Mun kesä Saksanmaalla

 

_DSC3821.NEF

Rostockin ihana kaupungintalo!

_DSC3843.NEF

Whole summer around these cute houses #kesäkotikatu

Whole summer around these cute houses #kesäkotikatu

Mä olin  koko kesän töissä Saksassa ja asuin kaupungissa nimeltä Ribnitz-Damgarten, never heard eiks vaan? 😀 No mut onneks Rostock on sentään aika tuttu ja mun kesän kotikaupunki oli 20 minuutin junamatkan päässä sieltä.

Ribnitz-Damgarten oli asukasluvun perusteella super pieni, vain 15 000 asukasta, mutta tuntu kyllä ihan mun kotikaupungin Kotkan kokoselta. Se oli super symppis pienillä värikkäillä taloillaan ja ystävällisillä ihmisillään. Tavallaan vaan harmitti, että asuin Damgartenin puolella, joka oli niin sanotusti pienempi osa tätä kaupunkia. Nimitäin harvoin oli aikaa lähteä sieltä minnekkään. Onnellinen taas olin, että asuin sillä puolella, koska  paikan ainut ravintola oli ihan huippu! Kävin siellä aina alsterwasserilla ja muuten vaan hengaamassa(lue:käyttämässä wifiä). Tuttavustuin paikan omistajan kanssa ja lenkilläkin tän mestan ohi mennessäni hän aina huikkas kaukaa ”hey Mira!” ja musta tuntu, että tunsin siellä jonkun 😀  Vikana iltana ennenku jätin tän söpön pikkukaupungin taakseni menin tietty vielä tähän Ronny’s :iin perinteiselle alsterille ja annoin musta muistoksi minttuviinaa ja he sitten tarjosivat mulle alsterit ja pientä syötävää.

_DSC3825.NEF

Kantis on jo löytyny Go Deutschland ⚽

Kantis on jo löytyny Go Deutschland ⚽

Jotta kuulostaisi mahdollisimman sekavalta, niin mun työpaikka oli taas jossain ihan muualla. Se löytyi kylästä nimeltä Dierhagen. Se tosissaan oli noin 1500 asukkaan kylä. Vaikka melko pitkä työmatka(piti lähteä n.2 tuntia ennen töiden alkua kotoonta, mut myös siks, että niitä busseja kulki saakelin harvoin) välillä ottikin aivoon, niin oon silti ilonen ettei tarvinnut siinä pikkukylässä asua. Muutenkin surkee saksalainen liittymä ei ton kylän rajojen sisäpuolella meinannu toimia ollenkaan, tässä jo riittävän painava syy 😀 Olin siis kylmäkkönä perinteisessä Saksalaisessa ravintolassa. Sesongin aikaan siällä oli älytön kiire koko ajan, koska se oli itämeren rannalla ja kaikki etelä-saksasta tulevat turistit tietty halus syödä meren rannalla.

_DSC3831.NEF

Aluks otin tavoitteeksi harjotella vähän saksaa mun oppikirjoista joka päivä töiden jälkeen ja vierailla uudessa kaupungissa joka vapaapäivä. No mutta kuinka ollakkaan..Molemmathan jäi aika nopeesti 😀 Aloin olla liian väsyny tekemään kumpaakaan. Ekan viikon jälkeen kirjat ei enää auennu ja kolmantena vapaapäivänä oli pakko jäädä himaan nukkumaan. Ei voi tyhjästä kannusta kaataa, ni ei voi mitään. Saksan sanavarastoa jäi kuitenkin vähän takataskuun ja kyl mä kävin Stralsundissa sekä kaks kertaa Rostockissa. Toisella Rostock kerralla tutustuin vaan Warnemunde nimiseen osaan, suosittelen!

Teen varmaan vielä toisen postauksen, jossa voin sit kertoa vähän plussia ja miinuksia, niitähän kyllä löytyy!

_DSC3839.NEF

No Comments

Leave a Reply