ELY-keskus

Oletko valmiina suureen seikkailuun? Vietä erilainen kesä ulkomailla työskennellen

Kesätöillä ulkomailla saa hankittua arvokasta kokemusta sekä uusia ystäviä ja kohennettua omaa kielitaitoa.

ILMOITUS

Hanki kokemusta työskentelemällä ulkomailla

Kesä lähestyy jo kovaa vauhtia. Haluaisitko tänä vuonna kokea jotain täysin erilaista ja jännittävää uusien maisemien sekä ihmisten ympäröimänä? Jos vastasit kyllä, kesätyö ulkomailla voi olla juuri sinulle oikea vaihtoehto!

Ulkomailla työskennellessä kielitaitosi kohentuu ja saat kansainvälistä työkokemusta sekä paljon uusia ystäviä ympäri Eurooppaa. Lisäksi se on kokemus, jonka jälkeen et olisi enää sama ihminen kuin nyt. Olisit itsevarmempi, avoimempi ja rohkeampi tarttumaan tilaisuuksiin, joita eteesi tipahtelee.

Ovat motiivisi lähteä millaiset tahansa – älä jää unelmoimaan vaan uskalla kokeilla uutta! Ennen kaikkea syksyllä on hauska muistella mennyttä kesää siistinä kokemuksena.

Nämä viisi vinkkiä auttavat löytämään töitä ulkomailta!

1. Valitse sopiva osa-alue

Mieti millaista työtä haluaisit tehdä? Pohdi tarkkaan mitä työltä haluat ja mitkä ovat vahvuutesi. Oletko jo entuudestaan intohimoinen asiakaspalvelija tai kokkailija vai oletko avoin kaikille uusille haasteille?

Haluatko kohentaa kielitaitoasi ja tiedät, että parhaiten oppii kieltä käyttämällä? Vai etsitkö kenties sitä suurta seikkailua, josta kerrotaan tarinaa vielä lapsenlapsillekin?

2. Tee ansioluettelo huolella

Työnhaun aloittamiseksi tee ensin itsellesi ansioluettelo englanniksi tai paikallisella kielellä. Ohjeita ja vinkkejä ansioluettelon tekemiseen löydät täältä. Ole huolellinen, vältä kirjoitusvirheitä ja pysy totuudessa. Myös julkiset some-tilit kannattaa siistiä ennen hakuprosessin aloittamista, sillä joskus niilläkin voi olla vaikutusta. Kun ansioluettelo on kunnossa, niin hakemuksien lähettäminen voi alkaa!

ELY-keskus

3. Tutustu eri vaihtoehtoihin

Tutustu eri työpaikkoihin, sillä vaihtoehtoja on lukuisia. Esimerkiksi Pohjois-Saksan rannikolla kymmenet hotellit ja ravintolat palkkaavat kesäsesongin ajaksi muun muassa tarjoilijoita, keittiöhenkilökuntaa, viihdyttäjiä ja hotellisiistijöitä. Taitojaan voi kokeilla luksusluokan hotellissa tai tunnelmallisessa pikkuhostellissa. Keittiöissä voi päästä oppimaan gastronomian viimeisimmät hienoudet ja viihdyttäjänä ohjata lapsia niin kuin aikuisiakin.

Lähtemisestä tekee helppoa se, että paikalliset työnantajat tarjoavat majoituksen tai järjestävät sen erittäin edullisesti. Ruokailustakaan ei tarvitse huolehtia, sillä myös siitä vastaavat työnantajat. Jokainen työnantaja on tarkistettu luotettavaksi saksalaisten EURES-neuvojien henkilökohtaisilla vierailuilla.

Lisää kesätyöpaikkoja löydät esimerkiksi EURES-portaalista ja TE-toimiston avoimista paikoista.

4. Hae aktiivisesti

Hae, hae, hae! Työpaikkoihin pätee sama kuin kalastamiseen – kalat eivät löydä luoksesi ilman onkea, matoa ja koukkua. Mitä useampia koukkuja sinulla on vedessä, sitä paremmat mahdollisuudet on, että nappaa! Mitä useampia hakemuksia teet, sitä enemmän kerrytät kokemusta myös työn hakemisesta.

5. Ota selvää eduista

Tutki myös ennen lähtöä mahdolliset edut ja tuet, jotka on suunniteltu auttamaan ulkomaille lähtemisessä. Esimerkiksi 18–35-vuotiaat voivat hakea rahallista tukea ulkomaille työllistymiseen, jos työsuhteen kesto on vähintään 6 kuukautta. Edusta löytyy lisätietoa täältä.

ELY-keskus

Kirjoituksen tarjosi Työvoiman liikkuvuus Euroopassa (ESR) -hanke.

Lähde ja kuvat: ELY-keskus

ILMOITUS

Päivitetty: 16.3.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä.
SULJE