Olisitko uskonut? Suomalaiset viinit palkittiin Kaliforniassa
Suomalaisviinit pärjäsivät vertailussa
Suomalaisviinejä ei voi kutsua maailmankuuluiksi, mutta nyt Suomessa valmistetut jälkiruokaviinit ovat voittaneet palkintoja Kaliforniassa Sonoman viinialueella.
East Meets West Wine Challenge -kilpailussa Finnviinin mustikasta valmistetulle Sametti-jälkiruokaviinille myönnettiin kultainen mitali, ja lakoista valmistetulle Valokki-viinille puolestaan hopeamitali.
Finnviinin perustajat Paola Guerrero de Cohen ja David Cohen muuttivat Yhdysvalloista Suomeen vuonna 2008. Kalifornialaisista rypäleistä viiniä valmistanut Cohen siirtyi kokeilemaan paikallisia raaka-aineita muutettuaan Suomeen.
Viininvalmistajat selventävät, ettei kilpailussa pärjääminen kuitenkaan tarkoita maailman parhaan viinin palkintoa.
– Palkinto tarkoittaa sitä, että tuomarit arvioivat viinimme erittäin laadukkaiksi. Sametti-viinit olivat parhaan 10 prosentin joukossa kilpailuun osallistuneista viineistä, selvittää David Cohen.
Finnviini valmistaa pieniä eriä viinejä Hattulassa Lepaan viinitilalla. Yritykselle myönnettiin lupa vuonna 2014.
Lähde: Good News From Finland
Kuva: Flickr / NathaniaJohnson