Uber
Auto ja kuski

Uber

Mobiilisovelluksen avulla kyytejä välittävä Uber-palvelu houkuttelee asiakkaita edullisen hinnan avulla.

Edullisuus on toiminnan valtti

Yhdysvaltalainen kyydinvälityspalvelu Uber on perustettu vuonna 2009. Yhtiön toimintaa rahoittavat monet merkittävät toimijat, esimerkiksi Goldman Sachs -liikepankki sekä sijoitusyhtiöt Google Ventures, Lowercase Capital ja First Round.

Yrityksen toiminta perustuu yksityisten kuskien tarjoamiin kyyteihin, joita haetaan Uberin oman mobiilisovelluksen avulla. Koska kuljettajat ovat yksityisiä, voi palvelun kautta saada kyydin virallista taksia edullisemmin, mikä houkuttelee asiakkaita.

Uberin kyytipalvelujen käyttäminen vaatii mobiilisovelluksen, jolla voi etsiä GPS-paikantimen avulla lähinnä olevan kuskin ja laskea suunnitellun matkan hinta-arvion sovelluksen reittilaskurin avulla. Kyydit veloitetaan automaattisesti rekisteröitymisen yhteydessä annetulta luottokortilta.

Uber toimii 55 eri maassa, ja yhtiö aloitti marraskuussa 2014 Helsingissä kuuden kuukauden mittaisen kokeilujakson, jonka aikana yhtiö kokeilee mahdollisuutta toimia Suomessa. Uber ei vaadi kuskeiltaan taksilupaa, mutta Suomen lainsäädännön mukaan taksilupa on oltava, joten yhtiön halpoihin hintoihin perustuva toiminta ei ole täysin yksinkertaista Suomessa.

Yhteystiedot

Lisätietoa Uberista on tarjolla yrityksen verkkosivuilla www.uber.com.

Yhtiön mobiilisovellus on saatavilla sekä iOS-, Android- että Windows Phone -käyttöjärjestelmiin.

Kuva: Uber

Päivitetty: 19.3.2015

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia