Hyppää sisältöön

Syksyn herkut etelänaapurissa: Viron ensimmäinen ruokakuukausi alkaa

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 04.09.2015
Syyskuu on Virossa ruokakuukausi, jonka myötä maa täyttyy erilaisista ruokatapahtumista ja -festivaaleista.

Esittelyssä paikalliset ruoat

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Viron ruokakuukausi käynnistyy 4. syyskuuta 2015 lukuisilla tapahtumilla. Paikallisista raaka-aineista ensimmäisenä estradille pääsevät sienet ja hunaja, kun ruokakuukauden käynnistävät tapahtumat, Piusan sieninäyttely ja Karksi-Nuian hunajafestivaali alkavat.

Kuukauden mittaan virolaisissa ravintoloissa tarjoillaan huippukokkien kauden raaka-aineista valmistamia aterioita tarjoushintaan. Sadonkorjuuaika on sopiva ajankohta ruokakuukaudelle, jota vietetään ympäri maata suurissa ja pienissä kaupungeissa sekä kylissä. Ruokafestivaalin keskiössä on nimenomaan virolainen ruoka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuukauden mittaan erilaiset ruokateemat ja raaka-aineet saavat huomiota festivaaleilla ja muissa tapahtumissa. Valokeilaan nousevat muun muassa leipä, sienet, omenat ja eri alueiden ruokakulttuurit.

Viron ruokakuukautta vietetään 4. syyskuuta – 9. lokakuuta 2015. Lue lisätietoa tapahtuman verkkosivuilta.

Lähde: Eesti Toit
Kuva: Visit Estonia / Jaak Nilson

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Tallinnan vanhin apteekki

Huomasitko Tallinnan yllättävän nähtävyyden? Euroopan vanhimmasta apteekista saa myös vettä väkevämpää

Tallinna

Tiesitkö tätä? Tallinnan suosituimman ravintolan takaa paljastuu kummitustarina

Varo yleisiä mokia Tallinnassa

Älä mokaa Tallinnassa – 8 helppoa virhettä, joihin turistit kompastuvat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja