippua Volbetin Lontoon keikalle, vaan tulivat vielä Lontooseen seurakseni. Mulla on kyllä parhaat ystävät, mitä voi toivoa. Okei okei, sain lahjalupauksen mun synttärijuhlissa, ja kun sitä juristijargonia luin hieman skumppapäissäni, rupesin riemuissani kiljumaan, että ”jeeeee te tuutte Lontooseen”. Lahjalupaus oli kylläkin ihan vaan niistä kahdesta lipusta, mutta siitähän se idea nyt sitten lähti. Nyt kaverit on täällä ja maanantaina on vuorossa Volbeat Lontoossa. Tänään parannetaan maailmaa ensin täällä meillä ja sitten suunnaksi Lontoon yöelämä. Väittäisin, että olen tämän ansainnut. Muutama syvempi tulehtunut viilto varpaissa ja sormissa on samaa mieltä asiasta. Mitäs sanotte?

Well anyway, my friends are gonna be here any minute, so I think I’m gonna go pop a bottle of wine open :) My friends are the best. Not only did they buy me tickets to see Volbeat in London for my bday, they actually came all the way from Finland to join me They’re the best! Now I think I’ve deserved a good glass of wine and the best of company, I’ll get back to you guys tomorrow! :) 

Ja mitä te tykkäätte asusta? :)

What do you think of the outfit? :)

Tutusti tässä vielä get the look -kollaasi :)
(Sisältää tuotesijoittelua Nelly.comilta)

Desktop1Villakangastakki / Aurinkolasit / Vaalea farkkupaita / Tummempi farkkupaita / V-aukkoinen neule 
Neule / Nahkalegginsit / ”Nahka”housut / Pitkä villakangastakki / Nilkkurit / Laukku