Llangollen osa2

Aamutuimaan lähdimme nauttimaan ulkoimasta kävellen kanaalin vartta pitkin Valle Crucis Abbeyn raunioille. Vaikuttava paikka! Voi vain kuvitella kuinka upea paikka on ollut 1200-luvulla.

Munkkien kalalampi luostarin takana.

Llangollenissa ja sen lähiseuduilla kiertää kaiken kaikkiaan 18 kilometrin verran kanaalia. Näitä vesiväyliä pitkin pääsee matkaamaan kapeilla ja pitkillä jokilaivoilla, kanooteilla ja kuulemma myös esimerkiksi sup-laudalla.

Otettiin Llangollenista bussi Trevor:in kylään, jossa päästiin kulkemaan mahtipontista Pontcysyllten akveduktia pitkin. Rakennelma on valmistunut jo vuonna 1805 ja sen suunnitteluun ja rakentamiseen meni aikoinaan kymmenen vuotta. Akvedukti on Englannin vanhin ja pisin (n.300m) ja maailman korkein.

Kanavan leveys on wikipedian mukaan noin 3,4m ja syvyys 1,6m. Kyllä siinä vähän polvet tutisivat, kun vastaan tuli ihmisiä ja täytyi väistää ton veden puolelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *