Dollarit

Matkustatko Yhdysvaltoihin? Muista vaihtaa valuutta ennen matkaa!

Yhdysvaltain dollari on valuutta, jonka vaihtaminen jo kotimaassa säästää rahaa.

Hanki dollarit jo Suomessa

Yhdysvaltojen-matkaa suunnitellessa valuutanvaihto kannattaa huomioida jo ennen matkalle lähtöä. Forex Bankin konttoripäällikkö Saija Inkeroisen mukaan Yhdysvaltain dollareiden nostaminen kohdemaassa on suomalaiselle tavallisesti kalliimpaa kuin valuutanvaihto kotimaassa jo ennen lähtöä.

– Dollari on pysynyt pitkään muuttumattomana, ja jos vertaa tämänhetkistä kurssia täällä ja Yhdysvalloissa, voi varmasti sanoa että valuutan arvo ei voi vaihdella parissa päivässä niin paljoa että rahan nostaminen olisi kannattavaa vasta matkakohteessa, Inkeroinen sanoo.

Suomalaisten pankkien kortilla euroalueen ulkopuolella tehtyjen automaattinostojen lisämaksut nostavat dollarin hintaa. Automaattinoston palvelumaksu on tavallisesti 2–3 euroa, minkä lisäksi tililtä veloitetaan myös 2–3 prosentin suuruinen lisämaksu. Näiden lisäksi nostosta Yhdysvalloissa voi koitua vielä automaatinhaltijan omat lisämaksut.

– Yleisesti on rahallisesti kannattavampaa vaihtaa valuutta jo Suomessa, mutta toki poikkeus vahvistaa säännön eli on mahdollista, että jostain löytyy yksittäinen vaihtopaikka josta saa hyvän hyvän kurssin, summaa Inkeroinen.

Teksti ja kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 13.4.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE