Vaatehankinnoista

babyclothes (2 of 10)

KappAhl Newbie; raidallinen pehmohaalari ja unelmanpehmeä sininen ohuempi haalari

*Osa KappAhlin vaatteista saatu blogin kautta

Vauvan hankinnoista on ollut puhetta ja olen saanut paljon toiveita hieman valottaa, mitä olemme vauvalle hankkineet. Aloitetaan niistä pienistä vaatteista. Mun ajatus siitä, etten hirveästi hanki vauvalle mitään, on kyllä mennyt ihan romukoppaan, sillä olen tehnyt ihan mahtavia kirpparilöytöjä ja lisäksi maailman söpöimpiä pikkuvaatteita on löytynyt paljon uutenakin. Pahimmat sulamiset koin Lontoossa ja toinen paha mulle on kyllä KappAhlin lastenosasto. Newbie-vaatteet on mun mielestä ihanimpia, joita Suomesta löytyy, ja niitä on tullut unisex-väreissä ostettua jo muutama :D Varsinkin kun vielä Newbielta ilahduttivat meitä paketilla ihania vauvavaatteita, niin aika Newbie on meidän vauva sitten saapuessaan. Mä en näe mitään järkeä siinä, että ostelee lapselle hirveästi mitään merkkivaatteita, kun vauva kasvaa niistä ohi ihan viikoissa. Toki meillä on kaksi “merkkivaatetta” vauvalle odottamassa, eli Ted Bakerin ja Kenzon haalarit, mutta ne oli -40 % Lontoossa, ja hinnoiltaan siinä vaiheessa melkein high streetin tasolla.

babyclothes (10 of 10)

Älskling haalari Ellos, Neulottu puuvillahaalari Lontoosta aleista, vaaleanpunainen tiikerihaalari Kenzo

babyclothes (6 of 10)

Kaikki KappAhl Newbie

babyclothes (9 of 10)

Converset lahja ihanalta Strictly Stylen Hannalta, valkeat pörröiset kirpparilta, harmaat kudotut ja ruskeat pörröiset John Lewis

Sukupuolitietämättömyys on onneksi hillinnyt ostelua aika hyvin, vaikka pakko myöntää, että on tuolla odottamassa pari aika tyttömäistä juttua ja vastapainona vuorostaan pari aika poikamaista juttua. Oon melko varma, että vaikka meille tulis poika, saa se kulkea vaaleanpunaisessa Kenzo-haalarissa :D

Oon ostanut enimmäkseen kietaisubodyja, puolipotkareita ja pyjamia tässä vaiheessa, eli perusvaatteiden osalta ollaan aika set. Meiltä taitaa löytyä yksi setti 44 cm -kokoisia vaatteita, jotka löysin kirpparilta bränikässä kunnossa. Sitten taitaa olla pari 50 cm bodya ja samankokoisia puolipotkareita. Sitten onkin 56 ja siitä ylöspäin. Mitään erityisen ihania vaatteita en ole ostanut 56-kokoisena, sillä niitä voi sitten ostaa pari kun vauva on syntynyt ja sukupuoli selvillä. En usko, että meidän pituuksilla meille tulee hirveän lyhyttä vauvaa, siksi en ole uskaltanut ostaa ihan hirveästi 56-senttisiä vaatteita. Me kasvettiin mun siskojen kanssa ulos 56sta tosi nopeesti, ja niistä ehti nauttia ehkä sen kaksi-kolme viikkoa. Toki riippuu milloin vauva syntyy ja minkäkokoisena, mutta jos hän on kovin pieni, niin ehtii pari ihanaa 56 cm kokonaisuutta ostaa sittenkin. Tosin, KappAhlin paketista kuoriutui niin söpöjä 56-kokoisia vaatteita, että luulenpa meidän pärjäävän niillä :) Olenkin oikeastaan ostanut 62 ja 68 vaatteita sitten niistä, joista tykkään kovin.

babyclothes (1 of 10)

Molemmat haalarit KappAhl Newbie

babyclothes (5 of 10)

Pupuhaalari Debenhams, nassubody Lindex, pupumaailma-haalari KappAhl Newbie

babyclothes (7 of 10)

Molemmat haalarit John Lewis

babyclothes (8 of 10)

Leopipo H&M (kirpparilta), raidallinen pipo KappAhl Newbie (kirpparilta), korvapipo H&M, GANTin pipo joululahja ja valkoinen solmupipo kirpparilta

Täytyy sanoa, että mä olen ihan hirveän rakastunut vauvojen haalareihin ja tossuihin. Tossuja on kertynyt jo parit ja haalareitakin on vähän joka lähtöön. Pehmeitä haalareita, joille on Suomen kesässä tarvetta varmasti läpi kesäiltojen, koska kelit on arvaamattomia. Ja syksylle sitten lämpöisiä ihania vermeitä. Cubuksen pallohuppuisen haalarin ostin jo niinkin pitkälle kuin ensi syksylle, sillä se oli aivan hurmaava ja viimeinen laatuaan. Toivottavasti vauva on silloin tuota kokoa siis :D

Pipoja olemme ostaneet sukupuolineutraaleissa väreissä, samaten sukkia ja pieniä lapasia, ettei vauva raavi itseään. Kaikkea tuollaista tarpeistoa siis on, ja harsojakin tuntuu olevan aika monta, kiitos ahkerien mummojen. Olen tähän mennessä oppinut sen, että bambuviskoosi-harsot on aivan ihanan tuntuisia verrattuna peruspuuvillaan, joten luulen, että niitä tulee jossakin vaiheessa hankittua lisää vielä, sillä nyt niitä on vain neljä. Yksi kapalo on jo odottamassa, mutta se ei ehkä liity tähän vaatepostaukseen :)

babyclothes (4 of 10)

Seeprahousut John Lewis, kukkahousut KappAhl Newbie, mintunväriset tähtipöksyt ja raitapöksyt Ellos, harmahtavanvihreät housut Kappahl Newbie, harmaat housut Lindex.

babyclothes (3 of 10)

Cubus lämmin tonttuhaalari loppusyksyksi

Kuvailin tähän hieman omia suosikkejani siitä, mitä kaapeissamme on jo, mutta luulen, että näitä nähdään sitten aika paljon enemmän vauvan synnyttyä. Mitään perusbodyja ja potkareita en alkanut kuvailemaan, vaan näitä omia suosikkejani lähinnä. Jahka saadaan tuo kaaos vauvanhuoneessa selvitettyä, otan hieman kuvia säilytysratkaisuistakin :) Seuraavan viikon projektina on alkaa pesemään kaikkia vaatteita, että ne olisivat kaikki tuoreita ja puhtaita vauvan saapuessa.

Mä tykkään vauvan vaatteissa selkeästikin palmikoiduista/kudotuista haalareista, sinivalkoraidallisuudesta ja ehkä hieman poikamaisemmista vaatteista. Oon vaan jotenkin sitä mieltä, että tytön voi aina helposti pukea pojan vaatteisiin, mutta mekot ja vaaleanpunainen pojalla on ehkä hieman hassuja. Tytölle kun laittaa raitabodyn kanssa vaaleanpunaiset housut tai rusettipannan, niin se tekee koko “asusta” heti tyttömäisen. Me ei tykätä hirveesti mistään kovin kirjavista vaatteista (pari poikkeusta löytyy) vaan tykätään enemmän murretuista ja pastellinvärisistä vaatteista. Ruskea, beige ja erityisesti harmaa on pop, mutta myös vaaleankeltaista ja mintunväriä olen ihastellut. Erityisesti nuo mintunvihreään vivahtavat on mun suosikkeja, kun menevät helposti molemmille :) Ainiin. Ja tietenkin kaikki millä on korvat tai muuten vaan söpöjä elukoita :D Ne on parhaita!

Mitkä on teidän suosikkeja?

1+

Related Posts

60 Comments

 • Reply piidipaadi Monday, February 27, 2017 at 22:21

  Merkkivaatteista sen verran, että niiden osto on sikäli järkevämpää “lyhytaikaisessa sijoitusmielessä” kuin ketjuliikkeiden vaatteiden, sillä ne saa myytyä helposti eteenpäin, kun taas ketjuliikkeiden kamat joutuu antamaan pois melkeinpä ilmaiseksi :) Ja vauvan käytössä vaatteet eivät edes juuri kulu, joten omansa saa aika hyvin pois käytetyt merkkivaatteet myymällä :)

  Ja noista kokoasioista: meidän todella isokokoisena (painoa melkein 5kg ja pituuttakin 54,5cm) syntynyt tyttö käytti ensimmäiset pari kk 56/62 vaatteita ja niissä oli myös aluksi hyvin kasvunvaraa. 62 on oikeesti jo aika iso pienelle, joten voi hyvin olla että joudutte vaatekaupoille vielä lisävarastoa hankkimaan noissa pienempi kokoisissa :) Mutta kuten itse sanoit, niin ehtii ne sitten myöhemminkin /.

  • Reply Anna Tuesday, February 28, 2017 at 08:06

   Niin, totta. Mietin lähinnä siis sellaisia perusvaatteita, kuten päivittäin käytössä olevia bodyja ja potkareita, että niiden hankintaa en ymmärrä merkeiltä. Tai siis kun niitä pesee koko ajan ja niille pääsee vahinkoja jne. niin en näe, että se jälleenmyyntiarvo olisi mikään hirveän hyvä enää :)

   Meillä on kyllä tosi paljon 56-kokoista perusvaatetta, että korkeintaan voidaan sitten hakea pari söpöä tyttömäistä/poikamaista juttua täydentämään varastoa, jos vauva on pieni ja näyttää viihtyvän 56-koossa pidempäänkin :)

  • Reply Minävain Wednesday, March 1, 2017 at 21:43

   Mitä vikaa siinä, että antaa pois ilmaiseksi? Musta on ihana lahjottaa vauvanvaatteita ja tavaroita sukulaisille/ystäville, jotka niitä tarvitsevat.

   Mua naurattaa katsoa merkkihaalateita kirppiksellä, kun hinnat pyörii 50-60€ paikkeilla. Ei mitään järkeä. Uutena saa alesta samalla hinnalla hyviä haalareita ym. jopa halvemmalla. Sitten kalliissa vaatteissa lapset eivät saa telmiä, kun vaatteita pitää varoa. Ja lopulta ostetaan halpis varahalaari, joka “saa mennä rikki”. Vauvan vatteet taas pitää pestä joka käyttäkerran jälkeen (uusi päivä, uudet vaatteet) ainakin 60 asteessa, joten takuulla kuluu.

   Itse rakastan myös newbietä. H&M:n vauvsn vaatteet todella hyviä hinta-laadultaan! Kestävät pesuaja ja ovat 100% puuvillaa, voin suositella, sillä vauva tosiaan kasvaa tosi nopeasti. Sitten ehkä 82cm jälkeen laatu alkaa kärsiä, mutta sitä pienemmät olleet hyviä.

