Q&A – Ruoka ja juoma, Me, myself and I

Ja vielä viimeinen Q&A kehiin, siksi aikaa kun tutkin Brysseliä, enkä ehdi koneella istuskelemaan :) 

Picasa Exports15


Oudoin ruoka mitä olet syönyt?
Nyt en ees tiedä, oon aika nirso nimittäin kaiken todella erikoisen suhteen :)


Mikä on lempi drinkkisi? Tai mitä tilaat usein ollessasi ulkona (baarissa)?
Pornstar Martini. Tilaan yleensä valkkaria tai omenasiideriä tai sitten jonku cocktailin; tykkään myös Mojitoista ja Cosmoista.

Mikä on sun food addiction?
Ööö. Caesar-kastike, lohi, katkaravut ja asian fusion safkat. Ainiin ja avocado ja paprika.

Mikä on sun lempiruoka mitä tykkäät valmistaa tällä hetkellä, jos sais reseptiä? :)
- Se on se mun lempisalaatti. Eli rucolaa, paprikaa, avocadoa, kirsikkatomaatteja, lämminsavulohta tai jättikatkarapuja, viinirypäleitä, kovaa vuohenjuustoa lastuina ja rutosti caesar-salaattikastiketta. Mmmm :)

… ja sitten vielä se random-osasto:

Desktop4-001

Mainitsen heti että tämä kyssäri on ”no offence”, mutta kyllästytkö koskaan itseesi? Eli kun tavallaan se oma työ on se oma persoona ja tyyli, niin oletko alkanut nähdä itsesi tai jopa puhua itsestäsi, kolmannessa persoonassa? Madonna on kuulemma sanonu että ”it´s a hard job being Madonna”, niin onko sulle käynyt samoin, eli onko olemassa ns. illuusio ”Mungo-Anna”, joka on sulle se tavallaan ammatti-nimike?
Aivan sairaasti :D Mä olen täysin kyllästynyt itsestäni puhumiseen :D Kai mä jollain tapaa mielessäni aina erotan Mungo-Annan ja Annan. Mä olen oikeasti todella erilainen ihminen. Mä olen oikeassa elämässä haavoittuvainen ja herkkä, jotka on esim. Sellaisia puolia, joita en tuo blogissa juurikaan esille. Mungo-Anna on ihan perseestä muhun verrattuna, ja siksi on jotenkin helvetin vaikea aina viettää monta tuntia päivässä olemalla Mungo-Anna :D Kuulostaako ihan skitsofreeniseltä toi vastaus? Mungo-Anna ei ole mulle enää mikään illuusio, vaan ihan hahmo, jona olen blogissa. Se on tarpeellinen hahmo, jotta saan pidettyä itseni itselläni, enkä koko kansan tuijotettavana.


Oletko jo ostanut joululahjoja?
En!!! Täytyy alkaa miettimään niitä, apua, eihän tässä ole edes ku kuukaus enää.

Jos saisit ”aikakoneen” tai vastaavaan millä pääsisit näkemään elämäsi onnellisimman, surullisimman ja vaikkapa pelokkaimman hetken, mitä luulet että kone näyttäisi? Olettaen että tunteita voisi jollain maagisella tavalla mitata. Ehkä hiukan henkilökohtainen kysymys enkä ihmettele josset tarkemmin kerro, mietin vaan kun oon itse aina tämmöstä miettinyt :D
Mä oon aika varma, että onnellisin hetki olisi se, kun Simba oli ensimmäisen kerran mun sylissä. Surullisin on jotenkin vaikea sanoa. Mä oon huono kokemaan surua; oon jotenkin liian rationaalinen ja liian hyvin osaan puhua itseni eteenpäin siitä. Koviten olen ehkä itkenyt silloin, kun näin S:n viimeisen kerran Australiassa kun sanoimme toisillemme heippa tietäen, että meidän parisuhde on ohi lopullisesti. Se oli oma päätös, mutta kyllä se oli surullinen hetki mulle :) Pelokkaimmasta en tiedä. Ehkä Barcelonasa herääminen, kun ei tiennyt yhtään mitä tapahtui :)

Mitkä ovat tärkeimmät elämänohjeesi?
Elä itsellesi ja niin, että voit itse olla ylpeä elämästäsi. Älä välitä muiden mielipiteistä ja elä joka päivä kuin se olisi viimeisesti; se saattaa hyvinkin olla. Elä elämäsi niin, että kun otat viimeisen henkäyksen, voit olla tyytyväinen. Ole hyvä ihminen, ole lämmin, ole reilu, ole aito, ole lojaali, ole sinä.

Kenet jo kuolleen haluaisit tavata ja miksi?
Michael Jacksonin. Se on musta niin mielenkiintoinen hahmo, mä haluaisin tietää, millainen ihminen oli kyseessä. Mä en oo koskaan uskonu Michaelista kerrottuja juttuja, vaan mä luulen, että se on ollut pohjimmiltaan yksi kilteimpiä ja parhaimpia ihmisiä, mitä on ollut.

Maailman tyylikkäin nainen sun mielestä?
Hmmmm. Strictly Stylen Hanna pääsee mun listalla aika korkealle, mutta kyllä Angelina Jolie on aina ollut mun naisihastus, myös tyylillisesti:)

Sykähdyttävin lukemasi kirja?
Apua. My Sisters Keeper saa mut aina itkemään, mutta se johtunee siitä, että on omia siskoja. Cupido oli musta fantastinen kirja, myös Poikani Kevin on musta mielenkiintoinen :)

Mistä kotityöstä pidät vähiten?
Silittäminen! Herrajumala mä vihaaaaaan silittämistä :D

Mitä muita kieliä puhut ja kuinka hyvin?
No englanti nyt menee melkein äidinkielenä nykyään, saksaa ja ruotsia osaan jotenki, ranskaa alkeet ja espanjaa opiskelen tällä hetkellä.

Millainen on unelmiesi koti?
Rauhallinen, valkoinen, oma piha ja turvallinen alue.

Voisitko kuvitella ryhtyväsi kasvissyöjäksi? Miksi?
Voisin. Uteliaisuudesta ja mielenkiinnosta, mutta en kyllä näe sitä tapahtuvan. Mä rakastan juustoa ja mereneläviä ihan liikaa.

Mistä luonteenpiirteistäsi pidät eniten ja mitä haluaisit muuttaa?
Oon aika toimelias ja tykkään siitä. Oon myös lojaali mun rakkaille ja tosi intohimoinen tyyppi. Samaan syssyyn jos sitä liekkiä sais vähän pehmennettyä, elämä voisi olla aika lailla helpompaa :D Haluaisin oppia malttia ja jollakin tapaa pyöristää mun kulmat, löytää sitä kultaista keskitietä kuljettavaksi :)

Ootko nähnyt piin elämää -elokuvan ja mikä oli reaktiosi siitä mangustisaaresta? :)
No en ole! Arghh, aina unohtuu. Täytyy kattoa se pian :)

Jos saisit mennä kenen tahansa ihmisen (elävän tai jo kuolleen) kanssa illalliselle, kenen kanssa menisit ja miksi?
Elävistä Nikki Sixxin kanssa. Mä haluaisin tietää, millainen se on oikeasti :)


Onko sinulla vinkkejä abiturientille jolla ei ole harmainta hajua minne hakea keväällä tai tehdä ylipäätään? Liian isoja päätöksiä..
Jos ei oo mitään hajua, suosittelisin välivuotta ja vaikka töitä / ulkomaille lähtöä, jos sieltä löytyy joku kiva juttu mitä tehdä sitten tulevaisuudessakin :)


Onko Tinderissä miehet tunnistaneet sinut ”Mungo-Annaksi” :D ?
Ei. En tosin “käyttänyt” Tinderiä, vaan kokeilin sitä hetken aikaa uteliaisuudesta. Ihan kiva appi, mutta eipä moiselle kyllä ole käyttöäkään :)

Miten saat sun orkideat pysymään niin kauniina/ kukkimaan uudestaan hyviä vinkkejä? kattelen aina kateellisena kuvia sun orkideasta ja vertaan sitä tuohon mun jota en saa kukkimaan uuestaan :D
Hahah, mä en juurikaan saa niitä kukkimaan uudelleen. Kastelen ne läpikastelulla kerran viikossa ja sitten vaan annan olla valoisalla paikalla ruukussa :) Ei sen kummempaa.

Uuvuttaako jo vastata näihin kaikkiin kysymyksiin?
Vähän :D Aina kesken vastailun mä mietin, miksi ikinä edes lähdin tähän hommaan :D


Minkälainen oli sinun ensimmäinen puhelimesi?
Nokia 3210 :) Keltainen aavikkokuorilla. Mä rakastin sitä! :) Eiku ei ollu! Mulla oli eka sellanen ihan kamala Motorola :D

Voitko kertoo lisää kirjavinkkejä? :D Luin kaikki Karin Slaughterin kirjat sen jälkeen kun puhuit niistä blogissa ja voit vitsi ne oli ihan parhaita! Uusien ilmestymistä ootellessa vois lukea jotain muuta välillä :)
Joo, mä voisin tehdä jonku kirjapostauksen, kun sitä on moni kysellyt :)

Ottaisitko kämppikseksi mieluummin Matti Nykäsen vai Johanna Tukiaisen?
Apua. Emmätiedä. Ehkä Johannan. Yrittäisin jotenkin auttaa sitä.


Jos pitäisi valita työttömyyden ja teurastajan ammatin väliltä, kumman ottaisit?
Teurastamisen. Toivoisin voivani vaikuttaa siihen toimenpiteeseen niin, että se ois mahd. Inhimmillinen.

Mikä on sun lempi lautapeli? :D
Monopoly ja Alias.

Viimeisin hullu unesi?
Siis mä näin painajaisen, johon oli jatko-osa! Odotan trilogian päätöstä. Mun on pakko kirjoittaa siitä sitten kirjasarja :D Se oli ihan superjännä nimittäin. Mut se, että näin oikeesti jatko-osan unelle, parin kuukauden päästä ekasta, oli jotenkin tosi sairasta.

Desktop5

Mikä on pisin matka minkä olet juossut?
Jaips. En tiedä. Joku lenkki varmaan, jotain 10 km pintaan joskus nakki ja sämpylä hyvässä kunnossa :)


Mikä on puhelimesi taustakuva?
Sellanen kiva kauempaa otettu kuva poikaystävästä. Näyttää joltain miestenvaate-mainokselta, mutta tykkään siitä kuvasta valtavasti, kun se on otettu tosi kivana päivänä :)


Oletko kännykkä riippuvainen?
OlenKO. Tätä voisi kysyä mun läheisiltä. Musta pahinta mitä voi tapahtua on loppunut akku :D


Ärsyttääkö sinua jos ystäväsi on kokoajan puhelimella? Mainitseko hänelle asiasta?
En mainitse, mutta ei mua kai ärsytä. Ei mulla oo sellasia ystäviä. Itsekin vaikka oon kännykkäaddikti, puhelin unohtuu kyllä ystävien seurassa kokonaan :)


Missä maassa on kuumimmat miehet?
Lontoossa! Se ei ole maa, I know, mut tää kaupunki on kyllä aika lailla komeiden miesten luvattu maa.

Onko sulla jotain hassuja pelkoja? Esim. Minä näen usein ihan kauheita painajaisia miekkavalaista vaikka en ole koskaan edes sellaista nähnyt.:D
On. Mä pelkään ihan hirveesti käärmeitä ja oksentamista. Käärmeiden kuvakin aiheuttaa mulle hirveen pelkokohtauksen ja en voi ees kuulla muiden oksentavan, pelkään sitä jotenki ihan hirveesti.


Kerroit muistaakseni joskus, että kirjoittaisit niistä ”venäläisistä” uskomuksista tai jotain, että ei saa sisällä viheltää. Vai muistanko ihan väärin?? :D Ja jos en niin niistä olisi kiva kuulla joskus.
Joo, enkö mä kirjottanu? :D Pitää tehdä se siis!

Mikä on sun epähyödyllisin taito?
Ööö, oon tosi hyvä naksuttelee rystysiä ja vääntelee käsiä epäluonnolliseen asentoon, kiitos mun ylitaipuisuuden.

Jos sulla olisi lemmikkikissa niin mikä sen nimi olisi?
En nää miksi olis ikinä lemmikkikissaa, mutta jatkaisin varmaan samaa nimilinjaa, että se ois joku Dino tai Lilo tms. Tai sit se olis Täplä, jos se olis täplikäs.

Tykkäätkö joulusta? Ja vietätkö sitä jotenki? Jos niin kerro joku lempi asia joulussa:)
Tykkään! Mä rakastan antaa lahjoja, lahjojen saaminen on sit added bonus :) Rakastan jouluruokia ja sitä, että voi istua perheen kanssa pelailee lautapelejä joulukuusen valossa. Siinäpä itse asiassa se joulun vietto tiivistetysti. Lempiasia on oikeestaan se, että voi pyöriä tonttulakki päässä hörppimässä glögiä perheen kanssa puuhastellen ja jutellen. Tänä vuonna ollaan joulu Lontoossa tai sitten jossain reissussa, eli tavallista joulua en aio viettää tänä vuonna.

Mikä on sun lempi vapaa-ajan harrastus?:)
Öööö. Mä tykkään käydä salilla, aina kun on vaan aikaa. Mä rakastan lukemista ja ruoanlaittoa ja tavaratalon koti-osastoilla pyörimistä ja haaveilua :D


Entä lempikieli?
Hmmm, musta espanja on kivoin kieli. Mun puhumista kielistä suomi ehdottomasti :)

Mikä on siun lempi some-juttu?
Instagram.

Missä muussa kaupungissa voisit Suomessa Helsingin lisäksi asua?:D ehkä Turussa?:D
Tampereella tai Porvoossa, en oikein osaisi kuvitella asuvani Turussa.

Millainen on sun mielestä kivoin sisustustyyli?:D
Sellanen ku mulla on? :D En mä tiedä, mä tykkään oikeestaan valkosesta ja kauniista koriste-esineistä, oma sisustusmakuni on sellainen, joka on tietenkin omaan mieleeni :)

Suomen Top 5 kaupungit?
Helsinki, Hanko, Porvoo, Tampere ja öööö. Vantaa :D


Jos sulla olisi huomenna tatuointi aika, taitavalle tatuoijalle, minkä kuvan ottaisit, minne ja miksi?
Varmaan korjaisin itse asiassa ton kylkikuvan, koska se on vähän huonosti tehty. Tällä hetkellä mulla on yks idea, mutta se on vielä pohdintatasolla :)

Minkälaista musiikkia kuuntelet treenatessasi? Laulatko koskaan karaokea, ja jos laulat, mikä on bravuurisi? ;)
Rockia. Yleensä siis jotain menevää rockia, joka ajaa mua eteenpäin :) Ja en missään nimessä :D En laula ollenkaan, mulla ei ole lauluääntä eikä nuottikorvaakaan :D


Jos saisit kuunnella vain yhtä biisiä koko elämäsi ajan, mitä kuuntelisit ja miksi?
Biffy Clyron Biblicalia. Se tekee mut onnelliseks.

