LISBON

Nyt siis vihdoin ja viimein Lissabon postaus! Jonossa nimittäin odottaa jo uusi Sveitsipostaus sekä postaus tän päiväsestä visiitistä Gastro-messuilla ja Perun matkakin Amsterdamin ja Lontoon pikkuvisiiteillä on jo ihan kulman takana. Myöhemmin voinkin postata myös siitä mitä luultavasti kesällä tapahtuu, kun ostankin vain yhdensuuntaisen lentolipun!

 

Lissabonissa kävin siis tammikuussa visiitillä siellä opiskeluvaihdossa olleen tuttavan luona. Tämän paikallisoppaan lisäksi tapasin myös couchsurfingin kautta kiinalaisen tytön, joka parhaillaan opiskelee ja asuu Lissabonissa. Eli parille päivälle oli kovat tieto- ja historiapläjäykset mun pienille aivoille 😀

IMG_1126

Tää tässä on kaupungin suurin puisto, Parque Eduardo VII. Nimetty siis Edward VII:n mukaan, joka vieraili Lissabonissa 1903. Hänhän oli siis tuolloin yhdistyneen kuningaskunnan ja Irlannin kuningas, Intian keisari sekä yhdistyneen kuningaskunnan siirtomaiden valtionpäämies.

Puiston jälkeen alkaa Lissabonin pääkatu, jonka alusta löytyy Marques de pombal square.

IMG_1129

Tää monumentti on siis tehty Pombalin Markiisin kunniaksi, joka oli vastuussa Lissabonin uudelleenrakennuksesta suuren maanjäristyksen vuonna 1755 jälkeen.

IMG_1132

IMG_1136

Varmaan turisteimpia juttuja Lissabonissa tää ratikka 28, mut piti kokea ! 😀 Olihan se symppis

IMG_1145

Miradouro de sao pedro de Alcantara oli mahti näköalapaikka. Kävin sekä päivällä, että myöhään illalla.

IMG_1150

IMG_1153

Värikkäät vanhat talot oli kauniita ja niisssä oli omat hienoutensa sen puolesta, kun niitä ei kunnosteta samalla tavlla, kuin täällä päin. Vaikka mä meenki edelleen noihin saksankielisten maiden arkkitehtuuriin ja taloihin enemmän, ni olihan noi seinämaalaukset upeita!

Toisaalta Lissabonissa taas oli paljon rennompi tunnelma ja ihmiset oli super herttasia. Vieläkin hymyilyttää kaks veikeetä hotellin työntekijä jäbää jotka opasti mut kotiin, ku en tienny mihin suuntaan mennä.

IMG_1158

IMG_1157

IMG_1171

Tää paikka oli Time out Market Lisboa, löytyy mun mielestä pääkadun lopusta kutakuinkin. Siis aivan ihana! Varmaan ainakin 20 erillistä pientä ravintolaa tommosessa isossa tilassa mistä kaikista saa erilaisia ruokia ja paljon paikallista. Mä halusin tietty jotain mistä voin maistaa ja nähdä Portugalilaisuuden ja lautaseltahan löytyi Bacalhau com broa eli turskaa ja kikhernepyreetä.

IMG_1168

IMG_1173

IMG_1174

Golden gate bridge tai siis oikeestaan 25th of April bridge ja jonkun nuoren parin halihetki auringonlaskun aikaan.

IMG_1185

Tietty pari kertaa maistelin myös portugalilaista leivosta pasteis del nataa. Belemistä löytää sitä aidointa pasteis de Belem -leivosta, mutta muualla leivos vaan tarjoillaan eri nimellä. Hyvää, halpaa ja niin ennenkaikkea paikallista hehe 😀

Kannattaa myös maistaa kirsikkaviinaa suklaakupista, se oli jännä makuelämys se! Kesti tosin pitkään löytää paikka, jossa he sen siitä suklaakupista tarjoilevat, mutta ravintoloitsijat neuvovat kyllä mielellään.

IMG_1191

Euroopan pisin silta Vasco de gama bridge oli kyllä niin näyttävä kuin voi odottaakin. Tuolla istuessa oli se sama fiilis jonka takia mä rakastan merta niin älyttömästi. Mun Lissabonissa ollessa oli kyllä ihan mun lemppari ilmat, ihan ku alkusyksy!

IMG_1201

IMG_1207

IMG_1214

IMG_1228

Mun ainoa must see -juttu oli tää merimuseo joka oli kyl huikee. Ulkoapäin toi rakennus oli niin massiivinen ja sisältä niin kaunis. Sisäänpääsykin oli vain pari euroa ja kaikki jutut oli portugalin lisäksi myös englanniksi, ei tosin esite, mut ei se mua ainakaan haitannu. Siis Museu de marinha.

IMG_1230

IMG_1249

 

IMG_1262

IMG_1263

Belemin linna, jota on joskus pidetty jopa vankilana. Vähä liian hieno vankilaksi mun mielestä! 😀

IMG_1267

Mulla jäi kyllä varmaan jotain taas mainitsematta ja jotain sanoin väärin, mutta kaikenkaikkiaan Lissabon on tosi kiva kohde pikkulomalle ja hintataso on varmasti ihan kaikkien mieleen! Porto pitäis kyllä kans nähdä joku päivä!

Seuraavasta postauksesta ei kyllä tuu tälläistä turistiopasta, oli niin super hauska viikko Sveitsissä ihanien ystävien kanssa ! 😀

No Comments

Leave a Reply