Viron kylpylät

Vietä rentouttava kylpyläloma Virossa – lue vinkit ja nauti

Virolla on pitkät perinteet kylpyläkohteena – Suomenlahden toiselta puolelta löytyykin runsaasti kohtuuhintaisia vaihtoehtoja. Rentoa lomaa voi viettää vaikka koko viikon, mutta myös yhden tai kahden päivän mittaiset irtiotot ovat suosittuja. Poimi parhaat vinkit rentouttavaan lomaan!

Tallinnan tarjonta on monipuolista

Viron pääkaupunki Tallinna on yksi maan suosituimmista kylpyläkohteista. Tallinnassa voi nauttia paitsi kylpylän hemmotteluhoidoista myös kaupungin muusta tarjonnasta: vanhankaupungin nähtävyydet, ravintolat, ostoskeskukset ja yöelämä on helppo yhdistää kylpylälomaan.

Tallinnan kylpylöissä on valinnan varaa. Tarjolla on suuri valikoima erilaisia kylpylöitä aina perinteisistä vaatimattomista hoitoloista luksustason kylpylöihin ja luomuspa-elämyksiä tarjoaviin yrityksiin. Kylpylässä voi pistäytyä virkistäytymässä tunniksi tai pariksi, ja tarjolla on useita erilaisia hoito- ja kauneuspaketteja.

Kylpylöiden palvelut vaihtelevat runsaasti, ja siinä missä pienimmät kylpylät tarjoavat vain muutamia hoitoja on suurimmissa perinteisten hoitoloiden lisäksi myös esimerkiksi vesipuisto. Kylpylä kannattaakin valita omien tarpeiden ja budjetin mukaisesti, sillä Tallinnassa on palveluja jokaiseen makuun.

Pärnu on kylpyläklassikko

Pärnua kutsutaan Viron kesäpääkaupungiksi, eikä syyttä: pitkät valkoiset hiekkarannat ja vihreät puistot ovat todella vakuuttavia argumentteja. Pärnun hienolla hiekkarannalla voi kuvitella ottavansa aurinkoa ja uivansa jossakin etelän luksuslomakohteessa. Kesäkuukausina tämän kesäpääkaupungin sydän on keskustan kävelykatualue, jonka puutalot ja kukka-asetelmat ovat upea kulissi terasseilla istuskelulle ja putiikeissa kiertelylle.

Pärnun suosituin kohde on Kylpylähotelli Tervise Paradiis, mutta kaupungissa on sen lisäksi rutkasti muita kylpylöitä. Moderni Tervise Paradiis sijaitsee lähellä Pärnun rantaa ja tarjoaa tasokkaat puitteet sekä kylpylä- että kaupunkilomalle. Tervise Paradiis sopii myös perheille, ja sen vesipuistossa voivat pulikoida myös muiden hotellien asukkaat.

Viron kylpylävinkit
Viron kylpylätarjonta on hyvin monipuolinen, mistä syystä hoitoja on tarjolla jokaisen matkailijan tarpeisiin.

Haapsalun muta on terveellistä

Lämmin merivesi, terveellinen muta ja raikas meri-ilma ovat tehneet Haapsalusta tunnetun kylpyläpaikan. Tänä päivänä Haapsalu on rauhallinen kohde kylpylälomalle ja ehdottomasti yksi Viron suosituimmista rentoutumispaikoista. Kaupungin ensimmäinen mutakylpylä perustettiin jo 1800-luvulla, ja mainetta paikalle ovat kerryttäneet meren mineraalit ja muta, jota viedään muihinkin Viron kylpylöihin.

Haapsalussa on myös paljon mielenkiintoista nähtävää, kuten Piispanlinnan rauniot, puupitsinen juhlasali ja merenlahtea myötäilevä kävelytie.

Viereisen lahden merimuta on edelleen yksi Haapsalun kylpylöiden hiteistä ja sitä käytetään lähes kaikissa mutahoidoissa.

Saarenmaa sopii rauhaa rakastaville

Viron suurimmalla saarella Saarenmaalla voi viettää kylpylälomaa leudossa meri-ilmastossa saaristolaisleivästä, oluesta ja kalaherkuista nauttien. Viron ensimmäinen kylpylä perustettiin Saarenmaan pääkaupunkiin Kuressaareen noin kaksisataa vuotta sitten, mistä lähtien kaupunki on houkutellut matkailijoita. Kuressaaren kylpylöistä löytyy tänä päivänä monipuolinen valikoima eri hoitoja ja hoitomuotoja niin kunnostaan, terveydestään kuin kauneudestaankin huolehtiville.

Saarenmaalla kannattaa kierrellä ja tutustua saaren luontoon ja alueelle tunnusomaisiin tuulimyllyihin. Yhdessä on mukava myös tutustua Saarenmaan nähtävyyksiin kuten Kihelkonnan kellotorniin, Loonan kartanoon ja Maasin ritarilinnan raunioihin.

>> Lue myös: Ensikertalaisen kylpylävinkit Tallinnaan – näin hemmotteluloma onnistuu vaivatta

Kuvat: Istockphoto ja Inka Khanji

Päivitetty: 17.5.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (48 votes, average: 3.54 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia