Ystävänpäivä

Itselläni on ehkä suhteellisen laaja kaveripiiri. Suurinosa heistä asuu Helsingissä, mutta moni myös muualla Suomessa – ja muualla maailmassa.

Berliiniin muuttaessa vasta tajusikin, kuinka se oma elämä oli jo niin rakentunut Suomeen, kuinka suuri tukiverkko siellä on. Ehkä jos oma elämä ei olisi niin vahvasti ollut jo juurtunut Suomeen, olisin täällä viihtynyt paremmin.

Tuntuisi todella raskaalta lähteä rakentamaan sitä kaikkea toiseen maahan, se veisi varmasti vuosia ennenkuin olisi saavuttanut saman. Tuntuu, että elämää ei ole hukattavaksi, tässä ei olla enää niin kovin nuoria, haluan sen jo rakentamani elämän pariin.

Tajusin myös, että koska Suomi-kaverini asuvat niin eri puolella maata, kuin esim. perheeni, en tulisi heitä näkemään muutoin kuin jos he tulevat käymään Berliinissä. Suomeen kun itse menen, visiitit ovat olleet aika lyhkäsiä ja olen silloin aina mennyt perheen luo.

Olen onnekas kun olen saanut kerättyä ympärilleni niin paljon hyviä ihmisiä, osa on säilynyt matkassa mukana lapsuudesta asti. Ja vaikka emme usein näkisikään, homma jatkuu aina niin kuin mitään taukoa ei näkemisessä olisi ollutkaan.

Kiitos siis teille tyypit, niin Suomessa, Saksassa, kuin Englannissakin – ihanaa ystävänpäivää! ❤️ Nähdään pian!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply