Scandic
Hotellijoulu

Entistä useampi suomalainen viettää joulun hotellissa – ei tarkoita perinteistä luopumista

Suomalaiset valitsevat aiempaa enemmän perinteisen kotijoulun sijaan helpon joulunvieton hotellissa. Suurimpia syitä ovat vaivattomuus ja mahdollisuus istua valmiiseen pöytään.

Perinteinen joulu hotellissa

Suomalaismatkailijat suosivat entistä enemmän kotimaan kohteita, ja suomalaisten hotellien suosio näkyy varauksissa myös jouluisin. Scandic-hotellien mukaan jouluaaton varausten määrä on kasvanut viime vuoteen verrattuna jopa viideksellä Scandicin Turun, Tampereen ja Oulun hotelleissa.

– Joulunvietto hotelleissa on muuttunut suositummaksi muutaman viime vuoden aikana. Huoneita on varattu enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan, sanoo turkulaisen Scandic Julian hotellinjohtajan Mikko Henriksson.

Hotellijoulu voi kuulosta erikoiselta, mutta on kuitenkin monille mieluinen valinta. Se houkuttaa kaikenikäisiä suomalaisia elämäntilanteesta riippumatta, sillä vieraiden joukossa on niin perheitä kuin pariskuntiakin. Merkittävimmät syyt hotellijoulun valintaan ovat helppous ja vaivattomuus.

– Ei tarvitse siivota tai laittaa ruokia. Moni hotellivieraista saattaa käydä päivän aikana tapaamassa sukulaisia. Heidän luokseen ei kuitenkaan haluta jäädä yöksi, vaan tullaan takaisin hotelliin omaan rauhaan, Henriksson sanoo.

Jouluperinteistä ei tarvitse luopua hotellissa ja asiakkaat odottavatkin Scandicin mukaan kokevansa perinteisen joulun paikasta riippumatta.

– Vieraat toivotetaan tervetulleiksi glögeillä. On perinteinen joulusauna, ja tietenkin myös joulupukki tulee käymään, sanoo Scandicin District F&B Manager Krista Vanhala.

Esimerkiksi Turussa sijaitseva Scandic Julia tarjoilee joulupöydässä perinteisiä jouluherkkuja: sieltä löytyvät esimerkiksi tutut laatikot, joulukinkku ja monipuolinen kalavalikoima. Aamu alkaa riisipuurolla, ja hotelli tarjoaa erilaisia yllätyksiä iltamyöhään asti, kuten esimerkiksi yöpalaa.

Lähde ja kuva: Scandic

Päivitetty: 21.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia