Kuulumisia

Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille refluksiin liittyen, on ollut mielenkiintoista lukea teidän kokemuksia asiasta. Meillä on täällä ihan eri vauva tänään, nyt kun ollaan kaksi vuorokautta käytetty Gavisconia ja pidetty vauvaa tosi paljon kohoasennossa. Oli kyllä todella helpottavaa saada diagnoosi tälle asialle, että sai vaihdettua omaa käytöstä vauvaa helpottavammaksi. Viime yönäkin vauva nukkui tyytyväisenä syöttöjen jälkeen, samalla kun itse valvoin kirjaa lueskellen vauva kohoasennossa rinnallani aina reilu puoli tuntia syötön jälkeen. En tiedä kumpi on auttanut enemmän, Gaviscon vai pystyasento, mutta joka tapauksessa täällä on ollut yksi tyytyväinen tuhisija sen jälkeen. Toki täällä on edelleen niitä normaaleja pikkuitkuja, kuten “tissiä ja ihan perhanan äkkiä” -itkua, “en halua pois kylvystä ja on kylmä kun nostatte pois ammeesta”-rääkäisyä ja “kaipaisin huomiota” -kitinää, mutta se tuskanhuutaminen on jäänyt pois. Veikkaisin, että meidän poitsun tapauksessa ruokatorvi alkoi olla jo aika ärtynyt, ja siihen selkeästi auttoi Gaviscon hyvinkin nopeasti. Nyt ajateltiin jatkaa tuota kuuria vielä muutaman päivän ja sitten pitää taukoa, ja katsoa jos pärjättäis pelkästään pystymmillä asennoilla. Tuo vauvan normaali itkeskely on edelleen aika lyhytaikaista ja rauhoittuu nopeasti, joten on todella helppo erottaa, jos tuo kipuitku palaa, se on niin erilaista itkua se.

Ehdin jo tuon viisi päivää kestäneen kipuilun aikana miettiä vaikka mitä pelottavia ajatuksia ja onkin ihanaa miten nopeasti tuota tilannetta auttoi niin asentomuutokset kuin Gavisconkin. Ajattelin jo jossakin vaiheessa, että no, vauva nyt onkin sellainen, joka itkee harvemmin, mutta tosi kovasti ja tällaista tää nyt vaan on. Onneksi itsekin tuli kiinnitettyä huomiota siihen, että noiden itkujen ajoitus ja tyyppi oli aina samanlainen, enkä jäänyt liian pitkäksi aikaa pohtimaan, että vauvat nyt vaan itkee. Oli jotenkin ihan hirveän vaikeaa katsoa kun muutoin niin hyväntuulinen ja ihana vauva menee ykskaks ihan kauhean kivuliaan näköiseksi ja itkee hirveän tuskaisesti. Continue Reading

15+

Related Posts

Lääkärireissuja ja uusia käänteitä

Joskus minä inhoan bloggaamista. Jatkuvasti tulee kritiikkiä, arvostelua ja tuomitsemista, joka pohjaa yleensä vieläpä puolikkaisiin tai vajaihin tietoihin. Suurimman osan ajasta minä kuitenkin rakastan tätä, ja eilen oli taas yksi niitä päiviä kun kiitin kaikkia tähtiä siitä, että lähdin tähän joskus mukaan. Lukijoistani on nimittäin henkisen avun lisäksi niin paljon apua monessa muussakin asiassa ja eilen se todella konkretisoitui.

Sain tuossa jo pari viikkoa sitten Instagramissa viestiä eräältä seuraajaltani. Se kulki jotakuinkin näin: “Heippa! Anteeksi tällainen tunkeilu, kolmen lapsen äitinä haluan noihin mahavaivoihin vielä sanoa…” ja sisälsi pienen tarinan seuraajani omasta vauvasta, jolla osoittautui masuongelmaepäilyt refluksiksi. Hän vielä päätti viestinsä ihanalla jatkontoivotuksella, ja kiitinkin häntä heti viestistä. Minusta on hienoa saada neuvoja ja aputarjouksia, jotka eivät nimenomaan ole tungettelevia “minätiedänparemmin”, vaan sellaisia “tulipa tässä mieleeni, voisitte hyötyä” -juttuja. Ja näitähän lukijoiltani nimenomaan usein tulee. Kiitin tosiaan häntä tästä viestistä ja totesin, että en usko meillä olevan refluksista kyse, kun vauva ei juuri pulauttele. Tuo on tähän mennessä pulautellut ehkä alle viisi kertaa kunnolla koko elinaikanaan.

Kuitenkin tämä jäi mieleeni, ja neuvolalääkärissäni jutellessani vauvan voinnista toin esille Continue Reading

12+

Related Posts

Sinisenä nallukkana

*Sisältää kaupallisia affiliate-linkkejä

Käytiin minin kanssa toissapäivänä pyörähtämässä ruokakaupassa ja asioilla, ja tyyppi oli niin söpö pienessä nallukka-asussaan, että oli pakko napsia hänestä kuvat.

Tilasin taannoin pienen paketin baby Gapilta ja siinä oli mm. tämä ihana nallevaate-setti. Tähän kuuluu itse asiassa vielä sellaiset kudotut tossutkin, mutta koska tuolla ulkona on taas ollut välillä niin kylmä, niin laitoin pienelle vielä lämpimämmät turkistossut. Tosin vaikka vaihdoimmekin jo kaukalon lämpöpussin kevyempään versioon, on meillä vielä paksumman peitto käytössä. Näin tyylikkäänä mini oli liikenteessä siis pari päivää sitten, tosin ulkona oli vielä tumput käsissä ja sisätiloissa otin myös toisen pipon pois, ettei ihan liian kuuma tule.

Continue Reading

12+

Related Posts