HANKINNOISTA

vauva (6 of 10)

* Postaus sisältää kaupallisia linkkejä 

Kuvan tossut on Ellokselta, mutta taitavat olla loppuunmyydyt :/

Mainitsinkin ohimennen Mungolifen puolella, että tein kirppiksellä hieman vauvavaatelöytöjä, niin tuli mieleeni kirjoitella aiheesta ihan oma postaus :)

Oon yrittänyt Kuopiossa käydä välillä Lasten kirpparilla, mutta aika laihoin tuloksin. Ylipäätään kirpparoinnit on mulla ollu vähän vähissä viime vuosina, kun Valtterin kirppari meni kiinni ja on ollut aika haasteellista löytää sille korvaajaa. Lastenvaatteiden kohdalla oon kyllä harvinaisen rationaalinen, vaikka muutaman kerran oonkin eksynyt Henkkamaukan vauvapuolelle. Meillä on sikäli iloinen tilanne, että ystäväpariskunnallamme on tasan vuoden vanhempi vauva kuin mitä meille on tulossa, ja olemme saamassa sieltä ihan tuoreita vähän käytettyjä tarvikkeita, jotka on superhintavia uusina. Vaatteitakin siellä on hirveesti tarjolla, joskin aika yksipuolisesti tietyn sukupuolen. 

Vaikka siskoni ovatkin jo täysikäisiä, muistan edelleen heidän lapsuudestaan sen, että vaatteet kävivät aina pieneksi ennätysajassa. Niinpä olen raidaillut aina tilanteen salliessa lasten kirppareita perusvaatteita tutkien. Tänäänkin löytyi aivan ihania uusia tai uudenveroisia bodyja, housuja ja yksi supersöpö puku ja kaikkien hinta oli yhtä kahta euroa suunnilleen. Jos voisin shoppailla itselleni vain kirpparilta, nauttisin siitä ninjailusta varmaan ihan hulluna, mutta en juuri ikinä enää löydä sieltä mitään mieleistä. Etsin ehkä vääristä paikoista. Mutta lastenvaatteiden osalta aion kyllä hankkia 80 % kirpparilta. Ne ihan pienet vaatteet käy liian pieneksi päivissä tai viikoissa, joten turha niihin on rahaa hirveesti puskea.

Desktop20 copy

Kietaisubodyja kivoilla printeillä/ pingviinipaita / tähtibody / tyylikäs lämpöpussi / rintareppu / harmaat housut / pingviinihousut / vaaleanharmaat kollarit / tähtipyjama / lampaannahkatossut

Vaikkei lastenvaatteet nyt ole mitenkään hirveän kalliita, enkä koe olevani jotenkin tärkeämpi ja parempi kuin lapseni, on mielestäni lasten vaatteiden kohdalla second hand enemmän kuin fiksua. Tänään löytämäni vaatteet näyttävät ihan uudenveroiselta, niitä on kaikkia pidetty varmaan kerran tai kaksi, ja yhdessä oli vielä laputkin kiinni. Aion pestä kaikki vaatteet ennen vauvan tuloa ja viikata valmiiksi kaappiin odottamaan. Olenkin katsellut lähinnä 62-68 -kokoisia pikkuruisia vaatteita, ja ihan muutama 56:kin meillä on. Ihan vaan senkin takia, etten ennusta meille ihan hirveän lyhyttä vauvaa (kaikki ultrat ainakin todistanut, että yksi pitkäkoipi siellä on :D) ja koska ne oikeesti käy pieneksi ihan hetkessä.

Olen ostanut muutaman söpöläisjutun kaupoista, mutta kirppareilta on löytynyt niitä käytännöllisiä arjen vaatteita. Perusbodyja, potkupukuja, pyjamia jne. Pyrin ostamaan vauvalle vain 100 % puuvillaa ja erityisesti mielellään luomupuuvillaa. Mitä oon ymmärtänyt, niin alkuaikoina vauvan kanssa on sitten vaatteidenvaihto edessä helposti useammankin kerran päivässä. Milloin on maitoa, puklua, vaippa valunut tai mitä ikinä. Siksi haluan, että meillä on valikoima bodyja ja potkareita, ettei joka päivä tarvitse pyykata.

Pari juttua meille tulee näillä näkymin uutena, mm. kehto/sänky ja vaunut. Varsinkin vaunut haluamme uutena, sillä niiden kanssa on vaikea käytettynä tietää, paljonko niitä on käytetty ja missä kunnossa ne oikeesti on. Turvakaukalon saamme näillä näkymin ystäväpariskunnaltamme, sillä heidän pikkuisensa kasvaa siitä juuri yli siihen mennessä. Heillä on sama kaukalo kuin mitä itsekin hankkisimme ja kun on tuttu pariskunta, tiedämme, että sitä on pidetty hyvin ja se on erinomaisessa kunnossa. Babysitterikin tulee ystäväpariskunnalta, muita tarvikkeita joudummekin sitten jonkin verran hankkimaan. Uutena, jos ei löydy hyväkuntoisia käytettyjä. Totta kai osan tavaroista haluamme ihan uutena. Tutit, tuttipullot, lakanat, ienlelut (mikä näiden oikea nimi on? :D) jne. on minusta hyvä ostaa uutena, mutta niskakakkabodyt (rakkaan ystäväni kauniin inhorealistinen nimitys) ja muut vastaavat ovat mielestäni aivan yhtä hyviä kirppariltakin.

Desktop21 copy
Vielä haluaisin…
Nahkaisen tyylikkään vaippakassin (mutta mustana vai konjakinvärisenä?) / leikkimatto, koska meidän olkkarinmatto on sellaien karkea villamatto / nahkainen lämpöpussukka on supertyylikäs! / okei, vauvan Uggit on naurettavan hintaiset, mutta ahh-niin-söpöt (ei ehkä kyllä siirry kuitenkaan hankintalistalle :D) / hauska soiva kuumailmapallolelu / no pupuja, koska niitä ei oo koskaan liikaa / leikkipesä pitää hankkia, tuo tähtikuvioinen on itse asiassa tosi kiva / puupalikat, mutta haluaisin harmaat (vinkkejä mistä?) / beiget, ja sellaiset, joissa olisi kirjaimia!

Huomasin, että Elloksella saa nyt 345733-koodilla -40 % kalleimmasta tuotteesta, joten taidanpa vihdoin ostaa tuon vaippakassin meille. Vielä kun osaisi päättää kumman, konjakinruskean vai mustan…

Sikälikin on kiva, ettemme selvitä sukupuolta ennen syntymää. Meillä on kuitenkin toiveissa kaksi tai kolme lasta, joten voimme pakata sitten ensimmäiset tavarat säilöön tulevaisuuden varalle, ja ne sopivat tulokkaalle kuin tulokkaalle jatkossakin.

Onneksi on nyt nuo häät ennen vauvaa. On paljon hankittavaa sinne, suunniteltavaa ja tehtävää. Muuten alkaisin varmaan laittamaan vauvanhuonetta jo nyt :D Mies oli ihan ahdistunut ajatuksestakin, että asunnossa on taas tehtävä muutoksia, joten olen luvannut pyhästi, ettei tarvitse lähteä muuttamaan vierashuonetta vauvanhuoneeksi kuin vasta helmikuussa. Siihen mennessä raukka on ehkä toipunut remontista :D Mitenköhän sitä malttaisi olla siihen asti tekemättä mitään hankintoja? Jotenkin mun jalat ei ole enää yhtään niin kiinnostuneita kävelemään naisten osastoille vaan otan suunnaksi vauvatarvikkeet ihan huomaamattakin :D

Ellos on paha. Oon sieltä hankkinut paljon ihania juttuja kotiin sisustuspuolelta, mutta myös vähän jotain kivaa vauvallekin. Laitoin tuohon kollaaseihin hieman noita meidän hankintoja ja mitä vielä ihastelen Elloksen valikoimissa. Toisaalta, on ihan hyväkin tehdä hankintoja pikkuhiljaa eikä kaikkea kerralla, niin ei tule niin valtava menoerä kerralla :)

Olisin kuvannut meidän jo hankkimia juttuja, mutta tässä junassa istuessa ei oikein ollut mahdollisuutta! Mennään näillä tällä kertaa :)

0

Related Posts

112 Comments

 • Reply Trine Wednesday, November 23, 2016 at 22:27

  Onnea tuhannesti teidän odotusaikaan!
  Törmäsin Instagramissa muutama päivä takaperin kuviin puupalikoista, jotka eivät aivan ole kuvailemisiasi, mutta sieviä kuin mitkä! Ja suomalaisia ja käsintehtyjä :) http://www.siluettiverstas.fi/tuotteet-1/lapset/
  Voi toki olla, että yritys on jo sinulle tuttukin.

  • Reply Anna Wednesday, November 23, 2016 at 23:12

   Oi että miten söpöjä ovat! En ollut koskaan tuosta liikkeestä kuullutkaan, kiitos vinkistä :)

 • Reply Nuutsa Wednesday, November 23, 2016 at 22:32

  Leikkikehä? Suosittelisin hankkimaan sen vasta, kun lapsi on syntynyt ja todella koet sille olevan tarvetta. Vauvan tarvikkeista voi todellakin mennä ihan sekaisin, kun kaikkea “tarpeellista” tulee vastaan joka nurkalla.
  Tosiasiassa lapsi tarvitsee vain muutamia oleellisia juttuja ja loput on extraa.
  Maidon kerääjänä suosittelen, mutta sekin kannattaa hankkia, jos tarve tulee samoin kuin niistäjä flunssia varten.
  Kylpytuki oli oikeasti kätevä ja säästi selkää ja käsivoimia.
  Tutitkin kannattaa hankkia vasta, jos näyttää, että niille tulee tarvetta. Oma esikoinen ei esim. koskaan sellaista huolinut, kun taas nuorimmainen nautiskeli sitä tyytyväisenä ennen nukahtamistaan.
  Onnellista odotusta :)

  • Reply Anna Wednesday, November 23, 2016 at 23:13

   No tutteja esim. pitää hankkia muutama erilainen, että pääsee heti melko aikaisessa vaiheessa kokeilemaan, saisiko vauvan innostumaan niistä. Meille se olisi hirveän kiva, jos vauva söisi tuttia. Ja siksi hyvä kokeilla hieman erilaisia. Nuo mainitsemasi tärkeät tavarat tietnekin hankitaan :) Ja tuo leikkikehä on enemmänkin sellainen leikkipesä, että voi vaikka sohvalla tai sängyllä olla mukana, missä voi makoilla ja opetella sitten kääntymään jne. turvallisesti :) Sellainen on kyllä kiva olla ihan ensiviikoista :)

   • Reply A Thursday, November 24, 2016 at 16:48

    Varmaan tuo leikkipesä tunnetaan paremmin unipesänä, vähän kuin koiran peti ;) luo kohdun omaista turvallisuuden tunnetta ja helpottaa vauvan nukahtamista. Tosi yksinkertainen tehdä myösja itse, tosin näillä ompelutaidoilla jolla edes verhon (että siitä tulisi suora :D) lyhennys onnistu, en lähtenyt edes yrittämään :p

    • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 17:22

     Joo, mä en oo ees vieläkään saanu ommeltua meidän verhoja, eli taidan vaan tyytyä moisen hankkimiseen :D

 • Reply Hanna Wednesday, November 23, 2016 at 22:37

  Hei Anna! Ensinäkin paljon onnea raskauden johdosta! Itselläni on ensi viikolla kolme kuukautta täyttävä pieni poika! :) täytyy sanoa että vaikka kaikki tuntuu ostavan vaunuiksi bugaboot, niin minä suosittelen ehdottomasti stokke trailzeja! Ihan mahtavat vaunut jotka kulkee kuin unelmat. Isoilla renkailla pääsee hyvin lumihangessa ja hiekkateillä! Lisäksi koppa on niin korkealla että selkä ei mene jatkuvasta kumartelusta ja kiva kun vauva on itsensä tasolla! Iso tavaratila on plussaa myös kaikille ostoksille. Mahtuu esim kolme ruokakassia helposti! Bugaboihin ei esimerkiksi saa mitään laitettua säilytyskoriin kun vaunukoppa on käytössä. Tsekkaa ja käy kokeilemassa! :) ihanaa loppuraskautta! Kohta se pieni käärö on jo sylissä <3

  • Reply Anna Wednesday, November 23, 2016 at 23:14

   Kiitoksia kovasti :) Ja kyllä, meille on tulossa itse asiassa nimenomaan Trailzit näillä näkymin! Arvon tässä hieman väriä vielä, mutta olen tutkinut ja tutkinut ja tutkinut ja olen 99 % varma, että Stokken Trailzit meille on tulossa! Juurikin noiden renkaiden, kopan korkeuden ja ison tavaratilan vuoksi :) meillä on siis hyvin samanlainen maku tässä kanssasi :D

   • Reply -WK- Thursday, November 24, 2016 at 10:50

    Heippa! Meillä on kans Trailzit odottamassa käyttöä. Vaikka hinta on kova, niin oli ne jämäkämmän tuntuiset muihin verrattuna ja tietty niin kauniin pelkistetyt :) Meidän poika syntyy tammikuussa, ja vaunut ostettiin jo pari kuukautta sitten, en malttanut :D Me hankittiin niihin myös Stokken turvakaukalo, se ei tarvitse erikseen mitään adaptereita kun ovat samaa merkkiä. Ja on muuten helppo napsauttaa autosta kaukalo irti ja napsauttaa Trailzien runkoon :) Suosittelen lämpimästi! Meillä on koko setti Black Melange-värissä, ei ole sitten niin herkkä väri likaantumaankaan.
    Onnea täältäkin raskaudesta!

    • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:52

     Me ollaan kanssa kallistuttu tohon väriin ja just varmaan silleen, että ostetaan pari kk ennen LA, jotta on sitten valmiina varmuuden vuoksi. Stokken omaa turvakaukaloa olemme pohtineet, tosin saisimme ystäviltämme tuon Maxi-Cosin, jonka saa helposti pienellä adapterilla kiinni noihin kuulemma :)

     Kiva kuulla, että muutkin on tykästyneet Trailzeihin, meidätkin hurmasi muotoilu ja ne IIIIISOT pyörät, että voi käydä kunnon maastolenkkejä Benjinkin kanssa sitten :)

     • -WK- Thursday, November 24, 2016 at 11:10

      Voi miten nopea vastaus, kiitos siitä! :) Me kokeiltiin silloin kans eri turvaistuimia ja kaukaloita ja tossa Stokkessa oli sekin kätevä homma että sama isofix-autotelakka käy sitten Stokken istuvaan turvaistuimeen, kun tuo vauvakaukalo jää pieneksi. Siinä jo säästää muutaman satasen, kun sitä ei tarvitse uusia :) Ja kun kokeitiin kaupassa sitä adapteria, niin mies sanoi ettei kyllä jaksa kaupan pihalla alkaa sateessa asentelemaan niitä adaptereita paikoilleen :D Mutta varmasti löydätte teille sopivan kombon, ja aikaahan teillä on tässä vielä yllinkyllin!
      Mä oon kans rullaillut fiiliksissä sisällä niillä, kissa tavarakopassa ja koira vieressä :D Kohta onneks saa sinne sen varsinaisen käyttäjän sisälle :)

     • Anna Thursday, November 24, 2016 at 17:08

      Hmm, täytyy tuota hieman pohdiskella, kun on tosiaan uudenveroinen kapistus tulossa muutenkin, että onko tuolle sitten tarvetta vai ei. Katsotaan katsotaan, onneksi ei vielä ole kiirettä :)

   • Reply Hanna Thursday, November 24, 2016 at 12:43

    Jee! Hienoa! Mäkin tutkin ikuisuuden ja oon tosi tyytyväinen valintaan vaikka hintavat ovatkin. Me saatiin trailzit -20% alennuksella vaunuaitasta, koska ostettiin näytekappale. Vinkkinä vaan kannattaa kysäistä ;)! Mun mielestä niillä oli näytillä just black melange viimeksi!

    • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 17:13

     Hei hyvä tietää, kiitos tiedosta :)

   • Reply Julia Thursday, November 24, 2016 at 21:04

    Meillä on myös Stokken vaunut, Crusit tosin, mutta joka tapauksessa ollaan oltu todella tyytyväisiä. Ulkonäkökin on todella hieno verrattuna moniin muihin. Kannattaa myös kaukalo ostaa se Stokken oma, tosi näppärä vaan laittaa paikalleen ilman mitään muita adaptereita. :)

    • Reply Anna Friday, November 25, 2016 at 11:25

     Joo, Crusien ja Trailzien välillä mekin pohdittiin, päädyttiin Trailzeihin pyörien takia :)

 • Reply Heidi Wednesday, November 23, 2016 at 22:40

  Oih ja voih, mitä ihanaa aikaa siellä eletään. En siis kestä enkä tajuu miten säkään kestät ja oot pystyny oleen nahoissas kaiken tämän uuden ja jännän äärellä. Oon iäisyyden seurannut blogia ja nyt kun tämä pikkutyyppi ilmoitti tulostaan uskaltauduin jo vähän pakon sanelemana laittaan kommenttia.. :) Oi että oon onnellinen teidän puolesta. On niin tutun kuulosta tää tämän hetkinen teidän tilanne kun itse reilu vuosi sitten astelin vauva masussa alttarille. Kaikkee ihanaa odotukseen, vauvan ja häiden osalta <3

  • Reply Anna Wednesday, November 23, 2016 at 23:15

   Kiitoksia kovasti :) <3 Ja kyllä, jännää aikaahan tämä on :)

 • Reply Suvitsu Wednesday, November 23, 2016 at 22:50

  Manduca tai Tula on muuten ihan ässiä kantoreppuja, jos etsit ergonomista kantoreppua. Babybjörnkin käsittääkseni ihan OK, mutta kaikissa asennoissa vauva ei ole parhaalla mahdollisella tavalla kyydissä.

  • Reply Anna Wednesday, November 23, 2016 at 23:15

   Meillä on ystävillä tuo reppu, jonka itsekin hankimme, ja he ovat tykänneet ihan tosi paljon, niin päädyimme suosituksesta tuohon :)

 • Reply Äiti 24v Wednesday, November 23, 2016 at 22:53

  Espoossa Olarissa on lapsille oma kirpputori. Olen ostanut sieltä paljon vaatteita pojalleni.

  kirpputori on Nella ja Nuttu.

  • Reply Anna Wednesday, November 23, 2016 at 23:15

   Täytyypä käväistä siellä seuraavan kerran kun on Helsingin suunnalla :)

 • Reply Jenni Wednesday, November 23, 2016 at 23:12

  Ihania hankintoja ja ajatuksia vauvatarvikkeista :) ihan muistuu oma odotusaika mieleen! Pakko kyllä kommentoida vähän tosta kantorepusta. Nuo baby Björnin kantoreput eivät ole mitään maailman parhaimpia ergonomialtaan, joten jos meinaatte kantaa vauvaa enemmänkin niin Suosittelen tutustumaan esimerkiksi manducaan tai tulaan. Vauvaa ei suositella nimittäin kannettavan kasvot menosuuntaan kuin ihan pieniä hetkiä, Max 20min. Itse olen aika paljon poikaani kantanut nimenomaan manducalla ja voin suositella :) Kuopiossa varmaan on kantovälinevuokraamo jossa voitte käydä tutustumassa eri kantovälineisiin ennen ostopäätöstä! :) Itse kävin vauvan synnyttyä kantovälineopastuksen, josta oli tosi paljon hyötyä! Uskallan muitakin neuvoa :D kantaminen on ihanaa ja helpottaa arkea kovasti! Kesällä varsinkin on ihanaa ottaa vauva reppuun ja lähteä ulos :)

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:29

   Meillä on siis jo tuo Baby Björnin, eli katsotaan miten sillä pärjätään :) Jos tuntuu mahdottomalta, niin sitten ostamme jonkin toisen :)

   • Reply Heli Thursday, November 24, 2016 at 16:30

    Björn Borg tsihi… sori oli pakko :D

    • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 17:19

     Hyvin mä vedän :D Saako syyttää baby brainia?

 • Reply sallamar Wednesday, November 23, 2016 at 23:18

  Jos haluat kantaa vauvaa repussa, niin kannattaa sijoittaa esimerkiksi Tulaan, Manducaan tai Ergoon. Baby Björn on rintareppu, edeltävät kantoreppuja. Ero on ergonomiassa ja mukavuudessa paitsi vauvalle, myös kantajalle. BBssä vauva “roikkuu”, kun taas kantorepussa vauva on selkä pyöreänä jalat sammakkoasennossa. Säästä siis omia hartioitasi (BBssä paino tulee hartioille) ja hanki kunnon kantoreppu jos ajatuksena on kantaa vauvaa! :)

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:29

   Meillä on siis jo tuo Baby Björnin, eli katsotaan miten sillä pärjätään :) Jos tuntuu mahdottomalta, niin sitten ostamme jonkin toisen :)

   • Reply Salla Thursday, November 24, 2016 at 20:26

    Näin kannattaakin tehdä, tarpeen näkee sitten kun arki lähtee rullaamaan! Onnea odotukseen, meidän poika nyt 10kk ja kun lukee näitä postauksia niin tuntuu et omasta raskaudesta on jo ikuisuus!

    • Reply Anna Friday, November 25, 2016 at 11:23

     Kiitoksia :)

 • Reply Maria Wednesday, November 23, 2016 at 23:45

  Heippa, paljon onnea odotukseen! :) kannattaa kurkistaa pikkuvanilja niminen suomalainen verkkokauppa josta löytyy ainakin omaa silmää miellyttäviä ihania juttuja vauvalle. Saatat tietääkin jo kyseisen sivuston mutta oli pakko silti vinkata :)

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:29

   Kiitoksia :) Juu, tuttu ja IHANA on :)

  • Reply Pumpulipallero Thursday, November 24, 2016 at 11:08

   Onnea odotukseen!:)
   Meilla on ollut syntymasta saakka baby bjorn one air ja ollaan tykatty. Se on tukeva ja pikkuista voi kylla aluksi kantaa sammakkoasennossa (siina on toiminto mista voi asennon muuttaa) ja kasvot kantajaan pain. Myohemmin voi toisinpain kantaa myos. Ei tosin ole paivittaisessa kaytossa mutta ollaan todettu hyvaksi seka mies etta mina ja poika siina viihtyy :)

   Tosiaan harkiten tarvikkeiden kanssa. Meilla ei poika tuttia huoli (voihan sita muutaman varalle ostaa) ja sitterissa viihtyy max 10min kerralla kun ei paikallaan tykkaa pysya. Joten osan varmasti kerkee myohemminkin Jos tarvetta on.
   Itse alussa tykattiin pukea poika lahinna bodyyn ja potkupukuun,mahdollisimman helposti vaihdettaviin silla niita saa kylla olla vaihtamassa. Ns oikeat vaatteet kaytossa myohemmin.
   Nauti taysilla vauvahankinnoista:)

   • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 17:08

    Meille tulee onneksi tuo sitteri kokeiluun käytettynä, ja kyllä, vaatteissa meillä on lähes 100 % vain bodyja ja potkareita / housuja so far. En ihan pienellä ymmärrä erillistä paitaa ja housuja, ellei alla ole aina body, koska muuten iho vilkkuu :)

    Ja tutteja halutaan kokeilla, jos ei huoli, niin ei huoli :)

 • Reply Nanna Wednesday, November 23, 2016 at 23:51

  Ei ole käyttökokemusta kyseisestä repusta, mutta jossain välissä kun on aikaa ja jaksamista, niin tutustu ihmeessä kantamisen maailmaan vielä lisää! :)
  Ergoreput on ehdottomasti omaa luokkaansa, niin kantajan näkökulmasta ja erityisesti vauvan lonkkien takia.
  Ergoilla ei voi esim. kantaa ollenkaan kasvot menosuuntaan, se monista vauvoista onkin ahdistavaa, koska ympärillä tapahtuvaa ei voi sulkea pois, mutta myös epäergonomisen asennon takia.
  En väitä että ko. reppu ei voisi olla hyvä, mutta jos tarkoituksena on kantaa vähääkään enempää, tai vauva vaikka on masuvaivainen ja “joutuu” sen takia paljon kantamaan, niin erot eri reppujen välillä alkaa tuntua.
  Tämäkin on niin sarjassamme tieto lisää tuskaa, olin itsekin aikoinani ihan hukassa, että reppu kun reppu?, mutta nyt jälkeenpäin tosi tyytyväinen ratkaisuun hommata manduca. 1,5v kulkee siinä edelleen, reppuilu aloitettiin kun tyttö oli 3kk.
  Googlaamalla löytyy heti hyviä havinnekuvia ergoreppujen sammakkoasennoista ja miltä käytännössä näyttää, kun lasta ei siihen asentoon reppuun saa.

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:29

   Meillä on siis jo tuo Baby Björnin, eli katsotaan miten sillä pärjätään :) Jos tuntuu mahdottomalta, niin sitten ostamme jonkin toisen :) Kiitos vinkeistä! :)

   • Reply Nanna Thursday, November 24, 2016 at 17:36

    Pieni, ihan vastasyntynyt vauva menee kokonsa puolesta suht. kivuttomasti varmaan missä vaan -kantajan näkökulmasta, mutta siinä vaiheessa jos kantamisesta innostuu ja kantovälineen vaihto tulee ajankohtaiseksi, niin lapsen lonkkien ja selän kannalta “voi olla jo liian myöhäistä”.
    Mitä pienempi lapsi, sitä kehittymättömämmät paikat, luonnollisesti, ja väärällä kantoasennolla voi saada paljonkin haittaa aikaiseksi, kun paino jakautuu väärin.
    Sen takia suosittelen tutustumaan eri kantovälineisiin ja niiden ajatukseen jo ennen kun itse kantaminen tulee ajankohtaiseksi! :)
    Ipanainen, lastentarvikeliike helsingissä, vuokraa ihan pikkusummilla kantovälineitä, jos sitä omaa ei tunnu heti löytyvän niin edullisin ja kätevin tapa testata. Osaavat myös neuvoa ja näyttää konkreettisesti, mihin ergorepun asento ja tuki perustuu.
    Monet kärvistelee vaikeilla ja omaa selkää rasittavilla repuilla, sehän on toki ihan makukysymys, mutta lapsen lonkkien ja selän takia kannattaa panostaa.

    • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 18:02

     Kuten olen sanonut aika useasti täällä, meillä on tuo BB jo. En nyt rupea hankkimaan mitään toista reppua tässä vaiheessa, kun en vielä tiedä innostummeko ylipäätään kantamisesta tai haluaako vauva olla kannettavana. Toiseksi, meillä on kahdella ystäväpariskunnalla tuollaiset reput, ja ovat tykänneet niistä kovin, eikä vauvoilla ole mitään ongelmia :) Tuo reppu sallii ihan yhtä lailla sammakkoasennossa kannon, ja siitä on monella monella monella positiivisia kokemuksia. Se oli Kuluttaja-lehden testivoittajakin, joten ei se varmaan ihan mikään “kokeile kerran ja lapsesi lonkat hajoavat” :D Kiitos toki kaikille mielipiteistä, mutta turhan hyökkäävää asennetta. En tässä kuitenkaan sanonut kantavani vauvaamme hihnan päässä, vaan repussa joka satojen kuluttajien mielestä on todella hyvä reppu :)

     Nää on kaikki mielipide-eroja ja koulukuntaeroja. Kiitos siis kaikille mielipiteitä reppuasioissa, mutta me päätämme itse, mitä tuotteita kokeilemme ja melko hyökkäävä suositteluasenne ei ole mitenkään tarpeellinen :) En siis tarkoita vain tätä kommenttia, vaan ylipäätään tätä asennetta reppuasioissa, kun tuntuu, että tämä on nyt jotenkin hirveän iso ja paha asia joillekin.

     Sen verran olen asiaan tutustunut, että ystävillämme on tuosta positiivisia kokemuksia ja googlasin siitä mahdollisimman paljon tietoja, joten uskon, että pärjäämme tuolla ja jos ei, niin sitten tutkimme vaihdon tarvetta :)

 • Reply Sophie Wednesday, November 23, 2016 at 23:55

  Itse en juurikaan ostanut vauvanvaatteita ensimmäiseen vuoteen, sain niin paljon lahjaksi kaikilta ja ison pussillisen käytettyjä! Ja onneksi olen saanut ison osan jo taas uusiokäyttöön lähipiirissä, rakkaimmat vaatteet olen säästänyt vaikkei toista lasta olekaan suunnitelmissa.
  Oma poikani oli 51cm syntyessään ja on nyt puolentoista vuoden ikäisenä pitkä poika ikäisekseen, mutta kyllä ensimmäiset kuukaudet menivät 50-56 koon vaatteissa kun oli sen verran hoikka poika :D Itse ostin turvakaukalon ja vaunut uutena, pinnasängyn sain käsintehtynä lahjaksi puuseppäsukulaiseltani ja palvon sitä edelleen, se on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin upea. Jos haluaa varmasti itselleen mieleisen ja uniikin pinnasängyn niin suosittelen lämpimästi etsimään ihanan puusepän :)

  Onnea raskausaikaasi <3 Olen niin monta vuotta seurannut blogiasi ja on niin ihanaa että sinusta tulee äiti!!

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:31

   Meille on pinnis jo katsottuna, luulen, että menemme ihan yhellä melko yleisellä ready-madella :) Ja voi vitsi, mä jotenkin luulen, että meidän yhteisellä pituudella meidän jälkeläinen (joka ultrissa huitelee viikon ikäänsä pidempänä :D) ei tule olemaan ihan lyhimmästä päästä, siksi olen suosinut niitä 62 -vaatteita. Me tytöt kuulemma kasvettiin niistä 56 ohi ihan kahdessa ekassa viikossa :D

   Kiitoksia kovasti! :)

 • Reply Tsili Wednesday, November 23, 2016 at 23:55

  Kannattaa tutustua vielä ergonomiseen kantamiseen vaikka Kantoliinayhdistyksen sivuilla :) Aiemmin mainitut Tula, Ergobaby, Manduca ovat ns. ergonomisia kantoreppuja, Babybjörniä ja Stokkea ei lueta niihin. En itsekään alkuun tiennyt että niissä on eroja, mutta suosittelen tutustumaan! Ergonomisissa kantovälineissä kantoaikaa ei ole rajattu, niissä on panostettu sekä kantajan että kannettavan ergonomiaan (vauvan selän pyöreys sekä paneelin leveys polvitaipeesta polvitaipeeseen) ja lisäksi ovat erittäin helppokäyttöisiä – ja etenkin Tulalla ihan mielettömän hyvän näköisiä kuoseja! Eli jos ette ole vielä tehneet kauppoja, niin käy tutustumassa esim. Ipanainen.fi 😊

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:31

   Meillä on siis jo tuo Baby Björnin, eli katsotaan miten sillä pärjätään :) Jos tuntuu mahdottomalta, niin sitten ostamme jonkin toisen :) Kiitos vinkeistä :)

 • Reply noora Wednesday, November 23, 2016 at 23:56

  vauvanvaattet on vaan niin söpöjä! En ole lähelläkään vauvan hankkimista ja silti innoissani luin tätä :D
  Kannattaa muute selvittää valmiiksi äitiyspakkauksen tarkka sisältö (jos aiot sellaisen ottaa) ettei vahingossa hanki tuplakappaletta sellaisista vähemmän käytön vaatteista mitä pakkauksessa tulee :) Lähinnä meinaan ulkoiluvaatteita tms

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:32

   No ne on! Mä oon hypistellyt niitä jo vuosia aiemmin, onneksi lähipiirissä on ollut aina niitä, joita lahjoa :D

   Me ei aiota ottaa äitiyspakkausta ollenkaan, eli ei tarvii tuota onneksi pohdiskella. Se on tosi hieno keksintö, mutta meillä on niiiiiin paljon kaikkia vaatteita tulossa kavereilta, ettei järkeä :)

   • Reply noora Thursday, November 24, 2016 at 16:13

    Niin mä vähän arvelinkin, extrapisteet sinulle siitä ettet ota pakkausta vain ilmaisuuden vuoksi jos koet että vaatteille ei välttämättä ole käyttöä :)

    • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 17:16

     Joo, katsoin sen läpi ja totesin, että siellä on kyllä aika vähän mitään sellaista tähdellistä tai sellaista, mikä on “pakko saada”. Käytetään mieluummin se raha johonkin, mitä oikeesti tarvitaan :)

 • Reply Hanski Thursday, November 24, 2016 at 00:27

  Tässä yks palikkavaihtoehto ja muita ihania puuleluja :)
  http://www.juhojussila.fi/tuote/abc-palikat/

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:32

   Jotkut tuontyyppiset valkoiset olis ihanat! :)

   • Reply Jennika Monday, November 28, 2016 at 14:11

    Kannattaa muistaa, että vauvat eivät ensikuukausinaan näe kovin pitkälle ja kirkkaat värit, kuten punainen ja kaltainen ovat vauvasta todella mielenkiintoisia.

    • Reply Anna Monday, November 28, 2016 at 16:12

     Itse asiassa joidenkin tutkimusten mukaan 0-3 kk vauva näkee parhaiten ja kiinnostuu eniten mustavalkoisesta ja sitten vasta tulee värit. Nuo etsimäni palikat eivät ole lelu vauvalle, vaan sisustuselementti, josta tulee jokusen vuoden päästä opetusväline :)

 • Reply Pp Thursday, November 24, 2016 at 00:39

  Suosittelen tutkimaan kantoreppujen ergonomiaa. Vaikka ystäväsi ovat kehuneet tuota reppua niin se luokitellaan melko epäergonomiseksi. Vauva joutuu ns. roikkumaan alapäällään repussa. Manducassa ja Tulassa asento on enemmän sammakkomainen ja istuminen tapahtuu pyllyllä. :) Manduca ja Tula ovat sekä vauvalle että kantajalle paljon ergonomisempi vaihtoehto.

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:32

   Meillä on siis jo tuo Baby Björnin, eli katsotaan miten sillä pärjätään :) Jos tuntuu mahdottomalta, niin sitten ostamme jonkin toisen :)

 • Reply Hanski Thursday, November 24, 2016 at 00:39

  Toinen palikkavinkki! Nää on kai niitä monen lapsuudesta tuttuja oikeita ja aitoja numerokirjainkuva palikoita (ja paremman kokoisia kuin noi juhojussila -palikat). Eli laita googlen kuvahakuun “Õpi Lugema ja Arvutama!” Ainakin siis pitäis Virosta löytyä :)
  Toivottavasti löydät. Mäki haluan aikanaan omalle lapselle, niin esittele sit, jos onnistaa ja löydät hyvät :)

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:33

   Nuo on söpöt! Mulla vaan on pakkomielle valkoisista palikoista, joissa beigeä tai harmaata :D En ehkä ikinä moisia löydä :D

 • Reply Sanna Thursday, November 24, 2016 at 01:05

  Ootko jo tutustunut Pikkuvanilja-verkkokauppaan? Voin kuvitella, että tykkäisit niiden valikoimasta. Palikoita siellä ei ainakaan tällä hetkellä taida olla, mutta monta muuta ihanaa juttu.

  Varoituksen sana, klikkaus kauppaan saattaa käydä kalliiksi ;D http://pikkuvanilja.fi/kauppa/

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:33

   Joo, on tuttu ja onkin aivan ihana! :)

 • Reply primrose Thursday, November 24, 2016 at 07:04

  Hei, mulle tuli mieleen, että toimisikohan LV:n Neverfull vaippakassina? Mua siis vähän polttelisi hankkia Neverfull ja yritän ajatella hankinnan suhteen, että millä eri tavoilla se voisi toimia. :) Kai mä vain kaipaisin lisäperusteluja sille, että mieli tekisi kovasti hankkia se. Ainakin se suurin koko, joka sulla taitaa olla (muistaakseni?) saattaisi toimia? Osaisitko kommentoida Neverfullin mahdollista käytettävyyttä tähän tarkoitukseen? :) Olipa ihana lukea kaikesta pehmoisesta!

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:34

   Oon miettinyt samaa, mutta se kaipaa kyllä sitten sisälleen tollaisen organiserin, joka tekee siitä vaippakassin, muutenhan se on yhtä isoa osastoa. JA me ostetaan vaippakassi senkin takia, ettei mies kehtaa kulkea Neverfullin takia :D Saa nähdä kehtaako kulkea tuollaisen perusmustan nahkaisen kanssakaan :D

 • Reply Sarashe Thursday, November 24, 2016 at 07:14

  Heissan, minäkin olen innostunut kommentoimaan näiden ihanien uutisten myötä aivan uudella draivilla :D
  Omien lasten vauva-ajoista alkaa olla jo aikaa kun lapset ovat 10, 7 ja 5v, mutta kyllä tämänkin postauksen myötä tuli niin elävästi mieleen se oma, erityisesti esikoisen odotus. Aivan mielettömän ainutlaatuista aikaa :) Mielestäni suunnitelmasi vaikuttavat oikein hyviltä, ja mielestäni tämä on myös asia johon kenelläkään muulla ei pitäisi olla mitään arvosteltavaa, jokainen toimii niin kuin itse haluaa. Käytettyjen vaatteiden hommaaminen on tosi järkevää kuten sanoitkin, ja tulevalle äidille, sekä isälle kyllä on ihan luvallista välillä höpsähtää vaikka siellä vauvavaateosastolla. Se on kaikki siihen uuteen elämänvaiheeseen totuttelua ja vauvan ajattelua. Onneksi raskaus kestää sen 9kk, siinä on aikaa sulatella ja valmistautua asiaan, luonto on viisas.
  Ymmärrän hyvin tuon “leikkipesän” perustelutkin, ja itseasiassa se näyttää sellaiselta, että vauva voi vaikka tarvittaessa nukkua siinä pienet tirsat kun alkuaikana istuskelette sohvalla, reunat tarjoavat suojaa ja pesä on mukava. Joku kevyt neulepeitto vain päälle ja avot. Teidän tarvii vain katsoa ettei Benji ajattele että hän on saanut uuden ihanan pedin :D Meidän kaikki vauvat ovat olleet enemmän tai vähemmän koliikkisia, esikoinen eniten, ja silloin kun vauva nukkui niin se sai nukkua vaikka sitten kaukalossa, kunhan unta riitti se oli pääasia :D

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:35

   Joo, just tuo, että jos ollaan sohvalla, lattialla tms. niin vauva on siellä suojassa ja voi makoilla vaikka meidän sängyn keskellä tuossa, niin ei pääse sitten kierimään, jos vaikka samalla minä teen jotain vieressä. Totta kai vauva on aina valvovan silmän alla, mutta nuo reunat tekee sen makuualustan hieman turvallisemmaksi.

   Ylipäätään tulee olemaan hyvin hyvin jännää, miten Benji suhtautuu pieneen (se on kyllä ihan superlapsirakas koira!) ja miten se oppii, että on vauvan leluja ja koiran leluja ja vauvan sänky ja Benin sänky.. Saattaa mennä hetki oppiessa :D

 • Reply Jassu Thursday, November 24, 2016 at 08:15

  Teillä taitaakin olla jo vaunut valittuina, mutta heitänpä silti oman vinkin vielä kehiin :D Jos suunnitelmissa toinen lapsi pienellä ikäerolla niin ehdottomasti suosittelen emmaljungan suoer viking rattaita. Ensin niitä voi käyttää yksilö rattaina, aluksi kopan kanssa ja 6kk jälkeen vaihtaa ratasosaan, sit kun toinen lapsi syntyy ostaa vain adapterin ja lisää rattaisiin vaunukopan ja ne muuttuvat kätevästi sisarusrattaiksi. Ja nuoremman lapsen ollessa hyvän ikäinen myös ratasosaan osta toisen ratasosan ja ne saa peräkkäin.

  Etupyörät on isot ja kääntyvät, mutta saa myös lukittua, joten kulkee myös talvella näppärästi! Ja on niin kevyet ja helpot työntää, että mielellään lähtee kävelylenkille niiden kanssa! Värivaihtoehtojakin on monia mm. Tummanharmaa tai harmaa

  Voi tuntua hassulta ajatella etukäteen toisen lapsen kannalta myös vaunujen hankitaan, mutta omalla kohdallani kävi niin että ostin uudet yhdistelmä rattaat ja kuopus ilmottikin tulostaan esikoisen ollessa vasta 6kk, eli täytyikin melkein heti istaa uudet rattaat, jotka soveltuivat sitten myös sisarusrattaiksi. Ja koska vaunujen arvo laskee aika paljon oston jälkeen meni aika paljon rahaa hukkaan :D Kun jos olisin heti alussa ostanu esim kyseiset super viking rattaat, olisi tarvinnut ostaa vain adapteri ja homma ois ollu sillä selvä :D

  Oli pakko tulla vinkkaamaan, kun on paras sijoitus, minkä itse oon tehny :D

  Onnea odotukseen <3

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:38

   Hahah, me itse asiassa harkittiin noita ja Bugaboo Donkeyja, juurikin tuosta syystä. Kuitenkin toivomme, että olisi ikäeroa parisen vuotta, mutta en sitten osannutkaan päätyä mielessäni ihan noihin sisarrattaisiin. Sen verran taikauskoinen olen, että pelkään sillä jinxaavan meidän tulevaisuutta, jos nyt jo “suunnittelen” toista vauvaa, kun ensimmäinenkään ei ole vielä saanut vetäistä ensimmäistä henkäystä :D

   Tällä hetkellä ollaan päädytty Trailzeihin, mutta en tietenkään voi sanoa varmaksi, että juuri ne. On tässä aikaa, luulen, että vaunuostokset on meidän kohdalla ajankohtainen asia tammi/helmikuussa. Lähinnä siis siltäkin varalta, että jostain syystä vauva onkin ajoissa tms :)

   Mutta kiitos neuvosta, pidämme mielessä, jos kuitenkin taikauskoni antaa periksi sisarvaunuille :)

   • Reply Mariii Tuesday, November 29, 2016 at 18:00

    Me mietittiin kans Stokken rattaita, mutta ne ovat niin JÄTTIkokoiset että huh huh! Ihan järkyttävän isot. Kuvissa ulkonäkö kyllä näytti todella hyvältä, mutta kun mentiin liikkeeseen ja verrattiin muihin rattaisiin, niin jätettiin Cruisit ja Trailzit tästä syystä heti pois laskuista. Tietysti jos on maasturi käytössä, niin mahtuvat näppärästi mutta ei ihan ns. tavalliseen suurehkoon perheautoon mitkään kaikista käytännöllisimmät.

 • Reply Zelinda Thursday, November 24, 2016 at 09:08

  Jollyroomilta löyyy ainakin musta/valko/harmaana palikoita :)

  Vinkki facen puolelle, jos kantamisesta olet enemmänkin kiinnostunut niin sieltä löytyy ryhmä “Kantoliinat ja kantoreput – kysy ja keskustele” ja jos tarkoitus on imettää niin “Imetyksen tuki ry”. Tuolta ainakin sain itse aivan valtavasti apua, kun imetys ei ollutkaan ihan että tissi suuhun ja that’s it -.-‘ :)

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:41

   Juu, tuo Imetyksen tuki on jo earmarkattuna, täytyy tutustua jahka kerkiää, koska ehdottomasti haluaisin pystyä imettämään :)

 • Reply Viltsun äippä Thursday, November 24, 2016 at 09:57

  Kids conceptilla on numeropalikoina valko-harmaa-mustia palikoita: http://www.jollyroom.fi/lelut/vauvalelut/pinottavat-palikat/kids-concept-pumpkin-puupalikat-musta :)

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:45

   Nuo on aika söpöt, mutta haluaisin sellaiset vähän vanhannäköiset puupalikat, jotka ois kuitenki valkoiset. Kauheen hankalaa, en varmaan ikinä saa sellaisia, kuin mielessäni on, ellen tyyliin itse veistä niitä :D Kiitos vinkistä :D

 • Reply Inkku Thursday, November 24, 2016 at 10:29

  Suosittelen hankkimaan niitä 50cm ja 56 cm vaatteitakin, ei nyt mitään hirveitä määriä, mutta kyllä niitä alkuun aika varmasti tarvitaan vaikka olisikin pitkien vanhempien pitkä lapsi. Mullekin tosi monet sanoivat, että ne ihan pienet koot jää heti pieneksi, niin en niitä hankkinut. Niitä sitten heti synnäriltä kotiuduttua lähdettiin kaupungilta hakemaan, kun 56 ja 62cm vaatteet roikkuivat lapsen päällä. Ja meillä siis ei myöskään poika pienimmästä päästä ollut, 52 cm 😀 Monissa lastenvaatteissa vaan on aika reilu mitoitus.

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:48

   Siis joo, meillä on muutamia (4-5 kpl) 50 kokoa ja sitten varmaan kans joku 6-7 vaatekappaletta koossa 56. Ne on ihan perusbodyja ja housuja, et sit kaikki tosi kivat ja söpöt jne. otan suosiolla 62. Et kyllä sinne sairaalaan on sit ihan minivaatteet, ja jos niillä sit pärjäis alun :) Et ei nyt sentään hukuteta lapsiraukkaa vaatekokoihin :D Ja jos nyt vastaan tulee vielä kirppareilla jotain söpöjä pieniä, niin varmaan nekin vielä nappaan mukaan. Mut lähtökohtaisesti pyrin olemaan hamstraamatta niitä ihan pieniä vaatteita, kun ei niitä kauhean kauaa ehi käyttää :)

   • Reply Tuulia Friday, November 25, 2016 at 00:22

    Meidän esikoinen kasvoi koon 62 ohi parissa viikossa joten olisi harmittanut, jos meillä olisi ollut hirveä määrä sen koon vaatteita. Onneksi ei ollut kun hypättiin koosta 56 melkein suoraan kokoon 68. Pitkä vauva oli. Kuopus oli pikkukeskonen ja koko 50:kin oli pitkään aivan liian suuri. Sitten koossa 50-56 pysyttiin todella pitkä aika. Eipä sitä voi ennustaa mitä kokoa vauva tulee eniten käyttämään.

    • Reply Anna Friday, November 25, 2016 at 11:29

     No näinhän se on. Tarkoitin lähinnä sitä, etten lähde hamstraamaan supersöpöjä vaatteita koossa 56 ihan hirveesti, vaan sitten enemmänkin koossa 62, 68 ja 74. Meille tuskin tulee ihan hirveesti alle 50 cm vauva, kun ollaan molemmat pitkiä ja ultrissa on ollut pitkähkö kaveri koko ajan. Siksikin näin. 62 housuja voi sitten kääntää lyhyemmäksi, ja olen ostanut housut resoreilla ja nauhoilla. Alkuajan vaatteitakin on tietenkin, ja varmasti niitä tässä raskauden edetessä vielä ehtii hankkimaan ja ennen kaikkea sitten vauvan synnyttyä täydentämään, kun tiedetään kumpi on :)

  • Reply Sohvii Thursday, November 24, 2016 at 17:45

   Mun keskimmäinen poika oli syntyessään 59cm pitkä ja meillä meni kaikki 52-58 vaatteet vaihtoon, onneks oli kuitit tallella:). Jorvista sanottiin et vuodessa syntyy vain pari näin pitkää lasta!

   • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 18:03

    Apua :D Katsotaan minkä kokoinen pikkuinen täältä tulee :)

 • Reply Kata Thursday, November 24, 2016 at 10:37

  Hei, toi vauvan leikkipesä on ihan supersöpö, mutta näin pienen koiran omistajana voisin vain kuvitella, että se olisi hyvin äkkiä koiran petinä :D Ei sillä etteikö vauvakin siinä varmaan tykkäisi olla, mutta suosittelen vauvalle ihan kunnollista leikkimattoa, jossa on erilaisia kosketus- ja äänipainikkeita ja johon saa viritettyä leikkikaarta ylös. Vaikka tuo pesä onkin söpö, niin se ei ole kovin pitkäikäinen vauvalle, mutta menisihän se sen jälkeen Benjille ;)

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 10:51

   Siis mehän ollaan luovuttu Benjin pedistä kokonaan ja sillä on tollanen leikkikori, jossa se käy siis ehkä kerran kuussa :D Se viihtyy matolla, nukkuu sohvalla tai päiväpeitolla, joka on lattialla. Yleensä tekee itselleen pedin sohvalla mistäpämuusta kuin Balmjuirin Kid Mohair -viltistä (pikkupaskiainen, jolla luksusmaku näköjään :D). Et se ei oo juuri kiinnostunut pedeistä. Ja ajatuksenamme on tietty hankkia sellainen leikkimatto, jossa on se kaari, ääniä ja leluja, mutta tuo pesä enemmänkin sellainen, minkä voi ottaa mukaan vaikka vanhempien luokse, tai voi pitää meidän sängyssä. Sellainen rauhoittumispaikka, missä voi ähertää, kääntyillä ja yrittää nostella päätään. Siis sellainen, missä on vähän suojassa ja myös esim. sohva suojassa :D Voi vaikka nakupyllynä siinä pyöriä sitten välillä :) Kauhean vaikea selittää. Meillä oli tytöillä tuollainen just sitä varten, että ne saattoi sohvalla olla vieressä, ja sitten niillä oli hyvä siinä ähertää, ilman, että on mitään koirankarvoja tai pieniä muruja tms. mitä nyt sohvaan saattaa tippua välillä. Niin ne on siellä suojassa ja jos nukahtaa, niin peitto päälle. Sitten kun ei ole käytössä, niin kaappiin, eikä loju ympäriinsä Benjin leikkikaluna :D

 • Reply Maris Thursday, November 24, 2016 at 11:31

  Itsellä tuli ensimmäisen lapsen kohdalla hankittua turhaakin tavaraa ja osa vaatteista oli niin epäkäytännöllisiä pienen vauvan kanssa, että jäi melkeinpä käyttämättä. Nyt kolmannen kohdalla ajattelin, etten ostaisi hirveästi mitään lisää, osa sisarusten vaatteista ja tavaroista on tallessa. Mutta eilen, kun näin pienen ensimmäisen kerran ultrassa, jotenkin sitä “sytty” taas ihan uudellalailla tähän touhuun :D Kohta varmaan lähtee lapasesta :D

  Rattaat ostin viimeksi sitä ajatellen, että niihin saa hommattua vaunukopan ja laitettua turvakaukalon kiinni. Tutteja meille on kummallekin lapselle ostettu, mutta eivät ne ole kelvanneet. Ja vaatteita meillä on aina ollut ihan liikaa. Minkäs sitä itselleen voi. Pakko saada vielä tuokin :D

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 17:09

   Mä lohduttaudun edes sillä, että olen tähän mennessä käyttänyt kaiken kaikkiaan ehkä max. 100-150 euroa, kun olen ostanut aleista pari kivaa juttua ja muutoin kirpparilta. Onhan tässä toki vielä aikaa :D Mutta meillä rajoittaa aika paljon tuo, että emme tiedä sukupuolta, joten osaan olla varmaan melko kiltisti loppuajankin :)

 • Reply aak Thursday, November 24, 2016 at 11:41

  Pakko myös suositella Manducaa tai Tulaa. Babybjörn on ei ole ergonominen vauvalle tai kantajalle. Varsinkin kun vauva alkaa painamaan yhtään enemmän. Meillä vauvalla oli lonkkaluksaatio (löysät lonkat) niin lonkan alueen ergonomia on noissa em. paljon parempi, kun jalat tulevat luontaisempaan sammakkoasentoon.

  Meillä ehdottomasti parhaimpia hankintoja olivat mm. Stokken Tripp trapp ja siihen New born set. Vauva pääsi kivasti pöydän tasalle ja näki siitä vähän ympärilleen :) Kylppäriin Stokken Flexibath on myös hyvä, kun menee pieneen tilaan. Jep, tykkään Stokken tuotteista… Meillä on sänkynä Stokken Sleepi, se oli pienenä ihanan pieni pesä ja sen sai rullattua vaikka olkkariin. Torista löytyi kohtuuhintaisena, uutenahan se on aika järkyn hintainen.

  Ja joo, kantsii hankkia ne tutit etukäteen. T: eräänä ensimmäisenä yönä imetystä seitsemän tuntia putkeen, jonka jälkeen oli yksinkertaisesti pakko pistää se tutti suuhun että saatiin edes tunti unta. Onneksi vauva huoli tutin ja on kyllä helpottanut elämää ihan valtavasti.

  • Reply aak Thursday, November 24, 2016 at 11:43

   Mitähän mä oikein kirjoittelen, tokassa lauseessa pitäisi lukea että ei ole ergonominen…

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 17:12

   Käsittääkseni tossa on sellainen ominaisuus, jolla saa sen sammakkoasennon kanssa säädettyä? No en tiedä, tuollainen kuitenkin on jo olemassa, katsotaan miten sen kanssa pärjätään, ja pohditaan sitten lisää :)

   Tripp Trapp meillekin tulee varmasti ja just se newborn osa kanssa. Tosin se ei ehkä ole ihan ensimmäisen viikon juttu, niin sen ehtii sitten :) Tohon Flexibathiin täytyy tutustua tarkemmin :) Meille tulee varmaan kanssa Sleepi, se on niin kätevä kun sitä voi avata isommaksi ja pyörät on plussaa :)

   Mulla on kanssa toiveena se, että vauva hyväksyy tutin, koska se takaa hieman itsenäisyyttä ja helpottaa arkea tietenkin :)

 • Reply Mjau Thursday, November 24, 2016 at 12:06

  Tuosta rintarepusta. Ei ole ergoniminen vaikka hinnan puolesta siltä vaikuttaaki. Vauva ei ole tuossa repussa hyvässä asennossa. Suosittelen ennemin tulaa tai mandugaa

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 17:12

   No, katotaan sitä sitten :) Mä oon kuullut monilta positiivista palautetta, ja ovat kokeneet sen hyväksi :) Sittenhän sen näkee, miten sen kanssa elämä lähtee liikkeelle :)

 • Reply Mjau Thursday, November 24, 2016 at 12:14

  Kantamiseen kannattaa ehdottomasti tutustua esim facebook ryhmissä. Vääränlaisella kantorepulla voi aiheutua lapselle lonkkavikoja.

 • Reply Kippuralla Thursday, November 24, 2016 at 12:35

  Stokken crusi mallin saa tupliksi :) muös monia muita merkkejä on, jotka sopii ensi yhdelle ja sitten tarvittaessa kahdelle. Toisaalta jos reissaa paljon, tai lenkkeilyä, ei se parivuotias sisarus sitten jaksa kilometritolkulkulla kävellä.
  Ekana tulee mieleen nuo stokket, sitten bugaboot, phil&tedsit, britax b dualit, emmaljungan super vikingit

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 17:13

   Juu, mutta mä en usko, että hankimme vaunuja sillä ajatuksella, että toinen on tulossa. En vain osaa yhtään nyt ajatella, milloin sille olisi oikea aika ja olen niin taikauskoinen, etten lähde sitä heti suunnittelemaan :)

 • Reply Hemsku Thursday, November 24, 2016 at 13:11

  Kannattaa kantovälineistä tutustua myös trikooliinaan, on aivan paras pikkuvauvan kantamiseen! Reppujakin kannattaa sovittaa useampia, kaikki ei käy kaikille. :)

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 17:14

   Täytyy tutustua sittemmin kun on ajankohtaista :)

 • Reply Sofia Thursday, November 24, 2016 at 13:30

  Onnea hurjasti raskauden johdosta! Me mietittiin myös meidän vauvalle Stokke Trailzejä ja Bugaboon Buffaloita mutta päädyttiinkin semmosiin kun Cybex Priam, ne on ihanat <3 Kevyet ja näppärät (omasta mielestä myös tyylikkäät) mutta kulkee silti hyvin lumessa ja loskassa. Voisin kuvitella että teille Stokket on just hyvät, ilmeisesti olette molemmat aika pitkiä miehesi kanssa :) Meillä oli alussa käytössä unipesä (leikkipesää pienempi kapistus kai?) ja mielestäni se oli todella kätevä, kävi vain liian nopeasti pieneksi kun vauva otti heti kunnon kasvuspurtin :D Voin muuten myös suositella Stokken Flexi Bathia mistä joku jo oli tuossa ylempänä maininnut! Ihanaa odotusta sinne teille <3

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 17:14

   Kiitoksia kovasti :) Me ollaan jo aika pitkiä, ja se oli myös syy, miksi Stokke kiinnosti, korkeutensakin vuoksi :) Jep, just sellanen unipesä olis ihana, mutta mä ottaisin varmaan suoraan hieman isomman leikkipesän, niin se varmasti toimii unipesänä, mutta kestää pidempään käytössä :) Flexi Bathiin täytyykin tutustua :)

 • Reply N Thursday, November 24, 2016 at 14:16

  Mullekin pisti vähän silmään tuo rintareppu. Kantaminen on ihanaa ja vauva nauttii äidin lähellä, mutta ergonomiaan minäkin kiinnittäisin vähän huomiota. Babybjörnissä asento ei ole lapselle luonnollinen ns. sammakkoasento eikä selkä pääse pyöristymään. Siksi kantoaika on rajoitettu rintarepuissa max 15 minuuttia, mikä sitten taas mun mielestä on hiukan ärsyttävää kun lapsi just ehtii nukahtaa ja pitäisi siirtää pois. Ergonomisissa kantovälineissä ei ole aikarajaa ja kantajan hartiatkin pysyy paremmassa kuosissa. Monet on jo ehdottaneet Tulaa, Ergoa ja Manducaa, mutta mä heitän villin kortin ja ehdotan mittatilaustyönä tehtyä Wompatia. Oon nähnyt niin upeita kuoseja!

  Kantaminen on kyllä kivaa touhua, meillä edelleen melkein 2-vuotias kulkee völillä selässä neliöliinassa jos ei jaksa kävellä. :) Erityisesti reissatessa kantaminen on tosi jees, koska useimmat nähtävyydet yms. ei todellakaan ole suunniteltu rattaiden kanssa kuljettavaksi.

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 17:15

   Käsittääkseni tuossa repussa kyllä saa säädettyä sitä juurikin sitä sammakkoasentoa varten :) Ja katsotaan nyt ylipäätään miten tuo kantaminen lähtee joskus sujumaan. Tuo Baby Björn nyt on, ja sillä mennään, jos ei toimi, niin sitten katsotaan joku toinen :)

 • Reply Minttu Thursday, November 24, 2016 at 14:36

  Suosittelen tutustumaan myös Cubuksen vauvan vaateosastoon netistä! Neutraaleja värejä, edullisia ja joutsenmerkittyjä, suurin osa vaatteista on luomupuuvillaa. :) Kaikista cubuksista ei kyseistä mallistoa löydy, mutta jos paikan päälle haluat mennä , niin ainakin Kampin Cubus kidsistä löytyy!

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 17:16

   Oi ei, täytyy katsoa, pelottaa jo valmiiksi, kuinka ihania juttuja siellä varmasti on :D

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 17:16

   Jooooo!! Nuo on I HA NAT!! <3 Kiitos kiitos kiitos <3

 • Reply NooraK Thursday, November 24, 2016 at 16:26

  Ihanan kannustavia ja kokemuksia jakavia kommentteja muiltakin lukijoilta!

  Yhdyn kuoroon ja toistan sanomaa (:D), suosittelen ehdottomasti tutustumista manducaan. FB:ista löytyy mm. ryhmä mistä saa tietoa aiheesta: Kantoliinat ja kantoreput – kysy ja keskustele

  Yllätyin hieman itsekin kuinka suuri ero loppujen lopuksi noilla eri kantovälineillä on. Kaikki me kuitenkin haluamme lapsiemme parasta, joten on tärkeää että vauvan kantaminen tapahtuu niin, ettei siitä koidu haittaa vauvalle eikä kantajalleen. :)

  • Reply Anna Thursday, November 24, 2016 at 17:19

   Hmmjoo, no katsotaan nyt miten tuo olemassa oleva pelittää, ja vaihdetaan jos tarvetta on :)

 • Reply Anu Thursday, November 24, 2016 at 19:19

  Hei, olen jo pitkään pohtinut blogin pitämistä kolmilapsisen perheen arjesta, mutta en ole saanut mitään aikaiseksi, koska a) en keksi tarpeeksi hyvää nimeä blogille ja b) en osaa päättää, aikoisinko julkaista lasteni naamakuvia ja nimiä blogissani. Oletko jo miettinyt, mitä aiot tehdä teidän vauvanne kuvien kanssa? Postaus aiheesta kiinnostaisi kovasti! Ai niin, ja onnea, tämä mungo baby -juttu oli ihana uutinen!

  • Reply Anna Friday, November 25, 2016 at 11:21

   En ole ihan varma vielä lapsen kasvojen näyttämisen suhteen, se on ajankohtainen päätös sitten vasta kun vauva on syntynyt :) Tsemppiä perhearkeen ja iloa bloggaamiseen jos sille linjalle päädyt :)

 • Reply HennaK Thursday, November 24, 2016 at 19:53

  Oletko tutustunut britaxin vaunuihin? Meillä on go nextit ja ei ole kun hyvää sanottavaa! Malli on ihanan siro, ja renkaita sas myös talvimallina. Koppa tulee mukavan korkealle, plussana toooosi ihanan iso tavaratila, ja rataosan vaihtaminen onnistuu todella helposti kliks vaan. Kaikista eniten meille vaikutti ostopäätöksen se miten pieneksi vaunut menee kasattuna, yhtä pieniksi kun useimmat erikseen ostettavat matkarattaat! Lisäksi ne saa myös kasaan niin että ratasosa on rungossa kiinni, eikä sitä tarvitse irrottaa erikseen :) olitte vissiin jo löytäneet suosikkivaunut, mutta tässä pari vinkkiä kuitenkin.

  Täytyy sanoa että tosi söpöjä juttuja teillä jo ostettuna ja mielessä. Tässähän tulee ihan taas vauvakuume vaikka esikoinen on vasta tänään 1 vuoden 😄

  • Reply Anna Friday, November 25, 2016 at 11:22

   Juu, ollaan aika laajasti noihin tutustuttu, mutta luulen kyllä, että meille tulee Trailzit, ne ovat eniten ihastuttaneet :)

 • Reply Jii Friday, November 25, 2016 at 08:19

  Hauska lukee näitä sun postauksia, kun on itsellä sama elämäntilanne! Täällä sokerirasitustestissä istuskellessa on aikaa selata blogeja ihan ajan kanssa :D (Onneks ei vielä ainakaan oo tullu huono olo!)

  Me ostettiin just viikko sitten uutena vaunut ja turvakaukalo. Emmaljungan Super Vikingit ja Maxi-Cosin Pebble Plus… Ne miellytti mun silmää eniten ja muutenkin kai pitäis olla laadukkaita vaihtoehtoja! Mies kyllä kyttäs noita samoja myös käytettynä Torista, mut niitä ei oikeen täällä pohjosessa ollu tarjolla… Ostettiin sit nuo Ruotsin puolelta uutena ku sieltä ostettuna ne oli yhteensä ehkä 350 € halvemmat!

  Ihanaa odotusaikaa!! Ootan aina näitä sun postauksia… :)

  • Reply Anna Friday, November 25, 2016 at 11:31

   Onks se ihan kauhee se testi? :D Meille on tulossa kans Maxi-Cosin turvakaukalo näillä näkymin, ja sitten Stokken vaunut :)

   • Reply Jii Friday, November 25, 2016 at 12:04

    Ei onneks ollu yhtään kauhee! :D pelkäsin vähän etukäteen et tulee jotenkin huono ja ällö olo, mut mulla olikin koko ajan ihan normi olo. Vaihtelee tietty kaikilla… Ja sitä litkuakaan ei tarvinu ku pari mukillista juoda onneksi.

 • Reply Jii Friday, November 25, 2016 at 08:23

  Siis olihan noita jonkun verran Torissakin tarjolla, mutta kun halusin tietyn väriset ja tietyllä ratasosalla vaunut. :D Mut oisin kyllä tyytyny kompromisseihinkin niiden suhteen! Mies sitten olikin ostanut molemmat mun toiveiden mukaan, vaikka vähän oli puhetta jo toisesta vaunumallista…

 • Reply X Friday, November 25, 2016 at 08:42

  Pakko kommentoida tosta vaatteiden määrästä kun kaikki selitti meillekin ja himoshoppailija kun olen, et 56-62 vaatteita tarvii paljon. No höpöhöpö, meillä oli ihan normaali kokoinen vauva ja 50 ja 56 oli just sopivia, mutta luukuunottanatta muutamia läpitulleita kakkoja ne ei menny ikinä likasiks ja piti ihan varta vasten niitä vaihdella. Eri asia jos jokin refluksivauva et puklaa ihan mahottomia niin sit sitä pyykkiä voikin tulla. Siinä vaiheessa k alettiin kiinteitä syömään niin joka paita ja body ryytteessä et siinä 68-74 vaiheessa niitä enemmän tarvi :’D ja 68 koko on kyl tosi iso vastasyntyneelle jollei oo erittäin iso, ku ne on yllättävän minejä ne beibit sit vaikka olis nelikiloinenkin:)

  • Reply Anna Friday, November 25, 2016 at 11:33

   Joo, en mä oo ajatellutkaan, että 68 olis vastasyntyneelle :D Vaan jos on löytynyt jokin tosi kiva vaate, niin oon ostanut sen koossa 68, koska se ei sitten ainakaan hujahda viikossa siitä ohi ja sitä saa sitten pidettyä jo siihen aikaan, kun on muutakin kuin vaan vauvan kanssa kotona ekat pari viikkoa. Oon ostanut tietenkin 56-kokoisia perusvaatteita ensiviikoille, mutta kun olen johonkin vaatteeseen ihastunut, niin olen yleensä ottanut koon/kaksi isomman, jotta saa sen sitten käyttöön kun vauva on vähän kasvanut ja elämä hieman aktiivisempaa :) Kotona varmaan kuitenkin vauva on enimmäkseen perusbodyissa ja potkareissa :)

 • Reply Jondu Friday, November 25, 2016 at 11:10

  Valtavasti onnea teille, vauvauutiset ovat aina ihania! <3 Itselläni on parikuinen vauva ja mielenkiinnolla seuraan tätä blogia. :)

  Bodyista sen verran, että meillä olen kokenut kietaisumalliset parhaimmiksi pienen vauvan kanssa. Varsinkin mies ähisee aina suoraan pään yli vedettävien bodyjen kanssa, että ovat hankalia pukea ja pelkää vauvan menevän rikki (esikoinen kyseessä). :D Esim. H&M:ltä löytyy 3kpl paketeissa nepparillisia kietaisubodyja hintaan 9.99€ ja ovat 100% puuvillaa. Voin suositella!

  Meillä on pitkä ja hoikka vauva, joten toinen asia mihin en tajunnut kiinnittää huomiota… Housuissa pienemmät koot jäävät lyhyeksi pituudesta ja seuraavassa koossa ovat vyötäröltä liian isot. Eli kannattaa katsoa, että housuissa on säätövaraa vyötäröllä. :) Mulle kävi myös niin, että tilasin netistä joitain vauvanvaatteita alennuksesta ja vyötäröllä olevat nyörit olivatkin tarkoitettu vain KORISTEEKSI ja näin ollen niissä ei ollut kiristysmahdollisuutta :D

  Lämpöpusseja oletkin jo katsellut, mutta voisin vielä suositella ns. "toppapukua", jonka saa alaosasta pussiksi. Me asumme kerrostalossa ja meiltä löytyy pieni koira, joka ei ole vielä tajunnut että tarvitsemme hieman varoitusaikaa ulosmenoon (hän käy raapimassa ulko-ovea, jos hätä yhtäkkiä yllättää) niin mielestäni on ollut helppoa sujauttaa vauva pukuun, kädet paikalleen ja vaunuihin. :)

  • Reply Anna Friday, November 25, 2016 at 11:35

   Kiitoksia :) Joo, meillä on pääsääntöisesti vain kietaisumallisia :D Ystävän lanseeraamaan niskakakka-nimityksen ja selityksen jälkeen olemme ostaneet lähinnä niitä juurikin helppouden vuoksi. H&M:n perusbodyja en ole vielä ostanut, mutta Elloksen moisia kylläkin :)

   Meillä on tosiaan tuo harmaa lämpöpussi jo, ja yksi ohut “toppapuku”, tai sellainen pehmoinen. Kun laskettu aika on huhtikuussa, niin varmaan huhti-kesäkuussa on moiselle tarvetta, sitten pitänee jo mennä hieman kevyemmällä. Benkku ei onneks oo kovin hätäinen uloslähdön kanssa ja sen voi aina heittää takapihalle hätätilanteessa :) Yritän olla hamstraamatta hirveesti mitään muuta kuin perusasioita nyt ja sitten lähempänä pohtia, mitä oikeesti tarvitaan sitä mukaa kun tarve ilmaantuu :)

   • Reply Jondu Friday, November 25, 2016 at 11:51

    Olet kyllä täysin oikeassa siinä, että vielä ei kannata kamalasti hamstrata tavaraa ettei tule turhia ostoksia. Vielä enemmän konkretisoituu ne tavarat/asiat mitä tarvitsee, kun vauva on jo maailmassa. Kun eihän ne kaupat häviä mihinkään vauvan syntymän jälkeen… :D

 • Reply Jondu Friday, November 25, 2016 at 11:46

  Ja vielä pakko lisätä hankinta, joka on ollut meidän selkien pelastus: kylpyamme telineellä! Ei tarvitse kykkiä huonossa asennossa vauvaa kylvettäessä tai kantaa vedellä täytettyä ammetta paremmalle tasolle… :)

 • Reply lena / london and beyond Friday, November 25, 2016 at 12:09

  Ensiksi – paljon onnea pienestä! <3 Olen sivusilmällä selaillut uutta blogiasi, mutta nyt ehdin istua koneen ääreen ja kommentoida.
  Täällähän näköjään on eri koulukuntia liikenteessä kantorepun tiimoilta. Tän takia mä jouduin raskaana ollessa lopettaa googlaamisen, liikkeellä on 1000x eri mielipiteitä ja asenteita, ja joka asiassa on jotain vialla ja melko tunteellista keskustelua oli tarjolla. Meni hermo. :D Meillä on Baby Björnin kantoreppu, ollaan siihen tyytyväisiä. Ostin sitten myös Manducan, kun alettiin käymään vaeltamassa enemmän, mutta hyviä molemmat!
  Stokkelle vielä suositus, meillä ostettiin vaunujen pienen koon vuoksi Stokken Xploryt kaupunkikäyttöön (+maxi cosi niissä adaptereilla) ja ne on olleet tosi hyvät – tosin täällä Saksassa lumesta ei tarvitse huolehtia. Pari viikkoa sitten Kuopiossa piti niillä vähän tarpoa eteenpäin, kun oli lumi vielä maassa.

 • Leave a Reply

  Previous Post Next Post