Thaimaa

Tässä hyvä uutinen Thaimaan-matkailijoille: lomakohteiden rannoista entistä parempia – puhdistetaan muoviroskasta

Matkailijoiden rakastamia rantoja siivotaan viihtyvyyden parantamiseksi – Thaimaa aloittaa siivoustalkoot ensimmäisenä maana Aasiassa.

Siivous aloitetaan suosituista matkailukohteista

Moni suosituissa rantalomakohteissa vieraileva matkailija ei voi olla kiinnittämättä huomiota asiaan, jota ei lomalla toivoisi näkevänsä: roskiin rannalla. Näky on valitettavan tuttu myös maailman suosituimmissa matkakohteissa, ja roskaaminen on yleistä esimerkiksi Thaimaassa, missä maan viranomaiset ovat nyt saaneet törkyisistä rannoista tarpeekseen.

Thaimaan suosituimmissa lomakohteissa onkin alettu siivota rantoja järjestelmällisesti valtion tuella. Suursiivous on osa kolmen vuoden mittaista projektia, jonka tavoitteena on puhdistaa suositut rannat muoviroskasta. Ensimmäisenä siivoustalkoiden kohteena ovat matkailijoiden suosimien lomakohteiden Bangkokin, Koh Samuin, Koh Taon ja Phuketin ympärillä olevat rannat ja merialueet.

Valtaosan siivouksesta tekevät paikalliset kalastajat ja sukeltajat, jotka poimivat muoviroskia merestä. Kerätty muovi kierrätetään langaksi, josta valmistetaan kankaita ja niistä lopulta vaatteita sekä asusteita.

Kolmivuotinen projekti käynnistettiin Thaimaassa syyskuun 2017 alussa, ja ensimmäinen siivouspäivä järjestettiin Koh Sametin lomasaarella. Viiden tunnin aikana kalastajat ja sukeltajat keräsivät merestä ja rannoilta 700 kiloa muovijätettä, muun muassa pulloja ja kalastusverkkoja.

Arvioiden mukaan vuosittain maailman meriin päätyy noin kahdeksan miljoonaa tonnia roskaa, joista noin 60 prosenttia on peräisin Aasian maista. Thaimaa on ensimmäinen aasialainen valtio, joka ryhtyy järjestelmällisesti puhdistamaan rantoja ja merialueita.

Lähde: Lonely Planet
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 8.9.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 2,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia