Colombian life in Medellin

Elämä Medellinissä sujuu muy buenosti! Oon asunu täällä nyt kaks viikkoa ja elänny ihan normaalia elämää, en oo tehny mitään erityisesn spessua. Ihan ekana viikonloppuna kaks viikkoa sitten tosin tehtiin huikee haikki ja yövyttiin teltassa vuorilla. Sato tosi paljon niin kuin täällä aina, mut ei haitannu! Täällä on tosi paljon ihania puistoja mihin lenkkeillä ja nyt ne kaikki näyttää aivan ihanilta, ku kaikki jouluvalot on asennettu!

Life in Medellin is going muy bueno! I’ve been living here now two weeks and i’ve had just normal life, nothing super special but i think it actually is special just to live normal life. Two weeks ago on the next day after i got here we went to hike and camped in the mountains! Was super great and breathtaking views. It was raining a lot but it didn’t really bother. There is so much awesome parks everywhere here in the city and they look absolutely fabulous since all the christmas decorations are up!

_DSC4202 (2)

_DSC4206 (2)

Woke up here this morning #Medellin #Colombia #hiking

Woke up here this morning #Medellin #Colombia #hiking

Voisin kertoa jotain Medellin / Kolumbia huomioita mitä oon oppinu täällä, ihan vaan siksi, että just tossa pari minuuttia sitten opin, että ei kannata ostaa ”bataattia” täällä! Tein sitä uunissa normaaliin tapaan niinku Suomessa, mut maistuu ihan kamalalle, ei siis tainnu olla ihan bataatti 😀 Mun rakkaan munakoison kanssa kävi vähän sama homma, oli jotenki super sitkeetä, mut se saatto vaan olla vähän huono jo. Ruoka aiheella vielä paikallisempaan juttuun, nimittäin oon ihan rakastunut perunatäytteisiin empanadoihin! Ne on semmosia taikinanyyttejä mitkä tosin on yleensä lihalla täytettyjä, mutta harvoista paikoista saa myös pelkällä perunalla. Uppopaistettuja ja halpoja, ei voi mennä pieleen 😀

I could tell something what i have learned here in Medellin. Mostly just because i just learned that should not buy ”sweet potato” here! I baked it in the oven just like i normally do and tasted absolutely horrible, wasn’t really sweet potato then 😀 I’ve found something local since i’ve totally fell in love with empanadas! Usually they just have meat inside and i am always struggling trying to find some with just potatoes inside, but once you find some ”solo de papas”, time you spent looking for them doesn’t matter anymore. Deep fried and cheap, so awesome. My skin just doesn’t agree with me, looking horrible after eating so much junk food 😀

Meikä joka päivä pinteessä vihannesosastolla #mitänääon

Meikä joka päivä pinteessä vihannesosastolla #mitänääon

_DSC4212 (2)

_DSC4214 (2)

_DSC4213 (2)

Kulkemisesta oon oppinu, että metro on super helppo ja halpa, mut jos vaan mahdollista, ni sitä kannattaa välttää kuuden aikaan illalla. Ne ruuhkat on jotain ihan uskomattomia, vaikka tosin uberia tai taksiakaan on siihen aikaan aika mahdoton saada. Yks päivä oli super lähellä etten ois päässy mun pysäkillä pois, mut sit joku nainen vaa veti mun kädestä et pääsin pois 😀

About moving around i have learned that metro is super easy and cheap, but should avoid it around 6 pm if possible. Terrible rush hour! Anyway metro is easiest since can’t get uber or taxi that time either and takes forever to get anywhere since you will be stuck in the traffic. Few days ago i barely got out from the metro 😀

_DSC4218 (2)

Weekend with these views and no wifi was great but felt like coming back home when got back to Medellin #colombia

Weekend with these views and no wifi was great but felt like coming back home when got back to Medellin #colombia

Viime viikonlopun olin farmilla 1,5 tunnin päästä täältä Medellinistä. Kanoja, pupuja, ankkoja, vuohia, pelkkää espanjaa ja kasvisruokaa eikä wifiä. Tosi jees irtiotto, mut oli super hyvä fiilis palata Medelliniin sunnuntaina. Maanantaina alko espanjan kurssi ja aivot on ollu kovilla. Yllättävän rankkaa oppia vierasta kieltä toisesta niin sanotusti vieraasta kielestä! Mut kyl se siitä ja tää viikko onki lentäny ohi ihan siivillä ja sit enää kaks viikkoa espanjan kurssia jäljellä. Toucan on super jees koulu, vaikka kieltämättä tosi hintava. Ekana päivänä saatiin ilmanen tervetuliaislounas ja jokaisena muunakin iltapäivänä on joku tapahtuma. Suosittelen tota koulua jo pelkästään sen takia, että se on huikee tapa tavata uusia ihmisiä.

I spent last weekend in a farm nearby guatape 1,5 hour from Medellin. Chickens, bunnies, ducks, goats, only Spanish and vegetarian food and no wifi. Great escape but i was so happy when i got back to Medellin! Spanish course in Toucan started on monday and now first week is over already. It has been surprisingly hard to learn from English since it’s not my first language either! Two weeks left, i hope i’ll learn some and can continue when I (probably) get back here on February. I really like Toucan spanish school even tho it’s quite expensive. But i think it’s great just because it’s super awesome way to meet cool people! I really recommend it to everyone.

_DSC4328 (2)

_DSC4329 (2)

Quite lazy today again, looking for a job from here and LOOKING FORWARD TO TOMORROW’S HIKE!

No Comments

Leave a Reply