Eurooppa Ranska

Pika-Pariisi

keskiviikko, tammikuu 3, 2018

Vuoteni 2017 vaihtui uudeksi Ranskassa ja tässä on lyhyen Pariisin visiittini kenties ainut julkaisukelpoinen otos: Eiffel-torni ja pala mun virnuilevaa nassua. Rakkauden kaupungissa vettä satoi joulupyhien jälkeen vaakatasossa ja tuuli niin, että tukka meinas lähteä päästä. Lisäksi lyhyt vierailu kaupungissa vahvisti jälleen sen fiiliksen, mikä mulla on ollut Pariisista jo pidemmän aikaa: ”evvk”. Mun mielestä Pariisi ei ole romanttinen, sympaattinen tai kulturelli, vaan likainen, haiseva ja ahdas. Matkakohteena ei siis kiinnosta juuri lainkaan. Meitä ja eri mielipiteitä on onneksi moneen eri junaan ja osa jää pois asemallakin. Toiset matkaavat luotijunalla kohti Koillis-Ranskaa.

Meikä ei nimittäin matkannut halvan viinin ja pehmeän patongin luvattuun maahan (muka)romanttisen Pariisin, vaan aivan jonkin muun takia. Ystäväni muutti alkusyksystä poikaystävänsä kanssa tämän kotimaahan. Sovimme vierailusta melkein heti muuton jälkeen, joten lentoliput olivat ehtineet poltella sähköpostin uumenissa jo hetken aikaa. Ranskan reissun ykköskohde olikin Épinal, kaupunki Lorrainen kunnassa. Épinalista ja sen läheisestä suuremmasta kaupungista Nancysta haluankin kertoa vielä erikseen, mutta nyt on ryhdyttävä pakkaus-ja siivoustoimiin. Balin reissu lähestyy uhkaavasti. Bisous!

ℰmilia ☀

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply