Finnairin koneet saivat Unikko-kuosin

Lentoliikenne vaarassa lamaantua yli viikoksi – toimi näin

Matkustatko viikonloppuna tai ensi viikolla? Seuraa näitä toimintaohjeita, jos lentosi ajoittuu lakkouhan alle.

Uhkaako lakko lentoasi? Seuraa ohjeita

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY:n ja Ilmailualan Unionin työtaistelu uhkaa lentoliikennettä 15.-23.11. välisenä aikana. Mahdolliset lakot on suunniteltu niin, että kyseessä olevien ammattiyhdistyksien edustama henkilöstö lakkoilisi vuoropäivin.

Finnair varoittaa, että käytännössä työtaistelu lamaannuttaisi lähes koko yhtiön lentoliikenteen vähintään yhdeksäksi päiväksi siitäkin huolimatta, että SLSY on rajannut kauko- ja lomaliikenteen lakon ulkopuolelle.

– Neuvottelut ovat yhä käynnissä ja toivomme tietysti, että sopuun päästään ja lakolta vältytään. Joudumme kuitenkin varautumaan myös siihen vaihtoehtoon, että lakko alkaisi. Olemme hyvin pahoillamme lakonuhan asiakkaillemme aiheuttamasta huolesta, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho.

Mikäli Finnair ajautuisi lakkoon, pystyisi yhtiö arvionsa mukaan lentämään päivittäin joitakin Euroopan-lentoja ja kaukolennoista yhden päivittäisen vuoron Bangkokiin. Lomalennot Finnair operoisi kaikissa tapauksissa.

Perjantaina 15.11. perutuiksi ilmoitetut lennot pysyvät peruttuina, vaikka sopu päivän mittaan syntyisikin.

Finnairin toimintaohjeet

Onko sinulla Finnairin lento varattuna 15.-23.11. väliselle ajalle? Seuraa näitä ohjeita:

 • Jos matkapäiväsi osuu mahdollisille lakkopäiville, voit jo nyt siirtää maksutta matkasi. Ohjeet löytyvät täältä.
 • Huolehdi, että matkapuhelinnumerosi ja muut yhteystiedot ovat ajan tasalla matkavarauksessasi.
 • Seuraa peruttujen lentojen tilannetta täällä.
 • Tilanne päivittyy myös sosiaalisen median kautta. Seuraa Finnairin Facebook-sivua, Twitter-tiliä sekä Suomen Finnairin Twitter-tiliä.
 • Lentojen peruutuksista ilmoitetaan myös tekstiviestein. Puhelinpalvelu saattaa mahdollisessa lakkotilanteessa ruuhkaantua.
 • Mikäli lento peruutetaan, voit siirtää matkan ajankohtaa myöhemmäksi, saada mahdollisuuksien mukaan korvaava reitti tai hakea lipun hinnan palautusta. Lue ohjeet täältä.

Flyben toimintaohjeet matkustajille

Lakko tulee toteutuessaan vaikuttamaan myös Flybe Finlandin lentoihin. Yhtiö kertoo peruvansa ensisijaisesti vain lentoja, joiden matkustajat saadaan mahdollisimman helposti reititettyä uudelleen toisille lennoille tai kuljetettua heidät perille maateitse.

– Tilanne on valitettava ja olemme pahoillamme asiakkaillemme aiheutuvasta harmista. Teemme kaikkemme, jotta saamme liikenteen kulkemaan mahdollisimman sujuvasti ja kuljetettua asiakkaamme määränpäähänsä, sanoo Flybe Finlandin asiakaspalvelusta vastaava johtaja Johanna Vilen.

Toimi näin, jos olet varannut Flybe Finlandin lennon ajalle 15.-23.11. ja lentosi numero on BE-alkuinen:

 • Seuraa tilannetta Flyben kotisivuilla ja Facebook-sivuilla.
 • Mikäli olet aikeissa matkustaa Flyben liikennöimällä Finnairin lennolla, jonka numero on AY2- tai AY8-alkuinen, seuraa lentojen tilaa Finnairin kotisivuilla tai ota tarvittaessa yhteyttä Finnairin asiakaspalveluun.
 • Tee lähtöselvitys verkossa osoitteessa http://fi.flybe.com/onlinecheckin.
 • Ota tilanteen salliessa matkalle ainoastaan käsimatkatavarat, sillä työnseisaus vaikuttaisi toteutuessaan myös maapalveluihin, kuten matkatavarankäsittelyyn.
 • Mikäli sinulla on ruumaan menevää matkatavaraa, pakkaa tärkeät tavarat kuten lääkkeet ja avaimet käsimatkatavaroihin. Huomioi käsimatkatavaroiden nesterajoitukset sekä vaarallisten aineiden kuljetussäännöt.
 • Jos lentosi perutaan, lipun takaisinmaksu on mahdollista. Ole yhteydessä maksuttomaan puhelinpalveluun numerossa +358 10 249 4003.

Lähde: Finnair, Flybe Finland
Kuva: Finnair

Päivitetty: 15.11.2013

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE