Joulu alkaa SantaParkissa

Kohta kilisevät joulun kulkuset Rovaniemellä oikein urakalla, sillä Joulupukin virallinen kotiluola SantaPark avaa taas ovensa talvimatkailijoille. Virrallinen talvisesonki ja jouluhyörinä alkavat SantaParkissa 2. päivä joulukuuta, mutta esimakua joulutunnelmasta tarjoillaan jo Rovaniemen joulukauden avauksen yhteydessä tänään lauantaina.

Tämän vuoden talvisesongin arvellaan SantaParkissa noudattelevan viime vuoden tasoa. Taloustilanteen epävarmuus saattaa vaikuttaa eniten niihin matkailijoihin, jotka olisivat paremman taloustilanteen vallitessa lähteneet hetken mielenjohteesta tapaamaan Joulupukkia, mutta esimerkiksi ennakkovarauksia on jo tehty entiseen malliin.

– On päivänselvää, että kun suuren maailman taloudessa on turbulenssia, se näkyy myös matkailualalla. Vaikutuksen näkee käytännössä vasta sitten, kun sesonki on ohi. En kuitenkaan usko, että matkailijoiden määrä tulee romahtamaan radikaalisti, sillä monet palkitsevat itsensä lomamatkalla vuoden uurastuksen jälkeen, SantaParkin toimitusjohtaja Wille Rajala sanoo.

Jouluista tunnelmaa jäillä

Kotimaan ohella kävijöitä odotetaan SantaParkiin tulevalla talvikaudella etenkin Venäjältä ja Iso-Britanniasta. Matkan houkuttimia ei tarvitse kauaa hakea: sekä kotimaisten että ulkomaisten matkailijoiden silmissä ehdottomia vetonauloja ovat tietenkin itse Joulupukki, tonttulauman luotsaama tonttukoulu sekä joulumuorin emännöimä piparila.

Olipa talven lumitilanne millainen tahansa, arktista tunnelmaa on aina tarjolla SantaParkin jäägalleriassa ja jääbaarissa. Jääbaari on nimensä mukaisesti rakennettu kokonaan jäästä: niin seinät, baaritiski kuin jakkaratkin ovat sileää jäätä. Jääbaarissa vierailla on mahdollisuus nauttia hyisestä tunnelmasta ja vaikka lasillisesta talventurkoosia juomaa jäästä tehdyissä laseista. Jäägalleria taas esittelee jäästä veistettyjä, paikallisia eläimiä kuvaavia taideteoksia.

Rovaniemelle pääsee koko perhe kätevästi VR:n junalla tai lentäen. Lentoja Rovaniemelle tarjoavat esimerkiksi Blue1 ja Ebookers. Lisätietoja jouluisesta kohteesta saa SantaParkin internetsivuilta.

Päivitetty: 28.3.2011

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä.
SULJE