No unsafe feelings in Mexico city so far

_DSC3884 (2)

Nyt siis niihin kauhustumisiin miten voin matkustaa yksin Meksikoon ja kuinka mun ammutaan tai kidnapataan täällä. Joo en kiellä, etteikö se ois mahollista, mut sen voin sanoa, että kertaakaan en oo tuntenu oloani turvattomaksi. Muut reissaajat on kans eniten ollu huolissaan taskuvarkaista, joka onki super yleistä tän kokosissa mestoissa. Mä en osaa olla siitä huolissaan, kun en yksinkertaisesti pidä mitään taskuissa ja jos joskus pidän mulla on myös kädet taskussa, simppeliä.

So about those terrified feelings from others and things said like ”they’re gonna shoot you there or kidnap or something”. I am not gonna say that’s impossible, but what i can say is i haven’t felt unsafe here even at once. Other travelers i have met here have been mostly worried about pick-pocketing, which is of course super common in this kind of big cities. I’m not worried about that, ’cause i just simply don’t have anything in my pockets or in case i have, i have my hand there as well, as simply as that.

_DSC4024 (2)

Mexico city’s post office,  all material brought from France

_DSC4034 (2)

My hostel has no roof

Liikenne / Traffic

Tähän voi kans varmaan liittää liikenteen, koska suurin osa kuolemista Meksikossa tapahtuu liikenteessä. Pitää vaan varansa, kun ylittää tietä ja katselee ympärillensä. Mun sääntönä on, että jos paikalliset tekee, niin sit voin minäkin. Eilen puhuttiin, et yksin reissatessa ei ikinä saa näyttää eksyneeltä vaikka olisikin, vaan pitää olla kuin omistaisi paikan. Tuntu kyllä eilen siltä kun paikallinen sano mulle, että ” sä et tosiaan pelkää ylittää teitä” 😀

Opinpa myös faktan autoilusta; täällä ei tarvitse omistaa ajokorttia. Eipä tarvi miettiä mistä ajotaidon puute johtuu 😀

Could tell about traffic now as well, ’cause that’s most common reason whats causes deaths here in Mexico.  While just moving from place to place by walking, only thing is to watch out when you’re crossing the road. My motto is , if locals do it, i can do it. While traveling alone you can’t never show you’re lost even if you are. You just have to act like you own place. Yesterday i really felt like it when local guy said me ”you’re really not afraid crossing the roads here”. 😀

Learned fact about driving a car; here you don’t have to have a driving license. Wonder why they can’t drive cars .:D

_DSC3964 (2)

Toki vältän liikkumasta pitkiä matkoja yksin pimeällä, mut muuten ei oo hirveesti tarvinnu miettiä täällä keskustan alueella liikkuessa. Yksin on huomannu vielä enemmän kuinka erikoinen ilmestys mun kalpean ihoni kanssa kaikille täällä oon, mut ei se mitää, erotunhan mä täällä ihan selkeesti muista.

Of course i avoid walking long distances alone in the dark, but beside that, haven’t really needed to worry about walking alone in the downtown area. While being alone i have really noticed how weirdo i am here with my pale

 

4 Comments

 • Reply Emma Falck lauantai, marraskuu 19, 2016 at 17:16

  Vautsi, way to go girl! En tajunnukaam, että oot hilpassu pidemmälle reissulle ja vielä lattareihin – hurjaa! Tulee ihan omat reissut mieleen, oi että. Hyvä että pidät järjen kädessä, sillä pärjää jo hyvin. Vaarat pitää tiedostaa ja niihin pitää varautua, mut se ei pelaa joka pelkää. Tsemppiä!!!

  • Reply Mira tiistai, marraskuu 22, 2016 at 16:39

   Kiitti Emma!! Joo mä aattelin et nyt ois hyvä aika vähä lähtä ! 😀 Joo täysin totta, järki päässä ni hyvä tulee!

 • Reply ainoemilia sunnuntai, marraskuu 20, 2016 at 05:03

  Tervetuloa Meksikoon! 🙂 Ja joo moni ajattelee Meksikon olevan todella vaarallinen paikka, jossa huumerikolliset rellestävät kaduilla ja jossei joudu ryöstön kohteeksi niin sitä jää ainakin auton alle. 😀 Onneksi tämä ei ole kuitenkaan koko totuus. Hauskaa reissua!

  • Reply Mira tiistai, marraskuu 22, 2016 at 16:43

   Kiitti!! 🙂 Joo toi on tosiaan se ennakkokuvitelma eikä sitä itekään jotenki tienny mitä odottaa, ku oli kuullu vaan huhuja. Mut tosiaan mahtava paikka joka pitää ite kokea !! 🙂

  Leave a Reply