Lauttamatka Sisiliaan ja vierailu Etnalla

Muutama viikko sitten tein lauttamatkan Sisiliaan. Kaverini Suomesta tuli perheensä kanssa lomalle Sisiliaan sekä Italiaan ja sovittiin sitten treffit tuonne Sisilian puolelle. Jo ennen Maltalle tuloa mietin, että voisi jossain vaiheessa poiketa hyvin Sisilian puolella koska se on niin lähellä. Virtu Ferriesin lauttamatka osoittautui yllättävän helpoksi. Vähän sama kuin matkustaisi Helsingistä Tallinnaan, ainakin melkein. Edes takainen matka Maltan Vallettasta Sisilian Pozzalloon maksoi 76 euroa. Hieman ehkä suolainen hinta kun halvemmalla pääsee Helsingistä Tallinnaan. Matka kestää 1,5 tuntia. Itse lautta oli oikein siisti ja sieltä löytyi myös kahvila. Penkit olivat mukavat istua ja niissä sai otettua hyvät nokoset. Lähtö oli aamulla klo 6.30 ja check-in pitäisi tehdä noin 1-1,5 tuntia ennen lähtöä eli melkoisen aikainen herätys.

Sisilian puolella vastassa oli kaverini perheineen ja he olivat vuokranneet auton käyttöön. Sillä ajelimme Cataniaan, josta matkamme jatkui kohti Etnaa. Alla muutamia kuvia tulivuorelta vaikka eivät ihan parhaita olekaan laadultaan.

Sisilia oli huomattavasti vihreämpää seutua kuin Malta mikä oli iloinen yllätys. Joskus sitä vihreää kaipaisi täällä Maltallakin hieman enemmän. Liikenne tosin on aivan yhtä hullua. Erona tosin, että Sisiliassa on oikeanpuoleinen liikenne. Pozzallosta Etnalle ajomatka kesti noin parisen tuntia. Etnalle pääsee toki hotellien paketeilla mutta myös omatoimisesti autolla. Kiemurtele tie yhä ylemmäs avaa ihan mahtavat maisemat merelle asti. Valitettavasti meidän päiväreissun aikana oli pilvinen sää, joten näkymät eivät olleet ihan niin hyvät. Etnan seutu on melko ankean näköistä paikka paikoin vaikka kyllä siellä näytti jotain vihreää silti kasvavan. Pysähdyimme erilaisten matkamuistomyymälöiden luo, josta matka ylemmäs jatkui köysiradalla. Sisäänpääsymaksuun sisältyi tuo köysirata sekä siitä kuljetus jeeppibussilla vielä vähän ylemmäs. Mikäli halusi päästä käymään aivan Etnan huipulla, joutui matkaa jatkamaan kävellen. Huipulle kävelyyn kannattaa ilmeisesti varata aikaa 3-4 tuntia.

Koko reissu oli aivan mahtava. Jännä fiilis kun Etnalla ilma on melko viileä mutta maanpinta on lämmin. Kun kosketti hieman syvemmältä maanpintaa, se tuntui kuumalta. Muutenkin oli mieletöntä nähdä millainen voima luonnolla on muokata ympäristöä ihan erilaiseksi. Suosittelen käymään Etnalla mikäli vain liikutte Sisiliassa. On kieltämättä aika huikea kokemus!

Previous Post

No Comments

Leave a Reply