Heinäkuun ensimmäisenä


Heinäkuu! Kesäloma! Ihanaa! Miehellä alkoi tänään kesäloma ja heti perään vanhempainvapaa, joten mulle vapautuu hieman enemmän aikaa bloggailla :) Mahtavaa!

Kesäkuu meni kuin siivillä ja jätti Mungobabyn puolelle lähinnä paljon postausideoita ja puolivalmiita luonnoksia. Niihin on nyt mukavaa palata, kun on vihdoin aikaa oikeasti uppoutua kirjoittamaan, eikä kirjoitella rivejä sinne tänne samalla kun tekee jotain muuta. Tuntuu, että nämä Danten elämän kolme ensimmäistä kuukautta ovat menneet kuin siivillä ja koko ajan on piisannut jotakin tekemistä, vierailuja ja puuhailuja. Tänäänkin olemme viihtyneet seitsemän tuntia putkeen vierasilla, ensin kälyni luona ja sitten Lontoo-kämppikseni luona. Ihanaa kun ystävät muuttavat takaisin Suomeen, yleensä käy päinvastoin!

On ollut ihana huomata miten Dante pärjää hoidossa ilman meitä ja miten hän kestää pitkänkin päivän mukanamme ilman kiukuttelua tai harmistusta, vaikka päikkärit ovatkin päivän mittaan jääneet lyhyeksi. Tulimme juuri äsken kotiin Vantaalle ja kävimme yhdessä kylvyssä, jonka jälkeen laitoin vauvan kapaloon ja nukkumaan. Simahti hetkessä. 

Nyt aion avata kyllä pullon hyvää viiniä ja vähän juustoja ja hypätä mieheni kainaloon viettämään kahdenkeskistä iltaa kun siskot ovat tahoillaan viikonlopun vietossa ja vanhemmillakin omaa puuhaa. Sitä ennen kyselisin kuitenkin teiltä juttutoiveita.

Heinäkuun suunnitelmissa on postaukset ainakin seuraavista aiheista:
Hankinnat – mitkä osoittautuneet tarpeelliseksi ja mitkä turhiksi
Meidän vaunut
Kokojuttuja – mitä, milloin, montako vaatetta tarpeen ja minkä ajan niitä ollaan käytetty
Ensimmäinen reissu ulkomaille vauvan kanssa
Nukkumajärjestelyt – mitä suunniteltiin, miten meni?
Pullonpyöritys ja imetys – mitä suunniteltiin, miten meni?

Mistä muusta haluaisitte lukea? Miehen ajatuksia ekalta kolmelta kuukaudelta on toivottu, minä kyselen, josko hän sellaisia rustaisi. 

14+

Related Posts

24 Comments

 • Reply Maikki Sunday, July 2, 2017 at 00:09

  Erityisesti nukkumisjärjestelyt, hankinnat ja kokojutut kiinnostaa. Vaunut ei niinkään! Myös ulkomaanreissu kiinnostaa. Meille tulossa vauva syyskuun alussa ja moni asia pohdinnassa. Ollaan ms suuntaamassa pienen kans vuodenvaihteen jälkeen kauas reissulle.

  Ihanaa, kun ehdit postailla!

 • Reply Maikki Sunday, July 2, 2017 at 00:10

  Niin ja katsaus toipumiseen! Miltä kroppa tuntuu? Ootko jo toipunut synnytyksestä? Sulla onneks on ainakin näyttänyt toipuminen nopealta :)

 • Reply Pipatsu Sunday, July 2, 2017 at 00:44

  Heissan :) Mua kiinnostais se “kaksikielisyys”-asia :) Eli onko alustavat suunnitelmat toteutuneet tähän mennessä?

 • Reply Sussu Sunday, July 2, 2017 at 06:00

  Hankinnat, vaunut ja koko jutut!!

 • Reply Nannneih Sunday, July 2, 2017 at 08:20

  Ai että miten suloisia kuvia :* Ja niihin liittyen mua kiinnostaiskin kuulla sun ajatuksia vauvan kuvista somessa/blogissa. Mikä sai sut päättämään että haluat näyttää esim myös vauvan kasvot blogissa? Ja ootko aatellu et mitä jos lapsi ei myöhemmin hyväksy tätä päätöstä olla tahtomattaa osana blogia jne? Ja siis ihan yleisestikki sun ajatukset vauvakuvien jakamisesta somessa kiinnostaa :)

 • Reply Mariel Sunday, July 2, 2017 at 09:15

  Hankinnat ja vaunut (haaveilen juuri Stokken Trailzeistä) ja ne ns “turhat” ostokset joita ilmankin on pärjännyt 😊

 • Reply Laura Sunday, July 2, 2017 at 09:22

  Noi kaikki kuulostaa tosi mielenkiintoisilta! Jään odottamaan innoissani niitä :) Kaksikielisyysasiat kiinnostaa lisäksi.
  Ihanaa heinäkuuta teille!

 • Reply Ii Sunday, July 2, 2017 at 09:30

  Kiinnostaisi lukea ajatuksiasi oman lapsen elämästä kirjoittamisesta ja hänen yksityisyyden suojasta. Mitä kerrot? Mihin vedät rajan? Oletko ajatellut mihin lapsen ikään tulet tätä baby-blogia pitämään jne.. Toiveena siis jotain tällaista😊

 • Reply Tuulia Sunday, July 2, 2017 at 10:22

  Noi kaikki mitä olet miettinyt, kiinnostaa! Lokakuussa laskettu aika niin hyvin hyvin ajankohtaisia aiheita kaikki :)

 • Reply V Sunday, July 2, 2017 at 11:21

  Minusta olisi mukava kuulla ajatuksia millainen äiti haluaisit olla ja mitä asioita pidät tärkeänä? Voivat olla syvällisempiä tai pinnallisia. (kuten täytyy olla puhtaat vaatteet päällä tai pitää aina kiittää, tms.) :)

 • Reply Kisu Sunday, July 2, 2017 at 11:53

  Hankinnat, mitä turhaa ja mikä tarpeellista kiinnostaa

 • Reply SS Sunday, July 2, 2017 at 13:10

  Ihanat kuvat, varsinkin tuo, jossa D:lla pikkurilli pystyssä :)

 • Reply Miina Sunday, July 2, 2017 at 13:30

  Kaksikielisyyden toteutuminen ja asiat, jotka yllättäneet vauva-arjessa.

 • Reply nimetön Sunday, July 2, 2017 at 14:11

  Kiinnostaisi lukea mitkä asiat yllätti ja mihin tulevan äidin kannattaa varautua! Mikä on ollut haastavibta vauva arjessa, mikä asia yllätti positiivisesti, mistä olit kenties kuullut kauhisteluja? Palautuminen synnytyksestä, tulevan äidin aakkoset, arkihöpinää…

 • Reply Halina Sunday, July 2, 2017 at 19:23

  Tuosta unipussista kyselisin. Muistanko oikein, että teillä on käytössä Swaddle up? Mitä kokoa käytät? Onko valmistajan mitotukset mielestäsi oikeat? Meillä on siis käytössä M ja vaikka poju on vasta 2,5kk, alle sen 67cm ja vasta vähän päälle 6kg niin pussi tuntuu olevan pieni. Varsinkin ne käsipaikat ovat mielestäni liian lyhyet.

 • Reply ANNIINA Sunday, July 2, 2017 at 22:54

  Kaksikielisyys (miten sujunut?), imetys ja nukkumisjärjestelyt (miten kävi?) ja sitten lapsen yksityisyys sekä somenäkyvyys.

  Nämä kiinnostaisivat! :)

 • Reply HeidiKaroliinaA. Monday, July 3, 2017 at 06:21

  Ylläolevat kuulostaa hyviltä. Niiden lisäksi toivoisin myös postausta siitä, miten kaksikielisyys on alkanut sujumaan :)

 • Reply Madde Monday, July 3, 2017 at 12:39

  Jee! Kaikki luettelemasi postausaiheet on ehdottomasti näin esikoista odottaessa ihan todella kiinnostavia aiheita!! Innolla jään odottelemaan postauksia :) Mukavaa kesää pienen kanssa!

 • Reply Vv Monday, July 3, 2017 at 15:21

  Tuosta kapalosta kysyn. Miten laitat kapaloon, millä tyylillä? Helpottaako se jos vauva on levoton ja nukkuuko yöllä siinä paremmin?

 • Reply Iris Monday, July 3, 2017 at 20:18

  Muakin kiinnostaa toi kaksikielisyys :)
  Tosi kaunis ja suloinen vauva teillä <3

 • Reply meow Tuesday, July 4, 2017 at 00:21

  Mua kiinnostaisi eniten lukea miten kroppa on palautunut synnytyksestä ja myös miehen mietteet kiinnostavat! :)

 • Reply Jessika Tuesday, July 4, 2017 at 20:13

  Lisäksi kiinnostaisi tietää oma kokemuksesi doulasta. Oliko hänestä/heistä sinulle apuja itse synnytyksessä? :)

 • Reply A Wednesday, July 5, 2017 at 10:39

  Heippa! Olisi kiva kuulla miten päädyit siihen, että näytät Danten kasvot blogissa? Oot aina ollu niin tarkka yksityisyydestä niin tämä asia yllätti kyllä kovasti minut ainakin! :)

 • Reply Kia Wednesday, July 5, 2017 at 15:40

  Nuo kaikki aiheet kuulostaa tosi mielenkiintoisilta näin odottavan äidin näkökulmasta kun laskettuun aikaa kolmisen kuukautta ja hankintoja ollaan parhaillaan kovaa vauhtia tekemässä. Muutenkin ihan perusjutut vauva-arjesta kiinnostaa aina kun sitä jännityksellä odotellaan :)

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post