Malesiassa voit kokea aitoa Aasiaa

Kohdeopas: Malesia

Paratiisiranta Malesiassa

Malesiassa upea luonto, paratiisirannat ja mielenkiintoinen historia yhdistyvät suurkaupunkien loppumattomaan sykkeeseen.

Aurinkoinen Malesia kutsuu matkailijoita nauttimaan rantaelämästä ja kiinnostavasta kulttuurista. Aktiviteetit eivät tästä maasta lopu kesken, oli kiinnostuksenkohteena sitten shoppailu tai sukellus. Yllätyksellisestä Malesian-lomasta nauttivat kaikki ikään katsomatta.

MALESIA MATKAILUMAANA

Hiekkaranta Malesiassa

Eksotiikkaa ja kaupunkielämää Malesiassa

Monipuolinen Malesia ihastuttaa lukuisilla mahdollisuuksillaan. Langkawin tunnettu rantakohde kutsuu auringonpalvojia, kun taas kulttuurista kiinnostuneet matkaajat tutustuvat historiallisiin kaupunkeihin ja majesteettisiin moskeijoihin. Eksoottinen Borneo on mainio matkakohde sukeltajille. Malesia on maa, jossa ranta-, kaupunki- ja aktiivilomat kohtaavat.

Ilmapiiri on Malesiassa ystävällinen, ja palvelu hyvää. Malesiassa ei katsota nenänvartta pitkin ketään, sillä maa on monikulttuurisuudessaan tottunut lähes kaikkeen. Monikulttuurisuus tuo mukanaan myös matkailijoiden usein kaipaamaa mystiikkaa. Malesian hintataso on eurooppalaisesta näkökulmasta varsin edullinen.

Lämmintä vuoden ympäri

Malesian ilmasto on kuuma ja kostea ympäri vuoden. Manner-Malesiassa sateita on odotettavissa eniten talvella syyskuusta maaliskuuhun. Länsirannikolla monsuunisateet yllättävät kesäkuukausina toukokuusta lokakuuhun. Aurinkoa kuitenkin riittää, eikä lämpötila juuri laske alle 20 asteen.

Monipuolinen Malesia on erinomainen matkailumaa kaikenlaisille turisteille. Reppureissaajat kiertävät koko maan edullisilla bussiyhteyksillä, kaupunkimatkaajat viilettävät Kuala Lumpurin sykkeessä ja rantalomailijat ruskettuvat Langkawin hiekkarannoilla. Häämatkalaisille sopii vaikkapa Borneo, ja lapsiperheille puolestaan riittää runsaasti aktiviteetteja ja erilaisia teemapuistoja.

Malesia on turvallinen matkailumaa

Malesiassa matkailija voi rentoutua ja lomailla ilman turhia huolia. Maa on turvallinen matkakohde, vaikkakin maalaisjärkeä tulee käyttää oman turvallisuuden suhteen. Isoissa kaupungeissa ja vilkkaissa turistikohteissa liikkuu taskuvarkaita, mutta väkivaltaa ei juuri esiinny. Öisin ei tietenkään kannata liikkua yksin pimeillä kujilla.

Turistikohteissa paikalliset puhuvat yleensä hyvää englantia. Reissussa voi kuljettaa mukana pientä sanakirjaa, josta löytyvät yleisimmät sanat ja kysymykset malaijin kielellä.

Malesia virallinen uskonto on islam, mutta maassa vallitsee uskonnonvapaus. Matkailijan kannattaa kuitenkin pitää mielessä kohtelias kunnioitus paikallisia kohtaan – etenkin moskeijavierailuilla olkapäät ja polvet tulee peittää.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN MALESIASSA

Firefly lentää edullisesti Aasiassa

Lennot Malesiaan

Suomesta matka Malesiaan taittuu helpoiten lentämällä Helsingistä Singaporen kautta Kuala Lumpuriin. Finnairilla on suoria lentoja Singaporeen.

Malesian sisällä matkaa voi jatkaa Malaysia Airlinesin tai Air Asian kotimaanlennoilla. Myös busseilla ja junilla on laaja verkosto.

Majoitus Malesiassa

Malesiasta löytyy majoitusvaihtoehtoja kaikenlaisille matkabudjeteille. Edulliset majatalot, rantabungalowit ja luksushotellit ovat kaikki edustettuina Malesian lomakohteissa. Kuala Lumpurista löytyy kansainvälisiä ketjuhotelleja ja Langkawista tyylikkäitä resort-tyyppisiä lomakyliä. Suomalaisittain hintataso on edullinen.

Vilkkaimpien turistialueiden ulkopuolella majoitustarjontaa on vähemmän, mutta myös hinnat laskevat entisestään.

Liikkuminen Malesiassa

Malesian sisäiset matkat voi kulkea lentojen lisäksi myös busseilla ja junilla. Verkostot ovat hyvät ja liput edulliset.

Autoja ja moottoripyöriä voi vuokrata lähes kaikkialla. Kannattaa kuitenkin huomioida, että etenkin isoimmissa kaupungeissa liikenne on vilkasta ja poikkeaa kovasti suomalaisesta ajotyylistä.

Taksit ovat suhteellisen edullisia, mutta hinnasta kannattaa sopia etukäteen – kuskit eivät yleensä suostu käyttämään mittareita.

MALESIAN MATKAKOHTEET

Malesia on hymyjen maa

Pääkaupunki Kuala Lumpur

Malesian pääkaupunki Kuala Lumpur on värikäs sekoitus katukeittiöitä, basaareja ja ylellisiä ostoskeskuksia. Kaupungin modernissa keskustassa pilvenpiirtäjien seasta erottuu Kuala Lumpurin tunnetuin rakennus, Petronas Towersin kaksoistornit. Nälkä ei tässä kaupungissa pääse yllättämään, sillä lukuisat ruokakojut eivät koskaan ole kaukana.

Kuala Lumpur on helppo ja siisti suurkaupunki, jossa riittää tekemistä sekä aikuisille matkaajille että reppureissaajille. Lapsiperheitä puolestaan houkuttelevat kaupungin ja lähialueiden vesi- ja huvipuistot.

Suosittu Langkawi on Malesian rantaparatiisi

Langkawin saaristo koostuu 99 saaresta, joista Pulau Langkawi on vilkkain. Myös malesialaiset lomailevat Langkawilla.

Langkawi on siisti ja suosittu lomakohde, jonne turismi on tuonut valtavan määrän ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Saaren kauneus on kuitenkin kiistämätön, eikä ole ihme, että rantojen postikorttimaisemat houkuttelevat matkailijoita vuosi toisensa jälkeen.

Langkawi on verovapaa saari, mutta sen hintataso on silti varsin korkea Malesian mittapuun mukaan. Vilkas turismi ja kalliit hotellikompleksit ovat nostaneet hintoja tasaisesti. Langkawilla pärjää hyvin englannin kielellä.

Malesian Borneo

Borneo on maailman kolmanneksi suurin saari, joka on jaettu Malesian lisäksi myös Indonesian ja Brunein kesken. Borneolta löytyy myös maailman vanhin sademetsä.

Monille Borneo on unelmien kohde, jossa vehmas luonto ja vilkkaat orangit hurmaavat. Sukeltajille Borneo tarjoaa ainutlaatuiset vesistöt. Villin luonnon lisäksi saarelta löytyy myös nykyaikaisia kaupunkeja tyylikkäine hotellikomplekseineen.

Malesian Borneon keskeisin paikka ja Sabahin osavaltion pääkaupunki on Kota Kinabalu. Kinabalun kansallispuistosta löytyy myös Mount Kinabalu, yli 4000 metriä korkea vuorenhuippu, jonne tuhannet ihmiset kiipeävät vuosittain. Kirkkaana päivänä huipulta aukeaa henkeäsalpaava maisema yli Borneon.

Brittitunnelmaa Cameron Highlandsilla

Brittiläistä siirtomaatyyliä henkivä Cameron Highlands on yksi Malesin suosituimmista turistikohteista. Vehreät teeplantaasit ja mansikkafarmit löytyvät keskeltä villiä viidakkomaisemaa. Matkaajien aktiviteetteihin kuuluvat yleensä kävelyretket viidakossa sekä visiitit teeplantaaseille.

Cameron Highlands sijaitsee noin neljän tunnin ajomatkan päässä Kuala Lumpurista. Luonnonkaunis Cameron Highlands tarjoaa vaihtelevaa maisemaa kaupunki- ja rantakohteiden jälkeen. Vilkkaan turistisesongin aikaan majoitus on syytä varata ajoissa.

Historiallinen Melaka

Historiallista Malesiaa etsivän matkaajan kannattaa poiketa Melakaan. Vain parin tunnin ajomatkan päässä Kuala Lumpurista sijaitseva viehättävä kaupunki hurmaa vierailijan kauneudellaan ja herkullisilla ruoillaan. Kahvilat, ravintolat ja galleriat täyttävät pienet kujat.

Melakassa, kuten myös muualla Malesiassa, ovat nähtävissä kiinalaiset ja intialaiset vaikutteet. Kaupungin vaikuttavimpiin nähtävyyksiin kuuluukin paikallinen Chinatown. Town Square -nimiseltä aukiolta löytyy useita mielenkiintoisia museoita.

MALESIAN PARHAAT

Trooppinen ranta Langkawilla

Malesian parhaat elämykset

  1. Shoppaile ja tutustu nähtävyyksiin Kuala Lumpurissa.
  2. Sukella Borneon vesistöissä.
  3. Näe Melakan historiallinen kaupunki ja Cameron Highlandsin teeplantaasit.

Malesian parhaat rantakohteet

  1. Borneo
  2. Langkawi
  3. Perhantianin saaret

Malesian parhaat teemapuistot

  1. Sunway Lagoon
  2. Genting Theme Park
  3. Cosmo’s World

Tältä näyttää Borneon sademetsissä – katso video

 

Lisätietoa

Malesian viralliset matkailusivut

Teksti: Maria Hietala ja Jenna Lehkonen
Kuvat: Riikka Krenn
Video: IL-TV

Päivitetty: 6.2.2015

Malesia: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia