Lissabon Portugali Ruoka

Ruokaloma Lissabonissa

torstai, elokuu 10, 2017

Sain viimein lisättyä blogiin sivun kaikista ulkomaan kohteista, joissa on tullut käytyä. Listausta tehdessä sitä huomasi, miten vähän näistä kohteista on tullut kirjoitettua! En ole tainnut kirjoittaa yhdestäkään matkasta, jonka olen tehnyt ennen tämän blogin perustamista. Päätin ottaa tavoitteeksi kirjoittaa ainakin yhden Throwback Thursday -postauksen vähintään kerran kuussa, jotta saataisiin vähän kiinni tuota matkakohteiden listaa.

Aloitetaan ruokamatkalla Portugaliin!

Lähdimme viime kesänä juhannukseksi Lissaboniin viettämään kesän ainoita yhteisiä lomapäiviä poikaystäväni kanssa. Tarkoituksena oli tutustua rennosti kaupunkiin eikä ottaa paineita nähtävyys- ja kulttuuripuolesta vaan sen sijaan keskittyä Lissabonin superhyvään ruokatarjontaan. Ja tietysti syödä niin paljon Pastel de natoja kuin napa vetää!

Ihan ensiksi haluan esitellä teille Bastardon, ehdottomasti yhden mieleenpainuvimmista ravintoloista, joissa olen koskaan käynyt. Säästimme vuosipäiväillallisen tälle nimenomaiselle ravintolalle, vaikka rutkasti muitakin vaihtoehtoja olisi ollut. Onneksi päädyimme Bastardoon, sillä ruoka, miljöö, palvelu, sijainti, hintalaatusuhde… Kaikki saavat minulta täydet kymmenen pistettä!

On this magic placemat calories don’t count – tämän innoittaman tilasin kaikista pienimmän keiton, mitä menusta löytyi. No ei vaiskaan! Se oli kokin tervehdys. Minä tilasin alkuruuaksi Cheese Fountainin. Ja se oli muuten paras alkuruoka minkä olen koskaan syönyt. Paikallinen paholaisen hillo, ihanasti sulanut juusto, itsetehty leipä ja settiin sopiva shotti loivat sellaisen makujen sinfonian että oksat pois! Myös pää- ja jälkiruoat olivat hyviä, joskin jäivät pikkuisen tämän juustonrakastajan alkuruoan varjoon.

Bastardosta tulee jollain tasolla mieleen hassu yhdistelmä fine diningia ja pikaruokalaa. Esimerkiksi pääruoan saapuessa yksi tarjoilija kertoi meille viineistä, kaksi tarjoili ruuat ja neljäs ihan yllättäen kantoi pöytäämme majoneesin. 😀  Ruoka on samaan aikaan konstailematonta ja rehtiä, mutta annokset ovat kuitenkin tarkkaan harkittuja kokonaisuuksia, jotka vievät kielen mennessään.  Palvelu on kuin Michelin-ravintolassa, mutta ruoka on varsin kohtuuhintaista. Aivan ihana kokonaisuus!

Yhtenä iltana ajoimme tuktukilla Graçan kukkulalle Nossa Senhora do Monten näköalapaikalle. Maisemat yli kaupungin olivat juuri niin upeat kuin olin kuvitellutkin. Tiesimme haluavamme syödä Graçassa, sillä paikalliset kertoivat autenttisempien paikkojen löytyvän nimenomaan sieltä. Nälkä oli niin kova, ettemme lähteneet hirveästi etsimään, vaan säntäsimme suurin piirtein ensimmäiseen eteen tulleeseen ravintolaan, Estrela da Graçaan. Pelkistetty ruokailutila loistelamppuineen ei selvästi kerännyt turisteja, mutta oli täynnä paikallisia. Jalkapallo pauhasi televisiosta ja äänekäs puheensorina täytti tilan. Viinit, tuhti alkuruoka ja kaksi kala-annosta maksoivat kokonaista 36 euroa. Superhyvä löytö siis!

Palasimme Graçan näköalapaikalle vielä ruokailun jälkeen, mutta aurinko oli silloin jo harmillisesti laskenut. Siinä oli kuitenkin ihanaa fiilistä kun sai katsella kaupungin valojen hiljalleen syttyvän ja ihmisten kerääntyvän alueelle illan viettoon.Juhannuspäivänä Lissabonissa vaihdossa ollut ystävämme vei meidät PSI Restaurante Vegetarianoon. Ravintola sijaitsi vähän kauempana keskustasta ihanan pienen puiston keskellä. Ruoka on erinomaista ja miljöö on aivan ihana! Valittavissa oli sekä maidollisia kasvisruokia että vegaanivaihtoehtoja. Meidän kaikki annokset olivat superonnistuneita ja jälkiruoaksi nauttimani raakakakku todella herkullinen!

Siinäpä ne, ruokaloman kolme parasta kokemusta Lissabonissa. Kaikki kolme varsin erilaisia, mutta mieleenpainuvia ravintoloita. Ettei kukaan nyt ajattelisi, että lähdimme Lissaboniin vain syömään, niin pakko kertoa, että tutustuimme myös Lissabonin nähtävyyksiin ja kävimme päiväreissuilla myös Cascaisissa, Belemissä ja Estorilissa, mutta ne ansaitsevat ihan oman postauksensa.

You Might Also Like

17 Comments

  • Reply Sateenmuru sunnuntai, elokuu 13, 2017 at 10:07

    Tämä pitää pitää mielessä, kunhan pääsen Lissaboniin asti! Näyttää herkulliselta. ^_^

    • Reply Emilia maanantai, elokuu 14, 2017 at 09:36

      Iso suositus! Jos näistä pitäisi valita yksi, niin mene Bastardoon!

  • Reply Katariina / Raidallisia hetkiä ja retkiä sunnuntai, elokuu 13, 2017 at 18:03

    Kaikki kolme kuulostavat erinomaisilta paikoilta! Täällä olen jo ihan vesikielellä! Nämä vinkit laitan ehdottomasti muistiin joskus tulevaisuudessa häämöttävää Lissabonin reissua varten. 🙂 Onnistuivatko teidän kaikki ruokapaikkojen valinnat kyseisellä reissulla vai sattuiko jotain huonompiakin paikkoja? Mietin vaan kuinka eri tasoista tarjonta ylipäänsä on. 🙂

    • Reply Emilia maanantai, elokuu 14, 2017 at 09:39

      No nyt kun kysyt, niin täytyy myöntää, että yhteen turistiansaan jouduttiin hirveässä nälässä viimeisenä päivänä astumaan. 😀 Baixalla näitä pizzapastatoast-paikkoja oli aika paljon, eli siellä saa olla tarkkana! Käytiin paljon pienemmissä, tuon Estrela de Gracan tyylisissä kalapaikoissa. Ne osui aina nappiin!

  • Reply Terhi | VAGABONDA sunnuntai, elokuu 13, 2017 at 20:01

    Ihania ravintolavinkkejä! Etenkin tuo Bastardo menee varmasti testiin kun jossain vaiheessa menen Lissaboniin 🙂

    • Reply Emilia maanantai, elokuu 14, 2017 at 09:40

      Kiitos Terhi! Kannattaa ehdottomasti testata se, superkiva paikka!

  • Reply Emma sunnuntai, elokuu 13, 2017 at 22:46

    Hyviä vinkkejä! Ja suosin itsekin etenkin lyhyillä kaupunkilomilla tuota samaa periaatetta, että ei turhaa stressiä pakollisista nähtävyyksiä vaan mieluummin vaikka ruokateemalla kaupunkiin tutustumaan 🙂

    • Reply Emilia maanantai, elokuu 14, 2017 at 09:41

      Kiitos Emma! No näinpä, mitä sitä turhaan stressaamaan.

  • Reply Anna | Tämä matka -blogi maanantai, elokuu 14, 2017 at 07:52

    ”En ole tainnut kirjoittaa yhdestäkään matkasta, jonka olen tehnyt ennen tämän blogin perustamista. ”

    Sama. En ole kirjoittanut yhdestäkään ennen blogin perustamista tekemästäni matkasta mitään. Osasta olisi paljonkin sanottavaa, osa on painunut jo historian hiljaisuuteen, eli en usko kohteen enää olevan poliittisesti, turvallisuustilanteeltaan tai turismin kannalta samanlainen, joten kokemuksesta ei enää olisi kenellekään hyötyä. Viihdyttävää lukemista se toki voisi olla

    • Reply Emilia maanantai, elokuu 14, 2017 at 09:44

      Siinä on kyllä ihan erilainen duuni kun pitää kaivella muistin sopukoita ja laittaa esille einiinhyviä-kuvia, joita on tullut reissuilta ennen bloggausta otettua. Mua kyllä nimenomaan kiinnostaa nuo vähän erikoisemmat kohteet, joihin ei välttämättä enää tänä päivänä reissata, so go for it!

  • Reply Teija / Lähdetään Taas maanantai, elokuu 14, 2017 at 21:15

    Ruokamatkat on niin parhaita! Me ei juuri koskaan katsella mitään nähtävyyksiä missään, vaan keskitytään juurikin hyvään ruokaan ja fiilistelyyn.

    • Reply Emilia tiistai, elokuu 15, 2017 at 10:00

      No näinpä! Lissabon on täydellinen kohde ruokamatkailulle <3

  • Reply Terhi/ Fammo matkalla maanantai, elokuu 14, 2017 at 22:36

    Tuo kalaravintola kiinnostaisi kyllä. Täytyy odottaa toukokuuhun asti, vasta silloin olen menossa Lissaboniin.

    • Reply Emilia tiistai, elokuu 15, 2017 at 10:01

      Suosittelen, se ei todellakaan ollut hinnalla (eikä turisteilla) pilattu!

  • Reply Sofia tiistai, elokuu 15, 2017 at 12:50

    Oi, ihanan näköisiä ruokakuvia! Tätä postausta ei olisi kannattanut lukea nälkäisenä 😀

  • Reply Merja /Runway - Kiitoradalla lauantai, elokuu 19, 2017 at 11:00

    Ooh, vesi kielellä 😛 Lissabon on tulevien kohteiden listalla ja pitääpä muistas nämä suurena ruokaystävänä! Kiitos – tein pienen mielikuvamatkan jo!

  • Reply Reason for Season lauantai, elokuu 19, 2017 at 20:40

    Oi, Lissabon kuuluu haavekohteideni listalle, sillä olen toistaiseksi käynyt Portugalissa ainoastaan Algarvessa. Toivottavasti tarjoutuu pian mahdollisuus lähteä käymään tuolla (eli toivottavasti rahatilanne parantuu) . Ja eipä tuo ruokakaan huonolta kuulosta 8)! Portugalista on kyllä jäänyt mieleen todella fressi ruoka.

  • Leave a Reply