Daisy, formulat ja saksalaisia au paireja.

Hello taas. On se pakko sanoa, että aika menee nopeasti. Okei enhän mä ole ollut täällä vielä niin kauan, mutta kyllä nämä päivät jostain syystä menee niin nopeasti ohi. Tulevana sunnuntaina tulee kolme viikkoa täyteen täällä (say whaaaaat?), mutta tuntuu siltä kuin olisin tullut vasta pari päivää sitten. No mutta täällä sitä ollaan ja olen edelleenkin erittäin tyytyväinen päätökseeni tulla tänne. Olen saanut tehdä ja tuun myös vielä tekemään sellaista mitä en uskonut ikinä tekeväni. Käytiin tossa alkuviikosta pienessä eläintarhassa missä kengurut ja vompatit(?) hyppivät vapaina. Niitä sai ruokkia ja minähän olin heti siellä käsi niiden eläimien naamojen edessä 😀

Elisa (toinen suomalainen au pair) on tämän viikon Uudessa-Seelannissa, joten on ollut vähän tylsää. Pistin kuitenkin viestin yhdelle Facebook sivulle ja viiden päivän aikana on tullut aika monta yhteydenottoa. Noin kahdeksasta yhteydenotosta, kuusi tuli saksalaisilta. Eilen olin au pair tapaamisessa ja tulevana sunnuntaina tapaan yhden hollantilaisen tytön. En ole muuten koskaan ennen tuntenut itseäni niin ulkopuoliseksi kuin mitä eilen siellä au pair tapaamisessa. Ensimmäisen tunnin aikana olin ainut ei-saksalainen, ja kun saavuin itse paikkaan yksi tytöistä tokaisi ”oh no now we have to speak english”. Joo kiva kiitti. Olin viittä vaille lähtemässä, sillä jossain vaiheessa 10 minuutin ajan kaikki puhui vain saksaa. Onneksi jäin, sillä sain pari uutta kaveria. Ja siellä tapaamisessa oli muuten kanssa yksi poika joka työskentelee au pairina. Vähän hassua, mutta nojoo..

Ajaminen on ollut helpompaa kun mitä aluksi luulin. Ainoa asia mikä on tuottanut ongelmia on, että vilkku on väärällä puolella ja pari kertaa on käynyt niin, että kun on pitänyt laittaa vilkku päälle niin olen vahingossa laittanutkin tuulilasin pyyhkijät päälle. Muuten ei ole ollut mitään ongelmia, mutta pakko myöntää, että kun ajoin ensimmäistä kertaa yksin olin aika hermostunut. Hyvin se kuitenkin meni. Eilen au pari tapaamisessa tajusin kuinka onnekas olen kun minulla on oma auto, sillä muilla tytöillä ei juurikaan ole autoja ja päivisin he vaan istuvat kotona. Eli siis lucky me!

Yksi kova puheenaihe on ollut formulat. Ne on vihdoinkin tulevana viikonloppuna ja Melbournessa tietenkin. ”The big circus is in town” on sanonta mikä siis viittaa formuloihin ja jonka olen kuullut kerran jos toisenkin. Olisihan se aika siistä mennä niitä seuraamaan, mutta ei taida aika kaikkeen kuitenkaan riittää. Menen sitten vaikka mielummin seuraamaan Jarkko Niemisen edesottamuksia Australian avoimiin. Vähintään joka toinen päivä viimeisen kahden viikon aikana on ollut yksi tai jopa useampi artikkeli jostakin formulaan liittyvästä asista. Ei siinä sinäänsä mitään pahaa ole, mutta kun sitä tulee joka tuutista. Rajansa kaikella. No mutta tähän loppuun voi sanoa että tsemppiä Kimi! Ps. hurmaa ne lehdistötilaisuudessa sun niiiin hyvällä englannin kielellä 😀

2 vastausta artikkeliin ”Daisy, formulat ja saksalaisia au paireja.

  1. Katoin juuri ohjelman, missä Räikkönen oli vieraana ja olin itseasiassa yllättynyt hänen englannin kielen taidostaan :D. Äijän kielitaitohan on parantunut huimasti tässä vuosien aikana, ääntämys oli vielä melko suomalainen, mutta jo pehmeämpi. Ja yleinen olemuskin oli ystävällisempi. Olin silminnähden yllättynyt tästä muutoksesta kun en ole formuloita moneen vuoteen seurannut 🙂

    Hieman epäkohteliasta kun puhuivat vain saksaa tuon hetken ajan, mutta onneksi jäit kun kerta kavereitakin sait!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *