Kalifornian Road Tripin suunnittelua

Ensi kesänä toteutuu yksi pitkäaikainen matkahaave, kun lähdemme mieheni kanssa pariksi viikoksi kiertämään Kaliforniaa. Ensin haaveilimme Route 66:n ajamisesta, mutta kaksi viikkoa olisi siihen liian lyhyt aika. Niinpä päätimme keskittyä Kaliforniaan. Reittisuunnitelma on perinteinen San Francisco – Las Vegas – Los Angeles – San Francisco. Alunperin tämä reissu piti tehdä muutama vuosi sitten, kun vanhempi tytär kirjoitti ylioppilaaksi. Se olisi ollut hänen ylioppilaslahjansa, mutta sitten elämä puuttui peliin isolla eellä. Mieheni isä kuoli ja meille tarjoutui mahdollisuus ostaa hänen omistuksessaan ollut kesämökki. Paikka oli meille tärkeä ja olimme viettäneet siellä paljon aikaa. Tiesimme, ettei sellaista tilaisuutta tulisi toiste. Jos kesämökin haluamme, niin nyt piti latoa rahat tiskiin ja tehdä kaupat. Matkarahat sijoitimme mökkiin ja tuoretta ylioppilasta juhlimme Kalifornian sijaan Kyproksella. Nyt on tullut aika kaivaa haave naftaliinista ja matkaan lähdemme alkuperäisestä poiketen kahdestaan.

Koska meillä ei ole kokemusta road tripeistä kuin kotimaan kamaralta, matkan suunnittelu on vienyt paljon aikaa. Vieläkin on paljon avoimia asioita ratkottavana ja reittisuunnitelmaa pitää hioa. Kiitos matkablogien ja muiden matkasivustojen, niistä on saanut paljon apuja reittivalintoihin kuin ihan pieniin yksityiskohtiinkin.

No mitäs me ollaan jo tehty?

Lentoliput

Ensimmäiseksi varasimme lentoliput San Franciscoon. Kyttäilin Finnairin sivuja koko syksyn ja joulukuussa päätin, että nyt ne pitää varata. Pelkäsin nimittäin, että liput menevät kuin kuumille kiville ja jäämme nuolemaan näppejämme. Toinen pelko oli, että lippujen hinnat nousevat. Samalla googlailin muidenkin yhtiöiden lentoja ja olimme jo sortumassa edullisempiin lentolippuihin. Välilaskullisista lennoista puuttui tietysti matkatavarat sun muut jutut ja loppujen lopuksi hintaero olisi ollut niin pieni, että palasimme takaisin ensimmäiseen vaihtoehtoon eli Finnairin suoriin lentoihin.

Autonvuokraus

Kun lentoliput oli hoidettu, oli seuraavana vuorossa autonvuokraus. Muutama ilta siinäkin meni, kun mietimme sopivia vaihtoehtoja ja vertailimme eri vuokraliikkeiden tarjontaa. Lopulta päädyimme vuokraamaan auton Rentalcarsilta. Valintaan vaikutti kampanja, jossa hintaan sisältyi navigaattori. Näin kokemattomana autonvuokraajana en tiedä oliko tuo nyt hyvä etu vai ei. Nettikeskusteluissa moni kehoitti ostamaan oman navigaattorin eikä maksamaan autovuokraamojen kalliita hintoja. Toiset vannoivat kännyköihin ladattavien karttojen nimiin ja osa ehdotti paperikarttoja. Paperinen versio varmasti kulkee mukana taustatuen muodossa, mutta jostain syystä halusin sen perinteisen navigaattorin myös, ettei tarvitse tihrustaa kännykän pieneltä näytöltä reittejä. Emme myöskään halunneet autoa vielä lentokentältä mukaan. Tämä siitä syystä, että vietämme kaksi ensimmäistä päivää San Franciscossa enkä halua autoa sinne riesaksi. Luotettavien nettilähteiden mukaan siellä pärjää ilmankin ja parkkipaikat ovat kalliita sekä niitä ei yksinkertaisesti ole. Sovimme auton noudon keskustassa olevasta liikkeestä. Sen pitäisi olla sitä kautta myös edullisempi kuin lentokentältä.

kalifornia_pixabay

Kuva: Pixabay

Hotellit

Lentoliput ja auto olivat ne tärkeimmät asiat, jotka halusimme hoitaa ensimmäiseksi. Seuraavaksi aloin etsiä San Franciscosta hotellia kahdeksi ensimmäiseksi yöksi. Toiveena oli, että se olisi mahdollisimman lähellä Fishermans Wharfia. Tämä siitä syystä, että myös autovuokraamo on siellä nurkilla ja voisimme aamulla kävellä hakemaan auton eikä tarvitsisi turvautua taksiin. Kivoja hotelleja löytyi, mutta ne olivat kalliita. Sitten löytyi vähemmän kivoja, joita en normaalisti edes suostuisi harkitsemaan. Koska emme halunneet satsata kalliiseen hotelliin, piti etsiä sopiva vaihtoehto niistä vähemmän kivoista. Googlailun tuloksena niistä löydyi luteita, ympäristö oli kyseenalainen, huoneet likaisia, henkilökunta epäystävällistä jne. Aloin jo harkita teltan pakkaamista mukaan, kun lopulta löysin Hotel Bohemen, joka vaikutti sekä arvostelujen että kuvien perusteella kivalta.

Las Vegasin hotelli löytyi huomattavasti helpommin, koska siellä pääsi edullisella hinnalla kivoihin hotelleihin käsiksi. Varasimme huoneen Treasure Islandista, joka sijaitsee hyvällä paikalla keskustassa.

Kaikkia majoituksia emme aio varata etukäteen. Tien päällä vietetyt yöt olisi tarkoitus yöpyä motelleissa ja ne varaamme paikan päällä. Tiedän, että moni pelaa varman päälle ja varaa sekä maksaa kaikki majoitukset etukäteen. Me päädyimme varaamaan majoitukset vain isoihin kaupunkeihin. Los Angelesin hotelleja pitäisi alkaa seuraavaksi tutkimaan.

Aktiviteetit ja retket

Mies haluaa nähdä Alcatrazin vankilasaaren, joten hän hoiti meille liput. Ja onneksi hoitikin. Lippuja voi varata netistä korkeintaan kolmen kuukauden päähän.  Mies oli käynyt katsomassa varaustilannetta ja siellä oli loppuunmyyty jo suurin osa haluamamme päivän lähtöajoista. Aamuksi vielä löytyi tilaa ja hän nappasi meille nopeasti liput klo 9.10 lauttaan. Jos lippujen varaus olisi ollut minun vastuullani, niin Alcatraz olisi jäänyt näkemättä. En tiennyt, että liput myydään loppuun niin nopeasti.

Alcatrazin lisäksi emme ole suunnitelleet mitä teemme tai haluamme nähdä San Franciscosta. Loppujen lopuksi meillä ei ole paljoa aikaa viettää kaupungissa, mutta ainakin Pier 39:n merileijonia täytyy käydä moikkaamassa.

Grand Canyon ja Hooverin pato olivat myös must-see listalla ja pohdimme pitkään miten ehtisimme käydä niihin tutustumassa. Meidän aikataulu tulee olemaan aika tiukka ja noihin molempiin kohteisiin saa helposti kulumaan päivän jos toisenkin. Lopulta päädyimme ideaan, jota olimme pyöritelleet jo aikaisemmin, mutta hylänneet sen kalliin hinnan vuoksi. Nimittäin helikopterilento Las Vegasista Grand Canyonille ja takaisin. Näimme joskus vuosi sitten jossain tv-ohjelmassa pätkän lennosta ja katselin jo silloin hintoja netistä. Ne pyörivät noin 250 €:n hujakoilla per henkilö. Nyt kaivoin helikopterifirman tiedot netin syövereistä esiin ja varasin meille lennot. Kääks! Kohteena maailma -blogin Rami on tehnyt tämän saman lennon ja täältä voit lukea hänen kokemuksistaan.

Reittivaihtoehdot

Ajoreitit myös mietityttävät. SF – Las Vegas reitille löytyy ainakin kolme varteenotettavaa vaihtoehtoa. Olemme nyt päätymässä sellaiselle, joka menee Yosemiten kansallispuiston halki, mutta kiertää Death Valleyn. Se olisi kiva nähdä, mutta on kuulemma niin kuuma paikka kesällä, ettei sinne ole asiaa kuin erikoisrenkailla. Enkä usko, että meidän vuokra-autossa sellaisia on.

Seuraavat pari kuukautta menevät loppuja varauksia tehden sekä ajoreittejä suunnitellen ja monta muutakin nippeli nappeli asiaa pitäisi hoitaa kuten ESTA. Kaikesta varmasti selvitään ja seuraavaa road tripiä suunnitellessa olemme jo lähes konkareita. Tai sitten tämä on ensimmäinen ja viimeinen Suomen rajojen ulkopuolella tehty road trip ja toteamme matkan jälkeen, ettei ikinä enää..

Kaikki Kalifornian Road Trip vinkit ja blogikirjoitukset otetaan ilolla vastaan. Laita parhaimmat vinkit ja linkit blogeihin kommenttikenttään.

Blogiani voi seurata myös Facebookissa, Instagramissa ja Blogit.fi:ssä.

Artikkelikuva: Pixabay

Previous Post

3 Comments

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää maanantai, huhtikuu 16, 2018 at 20:20

  No minun blogi on varmaan jo tuttu (toivottavasti 😉 ), eli sieltähän löytyy kaikenlaista Kaliforniaan ja Nevadaankin liittyvää. En ole kyllä koskaan kuullut, ettei Death Valleyhin voisi kesällä mennä normi renkailla, hmm… täytyypä ihan itsekin tarkistaa asia. Missä kuussa olette tänne suunnalle tulossa? Teidän suunnitelma kuulostaa kyllä oikein hyvälle. Ehdottelisin kaffitteluja tai mielellään näyttäisin paikkojakin, mutta olemme itse Suomessa kesän.

  Yosemiten läpi ajelu on varmasti hieno kokemus sekin, kannattaa kuitenkin varautua, että siellä metsän keskellä voi olla jopa ruuhkaa kesällä. Yosemite on yksi suosituimmista kansallispuistoista ja tietysti tupaten täynnä kesällä. Toisella puolella vuorta on sitten ihana Mono Lake, ja suosittelenkin etsimään yöpymistä ennemmin sieltä kuin Yosemitesta, sillä kesä on todennäköisesti jo aikalailla täyteen buukattu. Mono Laken lähellä on myös Devils Postpile, mikäli pieni patikkaretki kiinnostaa, ja Bodien kumituskaupunki joka on aika jänskä paikka.

  Jostain syystä (lue: kiitos nykyinen hallitus), kaikki ESTAtkin tuntuu olevan erikoissyynissä nykyään. Kannattaa siis hoitaa se pois alta hyvissä ajoin. Ensimmäistä kertaa olen kuullut, että suomalaisillekin on tullut ESTAsta kieltäviä vastauksia tai käsittely on kestänyt viikkoja. Ennenhän se vastaus tuli kaikille heti.

  Me harrastamme juuri tuota samaa, eli varataan usein hotellit vasta matkan varrelta kun tiedetään minne asti jaksetaan ajaa. Netistä kuitenkin yleensä saa halvemman hinnan, eli jos pysähdytte jonnekin kahville jossa on Wi-fi niin siinä samalla saa vaikka varattua kortinkin. Tai voihan ostaa pre-paid liittymän datalla puhelimeen juuri tällaisia tilanteita varten.

  Ihanaa lomaa ja upeaa matkaa teille! Laita viestiä tai kommentteja blogiin jos tulee mieleen kysymyksiä! Olen juuri tekemässä road trip -vinkkejä sisältävää postausta ensi viikolle, siinä ehkä voisi olla jotain hyviä vinkkejä myös. Vaikka tehän olette kyllä aikamoisia konkarimatkailijoita. 🙂

  • Reply Paula - Viinilaakson viemää maanantai, huhtikuu 16, 2018 at 20:23

   Oho, yksi kirjoitusvirhekin tuli… siis saa varattua huoneen, ei kortin. Ajatukset meni jo seuraavassa asiassa 😀

   • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, huhtikuu 17, 2018 at 21:22

    Tuhannet kiitokset Paula hyvistä neuvoista 🙂 Blogisi on hyvin tuttu ja olen sitä jo lueskellut kesän reissua ajatellen. Olemme siellä kesä-heinäkuun vaihteessa. Death Valleyn rengastarpeista luin joltain enkkusivulta, jolla neuvottiin eri reittivaihtoehtoja road tripille. Mutta eikös Jenkeissä varoitella kaikesta mahdollisesta, niin ehkä se menee siihen piikkiin. Siellä olisi kyllä hienoa käydä, täytyypä ottaa nyt uudestaan harkintaan. Hyvä, että mainitsit ESTA:sta, koska olisin jättänyt hakemuksen muuten viime tippaan. Nyt laitettiin ne eteenpäin ja saatiin jo myöntävä vastaus. Huh! Eipä tullut mieleenkään, että sieltä voisi tulla kieltävä. Kaikki on näköjään mahdollista. Jään odottamaan road trip -vinkki postausta 🙂 Niin ja harmi kun mennään ristiin kesällä. Olisi ollut hauskaa nähdä!

  Leave a Reply