Lukutoukka

Rakastan kirjakauppojen tuoksua. Muistin asian vasta yksi päivä, kun astuin Berliinissä yhteen kirjakauppaan. En tiedä mikä niissä on, mutta kirjakaupat ovat jotenkin erityisiä. Ja niissä on aina se sama tuoksu. Kirjojen tuoksu. Tällä hetkellä tuntuu, että voisin ahmia kilokaupalla kirjoja, mutta tuleva muutto hieman rajoittaa. Ei viitsi ostaa enää kovin montaa kirjaa.

Olen päättänyt, että kun pääsen Suomessa asettumaan aloilleni, menen ensitöikseni kirjastoon ja lainaan kassillisen kirjoja. Kirjastotkin ovat kovin erityisiä, ne vanhat, kenties satoja kertoja luetut kirjat, niissä on sitä jotain.

Olen viime vuosina lukenut paljon kirjoja englanniksi, ihan vain pitääkseni englannintaitoa yllä. Nyt Suomessa käydessä tuli kaivettua äidin kirjahyllyjä ja luettua pitkästä aikaa suomeksi. Oli jotenkin todella virkistävää. Harmi kun täältä ei taida oikein suomenkielisiä kirjoja löytyä.

Kännykässäni on muutama e-kirja ja äänikirja tylsiä hetkiä varten. Joskus aiemmin kerroinkin, kun olin ladannut ensimmäisen äänikirjani, mutta en oikein pystynyt keskittymään siihen. Nyt olen päässyt niihin hieman paremmin käsiksi, matkoilla tulee kuunneltua. Lähinnä siis silloin kun liikkuu esim. bussilla paikasta toiseen, jolloin en pysty lukemaan, silloin voi laittaa napit korviin ja kuunnella kirjaa. Tosin, edelleen välillä saattaa ajatus karata, tai nukahdan kesken kaiken…

E-kirjoja tulee luettua lähinnä silloin, jos joutuu olla jossain odottamassa, eikä ole huomannut/jaksanut raahata oikeaa kirjaa mukanaan. Silloin ne ovat ihan käteviä. Mutta fakta on se, että mikään ei voita sitä oikeaa kirjaa. Sitä, että saa kääntää sivua, saa pidellä sitä kirjaa, tuoksutella sitä. Ja nähdä, että kirja etenee. Konkreettisesti nähdä, kun olet ylittänyt puolivälin, kun olet saavuttamassa lopun.

 

Kirjasuosituksia saa heittää!

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply traveldreamer17 7.3.2018 at 17:49

    Kirjat ovat ihania! Sain juuri eilen luettua Elena Ferranten Napoli-sarja kolmannen kirjan. Neljäs on kirjastossa varauksessa.

    • Reply mari 7.3.2018 at 18:08

      Kävin heti googlettelemassa tuota Napoli-sarjaa, kuulostaa mielenkiintoselta 🙂 Piti ihan kirjoittaa ylös että muistan kyseiset kirjat joskus lukea!

    Leave a Reply