Homeless

Hyvää iltaa! Ja Halloweenia!

Terveisiä asunnottomalta bloggaajaltanne. Pahoitteluni, että eilinen jäi vähän tyhjäksi blogin osalta. On ollut vähän puuhaa kuulkaas :D

Tänään nimittäin kärräsi pihaan yksi isompi muuttoauto, ja tällä hetkellä olen siis virallisesti asunnoton. Asuntomme on kuulemma valmis 7.11., mutta again, aika lailla saa olla sitä kuuluisaa pyhää henkeä mukana, jotta se oikeasti valmistuu siihen mennessä. Kävimme tänään siellä meidän asunnolla droppaamassa mun sängyn, ja on kyllä pakko sanoa, että on vähän hankala uskoa, että toi asunto on valmis ens pe. Puolet lattiasta on irti, ja siellä on kyllä kunnon kaaos päällä. Ja viiden työpäivän jälkeen sinne pitäisi siis saada siivoojat sisään, inventaario tehdyksi ja akoille avaimet käsiin. En vielä liputa sen puolesta, että tää asunnottomuus kestäisi ihan vaan viikkoa.

unnamed

Olkaapa hyvät. Kuva meidän keittiöstä. Asunto, jonka piti olla valmis tänään. Meillä ei ole lattioita, seiniä tai muutakaan. Fun. Mielenkiinnolla odotan.

Viime päivät on näyttäny tältä:

raita (1 of 5)-4Laatikoita, laatikoita ja vielä kerran laatikoita. Jouduttiin Jennin kanssa ottamaan retki IKEAan keskiviikkona, koska laatikot loppu kesken.

raita (3 of 5)-4Purin mun sängyn eilen, ja mun nukkumaolosuhteet viime yön oli aika alkeelliset. Lakanat sentään oli, mä pesin niitä just kuvanottohetkellä. Vietiin tosiaan mun sänky ja petivaatteet asunnolle valmiiks, että päästään 10. päivä lentokentältä sinne suoraan. 

raita (2 of 5)-4Ainoa asia, joka on pitänyt mielen jotenkin virkeenä on ollut päivittäinen me-time salilla. Boxercise eilen oli kuin lahja mielenterveysjumalilta. Hyvällä tekosyyllä sai hakata ja potkia. Pariksi tunniksi aina unohtuu muutto, kun kävelee musat korvilla salille, pyörii siellä mieli treenissä ja kävelee ihan rikkinäisenä kotiin.

Tänään. No tänään oli pienimuotoinen helvetti. Otettiin muuttomiehet samalta yritykseltä kuin viimeksi, mutta muutto ei voisi olla enempää yö ja päivä. Viimeksi mulla oli yksi muuttomies, joka veloitti neljältä tunnilta omasta työstä ja autosta yhteensä 48 puntaa. Jäbä oli supermukava -tehokas ja tarkka työssään. Tippasin sitä sillon 12 puntaa ihan vaan sen takia, että olin ihan vakuuttunut sen työstä. Nyt otettiin vähän isompi auto ja kaksi miestä, ja tuntitaksa oli 50 puntaa tunnilta. Odotin siis tehokasta muuttoa. Ja vielä mitä!!

Äijät tuli vartin myöhässä paikalle, pyysi minua etsimään parkkipaikan ja pakkasi auton ameeba-vauhdilla. Mun tavaroiden autoon laittamisessa meni yli puolitoista tuntia. Johtui osittain ehkä siitä, että toinen muuttomiehistä poltti ketjussa ja leikki puhelimellaan. Otettiin stoppi Jennin pihassa, Jennin kamojen lastaamisessakin kesti luvattoman kauan siihen nähden, että siellä ei ollut mitään huonekaluja.

raita (4 of 5)-4

Kun pääsimme meidän uudelle asunnolle, minä ja Jenni kannoimme sen mun sängyn ylös (koska ei jaksettu odottaa kellon käydessä, että ne tyypit sais joskus ittensä autolta asunnolle). Nämä sitten kantoivat sen patjan ylös. Huom. Yhden kevyen patjan. Mä itse nostelen sitä patjaa suht kevyesti. Siinä vaiheessa kun miesten piti nostaa se patja kymmeneksi sekunniksi ilmaan, jotta saadaan suoja sen alle, niin toinen heistä oikeasti ähkäisi pahemmin ku meikäläinen jalkaprässissä 80 kg taulussa. Ihan oikeesti. Polta vielä muutama aski päivässä, niin et jaksa edes nousta portaita perkele. Siitä sitten vielä varastolle, ja siinä vaiheessa mä aloin olemaan jo aika myrskyn merkkinä. Kolme tuntia meni periaatteessa pelkkään lastaamiseen. Tehtiin siellä varastolla puolet hommasta itse, jotta ei menisi yli neljän tunnin muuttourakaksi. Siinä vaiheessa kun piti maksaa, niin annoin kyllä miehille palautetta. Olin tyrmistynyt siitä, että jouduimme maksamaan 10 puntaa siitä, että ”yhdessä kohteessa oli portaat, ei hissiä”. Vittu te kannoitte sinne YHDEN PATJAN. Jos mä olisin tiennyt, että siitä joutuu maksaa ekstraa, mä olisin kantanut sen sinne vasemmalla kädellä ja oikealla jalalla loikkien. Ei se 10 puntaa iso raha ole, mutta periaatteesta tollanen syö ku pientä oravaa.

Oon varannut samasta palvelusta meille muuttomiehen ja auton silloin 11. päivä, ja soitin sinne aika tulikivenkatkuisen puhelun siitä, miten huonoa palvelua saimme JA että se ensi muuton tyypin olisi parempi olla hieman eri luokkaa. Ainiin, ja hinta tuolle lystille? 222 puntaa. Oikeesti nyt.

Mulla jatku päivä vielä vanhalle asunnolle suhaamalla. Päästin siivojan sisälle, joka oli hänkin myöhässä vartin. Mikä tätä koko saarta vaivaa? Onko kukaan kuullu täsmällisyydestä?! Jätin avaimet ja hyvästelin asunnon, joka oli kotini vuoden aika haikein mielin. Ehdin vielä tänään ripsihuoltoonkin ennen matkaa ja kun tuossa tunti sitten tulin tänne Marikan luokse, lysähdin vaan X:ksi sängylle ja huokaisin syvään. Osa 1, suoritettu. Onneksi toinen muutto menee varmaan hieman kesymmin. Jos meillä siis silloin on se asunto valmis! Poikaystävät auttaa sitä yhtä muuttomiestä silloin, eli varmasti on hieman tehokkaampaa ja tasokkaampaa työn jälki. Kiva paluu meillä sitten. Meidän lento laskeutuu ennen 22 maanantaina, Jennin joskus keskiyön tienoilla. Muuttoauto on varaston pihassa 8 aamulla.

En malta odottaa, kun 11. päivän ilta koittaa ja toivottavasti olemme siellä asunnolla. Sitten saattaa aueta yksi kuoharin korkki ja muutama hymykin irrota :D

Näin villi Halloween siis täällä päässä. Tilasimme just kiinalaista kotiinkuljetuksella, laitetaan kohta joku leffa pyörimään ja sitten illan ohjelma on tämä:

raita (5 of 5)-4

Ihan oman jengin trick or treat.

Pahoitteluni kuvien laadusta, nopeita otoksia tästä hullusta parista päivästä puhelimeni kätköstä siis nämä. Kamera on paikassa ”missälienee”, niin kuin koko muukin omaisuus :)

Jos muuten kiinnostaa, niin tässä vähän hintatietoja muutosta Lontoossa. 

MUUTTOPALVELU:
- Pelkän auton vuokra on n. 10 puntaa tunnilta.
- Auton ja muuttomiehen vuokra on esim. tuolla meidän yrityksellä 16 puntaa. Tämä on siis sellainen pieni paku.
- Isompi auto ja muuttomies on 30 GBP/h (tämä on siis se, mitä meille on tulossa silloin 11. pv)
- Isompi auto ja kaksi muuttomiestä on 50 GBP/h (meidän tämänpäiväinen järjestely)

(Isompaan autoon mahtui hyvin tänään sänky, työpöytä, iso senkki, rekki, iso nojatuoli, tuoli ja sitten n. 60 laatikkoa ja IKEA-kassillista. Olisi mahtunut vielä vähän jotain, mutta pienempään autoon noi ei kyllä olis menneet millään.)

Tämä siis maksoi 222 puntaa neljältä tunnilta meille. Muuttomiehet ja auto 200 puntaa, 10 punnan lisämaksu portaista ja sitten 12 puntaa congestion charge, joka on joku autoilumaksu keskustan alueella. Ei ihan selkee mulle, mutta se veloitetaan tiettyinä aikoina.

Halvimmillaan siis pääsee vaikka 50 punnalla, jos itse ajaa (en uskalla Lontoossa) ja kantaa

VARASTO:

Me vuokrattiin Big Yellow Storagesta nyt huone, joka on 75 sq ft, eli n. 7 neliöö. Pienempikin olisi riittänyt, mutta mä oon tosi huono arvioimaan noita. Toisaalta, säästö ois ollut ehkä viiden euron luokkaa. Mä sain opiskelijana alennuksen tuosta, eli puoleen hintaan varaston. Meidän varastohuone maksaa 36 puntaa viikolta ja siihen päälle vakuutus maksoi 30 puntaa viikolta. Me vakuutettiin meidän irtaimisto 50 000 puntaan asti, eli sikäli toi meidän vakuutus on ”kallis”. Better safe than sorry, koska jos tonne iskee tulipalo tai vesivahinko tai mikäikinä, niin meidän koko omaisuus on käytännössä siellä. Joka tapauksessa, tuo maksoi siis 66 puntaa viikolta, eli hintaa kertyy 11 päivältä reilu 100 puntaa vakuutetusta varastoinnista. Pienimmän varastotilan (n. puhelinkopin kokoinen) saisi alle 10:llä viikoksi ja vakuutusmaksu on täysin riippuvainen tavaran arvosta. Varastointi ei kuitenkaan ole kovin kallista mun mielestä.

ASUNNON VUOKRAAMINEN:

Asunnon vuokraaminen Lontoossa on yks helvetin venäläinen ruletti. Välillä kämpän saa helposti, pienillä maksuilla ja vakuuksilla. Välillä saat repiä hiuksia päästä pari viikkoa, kun mikään ei suju.

Mun esimmäinen asunto Lontoossa: 
- Vuokra oli n. 1400 euroa kuulta. Sijainti oli keskustassa, Paddingtonissa, ja neliöitä oli n. 30. Asuin yksiössä vanhassa viktoriaanisessa talossa, ja vuokraan ei sisältynyt mitkään laskut. Täällä pitää siis maksaa council taxia, joka vaihtelee alueesta riippuen suuruudeltaan, voi olla n. 2000 puntaa vuodessa yksiöstäkin. Opiskelijat on vapautettu council taxista.
- Kun hain asuntoa, musta ei ollut mitään tietoja Lontoossa. Siksi mun referenssit ei mennyt läpi, ja mun piti joko maksaa puolen vuoden vuokra etukäteen, tai sitten hankkia takaaja. Takaaja on joku briteissä asuva/vaikuttava henkilö, jonka tulot on vähintään kolme kertaa asunnon vuokran verran. Takaaja siis sitoutuu maksamaan vuokrat, jos vuokraaja ei niitä maksa. Takaajalla on tietenkin oikeus niitä sitten periä vuokraajalta oikeusteitse, mutta se on tavallaan vakuutus vuokranantajalle. Mulla oli takaaja Briteissä ekaan asuntoon, mutta siltikin muuttaessani vuokraisäntä pyysi, että maksan aina 3 kk etukäteen vuokraa ja takuuvuokra oli 2 kk vuokra. Jouduin siis kerralla laittaa 5 kk vuokrakulut tavallaan. Tosi inhottava ”pikku”panostus aina tollanen. Siinä asunnossa oli kiinteä 150 punnan maksu, johon kuului kaikki agency feet, eli referenssicheckaukset, sisäänmuuttosiivous ja inventaariot jne.

Toinen asunto Lontoossa: 
- Hakiessamme meidän tätä edellistä asuntoa, mulla oli jo vuoden referenssit Lontoosta. Suosituskirje edelliseltä vuokranantajalta ja 6 kk tiliotteet suomalaiselta tililtä riitti vakuuttamaan referensseinä, ja saatiin asunto ilman ongelmia. Meillä ei muistaakseni Annikan kanssa ollut mitään muita kuluja kun muutimme, vaan laitettiin 6 viikon vuokra vuokravakuudeksi ja alettiin maksaa vuokraa kuukausittain. Meni tosi iisisti siis, mutta meitä oli kaksi työssäkäyvää, joilla oli referenssit edellisiltä vuokraisänniltä. Lisäksi meidän isännöitsijä ja vuokraisäntä tuossa asunnossa oli ihme huithapeleita, jotka ei ollu niin pilkkua viilaamassa.
- Koska Annika ei ole opiskelija, ja mä olen, niin meille tuli council tax maksettavaksi tässä. Tosin, siitä vähennettiin osa mun opiskelijastatuksen takia, ja loput maksettiin puoliksi, koska musta se oli reilua niin.
- Mitkään laskut eivät kuuluneet vuokraan, joissakin asunnoissa Lontoossa esim. sähkö, vesi jne. kuuluu.

Tämä asunto: 
- Täällä tosiaan laitetaan myös ihan vuokra-asunnoista tarjous. Meidän landlord pyysi tuosta 550 puntaa viikolta. Me laitoimme tarjoksen 520 puntaa viikolta, jonka hän sitten hyväksyi. Kun landlord hyväksyi tämän, piti meidän maksaa kahden viikon vuokra vakuutena, että otamme asunnon. Se sitouttaa myös vuokraisännän vuokraamaan asunnon meille (jos referenssimme menevät läpi). Silloin asuntoilmoitus otetaan pois, ja asunto varataan.
- Tää referenssiprosessi on ajanut meidät kaikki melkein hulluksi. Syystä tai toisesta mulla riitti duunista tulleet referenssit, ja mulle näytettiin vihreetä valoa soittamatta edes edelliselle vuokranantajalle.
- Tytöt joutui toimittamaan mitä ihmeellisempiä papereita sinne jatkuvasti, ja joka päivä tuli jotain uutta mikä puuttui. Loppujen lopuksi toi homma kesti ja kesti ja joka päivä meni epätietoisuudessa, niin molemmat ottivat takaajat tuohon, niin saatiin homma pois päiväjärjestyksestä. Molemmathan on täysin maksukykyisiä, joilla on hyvät referenssit, mutta no, noi referenssifirmat saa varmaan omat provikansa, niin toi pomputtelu meni hermoon jo kaikilla.
- Nyt kun muutamme sisään, maksamme 6 vk vakuuden (pl. tuo jo maksettu 1040 puntaa) ja kuukauden vuokran. Näiden vuokravakuuksien kanssa on Lontoossa sama ongelma kuin muuallakin. Edellistä takuuvuokraa ei nimittäin saa takaisin ennen kuin seuraava pitäisi jo maksaa. Me maksamme nyt ensi viikolla nuo, jahka on nimet paperissa, ja saadaan sitten edellisestä vakuutemme takaisin 14 päivän sisällä. Annikalta itse asiassa tuli juuri viesti että inventory clerk oli hyväksynyt asunnon kunnon samanlaisena kuin muutossa, ja saamme vakuutemme täysimääräisenä takaisin.

Toikin on niin vuokranantajasta riippuva asia, koska monet vuokranantajat yrittää ”huijata” vetoamalla johonkin, jonka voi vähentää sitten takuuvuokrasta. Tosin nuo vakuudet pidetään kolmansilla osapuolilla, yrityksillä, jotka siis hoitavat noita vakuuksia, joten vuokranantajalla pitää myös olla hyvä syy sille, miksi yrittää vakuudesta jotain vähentää. Täällä pitää olla vaan tosi tarkka sisäänmuuttaessa, että katsoo sen inventaariota tekevän tyypin kanssa, että kaikki varmasti laitetaan siihen inventaarion, just sen mukaan miten ne on. Ihan kaikki asunnon kuntoon liittyvät asiat, nimittäin sitten on paperilla, jos jossain on ollut naarmu tms. muuttaessa, eikä sitä voida laittaa vuokraajan syyksi poismuuttaessa. Sinänsä outoa, että meidän edellisessä asunnossa ei edes tehty inventaariota kun muutimme sisälle :D Tosin, se ei ole meiltä pois. Jos inventaariota ei tehdä, ei vuokranantajalla ole todisteita siitä, että asunto olisi ollut paremmassa kunnossa.

Sopimuksesta riippuu myös, mitä velvoitteita on vuokraajilla sopimuskauden aikana tai sen jälkeen. Meidän velvollisuus oli siivota asunto itse ammattimaisesti tai ottaa sinne ammattilainen siivoamaan. Me otimme ammattisiivoojan sinne kolmeksi tunniksi, ja lysti kustani 45 puntaa.

Mitäs muuta. En nyt äkkiseltään keksi mitään muuta.

Ainiin, lisäksi tässä uudessa asunnossa joudumme maksamaan administration feen, joka on 150 puntaa (välittäjä ja hallintokuluja sopimuksen laatimisesta jne.), referencing fee (meidän tietojen tarkastus) 105 puntaa ja sitten check-in fee (ei mitään hajua miksi tai mistä tämä muodostuu :D) 100 puntaa. Eli per nassu tuosta tulee 118 puntaa. Näitä kaikkia

Näin lyhyesti laskeskeltuna, meille tämä muutto kustantaa:
- Muuttoauto nyt 222 puntaa / 2 = 111 GBP /hlö
- Varasto 105 puntaa plus lukko 13 puntaa / 2 = 59 GBP/hlö
- Muuttoauto 11.11. n. 120 GBP / 2 = 60 puntaa
- Sisäänmuuttokustannukset 118 puntaa
- Hermojen menetys 243 kertaa viikossa = priceless
Yhteensä: 348 puntaa. Näiden lisäksi totta kai kertyy pieniä kuluja siinä, kun joutuu ottaa auton varastolle aamulla, tai tänään kun tultiin parin matkalaukun kanssa tänne sieltä. Mutta niitä en nyt ole jaksanut tuohon mukaan laskea.

Tuossa nyt lisäkuluja aiheuttaa tietenkin varastointi ja kaksi kertaa muuttoauton käyttäminen. Kuitenkin, me ollaan Jennin kanssa molemmat reissussa viikko, ja Maija pääsee majailemaan ystävän luona, eli emme myöskään maksa vuokraa siltä ajalta. Tuo varastointi ja eka muuttoauto oikeastaan kattaantuu jo sillä, eli sinänsä tuo ei nyt niin paljoa maksa, koska vuokrakulut viikolta olisivat samaa luokkaa kuin muuttoauto ja varastointi. Tekeehän tuo sellaisen 450 euron loven lompakkoon tässä muuttomeiningeissä, mutta toivotaan, että homma on sitten sen arvoinen ja asunto valmistuu ”ajallaan” ja on upea!

Jotta voin päättää tämän positiiviseen ajatukseen, niin mun uusi huone on valtava, ja odotan innolla sen laittamista kuntoon!! :) 

Huhh. Nyt on itse asiassa jo kiinalaiset syöty (ehheheh) ja karkkeja mätetty ja ostettu yhdet lentoliput Suomeenki ja unelmoitu Dublinista ja kello onkin jo 23., eli menen nyt villisti Halloweenina nukkumaan tuon uuden kämppiksen kanssa ja palaan huomenna jollain vähemmän tylsällä informaatiotulvalla :D

Pusuja Lontoosta asunnottomalta! (kyllä, aion hokea tuosta asunnottomuudesta ainakin 13 kertaa tämän viikon aikana!!)

”Dont I know it? Nobody has to say / I’ve been lucky. Guess I was born that way.”

raita (1 of 2)-13MUUTTOAHDISTUS. Saanko mä vähän valittaa? Rehellisyyden nimissä on nyt nimittäin hirveen vaikee vaan kertoa hyväntuulisia juttuja, kun vaan itkettää ja tekee mieli käpertyä sikiöasentoon uikuttaman vähän väliä. Ei, kukaan ei ole kuollut, eikä mitään sen järisyttävämpää tapahtunut. Mä olen vaan aivan täysin rikki tähän muuttoon. Mun piti tulla julkaisemaan nää asukuvat eilen, mutta koska eilen pakkasin tavaroita 11 tuntia putkeen yhdellä lyhyellä ruokabreikillä, ei oikein läppärille jäänyt aikaa. Siinä vaiheessa kun iskin pään tyynyyn yhden aikaan yöllä, mun koko kroppaa särki ja olin vaan aivan rikki. Pakkaaminen jo itsessään on perseestä, varsinkin kun tää on mun seitsemäs muutto viiden vuoden sisään. Jos ei siis lasketa kesäksi Suomeen menemisiä. Oon vähän maaninen tavaroiden säilytyksen suhteen ja pakkaaminen käy oikeesti mulla voimille. Kamalaa nähdä kalliita ja tärkeitä tavaroita tungettuna laatikoihin.

PACKING ANXIETY. I spent yesterday 11 hours packing, and I am absolutely spent. I hate moving, and this move is exceptionally stressful, can’t wait to get it over with! I’m not gonna translate my yapping about the anxiety it’s causing me, but in short: I will be homeless for 7 days in between the flats, which luckily fits well with the holiday in Gambia. However it’s been such a hassle to organise a storage facility, the moving van and a mans and all that. Friday will be hell, and the 11th of November will be one hellish day as well, as we’ll be moving again on Friday. Luckily I can share this anxiety with my friends who are moving with me :D We’re still in the middle of our referencing process and haven’t signed our contract which makes me even more anxious, but I’m sure it will all sort out before then. Luckily I have some outfits in store from Helsinki, as I’m sure this week I’ll look literally like a homeless person and then next week my ootds will be bikinis and a tunc. Not much inspiration there. That’s all this time around, check out the photos of the outfit I wore on Monday, it’s one of my favourite looks for everyday at the moment :)  I’m off to gym and then IKEA to get some more packaging stuff!

raita (3 of 14)-3

raita (12 of 14)-3

raita (6 of 14)-3

raita (4 of 14)-3

raita (10 of 14)-3

Mut lisäks tää muutto on hyvin erilainen kuin edellinen. Edellisessä pääsimme muuttamaan neljä päivää ennen edellisen kämpän luovutusta, ja kaikki meni äärimmäisen sujuvasti. Nyt remppa uudessa asunnossa myöhästyy koko ajan, emmekä ole edes allekirjoittaneet vuokrasopimusta. Asunnon pitäisi kyllä olla varma, mutta koska referenssejä keräävä yritys ei ole vielä vahvistanut asiaa vuokraisännälle, emme ole päässeet allekirjoittamaan sopimusta. Alunperin meidän piti pystyä muuttamaan 31.10. Nyt on remppa venynyt, ja asunto on valmis 7.11. Ensin saimme tiedon, että voimme viedä huonekalut jne. asunnolle perjantaina, kunhan omat henkilökohtaiset tavaramme laitamme jonnekin säilöön. Fine. Eilen tuli ilmoitus, että huonekalujakaan ei voi viedä asuntoon, sillä siellä vaihdetaan vielä lattioita silloin, ja tavarat olisivat tiellä. Nyt on kyselyssä vuokraisännältä, saanko edes viedä sängyn ja patjan sinne. Tulemme Gambiasta 21.30 illalla, ja siinä vaiheessa olisi kiva, jos asunnossa olisi sänky, johon tuupertua. Ei viitsisi siinä vaiheessa alkaa vielä säätää eri majoituksen kanssa. Tässä yhdenpidossa on pienenä ongelmana se, että kaikki pitää varmistaa vuokraisännältä agentin kautta, ja hän on Australiassa. Ei onneks oo pahin mahdollinen aikaero.

Eilen varasin meille jo varaston, ja sekin oli kauhee päänvaiva. En minä osaa saakeli arvioida paljon tilaa nää tavarat vie. Paljon näitä on, mutta mä oon todella huono ajattelemaan huoneiden kokoja ja syvyyksiä. En minä ymmärrä moisista. Varasin nyt jonkun. Olin myös tilannut laatikoita kotiin, ja eilen saapui 15 laatikkoa kotiovelle. Jotka oli pienempiä kuin piti ja ihan paskoja, koska niissä ei ole edes vahvistettua pohjaa. Tänään lähdetään siis Jennin kanssa IKEAan hakemaan kasseja ja laatikoita. Vittu wippii. (Pardon my french, mutta pelkkä wippii -sana ei nyt kuvannut tätä onnentunnetta tarpeeksi hyvin).

raita (9 of 14)-3

raita (1 of 14)-3

raita (8 of 14)-3

raita (5 of 14)-3

raita (14 of 14)-3

Heräilin tuossa äsken, ja parin tunnin päästä lähden viemään kalliimmat laukkuni kaverin luokse säilöön, sitten salille ja sieltä sinne IKEAan. Tajusin eilen, että mun sydän ei yksinkertaisesti kestä ajatusta jättää mun Chanelia ja Celinejä ja muita sinne varastoon. En kykene. Mulla menis se viikko Gambiassa siihen, että pohdin, onkohan se varastorakennus jo tulessa, vai joko ne on ryöstetty sieltä. Kävin kaikki vaihtoehdot läpi mielessäni. Yhden asunnon kosteus on niin huipussa, että aloin kuvittelemaan parin viikon aikana syntyviä homevaurioita. Muissa on kämppiksiä, joihin en välttämättä luota (koska en tunne). Onneksi Annika ehdotti erästä kaveria, ja tämä muotia arvostavana naisena ymmärsi mun seinähullun kysymyksen siitä, voisiko hän säilöä mun laukkuja. (”Vartioin niitä hengelläni” oli vastauksena minut vakuuttannut :D) Tiedän, että joidenkin mielestä stressaan turhasta, mutta en vaan voinut edes kuvitella noita nököttämässä jossain varastorakennuksessa keskellä jotain epämääräistä aluetta.

Olen jättänyt nyt itselleni todella mixmatched-vaatteita tuohon rekkiin muutaman kappaleen roikkumaan, ja pakannut Gambian matkalaukkuni. Tässä muuton aikana käydessäni vaatteita läpi, on vastaan tullut muutama vaate, joiden kohtaloksi ajattelin ensin kirppiskasaa. Loppujen lopuksi päädyin pakkaamaan ne Gambiaan mukaan. Mua ei niin kiinnosta, missä vaatteissa mä siellä kuljen, ja paikalliset nuoret varmasti arvostavat niitä paljon minua enemmän. Aion siis jättää suurimman osan matkatavaroistani sitten Gambiaan. Sama koskee mukaan lähtevää kosmetiikkaa, kirjoja ja muita. Gambian matkalaukku siis seisoo tuossa pakattuna ja näille muille päiville olen siis jättänyt ikea-kassillisen verran tavaraa. Tänään kun saan lisää laatikoita, pakkaan vielä työpöytäni ja muut ja sitten olen valmis muuttoon. Perjantaina tulee auto pihaan 9. Tässä heitetään kaikki mun tavarat kyytiin. Tai siis muuttomiehet heittää ja minä seison vieressä. En aio ottaa riskiä, että venäytän selkäni tms. ennen matkaa, eli en todellakaan aio raahailla jotain painavia huonekaluja. Sitä varten on ammattilaiset. Tästä tuohon viereen hakemaan Jenni ja hänen tavaransa. Sitten toivottavasti viedään sänky ensin uuteen asuntoon, ja muut sitten varastoon. Sieltä varastolta sitten Marikan luokse, missä majailemme kaksi yötä. Vikana yönä meitä olisi ollut kolme, mikä on majoituksen kannalta hirveän hankalaa, kun pitäisi roudata täytettävä patja ja peitot sinne, niin päätin ottaa meille hotellin ennen lähtöämme. Onneksi tässä ihan nykyisen asuntomme lähellä on Easyhotel, joka oli edullinen ja helppo ratkaisu.

Lomalla yritän olla ajattelematta koko muuttoa, mutta lomaa seuraavat pari päivää onkin sitten varmaan tosi hauskaa juhlaa. Tullaan Jennin kanssa aika samaan aikaan reissusta samalle lentokentälle (Jennikin päätti lähtee asunnottomuutta pakoon :D), joten siitä sitten vaan kentältä uuteen kotiin, jonne toivottavasti Maija on siihen mennessä saanut avaimet. Mä todella toivon, että saan sen sängyn viedä ylihuomenna sinne jonnekin nurkkaan, koska en kyllä sitä pääse silloin puolenyön aikaan hakemaan. Sitten vaan tiistaiaamuna taas muuttomiehet ja auto tilaukseen, ja tavarat pois säilöstä. Oon tilannut myös vaatekaapin tän kaiken keskelle saapuvaks ens tiistaina, koska sitten se on miehen kasattavana sillä aikaa, kun mä puran omaisuuttani. Mun ja ruuvimeisselin suhde joutui aika lujalle koetukselle kun viime muutossa kasasin mun työpöydän. 144 ruuvia ja yksi järkyttävä rakkula peukalossa varmisti, että minä en kasaa enää huonekaluja. Sitä varten on miessukupuoli. Ja joojoo, feministit, älkää jooko heristelkö nyt nyrkkejä siellä. Naisten oikeudet on pirun tärkeä asia, ja mun mielestä yksi oikeus on jättää vittumaiset ja hankalat tehtävät miehille. Jotka vielä peräti ilmoittavat tykkäävänsä hommasta.

raita (11 of 14)-3raita (2 of 14)-3

raita (2 of 2)-13

raita (13 of 14)-3

Tää koko muutto on tällä hetkellä yks hiton korttitalo, joka on romahtamaisillaan ja mä oon niin järkyttävissä stressileveleissä tän takia, että ei mitään järkeä. Omaisuus ripoteltuna sinne tänne, ja miljoona asiaa muistettavana. Onneksi tuo reissu oli varattuna ajoissa. Sattui sen verran sopivasti, että osui mun asunnottomalle viikolle, joten täydellinen ajoitus. Mä luulen, että viikko D-vitamiinia on kaiken tän hässäkän keskellä aika paikallaan. Tässä odotellaan nimittäin vielä sitä, että referencing process saadaan loppuun, että päästään allekirjoittamaan sopimus toivottavasti ennen perjantaita (koska me molemmat lähdetään Jennin kanssa reissuun ma :D), ja saadaan vaikka yhdet avaimet edes Maijalle, että on koti johon tulla tuolta reissusta. Onneksi siis ollaan siellä Gambiassa, muuten olis pitänyt pyöriä ystävien nurkissa tai jossain väliaika-asumuksessa toi viikko. Not fun.

Asusta sen verran, että tää on tosiaan se maanantain asu ja yksi niitä asuja, joissa voisin elää jokaisen arkipäiväni. Nahkahousuja en vieläkään siis omista, mutta tuossa pari viikkoa sitten löysin River Islandista tekonahkahousut, ja tämä vinkki on pakko jakaa! Ne maksoi muistaakseni 40 puntaa, ja niitä löytyy kolmea pituutta! Mä halusin nimittäin sellaiset nahkahousut kerrankin, joissa lahje on PITKÄ. Johan löytyi. Visioin ne yhteen mun Coltien kanssa, ja kyllähän ne yhteen sopiikin :) Tykkään valtavasti nahan ja pehmoisen neuloksen yhdistelmästä ja kaiken kruununa tuo mun Hennesin ylipitkä bleiseri. Nää on myös niitä vaatteita, jotka jätin nyt parille päivälle itselleni käyttöön, nimittäin nää on kaikki mun luottovaatteita tällä hetkellä. Helppoa ja yksinkertaista. Olenpa tylsä, harmaata ja mustaa. Mutta toisaalta, helpottaa jokapäiväistä pukeutumista, kun on yksinkertaisia osia, joita yhdistää.

Onneksi mulla on Suomesta varmaan vielä viidet asukuvat julkaisematta, nimittäin tältä viikolta niitä tuskin hirveesti tulee, kun olen ihan ryönänä muuton keskellä ja ensi viikon Gambian perusasu lienee bikinit ja rantatunika. Todella inspiroivaa siis.

Kiva kun on tällainen blogi, johon voi avautua muuttostressistä. Helpotti vähän toi ahdistus rinnassa, ja jos nyt saisi vähän jotain aamupalaa kaivettua ja kammettua itsensä ylös ja hommiin. Sori vaan mussutuksesta :D

Mitäs tykkäätte asusta? :)

My Monday

MY MONDAY. Aina toivotaan näitä päivä Annan kanssa -postauksia, ja päätin eilen moisen toteuttaa :)

MY MONDAY. My readers often wish to see a post, that details my day, so here it is. My yesterday.

raita (2 of 25)

Heräsin eilen ilman herätyskelloa, ja mielestäni se oikeutti mut pyörimään sängyssä ja tekstailemaan ensimmäinen puoli tuntia valveillaoloajasta.

I woke up without alarm clock going off, so I took it as a clear sign that I’m allowed to lay in my bed texting and surfing the web.

raita (1 of 25)

Hylkäsin sänkyni suurella vaikeudella hypätäkseni suihkuun ja harjaamaan hampeja.

I abandoned my bed with difficulties to take a quick shower. 

raita (5 of 25)

Mä pyrin aina petaamaan mun sängyn. Välillä kiireessä se jää, mutta välillä saatan petaa sen vaikka 19 illalla. Huone on vaan jotenkin todella epäsiisti mun mielestä jos sänky on petaamatta. Lisäksi rakastan sitä tunnetta, kun illalla voi vetää peitot sivuun ennen kuin hyppää sänkyyn.

I always try to make my bed. Sometimes I get to be in such a hurry, that I don’t have time for it in the morning, but then I’ll make it up in the evening. I feel the room is somehow very untidy if the bed is not made, and I love the feeling of peeling the covers off before getting in bed in the evening. 

raita (6 of 25)Hengailin hetken koneella ja selvitin meidän Gambian matkaan liittyvää ongelmaa. Sain sieltä lauantaina kirjeen, että hotellimme on remontissa ja työt siellä ovat vakavammat kuin alkuun kuviteltiin. Meidät siirrettiin siis toiseen hotelliin. I don’t mind, nimittäin tämä oli puolet kalliimpi hotelli. Tsekkasin hotellin kuvia ja soittelin, että järjestely kelpaa. Jeeee, viikko lähtöön! Nyt jos varaisi, maksaisi tuo meidän hotelli muuten 1631 euroa viikolta :D Sinänsä hauskaa, koska me maksoimme 320 euroa lentoineen matkasta.

I opened my laptop and cleared some issues with our upcoming trip to Gambia. We were moved to another hotel due to renovation in progress at our original choice. I don’t mind, this one is twice more expensive anyway :D I checked the photos of the hotel and gave the company a call accepting their offer. 

raita (4 of 25)raita (3 of 25)raita (7 of 25)

Kastelin mun orkidean ja laitoin kahvin tulemaan. Tässä vaiheessa tajuan, että mun pitäisi lähteä kouluun 20 min päästä, joten kiirehän siinä tulee, niin kuin aina.

I water my orchid and put on some coffee. At this point I realise that I should be on my way in 20 mins, so as usual, I’m in a hurry.

raita (8 of 25)raita (9 of 25)raita (17 of 25)raita (10 of 25)Kahvi kädessä hyökkäsin kampaamaan tukan ja nassun, ja kirosin, että vielä oitäisi ehtiä joku päivä tällä viikolla ripsihuoltoon, sen verran hälyttävässä kunnossa on räpsyttimet.

While drinking coffee I attack my hair and face and get ready as soon as possible. Also make a mental note of booking a visit to get my lashes infilled, as they are starting to look rather horrible. 

raita (11 of 25)raita (1 of 3)-3

Kahvin loput oli to-go, ja bussia odotellessa ehti hyvin leikkimään selfieilla. Oon muuten kulkenut tässä vuoden verran bussilla 55, jos olen bussilla mennyt kouluun. Olen välillä joutunut sitä odottamaan pidempiäkin aikoja ja päästänyt kaikki 243 ohi. Eilen tajusin, että myös se 243 menee sinne koululle. Hyvä minä.

The rest of my coffee has to be to-go, as I’m running out to catch the bus. While I’m waiting for the bus, I have perfectly enough time to play around with some selfies. 

raita (2 of 3)-3

Pari tuntia luentoa, ja sitten pieni breikki.

Couple of hours of lectures and a short break.

raita (12 of 25)Aamupala jäi välistä, niin suuntasin meidän 30 min tauolla Pretiin hakemaan päivän keiton. Voisin välillä elää Pretin ruoalla. Tykkään valtavasti siitä, että yksi Lontoon yleisimpiä kahviloita, on ketju, jossa myydään vain lisäaineettomia ruokia. ”Made here today, gone here today.” Ei säilöntäaineita tai muut moskaa, vaan tuoretta hyvää ruokaa joka päivä. Jopa limut noudattaa ko. kaavaa ja ne on muuten herkullisia! Ruoan lomassa pyörittelen vähän Rooman kuvia illan postaukseen.

I missed brekkie, so I’m off to Pret to get the soup of the day and spend my 30-min break working on some photos from Rome while eating my lunch.

Tauon jälkeen luennot jatkuvat vielä pari tuntia, jonka jälkeen klo 15 suuntaan kotia kohti.

After the break another lecture for a couple of hours, before heading home at 3 PM. 

raita (15 of 25)Läppärissä on akku loppu, niinpä rentoudun kotimatkan kuunnellen musiikkia ja iloiten auringonpaisteesta.

The battery on my laptop is dead, so I spend the bus trip home listening to some music and enjoying the sunshine. 

raita (13 of 25)

raita (14 of 25)Fiilistelen vielä viimeisiä kertoja kotikatuamme ja valmistaudun henkisesti tulevaan pakkausoperaatioon. Päätän jättää pakkaamisen ti-to:lle ja ottaa vielä maanantain vähän rauhallisemmin.

One of the last times I will be walking these streets calling them home, so I feel a bit nostalgic. I decide to leave the packing for Tue-Thu and take the rest of the day a bit more easy. 

raita (16 of 25)Tässä välissä käymme Annikan kanssa napsimassa asukuvat ja kipaisen kaupassa hakemassa todella tärkeät eväät, ja suunnittelen viikon treeniohjelmaa ja varaan tunnit.

Time for some ootd-photos with Annika and a quick stop to the groceries store. I plan out my training activities for the rest of the week and book some classes in.

raita (18 of 25)raita (19 of 25)

Teen rucola-lohi-king prawns-kirsikkatomaatti-paprika-viinirypäle salattia, jonka joukkoon heitän reippaasti cesar-kastiketta ja päälle raastan kovaa vuohenjuustoa. Syödessäni katson puoli jaksoa toisiksi uusinta Hawaii five-0:ta ja herkuttelen kaikessa rauhassa.

Homemade superyummy salad and half an episode of the second latest episode of Hawaii five-0. 

raita (20 of 25)Sitten töiden kimppuun. Käsittelen asukuvia tulevaan asupostaukseen, vastaan meileihin, teen yhden kampanjan loppuun, ja ajastan pari postausta Gambian ajalle. 19.30 tajuan, että kohta tulee taas kiire ja hyppään treenivaatteisiin.

Then back to work. I work on some photos, answer some emails, finish a campaign I’ve been working on and schedule some posts for the week I’m in Gambia. I realise it’s 7.30, and I’ll be in a hurry again soon, so I jump into my training clothes. 

raita (22 of 25)Joku on varastanu mun Niken juoksuhousut, ja joudun vetämään ylleni harmaata. Oon varma, että meillä on Suomessa joku kotitonttu, joka on varastanut mun mustan topin, mustat juoksuhousut ja mun parhaat mustat rintsikat. Vaihtoehtoisesti ne on hukkunu jossain pesutoimenpiteessä tai eksyny väärän tyttären kaappiin. Tuo mustuus yhdistävänä tekijänä nimittäin hieman hämää..

Someone has stolen my favourite training pants, and I’m starting to think that we have a clothes-stealing-ghost living in our house in Finland, as I’m missing some of my favourite things at the moment :D

raita (21 of 25)No ei voi mitään, tukka ponnarille, takki niskaan ja menoksi. Täällä on muuten ollut nyt n. +16-17 astetta joka päivä, että todellakin pärjää kevyellä kuoritakilla ja treenivaatteilla.

Well, no can do, hair up, jacket on and off I go. It’s been about 16-17 degrees here lately, loving this warm fall in London :)

raita (3 of 3)-4

Treenaan vähän vajaa puolitoista tuntia. Alkulämmöksi juoksua ja sitten oma pieni kuntopiiri.

Kotiin suuntaan aivan kuolleena 21 jälkeen. Makoilen aivan kuolleena hetken aikaa ennen kuin saan itseni raahattua suihkuun.

Pyörin hetken höpöttelemässä Annikan kanssa ja järjestellen tavaroita ja asioita. Teen pari pientä työjuttua ja lopulta päätän antaa itselleni armoa ja dissertationin tekemisen sijaan päätän ottaa illan iisimmin.

I train for about hour-and-a-half, first some running followed by some cardio. I’m back off shortly after 9 PM. After a shower I spend some time talking with Annika and organising things. I finish a couple of short work-related tasks and then decide to have mercy on myself and take it easy instead of working on my dissertation. 

raita (23 of 25) Rouhin manteleita ja teen herkullisen marjasalaatti-jogurtti -sekoituksen, johon heitän nämä päälle.

Some freshly ground almonds to go with my berry salad on yogurt.

raita (24 of 25)

raita (25 of 25)

Katson sen Hawaiin jakson loppuun ja syön evääni. Iltapalan lisäksi telkkariherkkuina toimii viinirypäleet, mantelit ja jonku karkkipussin jämäkarkit. Luksusta.

I finish that episode of Hawaii and watch one more snacking on some grapes, almonds and candy, before hitting the pillow.

Sammutan valot ja simahdan ennen kahtatoista.

Turn off the lights little before midnight and sleep tight :)

A stroll around Rome

raita (36 of 41) HAPPY GIRL IN ROME. Olimme tosiaan Hannan kanssa pari päivää viime viikolla Roomassa, ja kyllä pakko se on myöntää, että kyseinen kaupunki vei sydämeni. Mä luulen, että aikanaan kun kävin Pariisissa ensimmäisen kerran ja inhosin paikkaa syvästi, en ollut tarpeeksi kypsä. On kaupunkeja, joihin voi rakastua milloin vain. Sitten on kaupunkeja, joiden rakastumiseen tarvitaan tietynlaista aikuisuutta; kypsyyttä, jolla arvostaa näiden kaupunkien kauneutta ja erikoisuutta. Nykyään Pariisi on mielestäni upea, ja Roomassa oli jotakin niin pariisilaista. Vanhempaa ja hieman rujompaa vain. Mä yleensä tiedän ensimmäisen muutaman tunnin aikana tykkäänkö paikasta vai en. Vaikka ensimmäiset tunnit Roomassa sisälsivät pienimuotoisen sydärin siitä, että passi ja lompakko meni, niin ihastuin siihen jo illalla hotellillemme siirtyessä.

Lensin tosiaan easyJetillä Lontoosta Roomaan, ja hintaa tuolle menopaluulle tuli n. 150 euroa. Roomaan saa lennot Lontoosta kyllä paljon halvemmallakin, mutta mun piti saada juuri tuo tiistain päivälento ja torstain iltalento, niin se vähän saneli tuota lippujen valitsemista. Hotellin valitsimme Hannan äidin ohjeiden mukaan. ”Spanish Stepseilta on lyhyt matka kaikkialle”. Selvä. Otimme siis Via Veneton poikkikadulta hotellin, Hotel Caprice, joka oli mun mielestä hintaansa nähden erinomainen. Rooman hotellit ei oo ihan halvimmasta päästä, ainakaan mitä hintoja vertailin. 320 euroa maksoi kolme yötä tuolla (Hanna oli siis Roomassa jo maanantaista), eli vähän reilu satasen saa kyllä laittaa yöltä hotelliin, jos haluaa kivalla paikalla asua. Capricen miinus oli aamiainen, joka oli kyllä todella surkea. Iso bonus paikasta, nimittäin siitä oli oikeasti lyhyt matka kaikkialle. Termini-asemalta, jonne lentokenttäjuna tulee, oli kävellen n. 15 min matka.

HAPPY GIRL IN ROME. There are some cities you fall in love with at any point of your life. There are some places that challenge you, that require some maturity on your behalf. I think that was the reason I didn’t fall in love with Paris back in 2010 when I first visited the city. I was too young. Now, now I can fully appreciate the beauty of Paris. I’m talking about Paris, because I think same applies to Rome. I don’t think I would’ve been in love with the city when I was younger. Now I fell in love with the narrow streets, the beautiful architecture, the smiling warm people, the beautiful weather and the feeling of something majestically old. 

raita (35 of 41) raita (34 of 41) Spanish stepsien vieressä, tai oikeastaan niiden yllä, on pieni ravintola/kahvila terasseineen ja viihdyimme siellä Hannan kanssa erinomaisesti. Hinnat eivät todellakaan ole halvimmat, mutta sijaintikin on aika hulppea. Valkkari oli hyvää, pizza erinomaista! Suosittelen! Terassille paistoi mukavasti aurinko ja alla oleva Spanish stepsien vilinä ei haitannut ollenkaan, vaan oli mukavaa paistatella päivää samalla vilkuillen ihmisten pyörimistä tuolla turistinähtävyydellä.

Meillä ei ollut Roomassa varsinaista suunnitelmaa. Kunhan pyörittiin. Musta kaupunkiin tutustuu parhaiten vaan kävelemällä päämäärättömästi. Toki halusin nähdä Colosseumin ja Vatikaanin, mutta muuten ei ollut mitään suunnitelmia sen kummemmin.

We didn’t have an actual plan for Rome. We just went with the flow and walked around aimlessly for hours. Of course there were certain places we wanted to visit, but otherwise we just wanted to relax and enjoy the atmosphere of the beautiful city. We spent a few hours just enjoying the day at this small restaurant right off the top of Spanish steps and it was a lovely place, that I can definitely recommend. The white wine was decent, the pizza was amazing! :)

raita (33 of 41) raita (32 of 41)raita (30 of 41) raita (31 of 41)Rooman Forumille emme menneet sisälle tällä kertaa, vaikka se varmasti vierailun arvoinen paikka olisikin! Colosseumillakin vain piipahdimme todistamassa rakennuksen olemassaolon. Mä en oikein viihdy tuollaisissa turistirysissä, mutta halusin kyllä nähdä palan historiaa vierestä. 

We didn’t go in the Roman Forum, just peaked around it. We did walk up to Colosseum to actually witness it, but didn’t spend too much time in the area. I’m not a big fan of all those tourist attractions, in any city actually, but there are just some places you have got to see :)

raita (29 of 41) raita (28 of 41) raita (27 of 41) raita (26 of 41) raita (25 of 41) raita (24 of 41)

Eniten ihastuin rakennukseen, josta ei edes hirveästi ollut löpinää nähtävyyksien joukossa (kyllä, tsekkasin ennen matkaa ne suositellut top10 vierailukohdetta). Tämä Vittorio Emanuele II muistomerkki (EDIT:// kiitos lukijoille, jotka korjasivat oikeaksi tämän. Mä vaan jostain luin jotain kulttuuriministeriöstä rakennuksen luona, mutta eipä näköjään ollut ihan oikein se :) oli mielestäni aivan upea, ja kaikessa hohtavassa valkoisuudessaan jotenkin hirveän ylvään näköinen paikka. Joku tässä paikassa vaan viehätti mua, vaikka olihan sielläkin tuhat ja miljoonaa turistia meidän lisäksemme.

Eniten kuitenkin tykkäsin Roomassa siitä, miten upeita rakennuksia oli oikeasti joka nurkalla. Arkkitehtuuri on niin vanhaa ja koristeellista, kadut kapeita ja kieroja, lyhtypylväät koristeellisia ja massiivisia, eikä ollut kortteliakaan keskustan alueella, jolla ei olisi jotakin kaunista rakennusta.

One of my absolute favourite buildings was the memorial to Vittorio Emanuele II, which wasn’t even mentioned in the most ”TOP10 places to visit in Rome”. It was such a majestic building in its whiteness and grandiose built. Of course there was thousands of tourists (including us) swarming around it, but it never bothered me, I was enchanted by this place. 

The thing I loved most about Rome was the architecture. Any street you stepped your foot on, you would have an amazingly beautiful building. The alleys were narrow, the buildings were decorative and the lamp-posts were huge and gorgeous. 

raita (23 of 41) raita (22 of 41) raita (21 of 41) raita (20 of 41) Vaikka halveksun hyvin montaa asiaa, joita Vatikaani edustaa, halusin nähdä toki Pietarinkirkon, josta Vatikaani tavallaan alkaa. Tuo enkeleiden silta matkalla Vatikaaniin oli musta jotenkin hirveen sympaattinen ja kaunis, ja onhan tuo Pietarinkirkkokin kaunis rakennus. Jotenkin siitä tuli mieleeni koko ajan yksi suosikeistani Lontoossa, nimittäin St. Paul’s Cathedral täällä on jotenkin yksi vaikuttavimpia rakennuksia mielestäni. Pietarinkirkossa on paljon samaa, väritys ja muoto on jotenkin samanhenkinen. Oletan, että Pietarinkirkko on vanhempi, joten St. Paul’s on varmasti saanut vaikutteensa sieltä, joten sinänsä hassua ehkä puhua, että Pietrinkirkko muistuttaa jälkimmäistä, mutta mulle St. Paul’s on niin tuttu, kun asumme ihan lähellä ko. kirkkoa ja näen sen aina kun käyn salilla tai matkalla kouluun.

Although I resent what Vatican represents, I really wanted to see it. The Bridge of Angels was somehow very peaceful and beautiful, and I must admit that the St. Peter’s Basilica is a gorgeous building. It reminds me of St. Paul’s (which admittedly was build later), one of my favourite buildings in London, that I get to see almost every day on my way to Uni or gym, as we live very near to it. 

raita (19 of 41) raita (18 of 41) raita (17 of 41) raita (16 of 41) raita (15 of 41) raita (14 of 41) raita (13 of 41) raita (12 of 41) Tungos tuonne Pietarinkirkolle oli aivan hillitön, ja mua nyt ei tunnetusti kirkkoon saa ellei ole pakko, mutta olihan se todella mielenkiintoista nähdä näin lähietäisyydeltä. Kamala ajatus, miten paljon valtaa yhdellä paikalla voi maailmanlaajuisesti olla. Ei sitä välttämättä tajua arkielämässä, että Vatikaanin ajatukset vaikuttavat ihan piskuisessa Suomessakin niin moneen asiaan. Harmi vaan, että en äkkiseltään keksi yhtään hyvää asiaa, joka sieltä on kantautunut. Toki kaiken maailman ”älä tapa” ja ”rakasta lähimmäistäsi” ovat hienoja korulauseita, mutta mielenkiintoista on se, että se tappaminen ylitetään syntymättömään lapseen vieden siltä elävältä ihmiseltä oikeus omiin päätöksiin. Tai että homoseksuaalia ei lasketa sitten lähimmäiseksi, jota rakastaa. No, ei siitä ehkä sen enempää. Bonukset kuitenkin Vatikaanin suuntaan uudesta paavista, joka on pieni, mutta tärkeä askel kohti nykyaikaa siirtymistä Vatikaanillekin. Tämä uusi paavi (pitäskö se kirjottaa isolla muuten?) on musta jotenkin todella symppiksen oloinen, ja on antanut lausuntoja, joista sentään vähän välähtää valoa tunnelin päästä.

(Disclaimer tähän väliin: Poistan lukematta kaikki uskoa tuputtavat kommentit suoralta kädeltä. Minä kunnioitan jokaisen oikeutta uskoa, ja sitä voikin jokainen toteuttaa omassa elämässään ja/tai blogissaan. Harmi, että usein uskovaisilla ei vaan aina tunnu olevan mitään kunnioitusta niitä kohtaan, jotka eivät usko. (Hyvänä esimerkkinä se valopää, jonka mukaan olisin ansainnut tulla raiskatuksi Barcelonassa, koska en usko Jumalaan.) Minulla on blogissani esittää mielipiteeni uskosta ja uskonnoista, ja vaadin kommentoijilta sen kunnioittamista.)

We didn’t go into the Basilica, as I don’t really ever go inside churches, unless I really have to. I am not a big fan of what religion does to people, and how far the Vatican has its reach in the world. It’s devastating to see how religion still affects the laws in so many countries, hurting so many people by adding to inequality and stereotyping. 

raita (11 of 41) raita (10 of 41) raita (9 of 41) raita (8 of 41) raita (7 of 41) Pantheonkin tuli nähtyä, Trevin suihkulähteelle emme menneet, kun se on remontissa.

raita (6 of 41) raita (5 of 41) raita (4 of 41) raita (2 of 41) Välipalat oli Roomassa paikallaan, mä voisin elää frozen yogurtilla, ja tuolla sitä sai vieläppä pistaasinmakuisena!

En muuten jaksanut raahata kameraa mukanani illallisille, mutta ensimmäisenä iltana kävimme syömässä ihan jossain tavallisessa pienessä italialaisessa ravintolassa Spanish stepsien lähellä. Kotoisia pieniä ravintoloita, joista saa herkullista italialaista ruokaa on kirjaimellisesti joka kulmalla.

Toisena iltana kävimme paljon positiivista huomiota saaneessa Mani in Pastassa, josta sai kyllä aivan järjettömän hyvää ruokaa! Antipasto-lautaset oli todella herkullisia ja pasta aivan mieletöntä! Ravintola ei ollut mitenkään hirveän kallis, palvelu oli loistavaa ja viinilista sopivan pitkä :)

Lounaat söimme aina osuessamme johonkin kivan ravintolan kohdalle, koska italialainen ruoka on musta parhaillaan juuri sellaisissa kotoisen suloisissa ravintoloissa, joissa ei ole mitään fantsua tai erityistä. Palvelu oli aina erinomaista, italialaiset ei ole kovin mököttävää sakkia.

Ohhh the food! Italy and food. I was in heaven. I could live on frozen yogurt and when I found it in pistachio, I had a bit of an early Christmas, to be honest. We tended to eat in some small, cute, family-owned Italian restaurants, that had some great food and very pleasant service. One night we did go to a restaurant called Mani in Pasta, which had great service and the food was just amazing! Another recommendation to anyone going to Rome. Dinner wasn’t very pricey, but the food and the wine was great. No wonder the place has received such high recommendations.

raita (3 of 41)

raita (1 of 41)Ennen suuntaamistamme takaisin lentokentälle, etsimme hotellimme läheltä kattoterassin, ja voin kyllä suositella sitä valtavasti. Via Veneton lähellä, Barberini -metroaseman vieressä on Hotel Bernini Bristol, jonka katolla on L’Olimpo ravintola, jolta on kauniit näköalat Rooman ylle. Suosittelisin tuonne menemistä illalla, koska ravintola vaikutti todella kivalta ja varmasti näköala yöaikaan olisi aivan upea! Me ehdimme viihtyä tuolla vain noin tunnin verran kevyellä iltapalalla, mutta käynti oli ehdottomasti suosituksen arvoinen.

Before heading back to the airport, we looked for a rooftop restaurant to go to. We chose a placed called L’Olimpo restaurant, on the roof of the Hotel Bernini Bristol, just off Via Veneto and near the metro station Barberini. I recommend going there for dinner, the panoramic view of Rome is astonishing, and the service impeccable :) It’s not the cheapest place, but having a salad and a drink was about 25 euros.

raita (41 of 41)

raita (40 of 41)raita (39 of 41)raita (37 of 41)raita (38 of 41)

Siinäpä kuvina meidän pikamatka Roomaan. All in all, tykkäsin valtavasti kaupungista, ja haluan sinne varmasti uudelleenkin! :) Näin lokakuun lopulla kohde oli ihan mieletön, nimittäin aurinkoa riitti taivaan täydeltä ja sää oli mitä mainioin, +20 kilahti kyllä jokaisena päivänä.

Rooma, olit hurmaava ♥

So that’s for our trip to Rome. All in all, I really enjoyed the city and I’m sure I’ll be visiting it again one day. End of October was a great time to visit the city, as the weather was about +20 every day, it was very sunny and warm. Nice break from the chilly weather in Finland and the rains in London :) 

Rome, you were charming indeed ♥