En ole koskaan… – Kahdeksan asiaa, mitä en ole tehnyt matkalla

Matkabloggaajat kertoivat alkuvuodesta Never have I ever – pelin hengessä asioita, joita he eivät ole koskaan tehneet matkalla. Listoilta löytyy monenmoista, joista osa on varmasti samoja kuin täälläkin. Näin loppuvuoden kunniaksi listasin omani. Useiden asioiden toivon pysyvän en ole koskaan -listalla, mutta muutaman voisin mielihyvin vetää yli tehtyjen puolelle.

Tässä kahdeksan asiaa, joita minä en ole tehnyt reissussa!

…reilannut

Olen junaillut jonkin verran Hollannissa ja Belgiassa ja vähän Espanjassakin, mutta reilaamassa en ole koskaan ollut. Siis sillä tavalla, että olisi Interrail-passit matkapäivineen. Mulla on aiemmin ollut jotenkin sellainen käsitys reilaamisesta, että nukutaan juna-asemilla ja käydään suihkussa kerran viikossa. Kun tajusin, että reilin voi tehdä hieman suuremmallakin budjetilla, alkoi junailu Euroopassa kiinnostaa. En tosin ole varma, tuleeko Interrail-passilla matkaaminen oikeasti halvemmaksi kuin yksittäiset junamatkat? Riippuu varmaan paljon siitä, että mistä minne on matkalla.

…yöpynyt all-inclusive-hotellissa tai lentänyt business-luokassa

Ei ole tämän neidon matkoilla vielä tällaista luksusta näkynyt. Tämä johtuu lähinnä siitä, että yritän matkustaa melko pienellä budjetilla. All-inclusive on jäänyt välistä myös viimeaikaisten kohdevalintojen myötä: rantalomalla se voisi olla paikallaan, mutta kaupunkilomalla ei hotellin buffet-pöydät ole tarpeen.

Business-luokkaan olisi ihana päästä, mutta lennot paremmassa luokassa tuntuu rahan haaskaukselta. Olen aika lyhyt, joten lisätilalle ei ole tarvetta. Lisäksi lentelen yleensä Euroopassa, ja en kaipaa parin tunnin lennolle lisäpalveluja. Mannerten välisille lennoille business tai ykkönen kelpaisi kyllä. Ainakin nukkuminen sujuisi varmasti paremmin!

…saanut ruokamyrkytystä

Tämä johtuu varmasti pitkälti siitä, etten ole juurikaan reissannut Aasiassa, missä joka toinen tuntuu saaneen ruokamyrkytyksen. Hongkongissa en uskaltanut syödä katuruokaa vohveleita lukuun ottamatta, mutta kahden viikon päästä nähdään, josko olisi minun vuoroni. Euroopassakin ruokamyrkytyksen voi toki napata, mutta toistaiseksi olen onnistunut seilaamaan onnellisten tähtien alla ruokailun suhteen.

…tullut huijatuksi

Passit, lompakot ja muut arvotavarat ovat pysyneet visusti tallessa ja luottokortit kopioimatta, vaikka melko huolettomasti olen maailmalla kulkenut. Ehkä Hongkongin toreilla tai Rodoksen kapeilla kaduilla olen tiedostamattani joutunut perinteisen turistihuijauksen uhriksi, mutta en vain ole tajunnut näin käyneen. Joku kerta huolettomuuteni vielä kostautuu, mutta toistaiseksi kaikki on mennyt nappiin, ja taloudellisilta menetyksiltä säästytty.

…joutunut maksamaan matkalaukun ylikiloista

Mulla on niin kevyt matkalaukku, että se on vaikea vetää ylikiloille! Rakkaan Samsoniten laidat tulee usein vastaan ennen painorajaa. Jos ylikiloja siitä huolimatta on kertynyt, ei niistä ole vielä kertaakaan rokotettu lompakkoa. Kentällä aina kuumottaa, napsahtaako lasku kohdalle tällä kertaa. Slovakiasta tullessa oli jännät paikat, sillä meillä ei ole matkalaukkuvaakaa ja laukkuun oli kenkien lisäksi päätynyt esimerkiksi pari täyttä mehupulloa. Laukku tuntui painavan tonnin, mutta paino jäi sadan gramman päähän sallitusta 20 kilosta, juhuu!

…käynyt Lontoossa

Vaikka olen Iso-Britanniassa käynyt kahdesti, on Lontoo jäänyt vieraaksi. Sen sijaan Manchesterissa ja Edinburghissa olen käynyt. Monien rakastamaan Lontooseen voisin kyllä matkustaa, mutta kalliit hotellit ja suuret turistilaumat ovat saaneet meikäläisen valitsemaan muita kohteita yli Iso-Britannian pääkaupungin. Pakko myöntää, vaikken juuri terroristeja pelkääkään, että jatkuvat Lontooseen kohdistuvat iskut saavat epäilemään, uskaltaako sinne mennäkään.

…ollut lääkärin vastaanotolla

Ei ole vielä tähän mennessä tarvinnut turvautua lääkäriin. Lääkärin vastaanotto ei tullut tutuksi edes vaihdossa. Kerran meinasi tosin olla lähellä, mutta onnistuin saamaan reseptin ja hakemaan lääkkeet pari tuntia ennen lennon lähtöä. Tavoitteena olisi pitää tämä juuri näin, mutta eihän sitä koskaan tiedä, mitä tahansa voi sattua.

…saanut luteita

Luteet on ehkä mun suurin pelko matkoilla. Voisin nukkua lähes missä tahansa rotankolossa, kunhan siellä ei ole luteita. Tämän ludeasian takia katson aina tosi tarkkaan, miltä hotelli näyttää ja mitä siitä sanotaan netissä. Kartan hostellidormeja ja tämä on yksi syy siihen. Pelottaa, että alati vaihtuvassa matkailijasakissa luteet leviävät kulovalkean tavoin. Ja mikä pahinta, niistä ei pääse millään eroon.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Sini / Sini matkakuumeessa 14.11.2017 at 19:05

    Minuun sopii myös nuo kaikki. Tuo Lontoo – kohta tosin toteutuu parin kuun päästä 🙂

    • Reply Katariina / Lomaluumu 14.11.2017 at 23:32

      Samiksia ollaan siis 🙂 Oi, olen vähän kateellinen. Ihanaa matkaa Lontooseen!

    Leave a Reply