Syysmarkkinoiden viikonloppu

Tämä viikonloppu oli oikea syysmarkkinaviikonloppu, koska kävimme perjantaina Tammisaaren syysmarkkinoilla ja lauantaina Lohjan Omenakarnevaaleilla.

Viikko meni säätiedotuksia seuraten ja varsinkin lauantaille oli luvattu niin huonoa ilmaa, että pelkäsin jo Omenakarnevaalien jäävän tänä vuonna väliin. Onneksi kuitenkin päästiin piipahtamaan tapahtumassa ja selvittiin kuivin nahoin.

Tivoli Sariola on jo 130-vuotias. Kuopus oli tivolin sloganin mukaan yhtä hymyä!

Tammisaaren syysmarkkinat ja tivoli

Pitäisi oikeastaan otsikoida tivolit, koska markkinapaikalla oli sekä Tivoli Sariola että Tivoli Seiterä. Illan pimetessä tivolien värivalot pääsivät oikeuksiinsa ja tunnelma Tammisaaressa oli aivan ihana. Tivoli Sariola viettää 130 vuotis-juhlavuottaan ja sen kunniaksi Tammisaaren markkinoilla perjantaina oli hieno ilotulitus.

Ostimme 10 lippua (35€) tivoli Sariolan laitteisiin ja mukavan pienellä jonotuksella päästiin niihin. Pientä sekoiluakin kaksi tivolia ihan vierekkäin aiheutti, kun ei ensin huomattu niiden olevan eri firmaa joiden laitteisiin tietysti käy eri liput. Meille kuitenkin riitti muutama kieputus per henkilö.

Tammisaaren syysmarkkinoilla oli jopa 500 myyjää! Aikamoinen määrä. Ainakin perjantai-iltana suurin osa ihmisistä oli kuitenkin pyörimässä tivolialueella ja myyntikojujen välissä oli hiljaista. Perinteiset lakut tuli ostettua ja syötiin tosi hyvää aasialaista ruokaa.

Reissussa oli mukana kaikki minun kolme lasta. Aika harvoin nykyään ollaan tällä kokoonpanolla liikenteessä, kun jo teini-ikäinen esikoinen yleensä menee omia menojaan. Kivaa, kun päästiin kimpassa kuitenkin tällä kertaa tunnelmallista iltaa viettämään. Sääkin suosi ja perjantain noin +20 astetta ei kyllä ole kovin perinteinen syyskuun lopun ilma!

 

Koko porukalla Giant Wheelin kyydissä. Korkeanpaikankammolle kyytiä!

 

Omat haasteensa väkijoukossa kulkemiseen luo kolmevuotias, joka ei suostu pitämään kädestä…

 

Vaikka Tammisaaren syysmarkkinoilla oli paljon perinteisiä lakun ja t-paitojen myyjiä, oli joukossa erilaisempiakin myyjiä.

 

 

Lohjan Omenakarnevaalit

Lauantaina piipahdettiin Lohjan Omenakarnevaaleilla museon alueella. Tykkään tästä tapahtumasta tosi paljon, koska omppukarnevaaleilla on aina kivaa ohjelma ja myyntikojut on laitettu viimeisen päälle kivasti. Myynnissä on perinteisen markkinakrääsän sijaan paljon omenatuotteita ja käsityöläisten tekemiä tavaroita. Ehkä ruokatarjontaan olisi kiva saada monipuolisuutta. Meilläkin oli tarkoitus syödä lounasta tapahtumapaikalla, mutta päädyttiin kuitenkin siirtymään ravintolaan Lohjalle.

Sää oli aika tuulista ja epävakaata, olisiko se verottanut kävijöiden lisäksi myös myyjiä. Tuntui, että säpinää oli edellisiä vuosia vähemmän. Toki itsekin tehtiin aika pikainen visiitti, juurikin sään takia. Museon alue on kuitenkin paikkana täysi kymppi tällaiselle tapahtumalle.

Tällä kertaa sisko sai pitää kädestä. On ihanaa seurata sisarusten kasvua yhdessä. #growingupwithsiblings <3

 

 

Kaikenlaista taidokasta tavaraa myynnissä.

 

Mitä miettii miekkonen museon pihalla?

 

Alpakat tekivät rauhallisuudellaan vaikutuksen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Päiväretkivinkkejä Etelä-Suomeen kaivataan

Mitkä on sun suosikki päiväretkikohteita Etelä-Suomessa?

Mä reissaan ja retkeilen yleensä perheen kanssa, mutta vinkkien ei tarvitse olla ns. lapsikohteita, vaan kaikki ideat otetaan vastaan. Parhaat ravintolat, kauneimmat luontokohteet, innostavimmat tapahtumat, mielenkiintoisimmat museot, nyt kokemukset jakoon!

Vinkit Etelä-Suomesta sen takia, että olisi kiva pystyä joitakin kivoja kohteita käymään ihan arki-iltana töiden jälkeen ja viikonloppuisin voi lähteä vähän pidemmällekin. Kotoilemme Lohjalla, joten Etelä-Suomi on helpoin päiväretkialue.

Juuri tällä hetkellä tuntuu, että työt täyttää melkein koko elämän, siksi olisi ihana päästä viikottain jonnekin lähialuematkalle.Meidän perheeseen kuuluu lapsia iältään 3-16 vuotta, joten monenlaiset paikat voisivat sopia meille.

MamaTravelin instagramissa onkin jo ehdotettu kivoja kohteita, mutta mielelläni otan lisää teidän vinkkejä vastaan!

 

Aurlahden ranta Lohjalla on ihana!

 

Nuuksion kansallispuisto elokuussa.

 

Muumimaailma Naantalissa oli kolmevuotiaan suosikkipaikka.

 

Haltialan tila Helsingissä on kiva retkikohde.

 

Soul Bowl Cafe Keravan kartanossa.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Merihenkinen Helsinkipäivä: Vallisaari- Allas Sea Pool- Sea Horse

Meillä on tapana mun sisarusten kesken järjestää jokaisen sisaruksen synttärien yhteydessä sankarille yllätysohjelmaa. Olemme olleet mm. puhaltamassa lasia, kiipeilemässä, suklaatastingissä, teatterissa, kylpylässä, flyboardaamassa ja suppaamassa. Lähemmäs 30 sisaruspäivää on tähän mennessä vietetty. Aivan ihana traditio!

Nyt me vietimme merihenkisen lauantain Helsingissä sisarusten kesken. Helsingissä on todella paljon nähtävää ja tehtävää. Muistaako kukaan näin hienoa kesää ja syksyä matkailun suhteen kuin tämän vuosi on ollut? Nytkin lauantaiksi oli luvannut sadetta, mutta kävi niin hyvä tuuri, että selvittiin kastumatta.

Ensimmäisenä etappina oli Vallisaari. Vallisaareen pääsee Kauppatorilta yhteysaluksella, liput aikuiselta maksoivat 8 euroa. Vallisaareen liikennöi ainakin kaksi eri yritystä. Me JT-Linellä, jolla olisi päässyt myös Suomenlinnaan ja Lonnaan. Halutessaan olisi siis voinut kiertää vaikka kaikki kolme saarta.

 

 

Vallisaaresta ja muistakin Helsingin edustan saarista oli hyvä juttu Mondossa keväällä. Vallisaareenhan on päässyt retkeilemään vasta vähän aikaa. Saari on ollut puolustusvoimien käytössä ja se on avautunut yleisön käyttöön vasta vuonna 2016. Edelleenkin osa saaresta on kiellettyä aluetta mm. sortumisvaaran takia.

Asustaako hobitit täällä?

 

Vallisaaren erottaa Suomenlinnasta Kustaanmiekka.

 

Saareen on tehty hyvä kulkureitti, joten myös lastenvaunuilla tai vaikka pyörätuolilla reitit pystyy kulkemaan. Reittejä on kaksi ja ne ehtii kyllä molemmat kiertämään yhdellä reissulla. Reitin varrella on infotauluja, jotka kertovat saaren historiasta. 50-luvulla saarella oli asunut noin 200 henkilön pieni kyläyhteisö. Meidän mielikuvituksen saari sai ainakin lentämään. Oli helppo kuvitella, millainen paratiisi saari on ollut asua lapsena, varsinkin kesäisin.

Rakennukset on häivytetty maastoon ruohokatoilla.

 

Vallisaari on täynnä hienoja yksityiskohtia.

 

Näin syyskuun puolivälissä Vallisaaressa oli vielä kahvila ja ravintola auki. Kesäisin palveluita on enemmänkin ja talveksi palvelut jäävät tauolle. Omien eväidenkin nauttimiseen oli hyvät puitteet, tosin avotulen teko on alueella kielletty.

Allas Sea Pool ja taustalla SkyWheel.

 

Vallisaaressa ulkoilun jälkeen siirryimme Allas Sea Pooliin joka sijaitsee myös Kauppatorilla. Pääsymaksu uimaan oli 14 € / aikuinen. Aika makea tunne uiskennella lämpimässä vedessä ja katsella yhtäällä risteilyalusten liikennöintiä, toisaalla kauppatorin kuhinaa. Allas Sea Poolissa on myös merivesiallas, mutta me tyydyimme lämpimään veteen. Alueella järjestetään myös erilaisia jumppia ja tapahtumia esiintyjineen. Ainoa pieni miinus olivat pienet ja hämärät pukeutumistilat. Meikkaaminen seuraavaa kohdetta varten ei hämärässä tilassa meinannut onnistua ollenkaan. Ihan mahtavaa kuitenkin, että meillä on keskellä pääkaupunkia tällainen keidas!

 

Pulikoinnin jälkeen käveltiin syömään legendaariseen Sea Horse ravintolaan. Mun mielestä siellä on sellainen Aki Kaurismäkeläinen tunnelma ja todettiinkin että ravintola on varmasti näyttänyt aina samalta.  Ruoka oli hyvää ja annokset todella reilun kokoiset. Minä tilasin rapeaksi paistetut muikut ja muut seuralaiset tilasivat sipulipihvin, sienikaalikääryleet ja pippuripihvin. Kaikille maistui!

 

Yhteisen tekemisen lisäksi parasta näissä reissuissa on yhteinen kiireetön aika ja jutustelu. Vaikka lasten kanssa on ihanaa reissuta ja retkeillä ja elää ihan perusarkea kotona, on kyllä mahtavaa päästä välillä ihan aikuisporukassa viettämään päivää.

Mitkä ovat sinun suosikkikohteet Helsingissä lasten tai aikuisten kanssa?

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Matkasuunnitelmia, vinkkejä Interrailista otetaan vastaan.

Matkakuume on aika piinaava tunne. Mulla se aina vähän helpottaa, kun seuraavan reissun liput on varattu ja todellinen suunnittelu voi alkaa.

Faktahan on se, että mä pikasuunnittelen huomattavasti enemmän matkoja, kuin pystyn toteuttamaan. Heti kun jokin uusi matkaidea tulee päähän, kaavailen siitä paperille tai kännykän muistiinpanoihin jonkinlaista aikataulua ja budjettia. Osa sitten toteutuu, osa jää hautumaan mieleen.

Seuraava suunnitteilla oleva matka suuntautuu Amsterdamiin joulukuussa. Matkaan lähden kahdestaan 11-vuotiaan tyttäreni kanssa. Me ei olla oltu koskaan kahdestaan reissusta, joten tästä tulee varmasti ihan huippua. On ihanaa matkustaa isommalla porukalla, mutta mitä enemmän eri-ikäisiä matkustajia on mukana, sitä enemmän tehdään kompromisseja. Meillä kahdella on varmasti hyvin samansuuntaiset matkatoiveet, kaupungilla kävelyä, kahviloissa käyntiä, vähän shoppailua ja hotellissa relaamista kirjan kanssa.

Kaikki vinkit joulukuiseen Amsterdamiin otetaan vastaan!  Marimente blogista poimin jo hyvän listan herkku- ja ravintolavinkkejä ja insta on myös ollut kovassa käytössä.

Seuraava varma matkakohde on vasta toukokuun lopussa, kun kahvakuulamaratonin em-kisat pidetään Pariisissa. Mietin, että tähän kisareissuun voisi yhdistää myös lomamatkan. En ole koskaan ollut interraililla, mutta kiinnostaisi kisojen jälkeen lähteä perheen kanssa junailemaan Eurooppaan muutamaksi viikoksi. Erityisesti kiinnostaisi Adrianmeren rantavaltiot Kroatia, Montenegro ja Albania.

Olen ollut Pariisissa kerran aikaisemmin, joulukuussa 2010. Se onkin ainoa matka jonka olen tehnyt yksin ilman matkaseuraa.

 

Kuulisin mielelläni interrail-vinkkejä reilaamassa käyneiltä. Uskoisin, että junamatkailu voisi olla myös perheen kanssa ihan hyvä matkustusvaihtoehto.

Muita tällä hetkellä mielessä olevia matkakohteita:

  • USA-roadtrip. Tuntuu, että tämä on ikuisesti listalla, mutta vaatisi tiukkaa säästämistä, että matkaan päästäisiin perheen kanssa.
  • Toivottavasti viikonloppureissu Vilnaan toteutuu pian.
  • Võsu Virossa. Viimeisimmässä Mondossa Ville Hytönen suositteli tätä rantakohdetta. Heti alkoi kiinnostamaan!
  • Portugali ja Lissabon. Tämä oli toinen vaihtoehto joulukuun reissulle. Amsterdam meni kuitenkin lyhyemmän lennon takia Lissabonin ohi.
  • Karibian risteily, kuuluu samaan kategoriaan ensimmäisen kanssa. Pitkälle reissulle ei raaski lähteä ilman lapsia ja koko perheen matkan säästäminen tuntuu toivottomalta tavoitteelta.
  • Irlannin Wild Atlantic way.

Olisi kiva kuulla mitä reissuja sinulla on suunnitteilla tai jos on vinkkejä näihin mun kohteisiin, niin laita tulemaan.

 

Pariisi Montmartre

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather