Arjen uusia pieniä muutoksia tällä hetkellä

Uusia juttuja meidän elämässä tällä hetkellä:

– Dante on oppinut istumaan ihan hirveen hyvin. Koko ajan se on aika hyvin istunut tuettuna, mutta itsekseen istuminen oli vielä hakusessa. Sitten yks päivä se vaan istu itsekseen. Nyt ei tietenkään malttaisi muuta tehdä kuin istua, joten saa olla koko ajan tyynyjä ympärillä tai jonkun kädet lähellä varmistamassa, ettei voimat tai keskittyminen lopu.

– Maissinaksut. Ne ovat pop! Valitettavasti niistä jäävää mähmää on vähän joka vaatteella aina ja jäbä yltäpäältä maississa aina kun niitä syö.

– Liha/kala/kana/kalkkuna. Ollaan vähän kaikkea nyt pari viikkoa kokeiltu 6 kk sopivista soseista ja kaikki tuntuu uppoavan hyvillä mielin. Edelleen ainoa inhokkiasia tuntuu olevan kaurapuuro.

– Laulaminen. Hän rakastaa kuunnella kaikenlaista laulamista, epävireistä ja kaunista ja mitä tahansa siltä väliltä. Venäjänkielisessä muskarissa Tampereella ei tullut ryhmään tarpeeksi osallistujia, mutta tarkoitus olisi pian aloittaa joku suomalainen muskari, jos jossain vaan on vielä paikkoja. Runot ja laulut tuntuu nyt nimittäin olevan todella mieleen.  Continue Reading

9+

Related Posts

Vanhempainvapaa – ehdottomasti mahdollisuus

Vanhempainvapaasta mainitsin kirjoittavani Mungolifen puolella, ja nyt oli vihdoin hetki aikaa palata aiheeseen. Perheenperustamisen ollessa vasta suunnitelmissa, pohdimme jo työnjakoa ja vanhempainvapaita. Yrittäjänä täysin vapaalle jääminen tuntui todella haastavalta, joten osittainen äitiysloma ja osittainen vanhempainvapaa kuulosti meistä sopivalle. Päätimme, että olen osittaisella äitiysvapaalla siihen asti, että vauva on kolme kuukautta ja sitten mies jää puoleksi vuodeksi vanhempainvapaalle. Tämä vaikutti sellaiselta “uhka vai mahdollisuus” -tilanteelta, joka olisi voinut mennä ihan miten vaan. Toki siinä äitiyslomani aikana miehellä oli oikeus pitää kolme viikkoa isyyslomaa, jotka hän pitikin heti lapsen synnyttyä ja nekin kertoivat jo paljon. Mieheni on ihanan omistuvainen isä, joka ei todellakaan olisi käyttänyt vanhempainvapaata “omaksi lomakseen” vaan nimenomaan lapsen kanssa olemiseen ja sen kiintymyssuhteen vahvistamiseen.

Lähtökohtaisesti jokaisella isällä tietääkseni on oikeus pitää tuo puoli vuotta vanhempainvapaata, eikä työpaikka käsittääkseni sitä saa evätä. Tilastollisesti harva isä kuitenkaan pitää vanhempainvapaata. Siihen on varmasti lukuisia syitä; yhteiskuntamme on aika matriarkaalinen mitä tulee lasten hoitoon ja lisäksi useilla perheillä talous on todennäköisesti enemmän miehen ansioiden varassa. Ihan jo senkin takia, että naisen euro ei ole yhäkään samalla tasolla miehen euron kanssa. Me laskeskelimme asiaa mielessämme (ja Excelilläkin) ja totesimme, että miehen vanhempainvapaa olisi ehdottomasti sen väärti, että taloudellinen tilanteemme olisi miehen tienestien osalta heikompi tämän ajan. Meillä kun oli niin uskomattoman hieno tilanne, että minä pystyn tekemään töitä kotoa, joten minun kotiin jäämistäni ei miehen vanhempainvapaa vaikeuttanut. Continue Reading

9+

Related Posts