• Matkatarjoukset:
Valikko

Blogin uusi koti

Suhteellisen pitkäkestoinen työvaihe on nyt saatu päätökseen ja Liikkeellä-blogin uusi koti löytyy osoitteesta liikkeella.com

Blogi on lähes kokonaisuudessaan, postausten ja sisällön suhteen siirtynyt uudelle alustalle ongelmitta. Seuraa kuitenkin vielä hienosäätöä tyylien ja muiden suhteen, joten pyydän kärsivällisyyttä, mutta sitäkin enemmän kiinnostusta uutta ilmettä kohtaan ja totta kai kaikenlaista mieleen juolahtavaa palautetta! Palautetta saa antaa joko suoraan blogissa, blogin FB-sivustolla tai vaikkapa sähköpostitse [email protected]

Rantapallo on ollut loistava paikka aloittaa bloggaaminen ja Liikkeellä-blogi on päässyt kehittymään hienossa yhteisössä; nyt on kuitenkin aika ottaa enemmän vastuuta omiin käsiin ja koetella uusia taitoja uusissa maisemissa. Toivottavasti mahdollisimman moni teistä lukijoista löytää tiensä uuteen osoitteeseen, samat metkut jatkuvat edelleen.

Kiitos!

After a decently long period of working on my own site, Liikkeellä is finally moving to liikkeella.com

The blog in its whole entirety has moved to the new site without major complications. Of course, there’s still editing to do in terms of style and other functionalities so I request patience from you. I’d also be more than happy to receive any feedback you may have, so feel free to contact me directly via the blog, on Facebook or even via e-mail, [email protected]

Rantapallo has been a great place to start my blog and Liikkeellä has developed in a great community. However, it’s now time to try out my skills and take more responsibility of everything that relates to my blog. I hope as many of you as possible will find your way to the new blog, it’s business as usual in terms of content and posting.

Thank you!

– Sofia

facebooktwitterpinterestinstagramby feather

Matkojen suunnittelusta – Instagram Travel Thursday

Oulun aurinkoista mutta kylmää kevättä pakoon lähdetään ensi viikolla, tällä kertaa Maltalle. Tuossa eilen kirjastosta lainaamani Lonely Planetin matkaopas pöydällä lojuen tulin ajatelleeksi, kuinka paljon erilaisia matkaoppaita tuleekaan nykyään enää luettua. Itse olen varsin suunnitelmallinen matkailija, mutta iso osa ideoista ja vinkeistä ennen matkaa löytyy nykypäivänä esimerkiksi juuri blogeista ja muilta nettisivustoilta. Kuitenkin kirjamuotoisissa oppaissakin on jotakin viehättävää ja kenties perinteistä.

I’ll escape the sunny but cold spring in Oulu next week, this time to Malta. Glancing at a travel guide book I found in the library yesterday, I began to wonder how often people actually read guide books nowadays? I’m particularly keen on careful planning when it comes to my travels, but much of the information I need can be found online on blogs and other sites. Nonetheless, there’s something about the books too, perhaps they’re just so traditional.

Untitled

Matkaopas tarttuu mukaan kirjastosta tai kaupasta sellaisille matkoille (tai niiden suunnitteluun), joista ei välttämättä ole mitään erikoisempia ennakkotietoja. Kirja on kätevä kokoelma kaikenlaista tietoa ja ideoita, kun taas netistä hakee usein täsmäjuttuja esimerkiksi jo ennalta tiedossaolevista kohteista.

I often end up finding a guide book for planning trips to places I have virtually no prior knowledge of. Books offer useful collections of all kinds of information and ideas, whereas online sources I find handier when searching for some fairly specific info on, say, sights you previously know to exist.

Untitled

Matkaoppaista itselleni tutuimpia ovat juuri nämä kuvissakin esiintyvät Lonely Planetin versiot, sekä Mondon opaskirjaset, joita niitäkin on jo ilmestynyt kiiteltävä määrä. Netistä eniten puolestaan tulee selailtua ravintoloita ja nähtävyyksiä, TripAdvisorin vinkkejä, sekä blogeja. Matkalehdet ovat ainakin itselleni myös suhteellisen merkittävä tiedon lähde, vähintäänkin ihan alkuvaiheissa kun matkakohdetta ei välttämättä ole vielä edes valittu.

I’m most familiar with books published by Lonely Planet but have also read some published by Mondo, a Finnish travel magazine. When it comes to online sources, I mostly search information about restaurants and sights, and use sources like TripAdvisor and blogs. At least for me, travel magazines also prove useful, especially before I’ve even decided upon where to travel.

Untitled

Vinkit ja suunnitelmat pysyvät matkalla kätevästi mukana esimerkiksi puhelimen muistissa tai vihkosessa.

A little notebook or a mobile phone is the best way for me to keep my plans with me when travelling.

Miten sinä suunnittelet matkojasi? How do you plan your travels?

Ihanaa torstai-iltaa kaikille,

– Sofia

Instagram Travel Thursday yhdistää mainiosta Instagramin ja matkailun helposti tagilla #IGTravelThursday, jota voit käyttää Instagramin lisäksi myös esimerkiksi Twitterissä. Muistathan katsastaa ihanien Suomen hostejemme VeeranSatun ja Nellan blogit ja muut somekanavat! Satun blogista löydät myös ohjeet blogipostauksella osallistumiseen. Minut löydät Instagramista nimimerkillä @maisasofia ja Twitteristä @sofialiikkeella.

facebooktwitterpinterestinstagramby feather

Ruokavinkkejä Tallinnaan – Instagram Travel Thursday

Hip hei on taas torstai ja edellisviikosta poiketen täällä ollaan taas mukana IGTravelThursday-meiningeissä! Tuoreen Tallinnan reissun jäljiltä esittelen muutaman ruokapaikan tällä viikolla.

It’s Thursday again and it’s time for me to recommend you some restaurants in Tallinn!

Bollywood

Pikk-kadulla sijaitseva Bollywood tarjoilee ainakin maittavaa ja hinnaltaan kohtuullista intialaista, mutta listalla näytti olevan myös esimerkiksi thai- ja kiinalaista ruokaa. Kotoisasti sisustettu ja hyvällä asiakaspalvelulla varusteltu ravintola on vähintäänkin rentouttava lounaspaikka.

Bollywood on Pikk street serves delicious Indian food, and the menu seemed to offer Thai and Chinese dishes as well. The place is very cozy and the service is excellent: a pleasantly relaxing place for lunch.

Vapiano

Viikonloppureissun lähtöpäivän lounas löytyi kätevästi sataman läheltä, Foorum keskuksesta: Vapiano oli meille uusi tuttavuus, mutta teki kyllä miellyttävän vaikutelman. Hauska, vaivaton konsepti on Vapianon paras puoli. Tiskiltä tilatut ruoat ja juomat ladattiin luottokorttia muistuttavalle kortille, jonka avulla lasku sitten maksettiin ovella lähtiessä. Ruokakaan ei ollut lainkaan hassumpaa.

As our weekend trip came to an end, we found this place for our last lunch in Tallinn. Vapiano, which was a new place for us, is located in the Foorum centre, near the port. We got a good first impression and rather liked their neat and easy service concept: whatever you ordered was entered onto a card kind of like a credit card, and you could pay everything using the card as you left the restaurant. The food wasn’t bad either.

Chocolaterie de Pierre

Jälkiruoan suhteen suosittelen vanhastaan tuttua suklaakahvilaa, Chocolaterie de Pierreä, joka sijaitsee piilossa Vene-kadun eräällä sisäpihalla. Kahvi on laadukasta ja maittavaa, kakut myös (joskin kookkaita).

When it comes to dessert, I recommend Chocolaterie de Pierre, a café I’d visited before. This cozy little place can be found hidden in the Old Town, on Vene street at a courtyard. The coffee is of great quality and the cakes are delicious (if quite big though).

Ihanaa loppuviikkoa!

– Sofia

Instagram Travel Thursday yhdistää mainiosta Instagramin ja matkailun helposti tagilla #IGTravelThursday, jota voit käyttää Instagramin lisäksi myös esimerkiksi Twitterissä. Muistathan katsastaa ihanien Suomen hostejemme VeeranSatun ja Nellan blogit ja muut somekanavat! Satun blogista löydät myös ohjeet blogipostauksella osallistumiseen. Minut löydät Instagramista nimimerkillä @maisasofia ja Twitteristä @sofialiikkeella.

facebooktwitterpinterestinstagramby feather

Terveiset Tallinnasta

Täällä ollaan kotiuduttu viikonloppureissulta keväisestä Tallinnassa. Virossa sai nauttia ihanasta auringonpaisteesta ja sopivan vilkkaasta katumaisemasta. Ne suht. perinteiset ”viinaturistitkin” olivat näemmä jääneet kotiin ja muuaalle valmistautumaan tulevaan vappuun ja reissu oli mitä rentouttavin. Tässä postauksessa yleistä katsausta ja torstaina tarkastellaan lähemmin herkkuja Instagram Travel Thursdayn merkeissä.

I just got back from a lovely weekend trip to Tallinn. We were able to fully enjoy the spring, the warm sunshine and the busy streets. Those rather traditional Finnish tourists basically only after cheap booze seemed to have stayed home to prepare for the celebrations during what we here call ”vappu” (May Day), and our trip was most relaxing. Here I’ll give you a general overview and for Instagram Travel Thursday this week I’ll present some of the delicacies we enjoyed.

Meidän matkamme alkoi luonnollisesti Oulusta VR:n kyydissä kohti Helsinkiä ja alun pienestä viivästyksestä huolimatta saavuimme aikataulun mukaisesti pääkaupunkiin. Tallinnaan suuntasimme Tallinkilla ja matka sujui odotusten mukaisesti. Paluumatkaa täytyy erityisesti VR:n suhteen kehua: saavuimme Ouluun peräti 35 minuuttia etuajassa ilman muitakaan kommervenkkejä, mikä oli loistavaa, sillä tämä bloggaaja suuntasi heti aamulla kello 8:00 tenttiin suht. pirteänä.

We naturally departed from Oulu and took the train to Helsinki. Despite a little delay we arrived in Helsinki very much on time and then continued to Tallinn aboard Tallink. Everything went as expected, and I have to thank VR for the journey back to Oulu: we arrived here about 35 minuted ahead of schedule, which made me very happy as I had an exam at 8:00 the next morning.

Arkkitehtuurista kiinnostuneille Tallinna on hyvä kohde, sillä kaunista rakennustaidetta on esimerkiksi vanhakaupunki tulvillaan. Väriloisto on silmää miellyttävää ja suosittelen ehdottomasti kiertelemään pieniä kujia ja laakeita aukioita mielenkiinnolla ja katse miloin varpaissa kuin lähempänä taivastakin. Esimerkiksi Toompean mäen lähistöllä oleva näköalapaikka on oiva sijainti tarkastella Tallinnaa lintuperspektiivistä ja matkalla törmää muihinkin kiinnostaviin rakennuksiin, kuten Aleksanteri Nevskyn katedraaliin ja Riigikogun istuntosaliin (parlamenttitalo).

For anyone interested in architecture, Tallinn is a great place to visit. Beautiful buildings are everywhere in the Old Town for instance. The colours are so pleasing for one’s eyes and I totally recommend for you walk around, looking around in all directions: little alleys, squares… There is, for example, a lovely little scenic overlook near the Toompea hill. You can view Tallinn from above and the area is also full of other interesting buildings like the Alexander Nevsky Cathedral and the Estonian Parliament building, Riigikogu.

Tallinn 2

Tallinn 2

Mukulakivikaduilla riitti ihmettelemisen aihetta ainakin meille siinä, miten sisukkaasti naishenkilöitä näki kävelyllä jopa kutakuinkin kymmenen sentin koroissa. Itse en kyllä moista lähtisi harrastamaan, enkä kokemustakaan vailla voi suositella sitä kellekään. Mukavat kengät on Tallinnan kaltaisissa kaupungeissa kaiken a ja ö.

We were rather suspicious of the safety of some women walking around the Old Town in heels measuring up to 10-ish cm. I wouldn’t, even with no experience of such, recommend this to anyone and would very much rather wear comfortable shoes in cities like Tallinn.

Tallinn 2

Tallinn 2

Tallinn 2

Virukeskuksen lisäksi ostoksille kannattaa suunnata hieman kauemmaksi Rocca al Maren ja Kristiinen ostoskeskuksiin, joihin on ilmainen kuljetus satamasta sekä D-, että A-terminaaleista. Bussi kulkee suhteellisen tiheään ja pysähtyy molemmissa keskuksissa samalla reitillä. Jos alkoholijuomat eivät niinkään kiinnosta, on Tallinna (tai Viro yleensä) oiva paikka suklaaostoksille paikallisine Kalevin tuotteineen. Supermarkettien lisäksi Kalevia voi ostaaa esimerkiksi Rottermannilla sijaitsevasta myymälästä tai vaikkapa Vanhassakaupungissa sijaitsevasta Kalevin Maiasmokk (”sweet tooth”)-kahvilasta, joka on muuten Tallinnan vanhin kahvila.

For shopping, in addition to the Viru Centre, I’d recommend to take a bus to the slightly off-centre shopping centres Rocca al Mare and Kristiine. There’s a bus service, free of charge, from the A and D terminals to both shopping centres. In case you’re not really into the alcoholic drinks very popular among tourists in general, Tallinn (or perhaps Estonia in general) is a great place to buy chocolate. In addition to supermarkets, you can buy the local Kalev chocolate in special shops (there’s one for example at Rottermann) or even in cafés like the Maiasmokk which is the oldest functional café in Tallinn.

Tallinn 1

Tallinnan ruokapaikoista ja kahviloista sen verran, että Intialaista kannattaa syödä Vanhassakaupungissa ehdottomasti. Tällä reissulla hemmottelimme itseämme kaksi kertaa kahdessa eri ravintolassa ja kummatkin saavat kehuni. Kahviloita on joka lähtöön, mutta oman suosikkini esittelen torstaina. Myös toisen ravintellivinkki on luvassa, nimittäin meille uusi tuttavuus löytyi lähtöpäivänä lounasaikaan hyvinkin läheltä satamaa.

About food… you should definitely eat Indian food in the Old Town and during this trip we ate Indian twice in two different restaurants which I can recommend with pleasure. There are so many kinds of cafés but I’ll present my favourite one to you on Thursday. I’ll also offer another tip for a restaurant as on the last day for lunch we happen to find a place that was new to us.

Ihanaa alkuviikkoa kaikille / Have a lovely week,

– Sofia

facebooktwitterpinterestinstagramby feather

Pääsiäisretki Siikalatvaan

Lankalauantaina suuntasimme pienimuotoiselle retkelle luonnon keskelle nykyiseen Siikalatvan kuntaan. Perhelounas oli mitä rentouttavin ja ilma mitä upein kävelylenkille maisemia ihastellen.

Last saturday we took a little road-trip to the nearby Siikalatva for a family lunch, which turned out to be very relaxing. The weather was perfect for some walking and just admiring the landscape.

Allaolevissa vielä näkyvä, suhteellisen suurehko jääpinta-ala oli kuulema kadonnut eilisaamuna jo kokonaan; kyllä kevät rientää. Yksi kevään parhaista puolista on se, kuinka luonto puhkeaa väriloistoon ja sävyt kirkastuvat. Aurinkolasienkin takaa kelpaa ihastella sinistä taivasta, vihertävää kuusistoa ja kultaista nurmea.

Although the lake is still largely covered by ice in the images below, I got a message yesterday morning saying that the ice had completely melted by then. One of the best parts about spring, in my opinion, is that everything seems to get a burst of colour. One can admire the blue sky, the lush green of the spruce trees and the nearly golden grass even when wearing sunglasses.

Lintujen laulua on saanut täällä pohjoisemmassakin kuunnella jo suht. pitkään ja mikäpä sen mukavampaa. Oivan kävelylenkin puitteet tarjoaa allaolevassa kuvassa näkyvä varalaskupaikka, joka kulkee järven laidalla.

The birds have been singing for quite some time here in the north as well and what could possibly be nicer? In the image below you can see a road runway that serves as a great place for afternoon walks.

Allaoleva, ainakin itseäni kummastuttava väri-ilmiö johtuu ilmeisesti levästä. Otin asiasta enemmän selvää ja kyseessä on trentepohlia-viherlevä, joka tuottaa soluissaan punaisia karoteinoideja, jotka värjäävät kiviä erityisesti teiden varsilla.

The red colour that covers the stones along roads appears to be due to a species of algae. I googled the phenomenon, and found out that the species is apparently called trentepohlia; it produces red carotenoids in its cells, thus colouring the surface red.

Retki pois kaupungista oli ainakin tälle tytölle tarpeen ja nyt jaksaa odottaa torstaita, jolloin otetaan suunta kohti Helsinkiä, josta lauttaa vie meidät Tallinnaan siskosten viikonloppureissulle.

I certainly needed this little getaway from the city and now I’ll be patient enough to wait for next Thursday when we finally depart for out weekend trip to Tallinn with my sister.

– Sofia

facebooktwitterpinterestinstagramby feather