Pieni pilkahdus sisustuksesta

babyroom (2 of 6)

* Postaus sisältää kaupallisia affiliate-linkkejä Elloksen nettisivuille

Täällä on tässä jo pari päivää puuhailtu vauvan huoneen kimpussa ja pikkuhiljaa se kaaos alkaa olla selätetty ja tavarat alkaa löytämään paikalleen :) Huone ei ihan vielä ole “valmis”, joten en sitä vielä sen kummemmin esittele, mutta koska mun on pitänyt mainita kiinnostuneilla ihan mahtavasta alennuksesta, joka on tänään (tai huomenna?) vikaa päivää voimassa, oli pakko tulla kirjoittamaan pikaiset terveiset.

Mehän tosiaan aloitettiin työhuoneen muuttaminen vauvan huoneeksi niin, että myytiin sieltä pois sohva ja halusin tilalle jonkun hyvän tuolin, jolla voi imettää. Sohva oli liian massiivinen tohon huoneeseen, kun sinne haluttiin kuitenkin lipastoa ja vaihtopöytää, niinpä päädyimme nojatuoliin. Kartoittelin nojatuoleja jonkin aikaa ja aina vaan palasin tähän harmaaseen nojatuoliin raheineen. En halunnut vauvanhuoneesta täysin harmaavalkoista, vaan mielellään halusin tuoda siihen lisäksi hieman beigeä tuomaan lämpöä. Niinpä päädyimme tilaamaan harmaan nojatuolin ja ostamaan beiget verhot. Ongelma olikin sitten löytää matto, joka sopii molempiin. Halusin huoneeseen maton, vaikka meillä on kauttaaltaan lattialämmitys, sillä mun mielestä matto tuo tietynlaista lämpöä huoneeseen. Halusin pyöreän maton, ja niitähän ei ihan liikaa ollut tarjolla. En halunnut sellaista huonolaatuista pörrömattoa, vaan jonkun pehmeän ja mukavan, jolle voi levittää vauvan lelumaton, ja istua vieressä leikkimässä vauvan kanssa. En ehkä enää ala yllättymään siitä, että Ellokselta löytyy about kaikki tarpeellinen, nimittäin mattokin löytyi sieltä. Kun löysin kauniin pyöreän maton, jossa luki värikuvauksena beige/harmaa, en meinannut uskoa tuuriani, mutta kun se vielä oli juuri oikean kokoinen ja 100 % puuvillaa, vingahdin melkein onnesta! Matto on ihan täydellinen, eikä hintakaan ollut kovin paha! Huomatkaa, että mattoa on kahta eri kokoa, meillä on se isompi :) Pehmeä, ei liian ohut, muttei mikään liian muhkea, halkaisijaltaan 160 cm, ja sopii huoneen väritykseen loistavasti. Toki kuvasin nämä kuvat keinovalolla, ja mikään ei oikeastaan näytä oikealta. Verhot on liian keltaiset, tuoli liian violetti, mutta matto sentään aika oikean sävyinen :) Täytyy joku kerta nappasta kuvat luonnonvalossa, niin saa paremman kuvan tuosta värimaailmasta.

Tilasin samassa paketissa kokeiluun myös tämän ihanan “maton“. Laitan matto-sanan lainausmerkkeihin, sillä tuo on tosi tosi ohkainen, mutta aivan ihana! Mattoa siitä ei meille tullut, mutta siitä tulee aivan ehdottomasti meidän piknik-alusta kesäksi! Aivan ihana kuosi, pyöreä muoto, hapsut ja kaikki! Syrjäyttää kyllä edellisen ruman piknik-viltin samoin tein, ja toimii varmasti kivasti myös rannalla :)

babyroom (1 of 6)

babyroom (3 of 6)

babyroom (4 of 6)

Lisäksi vauvan huoneessa on kaksi lipastoa, joista toinen toimii hoitoalustana, pieni sivupöytä täynnä valokuvia, vilttikori ja vaatekaappi. Sekä tietenkin uninurkkaus, jossa myös yksi lipasto, hyllyjä ja peili. Esittelen ne, jahka sielläkin viimeiset tavarat löytää paikoilleen :)

babyroom (5 of 6)

babyroom (6 of 6)

Miksi halusin nopeasti kirjoittaa näistä tänään, johtuu siitä, että Elloksella on aika poikkeuksellinen alekoodi tällä hetkellä. Alekoodilla 355430 saa nimittäin 20 % alennuksen koko tilauksesta, ja se koskee about kaikkea. Useimmiten alekoodit ei koske mattoja ja huonekaluja, mutta tämä alennus koskee :) (Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja, mattoja, leluja ja huonekaluja. Alennus on voimassa 1.3.2017 asti, ja sen voi käyttää vain kerran.) Jos siis tarvetta on matoille, verhoille tai huonekaluille, nyt kannattaa toimia. En ole ihan varma, onko alennus voimassa vielä huomisen, näin itse ainakin päivämäärästä ymmärtäisin :)

Meiltä löytyy vauvanhuoneesta myös mm. tämä sivupöytä ja tämä hylly sen yläpuolella. Molemmat on ihan hurjan kivoja, eivätkä vie liikaa tilaa :)

Ylläolevan tarjouksen lisäksi Elloksella on 5.3. asti alekoodi 355719, jolla saa -40 % tilauksen kalleimmasta tuotteesta. Alekoodi ei koske huonekaluja, mutta melkein kaikkea muuta. Mulla on ostoskorissa jo hetken ollut uusi olkkarin matto pahoja kärsineen villamattomme tilalle, ja tällä koodilla sen hinta muuttui 449 eurosta 269 euroksi, joten kiitos kyllä :)

Suosittelen tutustumaan nyt Elloksen valikoimaan, sillä näillä kahdella alekoodilla saa aikamoiset alennukset, jos koti tai vaatekaappi kaipaa hieman uusia elementtejä!

1+

Related Posts

70 Comments

 • Reply T-K Tuesday, February 28, 2017 at 20:36

  Huoneen värit varmasti miellyttävät äitiä, mutta kai sinne myöhemmin hankitaan myös vauvaa kiinnostavia ja kehittäviä värejä?

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 07:26

   Ensinnäkin, on todistettua, että lapsi ei erota ensimmäiseen puoleentoista-kolmeen kuukauteensa (tutkimuksesta riippuen) kuin kontrasteja, jolloin mustavalkoinen tai keltamusta on paras kehitys mitä lapselle voi tarjota. Eli meidän osalta värit ovat ajankohtaisia tuossa loppukesästä, joten miksi ihmeessä huone olisi mitään muuta kuin rauhallinen ja mieluisan neutraali juuri nyt, kauan ennen vauvan syntymää?

   Toiseksi, missä tutkimuksessa on todettu, että esim. kirkkaanpunainen kehittää lasta paremmin kuin vaikkapa vaaleansininen? Pitääkö niiden “kiinnostavien ja kehittävien värien” olla siis räikeitä? Ja vielä tarkemmin, pitääkö niiden olla osa juuri osana sisustusta? Eiköhän lapsi kehity ja kiinnostu ihan normaalisti, vaikka huoneensa olisi murretuista sävyistä, kun siellä on sitten kuitenkin kuvia, kirjoja, leluja, vaatteita ja muita värikkäämpiä asioita, eikä lapselta suljeta ärsykkeitä muutenkaan :D Vauvan kasvaessa sisustukseenkin varmasti eksyy hänelle sopivia asioita ja kun hän saa itse kerrottua mielipiteensä, tulemme varmasti antamaan hänen itse valita vaatteitaan ja lelujaan, oli ne minkä värisiä tahansa.

   Lapsen huone ei vaadi kirkkaansinistä seinää ja punaista tuolia kehitystä varten. Supervärikäs sisustus ei kehitä lasta yhtään sen enempää kuin neutraali pohjakaan. Korkeintaan se kehittää hieman huonoa sisustusmakua lapselle :D Tämä värimaailma-asenne tässä asiassa ärsyttää mua kyllä ihan älyttömästi aina, kun sen kehityksen voi hoitaa myös niin, että oma koti on silti viihtyisä kaikille sen asukkaille.

   Suoraan sanottuna ärsyttää tuollainen kysymyksen muotoilu ja asenne, että vain riemunkirjava on kehittävää lapsen elämässä.

   • Reply Essi Wednesday, March 1, 2017 at 12:22

    Ihana Anna, oon niin samaa mieltä sun kanssa! :)

    • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 13:17

     Panee kyllä raivostuttamaan tollanen kehityslässytys ja tietynlainen asennevikaisuus, mikä vielä verhotaan syyllistävään sävyyn :D Että kiva kuulla meitä olevan useampia :)

     • Eevis Wednesday, March 1, 2017 at 19:06

      Mä en usko että T-K tarkoituksella kritisoi sun sisustusta, vaikkakin olisi kyllä voinut kommenttinsa ilmaista vähän ystävällisemmin :) Itse tykkäsin sisustuskuvista, niistä välittyi ihanan rauhallinen ja harmoninen tunnelma.

     • Anna Thursday, March 2, 2017 at 12:12

      Kyllä tuossa oli ihan tarkoituksena vain ja ainoastaan jupista siinä hengessä, että vain värit käy lapselle, muutoinhan beige/harmaata sisustusta tietyt ihmiset kritisoivat hyvinkin vahvasti vauvan elämässä :)

   • Reply Suvi Thursday, March 2, 2017 at 18:27

    Repesin tuolle “kai te hankitte kehittäviä värejä” kommentille xD Anna mun kaikki kestää..

  • Reply V Sunday, March 5, 2017 at 10:15

   Jaaha, mistäköhän sitä lähtisi liikkeelle näissä kommenttivirtojen tunnelmissa.

   Ensinnäkin, mielenkiintoista, kuinka vanhemmuudessa ikävaihdeiden yksityiskohdat (imetyskeskustelu jne.) nousevat ratkaisevaan asemaan, vaikka voisi kuvitella, että kokonaisuus ratkaisee. Luulen, että (henkiseen) tasapainoon riittänee, jos lapsella ja nuorella on tarpeeksi turvallisia ja läsnäolevia ihmisiä ympärillään. Epäilen, että ihminen ei traumatisoidu loppuelämäkseen, jossei saanut värivirikkeitä lapsuudessaan.

   Toiseksi, jos nyt otan kantaa sitten kuitenkin tähän pirun värivalintadebattiin, niin herää ajatus (kun keskustelua oli myös sukupuolesta), miksi ihmeessä lapsi pitää värikoodata sukupuoleensa kiinni alusta alkaen akselilla pinkki vs. sininen? Anna, nimenomaan arvostan tässä kohtaa neutraalia linjaasi; sukupuoli on kuitenkin myös niin kokemuksellinen todellisuus, että tuntuu kauhealta ajatella, jos siihen pakotettaisiin jo kehdosta alkaen. Tämä kohta oli yhdelle ketjun uusimmista kommentoijista, joka kauhisteli, kun Anna ei ole ottanut asiakseen manifestoista lapsensa sukupuolta tuntemattomille ihmisille internetissä.

   Kolmanneksi (tämä viesti taas on yhdelle ketjun alun kirjoittajista): Annalla on täysi oikeus tunteisiinsa ja reaktioonsa, oli sitten “hormonimyräkässä” tai ei. Vetoamisella hormonitoiminnan aiheuttamiin tunnekuohuihin on sama logiikka kuin hiljentämällä naisen vetoamalla menkkaraivoon tms. Kommentti oli siis melkoisen seksistinen, valitettavaa. Kuten sanottu Anna: reaktiosi oli mielestäni aivan aiheellinen eikä ollenkaan ylimitoitettu. Olisin reagoinut aivan samoin (ja tässä yhteydessä reaktiota ei voi perustella hormonitoiminnalla, koska en ole raskaana ja ei, minulla ei ole menkkoja juuri nyt :D).

   No mutta, kaikki tämä osoittaa, että sukupuolentutkimusta tarvitaan todella kipeästi ja siinä pitäisi tarttua ahkerammin mm. äitimyytin purkamiseen.

   Peace out. We can do it!

 • Reply Laura Wednesday, March 1, 2017 at 09:58

  Kaikkeen sinäkin Anna joudut vastailemaan… Mutta kiitos ja aamen vastauksestasi, huoh! ;-) Antoisaa odotus- ja vauva-aikaa teille! T: Taustalla pitkään mukana kulkenut lukija

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 13:15

   Mä en vaan ymmärrä tollasta ihme asennetta, mikä monilla on ja vielä kun se esitetään syyllistävässä tyylissä, ikään kuin mun sisustusratkaisut seisoisivat jotenkin vauvan kehityksen tiellä :D Eiköhän ne kehityasiat tule jostain ihan muualta kuin verhojen väristä :D

  • Reply Sara G. Wednesday, March 1, 2017 at 20:51

   Enpä ole ikinä kuullutkaan, että vauva kärsisi harmonisesta, pehmeästä värimaailmasta. Tämä siis viittaus tuohon keskisormilla kirjoittaneen T-K: kommenttiin. Eihän tuota kommenttia voi muuna ottaa kuin ilkeilynä, miksi sitä muut ryhtyvät tässä kaunistelemaan.

   • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 12:14

    Hyvä, että joku muukin näkee sen niin :D Munkin mielestä se oli aika selkeä :) Ja harmoniaa tuonne on nimenomaan haettu, kiva, jos se välittyy kuvista :)

 • Reply Annikki Wednesday, March 1, 2017 at 11:56

  Kyllä taitaa hormonit vähä myrskytä… Yleensä et vaivaudu vastaamaan ollenkaan kommentteihin ja nyt kun vastaat, niin tällaista settiä. Ei luoja mikä avautuminen Anna..

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 13:16

   No ei kyllä itse asiassa myrskyä… Ärsyttää tuollainen ihme kritisointi asioista, joille ei ole tarvetta, enkä koe tarpeelliseksi nuolla kenenkään persettä vaan vastata suoraan kuten asian koen. Mä vastasin itse asiassa kaikkiin viimeaikaisiin kommentteihin kerralla, molemmissa blogeissa, ml. tähän, joten tarkistapa faktat. Ei luoja mikä kommentti Annikki..

   • Reply Emma Wednesday, March 1, 2017 at 13:49

    Moi, minä ymmärrän kyllä Annikille välittäneen kuvan tuohtuneisuudesta. Minulle tuli olo että ensimmäinen kommentoija lähinnä pohti että oletko ottanut huomioon tätä seikkaa, eikä niinkään kritisoinut valintojasi. Mutta voi olla että tulkitsin myös väärin. En osaa lapsettomana ja ei-raskaana kuin kuvitella mitkä fiilikset olisivat jos vaikuttaisi siltä että joku omaa äitiyttä arvostelee. Minusta hiukan ehkä lapsellista kuitenkin lähteä mukaan kommentoijien provosointeihin samalla mitalla (“voi luoja”). Ehkä kannattaisi ennemmin nostaa itsensä arvostelijoiden yläpuolelle eikä lähteä leikkiin mukaan. Hyvää loppuodotusta sinulle!

    • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 14:13

     Mä en oo koskaan ymmärtänyt tätä näkövinkkeliä? Jos joku selkeesti lähtee hyökkäävällä asenteella kommentoimaan, miksi pitäisi vastata ystävällisesti ja kivasti? Siis joo, toki on hienoa ja jaloa sellainen, mutta en minä koe tarvetta lähteä jotenkin lepertelemään ihmiselle, joka kokee tarpeelliseksi lauseen sivussa jo valmiiksi kritisoida toisen ihmisen lapsen kehitystä. Mun mielestä sellaisen kritisointi ylipäätään on tyhmyyden huipentumaa, enkä koe tarpeelliseksi sellaisille kommentoijille ulottaa kovin ystävällistä vastausta :) Kyllä mä koen, että asioista keskustellaan aina samoilla äänenpainoilla ja innuendoilla :) Asioista voi kommentoida ja kysyä niin monella eri tavalla :)

     Kiitoksia :)

 • Reply Jonna Wednesday, March 1, 2017 at 12:49

  Jep se vaan pitää aina olla se värikäs seinä ja kirjavat nalle puh verhot! 😀

  Aivan ihana sisustus! Ja kylläpä ihastuin tuohon mattoon 😮

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 13:17

   Ainiin, oho, mä taisin epäonnistua siis äitinä jo nyt. Toki tiettyjen ihmisten mielestä olen epäonnistunut äitini jo ennen kuin tulin raskaaksikaan, että pitääpä vaan elää tuon asian kanssa :D

 • Reply Lumipallo Wednesday, March 1, 2017 at 14:01

  Ei meillekään ole tulossa värioksennusta. En vaan voi sietää oranssi seinä + keltainen lattia + Disney-verhot + leppäkerttumatto -yhdistelmiä :D Valkoista, harmaata ja sitten tekstiileillä värejä mutta ei kaikkea yhtä aikaa. Ekana tehostevärinä sukupuolineutraali mintunvihreä. Ne huushollit, joissa on lastenhuoneessa kaikkea sekaisin, ovat aina kaikkein sotkuisimpia…

  Tuo teidän vauvahuone on vielä aika aikuismaisen näköinen. Meinasitteko sisustaa sitä enemmänkin esim. pehmoleluilla tai piirroksilla? Meillä tähtäimessä muun talon sisustukseen sopiva neutraali lastenhuone, mutta oma maku vaatii sitä, että huone näyttää kuitenkin lapsen huoneelta. Meillä on muuten valmiina tosi samantyylinen nojatuoli ja rahi.

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 14:18

   Musta on jännä, miten ihmiset tekee johtopäätöksiä huoneesta, josta on nähty tasan tuoli ja rahi :D Että se olisi aikuismainen siis :) Meillä on esim. lapsen uninurkassa pehmoleluja jo muutamia (tosin nekin on pupuja, eli vaaleasävyisiä suurimmaksi osin) ja sitten teetetään kuvia kehyksiin. Vauvat ensi viikoilla eivät vielä edes reagoi väreihin, joten musta on hassuakin lähteä tässä vaiheessasen kummemin “sisustamaan” väreillä. Vauvaakaan kun ei olla tavattu. Luulen, että kesäksi meille tulee turkoosia tai vaaleanliilaa tai korallia käyttöön tuonne huoneeseen, nimenomaan ihan jossakin parissa tekstiilissä jne. Mutta uskon, että meidän lasten huone on pääpiirteittäin sitten “aika aikuinen” muutenkin alkuun. Vauvaahan siellä hoidetaan, mutta aikuiset siellä aikaansa viettää. Vauva on siellä missä mekin, eli makkarissa, olkkarissa, keittiössä jne :) Enkä aio niitäkään muuttaa värikkäämmäksi tms. Pehmoleluja on jo, samaten kirjoja ja helistimiä. On vaunuleluja, on lattiamattolelu on vaikka mitä, että kyllä se lapsi saa kasvaa lapsenomaisessa ympäristössä :) Tuntuisi vain hieman hassulta, jos ne olisi kaikki jo esillä ja pölyyntymässä. Mun mielestä lasten huoneen sisustus saa olla “aikuismainen”, kyllä juurikin niillä leluilla, kirjoilla ja kuvilla sinne saadaan aika hyvin väriä. Myöhemmin tulee leikkikodit, leikkiuunit, teltat ja muut, jotka kyllä tekevät huoneesta ihan tarpeeksi lapsen näköisen :)

 • Reply En kestä Wednesday, March 1, 2017 at 17:18

  Voi elämän kevät näitä ankeita mammoja kommentteineen :’D ihan hyvin on lapset kehittynyt ennenkin ilman räikeitä satuhahmosisustuksia eli nyt ihan hys. en yleensä edes lue kommentteja, mutta ovatkin ilmeisesti lukemisen arvoisia.

  Ps. Ihana huone (tai se mitä siitä näkyy) ja mäkään en aio lapsen huonetta kuorruttaa värioksennuksella.

  • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 12:11

   Kiitoksia :) Ja joo, tänne eksyy kyllä välillä jänniä kommentointeja :D

 • Reply Paula Wednesday, March 1, 2017 at 19:08

  https://somiana.fi/tuote/pandaviiri/
  tuo sopis hyvin teille pandojen ystäville :)

  • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 12:12

   No on kyllä söpöinen! :)

 • Reply Annika Wednesday, March 1, 2017 at 20:25

  Ihanalta näyttää! Mä pohdin kuumeisesti, että millä värillä maalaisin yhden seinän, kun meille on tulossa kaksoset ja varmaan tyttö ja poika.. Muuten huone on niiiin vaalea, että haluaisin yhden seinän jotain sävyä (ei harmaata tai beigeä) jotain hempeää. Olisiko esim minttu tarpeeksi unisex? Heittäkää jotain ideoita :D ja ei, ei ole tyttöjen ja poikien värejä, mut en halua esim vaaleanpunaista kuitenkaan…

  • Reply Rouva H Thursday, March 2, 2017 at 07:30

   Mun mielestä minttu sopisi hyvin tytön ja pojan huoneeseen! :)

  • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 12:13

   Mä tykkään ihan hirveesti mintun väristä :) Meillä saattaa olla sellainen tilanne, että tässä asunnossa emme olekaan ihan niin kauaa kuin alunperin suunnittelimme, joten en lähde maalaushommiin sen kummemmin enää. Mutta luulen, että sitten kun lapsen huonetta maalataan, tulee siitä violetinharmahtava tai nimenomaan mintunvärinen. En halua sinistä tai vaaleanpunaista, vaan sellaista, joka sopii kaikille lapsille ilman jotain tiettyjä määrittelyjä :) Eli multa ääni mintulle! :)

 • Reply Lumipallo Wednesday, March 1, 2017 at 21:16

  Minun kommentti oli ihan uteliaisuudesta sen suhteen, millaisia ns. lapsen tavaroita käytätte sisustuksessa vai käytättekö ollenkaan. Ei ollut tarkoitettu sitä varten, että huoneessa pitäisi olla sata pehmolelua, vaan tosiaan noissa julkaistuissa kuvissa ei vaan näkynyt tyypillisiä lastenhuoneen juttuja. En epäile, ettei teidän lapsi tulisi saamaan tarpeeksi virikkeitä :D Olisi kiva nähdä millaisia leluja olette valinneet, kun oma maku on aika samanlainen!

  • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 12:15

   Joo, siis ihan ymmärsin sun kommentin, aloin ite kohkaamaan tosta aiheesta, kun pohdin tuota niin paljon eilen :D Ja mähän siis olisin tilannut tonne huoneeseen jo sellaisen 1,5 metrisen nallen Jenkeistä ja jotain seinätarra-koristettakin, mutta maltoin mieleni, sillä tässä on vielä aikaa ja meillä saattaa jossakin vaiheessa asuntoasiat ottaa pientä muutosta :) Meillä on tällä hetkellä aika pitkälti vaaleita nalleja ja pupuja, ja se yksi mintunvärinen pöllö, ja mä luulen, että leluja hankitaan sitten enempi lähempänä, ja silloinkin varmaan osa sellaisia värikkäitä helistimiä / imeskelyjuttuja ja loput sitten varmaan sellaisia söpöjä ja pehmeitä elukoita :D

 • Reply SannaL Wednesday, March 1, 2017 at 21:50

  Kivalta näyttää. Kyllä meilläkin oli aika aikuiseen makuun sisustettu huone vauvalle. Sitten, kun lapsesta on tullut taapero, niitä lapsen juttuja ja leluja on enemmän joka puolella ja minusta siinä vaiheessa vasta on tärkeääkin niitä olla.

  • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 12:16

   No nimenomaan :) Meillä vauva ei ole vielä edes syntynyt, saati, että hän leikkisi vielä itse millään. On siis hassua kuvitellakaan, että kuorrutettaisiin koko asunto leluilla. Tässä on ihan oma työnsä keräillä Benjin lelut aina illan päätteeksi koriin :D

 • Reply Elli Wednesday, March 1, 2017 at 23:19

  No joo, minä se vasta huono äiti taidan ollakin, kun en edes ikinä ollut näistä “kehittäviä väreistä” kuullutkaan… 😂

  • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 12:17

   Perustetaanko kerho? :D

 • Reply Onnellinen lukija Thursday, March 2, 2017 at 02:08

  Tsemppiä Anna ja tee niin kuin parhaaksi näet. Aina näyttää olevan toisilla jotain sanomista, vaikka teki sitä tai tätä. Parastahan on että teidän valinnat eivät millään tavalla vaikuta kommentoijien elämään. Ihanaa loppuodotusta 💖 ja p.s. hyvälle näyttää myös sairaanhoitaja-terveydenhoitajan silmästä katsottuna 😉

  • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 12:17

   Haha, joo, tää äitiysasia on jännä. Se on ehkä se asia, jossa eniten kaipaisi toisten äitien tukea, mutta se on se asia, missä saa eniten toisten äitien vihaa niskaansa. Kummallinen ilmiö :/

 • Reply Maikki Thursday, March 2, 2017 at 06:45

  Moi! Mistä olet tuon kauniin pöytävalaisimen jalan hankkinut? Zemppiä loppuodotukseen ja tää on niin ihanaa aikaa, kun saa vauvalle laitella kaikkea valmiiksi😊
  Nimim. kaksi viikkoa perässä tullaan,la huhtikuun lopulla☺️

  • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 12:18

   Kiitoksia kovasti :) Se on Pentikin, varjostin myös :) Ja voi että, ihanaaa, paljon onnea loppuodotukseesi! <3

 • Reply Johanna Thursday, March 2, 2017 at 06:54

  Hahah mitä kysymyksiä 😄 Voin kertoa ettei se vauva ekaan vuoteen tuu edes juuri oleilemaan siellä omassa huoneessa, ellei nukuteta jo pienenä omassa huoneessa. Ei sitä vauvaa jätetä yksin sinne kehittävien värien pariin ja itse olla keittössä ja olkkarissa vaan kyllä se vauva seilaa koko ajan mukana. Ja yleensä nukkuukin vanhempien makkarissa ja kakkavaipanvaihdot vesipisteen lähellä.

  • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 12:19

   No juuri näin :D Tuo huone on ehkä enemmän sitä varten, että jos on vaikka joku käymässä tai toinen tekee ruokaa tms. niin sinne voi mennä hieman “rauhoittumaan”. Ruokkimaan, vaihtamaan vaatteita, viihtymään vauvan kanssa. Vaihtoalusta meillä on itse asiassa tuolla, kun tuo on eteisen ja vessan välissä. Siinä voi helposti pukea vauvan ja suunnata ulos tai sitten vaihtaa vaippaa ja pestä viereisessä vessassa. Pahimmat sotkut voi kuitenkin ensin ottaa märkäliinalla pois, jos nyt on kovin sottainen tilanne :)

 • Reply T Thursday, March 2, 2017 at 09:12

  Apua, me sisustettiin lapsen huone vasta kun hän täytti 2 vuotta. Siihen asti sänky oli meidän neutraalissa työhuoneessa, missä ei ollut mitään lapselle “sopivaa”. Meniks nyt joku kehitysvaihe pieleen? Ihan reipas ekaluokkalainen tuo kyllä tuntuu olevan, mutta saa nähdä ilmeneekö jotain jatkossa, kun nukkui siellä valkoisten seinien ja tietokoneen kanssa.

  • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 12:20

   Varmasti sarjamurhaaja-sosiopaatti, joka tekee kaikki rikoksensa kybertekniikalla. Miten kehtaat kutsua itseäsi äidiksi?!?

   (Anteeksi, oli pakko :D)

   • Reply T Thursday, March 2, 2017 at 16:09

    Ihana :D

   • Reply Rosa Tuesday, March 7, 2017 at 11:21

    Hahah voi apua :D nauraa räkätän toimistolla. Kiitos tästä kommentista!

    • Reply Anna Tuesday, March 7, 2017 at 12:32

     :D

  • Reply Jellonatar Thursday, March 2, 2017 at 22:19

   Huh, sama täälläkin! 1-v:n pinnasänky on työpöydän ja kirjahyllyn välissä! Pilalle mennyt laps… :D

 • Reply maru Thursday, March 2, 2017 at 09:23

  Siinäpä vasta ihanan rauhallisen tunnelman omaava huone! :) Varmasti tuolla viihtyy sekä aikuiset, että lapset.
  Minä en allekirjoita sitä ollenkaan, että lapsen huoneen täytyisi olla täynnä värejä ja leluja heti alkuunsa. Se aika minkä tuolla vietätte on äärimmäisen minimaalinen näin alussa – uudestaan voi tuota asiaa taas tutkailla sitten muutaman vuoden päästä. Todennäköisesti ne leikitkin leikitään jossain muualla, kuin tuolla, niin miksi huoneen täytyisi pursuta kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Minua jotenkin inhottaa ihmisten asenne siitä, että lastenhuoneen täytyy olla tietynlainen. Asioita voidaan tehdä tyylikkäästi ja hillitysti ihmiset.
  Kaikennäköiseen koloon on ihmisillä hiekat lentäneet.

  • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 12:21

   No juurikin näin :) Me ei haluttu pitää tuota työhuoneena, koska vauvalla on kuitenkin paljon tavaraa, joka tarvii omat kaapistot. Lisäksi haluttiin, että tietokone ei ole samassa tilassa vauvan kanssa, lähinnä koska se hurisee jne. Me haluttiin tila, jossa voi viihtyä vauvan kanssa rauhassa, vauva voi nukkua päikkärit rauhassa jne. Jos on vieraita tai olohuoneessa muuten actionia, niin tuonne voi mennä rauhassa imettämään / ruokkimaan tai leikkimään vauvan kanssa :) Parin vuoden päästä emme melko varmasti enää edes asu tässä asunnossa, joten en ymmärrä tarvetta tehdä lastenhuoneesta joku seuraavan kymmenen vuoden ratkaisu heti. Mä tykkään muutenkin sisustella ja vaihdella sisustusta, niin kyllä meillä täällä vaihtuu tilanteet yleensä puolivuosittain :D

 • Reply Joanne Thursday, March 2, 2017 at 12:00

  Jostain syystä nyt on pakko kommentoida! Älä Anna vaan välitä näistä ilkeilijöistä. En tiedä mikä saa ihmisten olemaan noin ilkeitä, mutta kaikkea hyvää myös heille! Tottakai vauvan huoneesta tehdään sellainen mikä miellyttää vanhempien silmää, ei voi vielä tietää lapsen makua. Kaunis ja harmoninen tila teillä.

  Minulla on tytär, kohta 10 vuotias ja en ole koskaan kuullutkaan tällaisista “kehittävistä väreistä” huoneessa. Ymmärrän lelut tms mutta huone? Olen varmaan epäonnistunut äiti. No ehkä en kuitenkaan.
  Tyttäreni syntyessä hän nukkui makuuhuoneessamme koska asunto oli pieni kaksio. Ollessaan 8kk muutimme isompaan ja hän sai oman huoneen. Silloisen makumieltymykseni mukaan maalasimme yhden seinän vaaleanpunaiseksi ja oli prinsessaverhoa ja muuta hempeää. Tämä kaikki siis vain vanhempien päätösvallalla. Tyttö osoittautui kasvaessaan hieman “poikatytöksi” ja erittäin temperamenttiseksi eikä pinkki huone toiminut eikä hän siitä tykännyt :D Nykyään seinät ovat valkoiset, huonekalut ovat valkoiset, seinähyllyt mustat (siis ihan vaan hyllylevyt), verhot valkoisella pohjalla jossa isoa kuviota ja väreinä violetti, tumma pinkki, vihreä ym. Verhot ovat ainoat “värikkäät”. Muuten hän tykkää yksinkertaisesta. Haussa vielä muutama värikäs sisustustyyny.
  Ihan tavallisesti kehittynyt tyttö. :D
  Ei aina arvostella kaikkia toisten ratkaisuja. Itse tyttöä odottaessani en tehnyt minkäänlaista tutkimusta näin erikoisista asioista ja silti olen pärjännyt. Sillä kuuluisalla maalaisjärjellä.
  Ei kukaan ensimmäistä lastaan odottava voi oikeasti tietää mitä se lapsen syntymä tuo tullessaan. Lapsi pärjää pitkälle elämässään ihan perusasioilla; ruoka, pesu, vaipan vaihto, vaatteet päällä ja se tärkein eli ehdoton rakkaus ja läheisyys.
  Kaikkea hyvää Anna teille loppuraskauteen ja tiedä että teet oikein aina kun teet mitä sydämessäsi tunnet oikeaksi. <3

 • Reply Kuf Thursday, March 2, 2017 at 14:45

  Voi luoja, minkä vaivan näetkään salatessasi tenavan sukupuolen. Ei kukaan arvaa mitään, kun heittelen vain harmaata, valkoista ja beessiä huoneen väritykseksi …. Kyllähän teillä se tieto sukupuolesta on, tapasi mukaan vain valehtelet ja hämäät, ihan samalla tavalla kuin koko raskaussysteeminkin kanssa. Ison vaivan näet, vaikka asian voisi julkistaakin. Samoin kuin sen, että laskettu päivä on jo aiemmin …

  • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 16:01

   Voi luoja, nää sun kommentit on kyllä… Tervetuloa hakemaan meiltä foliopaperia! Voipi tarvita tohon foliohattuiluun :)

   Me ei kuule koettais mitään tarvetta salailla sukupuolta, jos sen tietäisimme. Jos se ei sun pieneen päähän mahdu, että jotkut haluavat pitää itselleen yllätyksenä sukupuolen, niin suosittelen oman pääkopan tutkituttamista ennemmin kuin näiden kommenttien spämmäämistä :) Laskettua aikaa en ole kertonut, mutten myöskään ole kertaakaan viikoista huijannut, että niin. Onnea tuohon itsesi kanssa elämiseen, ei liene helppoa :D

   • Reply Suvi Thursday, March 2, 2017 at 18:46

    Tää alkaa olla jo melkoista viihdettä :,D Siis voi apua nuita tyyppejä!! Kai tuo on huumorilla nakattu, ku en voi käsittää että joku aattelis ihan oikeesti nuin.Ja mitä sitten vaikka olisikin muka salattu sukupuoli tai LA. Niin kuka oikeesti kehtaa ees udella vaikka sukupuolesta jos raskaana oleva ei halua itsekään tietää. Huoh! Ajatella että julkaiset pari kuvaa huoneesta, jonka vois ajatella omevan aika neutraali homma niin kaiken maailman väriterapiat, salaliittoteoriat ym. saadaan aikaan :D

  • Reply Paula Thursday, March 2, 2017 at 21:22

   Siis mitä ihmettä?? Miks näkis hirveesti vaivaa salatakseen sukupuolen ja vielä monta kertaa mainitsis ettei sitä tiedä jos oikeesti tietäis? Ja mitä se kellekään lukijalle kuuluis vaikka bloggari salaiskin vauvansa sukupuolen, eihän jotkut kerro tutuillekaan etukäteen. Gaah, sori avautuminen mut jotenki toi valehtelijaks syyttäminen aikaansaa mussa vähän puhinaa!

  • Reply M. Friday, March 3, 2017 at 05:47

   Oletko tosissasi? Mä haluaisin kurkata sun korvien väliin ja tarkastaa, onko siellä ylipäätään yhtään mitään?!

   Sitä ennen kuulisin kuitenkin mielelläni, mihin nämä naurettavat väitteesi perustat? Oli kyseessä sitten ystävä, naapuri tai bloggaaja jota et edes tunne, ei syntymättömän lapsen sukupuoli kuulu sinulle pätkän vertaa :) Aivan naurettava ajatus, että joku oikeasti viitsisi valehdella, ettei tiedä lapsen sukupuolta etukäteen. Ja mitä helvettiä se sinulle kuuluu, vaikka Anna sen sattuisi tietämään? Toivon sydämestäni että edes joku läpipaskaan kommenttiisi tulleista vastauksista avaisi silmiäsi sen verran, että jatkossa tajuat pitää pääsi kiinni.

   Näin nätisti ilmaistuna.

   Anna, kaikki sympatiat sulle. Voin vain kuvitella kuinka perseestä on lukea tuollaisia älynväläyksiä, kun tässä vaiheessa sun kuuluisi ainoastaan nauttia loppuraskaudesta ja siitä että olette vielä hetken miehenne kanssa “kahdestaan”. Ehkä vauvakuumeella on osuutta asiaan, mutta jotenkin ihmisten röyhkeys ja törkeys kuvottaa ja pistää niin vihaksi!

 • Reply nimetön Thursday, March 2, 2017 at 16:57

  Uskomatonta, että lelujen vähäistä määrää taivastellaan jo ennen syntymää! :D itse olemme ostaneet tasan kolme lelua etukäteen, yhden helistimen, purulelun ja soittorasian. Olikohan niin, että keskimäärin suomalaisella 4-vuotiaalla on jo 4000 lelua, ihan järjetöntä! Esim. Hollannissa lastenhuoneissa on puolet vähemmän tavaraa kuin Suomessa. Itse olemme mieheni kanssa minimalisteja ja pyrimme opettamaan lastamme pikemminkin luovaksi kuin siihen, että leikkiin on pakko tarvita leluja. Oma lempileluni lapsena oli oksankarahka, joka oli milloin hevonen, milloin taikasauva, milloin miekka, milloin keittokauha.. Kun ei joka kulman takaa hypi uusia ja uusia ärsykkeitä, pääsee luovuus kukkimaan, kun pitää keksiä vaikkapa luonnon materiaaleista itse, tai käyttää vanhoja leluja uudella tavalla :) Toki ostamme tulevaisuudessa jonkin verran leluja, kun lapsi jotain oikein kovasti toivoo, mutta rajansa kaikella. On myös todistettu, että kun leluja on vähemmän, lapsi arvostaa jo olemassa olevia enemmän ja pitää niistä huolta. Toivon myös, että lapsemme oppisi jakamaan omastaan, esim. lahjoittamaan vanhoja lelujaan sosiaalitoimeen tms. Mutta siis kertoo kyllä paljon ihmisten tavaran hamstraamissyndroomasta ja epäekologisuudesta, jos oletetaan että syntymättömälle lapsellekin pitäisi olla leluvuoret odottamassa! :D hyvä artikkeli aiheesta https://www.becomingminimalist.com/why-fewer-toys-will-actually-benefit-your-kids/

 • Reply Jessica Thursday, March 2, 2017 at 17:27

  Siis apua! En ikinä ruukaa kommentoida, vaikka vuosikausia blogejasi olen seurannutkin, mutta nyt ehkä pakko jättää tsemppiviestiä, ku en voi tajuta miten tämmöisestä postauksesta tämmönen paskamyrsky nousi.. Esikoista myös odottelen ja ilmeisesti minustakin tulossa maailman huonoin äiti, ku samanlaisia sisustussuunnitelmia itsellänikin :D muutenkin hyvin samanlainen ajatusmaailma tuntuu sinulla olevan asioiden suhteen kuin minullakin :) Kiitos ihanista blogeista ja tsemppiä ilkeilijöiden kestämiseen ja ennen kaikkea ihanaa loppuodotusta! :) <3

 • Reply Hanna Thursday, March 2, 2017 at 17:29

  Minustakin olisi ihan hullua sisustaa lastenhuoneemme väreillä jos koko muu kotimme noudattelee vaaleaa/harmaata linjaa. Että eikös jokainen saa tehdä juuri oman halunsa ja tyylinsä mukaan oman asuntonsa kaikki huoneet. Nimenomaan niitä värejä kyllä tulee jatkossa ihan tarpeeksi lelujen ja kirjojen kautta.
  Sama koskee vaatteita. Miksi lapsi pitäisi pukea sellaisiin sävyihin joista ei itse tykkää, hirveän vaikea ymmärtää näitä juttuja…

  Ihana huone teille tulossa!

 • Reply Jess Thursday, March 2, 2017 at 20:18

  Itse asiassa lapsi erottaa paremmin lelut jos tausta on neutraali. Neutraali huone, iloiset/värikkäät lelut. Eli tämä huone on hyvä pohja lastenhuoneelle. Liian värikäs huone täynnä värikkäitä leluja ja kirjoja antaa lapselle liikaa virikkeitä eikä vauva näe yksittäisiä leluja yhtä selkeästi. Rauhallinen ympäristö stimuloi paremmin, silloin lapsi keskittyy herkemmin yksittäiseen asiaan eikä lapsi “get overstimulated”.
  Pahoittelen huonoa suomea, ei ole oma äidinkieli.
  T. Lasten varhaiskasvatukseen erikoistunut

 • Reply Maiju Thursday, March 2, 2017 at 20:44

  Oi ompas ihanan harmoninen huone! Tai no se osa mitä tässä vilahtaa. Mutta todella kauniin näköistä! Meillä on kaksi lasta, 2v ja 6kk, ne on varmaan ihan kieroon kasvaneet kun meillä on väreinä harmaata ja vaaleaa kotona. :D On meillä tehostetapetteja eri huoneissa, mutta eipä nekään värikimaraa huuda. Ihan hyvin tuntuu tuo isompikin kasvaneen, pienemmästä en vielä tiedä. :D Ja niitä värejä ehtii tulla, noi 2v poitsukan autot, pallot ja junat sun muut on oikein kikertävän kukertavia. :D Niin ihan vaan senkin vuoksi pidän kyllä muun sisustuksen neutraalimpana. Tää on kuitenkin myös mun ja mieheni koti, että kaikki viihtyy niin näin on hyvä. :) Ihanaa loppuraskautta Anna! :)

 • Reply Heidi Thursday, March 2, 2017 at 21:09

  Olen varmaan vuodesta 2009 saakka seurannut Mungolife-blogiasi ja nyt kerrankin sitten päädyin kommentoimaan tänne vauvablogisi puolelle ;) Ensinnäkin suuret onnittelut tulevasta vauvelista! Itse olen tällainen “seniorimamma” (ha ha :D) eli sain viime syksynä ensimmäisen lapseni 37-vuotiaana ja senkin vuoksi on kiva seurata tätä vauvablogiasi. Pakko oli nyt kommentoida, sillä oletkin varmaan huomannut, että tämä äiti-maailma osaa olla kyllä aika julma, etenkin anonyymina on helppo arvostella toisia ja vaikka mitä tekisit, niin aina jonkun mielestä teet kaiken väärin :P Onneksi ainakin itse olen sen verran elämää nähnyt ja kovanahkainen, että toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta silti monesti mietin, että miksi juuri äidit voivatkin olla niin ilkeitä toisiaan kohtaan. Kun meidänhän kaikessa tässä hormonimyräkässä ja vauva-ajan iloissa ja suruissa tulisi tukea toisiamme. Ja keneltä se on ylipäänsä on pois, jos toinen toimii lapsensa suhteen erilailla kuin itse.

  Tästä sisustusasiasta, vauva ei tosiaankaan varmaan sisustuksen perusteella kehity. Ei meillä(kään) pojan huonetta sisustettu värikkäillä väreillä tai lasten piirroshahmoilla, vaan sen sijaan halusimme ajattoman huoneen, jota on helppo muuttaa pojan kasvun mukaan tekstiileillä yms. Kyllä ne varmaankin ovat ne lelut, joissa värit vauvaa enemmänkin houkuttavat ja luulenpa, että jokainen perhe joutuu jossain vaiheessa myöntymään niihin värikauheuksiin, koska ne vain saavat nuo pallerot iloiseksi :D Muistan myös jossakin postauksessa kirjoittaneesi valmistautumista synnytykseen ja siihenkin taisi tulla aika monta negatiivista kommenttia. Minusta synnytyksen miettiminen ja siihen valmistautuminen ovat erittäin tärkeitä asioita – itse tein Taysiin synnytystoivelistan, johon kirjasin kaikki asiat, mitä haluan ja mitä en halua synnytyksessä tapahtuvan. Tämä ainakin auttoi itseäni (ja miestäkin) paljon asian prosessoimisessa, eri asia sitten on, miten niitä pystyy toteuttamaan, mutta se on sitten sen ajan murhe. Minulla osa toiveista meni juuri niinkuin halusin ja osaan ei valitettavasti pystynyt sitten lopupeleissä vaikuttamaan. Mutta siltikin se, että olin miettinyt asioita ja perehtynyt niihin etukäteen auttoi. Suosittelen muuten lämpimästi TENS-laitetta (ei toki auta kaikilla supistuskipuihin, mutta itselläni pärjäsin sen avulla suhteellisen pitkään), on lääkkeetön kivunlievitys.

  Vauvan tulo maailmaan muuttaa toki asioita paljon ja kyllä, kaikkeen ei pysty valmistautumaan, mutta tässäkin olen sitä mieltä, että hyvä asioita on siltikin miettiä ja pohtia ja katsoa sitten, miten ne käytännössä onnistuvat ja toimivat siinä omassa perheessä. Itse en ole koskaan ollut perhepedin kannalla ja meillä ei koskaan siihen päädytty, mutta toisaalta, jos olisin pystynyt täysimettämään lastani, niin olisimmeko loppujen lopuksi päätyneet perhepetiin – tätä on hankala sanoa, koska meillä mentiin osittaisimetyksellä ja sen vuoksi poika opetettiin alusta saakka omaan sänkyyn, koska tarvetta perhepedille ei ainakaan imetyksen ja herätysten vuoksi ollut. Meillä poika on ollut suht levoton nukkuja, jonka vuoksi päädyimme sijoittamaan pinniksen ihan sänkymme viereen laita alas laskettuna (helppo yöllä hieman silitellä levotonta lasta tai laittaa tuttia suuhun), mutta tiedän kyllä perheitä, missä vastasyntynyt on alusta saakka nukkunut omassa huoneessaan ja homma toimii. Niin perhe- ja vauvakohtaisia asioita. Mutta aina hyvä miettiä etukäteen. Meillä on paljon mennyt suunnitelmien mukaan ja paljon on mennyt toisin kuin suunniteltiin :D

  Parisuhdetta ainakin meillä vauva on vahvistanut ja olemme vieläkin vahvemmin toisiimme sitoutuneet. Yhteinen aika toki on hieman kortilla, mutta sen varmaan jokainen vauvaperhe tietää ja tietää myös sen, että ajan myötä se helpottaa. Rakkaus lapseen on voimakasta ja jotain, mitä en olisi koskaan uskonut kokevani, mutta se on kuitenkin erilaista rakkautta kuin mitä tunnen puoliasoani kohtaan eli siinä mielessä nämä rakkaudet eivät kilpaile keskenään ja molemmille riittää rakkautta <3 Riippuen taas vauvasta, jotkut äidit ovat enemmän tai vähemmän väsyneitä ja väsyneinä toki voi kinaa tulla herkemmin, mutta jälleen kerran, aika aikaansa kutakin.

  Sinä tulet olemaan juuri se paras äiti omalle lapsellesi, aivan kuten me kaikki olemme niitä parhaita äitejä omille lapsillemme :) Joku meistä nukuttaa lapsensa ulkona kelillä kuin kelillä ja toinen ei, toinen äiti jaksaa laittautua joka päivä ja toinen äiti ei, jonkun lapsi herää yöllä kerran tai ei ollenkaan ja toisen lapsi herää kerran tunnissa – niin erilaisia äitejä ja niin erilaisia lapsia, yhtä ainoaa tapaa kasvattaa lapsi ei ole eikä ole myöskään yhtä ainoaa tapaa olla äiti.

  Ihanaa loppuajan odotusta Teille. Tulipas nyt piiiiitkä sepustus :D

 • Reply AnnaS Thursday, March 2, 2017 at 23:35

  Apua, meidän vuokra-asunnossa on valkoiset seinät ja huonekalutkin kovin yksivärisiä, kasvaakohan meidän lapsi nyt kieroon! :O
  Kauniilta näyttää huone, rauhallinen tunnelma eikä ollenkaan tylsä väritykseltään. :)

 • Reply Westend Mum Friday, March 3, 2017 at 09:37

  Löysin juuri blogisi, kiva seurata vauvamatkaa. Herttaisen näköinen huone! :)
  http://westendmum.fi

 • Reply Iina // Tukka auki blogi Friday, March 3, 2017 at 18:34

  Ompas todella kauniit sävyt ja muutenkin jotenkin rauhallinen, sekä upea huone *sydänsilmähymiö*

 • Reply Kaisu Friday, March 3, 2017 at 22:33

  Ymmärsinkö tästä oikein, että olette ajatelleet vauvan nukkuvan alusta asti omassa huoneessa?
  Todella kauniisti olette huoneen sisustaneet :)

 • Reply Marjaana Saturday, March 4, 2017 at 09:45

  Aivan ihanan huone ja sisustus :) Voisin palkata sinut sisustamaan meidän kodin ja erityisesti lastenhuoneet :)

  Jaksamisia loppuraskauteen ja nauti kauniista kodistasi, kotisi on yhtä kaunis kuin sinäkin (sisältä ja ulkoa) :)

 • Reply Johanna Saturday, March 4, 2017 at 11:29

  Off the topic; Hei yksi vinkki vauvanhoitoon! Meillä oli turvaistuin ja kun sen irrotti se heilui ja se rauhoitti lasta helposti. Esim. Jos olin tosi väsynyt ja vauva kränänen niin pistin vauvan istuimeen ja heiluttelin jalalla sitä istuinta! Ja muuten huoneenne näyttää ihanalta ja rentouttavalta!

 • Reply Lilli Saturday, March 4, 2017 at 14:09

  En ole kertaakaan vielä tänne Mungobabyn puolelle kommentoinut, mutta nyt on pakko noiden väriasioiden takia se tehdä :D Juuri koulussa värioppia käyneenä, voin lohduttaa ensimmäistä trollia tiedolla, että kun lapset vihdoin alkavat nähdä värejä, he näkevät niitä enemmän ja laajemmalla skaalalla kuin aikuisen silmä. Joten harmaissa ja beigessä on lapsen silmälle oikeasti sävyjä, kun taas vanhalle aikuiselle esim. violetin sävyt häviävät ensimmäisenä. Ja violetin näkeminen alkaa rappeutua jo nelikymppisenä, muut värit seuraavat hitaasti perässä.

  On myös tutkimuksia, joissa pieniä vauvoja on sijoitettu eri värisiin huoneisiin ja katsottu miten he reagoivat. Keltainen huone oli kaikista pahin, vauvat olivat levottomia, itkivät ja eivät pystyneet rauhoittumaan, koska keltainen oli liian stimuloiva väri. Tätä väriähän käytetään usein lastenhuoneen sisustuksessa. Monesti lasten huoneet on kamalia värioksennuksia ja sitä voikin sitten ihan jokainen omalla kohdallaan miettiä, vaikuttaako ne värit ja virikkeet esim. lapsen nukkumiseen tai rauhoittumisen vaikeuteen.

  Anna, ihanaa odotusta! On ollut ihana lukea Mungobabya vaikkei lapsiasiat itselle olekaan ihan tällä hetkellä vielä ajankohtaisia. :)

 • Reply Ninnu Sunday, March 5, 2017 at 01:22

  Kyllä voi kanssaihmiset olla ihan hirvittävän kateellisia. Ei voi muuta sanoa. Ikävää kun joudut tollasta schaissea lukemaan, toivottavasti viitsit silti päivittää tätäkin blogia, vaikka en ihmettelis jos tekis mieli lopettaa tää setti.

  Ylipäätään en ole ikinä ymmärtänyt brassailua / negatiivista vertailua mahan koosta, lapsen kävelemään oppimisesta, puhumaan oppimisesta jne. Myönnän, että välillä tulee vilkuiltua perheitä joissa on valta-asetelmat ihan pielessä ja lapset ei usko puhuttua sanaa ja totean, et ei o välttämättä vanhemmilla ollu voimia ja intoa keskittyä kasvattamisessa johdonmukaisuuteen. Mut ihan oon minäki kasvattajana tehnyt omat virheeni.

  Mutta lapsia ja sikiötä ei pitäis kyllä käyttää vertailun ja kilpavarustelun välineinä.

  Vauvan tuleva huone näyttää kauniilta ja varmasti tärkeintä tuleekin olemaan se, että sä nautit huoneesta ja sen seesteisestä ja rauhallisesta tunnelmasta kun tulet siellä viettämään aikaa vauvan kanssa toisinaan virkeämpänä toisinaan väsyneempänä.

  Hyvää loppuodotusta!

 • Reply Outi Sunday, March 5, 2017 at 22:43

  Hyvältä näyttää! Ihanaa, että huone on aikuisellekin tuollainen rauhallinen, kotoisa ja houkutteleva tila. :) Minulla ei ole lapsia, mutta minun silmääni tällaiset kotoisat nojatuolinurkkaukset on tosi kodikkaan näköisiä lastenhuoneissa. Ja nimenomaan tekevät huoneesta myös aikuisten käyttöön sopivan. :)

 • Reply Ida Monday, March 6, 2017 at 15:41

  Apua mitä juttuja 😂 Minä sisustin vauvanhuoneen vain valkoisella ja beigellä, niin kuin koko muukin talomme. Ei kehityksessä ongelmia edellenkään, hyvin tuo 2v tyttö on kehittynyt. Hieno huone kyllä pikkuiselle ja vastaukset kommentteihin on 👌🏼 Mukavaa loppuvaihetta.

 • Reply Meeri Thursday, March 9, 2017 at 21:10

  Tähän väriasiaan voin todeta että meidän vauva oli ainakin ekat kuukautensa paljon kiinnostuneempi musta-valkoraidallisesta pussista jossa säilytin harsoja kuin siitä perinteisestä puna-keltaisesta hymynaamasta joka oli hoitopöydän toisella puolella :D vauvan huoneeseen sopii minuatastasta täydellisesti tuollainen rauhallinen nojatuolinurkkaus ja sitten isompana siinä on ihana vaikka lukea yhdessä :)

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post