Suomalaisen ruokakulttuurin juhla Helsingissä – esittelyssä 11 maakunnan parhaat herkut
Lähiruokaa suoraan tuottajilta
Tänään alkava Herkkujen Suomi -ruokatapahtuma tuo Helsingin keskustaan yli sata suomalaista lähi- ja luomuruoan tuottajaa ja valmistajaa. Ruokatapahtuman yhteydessä järjestetään myös Syystober-oluttapahtuma, joka esittelee kymmenittäin kotimaisten pienpanimoiden oluita. Tapahtuma järjestetään Helsingin Rautatientorilla 21.-23. elokuuta 2014.
Ruokatapahtumassa on esillä 11 suomalaista maakuntaa, joiden ruokia voi syödä paikan päällä tai ostaa kotiin. Neljättä kertaa järjestettävään ruokatapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy ja kävijöille on luvassa maistiaisia.
Herkkujen Suomessa pääroolissa ovat maakuntien pienet elintarvikeyritykset, mutta yritysten lisäksi toimintaansa esittelevät myös järjestöt ja yhteisöt.
Lähde: MTK
Kuva: Herkkujen Suomi / Henrik Kettunen