Syksyn herkut etelänaapurissa: Viron ensimmäinen ruokakuukausi alkaa
Esittelyssä paikalliset ruoat
Ensimmäistä kertaa järjestettävä Viron ruokakuukausi käynnistyy 4. syyskuuta 2015 lukuisilla tapahtumilla. Paikallisista raaka-aineista ensimmäisenä estradille pääsevät sienet ja hunaja, kun ruokakuukauden käynnistävät tapahtumat, Piusan sieninäyttely ja Karksi-Nuian hunajafestivaali alkavat.
Kuukauden mittaan virolaisissa ravintoloissa tarjoillaan huippukokkien kauden raaka-aineista valmistamia aterioita tarjoushintaan. Sadonkorjuuaika on sopiva ajankohta ruokakuukaudelle, jota vietetään ympäri maata suurissa ja pienissä kaupungeissa sekä kylissä. Ruokafestivaalin keskiössä on nimenomaan virolainen ruoka.
Kuukauden mittaan erilaiset ruokateemat ja raaka-aineet saavat huomiota festivaaleilla ja muissa tapahtumissa. Valokeilaan nousevat muun muassa leipä, sienet, omenat ja eri alueiden ruokakulttuurit.
Viron ruokakuukautta vietetään 4. syyskuuta – 9. lokakuuta 2015. Lue lisätietoa tapahtuman verkkosivuilta.
Lähde: Eesti Toit
Kuva: Visit Estonia / Jaak Nilson