Hymyä päivään

 

Mä vähän pelkäsin, kuinka minun ja Berliinin suhteelle käy. Löydänkö enää sitä ihastusta tätä kaupunkia kohtaan, jonka loppuvuodesta menetin. Joskus muinoin kun asuin Tampereella, minulla tuli hieman inho sitä kaupunkia kohtaan. Olin silloin todella loppu, työpaikka oli todella raskas, niin henkisesti kuin fyysisestikin ja kaupungissa ei ollut hirveästi kavereitakaan. Vieläpä sairastuin fyysisesti pahasti ja menetin viimeisetkin mehut. Tästä on jo vuosia, mutta en vieläkään ole ihan sinut Tampereen kanssa. Luulin jo olevani, mutta jos tosissani mietin sinne muuttoa, kaikki ne asiat vyöryvät päälle ja tuntuu, että mitäs jos se olisikin taas samanlaista. En siis muuta sinne.

Luulen, että Berliinin kanssa ei käy noin pahasti. Ainakin nyt kun olen nämä muutaman päivän täällä taas ollut, tuntuu että olo on samanlainen kuin silloin kun tuli täällä aina käymään. Tuntuu, että pikkuhiljaa osaan taas nauttia kaupungista.  Huomaan, että hieman jo hymyilyttää kun kävelee pitkin Berliinin katuja. Voinen siis jatkossa tulla käymään hyvillä mielin, ilman kaunoja kaupunkia kohtaan.

Täällä nyt oikeasti tuntuu olevan kevään haisua ilmassa. Vaikkakin eilen satoi räntää, kröhöm. Tänään olikin jo sitten yli 10 astetta lämmintä ja aurinko paistoi. Auringon laskiessakin tuntui jo enemmän keväältä. Keväällä auringonlaskut ovat niin kovin erilaisia kuin talvella. Paljon pehmeämpiä.

Selkeästi ihmisilläkin on kevättä rinnassa. Joku miekkonen pysäytti minut tänään, oli kuulemma ihan pakko pysäyttää kun olin hänen mielestään niin ”cool”. Raukalla meni vain pasmat sekaisin, kun olisi pitänyt kommunikoida englanniksi. Kovasti olisi halunnut sanoa enemmänkin, mutta päätyi sitten vain manailemaan huonoa englannin taitoaan. Mutta saipahan ainakin piristettyä minun päivääni.

Harmittaa, kun Suomessa ihmiset eivät harrasta tuota. Ikinä Suomessa kukaan ei ole pysäyttänyt kadulla ja sanonut jotain positiivista. Okei, kerran on, mutta sekin ”pysäyttäjä” oli ulkomaalainen. Miksei se istu meidän suomalaisten suuhun? Miksi se tuntuu niin oudolta tehdä jotain tuollaista? Eikä sen edes välttämättä tarvitse tarkoittaa mitään sen enempää. Tuokin tapaus, joka tapahtui Suomessa, tyyppi teki heti todella selväksi sen, että on onnellisessa parisuhteessa ja ei aio iskeä minua. Mutta hänen oli vain pakko tulla sanomaan mulle, että olen kaunein nainen mitä hän on nähnyt (itsellänihän saattoi kyseisen juttutuokion aikana mennä roska silmään, niin vilpittömästi hän sanoi asiansa, en muista enää mitä kaikkea. Sattuipa osumaan vielä juuri oikeaan hetkeen). Sen ei edes tarvitsisi olla mitään isoa, riittää jos sanot, että jollakin on vaikka hieno takki. Parhaassa tapauksessa pelastat kyseisen tyypin päivän, tai ainakin saat toiselle hyvän mielen aikaan. Pitäisi vain uskaltaa kehua ja sanoa positiivisia asioita enemmän, ihan niille tuntemattomillekin. Ehkä yritän ottaa tämän projektikseni.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply