Kaipaatko luksusta?

Kylpylälomalla Virossa

Virolla on pitkät perinteet kylpyläkohteena – Suomenlahden toiselta puolelta löytyykin runsaasti kohtuuhintaisia vaihtoehtoja. Rentoa lomaa voi viettää vaikka koko viikon, mutta suosittuja ovat myös muutaman päivän irtiotot. Viikonloppu hemmotteluhoidoissa sopii kiireisimmällekin uraihmiselle.

Tallinnan tarjonta on monipuolista

Viron pääkaupunki Tallinna on yksi maan suosituimmista kylpyläkohteista. Tallinnassa voi nauttia paitsi kylpylän hemmotteluhoidoista, myös kaupungin muusta tarjonnasta: vanhankaupungin nähtävyyksistä, ostoskeskuksista ja yöelämästä. Matka Helsingistä Tallinnaan on lyhyt ja taittuu ripeästi, joten kaupunki onkin oiva kohde viikonloppulomalle.

Tallinnan kylpylöissäkin on valinnan varaa. Esimerkiksi DaySpa-kylpylään voi pistäytyä virkistäytymässä tunniksi tai pariksi, ja tarjolla on useita erilaisia hoito- ja kauneuspaketteja. Eräät suosituimmista ovat Pirita Top Spa ja Kalev Spa. Molemmat kylpylät tarjoavat hyvät mahdollisuudet sekä rentoutukseen että aktiivisempaan lomaan.

Meren tuntumassa sijaitsevasta Piritasta on kaupungin keskustaan matkaa noin viisi kilometriä. Kylpylähotellin läheisyydessä sijaitsee monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä kuten Maarjamäen linna, Piritan nunnaluostari ja Kadriorgin palatsi.

Kalev Spa puolestaan sijaitsee upealla paikalla Tallinnan keskustassa aivan vanhankaupungin vieressä. Hotellin yhteydessä on Tallinnan suurin vesipuisto uima-altaineen, poreammeineen ja liukumäkineen.

Pärnu on kylpyläklassikko

Pärnua kutsutaan Viron kesäpääkaupungiksi, eikä syyttä: pitkät valkoiset hiekkarannat ja vihreät puistot ovat todella vakuuttavia argumentteja. Pärnun hienolla hiekkarannalla voi lähes kuvitella ottavansa aurinkoa ja uivansa jossakin etelän luksuslomakohteessa. Kesäisin tämän kesäpääkaupungin sydän on keskustan kävelykatualue, jonka puutalot ja kukka-asetelmat ovat upea kulissi terasseilla istuskelulle ja putiikeissa kiertelylle.

Pärnun suosikkeja ovat Kylpylähotelli Tervise Paradiis sekä Kylpylä- ja konferenssihotelli Strand. Moderni Tervise Paradiis sijaitsee lähellä Pärnun rantaa ja tarjoaa tasokkaat puitteet sekä kylpylä- että kaupunkilomalle. Tervise Paradiis sopii myös perheille, ja sen vesipuistossa voivat pulikoida myös muiden hotellien asukkaat. Strand on toinen monipuolinen hotelli ranta-alueen tuntumassa.

Viron kylpyläpalvelut

Haapsalun muta on terveellistä

Lämmin merivesi, terveellinen muta ja raikas meri-ilma ovat tehneet Haapsalusta tunnetun kylpyläpaikan. Tänä päivänä Haapsalu on rauhallinen kohde kylpylälomalle ja ehdottomasti yksi Viron suosituimmista rentoutumispaikoista. Kaupungin ensimmäinen mutakylpylä perustettiin jo 1800-luvulla, ja mainetta paikalle ovat kerryttäneet meren mineraalit ja muta, jota viedään muihinkin Viron kylpylöihin.

Haapsalussa on myös paljon mielenkiintoista nähtävää, kuten Piispanlinnan rauniot, puupitsinen juhlasali ja merenlahtea myötäilevä kävelytie.

Viereisen lahden merimuta on edelleen yksi Haapsalun kylpylöiden hiteistä ja sitä käytetään lähes kaikissa mutahoidoissa. Thalasso Spa Fra Mare -kylpylässä on monipuolinen Thalasso Day Spa –osasto, jossa meren antimet pääsevät oikeuksiinsa. Thalasso-hoidoissa hyödynnetään niin merimutaa, merivettä kuin raikasta meri-ilmaakin. Fra Maressa voi kylpyläloman lisäksi valita esimerkiksi painonhallinta- tai kauneusloman.

Saarenmaa sopii rauhaa rakastaville

Viron suurimmalla saarella, Saarenmaalla, voi kylpylälomaa viettää leudossa meri-ilmastossa saaristolaisleivästä, oluesta ja kalaherkuista nauttien. Viron ensimmäinen kylpylä perustettiin Saarenmaan pääkaupunkiin Kuressaareen noin kaksisataa vuotta sitten, mistä alkaen kaupunki on houkutellut matkailijoita. Kuressaaren kylpylöistä löytyy tänä päivänä monipuolinen valikoima eri hoitoja ja hoitomuotoja niin kunnostaan, terveydestään kuin kauneudestaankin huolehtiville.

Hieno erikoisuus Saarenmaalla on My First Spa -kylpylä, jossa lapsi voi viettää ensimmäistä kylpylälomaansa joko äidin, mummin tai vaikkapa kummin kanssa. Kylpylä tarjoaa aikuiselle ja lapselle kiireetöntä yhteistä aikaa ja hemmottelevia kylpylähoitoja.

Saarenmaalla kannattaa kierrellä ja tutustua saaren luontoon ja alueelle tunnusomaisiin tuulimyllyihin. Yhdessä on mukava myös tutustua Saarenmaan nähtävyyksiin kuten Kihelkonnan kellotorniin, Loonan kartanoon ja Maasin ritarilinnan raunioihin.

Päivitetty: 26.7.2012

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (48 votes, average: 3.54 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia