Järvikylpylä / Juuli Aschan
Järvikylpylä, Rantasalmi

Onko tässä Suomen erikoisin kylpylä? Mystinen järvikylpylä on louhittu kallioiden sisälle

Suomalaisen luonnon mystiikka avautuu matkailijoille tunnelmallisessa uutuuskohteessa.

Luvassa 12 uima-allasta

Suomen Savossa sijaitsevalle Rantasalmelle 31. maaliskuuta 2017 avautuva Hotel & Spa Resort Järvisydän tarjoaa vierailijoille hyvin erikoisen kylpyläkokemuksen. Rantakallion sisälle louhittu Järvikylpylä tuo Suomen luonnon sisätiloihin.

Kylpylässä on lukuisia suomalaisesta luonnosta tuttuja elementtejä: seinät ovat luonnon muotoilemia kallioita, lattia ja altaat taas luonnonkiveä. Kallioiden raosta sisään pääsee päivänvaloa, ja kylpylässä on myös oma takka. Osa valaistuksesta hoituu tunnelmallisilla kynttilöillä.

Kylpylässä on erikoinen lämmitetty norppakivi, ja kylpylän äänimaailma muistuttaa järvien ääniä. Kattoon on käytetty yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja.

Järvikylpylässä on kuusi sisäallasta, ja kesän 2017 aikana kylpylään valmistuu vielä kuusi ulkoallasta. Sisätiloissa on kahdeksan saunaa, minkä lisäksi ulos on rakenteilla kolme saunaa. Ekologisessa kylpylärakennuksessa on muun muassa suolahuone ja joogasali.

Järvikylpylä, Rantasalmi
Järvikylpylä / Juuli Aschan
Järvikylpylään tulee yhteensä 12 allasta, joista puolet sijaitsee sisällä ja puolet ulkona.

– Kylpylärakennus lämpiää maalämmöllä, ja aurinkoenergia lämmittää tilat seitsemänä kuukautena vuodesta. Noin 75 prosenttia rakennukseen tuotetusta lämmöstä kierrätetään takaisin, sanoo Järvikylpylän yrittäjä Markus Heiskanen.

>> Lue myös: Kaikki Suomen kylpylät – mikä sopii sinulle?

Lähde: Hotel & Spa Resort Järvisydän
Kuvat: Juuli Aschan / Hotel & Spa Resort Järvisydän

Päivitetty: 29.3.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (21 votes, average: 3,71 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

Kävimme kesäkuussa 2017 mieheni kanssa. Aivan ihana paikka! Uskomattomat maisemat, vanhat kelohonkaiset suuret rakennukset, hyvin varustetut hotellihuoneet (myös hyvällä sängyllä), hulppea ja mystisen intensiivinen kylpylä, hyvää ruokaa ravintolassa, ikimuistoinen retki Karnetsaareen ja kaikkialla ystävällinen henkilökunta. Varmasti hintansa arvoinen paikka ja ehdottomasti menemme sinne vielä uudelleen!

Olen käynyt, metsän keskellähän tuo pytynki sijaitsee. Ihan ok, mutta kyllä kannattaa sillä rahalla lentää muualle. Toista kertaa en mene.

Tuonne todellakin haluaisin! Aivan huippua että tällaisia projekteja syntyy kuin sieniä sateella. Suomi on noussut siivilleen ja innovatiiviset ihmiset ja huippusuunnittelijat
ovat löytäneet yhteyden. Kiitos kaikkien Start Uppien ja uskaliaitten yrittäjien. Suomi 100 räjäyttää maailmalle 2017 ja näyttää mistä meidät suomalaiset on todella tehty.