 • Reply Lyydia Monday, February 27, 2017 at 22:53

  Meidän esikoiselle meni 50 kokoset yli kuukauden eli niitäkin saattaa tarvita yllättävän paljon! Ihania hankintoja :)

  • Reply Anna Tuesday, February 28, 2017 at 08:06

   Ohoh! Saanko kysyä miten pieni hän oli syntyessään? :) Mä kun olin 53 cm pitkä, niin menin melkeinpä suorilta siihen 56-kokoon ja sama miehellä. Siksi en ehkä ole tarpeeksi varautunut tuohon pienempään kokoon, vaikka on sitäkin pari vaatetta :)

   • Reply Paula Tuesday, February 28, 2017 at 13:58

    En hankkinut meidän ensimmäiselle pojalle juuri ollenkaan 50 cm vaatteita, koska minun suvussani kaikki vauvat ollut yli 4 kg syntyessään ja reippaastikin yli 50 cm. Miehen suvussa taas vauvat olleet jopa yli 5 kgsyntyessään. En siis mitenkään voinut odottaa, että meidän vauva olisi 3,2 kg ja 48 cm. Vauveli kasvoi vielä refluksin takia alkuun melko hitaasti, joten 56 cm vaatteet olivat pitkääni liian isoja, eikä niitäkään ollut itseasiassa montaa tullut hankittua, kun odotin jättiläisvauvaa.

    Vahingosta viisastuneena hankin toiselle pojalle noita pienempiä kokoja ison kasan. Luonnollisesti kävi kuitenkin niin, että kakkonen olikin 3,8 kg / 52 cm ja kasvoi alkuun aivan järkyttävää vauhtia. Suurin osa pienistä vaatteista jäi siis kokonaan käyttämättä tai eksyi päälle vain kerran 😃

    Nyt sitten tämä kolmas oli syntyessään jotain kahden ensimmäisen väliltä (ehkä! punnituksessa ilmeisesti kävi sairaalassa joku virhe, enkä tiedä oikeaa syntymäpainoa), ja vihdoinkin saatiin 50- ja 56-senttiset vaatteet käyttöön. Nyt 1,5 kk ikäisenä edelleen kaikki 50-senttiset vaatteet menee päälle. Samanaikaisesti käytän tosin kokoa 56, mutta 62 on selvästi liian suuri vielä.

    Eli eipä pahemmin mennyt mun varautumiset putkeen, eikä sitä voi oikein tietää, miten vauhdikkaasti kukin vauva kasvaa. Ja sit tietysti saman koon sisälläkin on hirvittävästi vaihtelua.

    • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:23

     No kun tämäpä juuri, ettei koskaan tiedä, ennen kuin se vauva sieltä oikeasti saapuu :) Siksi mäki oon päättänyt, että hyvä kun on joka kokoa, ja sitten voi täydentää tarvittaessa :)

   • Reply Lyydia Tuesday, February 28, 2017 at 18:11

    Hän oli 3335g ja 50 cm eli ihan keskikokoinen tapaus :) vähän keskikäyrän alapuolella kasvanut kokoajan. Nyt 8kk ikäisenä käyttää pääasiassa 68 kokoa, pikkuhiljaa siirrytään 74 :)

  • Reply Linda Saturday, March 4, 2017 at 19:45

   Meillä kanssa nyt melkeen kuukauden menty 50cm, muutamat 56 housut vasta käytössä. Poika 3,9kg/53cm. Kivempi vauvaa käsitellä kun on sopivan kokoiset vaatteet :)

 • Reply AnnaS Monday, February 27, 2017 at 23:04

  Voi miten suloisia vaatteita! Vauvanvaatteiden ostelu on kyllä ihan liian kivaa puuhaa!:D Newbien vaatteet on kyllä täydellisiä kun ei sukupuoli ole tiedossa, kauniita neutraaleja sävyjä. <3
  Meillä myös välteltiin merkkivaatteita ihan pienimmissä vaatteissa, sitten 68:sta ylöspäin olen ostellut suurimmaksi osaksi laadukkaampia merkkejä. Lemppareina Papu, Mainio, Gugguu ja Mini Rodini (kolme ekaa on kotimaisia mikä on aina plussaa!:)). Toki myös esim. Lindexiä, Kappahlia ja zaraa on meillä paljon, mutta kyllähän merkkivaate kestää pesut ja käytön pidempään ja jälleenmyyntiarvokin on todella hyvä, toisinkuin ketjuliikkeiden vaatteissa jotka suosiolla laitan uffille tai kavereille kiertoon (newbien vaatteet tosin menee hyvin ja niille on jopa oma kirpparinsa fb:ssa).
  Mä oon aika yllättäen pukenut tosi värikkäitäkin vaatteita meidän tytölle, mutta toisaalta hän on niin tummapiirteinen, että mielestäni voimakkaatkin värit sopii hyvin. :) Keltainen, minttu ja tietysti tyttömäinen pinkki on meillä suosikkeja, joihin sitten yhdistän jotain rauhallisempaa, kuten harmaata. :)
  Suurimman osan vaatteista ostan fb-kirppiksiltä (esim. Mini Rodini & friends ja Gugguu & kumppanit on hyviä) ja tarjoushaukkailemalla alennusmyynneistä, aika vähän on ainakaan merkkivaatteita meillä sellaisia, jotka olisin täydellä hintaa ostanut. :)

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:07

   Hei kiitos noista kirpparivinkeistä, täytyy tutustua niihin :) Ja mun mielestä merkkivaatteita voikin ostaa sitten kun niille tulee oikeesti kulutuskäyttöä (joskaan en ole samaa mieltä siitä, että kaikki merkit on parempia kuin ketjutuotteet, monet ketjuliikkeiden vaatteet on tosi kestäviä) ja niillä on hieman pidempi käyttöaika kuin esim. 56-kokoisilla vaatteilla :)

 • Reply Sirpa Tuesday, February 28, 2017 at 06:29

  Kaikki ihania! Etenkin nuo housut. 😍 Mä oon nyt täysin hurahtanut kirppareihin! Vauvan kanssa on kiva kierrellä. :) Onepiecet oon todennut tosi kivoiksi, etenkin paljon liikkuvalle puolivuotiaalle. :) Kannattaa muuten ladata Aliexpress! (Tai ei kannata. 😂) Sieltä saa halvalla. Kannattaa tosin lukea tilanneiden kommentit, Kiina-laatu ei aina ole parasta. Kaverille tullut nyt noin 15 tilausta ja kaikissa laatu on ollut oikein hyvä! Tilasi mm. kivoja settejä n. 5e/kpl. Ajattelin itse kokeilla myös. 😁

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:08

   Mä yritän vältellä Kiinasta tilaamista viimeiseen asti, vaikka poikkeuksia siihenkin teen. Pyrin muutenkin tukemaan suomalaisia kauppoja ja verkkokauppoja, jos niin saisi edes jotain työpaikkoja pidettyä täällä :) Mutta kiitos vinkistä :)

 • Reply Noora Tuesday, February 28, 2017 at 08:26

  Hei kannattaa noossa yökkäreissä suosia ‘aukiolevia/terättömiä’ lahkeita, käyttöaika on huomattavasti pidempi kuin terällisillä (ainakin meidän kokemuksella)! Meillä mennyt jo useampi jalkaterällinen yökkäri kirppiskassiin uudenveroisena kun yksinkertaisesti varpaat meinaa tulla jaloista ulos, eikä ole mitenkään erityisen pitkäkoipinen vauva :D jostain syystä tuntuu että ne jalkaosat vaan on tehty liian pieniksi.. Kun on kunnon resorit lahkeissa/hihoissa niin sukat ja tumput pysyvät kyllä hyvin paikoillaan yön yli :) Meillä menee muuten vielä lähes 5kk ikäisellä 68cm pitkällä pojalla osa 56cm vaatteista päälle :D Lindexin bodyt on esim niin pitkiä että on ollut tosi pitkä käyttöikä, monessa kun on vielä tuplarivi napituksia! Ihanaa loppuodotusta :)

  • Reply Noora Tuesday, February 28, 2017 at 08:37

   Piti vielä sanoa että meidän syntyessä 52cm pitkä poika käytti kokoa 50/56 pitkälle yli kaksi kuukatiseksi ja tosiaan nyt 68cm pitkänä osa 62cm vaatteista on edelleen aivan liian suuria käytettäviksi! Riippuu niin paljon vaatteen mallista ja lapsen mittasuhteista! Mutta kokemus äkkiä kyllä opettaa sitten esim minkä merkin vaatteet pituuden/leveyden osalta passaavat parhaiten vauvalle :) meillä on surutta kirpparilta ostettuja vaatteita laitettu takaisin kirppiskassiin käyttämättä kun esim leveät bodyt ei ole istuneet laisinkaan meidän pojalle, siinä mielessä onkin hyvä hankkia juuri kirppikseltä ensin ‘kokeiltavaksi’ eri mallisia ja eri tyyppisiä (napillisia/vetskarillisia, kietasu/tavallisia, bodeja/jumpsuiteja jne) niin pian näkee minkä tyyppiset vaatteet sitten sille omalle vauvalle käy ja minkälaisia mielellään pukee päälle :) itsellä jäi esimerkiksi kaikki ihanat jumppikset tosi pienelle käytölle kun käytännössä tuntuivat hankalilta vastaayntyneellä, etenkin hupulliser versiot! Mutta niitä ostan sitten kun tuo tyyppi lähtee konttaamaan/kävelemään :)

   • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:18

    Näinpä juuri, kyllä se oma vauva on sitten kuitenkin vähän erilainen kuin muut, ja ne itelleen sopivimmat vaatteet löytää vasta sitten. Sit voikin jo sovitella ja miettiä, että mikä toimii parhaiten ja täydentää tarvittaessa :)

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:09

   Hyvä havainto :) Meillä on kaikki ultrat sanonut, että pitkäkoipi tulossa, joten pitäisi ehkä tosiaan ostaa enemmän yökkäreitä avojaloille. Tosin meillä on niitäkin, tuohon sattui nyt näköjään valikoitumaan ne terälliset versiot :D

 • Reply H Tuesday, February 28, 2017 at 08:37

  Meillä meni kanssa koko 50 varmaan kuukauden verran, käytettiin toki niitä yhdessä 56-vaatteiden kanssa. Vauva oli syntyessään 3290 g/51 cm. Mulla oli aluksi vähän ongelmia imetyksen kanssa, vauvalla oli vähän huono imuote ja rintakumin käyttö varmasti vaikutti myös asiaan, joten vaikka vauva kasvoikin pituutta ihan hyvin, painoa tuli sen verran hitaasti että ne pienet vaatteet olivat tosi pitkään sopivia. Sitten kun imetysongelmat korjaantuivat, painoa alkoi tulla ihan eri tavalla ja koko 62 menikin sitten tosi vähän aikaa. :D 68 mahtui useamman kuukauden ja 74 yli vuoden.

  Mutta tosiaan kaupat on auki vauvan syntymän jälkeenkin, ja muutenkin on hyvä ostaa vaatteita sitten kun tietää, millaisista tykkää ja minkämalliset vaatteet sopivat vauvalle. :)

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:17

   Näinpä juuri :) Joka kokoa on, ja se lienee tärkeintä, sitten kun on vauva on täällä ja tiedetään hänen kokonsa ja kasvunsa, on helppo täydentää varastoja :)

 • Reply Anna Tuesday, February 28, 2017 at 09:02

  Olisi kiva tietää mistä kirppareilta voi tehdä parhaita löytöjä, Helsingissä :) itse en ole kirpparityyppi lainkaan mutta jos testaisi:)

  • Reply Lyydia Tuesday, February 28, 2017 at 18:13

   Facebookkirppareille peukku :)

   • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:31

    :)

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:19

   No mä tosiaan asun Kuopiossa, että mun panoksella tähän ei pitkälle pötkitä :D Mä oon käynyt Vekarakirppiksellä Arabiassa pari kertaa, ja sieltä oon tehny kivoja löytöjä. Muutoin oon käynyt Kuopiossa :)

 • Reply Minnea/Minnean muruja Tuesday, February 28, 2017 at 09:40

  Tuo KappAhlin Newbie-mallisto on ollut meillä kovasti käytössä, ja on itseasiassa vieläkin, kun ovat laajentaneet kokoja myös 92cm saakka (joka siis meillä nyt käytössä). Tykkään kovasti niin malleista kuin kuoseistakin. Hinta-laatusuhde kohdillaan :)

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:19

   Ne on kyllä tosi ihania ja söpöjä, sekä laadukkaita! :)

 • Reply -A- Tuesday, February 28, 2017 at 10:24

  Oikein kauniita vaatteita olet löytänyt tai olette saaneet lahjaksi. Vauvan vaatteet ovat ehkä paras shoppailukohde, niin suloisia. Meidän lapset ovat jo kakkosluokkalaisia, mutta muistelen kyllä vieläkin kaikkia ihanuuksia. Yhden varoituksen sanasen voisin sanoa: kun lapsi alkaa maistelemaan kiinteitä, vaatteet joutuvat kovalla koetukselle. :) Meillä meni useammat vaatteet roskapönttöön, kun porkkanasosetahrat eivät tuntuneet lähtevän millään pois! Silloin harmitti! Kaksosten äitinä, kun en varmaan 3 x päivässä pyykkiä pessyt. ;) Saattoi hieman porkkanat ‘jämähtää’. Myös joku rautavalmiste muistaakseni aiheutti jotain jälkiä (lapsen suusta valunut tmv.) kankaaseen. Nyt, kun lapset ovat isoja ei ole huolta porkkansoseläiskistä, mutta muuten rajut leikit ulkona aiheuttavat housuihin reikiä yms. Mutta uusiahan on kiva ostaa! :D Mukavaa päivää sinulle!

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:19

   Joo, mä luulen, että kotona kuluu sitten juurikin noita kirpparibodyja ja puolipotkareita, joiden poisheittäminen ei harmita niin hirveesti :D

 • Reply Noora Tuesday, February 28, 2017 at 10:43

  Haalarit ja jumpsuitit on kyllä ihania ihan pienelle 😊 Tykkään myös newbien vaatteista, ovat mielestäni erittäin hyviä hinta-laatu-suhteeltaan. Viime aikoina olen ihastunut myös suomalaiseen gugguu-merkkiin. Ovat yksinkertaisia ja jälleenmyyntiarvo säilyy tosi hyvin! Siis oikeesti käytetyistä maksetaan jopa ovh 😊

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:20

   Gugguu on myös ihana! :) KappAhlin Newbie on vaan vienyt mun sydämen täysin :D

 • Reply Lumipallo Tuesday, February 28, 2017 at 11:16

  Tosi samantyylisiä mitä itse oon ostanut. Taisipa olla ihan samojakin vaatteita joukossa. Sukupuolineutraalit vauvanvaatteet ja murretut sävyt miellyttää silmää eniten. Ja kaikki missä on korvat! Lindexin vauvaosasto on nykyään tosi ihana tuon Kappahlin lisäksi. Täällä on ollut kirppiksillä aika kuppainen valikoima, 3e nyppääntyneestä bodysta niin mieluummin olen ostanut (alesta) ihan uutta. Meilläkin on enemmän 56 cm. 50 cm tuntuu niin älyttömän pieneltä. (Eka tulossa niin ei hajua vauvan koosta 😁)

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:21

   Kuopiossa on ihan mahtava vauvakirppis :) Juuri eilen ostin käyttämättömän vauvan veluuripuvun (Esprit) 5 eurolla ja mm. ihan uudenveroisia bodyja 3 kpl 2 €. Kivoja kauniita värejä brittikaupasta :)

 • Reply Jennam Tuesday, February 28, 2017 at 12:13

  Oliko sun mies ostanut näistä siis jotain? Olis hauska kuulla hänenkin näkemyksiä :). Itse olen ostanut aina myös niitä 50-kokoisia vaatteita vauvalle. Pelkästään vauvan käsittely on jo hankalaa jos koko vauva hukkuu vaatteeseen. Ulkovaatteissa varsinkin kannataa olla aina sopiva koko – liian iso haalari voi olla jo turvallisuutta vaarantava tekijä esim turvakaukalossa. Ylipäätään istuimessa ei saisi olla kovin isot/paksut vaatteet päällä, mut vähän hankala se on Suomessa toteuttaa. Kaukalopussi kannattaa kyllä pienelle hankkia, se on kaikista helpoin “ulkopuku” autoillessa :)

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:23

   Miehen näkemys on se, että mielellään ei hirveän riemunkirjavaa ja sellaisia tavallisia vaatteita. Ollaan yhdessä yleensä oltu kaupoilla, kun ostoksia on tehty, mutta meillä on niin sama maku näissä asioissa, että vaikea edes sanoa, mikä on hänen makunsa mukaan ja mikä minun :D Ja meillä itse asiassa on jo kaukalopussi turvakaukaloon, eli siltä osin päästään suht helpolla onneksi :)

 • Reply VK Tuesday, February 28, 2017 at 14:46

  Ihania vaatteita! Asian vierestä, sinä kun olet kova matkustelemaan , niin minua kiinnostaisi millainen vakuutus sinulla on ollut, kun olet reissannut raskaana Euroopan ulkopuolelle? Tuntuu, että ei löydy yhtiötä joka korvaisi mahdolliset tutkimukset alkuraskauden aikana Euroopan ulkopuolella..

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:24

   Mä itse asiassa kirjoittelen ihan pian mun vakuutuksesta erikseen lisää, mutta mun vakuutus kattoi kyllä kaiken siihen asti, kunnes oli 2 kk laskettuun aikaan :) Eli kyllä niitäkin löytyy! :)

 • Reply Herbina Tuesday, February 28, 2017 at 14:52

  Itsekin olen ihan rakastunut noihin Newbien vaatteisiin ja myös Lindexin lastenvaatteet ovat mun mielestä ihania <3 itse olen syntynyt yli 4 kiloisena, samoin mieheni ja molemmat olemme aika pitkiä. En ajatellut ostavani ollenkaan 50 kokoa ja muutamat 56.
  Mut todellisuudessa en sit ehtinyt ostaa melkein yhtään vaatteita kun vauva syntyikin 7 viikkoa etuajassa. Sairaalassa maatessani laitoin tilaukseen muutamat 45 kokoiset vaatteet ja nekin olivat ihan naurettavan isot kun kotiuduimme kaksikiloisen pikkukirpun kanssa. Mutta eniten ostin 56 kokoa ja käärin niitä alussa pienemmäksi ja nyt tyttömme on 7 kk ja käyttää edelleen kokoa 56 :D on vielä pituudeltaan 60 cm eli 56 ja 62 molemmat mahtuu hyvin.
  Ehkä meidän tyttö sit ottaa pituutta myöhemmin elämässään:D

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:25

   Voi mikä pikkuruinen!! <3 No ainakin olette päässeet nauttimaan täysin rinnoin siitä pikkuvauva-ajasta, se kun menee niin nopeesti ohi noiden kasvaessa. (Ei ehkä olisi siellä sairaalassa lohduttanut)

 • Reply Pumpulipallero Tuesday, February 28, 2017 at 17:24

  Meilla oli muutama newborn-vaate kaytossa,poika oli syntyessaan 56cm ja 3970g. Sitten hankittiin up to 1 month-vaatteita pari ja sen jalkeen kaytossa 0-3months old. Taalla enkuissa nuo koot menee vahan erilailla,yleensa painon mukaan (mita en ymmarra?). Nyt 7,5kk iassa menee 74cm viela vahan aikaa,kohta pitaa hankkia seuraavaa kokoa.
  Eli hyva olla jotain valmiina,mutta eihan sita tieda minkakokoinen vauva tulee :)

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:26

   Joo, me ostettiin aika paljon kaikkea Briteistä ja puetaan sitten päälle kun sopii :D Ne on siellä niin eri merkinnöin, että vaikea sanoa :D

 • Reply Hanna Tuesday, February 28, 2017 at 17:32

  Meidän poika syntyi 9.2 mitoissa 3500g ja 49cm. Tää oli mulle ihan kauhea järkytys, meidän perheessä kun kaikki vauvat on olleet 4700-5500g ja 54-57cm 😂
  Meillä oli siis muutamat 56-kokoset vaatteet ostettuna ja siitä sitten isompia. No nyt kävi niin, että kaikki 56-kokoset on niin isoja, että vauva hukkuu niihin, ja harmittaa oikein käyttää niitä, kun on varmaan epämukavat vauvallekin, kun vaatetta hirveesti joka puolella.. 😬 Oon nyt ostanut sitten pienempiä.
  Ja poika tosiaan nyt päivää vajaa kolme viikkoa, ja noi 56-kokoset on edelleen isoja..

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:28

   Voi eiiii mikä pikkuruinen! Mäki haluuun! Mä salaa haluaisin, että vauva ois aika pieni, niin sit sais nauttia siitä ihan miniminiajasta pidempään, mut mun tuurilla meille tulee joku 5 kg vauva :D Okei, toivottavasti ei, ollaan molemmat itse oltu 3300 syntyessämme, pituutta on ollut mulla 53, miehellä 51. Eli tässä kokoluokassa oleva vauva olisi mulle äärimmäisen mieluisa, niin synnytyksen kuin sitten alun kannalta. Kaikki otetaan vastaan, mitä tarjotaan, mutta tuollaiset pikkuruiset on musta aina aivan ihania! <3

 • Reply White Tuesday, February 28, 2017 at 17:51

  Vauvanvaatteet on ylisuloisia, oikeastaan jos liikkeiden lastenpuolella käy niin melkeimpä aina tarttuu mukaan jotain, suunniteltua tai heräteostosta.. “pahimpia” on juuri newbiet! Zarassakin on hirmu suloisia vaatteita pienille, hinta-laatu suhde niissä on ollut meillä ihan loistava! Gugguuta ja Papua sitten oikeastaan 74cm-> :)
  Vaatteiden koot heittävät kyllä todella paljon, meidän tällä hetkellä noin 80cm pitkä tyttö käyttää 68-86cm vaatteita :-D
  Onnea loppuraskauteen <3

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:31

   Joo, oon huomannut ihan noista kirppariostoksistakin jo sen, että välillä 62 on pienempi kuin 56, että paljon riippuu myös siitä :) Mä luulen, että otan laput suurimmaksi osin irti ja katson sitten aina suunnilleen oikeankokoista :)

 • Reply JP Wednesday, March 1, 2017 at 07:53

  Meidän 50cm ja 3,5kg syntynyt tyttö käytti ainakin Lindexin ja Polarnin 56-senttisiä vaatteita yli puolivuotiaaksi! Kannattaa siis ehdottomasti hankkia niitäkin, vauvojen vaatteissa koot on tosi reiluja. Hän siis kasvoi lähinnä pituutta ekat 4kk, mutta ainakin 70-senttiselle menee vielä 56 jos on hoikka.

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 08:31

   Juu, Lindexin vaatteissa oonkin huomannut, että ne on aika reiluja :) Vaihtelee niin paljon merkeittäinkin minusta tuo, jotkut bodyt on tosi pieniä, toiset superpitkiä :o

 • Reply Laura Wednesday, March 1, 2017 at 11:18

  Meidän poika syntyi joulukuun alussa ja oli syntyessään 55 cm pitkä ja painoa oli kertynyt 4,160kg. 56-cm vaatteet menivät noin 2-3 viikkoa. Niitä en onneksi ollut hankkinutkaan monia kun arvelin vauvan olevan pitkä. Olisi harmittanut, jos niitä olisi tullut hamstrattua liikaa. Olemme molemmat miehen kanssa pitkiä ja itse olin syntyessäni jopa 56cm pitkä. 62 ja erityisesti 68 vaatteita ostin enimmäkseen ja niitä toivottiin lahjaksikin. Niitä käytetään vielä, välillä jo 74cm bodyjakin. :D Itseäni ei haittaa vaikka bodyssa olisi hieman liikkumavaraakin, eipähän ainakaan purista mistään. Mutta vauvat ovat niin erikokoisia syntyessään. Omasta mielestä niitä ihan pieniä bodyja ehtii hankkia myöhemminkin, jos tarve niin vaatii tai pyytää sukulaisia tuomaan niitä.

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 13:15

   No nimenomaan näin :) Ja lapsella on isä, joka voi hurauttaa lähiostarille hakemaan niitä 44 tai 50-kokoisia jos tarvetta on :)

 • Reply Lara Wednesday, March 1, 2017 at 13:53

  Ihania löytöjä! <3 Hassua, että vaikka vauvajutut eivät ole millään tavalla ajankohtaisia vielä (tai ei ehkä koskaan), luen tosi mielelläni Mungobabynkin puolta!

  Muuten, kirpparilta ostetuissa kengissä on sellainen kääntöpuoli (joka korostuu varsinkin siinä vaiheessa, kun pikkuinen kävelee), että edellisen käyttäjän jaloissa mahdollisesti oleva vika saattaa periytyä kenkien mukana seuraavalle kävelijälle. Tämä on asia, jota ei välttämättä osaa edes ajatella, joten halusin heittää ajatuksen ilmoille!

  Ihanaa loppuodotusta!

  • Reply Anna Wednesday, March 1, 2017 at 14:14

   Juu, tämä on tiedossa :) Nuo tossuthan ei ole mitään kenkiä, mitä tuossa on, vaan ihan sellaisia tossuja, jotka laitetaan vaunuihin / turvakaukaloon :) Kengät on sitten erikseen, ja ne varmasti tullaankin hankkimaan käyttämättöminä / uusina :)

 • Reply veramarika Wednesday, March 1, 2017 at 21:35

  Mun oli pakko käydä hakemassa toi kisubody meijä 8kk kuopukselle :D tosin koko 80 ei näytä yhtä söpöltä, mutta söpö se on kuitenkin!

 • Reply lin Wednesday, March 1, 2017 at 21:47

  Kivannäköisiä vaatteita! Mä olen lastenvaatteissa ehdottomasti käytännöllisyys ennen ulkonäköä -linjalla ja parin hupullisen sisävaatteen jälkeen niitä ei enää vauvalle hankittu. Koska se huppu on vaan aina tiellä. Vaikka myönnetään, ne on tosi kivan näköisiä. Toinen mitä ei hankittu uudestaan, oli paidat lapselle, joka ei vielä kävele. Ne vaan kerii ylös eikä pysy missään. Terälliset vs terättömät yöpuvut yms on sitten vähän hankalampi. Molemmissa on puolensa. Terällisten löysien pukujen kanssa ongelma voi olla se, että vauva potkii jalkansa jonnekin sinne puvun sisuksiin ja jää pulaan kun ei saakaan jalkojaan takaisin lahkeisiin. Tähän auttaa sukat terien päällä.
  Oman lempparivaatteensa löytää vaan kokeilemalla mikä sopii itselle ja omalle vauvalle. Esim. ekan lapsen kanssa meillä kietaisubodyt oli suorastaan välttämättömiä, tokan kanssa ei tullut käytetttyä niitä juuri yhtään.

  • Reply Anni Thursday, March 2, 2017 at 13:59

   Allekirjoitan täysin tämän Lin kommentin! Kyllä se vauva sitten opastaa, millaiset vaatteet hänellä toimii ja mitkä ei. :-) Esim. meillä toimi terättömät housut + sukat pitkän aikaa, mutta nyt poika saa jo jaloista sormillaan kiinni ja repii sukat samantien pois ja tunkee suuhunsa…

   Kannattaa myös varautua siihen, että lähipiiri on ihan tulessa pikkuvaatteiden ostelun suhteen, eli niitä saattaa tulla paljonkin lahjaksi ellei sitä erikseen kiellä. Itse annoimme sille vihreää valoa, ja se tuntui tekevän monet sukulaiset, työkaverit ja puolitutut onnellisiksi kun pääsivät ihan luvan kanssa tekemään vauvanvaateostoksia :-) Taisi olla heille tärkeämpi juttu kuin meille.

   • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 15:54

    Me ollaan yritetty rajoittaa syntymään asti ainakin :D sit varmasti repee :D Onneks tää sukupuolesta tiedottomuus auttaa, kun ei uskalla ostaa kukaan hirveesti mitään vaatteita :) Sit saavat ostaa, mut maltillisesti mielellään sillonki :)

   • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 15:55

    Me ollaan yritetty rajoittaa syntymään asti ainakin :D sit varmasti repee :D Onneks tää sukupuolesta tiedottomuus auttaa, kun ei uskalla ostaa kukaan hirveesti mitään vaatteita :) Sit saavat ostaa, mut maltillisesti mielellään sillonki :)

 • Reply Helena Thursday, March 2, 2017 at 15:37

  Suloisia vaatteita! Melkein tässä tulee vauvakuume taas… :) Noista nepparillisista yöpuvuista sen verran, että kannattaa ennen suuremman pinon hankintaa miettiä, onko nepparit vai vetoketju teille parempi. Itse sain esikoiseni asuessamme Englannissa, ja siellä nuo yöpuvut olivat lähes poikkeuksetta neppareilla napitettavia kuten sullakin tuossa kuvassa. Mä huomasin nopeasti, että vaikka olin hankkinut neppariyöpukuja paljon ihanissa itseäni ihastuttavissa kuosissa, niin aina silti suosin niitä paria vetoketjullista jotka olin Suomessa käydessäni hankkinut. Yöllä pimeässä vaippaa vaihtaessa vetoketjun käytön nopeus oli valttia mm. väsymyksen takia, mutta myös siksi että vaipanvaihto pyrittiin suorittamaan nopeasti ja “huomaamatta” jotta vauva ei juuri virkistyisi. Eli vinkkinä vaan, tämä oli nimittäin itselläni yksi niistä seikoista joita en todellakaan tullut etukäteen ajatelleeksi. Leppoisaa loppuodotusta teille! :)

  • Reply Anna Thursday, March 2, 2017 at 16:03

   Kiitos vinkistä :) meillä on itse asiassa aika tasapainoisesti molempia, niin varmasti ne omat suosikit löytyy nopeasti :)

 • Reply Sumu Friday, March 3, 2017 at 17:05

  Tuo Newbien valko-siniraidallinen potkupuku oli meidän poitsun kotiutumisasu ja muutenkin suosikki niin kauan kuin mahtui <3 Sairaalassa sai onneksi apua pukemiseen. Siellä olin juuri ja juuri tottunut kietaisubodyn ja puolipotkarien pukemiseen. Sitten pitikin yhtäkkiä saada päälle tuo haalari, jossa ei edes ole vetoketjua/nappeja koko matkalta :D

  Muutenkin ihania hankintoja teillä. Meillä nyt jo käytössä yli 90-senttiset vaatteet (herra nyt 1,5-vuotias) eli tässä ajassa ollaan hypätty 54-senttisistä 92- ja 98-senttisiin. Lyhyeksi tosiaan jää aina yhden koon käyttöaika.

 • Reply Emilai Friday, March 3, 2017 at 17:16

  Ihania vaatteita! :) toi lasten kirppis kuopio fbssä on myös tosi hyvä! Oon sekä ostanut että myynyt! Meillä kuopus oli 3120 g ja 48 cm joten 50 koko meni pitkään ja 56/62 käyttää edelleen nyt 4 kuisena kun oli juuri neuvolassa 59 cm eli ei mitenkään älyttömön pitkä. Ja tsemppiä loppuun ja synnytykseen:)

 • Reply Lartsa Friday, March 3, 2017 at 21:55

  Ihania vaatteita <3 mä olin onneksi ostanut vain yhden 50 cm bodyn, koska meidän herra ei meinannut millään syntyä ja olikin sitten aika iso syntyessään. Hänelle meni siis heti koon 56 vaatteet ja nekin jäi äkkiä pieneksi. Kokojen 68 ja 74 vaatteet on menneet pisimpään (ainakin meillä) joten lempparit kannattaa ostaa sen kokoisina jotta niitä saa ihailla pitkään :) kannattaa pestä ne bambuharsot 40 asteessa! Mä pilasin meidän bambuharsot kun pesin niitä kuudessakympissä muiden normiharsojen kanssa. Ne on kutistuneet puoleen eivätkä ole enää niin pehmoisia ollenkaan kuin aluksi :( tsemppiä loppumetreille! :)

 • Reply Emili Sunday, March 5, 2017 at 20:39

  Kannattaa ehdottomasti tsekata myös Noshin vauvan vaatteet :) Ne on luomupuuvillaa ja suomalaista designia. Tosi pitkäikäisiä, bodeistakin löytyy tuplanepparit valmiina! http://nosh.fi/

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post