Hyppää sisältöön

Thaimaan “seitsemän vaarallisen päivän” kylmäävät tulokset – ennätysmäärä kuolleita

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 07.01.2017
Thaimaassa vuodenvaihteen lomakausi vaati ennätysmäärän kuolonuhreja.

Uusi vuosi on vaarallista aikaa Thaimaassa

Thaimaassa nähdään vuodenvaihteen lomakauden aikaan vuosittain ilmiö, jota kutsutaan “seitsemäksi vaaralliseksi päiväksi”. Autolla, busseilla ja moottoripyörillä liikkuvien matkailijoiden runsaan määrän takia liikenneonnettomuudet nousevat hurjiin lukuihin.

Seitsemäksi vaaralliseksi päiväksi katsotaan kausi, joka alkaa 29. joulukuuta ja päättyy 4. tammikuuta. Tämä on perinteisesti aikaa, jolloin thaimaalaiset matkustavat paljon maan sisällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikkiaan näiden päivien aikana raportoitiin uutissivusto Bangkok Postin mukaan 3 919 liikenneonnettomuutta, jotka vaativat yhteensä 478 kuolonuhria. Lisäksi 4 128 henkilöä loukkaantui.

Kuolonuhrien lukumäärä nousi merkittävästi viime vuodesta, jolloin sama lomakausi vaati 380 ihmisen hengen. Tällä kertaa kuolonuhreja olikin enemmän kuin koskaan viimeisten kymmenen vuoden aikana, jolloin uhrien määriä on tilastoitu.

Onnettomuuksista lähes 37 prosenttia liittyi rattijuopumukseen, kun taas 31 prosenttiin tapauksista liittyi ylinopeus. Yli 80 prosentissa onnettomuuksista mukana oli moottoripyörä.

Enemmän huomiota liikenneturvallisuuteen

Jo viime vuonna Thaimaassa luvattiin ryhtyä toimiin onnettomuuksien kitkemiseksi. Tällöin ratkaisuiksi esitettiin muun muassa bussien pakollisia GPS-laitteita, jotka tarkkailisivat kuljettajien ajotapoja.

Toinen vastaava ajanjakso Thaimaassa on huhtikuussa vietettävä songkran. Vesifestivaaleistaan tunnetun uuden vuoden juhlan aikana matkailijoiden runsas määrä näkyy onnettomuustilastoissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Thaimaata ovat koetelleet myös rankkasateiden tuomat tulvat, jotka ovat niin ikään vaatineet kuolonuhreja ja jättäneet turisteja jumiin lomakohteisiin. Sateet ovat vaikuttaneet lomailuun esimerkiksi Koh Phanganin, Koh Taon ja Koh Samuin saarilla. Suomen ulkoministeriö ei ole kehottanut matkailijoita välttämään Thaimaahan matkustamista.

Lähde: Bangkok Post
Kuva: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja