How was Mexico?

Voi että, Meksiko on ihana!! Mun keskustaviikko ei kyllä millään vedä vertoja viimeisille neljälle päivälle, joten nää pitää tosiaan pitää ihan erillisinä postauksina.

Oh gosh Mexico is awesome!! My week in downtown was nothing comparing last four days, so definitely need to keep these posts separately.

_DSC3957 (2)

_DSC3985 (2)

 

Viikon ajan, kun majailin ihan keskustassa tapasin muita reissaajia jenkeistä, Kanadasta, Englannista, Ranskasta, Skotlannista ja Uudesta-Seelannista sekä pari paikallista. Käytiin Teotihuacan pyramiideilla, joka on Meksikon suurin arkeologinen kohde. Nähtiin lähes koko Meksico city tower Latina Americanasta, joka on koko latinalaisen Amerikan ensimmäinen pilvenpiirtäjä. Vuonna 1985 olleessa maanjäristyksessä monet keskustan rakennukset vaurioituivat, muttei latina americana. Tuli oltua vähän turisti ja opittua monia faktoja. Nyt tiedän myös monien rakennusten olevan kaltevia ja vajoavan, koska Meksico City on rakennettu järven päälle.

During that week i stayed in downtown i met other travelers from the states, Canada, England, France, Scotland and New-Zealand and few local guys. We visited Teotihuacan pyramids, which are Mexico’s largest archaeological site. We saw almost whole Mexico city from tower Latina Americana, which is first skyscraper in whole Latin America. In year 1985 there was earthquake in Mexico city which ruined many buildings, but saved tower Latina Americana. I was being a tourist and learned some facts 😀 Mexico city used to be a lake and that’s why many buildings are sinking!

_DSC4061 (2)

_DSC4040 (2)

_DSC4055 (2)

En oo ikinä ollu superisti kiinnostunutat isoista kaupungeista, koska loppupeleissä kaikki isot kaupungit tutnuu samalta turistin näkökulmasta. Ei Mexico citykään suurta poikkeusta tehnyt, mut katutaide oli ihan huikeeta! Ruoka sitten taas, no kaikki varmaan tietää tacot ja tortilla ja chilin? Se on sitä ja paljon muuta! Torta on kans yks mun lemppareista; sen voi tilata lähes millä sisällöllä vaan ja se on vähän niin kuin täytetty leipä vaan. Super helppo ja halpa. Keskimääräisesti euroissa noin 2 euroa. Tacot taas on oikeestaan pehmeitä, niin kuin ne tortilla mitä me väsätään himassa, mut nää on vaan pieniä. Eikä mennyt kauaa tajuta, ettei Amarillo tosiaan oikeesti tarjoa Meksikolaista ruokaa 😀 Vielä paras: se ruoka ei ikinä oo tulista, ellet itse siitä tee sellaista.

I have never been so interested about big cities, because in the end, all big cities seem to be same from touristic point of view. What i found awesome in Mexico city was street art and food! So much amazing street art in that city. And well, everyone knows Mexican food! One of my favorites was called Torta, ’cause it was easy and cheap. Super good whenever i found vegetarian, not so easy tho 😀 Tacos were awesome as well, different than we have in Finland. At least i think that ours are hard ones and those in Mexico are soft. I also realized that Mexican restaurants in Finland don’t really offer Mexican food 😀 One of the best things was the food wasn’t really spicy, but you can make it spicy. I was so afraid how to handle spicy food 😀

Way too cool to be hidden art #MexicoCity #exploring #streetart

Way too cool to be hidden art #MexicoCity #exploring #streetart

Lazyday here #torrelatinoamericana

Lazyday here #torrelatinoamericana

Ihmiset taas on jotain aivan upeeta, siitä seuraavassa enemmän, koska sitä en kunnolla pystynyt kokea hostellissa!

People in Mexico are super sweet!! Couldn’t really explore that while staying in hostel, so more about this in next post.

 

 

No Comments

Leave a Reply