Hyppää sisältöön

Tässäkö syy lentokoneruoan mauttomuuteen? Asiantuntijalta yllättävä väite

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 16.04.2014
Lentokoneruoan mauttomuus ei asiantuntijoiden mukaan johdu itse ateriasta.

Tämän takia lentokoneruoka maistuu pahalta

Söitkö taas mauttoman annoksen lentokoneessa? Tai maistuiko ruoka kenties samalta kuin aiemmatkin ruoat – erilaisista raaka-aineista huolimatta?

Lentoyhtiö Lufthansan ateriapalveluista vastaava LSG Skychefs selvitti Condé Nast Traveler -matkailusivustolle syitä lentokoneruoan mauttomuuteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Yli 10 000 metrin korkeudessa makuaisti katoaa ensimmäisenä. Lentokoneen ilmanpaine ja kuiva ilma saavat makuhermot turtumaan, kertoo kokki Grant Mickels.

Mickelsin mukaan saksalainen Fraunhofer-instituutti on jopa suorittanut asiasta tutkimuksen, jonka mukaan sama annos maistuu erilaiselta ravintolassa ja lentokoneessa.

Tutkimuksen perusteella lentokoneessa matkustajat menettivät makuaistinsa samaan tapaan kuin flunssan aikana. Kyky maistaa suolaista ja makeaa putosi jopa 30 prosentilla.

Osaltaan lentokoneruoan tasoon vaikuttaa tietenkin myös se, ettei kyse ole tuoreista annoksista. Ruoka on valmistettu, säilötty ja kuljetettu paikan päälle ennen sen tarjoilua koneessa.

Lähde: Condé Nast Traveler
Kuva: Flickr / Andre

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lentokoneen exit-paikka

Varasitko lennolla paikan hätäuloskäynnin luota? Lue tästä, ketkä saavat istua exit-rivillä

Lentokenttä

Miksi lennoille myydään liikaa lippuja? Ylibuukkaus voi yllättää kentällä – tästä se johtuu

Hamadin kansainvälinen lentoasema Qatarin Dohassa

Tässä ovat vuoden 2024 parhaat lentoasemat – katso tuore Top 10

Helsinki-Vantaan lentoasema

Matkustajat valitsivat: Helsinki-Vantaa Pohjois-Euroopan paras lentoasema

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja