Matkailutoimittajien kilta palkitsi vuoden parhaat

Matkailutoimittajien kilta palkitsi Matkamessuilla vuoden 2010 parhaat matkailutuotteet ja -henkilöt. Näiden lisäksi matkailuvuoden epäteko palkittiin Seitikki-palkinnolla.

Vuoden kotimaan matkakohde:

Tulivuorikeskus

Risto ja Anna-Liisa Saarelan rakkaudella rakentama Tulivuorikeskus on mainio osoitus suomalaisesta sisusta ja periksiantamattomuudesta. Kivihionnasta alkanut toiminta laajeni 1998 Tulivuorikeskukseksi, jossa niin turistit kuin lukuisat koululaiset näkevät aitoja meteoriitteja ja fossiileja, kokevat maanjäristyksen voiman ja geysirin purkauksen.

Risto Saarelan pieteetillä ja asiantuntijoiden tiedoin rakentama keskus on opettavainen ja kiehtova matka geologiaan, kivien syntyhistoriaan ja luonnonvoimien mahtiin.

Tulivuorikeskus täydentää hienosti eteläpohjalaisen Alajärven kunnan harvinaisen monipuolista ja laajaa kulttuuritarjontaa, josta muutamana esimerkkinä Aalto-keskus, Aino Aallon suunnittelema kesäasunto Villa Flora, Nelimarkka-museo, Engelin suunnittelema puukirkko sekä Punaisen Tuvan Viinitila.

Matkailutoimittajien Kilta kannattaa luovaa ja intohimoista toimintaa ja palkitsee Tulivuorikeskuksen vuoden 2010 Kotimaan matkakohteena.

Ja kuten eteläpohjalaiset itse vaatimattomasti toteavat: ”Etelä-Pohjanmaa ei oo korvaamatoon, mutta paras maharollinen.”

Vuoden ulkomaan matkakohde:

Berliini

Berliini on säilyttänyt vuosien myllerryksissä oman ainutlaatuisen viehätyksensä. Se on suurkaupunki, jonka osat ovat yhä edelleen pieniä lähes itsenäisen oloisia kyliä.

Kaupunki pursuaa kulttuuria, korkealuokkaista taidetta ja arkkitehtuuria. Sinne mahtuu myös erilaisia alakulttuureja, kokeiluja ja etnisiä ryhmiä.

Berliini on suvaitsevainen. Se toivottaa vieraat tervetulleiksi sellaisinaan olitpa he sitten reppureissareita tai bisnesmatkalla.

Berliinissä liikkuessa melkein unohtaa olevansa metropolissa. Kaduilla on turvallisen oloista, julkinen liikenne sujuu hienosti ja hintataso on säilynyt uskomattoman edullisena verrattuna moniin muihin Euroopan suurkaupunkeihin.

Ihmiset ovat ystävällisiä, avuliaita ja kohteliaita. Berliini on hieno matkakohde kaikille, vauvasta vaariin. Se on vajaan kahden tunnin suoran lentomatkan päässä, kolme lentoyhtiötä tarjoaa kilvan erikoishintaisia lippuja ja pakettimatkalaisia suorastaan hemmotellaan edullisilla tarjouksilla.

Matkailutoimittajien Kilta ylpeänä ojentaa Vuoden ulkomaan matkakohteen palkinnon yhdistyneelle Berliinille ja sen tuhansille nähtävyyksille.

Vuoden matkailuhenkilö:

Anne-Marget Niemi

Matkailujohtaminen on taitolaji, joka vaatii onnistuakseen runsaasti ideointi- ja yhteistyökykyä, loputonta kekseliäisyyttä, positiivista energiaa ja lehmän hermoja.

Nämä kaikki ominaisuudet henkilöityvät Turun ja Turku Touring Oy:n matkailujohtajassa Anne-Marget Niemessä.

Hän on toiminnallaan onnistunut lähes mahdottomassa: Saattanut yhteen Turun seudun yksityisen ja julkisen sektorin, yritykset, poliitikot ja virkamiehet ja luonut toimivan ja energisen kokonaisuuden. Turku Touringin toimintamalli onkin 10 vuoden aikana levinnyt myös muualle Suomeen.

Anne-Marget Niemen innokas, innovatiivinen ja ammattitaitoinen työ alueensa nostamiseksi maailman kartalle on tuottanut tulokseksi muun muassa sen, että amerikkalainen media valitsi Turun maailman parhaiden matkailukohteiden joukkoon, Curacaon, Islannin ja New Yorkin rinnalle.

Matkailutoimittajien killalla on Turun kulttuuripääkaupunkivuoden siivittämänä ilo palkita Anne-Marget Niemi vuoden 2010 Matkailuhenkilön kunniakirjalla.

Paras nettisivusto

www.luontoon.fi

Jokamiehen oikeus voi toteutua myös nettisivustolla. Metsähallituksen luontopalvelujen ylläpitämä luontoon.fi-sivusto on koko maan kattava tärkeä linkki Suomen retkeilyalueille ja kansallispuistoihin.

Sivusto on selkeä, monipuolinen, yllättävä, informatiivinen ja ennen kaikkea avoin kaikille. Ilman rekisteröintiä tai erityisiä teknisiä taitoja jokainen halukas pääsee räätälöimään itselleen sopivan retkireitin. Retkikohteita löytyy myös niin lapsiryhmille kuin liikuntaesteisillekin. Sivustot on rakennettu suomen, englannin, ruotsin ja saamen kielellä.

Sivustolla on otettu huomioon maamme monipuolinen luonto. Siellä annetaan neuvoja miten luonnosta voi nauttia eri vuodenaikoina. Syksyllä opastetaan katsomaan tähtitaivasta, talvella lumikenkäilemään, kesällä vaikka melomaan. Sivustolla saa vinkkejä retkieväisiin, -varusteisiin, autiotuvissa yöpymiseen ja koiran kanssa retkeilyyn.

Luontoon.fi-sivustolla on vuosittain yli kaksi miljoonaa kävijää. Se täyttää mallikkaasti tehtävänsä houkutella ihmisiä liikkumaan luonnossa ympäristöä havaiten, suojellen ja kunnioittaen.

Kilta palkitsee parhaana nettisivustona Metsähallituksen luontopalvelujen ylläpitämän
luontoon.fi-sivuston.

Vuoden häppeninki

Tuska-festivaali

Suomi on tapahtumien ja festivaalien supermaa. Vaikka toimeliaisuutta on löytynyt lähes joka niemestä, notkosta ja saarelmasta, on harva festivaali noussut kotimaassa ja maailmalla sellaiseen asemaan kuin Tuska Open Air Metal Festival.

Festivaali syntyi perustajien muistikuvien mukaan eräänä talvisena aamuna vuonna 1998 viinanhuuruisten aivojen lyödessä tyhjää. 13 vuotta myöhemmin 33 000 mustanpuhuvaa metallidiggaria täytti juhlatilana toimineen Helsingin Kaisaniemen puiston lisäksi kaupungin hotellit, ravintolat ja baarit.

Tuska on omaleimaisuutensa lisäksi ollut koko historiansa ajan aidosti kansainvälinen tapahtuma. Se on tuonut Suomeen runsaasti sellaisia matkailijoita, jotka eivät muuten olisi maahamme edes eksyneet.

Tuska-festivaali on ollut kekseliäisyyden, omannäköisen tekemisen, yhteenkuuluvuuden ja suvaitsevaisuuden juhla, jonka onnistumista ja rauhallisuutta myös virkavalta on vuodesta toiseen kiitellyt.

Kiitokseksi sielukkuuden ja ilon lisäämisestä Matkailutoimittajien Kilta myöntää maailmanhistorian ensimmäisen Vuoden Häppeninki -kunniakirjan raskaan sarjan hevijuuserille, Tuska Festivaalille.

Päivitetty: 20.1.2011

Arvostelut ja vinkit

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia