Las Vegasin sydänkohtausgrilli

Onko tässä rasvaisessa ravintolassa mitään järkeä? Sydänkohtausgrillin nimikin enteilee pahinta

Voivatko asiakkaat syyttää terveysongelmistaan ravintolaa, jonka nimikin on Heart Attack Grill?

Ravintolan kanta-asiakas sai sydänkohtauksen

Las Vegasissa sijaitseva Heart Attack Grill eli suomalaisittain sydänkohtausgrilli ei ole ihan jokaisen matkailijan mieleen. Sairaalateemaisessa ravintolassa sairaanhoitajiksi pukeutuneet tarjoilijat kantavat pöytiin mahdollisimman epäterveellisiä ruokia, joiden joukkoon kuuluu muun muassa 9 983 kalorin jättihampurilainen.

Vuonna 2005 avattu Heart Attack Grill on herättänyt paheksuntaa erikoisella ruokalistallaan ja saanut jatkuvasti osakseen terveellisten elämäntapojen puolesta kampanjoivien aktivistien kiukun. Protesteja on entisestään lisännyt se, että jo kaksi ravintolan kanta-asiakasta on kuollut.

Las Vegasin Heart Attack Grill on matkailijan terveysriski

Viimeisin tapaus sattui helmikuussa 2013: ravintolalle vapaaehtoistyötä tehnyt fani vieraili sydänkohtausgrillissä päivittäin, kunnes itse sydänkohtaus yllätti miehen tämän odottaessa bussia ravintolan edustalla.

Aiemmin ravintolasta videoita tehnyt ja paikan maskottina tunnettu 29-vuotias ja 258-kiloinen mies oli kuollut keuhkokuumeeseen. Ravintolassa on raportoitu myös muita läheltä piti -tilanteita, joissa asiakkaita on jouduttu kiidättämään sairaalaan.

Ravintolan perustaja kuvailee Heart Attack Grillin verkkosivuilla terveysongelmia väistämättömiksi “ravitsemuksellisten riskien ottajille”.

Tämä ruokalista on varma tie turmioon

Ravintola mainostaa ylpeänä tarjoavansa listallaan hampurilaista, jossa on Guinnessin tunnustuksen mukaan ennätysmäärä kaloreita. Järkyttävät 9 983 kaloria sisältävän hampurilaisen nimi on Quadruple Bypass Burger (nelinkertainen ohitusleikkaushampurilainen), joka sisältää neljän pihvin lisäksi muun muassa pekonia, juustoa ja majoneesia.

Hampurilaisten ohella ravintolassa tarjoillaan muun muassa ihrassa friteerattuja ranskalaisia ja jättimäisen köntin voita sisältäviä pirtelöitä. Jos tämä ateria ei vielä tunnu tarpeeksi epäterveelliseltä, voivat asiakkaat ostaa filtterittömiä savukkeita, joista on – häkellyttävää kyllä – lapsille omat karkkiversiot.

Varsinaisen terveysriskin muodostaa kuitenkin ravintolan älyttömältä kuulostava tarjous: kaikki yli 160-kiloiset asiakkaat saavat syödä ilmaiseksi, mikäli suostuvat punnittavaksi muiden ruokailijoiden edessä.

Kaikki Quadruple Bypass Burgerin selvittäneet asiakkaat puolestaan kuljetetaan ilmaiseksi autoilleen pyörätuolin kyydissä.

Tällaista ravintolaa tuskin tullaan koskaan näkemään Suomessa – meneekö sinun mielestäsi terveydellä leikittelevä ravintola jo liian pitkälle?

Lähde: Las Vegas Sun, Heart Attack Grill
Kuvat: © Heart Attack Grill

Päivitetty: 8.12.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 4,75 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

7 kommenttia

Rehellisellä pelillähän tässä mennään, turha paheksua. Paljon on muka terveellsiä ruokia, mutta nämä eivät teeskentele.

Tässä väitetään, että Quadruple Bypass Burgerissa on kaloreita 1/40 tavallisen hampurilaisen kalorimäärästä. Ne yksiköt!

En itse tonne kyllä menis syömään vaikka ilmaiseksi saisinkin mut ihmettelen silti tätä vastustamista. Eikö se oo jokasen oma asia mitä ja missä syö?

Kyllä uskallan ku kävin Las Vegasin paikassa syömässä tässä helmikuussa … aika vähän oli väkeä ja yksi ilmaissyöjä näky paikassa … puntari paljasti :) ei kauhean maukasta purilaista … joten ei tartte toista kertaa käyä.

Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE