Vauvojen ja lasten probiooteista

* Kaupallisessa yhteistyössä Suomen Bioteekki

Kirjoittelin viime viikolla Mungolifen puolelle probiooteista ja ajattelin nostaa aihetta myös täällä Mungobabyn puolella, sillä tämä on mielestäni tärkeä aihe kaikkien pienten lasten vanhemmille.

Vauva saa parhaiten probioottiannoksensa äidin rintamaidosta, jos äiti käyttää probiootteja. Kuten kirjoittelin Mungolifen puolelle “Jokaisen kropan sisällä käydään jatkuvasti kilpailua hyvän ja pahan mikrobiston välillä. Kun voit hyvin, ovat hyvikset voitolla, mutta kun maha on kipeä tai olo on huono, on todennäköisesti pahikset ottaneet ylivallan. Probiootit ovat niitä hyviksiä, hyviä bakteereja, jotka tasapainottavat suoliston mikrobistoa. Probiootit tehostavat elimistön omaa immuunipuolustusta ja korvaavat esimerkiksi antibioottikuurin aikana tuhoutuvia hyviä bakteereja.” Tämä pätee aikuisten lisäksi myös lapsiin ja vauvoihinkin. Meillä on annettu vauvalle maitohappobakteereja tai probiootteja pariviikkoisesta asti. Maitohappobakteerien ja probioottien eron voisi tiivistää niin, että “Probiootit ovat lähes aina maitohappobakteereja, mutta maitohappobakteeria saa kutsua probiootiksi vasta, kun sen teho on todistettu”. Itse syön päivittäin tuota Probiootti Compia, joka pitää mun mahan tosi hyvin rauhallisena ja tietenkin nämä probiootit imeytyvät myös vauvalle rintamaidon kautta. Korvikevauvoille pitää kuitenkin annostella probiootit erikseen. Nyt kun meilläkin poitsu saa osan maidosta korvikkeena, on tärkeää muistaa probiootit. Suosittelen lämpimästi probiootteja vauvalle, sillä kuten tuossa yllä on mainittu, probioottien teho on todistettu.

Bioteekillä on myös vauvoille suunnattu tuote, eli Probiootti baby, joka sisältää Bifidobakterium BB-12® -maitohappobakteeria, joka on vauvalle luontainen ja kliinisesti tutkittu maitohappobakteeri. 

Me ruvettiin käyttämään probioottia päivittäin siinä vaiheessa kun alettiin antamaan korviketta ja kiinteitä ruokia. 

Probiootti baby -tipat sisältävät 1 miljardi elävää Bifidobacterium BB-12® -bakteeria. Tipat ovat maidottomia eivätkä ne sisällä gluteenipitoisen viljan ainesosia. Näitä on tarkoitus antaa kuusi tippaa päivässä, ja mä oon antanut ne meidän ahmatille suoraan lusikalla tai sitten sekoittanut soseeseen. 

Varsinkin ulkomaille lähtiessä probiootit on supertärkeitä, sillä bakteerikanta muuttuu ja imettävän äidin käyttämä ravinto on erilaista. Probiootit auttavat pienen masua taistelemaan tätä kaikkea uutta vastaan ja pitävät vastustuskykyä korkeammalla. Yleensä myös imetys loppuu ennen kuin lapsi oppii kunnolla käsittelemään tablettimuotoisia maitohappobakteereja, joten tipat ovat paikallaan myös siinä vaiheessa, sillä silloin äidin käyttämät probiootit eivät imeydy vauvaan.

Joidenkin tutkimusten mukaan on esitetty, että probiooteista voi olla apua koliikin hoidossa, mutta koska kliinisten kokeiden tekeminen vauvoilla on eettisesti kyseenalaista ja koska tiukkojen rajanvetojen vetäminen hoidon apuna on mahdotonta koliikin aiheuttajasyyn tuntemattomuuden vuoksi, niin ei voida sanoa näistä olevan apua koliikissa. 

Meillä on D saanut maitohappobakteereja ja sittemmin tätä Probiootti Babya kaksiviikkoisesta lähtien, eikä hänellä ollut missään vaiheessa koliikkia. Se voi olla tietenkin myös sattumaa, mene ja tiedä. Kun juttelimme lastenlääkärin kanssa refluksiasioista aikanaan, suositteli hän probioottien jatkuvaa käyttöä. Ne eivät ole haitaksi, ja kuten aikuisillakin, ne vaan tehostavat immuunipuolustusta. Tuota Probiootti Babya on saatavilla myös muodossa Probiootti Baby + D, jolloin samassa paketissa on myös D-vitamiini. Näitä ei tarvitse siis antaa erikseen, sillä pienelle vauvalle kahtien tippojen tunkeminen voi olla haastavaa, ellei satu olemaan sellainen vauva kuin meillä, joka syö mitä tahansa ja todella mielellään :D 

Probiootti Babyn lisäksi Bioteekillä on valikoimissaan Probiootti Junior, joka on mansikanmakuinen purutabletti. Probiootti Junior sisältää vaikuttavat määrät Bifidobacterium- ja Lactobacillus GG -bakteereita. Yhdessä tabletissa on yhteensä kaksi miljardia probioottibakteeria. D-vitamiinin sijaan Probiootti Juniorissa on lisänä C-vitamiinia edistämässä immuunijärjestelmän toimintaa. 

Probiootti Junior sopii päivittäiseen käyttöön tai sitä voi käyttää kuuriluontoisesti antibioottikuurin aikana ja jälkeen tai esimerkiksi reissussa. Junioriin voi vaihtaa siinä vaiheessa, kun pieni oppii käsittelemään purutabletin, ja siihen asti voi käyttää tuota Probiootti Babya. 

Varsinkin taaperoikäisille ja pienille lapsille probiootti on musta äärimmäisen tärkeä ravintolisä arkeen, sillä pienet kädet ovat koko ajan hipelöimässä kaikkea mahdollista ja kuskaamassa kaikkea likaista suuhunsa. Lisäksi päiväkodeissa ja kerhoissa yms. on aina kaikki kyseisen vuodenajan pöpöt tarjolla, joten vahvistettu immuunipuolustus tuskin kellekään tekee pahaa. 

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ja yhdessä Bioteekin kanssa arvommekin lukijoideni kesken kaksi tuotepakettia probiootteja. Äidille Probiootti Compia ja lapselle iän mukaan joko Junioria tai Babya.

Kerrothan kommentissasi, kumpaa pikkuisesi jo käyttäisi, niin osataan lähettää voittajille oikeaa tuotetta! :)

7+

Related Posts

97 Comments

 • Reply Irkku Wednesday, October 4, 2017 at 18:53

  3-vuotiaalle olisi kiva kokeilla, jos auttaisi etenkin näin syksyisin kun taudtit ovat liikkeellä.

 • Reply Zelinda Wednesday, October 4, 2017 at 19:11

  Mukana :) Junioria käytettäisiin meillä

 • Reply Kati Wednesday, October 4, 2017 at 19:21

  Meidän taloudesta löytyy 5v&2v ja kohta viellä vauvakin eli kaikille löytyy käyttöä 😅

 • Reply Eeka Wednesday, October 4, 2017 at 19:23

  Tulevalle vauvalle menis, joten baby-tuote ois hyvä 😊

 • Reply SiniK Wednesday, October 4, 2017 at 19:23

  Kolmen viikon vanha esikoinen taitaisi käyttää baby-versioita ☺

 • Reply Marika Wednesday, October 4, 2017 at 19:35

  Probiootti Baby meidän 2kk vauvalle. :)

 • Reply HM Wednesday, October 4, 2017 at 19:44

  Ei kunpaakaan kun esikoinen vielä mahassa mutta probiootti D tulee käyttöön :)

 • Reply Nina asunmaa Wednesday, October 4, 2017 at 19:48

  Vauvalle on ollut tarkoitus ostaa bioteekin probioottia refluksiin joten sen voittaminen ois hienoa!

 • Reply Janika Wednesday, October 4, 2017 at 20:04

  Mukana arvonnassa. Lapselle probiootti babya.

 • Reply Oona Wednesday, October 4, 2017 at 20:05

  Hei.
  Meillä keskosvauvalle aloitettiin jo osastolla rela-tipat. Sittemmin mukaan tuli myös gefilus-tipat jotta maitohappobakteerikantaa saatiin sairaalajakson jälkeen monipuolistettua. Kiinnostaisikin kokeilla näitä nyt kun lihasoseiden syönnin aloituksen takia maha taas oireilee. Meillä soseiden syönnin kanssa menty edestakaisin juuri vatsan oireilun takia, kun vauva kohta 6kk, mutta korjattua ikää vasta reilu 3kk. (Keskosilla soseet aloitetaan varhennetusti 3kk ikäisenä. Tämä tietysti harmittaa mielellään imettävää, mutta hurja kasvuvauhti vaatii veronsa. )
  Värikästä syksyä teille 😊

 • Reply Maria Wednesday, October 4, 2017 at 20:10

  Ehdottomasti mukana arvonnassa, vauvataipaleen alussa oli maitohappobakteerit mukana arjessa mutta sitten jäivät. Meillä kohta 1-vuotiaalle olisi varmaan vielä Baby hyvä :)

 • Reply Anna Wednesday, October 4, 2017 at 20:23

  Osallistun arvontaan. Lapset ovat 2 ja 4 vuotta.

 • Reply L Wednesday, October 4, 2017 at 20:26

  Meidän pikkuneiti on saanut pienestä pitäen tippoja, joissa on samassa D-vitamiini ja maitohappobakteerit. Mutta pitääpä ottaa seuraavaksi kokeiluun nuo baby tipat, sillä neiti on alkanut ryömiä ja suuhun löytyy vaikka mitä mielenkiintoista lattioilta! Ja koirataloudessa pöpöjä varmasti riittää. Varmasti olisi probiootit hyväksi myös itselle, vaikka olenkin todella huono ottamaan vitamiineja yms.

 • Reply Riitta Wednesday, October 4, 2017 at 20:36

  Pikkuinen käyttäisi Babyä. :) Itse otin vasta Mungolifen innoittamana Compin käyttöön.

 • Reply Nimk Wednesday, October 4, 2017 at 20:54

  Oi oonkin miettinyt, mitä kaikkea olisi hyvä vauvalle tarjota tissimaidon lisäksi. Meillä menis siis baby! :)

 • Reply Mariiia Wednesday, October 4, 2017 at 21:02

  Näitä olisi mahtava päästä testaamaan marraskuussa syntyvään esikoisemme kanssa. Herkästi oireileva suolisto on sukuvika, joten näille saatta olla tarvittava :D Ja Babya siis haluttaisiin kokeilla.

 • Reply Riikka Wednesday, October 4, 2017 at 21:08

  Hyvä infopostaus! Baby sopisi meidän parikuiselle beibille :)

 • Reply Alma Wednesday, October 4, 2017 at 21:11

  Probiootti Babya käytetään kohta meillä! :)

 • Reply Anna Westerberg Wednesday, October 4, 2017 at 21:32

  Babya meidän pikkuneidille!:)

 • Reply Cielo Wednesday, October 4, 2017 at 21:33

  Kiva arvonta! Me otettiin vauvalle heti Rela-tipat käyttöön, mutta vaihdettiin viikko sitten vyöhyketerapeutin suosituksesta just näihin tippoihin. Eli ottaisimme baby-tippoja :).

 • Reply Viivitys Wednesday, October 4, 2017 at 21:40

  Vauvalla nämä onkin jo käytössä, mutta tietysti tekisi äidillekin hyvää. Osallistun siis arvontaan. Vauva vielä tovin baby iässä.

 • Reply Heidi Wednesday, October 4, 2017 at 21:48

  Baby tai Junior kummallekin löytyisi käyttöä. Jos toinen pitää valita niin Baby, niin ehkäistäisiin tuoreen pikkuveljen vatsavaivoja 😊

 • Reply Matty Wednesday, October 4, 2017 at 22:00

  Itse olen kovasti myös probioottien kannalla ja koska sairastan colitis ulcerosaa (tulehtunut paksusuoli oireyhtymää) on ne suolistoni kannalta erittäin tärkeitä.
  Nyt kun tämä pieni mini tyyppi malttaisi maailmaan saapua olenkin ajatellut että hänen oman suoliston ja kehon hyvinvointiin olisi hyvä alkaa antamaan juuri probiootteja jotta masu voisi paremmin. Imettämistä haluan yrittää ja koen että probiootti baby sopisi sen rinnalle kyllä oikein hyvin.
  Täytyykin lähteä probiootti kaupoille :):)

 • Reply Annika Wednesday, October 4, 2017 at 22:00

  Itse olen koko imetyksen syönyt Bioteekin Probiootteja, mutta nykyinen purkki taitaakin olla jo lopussa.. Meillä vauvat 5kk :)

 • Reply Emmi Wednesday, October 4, 2017 at 22:10

  Probiootti Babya :)

 • Reply Jenna Wednesday, October 4, 2017 at 22:11

  Taaperolle tulisi juniorit käyttöön :)

 • Reply Minna Wednesday, October 4, 2017 at 22:13

  Maitohappobakteeri aktiivisesti käytössä itsellä (mm.pitää omaa refluksitautia kurissa) sekä esikoiseni on saanut tippoina viikon verran hänkin :) Baby versio tulisi käyttöön.

  • Reply FARMASEUTTI Friday, October 6, 2017 at 17:59

   Eihän sekoiteta nyt refluksia ja suolistovaivoja. Maitohappobakteereilla on hyviä vaikutuksia nimenomaan suoliston hyvinvointiin, mutta refluksiin ne eivät vaikuta. Aikuisten refluksia hoidetaan parhaiten oikealla ruokavaliolla ja/tai lääkehoidolla, johon lukeutuu esimerkiksi protonipumpun estäjät, kuten pantopratsoli. On harmi, kun ihmiset jakavat sosiaalisessa mediassa harhaanjohtavaa tietoa, sillä kaikilla ei ole koulutustaustaa tai kykyä käsitellä onko informaatio totta vai ei.

 • Reply Pampula Wednesday, October 4, 2017 at 22:37

  Meidän 2v voisi käyttää jo tuota junioria 😊 päiväkoti vastikään aloitettu ja kiva korvatulehduskierre päällä nyt. Mekin on käytetty apteekin probiootteja nyt päiväkodin aloituksesta lähtien.

 • Reply Maarit Wednesday, October 4, 2017 at 22:38

  Olisipa tälle vatsavaivaiselle perheelle oikein mahtava paketti! Babya vauva käyttäisi :)

 • Reply Jii Wednesday, October 4, 2017 at 22:53

  Nää oliskin hyviä tähän väliin, kun kohta lähdetään käymään reissussa! Meillä on D-vitamiinitipoissa kyllä maitohappobakteereja, mutta reissuun ei ehkä ekstravahvistus ois liikaa?! Varsinkin kun vauva jo 7 kk ja syö kiinteitä myös… Ja mulle ehdottomasti tulis myös tarpeeseen :)

  • Reply Jii Wednesday, October 4, 2017 at 22:54

   Niin ja siis Babya tulis meille, kun niin pieni lapsi vielä :)

 • Reply Taru Wednesday, October 4, 2017 at 23:55

  Brobiootti Baby ois kaivattu lisä meidän 7kk murulle! :)

 • Reply Jasmin Thursday, October 5, 2017 at 00:11

  Hieno juttu! Meidän tyttärelle menisi tuo baby. 👶 maitohappobakteeria hänelle jo syötetään, mutta enpä tiennyt sen ja probioottien erosta ennen kuin luin postauksesi mungolifen puolelta.

 • Reply Laura Thursday, October 5, 2017 at 03:28

  Meillä käytettäisiin vielä Babya :)

 • Reply Emppu Thursday, October 5, 2017 at 06:43

  Esikoistani odottelen, joten Probiootti Baby tulisi käyttöön. Kiva kun tätä kautta saa tietoa eri tuotteista, tuleva tuore äiti on infotulvasta pää pyörällään. :D

 • Reply Noora Thursday, October 5, 2017 at 07:46

  Toivon, että lukijoillasi on ymmärrystä mainostekstien tulkintaan, sillä tekstisi terveysasioissa ovat välillä ristiriitaisia. Annan esimerkkn. Kirjoitat ”Itse syön päivittäin tuota Probiootti Compia, joka pitää mun mahan tosi hyvin rauhallisena ja tietenkin nämä probiootit imeytyvät myös vauvalle rintamaidon kautta”.
  Täss kohdassa oli räikeä virhe. Rintamaitohan on tutkitusti esim. kehitysmaissa vauvalle turvallisinta ravintoa, sillä suoliston mikrobifloora ei yleensä imeydy verenkiertoon (seuraisi verenmyrkytys), saati erity rintamaitoon ja sitä kautta vauvaan. Toivon, että tämä on valtaosalle lukijoista tuttu asia. Toisaalta itse samassa tekstissäsi toteatkin myöhemmin kuitenkin, että ”Yleensä myös imetys loppuu ennen kuin lapsi oppii kunnolla käsittelemään tablettimuotoisia maitohappobakteereja, joten tipat ovat paikallaan myös siinä vaiheessa, sillä silloin äidin käyttämät probiootit eivät imeydy vauvaan”. Totta. Eivät imeydy.

  Lisäksi tutkimustietoon liittyen on pakko nyt ystävällisesti todeta, että koliikkiasiasta kirjoitatessasi tutkimusta ymmärtämättömät tulevat harhaanjohdetuiksi. ”Koska kliinisten kokeiden tekeminen vauvoilla on eettisesti kyseenalaista ja koska tiukkojen rajanvetojen vetäminen hoidon apuna on mahdotonta koliikin aiheuttajasyyn tuntemattomuuden vuoksi, niin ei voida sanoa näistä olevan apua koliikissa”. Tämä lasten kodalla haastavampi tutkimustiedon tuottaminen ei ole syy sille, ettei koliikki+probiootit-hoitoteholle ole tutkimusnäyttöä. Syy voisi myös olla sellainen, että probiootit ovat siinä tehottomia. Se, että teidän lapsellanne ei satu olemaan koliikkia (josta vain 10% lapsista kärsii) ei ole mielestäni oleellinen informaatio probioottien vaikutuksista kerrottaessa.

  Mutta muuten ihan kiva teksti ja kuvitus!:)

  • Reply Anna Thursday, October 5, 2017 at 12:09

   Kummallisen hyökkäävästi halusit ilmaista tilanteessa, jossa kukaan ei edes ole oikeassa tai väärässä, sillä näistä asioista ei ole vedenpitäviä faktoja. Se ei ehkä ollut tarkoituksesi, mutta jotenkin sellainen lyttäävä fiilis tuossa kommentissasi on.

   Ensinnäkin, viime vuosien tutkimukset probiooteista ovat antaneet näyttöjä siitä, että tietyt probiootit imeytyvät rintamaitoon. ”Yleensä myös imetys loppuu ennen kuin lapsi oppii kunnolla käsittelemään tablettimuotoisia maitohappobakteereja, joten tipat ovat paikallaan myös siinä vaiheessa, sillä silloin äidin käyttämät probiootit eivät imeydy vauvaan”. Probiootit eivät tietenkään tuossa tilanteessa päädy vauvalle, jos vauva ei niitä erikseen saa, eikä äiti imetä lasta.

   Ensinnäkin, käsittääkseni on aika vahva konsensus, että koliikkia on jopa joka kolmannella tai n. 10-30 % lapsista. Myös aika selkeästi ilmaisin, että Dantella ei ole koliikkia ollut, joten en osaa sanoa olisiko probiootti auttanut vai auttoiko se juuri niin, että sitä koliikkia ei koskaan ollut. Saattoi siis olla puhtaasti sattumaa, että meidän probiootteja syövällä vauvalla ei ollut koliikkia. Tämä on selkeästi tekstissäkin. Tuo lainaamasi lause liittyy siihen, että vaikka probiooteista olisi todistetusti apua, ei niitä voitaisi kuitenkaan ajatella koliikin avuksi jo senkään puolesta, että tarpeeksi laajojen kliinisten kokeiden tekeminen vauvoilla on epäeettistä. Kannattaa tutustua Anna Pärtyn tutkimukseen, joka on ihan Suomessa tutkinyt tätä probioottiasiaa vauvoilla ja hänen tutkimustensa pohjalta on alettu uskomaan, että probiooteista on apua koliikkiin. Koska koliikin syy on edelleen tuntematon, on mahdotonta sanoa, että probiootit auttavat siihen, kun ei edes tiedetä, mikä sitä aiheuttaa. Kuitenkin koliikkivauvan kohdalla voisi probiootti olla kokeilun arvoinen, sillä se saattaa hyvinkin auttaa.

 • Reply AnnaS Thursday, October 5, 2017 at 07:50

  Junioria :-)

 • Reply Maria ja pojat Thursday, October 5, 2017 at 07:52

  Junior tulisi meillä käyttöön esikoiselle, sillä vauvalle meiltä jo löytyykin kyseinen tuote! :)

 • Reply Anu Thursday, October 5, 2017 at 08:11

  Baby sopisi meille :)

 • Reply Saana Thursday, October 5, 2017 at 08:39

  Hei!

  Tilasinkin jo sinun edellisen postauksen innoittamana itselleni probiootteja.
  Kärsin pahoista vatsavaivoista ja toivottavasti nämä rauhoittavat mahaani.

  Käytin lasten ollessa vauvoja näitä jatkuvasti, mutta nyt he ovat jo 6- ja 9-vuotiaat.
  Tekisi varmaan hyvää heidän käyttää näitä jatkossakin.
  Eli, jos voitamme niin Junioreille tarkoitettua.

  Todella hyvä postaus, koska olin unotanut kokonaan näiden olemassaolon.
  Pojallani oli pahoja vatsavainoja 8kk saakka ja jossain vaiheessa ne lähtivät kokonaan kiitos probioottien.
  Suosittelen kaikkia kokeilemaan, jos vauvalla vatsavaivoja.

  T:Saana

 • Reply Nassu Thursday, October 5, 2017 at 09:00

  Itse tutustuin näihin probiootteihin, kun aloin odottaa esikoistamme ja päivittäin yhden nappaankin. Vielä syntymättömälle pienelle baby -versio olisi sopiva. :)

 • Reply Saija Thursday, October 5, 2017 at 09:10

  Kiitos postauksesta! Ollaankin mietitty probioottien aloitusta, niin tässäpä vahvistus siitä, että aiomme koittaa niitä hieman alle 3kk vanhalle tytöllemme! Joten siis baby olisi meille sopiva!

 • Reply Eeelina Thursday, October 5, 2017 at 09:10

  Mukana arvonnassa! Jos voitto osuu kohdalle, valinta olisi Baby, koska odotan vasta esikoistani. :)

 • Reply R Thursday, October 5, 2017 at 09:39

  Meillä menisi jo Junior :)

 • Reply Liisa Thursday, October 5, 2017 at 09:56

  Baby olisi sopiva

 • Reply Saara Thursday, October 5, 2017 at 10:22

  Suomalaisena kehitystyönä on markkinoille keväällä tullut myös maailman ensimmäinen koirien probiootti canius, probiootti on koiralle aivan samanlailla merkittävä kuin ihmiselle (erityisesti antibioottikuurien aikaan yms). 🖒

 • Reply Essi Thursday, October 5, 2017 at 10:36

  Vauvalle Probiootti Babya, mutta tuo Comp olisi kuitenkin meille paras ratkaisu. :)

 • Reply Satu Thursday, October 5, 2017 at 10:37

  Mielenkiintoista luettavaa! Oma pikkuinen syntynee kuukauden sisällä, joten Probiootti Baby olisi meille parempi. :)

 • Reply Sabrina Thursday, October 5, 2017 at 10:59

  Probiootti Babya meidän minimiehelle, josko ne auttaisi nukkumaan yöt paremmin <3

 • Reply Riikks Thursday, October 5, 2017 at 11:56

  Meillä on kans käytetty maitohappobakteereita 3 kk vanhan poitsun kanssa lähes syntymästä asti sekä lisäksi olen itse syönyt maitohappobakteereita jo raskausajasta asti. Tämä merkki on kuitenkin uusi tuttavuus, joka lähtisi mieluusti kokeiluun!

 • Reply Ninna Thursday, October 5, 2017 at 13:03

  Yksi probioottien puolesta puhuja täälläkin, ovat aktiivisessa käytössä koko perheessä. Ilolla tutustuisimme myös Bioteekin tuotteisiin, junior-sarjaan.
  Iloa syyspäiviin toivottaen, Ninna

 • Reply Tiina Thursday, October 5, 2017 at 13:37

  Probiootti baby ois meille hyvä, kun on 5kk -ikäinen vauva perheessä. Juuri aloiteltu kiinteitä syömään :)

 • Reply maarge Thursday, October 5, 2017 at 13:37

  Junioria meille! Täällä on aloitettu päiväkoti kuukausi sitten ja tauti nro 2 jo menossa. Vastutuskyvylle boostia – kyllä kiitos! <3

 • Reply Mona Thursday, October 5, 2017 at 14:39

  Juniorit tulisi tarpeeseen!

 • Reply Taru Thursday, October 5, 2017 at 14:48

  Juniori olisi meille paras! :)

 • Reply Jessica Thursday, October 5, 2017 at 14:56

  Babya meille :) Loppuvuodesta syntyy vauva perheeseen joten probiootit olisivat muutenkin hankintalistalla!

 • Reply HeidiS Thursday, October 5, 2017 at 14:57

  Onpa kiva ja tarpeellinen arvonta! Meidän kaksivuotias voisi käyttää jo tuota Junior-valmistetta.

 • Reply Miuku Thursday, October 5, 2017 at 15:07

  No ihan raskaudenkin takia nuo probiootit olisi hyvä olla käytössä, mukana siis! Ja kahdella taaperolla meillä onkin jo nuo juniorit ollut jo käytössä, koiravitamiineja ollaan innoissaan aina ottamassa, kun niistä kuulemma muuttuu koiriksi ;)

 • Reply Päivi L Thursday, October 5, 2017 at 16:58

  Osallistun ja baby sopisi

 • Reply Susannai Thursday, October 5, 2017 at 17:02

  Junior valmiste menisi molemmille 1 ja 3 vuotiaille 😊

 • Reply Niina Thursday, October 5, 2017 at 18:38

  Junior! 😊

 • Reply Johanna Thursday, October 5, 2017 at 18:57

  Junioria juniorille

 • Reply Annika Thursday, October 5, 2017 at 19:32

  Mukana! 😊 Juniori tulisi käyttöön!

 • Reply Vilma Thursday, October 5, 2017 at 20:05

  Meidän 7 viikkoiselle vauvalle babya :)

 • Reply Tiia Thursday, October 5, 2017 at 22:06

  Meillä käytetään maitohappobakteeria, mutta voisin vaihtaa tähän. Harmittaa, että kukaan ei virkatut vuosi sitten, kun sairastimme paljon. Maitohappobakteerit todella tuntuvat toimivan. Junioria olisi mukava saada 2,5-vuotiaalle.

 • Reply Pirita Thursday, October 5, 2017 at 22:16

  Hyvä postaus ja ehdottomasti tulee tarpeeseen meidän 1,5v taaperolle!

 • Reply Noora Thursday, October 5, 2017 at 22:53

  Meillä on reilu 4kk pojalla käytössä nuo tipat mihin on lisätty D vitamiinia, olisi kiva jos lähtisi tännepäin uutta pulloa tulemaan! :)

 • Reply Vilma Thursday, October 5, 2017 at 23:22

  Tulevalle vauvalle :-)

 • Reply SaaraST Thursday, October 5, 2017 at 23:50

  Probiootti Baby meidän vauvalle :) mekin yritetään antaa päivittäin koska korvikevauva :)

 • Reply Minna Friday, October 6, 2017 at 00:26

  Mukana ollaan äiti ja juniori.

 • Reply Pikku hoo Friday, October 6, 2017 at 06:45

  Babya viikon sisällä syntyväksi odotetulle!

 • Reply Jade Friday, October 6, 2017 at 08:30

  Babya! :)

 • Reply Viltsun äippä Friday, October 6, 2017 at 09:57

  Me olemme syöneet Gefiluksen maitohappopastilleja. Näitä täytyy kyllä testata! Junior olisi meidän valinta. :)

 • Reply Maiiijju Friday, October 6, 2017 at 10:35

  Tulipa kuin tilauksesta tälläinen tietopläjäys! Meiltä löytyy (tällä hetkellä) hieman vatsavaivainen lähes 4 kuukautta vanha vauva sekä 4v lapsukainen, niin molemmille olis kyllä käyttöä! Mutta ehdottomasti tuo vauveli nyt kaipaisi enemmän masulleen apuja 😊

 • Reply tähtijoukko Friday, October 6, 2017 at 10:41

  Probiootti babyt :) !
  T: https://tahtijoukko.blogspot.fi/

 • Reply Kia Friday, October 6, 2017 at 11:29

  Olen myös kiinnostunut alkamaan käyttää probiootteja esikoisen saatuani ja myös mielenkiinnolla kokeilisin hänelle näitä Baby-versioita.

 • Reply Lise Friday, October 6, 2017 at 13:46

  Probiootti baby olisi tarpeen. Näitä tuotteita tullut käytettyä joskus aiemmin esikoisellakin:)

 • Reply Zinna Friday, October 6, 2017 at 20:51

  Meillä olis käyttöä juniorille :)

 • Reply Sanna Pantsar Friday, October 6, 2017 at 21:21

  Babya meillä käytetäänkin jo!

 • Reply Elsa Friday, October 6, 2017 at 21:54

  Meillä kans probiootti baby käytössä ja itsellä tuo comp ollut jo jonkin aikaa (tosin vaan aina sillon ku muistan ottaa) :D

 • Reply Tiina Friday, October 6, 2017 at 22:17

  Meille kävisi tuo Junior 😊

 • Reply Suvi Friday, October 6, 2017 at 22:57

  Meillä vain hieman Dantea nuorempi huhtikuinen, eli babya käytettäisiin täällä :)

 • Reply Jenna Saturday, October 7, 2017 at 14:13

  Babya pienen vauvan kanssa 😍

 • Reply Anni Saturday, October 7, 2017 at 15:07

  probiootti Babya meidän pian syntyvälle vauvalle :).

 • Reply Maariah Saturday, October 7, 2017 at 18:03

  Junioria käytettäisiin meillä :)

 • Reply Riikka Saturday, October 7, 2017 at 21:35

  4v ja 2v voisivat käyttää junioria! :)

 • Reply Iina Saturday, October 7, 2017 at 22:33

  Baby olisi meille hyvä :)

 • Reply Elisa Sunday, October 8, 2017 at 00:55

  Lahjottaisin tän arvontavoiton siskon perheeseen, jossa 4vk ikäinen pieni eli baby tulis käyttöön vauvalle ja comp äidille ☺️

 • Reply Lilly Sunday, October 8, 2017 at 16:29

  Meillä 2 kk ja tuo baby toi jo apuja vatsaongelmiin ;) osallistun siis innolla arvontaan!

 • Reply Laura Sunday, October 8, 2017 at 16:36

  Baby versio olisi meidän 5 kuukauden ikäiselle vauvalle oikea :)

 • Reply Tm Tuesday, October 10, 2017 at 21:31

  Baby tulisi käyttöön, tällä hetkellä käytössä ovat gefilustipat eikä pikkuneidin maha ihan kestä niitä (tai d-vitamiinia).

 • Reply Anni Wednesday, October 11, 2017 at 17:26

  Baby meille! Kuulostaa kyllä ehdottomasti vähintään kokeilemisen arvoiselta.

 • Reply Jetta Wednesday, October 11, 2017 at 19:29

  Baby-versiolle olisi kovin käyttöä. :)

 • Reply Susanna Thursday, October 12, 2017 at 22:12

  Junior olisi meille paikallaan jos vaikka siitä saisi esikoinen apua vatsan lieviin oireiluihin. :)

 • Reply Tm Monday, October 16, 2017 at 11:35

  Meillä on ollut rela-tipat käytössä, maha on pikkuisella melko löysällä (kuinka kiinteää nyt 6 viikkoisen tuotos yleensä nyt edes on… 😅) ja mietimme noita probiootteja. Baby siis tulisi meille :)

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post