Viimeisimmät artikkelit
Viimeisimmät kommentit
  Yleinen

  Kolme ihanaa matkakohdetta Espanjassa

  By on keskiviikko, kesäkuu 13, 2018

  Espanja on todella hyvä ja kaunis matkakohde, joka ei koskaan tuota pettymystä. Jos pidät lämpimistä ja kulttuuririkkaista lomamatkoista etelään, tulet varmasti pitämään Espanjan ranta- tai kaupunkilomista. Myös ihmiset ovat Espanjassa hyvin ystävällisiä ja mukavia.

   Malaga on Etelä-Espanjassa lähellä Gibratarinsalmea sijaitseva noin 550 000 asukkaan kaupunki, se on mainio lomakohde, jos pidät lämpimistä, aurinkoisista ja lämpimistä rantalomista. Tästä ihanasta kaupungista löytyy monia pitkiä hiekkarantoja, joissa pääset rentoutumaan ja ruskettumaan Malagan auringon alla.

   Löydät kaiken tarvitsemasi, rannan pois lukien Malagan vanhasta kaupungista ja sen lähettyviltä. Malagan suosituimpia vierailukohteita on Alcazaba-linnoitus, sen rauniot ovat hyvin vaikuttava näky. Linnoituksen yhteydestä löytyy myös historiallinen amfiteatteri. Malagaan matkustaessa sinun on käytävä Malagan katedraalilla. Tämä katedraali rakennettiin aikoinaan 1500-1700 luvuilla. Muista myös käydä useissa upeissa Malagan museoissa, kuten Picasso-museossa ja Carmen Thyssen -museossa. 

   Yksi Malagan hienoimmista nähtävyyksistä on keskustan vieressä sijaitsevan Gibralfaron vuoren päällä sijaitseva 1400-luvulla rakennettu linnoitus. Linnoitukselle pääsee teitä pitkin, mutta parempaa kokemusta varten suositeltavampaa on kävellä keskustasta kiemurtelevaa polkua pitkin huipulle asti. Linnoitukselle on parin euron pääsymaksu, mutta sunnuntaisin kello kahden jälkeen linnoitukselle pääsy on ilmaista.

   Picasso-museo sijaitsee Malagassa San Agustin -kadulla, se on omistettu 1900-luvulla eläneelle ja Malagassa syntyneelle taiteilijalle Pablo Picassolle. Museo ei ole suurin mahdollinen, mutta se esittää hyvin miten omituinen ja erittäin mielenkiintoinen taiteilija Picasso oli. Museossa on esillä Picasson töitä hänen uransa alkuajoista hänen loppuvuosiin saakka.

   Toinen mahtava lomakohde on Marokon vieressä sijaitsevat Espanjalle kuuluvat Kanariansaaret. Näistä suurin saari nimeltään Teneriffa on ollut suomalaisten suosikki jo useita vuosia. Teneriffa tunnetaan rantalomakohteena ja saarella on useita kauniita hiekkarantoja.

   Saarella sijaitsevassa Costa Adeje nimisessä kaupungissa on Teneriffan tyylikkäimmät ja nykyaikaisimmat hotellit. Kaupungissa on paljon luksushotelleja, putiikkeja ja hienoja ja hyvin hoidettuja hiekkarantoja. Teneriffalla yksi rauhallisimmista lomakohteista on Los Gigantes niminen kaupunki. Perinteisiä vaaleahiekkaisia rantoja täältä ei kuitenkaan löydy. 

  Santa Cruz, Teneriffan pääkaupunki ei ole paras lomakohde, jos etsit hienoja nähtävyyksiä. Täältä löytyy kuitenkin suuria ostoskeskuksia ja hieman Sydneyn oopperataloa muistuttava maamerkki, nimeltään Auditorio de Tenerife.

   Teneriffan saarella sijaitseva Masca niminen kylä on nykyään yksi suosituimmista nähtävyyksistä. Masca on vain noin 100 asukkaan kokoinen kylä vaikea kulkuisessa maastossa. Reitti Mascaan on hyvin vaikeakulkuinen, mutta maisemat tällä reitillä ovat hyvin kauniit ja ovat varmasti vaivan arvoiset.

   Bilbao, noin 400 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Espanjassa on hyvä lomakohde kaupunkilomaa etsivälle. Bilbaossa on mielenkiintoista ja kaunista arkkitehtuuria sekä herkullista ruokaa. Kaupunki on täynnä taidetta ja kulttuuria. Bilbaon tunnetuin museo on vuonna 1997 avattu Guggenheimin museo ja kaupunki sopiikin erityisesti taiteesta kiinnostuneille. Bilbaossa voit liikkua bussilla, raitiovaunulla tai metrolla.

   Bilbaon vanhakaupunki eli Casco Viejo on pieni ja viehättävä osa kaupunkia. Vanhastakaupungista löytyy myös Santiagon katedraali. Bilbaossa on muitakin museoita Guggenheim-museon lisäksi, kuten Museo de Bellas Artes, joka on hyvin arvostettu taidemuseo. Museossa on esillä taidetta keskiajalta nykytaiteeseen saakka. Kokoelmassa on noin 6000 taideteosta, kuten maalauksia ja veistoksia. 

   Bilbaosta löydät myös herkullista paikallista ruokaa, joka on sijoitettu maailman parhaiden luokkaan. Yksi yleisempiä ruokalajeja on turska, jota löytyy melkein jokaisen ravintolan ruokalistalta. Kaupungista löytyy useita tasokkaita ravintoloita, mutta myös paikallisista baareista saa herkullista ruokaa. Hintataso Bilbaossa on suomalaiseen hintatasoon verrattuna edullinen, jonka takia kannattaa käydä kokeilemassa paikallisia ravintoloita. 

  Lisää matkailu vinkkejä ja alennuskoodeja löydät Matkat365-sivustolta.

  TAGS

  keskiviikko, kesäkuu 13, 2018

  RELATED POSTS
  10 vinkkiä mitä tehdä Amsterdamissa

  torstai, heinäkuu 5, 2018

  5 vinkkiä mitä tehdä Las Vegasissa

  maanantai, heinäkuu 2, 2018

  Päiväristeily Tallinnaan

  keskiviikko, kesäkuu 27, 2018

  Thaimaan saaret: Phuket, Phi Phi ja Koh Lanta

  sunnuntai, kesäkuu 24, 2018

  Kreikan saaret: Samos, Rodos ja Kreeta

  keskiviikko, kesäkuu 20, 2018

  Kolme suurkaupunkia Euroopassa

  lauantai, kesäkuu 16, 2018

  10 vinkkiä mitä tehdä Helsingissä.

  sunnuntai, kesäkuu 10, 2018

  LEAVE A COMMENT