• Matkatarjoukset:
Valikko

Blogihaaste ja kevään uusia tuulia – Instagram Travel Thursday

This post is in Finnish only

Instagram Travel Thursday on täällä taas! Tämä bloggaaja on innoissaan keväästä, Oulussakin on tänään auringonpaisteen lisäksi saanut nauttia lähes kymmenestä lämpöasteesta. Lisäksi ilmassa on kaikenlaista muuta kivaa: opinnot ovat tälle keväälle lähestulkoon ohitse ja työkuviotkin selkiämässä. Myös blogin suhteen on pari mukavaa yllätystä, joiden suhteen pidetään vielä pari päivää rumpujen pärinää yllä.

Nyt kuitenkin katsellaan minun vastauksiani matkablogihaasteeseen, jonka minulle nakkasi ihanan Tuntemattomaan ja takaisin -blogin Laura. Mausteena Instagram-kuvia seikkailuiltani. Haastessa on siis ideana kertoa 11 asiaa itsestään, vastata haastajan 11 kysymykseen ja lähettää eteenpäin omat 11 kysymystä. Tässäpä tulee.

1. Rakastan hedelmiä, lähes missä tahansa muodossa. Marketista tarttuu lähes joka kerta mukaan joko niitä tuttuja lemppareita tai ihan uusia, eksoottisempia tuttavuuksia. Lempihedelmäni täytyy olla pomelo, jota saa harmikseni yleensä vain talvikaudella. Pomelo on siis makeahko, suuri sitrushedelmä. Greippi on pomelon ja appelsiinin yhdistelmä. Tällä tavalla matkailen arjessa…

2. Harrastan liikunnan ja bloggaamisen lisäksi ristipistotöitä. Kuulostanee kummalliselta, mutta on todella rentouttavaa jättää kaikki maailman huolet narikkaan ja väsätä tarkkuutta vaativia pikkutöitä vaikka vain omaksi ilokseen. Toisaalta inhoan esimerkiksi yltiövärikkäitä, söpöjä valmiskuvioita ja valitsen omat työni tarkasti sen mukaan mikä miellyttää omaa silmääni.

3. Nuorempana minulla oli aina pitkät hiukset ja kun vihdoin sain tarpeekseni painavasta letistä, jonka kuivuminen kesti pari päivää, pätkäisin polkkatukan lukion toisella luokalla. Nyt hiukset on taas pitkät ja lyhyeksi eivät tule. Reissussa lyhyehkö malli oli tosin kätevä.

4. Minulla on yksi sisko, 17-vuotias, ja tulemme toimeen loistavasti. Sisko on siskon paras kaveri, niin uskon. Parin viikon kuluttua ohjelmassa on siskosten reissu Tallinnaan.

5. Ärsyttävin tyylivirhe, jonka englannissa voi tehdä on mielestäni tämä: I´m tai I`m. Vaikka ärsyynnyn usein tämäntyyppisistä, ymmärrän että teen itsekin virheitä jatkuvasti, enkä tuohdu kummemmin mistään asioista helposti. Silti, suosittelen käyttämään heittomerkkiä akuutin sijaan.

6. Yliopistolla parasta on humanistisen killan Humus-kuppila. Juon aina tummapaahtoista kahvia ja kertoo varmaan hyvästä palvelusta, että asiakaspalvelija muistaa tilaukseni ennen kuin sanon sanaakaan… tai sitten juon paljon kahvia. Teen myös paljon koulutöitäni yliopistolla, sillä keskityn hommiin paremmin pienessä äänensorinassa.

7. Kahvista muihin juomiin. Lempijuomani ovat varmasti maito ja Coca-Cola. Yritän välttää liikaa kolaa, mutta juon sitä aina palkitakseni itseni. Lisäksi rakastan mineraalivettä, ja kuulen usein huvittuneita kommentteja siitä, että kutsun kyseistä juomaa ”kuplavedeksi”. Kuplia siinä on!

8. Katson suhteellisen vähän televisiota, mutta niin tehdessäni useimmiten sarjoja joko Netflixistä tai DVD:ltä. Brittiläiset ja pohjoismaiset rikossarjat ovat parasta katseltavaa, ja nautin myös dokumenteista. Suosittelen muuten ehdommasti matkabloggaajille katseltavaksi Joanna Lumleyn matkadokumentteja.

9. Olen IB-ylioppilas. Kirjoitin ylioppilaskirjoituksissa englannin, ruotsin, ranskan, psykologian, biologian ja matematiikan.

10. Rakastan karttoja. Kaikenlaisia. Yöpöydälläni makaa tällä hetkellä loistava karttojen historiasta ja nykypäivästäkin kertova teos On the Map, jonka on kirjoittanut Simon Garfield. En ole varma onko teosta suomennettu, mutta jos englanti taipuu suosittelen kirjaa kaikille aiheesta kiinnostuneille.

11. Olen varsin pienijalkainen ja jalkineiden löytäminen onkin yksi asia, jota yritän välttää viimeiseen saakka. Käyn muutenkin vähän vaateostoksilla kotimaassa, enimmäkseen ostan vaatteena reissun päällä. Valitsen vaatteet sillä perusteella, että todella tarvitsen ne ja tulen niitä käyttämään. En kuitenkaan pukeudu mihin tahansa ja olen suhteellisen nirso ostamaan mitään kunnolla asiaa harkitsematta.

Lauran 11 kysymystä minulle:

1. Harrastatko lentokentillä tai juna- ja bussiasemilla nukkumista? Miksi/Miksi et?

Enpä kyllä. Lentokentällä on tullut vietettyä muutaman kerran yö jos toinenkin (Oulusta lähtiessä usein tulee 6-9 h taukoja ennen Helsingistä lähteviä lentoja), mutta en mielellään näitä valitse. Olen heikko nukkumaan omassa sängyssänikin ja esim. kentällä ei uni kyllä tule. Juna- tai bussiasemille en lähtisi edes kokeilemaan. En myöskään nuku junissa, busseissa tai koneissakaan liiemmin, jollei ole pahasti jetlagia tai erityisen pitkä matka.

2. Onko sinulla mitään reissuharrastusta?

Lenkkeilen reissussakin ja kai jatkuva kuvien räpsiminen lasketaan? Lisäksi meillä pelataan lautapelejä paljon reissun päällä, nämä kulkee mukana kätevästi iPadilla nykyään.

3. Mikä on villein matkahaaveesi?

Varmaankin Uusi-Seelanti ja Australia. Kaukokohteet ovat alkaneet kiinnostamaan minua vasta viimeaikoina, mutta nämä ovat olleet mielessä pidempäänkin. Kulttuuri, luonto ja kielet kiehtovat seudulla.

4. Mikä on upein luontoon liittyvä matkamuistosi?

Joogaaminen keskellä Tanskan maaseutua kukkulanhuipulla. Pää alaspäin maisemia näkee ihan eri tavalla, mutta oli myös hienoa rentoutua keskellä vaellusta.

5. Entä mikä on reissaamiseen liittyvä lempikirjasi ja miksi?

Voih, näitä on monta. Luen suht. paljon matkustamiseen liittyvää kirjallisuutta ja olen niitä tänne blogiinkin arvioinut. Täytyy varmaan tällä hetkellä nimeta Dan Cruickshankin Adventures in Architecture, sekä Michael Palinin Around the World in 80 Days.

6. Jos matkustat yksin eikä rahalla ole niin väliä, yövytkö ennemmin dormissa vai ikiomassa huoneessa?

Ehdottomasti ihan omassa huoneessa, dormeissa en yövy muutenkaan.

7. Minkä eläimen haluaisit nähdä luonnossa?

Suomen eläimistöstä varmaankin karhun, muutoin kenties merileijonan! Tai valaan.

8. Suunnitteletko paljon matkojasi etukäteen vai oletko ennemminkin spontaani matkaaja?

Suunnittelen aika paljon, tunnustan. Vaikka olen hyvin avoin erilaisille kohteille ja nähtävyyksille, olen aika onneton tekemään asioita erityisen spontaanisti. Lisäksi matkakumppanit ovat myös yleensä suunnitelijaluonteita. Spontaaneja hetkiäkin toki mahtuu reissuun, mutta yleensä ne ilmenevät jo suunnitellun ohjelman ohelle.

9. Oletko joutunut luopumaan tai tinkimään jostain matkustamisen vuoksi?

En voi sanoa, että olisin joutunut.

10. Onko matkustaminen muuttanut sinua? Miten?

Meidän perheessä on aina matkustettu, mutta voisin sanoa tulleeni rohkeammaksi sitten lapsuusiän. Uskon, että tämä liittyy pitkälti matkailuun ja uusiin kokemuksiin, joita reissun päällä saa eri tavalla kun jokapäiväisessä arjessa.

11. Oletko ikinä joutunut käyttämään paikallisia terveyspalveluita ulkomailla?

Olen joutunut, Rhodoksella 2012 vierailin mysteeritaudin takia paikallisessa yksityissairaalassa, joka oli varsin erikoinen ilmestys. Aseistettujen saattajien lisäksi sairaalassa ei ollut lainkaan valoja muualla kuin yleisessä tutkintahuoneessa, ja röntgenlääkäri oli vieraillut Turussa lomallaan… mutta Suomeen päästiin astetta epäilyttävämmän kuumepiikin turvin.

Haaste lähtee eteenpäin kaikki, jotka siihen haluavat tarttua näin IGTT:n kunniaksi. Lukisin mielellään teidän kanssabloggaajien vastauksia näihin matkailutrivioihin.

1. Oletko järjestelmällinen pakkaaja, vai huomaatko olevasi keskellä kaaosta edellisenä iltana ennen matkaa?

2. Mikä oli ensimmäinen matkakohteesi ulkomailla?

3. Onko kohdetta, jonne et lähtisi edes maksettaessa?

4. Miten tutustut kohteeseen etukäteen, vai tutustutko ollenkaan?

5. Lähetätkö postikortteja tai muita matkaterveisiä?

6. Lentokone, juna, bussi vai auto?

7. Jos saisit lähteä matkaoppaaksi mihin tahansa käymääsi kohteeseen, mihin lähtisit?

8. Käytätkö ikinä matkatoimistopalveluita (edes netissä), vai hoidatko järjestelyt täysin omatoimisesti?

9. Kuka kulkee matkassa vai matkustatko kenties yksin?

10. Jatkokysymys: mikä on parasta / ärsyttävintä matkakumppanissa, jos sellainen on?

11. Oletko ikinä joutunut turistihuijauksen uhriksi?

Ihanaa torstain jatkoa kaikille,

- Sofia

Instagram Travel Thursday yhdistää mainiosta Instagramin ja matkailun helposti tagilla #IGTravelThursday, jota voit käyttää Instagramin lisäksi myös esimerkiksi Twitterissä. Muistathan katsastaa ihanien Suomen hostejemme VeeranSatun ja Nellan blogit ja muut somekanavat! Satun blogista löydät myös ohjeet blogipostauksella osallistumiseen. Minut löydät Instagramista nimimerkillä @maisasofia ja Twitteristä @sofialiikkeella.

facebooktwitterpinterestinstagramby feather

Berliner Dom

Hei täällä taas innokas Berliinin-matkaaja, tällä kertaa nähtävyysvinkkinä kaupungin suurin kirkko, Berliinin tuomikirkko eli Berliner Dom. Eräänä kesäpäivä viileä kivikirkko oli loistava vierailukohde ja ehdottomasti pienen sisäänpääsymaksun arvoinen.

Hi, it’s the Berlin-enthusiast here again. This time I’d like to recommend you a visit to the Berlin Cathedral, Berliner Dom, in case you’re in the city. One summer day was a perfect occasion to visit the church for some cool air and amazing architecture, and the visit was definitely worth the small entrance fee.

Protestanttinen Berliner Dom on kokenut useammankin muodonmuutoksen alkuperäisen, vuonna 1465 rakennetun kirkon jälkeen. 1700-luvun puolivälin jälkeen kirkosta tuli barokkilaistyylinen ja uusklassiseen tyyliinsä Berliner Dom asettui 1822, jolloin Karl Friedrich Schinkelin alueella johtamat uudistustyöt vaikuttivat myös tuomiokirkkoon. Nykyinen kirkkorakennus on seissyt paikallan Spreeinselin alueella vuodesta 1905. Peräti 114 metrin korkuinen rakennus on saanut osakseen myös kritiikkiä mahtailevuudestaan.

Berliner Dom, a vital centre for the Protestant church, is the biggest church building in Berlin, and has been through several phases of remodelling after the original church was built in 1465. In the 1750s, a new baroque-style building was inaugurated, and a neoclassicist style was adopted during a bigger reconstruction project led by the architect Karl Friedrich Schinkel in the area in 1822. The current church building has stood at its place in the Museum Island area since 1905. The building, which is a whopping 114 m high, has also been criticised for its slightly pretentious style.

- Sofia

facebooktwitterpinterestinstagramby feather

Museovinkki: Hamburger Bahnhof

Nykytaiteen museo vanhalla rautatieasemalla kuulosti ehdottomasti visiitin arvoiselta eräällä Berliinin kesäreissulla. Kävi ilmi, että museossa ei ainoastaan tarjonnut hyviä näyttelyitä (esimerkiksi Richard Longin upeaa maataidetta), mutta olisi ollut visiitin väärti arkkitehtuurinsa puolesta ilman sitä varsinaista taidettakin.

The Hamburger Bahnhof, museum of contemporary art, was definitely worth a visit during a summer trip to Berlin some time ago. Turns out, the museum not only offered great exhibitions (for example of Richard Long’s amazing land art), but also would have been a great visit just for the beautiful architecture of the former station building. 

13628958604_79cd072ab6_b

Hamburger Bahnhof toimi Hampurin ja Berliinin välisen liikenteen asemana vuodesta 1846 aina vuoteen 1884, kunnes sen asematoiminta lopetettiin ja rakennuksesta tuli asuin- ja hallintorakennus. Vuonna 1904 entiselle asemalle avattiin kuitenkin sen historian ensimmäinen museo ja modernin taiteen museo, Museum für Gegenwart, avattiin vuonna 1996 pitkäkestoisten korjaustöiden päätteeksi. Hamburger Bahnhof on muuten Berliinin ainoa rautatieasema, joka on säilynyt aikakaudeltaan.

Hamburger Bahnhof was a terminus of the route between Hamburg and Berlin from 1846 to 1884 until it was closed and became a residential and administrative building. In 1904 the first museum was opened in the building, and the current museum, Museum für Gegenwart was opened in 1996 when extensive restorations were completed. By the way, the Hamburger Bahnhof is the only railway station in Berlin that remaining from its time.

13628583985_31812572f5_b

13628594755_999f26b6a9_oMuseo oli visiittini aikaan opiskelijoille ilmainen, mutta juuri websivustoa lukiessani huomasin sivun ilmoittavan alennuslipun hinnaksi 7 euroa. Normaalilippu on siis puolta kalliimpia, mutta voin suositella vierailemista hinnasta riippumatta: pysyvään kokoelmaan kuuluu esimerkiksi ikoninen Andy Warholin ”Mao” -teos. Tällä hetkellä museossa on nähtävillä esimerkiksi itseäni kovasti kiinnostava Joseph Beuysin piirroksia esittelevä näyttely, joka sisältää taiteilijan piirroksia ”The Secret Block for a Secret Person in Ireland” -sarjassa. Beuysin näyttely lienee kiinnostava myös James Joycea lukeneille.

During my visit, the admission to the museum was free for students but I noticed, while browsing their website, that the reduced price for a ticket is now 7 euros. The regular price ticket costs double that, but I would still recommend a visit: the permanent collection includes Andy Warhol’s rather iconic ”Mao”, for instance. Currently, you could see Joseph Beyus’ exhibition of his drawings in the series ”The Secret Block for a Secret Person in Ireland”. Personally, I’d be very interested to see this exhibition, but I’m sure it would also be interesting to everyone who’s ever read James Joyce’s works.

13628588715_c8cb9a7c10_b

Ihanaa viikonloppua kaikille / Have a great weekend, everyone!

- Sofia

facebooktwitterpinterestinstagramby feather

Kesää odotellessa – Instagram Travel Thursday

Kevät on alkanut näyttäytyä täällä pohjoisessakin ja kiireiden keskelläkin on tullut vastaan useampi kesäretkikohde. Joukossa tuttuja retkiä Oulujärven alueelle ja Kainuuseen, mutta myös uusia tuttavuuksia. Instagram Travel Thursdayn kunniaksi kesämuistoja.

Spring has finally arrived here in the north as well, and despite my busy schedule I’ve had some time to think about some outdoors destinations for the summer time. Of course, my plans include our usual trips to the Oulujärvi and Kainuu areas, but I also have something totally new planned out. For this week’s Instagram Travel Thursday, I wanted to share some summer memories. 

 13587285214_344ba36b12_o

Suunnitelmissa on esimerkiksi maastopyöräilyä Rokualla ja toivottavasti pikkureissu Lappiin päin. Etelämpänä sijaitsevien kohteiden suhteen otetaan neuvoja vastaan! 

My plans include for example mountain biking at Rokua and hopefully a short trip to Lapland too. I’d be happy to receive some tips about which places I should visit in southern Finland!

13587301024_246a54e830_o

Vuoden Retkikohteeksi on valittu karhunkierros, jota en itse ole vielä päässyt patikoimaan. Pieni karhunkierros on tosin tuttu ja Rukan alue kuuluu suunnitelmiin myös tälle vuodelle.

The Karhunkierros Trail in Kuusamo has be chosen as the hiking destination of the year. Although I haven’t had the chance to hike around this trail, I’m familiar with the Pieni Karhunkierros Trail (which is a shorter version of the aforementioned), and I plan to go hiking at Ruka also the upcoming summer.

13587291104_9ed4362b25_o

Talvi on ihanaa aikaa ja keväästäkään en ehdottomasti valita, mutta kesää huomaan odottavani aina.

I love winter, and I definitely can’t complain about spring either, but somehow I always find myself looking forward to summer.

Ihanaa torstaita kaikille,

- Sofia

Instagram Travel Thursday yhdistää mainiosta Instagramin ja matkailun helposti tagilla #IGTravelThursday, jota voit käyttää Instagramin lisäksi myös esimerkiksi Twitterissä. Muistathan katsastaa ihanien Suomen hostejemme VeeranSatun ja Nellan blogit ja muut somekanavat! Satun blogista löydät myös ohjeet blogipostauksella osallistumiseen. Minut löydät Instagramista nimimerkillä @maisasofia ja Twitteristä @sofialiikkeella.

facebooktwitterpinterestinstagramby feather

Best of Oxford – Instagram Travel Thursday

Oxfordista olen kirjoittanut aiemminkin, mutta tänä torstaina vielä muutamia suosikkejani kyseisestä kaupungista.

I’ve written about Oxford before but I wanted to share some of my favourites with you this Thursday.

13448817843_5784f71ee5_o

Alice’s Shop 

Kirjallisuuden ja Liisan ystäville suosittelen visiittiä Lewis Carrollin alkuperäistarinassakin esiintyvään putiikkiin Christ Church Collegea vastapäätä St Aldates -kadulla. Entinen ruokakauppa voidaankin nähdä myös Sir John Tennielin alkuperäiskuvituksessa.

For those of you interested in literature and Alice’s Adventures in Wonderland, I recommend a visit to the shop which also appears in the original stories by Lewis Carroll, situated right across from Christ Church College on St Aldates. The original illustrations by Sir John Tenniel were in fact modelled on the former grocery.

13448879753_cbe5fc63df_o

Shakespeare’s 

Pysähdy pirtelölle Westgaten ostoskeskuksessa, Shakespeare’s Milkshake Barissa. Jos et osaa päättää makujen perusteella, valitse pirtelö lempinäytelmäsi mukaan.

Stop for a milkshake at Shakespeare’s Milkshake Bar (Westgate shopping centre). If you can’t decide what to have based on the flavours, choose a shake named after your favourite Shakespeare play.

13451134184_d40c80fccc_o

Arkkitehtuuri

Oxfordissa ne suhteellisen päämärättömät kävelylenkit ovat sen arvoisia, minkä tajuaa vain ympärilleen katselemalla. Katsele ylös, alas ja sivuille – joka puolelta löytyy kaunista rakennustaidetta.

In Oxford, those rather aimless walks are so worth it; you’ll realise this simply by looking around your. Look up, down and to your sides – beautiful architecture is everywhere.

- Sofia

Instagram Travel Thursday yhdistää mainiosta Instagramin ja matkailun helposti tagilla #IGTravelThursday, jota voit käyttää Instagramin lisäksi myös esimerkiksi Twitterissä. Muistathan katsastaa ihanien Suomen hostejemme VeeranSatun ja Nellan blogit ja muut somekanavat! Satun blogista löydät myös ohjeet blogipostauksella osallistumiseen. Minut löydät Instagramista nimimerkillä @maisasofia ja Twitteristä @sofialiikkeella.

facebooktwitterpinterestinstagramby feather