Värikäs viikonloppu Tukholmassa


Paras ystäväni on asunut kesän Ruotsissa ja tehnyt siellä töitä. Onnekkaasti kävi niin, että hänellä oli vapaata juuri sinä viikonloppuna kun minulla oli oma ainoa kesän vapaaviikonloppu. Miten kesäviikonloput aina täyttyykin niin nopeasti?


Lensin perjantai iltana ensimmäistä kertaa elämässäni Tukholmaan, ja mun ja SASin yhteiselo ei vieläkään ole kovin miellyttävää. Jälleen myöhässä, valehtelematta joka kerta kun lennän SASilla, on jotain ongelmia. En tykkää. Ystäväni oli iltavuorossa ja tuli minua vastaan keskustaan kymmenen jälkeen. Kävimme nauttimassa MAX hamppareita ja sitten ystäväni luokse.


Lauantai aamuna heräiltiin rauhassa ja lähdettiin keskustaan. Tukholmassa oli Pride-viikko meneillään ja jäimmekin seuraamaan paraatia ja kulkuetta. En ole Suomessa koskaan varsinaisesti päässyt seuraamaan kulkuetta, vaikka tarkoitus on ollut, joten nyt oli korkea aika. Kulkue jatkui ja jatkui ja osallistujia kulkueessa oli ilmeisesti 40 000 ja katsomassa porukkaa on reilusti enemmän. Isoista bileistä siis kyse.


Priden jälkeen matka suuntautui ABBA-museoon. Museota oli kehuttu mulle monestakin suunnasta, joten se oli must see-listallani ja olen tyytyväinen vierailuumme. Ei mikään tylsä museo todellakaan, interaktiivisuutta, laulua ja tanssia. Paljon hyvää musiikkia, toimii. Museo maksaa noin 20 euroa.


Sunnuntaina mentiin Djurgårdeniin ja siellä Rosendals Trädgårdiin, jossa ystäväni oli halunnut käydä. Käveltiin vain ympäriinsä, mutta puistosta löytyy myös paljon muita aktiviteetteja. Lapsia oli paljon ja löytyy siis leikkipuistoalueita, labyrinttiä ja muuta ohjelmaa jos sitä kaipaa. Lisäksi paikassa on pieni kahvila/ravintola.


Ja tottakai puutarhassa kuuluu olla kukkia ja paljon lisää kukkia. Voit myös ostaa ja poimia kukkaset itse jos haluat. Jos asuisin Tukholmassa ja en pelkäisi ötököitä kuollakseni niin ehkä, mutta mun pelkuriluonnolle ei kiitos..


Puistosta toiseen ja siirryttiin piknikille ja ottamaan aurinkoa Haga Parkeniin. Tämäkin puisto on aika massiivinen ja paljon tekemistä riittää. Nautittiin pari tuntia auringosta ja käveltiin Pokemoneita metsästäen takaisin ystäväni luokse.


Tämänkin viikonlopun seikkailut löytyivät muuten snapchatistä reaaliaikaisesti, nimimerkillä marikasw pääsee seuraamaan mun huikeen hauskoja snäppitarinoita!


Illaksi kotiin, vaikka SAS yllättäen olikin taas reilun tunnin myöhässä. Voiko tunnista hakea korvausta henkisestä kärsimyksestä?

Tukholma oli ihana pieni viikonloppu getaway ja useamminkin varmasti voisi siellä viettää yön, eikä vain muutaman tunnin ruotsinristeilyn maihinnousua. Ja siis ens kerralla Tukholmassa käykää syömäss Maxissa jos kaipaatte pikaruokaa, mä olen in love.

Loppuvuoden reissuja

Mulla oli hetki sitten ihan tyhjää matkakalenterin osalta. Muillakin blogikollegoilla on ehkä ollut samansuuntaista ongelmaa, ainakin Vaihda Vapaalle Elina kärsi tästä (ratkaissut ongelman, käykää tsekkaamassa ihanat reissusuunnitelmat täältä). Mulla oli siis lomaa käyttämättä hirveät määrät, mutta jotenkin en osannut päättää, että mihin sitä lähtisi. Lomien määrä ihan positiivinen ongelma, mutta vähän jännitti, että tuleeko ne käytettyä vain ihan himassa jumittamiseen.

Tiedossa on ollut Skotlannin reissu, mutta muuten oli tyhjä olo lomakalenterin suhteen. Poikaystäväkin totesi, että outo tunne kun ei ole matkoja tulossa. Sitten tulikin buusti matkojen suhteen ja nyt on kolme reissua kainalossa ja lomapäivät varattu viimeiseen asti.


Kuva: by my mother, thank you

Ensimmäisenä koittaa Skotlannin matka. Lennetään ystäväni kanssa Edinburghiin, hypätään bussiin ja mennään Glasgowhun. Glasgowta käytetään tukikohtana pari päivää ja sieltä tehdään retket Highlandsille. Paikat on tiedossa missä halutaan käydä, mutta vielä ei ihan tarkkaan suunnitelmia tehty. Reissu on alkaa siis ylihuomenna.

Jotain Harry Potter maisemia ja muita huikeita paikkoja. Ystäväni on siis ollut vaihdossa Skotlannissa ja tietää enemmän paikoista. Mä vaan ajan autoa jännityksellä. Edinburghiin tutustutaan myös yksi päivä.


Kuva: täältä, Flickr, Creative Commons, Rodrigo Paredes.

Skotlannin jälkeen Berliini kutsuu! En ole koskaan käynyt Berliinissä, enkä varsinaisesti Saksassa muutenkaan, joten hauska päästä kokemaan kaikkien hypettämä kaupunki. Lueskelin koko illan tänään matkablogeista vinkkejä ja nyt oon ihan pää pyörällä, että mitä tässä pitäisi oikeen tehdä. Vietetään Berliinissä 4 yötä.

Liput on hankittu Bundesliga peliin, mutta muuten mennään fiiliksen mukaan. Tempelhofin vanhaan lentokenttään on päästävä tutustumaan, sen verran hauskalta näytti Pää Pilvissä Maaritin postaus. Lisäksi ruoka ja ihanat vegepaikat kiinnostaa superina. Ehkä mennään johonkin korkeuksiin ihastelemaan kaupunkia ja muutamat poolit joen varrella vaikuttivat hauskoilta. Päästän sisäisen hipsterini valloilleen.


Kuva: täältä Flickr, Creative Commons, Yi Lin Hu

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä koittaa marraskuussa Havaijin reissu. Lentodiilit pisti aika vastustamattomia tarjouksia kaikkien tietoisuuteen ja aika äkkiä oli lennot Havaijille taskussa hintaan 450 euroa. Marraskuuta odottelen suhteellisen innokkaasti kerrankin.

Lennot on Honoluluun, ja vietetään ensin viikko tutustuen Oahun saareen, sitten lennetään viikoksi Mauille ja tutustuaan siellä paikkoihin ja palataan vielä lopuksi Honoluluun ja rentoudutaan loppuloma. Tarkoituksena on surffata, haikkailla ja fiilistellä. Ja nähdä valaita!! Mun mielestä kuulostaa aika täydelliseltä suunnitelmalta.

Jee, tässä mun loppuvuoden matkasuunnitelmat, miltä teiän näyttää? Jos on muuten vinkkejä näihin mun tuleviin kohteisiin niin saa kertoa!

Viikko surffileirillä Portugalin Ericeirassa

Lupasin aiemmin kertoa, miksi päädyttiin Ericeiraan surffilomalle, mikä siellä oli ihmeellistä ja mitä se maksoi. Täältä tulee nyt kokemuksia ja faktoja. Jos kiinnostaa pelkät hinnat niin rullaa suoraan postauksen loppuun.


Surffikärpänen puraisi meitä Los Angelesissa, ja siksi aloimme etsimään surffikohdetta lähempää. Poikaystävän veli oli menossa Portugalin Penicheen surffaamaan ja sitä kautta lähdettiin tutustumaan Portugalin muihin vaihtoehtoihin. Jostain syystä Ericeira viehätti meitä, ja lähdettiinkin metsästämään majoitusta.


Kysyttiin ensin Ericeira Surf Housesta, löytyisikö sieltä tilaa. Tätä majataloa pitää kaksi hollantilaista ja yksi suomalainen. Sieltä ei löytynyt tilaa haluamallemme viikolla, joten jatkettiin etsimistä ja löydettiin Chill in Ericeira. Mä oon kehunut tätä paikkaa jo maasta taivaisiin, mutta taidan jatkaa vielä.


Varaus tehtiin sähköpostilla ja puolet yöpymisen hinnasta piti maksaa etukäteen. Viikko lauantaista launtaihin kahden hengen merinäköalahuoneessa maksoi 530 €. Puolet maksettiin siis etukäteen tilisiirtona ja puolet maksettiin lähtiessä pois Chill Inistä. Hinnat löytyvät täältä, mutta suosittelen ehkä suoraan laittamaan sähköpostia ja kysymään vaihtoehtoja, ei tarvitse miettiä niin paljon. Edullisemmin saa, jos haluaa yöpyä dormihuoneessa, mutta snobeltiin ja otettiin kahden hengen huone. Majoituksen hinta sisältää aamupalan.


Oltiin aika lyhyellä varoitusajalla liikkeellä, joten mitään lentotarjouksia Lissaboniin ei löytynyt, maksettiin lennoista 411 € per naama. Mennessä oli kolmen tunnin välilasku Oslossa ja tullessa lennettiin suoraan Lissabonista Helsinkiin. Vuokrattiin auto, ja se maksoi 0 € omavastuuvakuutuksen kanssa 200 € viikoksi, mutta käytännössä auto oli meille aika turha, koska viihdyttiin suurimmaksi osaksi vain Ericeirassa.


Joka päivä tulee listat seuraavan päivän surffitunneista, joita on siis yleensä kaksi päivässä, aloittelijat ja keskitaso. Listalle kirjoitetaan loogisesti oma nimi ja sitten vain mennään yhteisbussikuljetuksella rannalle märkäpukujen ja surffilautojen kanssa. Surffitunnit maksetaan vasta lähtiessä ja yksi surffitunti maksaa 30 €. Se sisältää kuljetuksen, surffilaudan, märkäpuvun ja noin 2 tuntia surffausta. Yleensä tunneille osallistuu 10-20 tyyppiä. Chill In järjestää nämä tunnit yhdessä Laneez Ericeiran kanssa, joka on ihan naapurissa. Saatiin täältä muutamia kavereita ja he kehuivat tätäkin paikkaa todella paljon!


Kaikki viikon aloittelijatunnit olivat Ribeira nimisellä rannalla noin 10 minuutin ajomatkan päässä. Ensimmäisellä kerralla on lyhyt briiffaus surffauksesta, sen jälkeen vaan veteen. Oppaita on 2-3 ja he tuuppivat sinua aallon päälle ja neuvovat kuinka kannattaa toimia. Saat myös ihan vapaasti ottaa aaltoja itse kiinni lähellä, mutta pari ekaa päivää menin ihan onnellisesti vain opettajien luokse.

Skipattiin yhden päivän surffitunnit, mutta kuutena päivänä ehdittiin surffata eli 30 € * 6 = 180 € surffitunneista. Oli sen arvoista. (Losissa maksettiin yhden laudan ja kahden märkäpuvun vuokrasta kolmeksi tunniksi about 50 dollaria… Mua on niin huijattu siellä.)


MITÄ VIIKON SURFFILOMA MAKSOI KAHDELTA?

Lennot: 822 €

Majoitus + aamupala: 530 €

Surffitunnit: 360 €

Hyvät valokuvat: 40 € (Parilla tunnilla oli mukana valokuvaaja kuvaamassa ja nämä kuvat sai halutessaan ostaa!)

Auto: 200 €

YHTEENSÄ KAHDELTA: 1952 € eli 976 € per naama.


Lisäksi muuhun roskaan meni varmaan ~300 €? Tän heitin ihan päästä ja muu roska pitää sisällään bensat, safkat ja shoppailut. Ruoka täällä oli mun mielestä tosi edullista, käytiin usein iltaisin syömässä yhdessä ja jaettiin laskut niin 20 € sai safkan ja muutaman juoman. Night life host Joaquim järjesti joka ilta yhteisen illallisen ja niille sai osallistua halutessaan. Taidettiin yhtenä iltana käydä kahdestaan syömässä, mutta muina iltoina oltiin yhteisillallisella.


Meininki Chill Inissä on tosi yhteisöllistä ja rentoa. Meidän viikkomme aikana porukkaa oli ympäri Eurooppaa, Kanadasta ja pari työntekijää olivat Australiasta ja Argentiinasta. Mä en tiedä oonko koskaan nauttinut lomasta niin paljon kun Ericeirassa ja poikaystävällä oli samanlaiset fiilikset. Ihana kaupunki, ihanaa tekemistä, ihana majoitus ja ihanat ihmiset. Mitä muuta voi kaivata? Mä suosittelen Ericeiraa ja varsinkin Chill Iniä ihan täysillä kaikille, jotka harkitsee surffilomaa Portugalissa.

Jos on jotain kysyttävää niin vastaan mielelläni. Ericeira tägin alta löytyy kaikki kirjoittamani postaukset surffilomastamme Portugalin Ericeirassa joten käykää tutustumassa niihin!

Matkapäiväkirja: Ericeira päivä 8 / Vikat surffit ja himaan

Ollaan päästy viimeiseen päivään Ericeirassa! Postaukset surffirakkaudestani ja Ericeirasta eivät lopu tähän, mutta tässä vielä viimeisen päivämme matkapäiväkirja.


Perjantai-ilta meni Ericeiran yöelämässä Chillinin porukoiden kanssa hengaillessa. Juhlittiin myöhään yöhön saakka ja nautittiin viimeisestä illasta. Hyvästeltiin muutamat facebookittomat ihmiset, joiden kanssa oli viikko eletty ja jaettu onnistumiset ja epäonnistumiset. ”What do you say, have a nice life.” 


Lauantai aamuun herättiin kuitenkin suht virkeinä. Onneksemme lentomme kotiin Lissabonista oli vasta myöhään illalla, joten pääsimme nauttimaan viimeisenäkin päivänä suffauksesta. Hyviä aaltoja odotellessa keskityttiin poseeraamaan lautojemme kanssa, kuvassa edustamassa irlantilainen, suomalainen, venäläinen, kanadalainen, saksalainen ja suomalainen.


Viimeisen päivän tavoitteeni oli ottaa aaltoja kiinni suurimmaksi osaksi yksikseni ja siihen pystyin, joten siis viimeisistä surffeista jäi ihan superhyvät fiilikset. Mulla on suurimmassa osassa surffikuvia vaan niin onnellinen ilme ja näitä kuvia on ihana katsoa.Viimeisen surffitunnin jälkeen lähdettiin vielä nauttimaan auringonsäteistä lähirannallemme. 
Näytä mulle missä sul on rusketusraidat. Viikon märkäpuvun pitämisen tulos tässä. Rusketun tosi huonosti, mutta viikon jälkeen naama, kämmenet ja jalkapöydät olivat kauniisti eriväriset kun muu vartalo. Vähän masentaa viikon päästä olevat häät (ei omat) jossa edustan kauniiden rajojeni kanssa.


Haikeat hyvästit jäljellä oleville ystäville ja Chillinin työntekijöille. Lupaus siitä, että palataan ja kotia kohti. Mun ei ole koskaan helppo tulla matkalta kotiin, mutta tää kerta oli ehkä vaikein. Onneksi voi aina palata.