Mini-me

Meidän perheissä rakastetaan spekuloida sillä, keneltä vauvat näyttää. Jo 4D-kuvasta haettiin yhdennäköisyyksiä milloin muhun milloin mieheeni, ja jo ensimmäisestä synnäriltä otetusta kuvasta etsittiin meidän neniä, silmiä ja mitä vielä. Minusta se on ihan hauskaa, vaikka varmasti jokainen ihminen näyttää juurikin vain ja ainoastaan itseltään. Vanhemmilta on sitten joitakin vaikutteita. En ole mieltäni paljoa vaivannut sillä, keneltä Dante näyttää, sillä hän on varmasti oma itsensä, itsensä näköinen ja luontoinen. Mutta onhan se hauskaa verrata hänen kuviaan meidän lapsuuskuviin. Todellisuudessa nämä todennäköisesti kertovat yhtä paljon kuin horoskoopit, sillä nämä tulkinnat ovat usein katsojan silmissä. Mä esim. mielestäni näytän ihan äidiltäni, toisin kuin nuorin siskoni, joka on isämme näköinen. Tämä on meidän perheen konsensus. Esim. anoppini mielestä olen ihan isäni tyttö. Meistä kolmesta sisaruksesta minä ja keskimmäinen olemme mielestäni tosi samannäköisiä ja -kuuloisiakin. Mieheni on jyrkästi eri mieltä, äitimme taas samaa mieltä. On siis ihan katsojan silmissä yhdennäköisyydet, mutta sehän tekeekin tästä hauskaa. 

Danten syntyessä hän oli kaikkien mielestä ihan mini-Ville. En väitä vastaan, hän oli minunkin mielestäni ihan isänsä näköinen. Toisaalta olen kuullut teorian, jonka mukaan ihmisvauvat näyttävät heti syntymän jälkeen hieman enemmän isältään mahdollistaakseen isän kiintymisen lapseen tehokkaammin. Mene ja tiedä. Yhdennäköä vastasyntyneessä Dantessa oli selkeästi enemmän isäänsä. Miehen puolella on mielestäni muutenkin hyvin vahva yhdennäköisyyden geeni, nimittäin mieheni näyttää mielestäni hyvin paljon isältään. Olin siis täysin varautunut siihen, että poikamme näyttäisi mieheltäni.

Nyt kun katson tuoreita kuvia Dantesta, alan näkemään hänessä paljon itseäni myös. Mutta, mitä sanotte te? Yllä Dante 2,5 kk vanhana, ja alla minä ja mieheni.

Anna, n. 5 kk. Tukkaa riitti, äiti joutui leikkaamaan mulle otsiksen 3-kuisena :D

Ville, 6-7 kk.

Dante, 2,5 kk.

Mun mielestä hän on kyllä saanut meistä aika 50-50 ulkonäköönsä. Silmät ovat minun ja nenä valitettavasti enemmän minun, huulet ovat mieheltä perityt (ylemmässä kuvassa tosin Dante hieman hymyilee, niin nuo terävät kaaret jäävät piiloon), samaten kasvojen muoto ja leuka.

Kummalta hän teidän mielestä näyttää? Edelleen ihan mini-Ville, vai kenties äitin poika kuitenkin? 

17+

Related Posts

16 Comments

 • Reply Nina Saturday, June 24, 2017 at 17:02

  Ihan on molempien näköinen! :) Sanoisin että Villen kasvonpiirteet Dantella, nenä vähän molemmilta, huulet Villeltä ja silmät sinulta :) tukkamäärä lienee myös sinulta perittyä, kunnon peikkotukkapoika! SöpöliiniDante <3

 • Reply Paula Saturday, June 24, 2017 at 17:39

  Mun mielestä kans tosi paljon silmissä ja nenässä sinun näköä. Mutta mitä kuvia olen miehestäsk nähnyt, niin yleiset kasvonpiireet ovat enemmän häneltä periytyneet :)

  Meidän tyttöä kaikki sanoi ensimmäisen vuoden ajan aivan isänsä kopioksi :D vaikka itse en sitä nähnyt vaikka yritin. Nykyään kuulemma näyttää enemmän minulta :)

 • Reply Herbina Saturday, June 24, 2017 at 18:17

  Mä kyl sanoisin et näyttää aivan äidiltään!
  Hurjan söpö pikkumies <3

  Mun tyttö näyttänyt vuoroin kummaltakin mut nyt kun tuli hampaat niin tuntui et koko naama ihan muuttui ja näyttää ihan multa :D

 • Reply Allu Saturday, June 24, 2017 at 19:19

  Oma mummuni kanssa sanoi ristiäisissä niin kauniisti (kun muut “kinastelivat” keneltä meidän lapsi näyttää), että lapsi näyttää juuri omalta itseltään. Mielestäni tämä ajatus on niin ihana, itse en jaksa sitä jatkuvaa vertailua keneltä muulta lapsi nyt sitten näyttää missäkin elämänsä vaiheessa (toki hauskaa joskus katsoa vanhoja valokuvia ja todeta yhteneväisyyksiä). Me vaikka olemme ihan erinäköiset mieheni kanssa ihonväristä tukanväriin, on kasvojemme piirteet (silmät, kulmat, nenä ja suu) hyvinkin samanlaiset. Ihmiset jotka eivät ole nähneet miestäni sanovat lapsemme olevan aivan miniversio minusta, mutta isän nähdessään sanovat taas lapsen olevan isänsä mini-me. Itse näemme lapsessa molemmat yhtä vahvasti 😁

 • Reply Saara Saturday, June 24, 2017 at 20:36

  On ainakin tosi kaunis vauva 😊

 • Reply Emilia Saturday, June 24, 2017 at 21:50

  Mielestäni sun ja miehesi vauvakuvissa on myös paljon samaa näköä! Joskus olen myös kuullut, että moni valitsee puolison tai hyvät kaverit sen perusteella kuinka paljon he muistuttavat itseä.. eli itserakkaus on aika luonnollista. Meillä esim. Se tilanne, että omasta lapsesta hyvin vaikea sanoa kummalta näyttää ja moni sanonut että näyttää ihan omalta itseltään. Toisaalta myös meillä on mieheni kanssa hyvin paljon yhteisiä piirteitä mm. Molemmat tummatukkaisia ja molemmilla on perunanenät😂

 • Reply Noora Saturday, June 24, 2017 at 22:30

  Jotkut piirteet vaan on sellasia, että ne erottuu enemmän. Ja vaikka sitten kaikki muut piirteet lapsella olisi äidiltä ja vain se yksi, mutta erityinen isältä, lasta helposti sanotaan isän näköiseksi.
  Dantella on aivan miehesi leuka ja suu. Se ehkä saa hänet näyttämään minun silmääni isältään. 😊

 • Reply Eveliina Saturday, June 24, 2017 at 22:57

  Ihanasti molempien sekoitus! Sun silmät ja huulet, villen nenä. Tavallaan poika on ihan isänsä näkönen, mutta toisaalta nään kuvissa sulle ominaisia ilmeitä ja hymyjä jne. Ihana pikku hurmuri teillä siis kaiken kaikkiaan! Tavallan mediaani vanhemmistaan, mutta varmasti kasvaessaan saa omia ainutlaatuisia piirteitä nykyistensä ohelle. :)

 • Reply Nea Sunday, June 25, 2017 at 01:13

  Valitettavasti nenän perinyt sinulta? Jotenkin kalskahti ikävästi korvaan, vaikka toki ymmärrän, että jokainen näkee itsessään jotain ns.virheitä. Itse kuitenkin näen oman lapseni täydellisenä, oli hänellä mitä piirteitä tahansa. Dante on perinyt todella teiltä molemmilta jotain, näissä kuvissa näyttää jopa vähän enemmän sinulta. :) Kaunis lapsi.

 • Reply Sirpa Sunday, June 25, 2017 at 08:42

  50-50 sanon mäkin! 😍Meillä poju oli ja on yhä ihan isänsä näköinen. Nyt 11kk iässä kun kovasti matkii kaikkia, on ilmeet ja eleetkin ihan samat. 😂 Jossain vaiheessa pojulla oli mun silmät, mutta nyt nekin on muuttuneet ihan isänsä simmuiksi. 😁

  Ihana tukka sulla oli vauvana!! 😄Mun äiti taas tykkäs musta kaljuna ja ajoin aina mut kaljuksi. 😂😂😂😂

 • Reply HeidiKaroliinaA. Sunday, June 25, 2017 at 09:29

  Täytyy sanoa, että Dante on kyllä hyvä sekoitus teistä! Vaikea mennä sanomaan, kummalta näyttää enemmän.

  Tuli mieleen, että olisitko halukas tekemään postauksen siitä, miten perheen kaksikielisyys on alkanut sujumaan? :)

 • Reply Siru Sunday, June 25, 2017 at 10:06

  Nenä sinulta, leuka isältä ja ihanat isot silmät taitaa olla molempien peruja :) Meidän 2-vuotias on aina ollut enemmän mun näköinen, mutta koko ajan tuntuu et enemmän tulee isän piirteitä esiin. Jännä prosessi seurata mitkä piirteet vahvistuu jne :)

  Olen myös kuullut tuon teorian, että vauva näyttää aluksi vahvasti isältään. Lähipiirissä olen todennut, että näin todellakin hyvin usein on. Välillä vauvat olleet jopa häiritsevän paljon isänsä näköisiä :D

 • Reply Katja Sunday, June 25, 2017 at 15:04

  Aika 50-50 menee, sanoisinko, että näyttää ihan teidän kahden lapselta ;) Itse olen esikoinen ja näytän kuulemma enemmän iskältä ja pikkuveli taas enemmän äidiltä :D Isiltä ollaan molemmat saatu silmät, mulla on iskän nenä ja leuka, veljellä nämä taas äidiltä. Itse en oikein osaa sanoa – muuta kuin silmien väristä, mikä on sama kuin iskällä :D

 • Reply Myy Sunday, June 25, 2017 at 15:58

  Ihan isänsä näköinen poika! :)

 • Reply Jenni Sunday, June 25, 2017 at 19:17

  Teillä on niin kaunis lapsi, ei voi muuta kun ihastella ❤

 • Reply HL Sunday, June 25, 2017 at 21:53

  Mä olen kuullut myös tuon teorian ja täytyy sanoa että meillä yttö oli syntyessään niin paljon isänsä näköinen että en tiedä miten voi olla edes mahdollista :D Muistan ikuosesti mieheni sanat sairaalan perhehuoneessa: “Sehän näyttää niin paljon multa että melkeen pelottaa” 😂😍 ensimmäinen vuosi meni aivan isän näköisenä ja nyt 1v 7kk iässä on aivan kuin minä pienenä ilmeistä ja eleistä lähtien mutta on loppujen lopuksi hyvä sekoitus molempia.

  Dante on kyllä kanssa sekoitus molempia ja aivan niissä ekoissa kuvissa ilmetty isänsä mutta nyt suurine silmineen kuin mini-anna! Ihana hurmuri söpöliini on hän!

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post