Off again!

2344

OFF WE GO. Taas matkataan ja tällä kertaa suuntana mulle uusi paikka, eli Bryssel. Tää vierailu on todella todella pitkän aikaa pitäny jo toteuttaa, nimittäin mun paras ystävä asuu kahen tunnin junamatkan päässä, enkä mä oo saanu aikaseks käydä siellä tai se mun luona Lontoossa. Aikataulut ei vaan oo koskaan sopinu yksiin, kunnes päätettiin lähteä Pariisin tai Skotlannin sijaan pienelle joulu-getawaylle Brysseliin pariksi päiväksi. Sattui halpa matka ja sopivasti British Airwaysilla, kun multa puuttui seuraavasta tasosta pari lentoa. Ei kauaa tarvinnu harkita. Viivi on kuulemma sairastunut tässä, mutta mähän menen sitä näkemään vaikka hazmat-puvussa!

Kiva kuitenkin tutustua taas uuteen kohteeseen, kävellä ympäriinsä kauniita Brysselin katuja ja vetää navan täyteen belgialaisia vohveleita. Mun matkan tavoite on viisi.

Nyt hypätään koneeseen ja kohti Belgiaa! :)

”My whole life waiting for the right time / To tell you how I feel.”

raita (2 of 2)-19

MATERIAALIEN SEKOITUS. Mä tykkään jotenkin ihan hirveesti denimin ja nahan sekoituksesta. Ja ylipäätään samaan asuun yhdistetyistä monesta tekstuurista. Tällä kertaa päätin yhdistää nahan ja denimin sekoituksen vielä ripauksen pehmeyttä, nimittäin muhkean pehmoisen huivin ja mokkasaappaat. Nahkahametta metsästin suunnilleen Interpolin avustuksella koko kesän, ja sitten loppukesästä löytyi totta kai kaksi samaan aikaan. Aina sama juttu. Jennin avustuksella sain kuulla, että Reissiltä löytyy kiva kynämallinen nahkahame, ja se toden totta sopi mun vaatimuksiin täydellisesti. Totta kai viikkoa myöhemmin löysin sen ohuen kellomallisen hameen Cristelle & Co:lta, jonka näytin joskus alkusyksystä muistaakseni. Molempia on tullut käytettyä sangen ahkerasti, ja tässäpä tällä kertaa tämä Reissin versio esillä.

raita (2 of 14)-3

raita (14 of 14)-3 raita (13 of 14)-3 raita (11 of 14)-3

Aloin kirjoittaa tätä postausta jo eilen, mutta sitten päätin että riisipuurohimo oli aivan liian kova ja päädyin tunniksi vahtaamaan riisipuurokattilaa keittiöön. Kyllä, jouluvillitys on huipussaan ja mun oli pakko saada eilen riisipuuroa kanelilla. Illaksi karattiin Winter Wonderlandiin, ja viihdyttiinkin siellä sitten sulkemisaikaan asti, joten tää jäi roikkumaan tälle päivälle sitten. Ollut ihanaa olla kyllä nyt lomalla ihan täällä kotona. Jotenkin tuntuu, että yleensä oon aina sännännyt jonnekin reissuun heti kun koulu on antanut myöden ja nyt saakin olla jouluhenkisessä Lontoossa pidempään :) Rukoilen joka päivä säiden jumalilta hyviä kelejä sekä Lontooseen, että Helsinkiin ja täällä on homma ainakin pitänyt. Kuivaa ja aurinkoista on ollut ja toivottavasti sellaisena myös jatkuu. Kirpsakan viileetä, mutta toisaalta talven tuntua. Voi että mä olisin onnellinen, jos Helsingissä olisi kunnolla lumista uuden vuoden yli. Joojoo, tiedän, että kukaan muu ei sitä jaksa, ku autoja saa kaivaa aina aamusin ennen lähtöä jostain lumivuoresta, jne. mutta onhan se UV nyt paljon kivempi lumen keskellä! Eilen vinkahtelin tyytyväisenä ku chipmunkki siellä Winter Wonderlandissa ku jossain tuli tekolunta. Musta tuntuu muutenkin, että tuo raukka ei oikein tienny mihin suostui, kun lupautu mun kanssa tollaseen paikkaan. Silmät kiiluen singahtelin ympäri ämpäri ja olin vaan niin tohkeissani :D (Btw, maistoin just uutta suklaata tätä kirjoittaessa, ja voisin omistaa kokonaisen luvun sille, miten hyvää on chili-lime-maitosuklaa, mut jos kerranki yrittäisin pysyä ees jotenkin aiheessa.) 

raita (7 of 14)-3 raita (9 of 14)-3 raita (8 of 14)-3raita (6 of 14)-3 raita (5 of 14)-3Arvatkaa mitä mä just tajusin? Mulla on KUUSI kappaletta noita Acnen Canada -huiveja. KUUSI. Äsken niitä aloin mielessäni laskeskelemaan ja tulin tähän tulokseen. Mä tarviin hoitoa. Enkä siis pelkästään noiden huivien takia varmaan, vaan ihan moninaisten muidenkin syiden takia. Mua vähän harmittaa kattoa näitä kuvia, kun toi mun rakkain hopeinen Korsin kello sanoi sopimuksen irti toissapäivänä. Tuolla se makaa koruboksissa yhden naulan ja abouttiarallaa pyhän hengen varassa. En ees uskalla mennä koruliikkeeseen näin joulun alla (tai heti sen jälkeen aleaikaan) vaan käyn sitten Suomessa kellosepällä kysymässä saako sille raukalle jotain tehtyä. En haluaisi vaihtaa kelloa, kun tuo on mun ehdoton suosikki. On mulla onneksi se ruusutauluinen hopeakello vielä olemassa, se on nyt kulkenut kädessä. Mind you, kuljin vuorokauden ilman kelloa, ja musta tuntuu, että iltaa kohden poikaystävä alko vakavasti harkitsemaan eron ottamista meikäläisestä. ”Paljon kello on?” alkaa muuttua vammasen rasittavaks kun sitä kysyy vartin välein. Mä olen täysin riippuvainen mun kellosta, kännykästä, sormuksista, kalenterista ja öööö, huulirasvasta. Jos niistä joku ei oo mukana, musta tulee raskaampi ku neljätoista kertaa irtokarkkikaupassa. 

raita (10 of 14)-3

raita (12 of 14)-3

raita (1 of 2)-20

Ähh, mun pitää mennä pakkaamaan. Meidän pitäisi huomenna nimittäin suunnata 8 aamulla jo kentälle, mutta ei mua nyt kiinnosta pakata, kun mulla olis hirveesti kaikkii kivoja postauksia puolivalmiina luonnoksissa ja haluaisin kirjotella niitä teille. Tosin tunnin päästä mennään Jennin ja hänen poikaystävänsä kanssa syömään Sen Niniin (millonkohan ne ilmottaa meille, että ei olla enää tervetulleita sinne, kun ei käydä siellä koskaan muuten ku -50 % tiistaisin?) Kiinnostasko teitä muuten postaus ko. raflasta? Joo, tiedän, että moni ei käy Lontoossa mitenkään hirveen usein, mutta kun Lontoo-vinkkejä kuitenki semipaljon kysellään :) Pari muutaki raflavinkkiä on tässä kuvattuna itse asiassa, ehkä tungen ne kaikki samaan postaukseen.

Mitä tykkäätte tästä asusta? Jeij or neheij? 
(Toi yks juotti mulle just kahvia. Illalla. Syytetään sitä tästä pienimuotoisesta hepuliotteesta postaukseen. Se myös raahas mut tänään salille kello 8 aamulla. Mä olen jumalauta lomalla mies.)