Tässäkö syy lentokoneruoan mauttomuuteen? Asiantuntijalta yllättävä väite
Tämän takia lentokoneruoka maistuu pahalta
Söitkö taas mauttoman annoksen lentokoneessa? Tai maistuiko ruoka kenties samalta kuin aiemmatkin ruoat – erilaisista raaka-aineista huolimatta?
Lentoyhtiö Lufthansan ateriapalveluista vastaava LSG Skychefs selvitti Condé Nast Traveler -matkailusivustolle syitä lentokoneruoan mauttomuuteen.
– Yli 10 000 metrin korkeudessa makuaisti katoaa ensimmäisenä. Lentokoneen ilmanpaine ja kuiva ilma saavat makuhermot turtumaan, kertoo kokki Grant Mickels.
Mickelsin mukaan saksalainen Fraunhofer-instituutti on jopa suorittanut asiasta tutkimuksen, jonka mukaan sama annos maistuu erilaiselta ravintolassa ja lentokoneessa.
Tutkimuksen perusteella lentokoneessa matkustajat menettivät makuaistinsa samaan tapaan kuin flunssan aikana. Kyky maistaa suolaista ja makeaa putosi jopa 30 prosentilla.
Osaltaan lentokoneruoan tasoon vaikuttaa tietenkin myös se, ettei kyse ole tuoreista annoksista. Ruoka on valmistettu, säilötty ja kuljetettu paikan päälle ennen sen tarjoilua koneessa.
Lähde: Condé Nast Traveler
Kuva: Flickr / Andre