Matkamessut 2015

Matkamessujen yleisömäärä nousi: yli 68 000 kävijää vuonna 2015

Vuoden 2015 Matkamessuilla etsittiin tietoa erityisesti Euroopan kohteista. Yleisömäärä nousi edellisvuodesta noin tuhannella kävijällä.

Kolmannes kävijöistä kertoi aikovansa käyttää enemmän rahaa matkailuun

Helsingissä järjestetyt Matka- ja Caravan-messut esittelivät kävijöille ulkomaan kohteita, kotimaisia helmiä sekä matkailuajoneuvoja. Yhteensä messuvieraita oli Messukeskuksen mukaan yli 68 000. Nousua vuoden 2014 yleisömäärään nähden oli tänä vuonna noin tuhannen kävijän verran.

TNS Gallupin tekemän kävijätutkimuksen mukaan 32 % kävijöistä aikoo käyttää vuonna 2015 matkailuun enemmän rahaa kuin viime vuonna ja 49 % saman verran kuin viime vuonna. Kaksi kolmesta messukävijästä sanoo, että messuilla on vaikutusta tulevan matkavarauksen tekemiseen.

Eurooppa kiinnostaa eniten

Kävijöistä 69 % tuli tutustumaan Euroopan ja lähialueiden kohteisiin, 63 % kotimaan kohteisiin ja 43 % kaukokohteisiin. Yhdeksän kymmenestä ilmoittaa tärkeäksi sen, että messuilla voi tutustua kotimaan matkailukohteisiin. Kotimaan matkailussa kiinnostusta herättivät erityisesti luontokohteet (44 %), kotimaan tapahtumat ja kulttuuritarjonta (32 %) sekä nähtävyydet Suomessa (31 %). Matkamessujen kävijätutkimuksen toteutti TNS Gallup. Tutkimukseen vastasi 300 messuvierasta.

– Matkamessut käynnistivät uuden matkailuvuoden positiivisissa merkeissä. On hienoa huomata, että matkailu kiinnostaa ihmisiä tänäkin vuonna. Messuilla oli mukavaa säpinää kaikkina päivinä, toteaa Heli Mäki-Fränti Suomen Matkatoimistoalan liitosta.

Vuoden 2016 Matka- ja Caravan-messut järjestetään 21.–24.1.2016.

Lähde: Messukeskus
Kuva: Vasilis Meschinis

Päivitetty: 28.12.2015

Arvostelut ja vinkit

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia