”Look how they shine for you / And everything you do / Yeah, they were all yellow”

raita (1 of 2)-8SYKSY. Hei rakkaat lukijat! Mulla on sellanen olo, että kello olis jo keskiyön ja sais mennä jo nukkumaan. Mut ei. Tulin eilen kotiin aika myöhään ja tänään oon ehtinyt jo luentojen lisäksi käydä lääkärillä ja tulevalla asunnollamme. Oon ihan rikki ja mun olkapäätä särkee. Kävin tänään hakemassa rokotukset ja malarialääkkeet tuota Gambian reissua silmällä pitäen. Olkaan iskettiin lavantauti- ja keltakuumerokotukset, ja käteen Malaronea oikea määrä pillereitä. Nyt on olkapää aivan jumissa, toi iso lihas ei oikeen halua liikkua yhtään :D No mutta nyt sekin on sorted, ja oon valmis meidän reissuun, johon on aika tasan 10 päivää :) Jeee!!

raita (17 of 20)

raita (19 of 20) raita (11 of 20)raita (15 of 20)

raita (8 of 20)

Lääkärin jälkeen suuntasin tosiaan meidän tulevalle asunnolle. Ollaan siis laitettu jo deposit sisään, ja asunto on otettu pois markkinoilta. Huh. Pikkujuttu on se, että kun näin asunnon ensimmäisen kerran, se oli ihan täysin revitty auki. Välittäjä kertoi heti alkuun, että kämppä uusitaan lähes täysin, ja lähinnä hyvällä mielikuvituksella pystyi päättelemään, että se sopisi meille. Tänään kävin mittaamassa huoneeni, jotta tiedän minkäkokoisen vaatekaapin tilaan sinne valmiiksi. Asunnon piti olla valmis 31.10., ja meidän piti päästä muuttamaan sinne samantien. Nyt on remontissa kestänyt vähän odotettua pidempään, ja näyttää siltä, että joudutaan vähän säätämään tässä muuton kanssa. Mulla on onneks toi matka, eli mun ei tarvii majoituksesta huolehtia. Toivottavasti saadaan vietyä tavarat sinne jo perjantaina, sitten ollaan hetken aikaa kodittomia :D

raita (9 of 20)

raita (2 of 20)

raita (18 of 20) raita (14 of 20) raita (12 of 20) Nyt oon piirtänyt mun huoneen sata kertaa, enkä vieläkään oo keksinyt, miten laitan kaikki noi huonekalut paikalleen. Mun huoneessa on helvetisti kulmia ja erkkeri-ikkuna, mikä tekee aiheesta hankalaa. Kyllä mä sen vielä keksin :) Kaikki samat huonekalut muuttaa mukana, mutta vaatekaapin joudun ostamaan vielä.

Asunto on tosiaan ihan rempallaan vielä. Kylppäri on laitettu täysin uusiks ja se on aika söpö. Keittiön lattia vaihdetaan vielä, kaikki huoneet maalataan ja kaikkialle vaihdetaan matot. Ikkunat vaihdettiin kaikki tällä viikolla, joten nyt vielä toi crew tekee loput hommat. En malttaisi odottaa, että tuo olisi jo valmis ja pidän koko ajan sormia ristissä, että jollain uskomattomalla onnenkantamoisella se ehtisi valmiiksi ensi perjantaiks. Utopistinen ajatus, mutta no, aina voi tyttö toivoa :Draita (7 of 20) raita (6 of 20) raita (5 of 20)

raita (13 of 20) raita (3 of 20)

raita (2 of 2)-8

Nyt mä jatkan piirtelyä ja jätän teidät näiden syksyisten kuvien pariin :)

Mitäs tykkäätte asusta? :)  

”Love without pain isn’t really romance”

raita (1 of 2)-7Hellurei ja kivaa iltaa Roomasta! Ollaan kävelty tänään varmaan parikyt kilsaa ympäriinsä, nähty paljon, räpsitty paljon kuvia ja nautittu lomailusta. Mun hartiat on ihan jumissa käsilaukun ja superpainavan kameran roudailusta ja jalatki huutaa ”vähän” hoosiannaa. Mut nyt on nähty Colosseum ja Vatikaani ja syöty italialaista pizzaa ja gelatoa. Hän on tyytyväinen. Ollaan juuri lähdössä johonkin hyvät arvostelut keränneeseen ravintolaan, josta saa italialaista ”kotiruokaa” ja sitten voikin lysähtää nukkumaan väsyneenä mutta onnellisena. Sitä ennen voisin esitellä nuo bannerin takana olevat asu-kuvat, joissa on yksi uusi taidonnäyte Juulialta :)

raita (2 of 14)

raita (1 of 1)-13

raita (9 of 14) raita (4 of 14) raita (5 of 14)Muistatteko sen hameen, joka mulla oli Blockfesteilla? Se Juulian mulle tekemä kaunis tummansininen hame ihanalla vyötäröosalla? No, olin niin ihastunut siihen, että Juulia teki mulle sitten samasta hameesta maximittaisen version :) Paksu kauniisti laskeutuva kangas sopii tähän syksyyn erinomaisesti ja on helppo arkiasu neuleen ja conversejen kanssa mihin tahansa päivään. Näin viileämmillä keleillä alle menee paksut sukkahousut, eikä tule kylmäjään :) Tykkään valtavasti siitä, että nää Juulian mulle tekemät hameet on uniikkeja kappaleita, jotka on tehty täysin mun toiveideni mukaan. Mikäs sen parempaa, kun saa ihan oman maun mukaisia vaatteita, jotka vielä sopivat päälle hyvin!

raita (8 of 14) raita (10 of 14) raita (12 of 14) raita (13 of 14) raita (14 of 14)

raita (2 of 2)-7

raita (7 of 14)

Mä oon nyt valitettavasti ihan liian nälkäinen keskittyäkseni tekstiin tämän enempää, vaan aattelin mennä ahtaamaan itseni täyteen lasagnea ja tiramisua. Kuka muu bloggaaja saa yhden asupostauksen ohessa puhuttua enemmän ruoasta kuin vaatteista, kysynpä vaan? Erilainen, nälkäinen, nuori. Tai ei niinkään nuori enää.

No anyway, tossa se asu sitten olisi, mitäs tykkäätte? 

”Pakkaan mun laukkuni / Mut vaikka mä minne meen / Vaikka muutan Lontooseen…”

raita (1 of 3)

*Toteutettu yhteistyössä Samsoniten kanssa*

MATKALLA. Multa kysytään usein, millaisissa releissä mä matkustan. Aika yksinkertaisissa itse asiassa. Alle 5 tunnin matkoilla en niin mieti, mitä päälleni laitan, kunnes on tarpeeksi lämmintä mukana koneessa. Kun samassa penkissä pitää istumalihaksia kuluttaa tuosta pidempi aika, lennän lähinnä pummin näköisenä mukavimmissa vaatteissa, jotka käsiini löydän ennen matkaa. Tällä kertaa teema oli hyvinkin tuttu “mitä nyt nopeiten käsiini saan”. En paljoa mieti matkanteossa tyyliä, kuin järkeä. Tällä kertaa halusin pukea hatun päähän, ettei se lytisty matkalaukussa. Kaikki muu päällä oleva olikin päällimmäisenä matkalaukussa, kun hiffasin, että pyjamassa en ihan vielä kehtaa lentää minäkään. Täysin eriparia oleva asu, joka ei kovin tyylikäs ole, mutta täysin funktionaalinen lentomatkaan. Siskoni tuli isän kanssa droppaamaan lentokentälle sunnuntaina ja iskin sille tutusti kameran käteen. Tässä niitä ihka oikeita matkustuskuvia. Moni bloggaaja varmasti matkustaa edustavan näköisenä ja kauniina. Meitsi ei lukeudu niihin. Mä meen sennäköisenä kuin meen, ei kiinnosta ulkomuoto matkanteossa.

Tässä samalla kun esittelen tämän matka-asuni, haluaisin välittää suuren suuret kiitokset Samsonitelle, joka on ollut mahtava yhteistyökumppani jo monen vuoden ajan. Ensimmäiset Samsoniten Cosmolitet sain yritykseltä vuonna 2010 valmistautuessani Australian vuoteen. Ne palvelivat erinomaisesti kolme vuotta, jotka sisälsivät jokainen n. 10-15 uutta maata vuodessa ja järkyttävän määrän lentomaileja. Mä tarvitsin matkalaukkuja, jotka kestää mitä vain ja painavat itsessään mahdollisimman vähän. Samsonite vastasi huutoon Cosmoliteilla. Mun punaiset paholaiset saivat karun lähdön elämään. Ensimmäinen matkamme Australiaan oli kaikkea muuta kuin ruusuinen. Lensimme Amsterdamin ja Guangzhoun kautta Brisbaneen. Mulla oli silloin polvituki ja muutenkin vaikeeta. Syystä tai toisesta koneemme teki välilaskun vielä Pekingiin tankkaamaan, ja matka oli helvetilliset 42 tuntia. En mene sen kummemmin siihen reissuun, mutta muistan melko tyhjän olon, kun matkalaukkuhihnalla ei odottaneetkaan uutuuttaan kiiltävät Samsoniten kaksoset.

raita (10 of 10)-2raita (8 of 10)-2 raita (5 of 10)-2raita (4 of 10)-2raita (2 of 10)-2

Syystä tai toisesta ne meidätn matkalaukut päätettiin purkaa Pekingin bensastopin aikana koneesta ja unohdettiin sinne. Ei sinänsä yllättävää ko. Matkan säätö huomioon ottaen. Kun kaksi päivää myöhemmin ne meille tuotiin kotiovelle, katsottiin Merin kanssa aika tyhjin silmin niitä raukkoja. “Ne päätti sitten purkaa ne konetta turhaan laskematta” totesi Meri. Meidän laukut näytti siltä, kun ne olisi raahattu Pekingistä Brisbaneen lentokoneen perässä kuin tölkit hääauton perässä konsanaan. Pikkuiset oli täynnä mustia naarmuja ja näyttivät selvinneen vähintään lohikäärmeen hyökkäyksestä. (no koska se on Kiina, you know?) Ja kuitenkin, tästä kaikesta huolimatta laukut kestivät erinomaisesti vielä kaikki muut reissut päälle. Tänä kesänä siirsin ne rauhallisempaan käyttötahtiin vanhemmilleni, sain nimittäin Samsonitelta uudet, tuliterät versiot. Edelliset olivat toisiksi ja kolmanneksi suurinta kokoa, nyt otin käyttöön isoimman Samsoniten ja tuon kässärikokoisen pienen.

Tässä neljän vuoden kokemuksella en voi muuta kun suositella. Olen vuosien varrella kokeillut kavereiden muita matkalaukkuja, eikä ole Cosmoliten voittanutta. Matkalaukut ovat kevyitä tyhjänä ja 32 kiloa painaessaankin täysin helposti yhdellä kädellä kontrolloitavissa. Mulla matkustaa aina käsilaukku tuon pienen päällä, eikä matkustaminen kyllä tunnu yhtään rankalta. Granted, onhan toi mun isoin Samsu ihan saakelin iso, mutta eipähän tarvitse tunkea sitä ihan täyteen. Matkarajoitus on kuitenkin sen 23 kg suurimmalla osalla lentoyhtiöistä, ja silloin sen voi pakata melko kivasti. Eikä esim. Niin, että isäsi istuu sen päällä kun yrität pakottaa sitä kiinni. Vetskareista voin sanoa sen verran, että kestävät ihan mitä vaan. Myös em. Mainitun kurimuksen.

raita (6 of 10)-2 raita (3 of 10)-2raita (9 of 10)-2
raita (3 of 3)-3

Mä en todellakaan jaksaisi matkustella näin paljoa paskalla kalustolla. Mulle on tärkeetä mun matkalaukuissa se, että ne helpottavat mun matkantekoa, eikä tee siitä helvettiä. Halpojahan nämä eivät ole. Mutta kyllä väitän näiden olevan hintansa arvoisia.

Tässä mitä ihmeellisempiä sähköposteja lukiessani (“saat 20 dollaria jos teet kaksi postausta meidän nettikaupasta”, “haluaisitko kokeilla tuotetta X vaatimuksilla X, Y ja Z”) olen todella oppinut kunnioittamaan näitä pitkäaikaisia yhteistyökumppaneitani. Tämäkin postaus on kirjoitettu ihan puhtaasti omasta halustani, ei sopimusvelvoitteista, sillä sellaisia minulla ei ole ollutkaan. En koskaan lupaa missään yhteistyössä kirjoittavani postausta, ja kirjoitan ainoastaan niistä, joita voin todella lukijoilleni kehua. Ei ole Samsonitenkaan tarvinnut minulta mitään pyytää, sillä heidän tuote puhuu puolestaan. Kiitos siis Samsonitelle siitä, että olette tehneet mun matkustamisesta helpompaa ja kiitos siitä, että olette olleet niin mainio yhteistyökumppani.

Asusta ei oikein ole mitään sanottavaa, koska tuota yhdistelmää juuri tuollaisena en pukisi päälleni muuten. Kuten olette ehkä muutamassa kuvassa nähneet vilahtavan, minunkin vaatekaappiin on muuttaneet pari Acne Studiosin kenkiä. Niistä lisää lähipäivinä ihan erikseen, ne ansaitevat ihan oman postauksensa nimittäin! Batman-paidan näin Navy Jerrysissa yhdellä tytöllä perjantaina ja hihkaisin silloin, että mun on tollanen saatava kanssa. Suunnittelin jo mielessäni eBay-penkomista, mutta hain Hennesiltä sukkahousuja lauantaina ja kas, siellähän se oli. Älkää pelätkö, mä yhdistän sen jotenkin vähän tyylikkäämmin ensi kerralla. Ehkä. Tai sitten en. Mutta se on BATMAN, ei sillä ole niin väliä. Bleiseri on ikivanha ja farkut ne samat kuluneet revityt boyfriendit. Ainiin! Hattu. Tehtyäni Mungostyleen postauksen hatuista löysin kuin löysinkin oikean harmaan hatun toissa viikolla :) Näytän vähän nuuskamuikkuselta, mutta se on kai ihan söpö hahmo. Ehkä.

raita (7 of 10)-2

raita (1 of 10)-2

raita (2 of 3)

Nyt köröttelen tuo sama pikku-Samsu vierelläni junassa kohti Rooman keskustaa. Aion syödä paljon pizzaa, juoda italialaista viiniä, leikkiä gladiaattoria Rooman Forumilla ja juoruta Hannan kanssa rajattomasti. Aion kulkea kapeilla kaduilla syöden gelatoa unelmoiden vanhasta maailmasta ja ihaillen tyylikkäitä roomattaria. Ne vetää kuulemma veroja pariisittarille.

Kaiken muun lisäksi tätä mä rakastan Lontoossa. Halvalla pääsee minne vain, ja parin päivän kaupunkibreikit upeissa Euroopan metropoleissa luonnistuvat helposti. Oli tämä mun tarkoitus täällä tai ei, niin tähän on elämä mut vienyt; elämään matkalaukkuelämää. Pun intended. Todellakin.

Pusuja Roomasta!

Off to Rome!

K566_ColosseumRome20000604Mini-Samsu on pakattu kesävaatteilla, lennolle on lähtöselvitetty netissä ja kohta voikin siirtyä kohti lentokenttää. Taas kerran. Tällä kertaa suuntana 48 h Hannan seurassa kuvankauniissa Roomassa. En tiedä miten ehdin kaiken kahdessa päivässä, nimittäin nähtävää ja kuvauskohteitahan tuolla riittäisi vaikka vuodeksi.

Aion nauttia ystäväni seurasta, pizzasta, italialaisesta viinistä, kauniista rakennuksista ja hyvästä säästä. Heippa sateinen Lontoo, nähdään perjantain puolella! :)