Interrail Yleinen

Rinkan valinta

maanantai, kesäkuu 19, 2017

Kahden viikon päästä olisi lähtö. Jännittää jo jonkun verran. Aika on mennyt kyllä todella nopeasti. Fiilikset ovat vielä todella hyvät ja innolla odotamme reissua, vaikka vähän jännittääkin. Vielä olisi muutama asia hankittavana. Minä aina jätän kaiken viime tippaanniin esimerkiksi passi on vielä hankittava, sillä edellinen meni vanhaksi. :D 

Viime postauksessa lupasin kirjoittaa ostamastani rinkasta. Sain paljon ohjeita rinkan ostoon. Kiersin monia liikkeitä ja sovitin montaa reppua. Haasteelliseksi hyvän rinkan löytymiseen teki budjetti. Olin budjetoinut, että rinkka saisi maksaa enintään 150 euroa. Tuohon budjettiin sisältyviä rinkkoja, jotka täyttivät kriteeritlöytyi vain muutama. Ostin Haltin manaus 60 rinkan. Mietin aluksi ostavani 75 litraisen rinkan, mutta myyjät heti ehdottivat pienempää rinkkaa. Ostin rinkan lopulta XXL:stä. Sain sieltä todella hyvää palvelua. Kun mietin vielä, että saisinko mahtumaan oikeasti kaikki tavarani 60 litran rinkkaan, niin myyjä ehdotti, että kokeilisin kotona sitä, sillä heillä on 30 päivän vaihto- ja palautusoikeus

Rinkkaa kokeillessa kannattaa pyytää myyjää laittamaan rinkan sisälle kaupassa painoa, jotta vähän hahmotat millainen rinkka olisi paino selässä. Meillä oli yhteensä 10 kilon edestä painoa rinkassa. Listaan tähän muutaman hyvän vinkin rinkan ostoon: 

  • Mieti kunnolla minkä kokoinen rinkan tulisi olla. Liian isoon rinkkaan tulee pakattua liikaa tavaraa ja joudut ne itse kantamaan.
  • Rinkan tulisi olla tukeva ja omalle vartalolle sopiva
  • Hyvä selälle
  • Helppo suuaukko
  • Hyvät, toimivat ja omalle vartalolle sopivat lantiohihnat sekä olkahihnat
  • Rintakiristysnauha
  • Minulle oli tärkeää, että rinkka olisi vielä omaan silmään miellyttävä
  • Budjetti, sillä rinkkoja on paljon eri hintaisia

 

Ostin päiväretkiimme Fjällravenin Kånkenin. Se on juuri sopivan kokoinen siihen tarkoitukseen ja siihen mahtuu yllättävän paljon tavaraa. Repussa on vielä istuinalusta mukana, jos vaikka piknikille menemme. Väriä ei tarvinnut miettiä pitkään, sillä olin jo kauan haaveillut viininpunaisesta Kånkenista. 

 

Nyt vain passin hankintaan ja kahden viikon päästä se olisi menoa. Voisin ennen reissua vielä kirjoittaa budjetistamme, jos siitä olisi apua jollekin, joka harkitsee reilaamista. 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply