Happy days part two

Eihän tässä vaan hetki taas mennyt viimeisestä postauksesta. No mutta niinkuin sanonta kuuluu ”parempi nyt kun ei koskaan”. Tässä on tulee siis osa kaksi mun matkasta. Enjoy.

Niin mihis minä jäinkään.. Noosaan eikös vaan? Eli Noosaan saavuin maanantaina 10.9 noin 12 aikaan päivällä. Olin kuullut Noosasta paljon hyviä asioita, joten menin sinne hyvin mielin. Yövyin hostellissa nimeltään Halse Lodge, joka on ehdottomasti paras hostellin missä minä olen ollut, ja mikä hauskinta, yksi respan tytöistä oli suomalainen. En ehtinyt olla Noosassa kuin 3päivää/3yötä, olisin ehdottomasti halunnut jäädä kauemmaksi aikaa! Noosa on paikallisten asukkaiden suosiossa, eli esim Brisbanelaisia siellä on paljon sillä he haluavat päästä pois kaupungin hälinästä. Emma ja John pitää Noosasta myös paljon. Ihana rantalomapaikka, joka sopii kaiken ikäisille!

Welcome to Halse Lodge.

 

 

Noosa national park.

Ensimmäinen päivä Noosassa meni rannalla makaamiseen. Asteita taisi olla n. 28..ei paha. Toiselle päivälle halusin jotain tekemistä, joten käväisin Steve Irwinin Australia Zoossa. Steve Irwin oli siis maailmankuulu australialainen krokotiilimies. Hän kuoli kuusi vuotta sitten.  Eläintarha on sittemmin ollut hänen perheensä vastuulla. Jos jossain eläintarhassa kannattaa käydä niin tämä on se. Eläintarhassa on kaikennäköisiä eläimiä ja upeita esityksiä, lisäksi jotain eläimiä voi syöttää ja silittää. Kaiken kaikkiaan minulla taisi mennä 5 tuntiä kyseisessä eläintarhassa, joten kokopäiväinen retki tämä on.

Steve Irwin

 

tui tui 🙂

 

 

 

 

Tällaisia liskoja juoksenteli ympäri eläintarhaa.

 

Nam nam maitoa 🙂

 

Just chillin’

Kolmas päivä oli vain ja ainoastaan puolikas koska bussi lähti kohti Brisbanea jo klo 13. Heräsin aamulla klo 8, jotta ehtisin käydä Noosan kansallispuistossa ja ottaa vähän aurinkoa vielä hehe. Me kävelimme ehkä tunnin ennen kuin käännyimme takaisin. Koko kansallispuiston kiertämiseen menee ekhä noin kolme tuntia (?). Jossain vaiheessa tulee nudistiranta vastaan, mutta me emme sinne asti kerkeneet kävellä 😀

 

Upeat maisemat. Jos hyvä tuuri käy, saattaa bongata valaita ja delfiinejä.

 

 

 

Noosasta matka jatkui Brisbaneen, joka on periaatteessa pienempi versio Melbournesta. Brissyssä olin kolme päivää ja tapasin sattumoisin toisen suomalaisen tytön, Riikan. Päivät meni laguunilla ja iltasin hostellin baarissa muita backpackereitä tavatessa. Brisbane festival oli käynnissä kun olin siellä, joten ensimmäisenä iltana kävin valoshowssa. Brissy ei ole kummoisempi paikka, mutta ihan kiva.

 

 

The lagoon.

Brisbane festival.

Brissy by night.

Valoshow

Brisbanen jälkeen matka jatkui Gold Coastille Surfers Paradiseen. Surfers on erittäin kaupallistettu ja erittäin korkeita asuintaloja/hotelleja. Musta vähän tuntu, että seuraava hotelli on aina korkeampi ja hienompi kuin se edellinen. Nuoriso suosii tätä paikkaa ja viikon jokaisena päivänä riittää menoa. Minä en kuitenkaan ollut Surfersilla kahta päivää enempää, ja molempina päivinä satoi :/ Mentiin yhden kaverin kanssa Dream Worldiin, joka on eeeeeerittäin iso huvipuisto (ja erittäin kallis), mutta hauskaa oli. Ostettiin rannekkeet joilla pääsi myös vesipuistoalueelle.

Surfers Paradise

 

 

 

Big Brother is watching you. BB-talo oli kivenheiton päässä Dream Worldista ja ne kai muutenkin tekevät yhteistyötä.

 

 

 

 

 Surfersista lähdin Bayron Bayhin tiistaina 18.9. Olin valmiiksi jo suunnitellut, että vietän Byronilla eniten aikaa (5päivää) ja hyvä että tein niin, koska rakastan Byronia. Vielä kun siihen lisätään hyvää seuraa niin en usko, että aikani siellä olisi voinut olla yhtään parempi. Keskiviikkona tein Sky divingin, mikä oli aivan uskomaton kokemus. Menomatka ylös ei ollut niin hermoja raastava, mutta kun ovi avattiin ja oli aika hypätä ulos lentokoneesta olin valmis pissaamaan housuun. noei. Koska hyppäsin 4,3km korkeudesta, minulla oli 60 s. ”free fall”, eli siis kun vaan tiputaan alas. Ensimmäiset kaksi/kolme sekuntia olin aika shokissa, sillä tosiaan me menimme alas n 220km tuntivauhdilla. 60 s. jälkeen ohajaaja avasi varjon ja liitelimme n 7 minuuttia katsoen maisemia. Oli muuten aivan HUIKEA kokemus!

And up we go..

 

 

 

 

 

 

Voittajafiilis!

Muuten päivät kuluivat rannalla ja Byronin keskustaa ympäri kävellen. Kolmantena päivänä kävin surffaustunnilla ja viimeisenä päivänä kävelin light houselle.

Ensin harjoitellaan..

 

..sitten laitetaan opit koetukselle.

 

kuka se sieltä kurkkii..?

 

 

 Sunnuntaina 23.9 oli aika tulla takaisin Melbourneen. Lentoni lähti Coolangatta Airportilta, joten jouduin menemään takasin Surfersille ja sieltä lentokentälle. Kerrankin kun olin erittäin aikasin kentällä, lento on myöhässä noin 2 tuntia. Aika perus tuuria..

Byronissa viihdyin parhaiten, mutta Noosasta pidin paikkana eniten. Mun kolmen viikon matka oli mitä mahtavin, ei olisi voinut olla paremmin. Blogini oikeasta alakulmasta löytyy linkkejä eri hostelleihin ja paikkoihin missä olen käynyt 🙂

 

Yksi vastaus artikkeliin ”Happy days part two

  1. Heippa!

    Löysin sun blogin googlettamalla au paireja Melbournessa. Kivalta kuulostaa!
    Ite oon täällä ollut vasta pari viikkoa ja tarkotus olis olla kolme kuukautta. Mun suunnitelmat on vielä tosi auki, joten saa nähä kui mun käy. Mitä täällä on jotain must see juttuja? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *